0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #420 -: Ноември 16, 2018, 13:36:21 pm »
Вагинален и цервикален. Вярно скоро ще изкарам докторнатура и по микробиология.
И аз  бях динозавър днес. Майка ми се разрева, че пак имам бактерии... Аз като рева не знам защо рева, пък за нея още повече не знам. И й казах да не ми реве, за да ме натоварва и тя. И тя хайвана отиде да си реве в другата стая. Еми за какво ми реве. Аз като рева, рева от всички хормони, които пия всеки месец, тя защо ми реве, да не съм смъртоносно болна.
« Последна редакция: Ноември 16, 2018, 13:49:58 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #421 -: Ноември 16, 2018, 13:53:07 pm »
Защото като майка, не иска да ти се случват такива неща, да се тъпчеш с хапчета, да имаш проблеми.Ще видите как ще ревете като падне детето и се удари.Вие ще ревете повече от него ;)

До сега не съм пила такива, щото не знаех че така кофти ще отговоря на стимулацията, но сега преди новата ще пия.Аз пия 100 добавки само до това ми е, но няма как.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #422 -: Ноември 16, 2018, 14:28:30 pm »
Знам, че е така. Но тя не се притесни, че имах неуспешно инвитро, сега това я притеснява. Тя се чувства виновна. Някак е решила, че тя пренася бактериите вкъщи. Защото работи в производството с жени, които очевидни не поддържат хигиена. Спря да ползва нашата тоалетна и ходи в пристройката. Прави каквото може, но й обясних, че не е тя проблема. А съм аз. Всеки ги има тези бактерии, но в единични количества.
Маги, твоят кофти отговор не се ли състоеше в бройката. Помня, че започна с малко бройки.
Аз пия Иногинол. С него АМХ ми се вдигна от 2 на 2.3 за 3 месеца.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #423 -: Ноември 16, 2018, 14:30:25 pm »
Тери, така е, аз уж да те успокоя малко :)

Ох да кофти бройка тръгна.Чудя се за тоя иногинол да го взема, май ще прибягна до него и ще го пия.Пия и вит. Д че ми беше нисък, сега декември ще пускам пак да видим на къде е.Трябва и ново АМХ да пусна ама то ще е преди опита.

Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #424 -: Ноември 16, 2018, 15:57:18 pm »
Тери, стига де. Какви са тези бацили от теб :( Хайде това да ти е за последно и после да си бременееш с мен. И чакай да те зарадвам, а също така и другите де ;)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #425 -: Ноември 16, 2018, 16:11:37 pm »
Оле, вътре се вижда и малкото морско конче.  :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: :bighug: Има ли сърчице вече или е рано още?
Маги, на мен ендокринологът ми го изписа. Мисля, че и Слънчицето е на Иногинол. Аз също пия доста неща: Б12, фолиева, Омега 3, Иногинол, Цефасел, Л-Тироксин, Бромокриптин, но не го отчитат като проблем. Освен финансов разбира се. Днес в аптеката: "С намалението 82лв". Свалих си едно приложение да си следя къде отиват доходите ни. 20% от разходите засега са в лекарства, а е спокойните месеци.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #426 -: Ноември 16, 2018, 16:16:09 pm »
Каза че е рано още и доплера няма да го хване. На следващата консултация вече ще се чуе и ще си имаме лятно бебе. Звъннах и до клиниката на д-р Димитров и жената, с която разговарях предния път д-р Бенбасат така се зарадва. И сега тръпна в очакване на кого ще го дадат :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #427 -: Ноември 16, 2018, 16:26:53 pm »
Това инвитро при Димитров колко радост донесе само. Първо на Точица, че я изтеглиха. После на теб, че се оказа резервата, а сега на следващата жена. Колко ще се зарадва, само ти знаеш :)
Моят имуностимулатор е Изопринозин, доста силен го дават и тежък. Дано свърши работа.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #428 -: Ноември 16, 2018, 16:32:27 pm »
Когато ми се обади пиарката на болницата много не разбрах за какво точно става дума. Само че сме избрани за някакъв продуктов подарък. И вече като говорих с д-р Бенбасат и ми обясни за какво става дума такъв рев му изревах, можете да си представите за какво става въпрос. Звъня на майка да и кажа и пак рев :D И то пък тогава явно вече съм забременяла :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #429 -: Ноември 16, 2018, 16:42:12 pm »
Тери, внимавай с Изопринозина, не е никак лек.За мен никак не е удачен избор за имуностимулант, но имах лош опит Моника се изприщи от него.

Таня, много се радвам.Следващия път ще чуеш най-хубавия звук!

Ако знаете колко ревах аз като ме избраха за процедурата при д-р Владимиров.Мацките от Биоконсепт бяха там и после като говорих с тях им обяснявам, аз съм тая дето рева много  :lol:

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #430 -: Ноември 16, 2018, 20:25:37 pm »
Тери, дано ги избиете тези гадини най накрая. Хубаво е, че докторката лично те е поела. И това ще мине.  :bighug:
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #431 -: Ноември 16, 2018, 20:32:27 pm »
Teri какви са тези бактерии пфф ,много неприятено ,НО горе главата дано скоро всичко да се нормализира . Мойта майка и тя е така ,аз като ревна и тя почва и на мен ми става още по кофти и аз така се и казвам и я питам “тя сега защо реве “ .  :bighug:и
Слънчице ами може и да сме наборки ,аз тъкмо навърших 30 🙃.
Момичета днес говорих с чичо ми и да ви кажа много не беше впечатлен от цялата история с Надежда . Каза ,че единствения фактор който вижда е именно морфологията (което и вие ми казахте ) . Аз му казах ,че до сега никой нищо не е казвал за това и той беше налко изненадан защо не са споменали нищо за това и тук и в Надежда but anyway...
В понеделник каза ,че ще покаже изследванията ми и като реша да се прибрам да му звънна да ме запише в Майчин дом и при Щерев за прегледи и да пуснем ако искам и кариотипите както Стаменов ми беше написъл  . То по-скоро аз искам да ги пуснем тези и там каквото още трябва ,че да не се прибирам през седмица за изследвания само . То Англия ми стана като София - Пловдив тази година  osi_15 osi_13и
НО заключението му е ,че освен тератоспермия От получените резултати,  други отклонения не вижда за момента ,и да видим второ мнение .
Така ,че чакам мъжът ми да се прибере и ще гледам за билети до две седмици да си дойдем да пуснем каквото трябва .
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #432 -: Ноември 16, 2018, 21:05:16 pm »
Chocholinka,ако само морфологията е под 14 не мисля че е чак такъв проблем. Аз първия път забременях с морфология 4%,но всички останали показатели му бяха доста над референтните. В Надежда нормата е 4% морфология,затова нищо не са ви казали. Втория път забременях с морфология 8%,но факт е че и двете завършват фатално. Сега ще търсим причината в мен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #433 -: Ноември 16, 2018, 21:25:35 pm »
Въпросът е, че Надежда или която е друга клиника, не определят стандартите. Крюгер >14%, СЗО > 30%.
Гледайте какво финансира фонда. Щом от държавата отпускат пари за морфология <14%, значи има причина за това. Надежда могат много неща да си решават. Както на Чочолинка са писали само "Тератозооспермия", но по законите на ЦАР си е диагноза "Астенотератозооспермия".
При мъжки фактор, ако се достигне до бременност, жената е застрашена от мисед, ако сперматозоид с хромозномни аномалии оплоди яйцеклетката.
Мъжът ми има добра бройка сперматозоиди (200 млн), 20% подвижност и последно 6% морфология. От година и половина следя овулация, но не става. Засега не откриват проблем при мен, който да пречи на това. Затова при ниска морфология правят ИКСИ, за да подберат красавците.
Сега при Милиарда е редно да търсят и при нея проблем, защото всичко друго на мъжът й доста над нормата, по нейни думи.
« Последна редакция: Ноември 16, 2018, 21:27:27 pm от teri_90 »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #434 -: Ноември 16, 2018, 21:39:37 pm »
Ех,Тери,отново ли . Съжалявам!
А,опитвала ли си,да спреш каквито и да е лекарства и да видиш каква ще е  микробиологията. Нз ,просто расъждавам,че едно лекуваш,то др излиза.
Честито за придобитото парцелче.
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #435 -: Ноември 16, 2018, 21:41:48 pm »
Тери не споря,още повече за неща които не знам. Примерно ние не можехме да кандидатстваме по фонда,защото само морфологията ни беше под нормата. Мога да кача снимката и от 2-те спермограми за доказателство. Затова казах че според мен ако е само морфологията не мисля че е проблем. Още повече че аз спермограма с 14% морфология не съм виждала до сега честно. Тери а за твоето положение не знам какво да кажа, силно се надявам да се отървеш скоро от тия гадини,че се измъчи милата.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #436 -: Ноември 16, 2018, 22:08:42 pm »
Аз съм виждала междудругото, но на един приятел :D Боляха го тестисите, каза да разчета спермограмата. Добре, че беше хубава, че се бях притеснила после да не иска преглед за Варикоцеле :D :D
Милиарда, дано откриете нещо при теб. Виж и при Хелиантус как се видя пълната картинка чак на хистероскопията. Павла много хубаво го каза: Помяташ, помяташ, па спреш. За което Симеон е доказателство. Всеки провал открива нови аспекти на проблема и ще го откриете.
Вени, всичко пробвахме: с лечение, без лечение. Не работи при мен. Но това да са ми проблемите. Противозачатъчните ми действат добре, притъпяват ми емоциите.
Слънцемое, какво стана с твоята Уреаплазма. Пускахте ли контрола?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #437 -: Ноември 16, 2018, 22:28:03 pm »
Когато стартирахме моя мъж беше с морфология 16%. Сега е 4% и правихме ИКСИ. И направихме допълнителни изследвания при него, за да знаем как да оплождането само ИКСИ или да приложим и МАКС.
Чичолина, не те съветвам да ходиш в Майчин дом, там отделението за ин витро е под всякаква критика. Разбирам, че чичо ти ги познава, но са на светлинни години като развитие от другите клиники. Лично мнение е това!
Иначе имаш много възможности в София и Щерев,. Владимиров, Димитров, Надежда, Токуда, Правителствена и още и още.

Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #438 -: Ноември 16, 2018, 22:31:03 pm »
Тръгнах да ри пиша днес ама се замотах. Лекувахме с антибиотик и други лекарства мен и него. След антибиотика трябваше да слагам лактажин за 14 дена по 2 на ден (сутрин и вечер). Само че след седмия ден лактажин ми дойде. След като ги свърших пак продължих още седем дена лактажин по 2 на ден. Минаха 10 дена контрола и всичко беше повече от прекрасно. Нз дали някога съм имала толкова много лактобацили. Няма уреаплазма, трихомони, хламидии и всички тези които се изследваха в пакета. Пишеше абсолютна нормоцетоза ( май така беше, демек всичко е наред). Моя и той пусна и при него няма нищо и всичко му е в норма. Аз за това те питах за лактобацилите. Ако искаш след антибиотика пробвай и ти по тази схема от 14 дена по 2 ( консултирай се с докторката ти естествено).
« Последна редакция: Ноември 16, 2018, 22:44:53 pm от Слънцемое »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #439 -: Ноември 16, 2018, 23:35:07 pm »
Тери,и преди съм го казвала,аз само като те чета и се филмирам.Пък на теб какво ти е...не ми се мисли.На работа в тоалетната -първо си мия ръцете,с крак отварям вратата,с моя тоалетна хартия в ръка я затварям.Ще мине всичко,просто бъди търпелива.
Мацки,на 34 съм,скоро ги навърших,мама и тате рано са ме направили.
Иногинола го пия от 9 месеца вече,като че ли малко забързва метаболизма.Доктора е все така възхитен от яйчниците ми.
Аз да не подхващам темата пак,ама днес ,хора полудях.
Отивам аз в мола,да си купя пуловер,и на паркинга,да взема да видя,за зла врага,две особи,майка и дъщеря,тип "махленска клюкарка".И те"ооооо кааак сиии,маце",е добре съм,и с онзи поглед ме питат добре ли съм.И после в прав текст-какво стана с оная работа?Тука ми падна пердето и им казах ,че оная работа е перфектна,и ме питаха не съм ли бременна!Така,аз се ядосах,и казах че това касае мен и мъжа ми.И сега ,вие невежи,дето не забременявате,четете внимателно тяхната рецепта,вариантите били два-инвитро,не в тъпата Варна,ни в простата България,а в Турция,пари имате.Другия вариант-4 месеца не правите секс с мъжете си,на 5ия правите и сте готови бременнни.Е просто ми идеше да се обеся с пуловера.Държах се с тях доста грубо,еми писна ми,това са хора,елементарни и с интелект колкото на замразена цаца.