0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #800 -: Декември 03, 2018, 12:15:27 pm »
Ананасът и той предизвиква контракции, но редовно казват да се яде след транфер... Грейпфутът засилва секрецията и уж влияе на естрогена, но чак и по време на бременност да не се дава 8O Стига, моля ви се!
Тери, не ѝ се удебелява лигавицата и е защото яде чесън?! Сигурно и канела в капучиното не трябва да се слага, защото разни баячи казват, че сваля кръвното?
Чесън ако ти се яде- яж. Ама ти си си наложила да ядеш някакво количество поради някаква причина, така ли? Защо?

Живейте си живота! Хора, всичко умерено е позволено. Един грейпфрут, една салата табуле, едни тиквички с чесън няма и не са причината, за да не става. Крайностите вредят повече, отколкото помагат. Яжте разнообразно, в нормални количества, с достатъчно количество мазнини и белтъчини и всичко е наред. Много движение и така.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #801 -: Декември 03, 2018, 12:26:23 pm »
Pav-la, съгласна съм теб за крайностите. Чесънът сама си го назначих за бактериите, нали бил естествения антибиотик. И с него лигавицата ми беше хубава на мен, просто споделям какво съм прочела и лично реших да го спра, защото не съм фен, просто се надявах да помогне с нещо.
Относно грейпфрута и един не смятам да ям. Съгласна съм, че не е невероятно количество 1 бройка, но когато лекарката ми каже да не правя нещо, аз я слушам. Да сигурно 1 няма голямо влияние, но някак си ми звучи, че жена, която е правила стотици инвитро процедури относно това поне ще има по-добра представа кое е полезно и кое не (нищо лично).  Пак казвам: това за чесъна съм го чела, не ми го е казала тя.

Свърших с коледната украса в офиса. Май се престарах, дойдоха и от другите офиси да видят чак D: :D :D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #802 -: Декември 03, 2018, 12:40:50 pm »
Много е грешно да се изхожда от частното, за да се правят заключения за общото. На теб ти е казала, но това не означава, че никой, който прави опити не трябва да яде. Даже логиката говори, че при нормални опити трябва да помага, защото увеличава секрецията ще има повече мукус.
Аз пък въобще не се опитвам да те накарам да ядеш грейпфрут. Не мисля, че е важен за доброто хранене. Просто казвам, че ако на някой му се яде- ами да яде.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #803 -: Декември 03, 2018, 13:08:54 pm »
Сигурно го има е моментът при мен, че вече не се знае защо не мога да се излекувам и се спират една по една рискови храни, които пречат на лечението. Факт, че като съм отишла първия път на преглед, не са ми казали да не ям грейпфрут. Забраната за грейпфрута дойде от това, че докторката каза, че имала пациентки, които пият екстракт от Грейпфрут и не споделят. Тааа и аз бях в кюпа и от там тръгнахме от екстракт, та стигнахме и до плода.
За ананаса четох, четох и не разбрах как помага. Ама жените го ядат след трансфер и твърдят, че помага (или им е било писано просто).
Павла, аз все си повтарям нещо, което ти преди време написа. "Прекаленият светец и Богу не е драг". И тази ситуация е подобна. Всеки решава от кое да се лиши и с кое да прегреши. Аз лично смятам да съгреша този декември тъкмо преди трансфер (евентуален), ще го полея на няколко коледни банкета. Да знам, че съм се натанцувала, изпила съм си няколкото липсващи чаши вино, та ще легна и ще мътя 9 месеца след това.

Танче, прибра ли се?
Слънчице, на теб кога ти е датата?
И WideD се изгуби някъде измежду капките, дано вървят добре нещата при нея.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #804 -: Декември 03, 2018, 13:19:39 pm »
Естествено, Тери! Ще пиеш някоя чаша вино, ще потанцуваш, ще се забавляваш. После като мътиш пак ще можеш да си танцуваш, да се забавляваш и да си позволиш по глътка, две вино. Ти си склонна да залиташ по крайности- недей!
Хората не отчитат екстрактите от разни неща или билките за лекарства, но те влияят. Освен ако на някои персонално не е забранено нещо- то тогава си яжте всичко, каквото искате. Моментът е с яденето, а не с приемането на неща, които иначе се съдържат в храните!
Същото е и преди операция като ги питат дали са яли и те казват, че не са, а са яли ядки и неща, които не смятат за храна, а то си влияе. После започват да повръщат и се чудят лекарите какво да ги правят тези "неялите".
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #805 -: Декември 03, 2018, 13:41:10 pm »
Момичета и аз имах един период,когато това да не ям,едно уиски да не изпия,да не се товаря след овулация,и куп други.Е да ама ми писна,от януари спрях сладкото,и по цели седмици не хапвам и едно бонбонче.Да,имам ИР,ама и аз съм човек.Сега ако не е станало,на всички празници плюс 1.01.ще му отпусна края много сериозно.
На 10.12 ми каза уринен тест,аз на 7ми ще пусна един кръвен .Не съм обсъждала с мъжът ми още,мисля ако тази инсеминация е неуспешна,декември да пропуснем.Ние ще пътуваме и ще празнуваме на 300 км от Варна,не знам,празниците и компаниите май няма да взаимодействат добре с процедура.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #806 -: Декември 03, 2018, 13:47:36 pm »
Слънчице, дано не се налага, но ако има нужда от още една процедура, то пропуснете декември. Не само заради празниците (а са голяма причина, дори аз бях решила да почивам, но на докторката й се работи). Но и поради факта, че лекарите и те са хора и почиват между Коледа и Нова година. И тогава биха се паднали важните дни, по-добре да си празнуваш на спокойствие и януари като си се наживяла и тогава.
Дано пък имаш и друг повод за празнуване освен Коледа :)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #807 -: Декември 03, 2018, 14:58:57 pm »
Момичета, и аз съм съгласна с Павла. Пробвах да ограничавам разни неща за ядене и пиене, но аз нямам такава воля и бързо ми мина  :lol: Все пак всички лекари казват, че психичното състояние е особено важно. Да се лишаваш от разни неща, особено любими, натоварва психически. И когато си се лишил от нещо (любимо да кажем), а бебе няма, съвсем спонтанно мъзниква въпроса „е що ги ручахме жабетата?!“.
За забраните от лекари, Тери, знаеш, че съм пушач и всеки лекар ми казва да спра цигарите (с право). Е, аз ги спрях след трансфера и пропуших чак когато се оказа, че няма да кърмя.
Слънчице, наслади се на празниците по най-добрия за теб начин.
Опитайте се, да си давате почивка от ходене по лекари, опитайте се за няколко дни да забравите за проблемите си, когато се разрешат накрая, ще сте доволни, че сте се съхранили душевно за малкото човече!

п.п. Някоя от вас ще идва ли на Коледното парти?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #808 -: Декември 03, 2018, 15:06:01 pm »
Трябва да намерите златната среда за всеки от вас.Това е истината.

Аз и Тери сме там, за другите не знам :) Ще се наприказваме!

Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #809 -: Декември 03, 2018, 16:45:19 pm »
Вчера преди обед Гого дойде да ме вземе и вече съм си в къщи (при мама и тате) :D Успявам да се сдържам от всякакви емоции, но си представете вътре в мен какво е. Тялото ще се възстанови, но душевната болка си остава. Малко ще си почина сега, после един преглед ще направя да видя каква са я свършили,  но нека първо да ми свърши. Чакам си епикризата другата седмица, да видя резултата от това, които са доизчистили. След това пак яхваме метлата :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #810 -: Декември 03, 2018, 17:17:51 pm »
Тази душевна болка само метлата може да ви я запълни. Не знам в случая човек да плаче ли е по-хубаво, да се сдържа ли. Имам чувството, че нищо не помага освен да намери сили в себе си да се качва на метлата. Павла е била много силна, за да има Симеон. Мисля, че и Хелиантус така се запази, драпайки със зъби и нокти да открие нещо, с което да се приближи до бебето. Павла беше казала: "Помяташ, помяташ, па спреш".
Хубаво е, че си при мама. Да си те погледа тя.
В моменти, когато имам чувството, че сили нямам вече, когато се чувствам най-мизерната на света, поглеждам към Мишо. Представям си какъв би бил животът ми, ако бях с предишния си приятел: сигурно деца едно след друго (по случайност, да не решите, че планирани) и аз домакиня, а той на пиадестал. След това сравнявам със сегашния си живот и осъзнавам, че дори за миг не бих го променила. Ще мина колкото трябва процедури, ще направя, каквото трябва, само да съм с него.
Всички ще имаме своето бъдещо ревящо щастие, само трябва да успеем и да съхраним щастието, което имаме да сме с мъже, които минават с нас през това. Вярно не четат, ама ни карат по лекари, седят ако трябва в коридора. Толкова си могат, толкова дават.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #811 -: Декември 03, 2018, 18:07:03 pm »
Да, Тери, мен само драпането, вие и форумът ме спасявате :) Днес ми дойде и съм супер щастлива, защото като свърши се заемане активно с бебеправене. Още днес ще си купя тестове за овулация, че нямам търпение. Вече съм сметнала, че трябва да правя тест на 1-2  Януари  :D, въпреки че моята овулация е доста непредвидима.

Танче, почивай. Според мен не подтискай емоциите, изживей си ги и после с нови сили напред.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #812 -: Декември 03, 2018, 18:32:25 pm »
Нали знаете универсалната мъдрост "И това ще мине". Без значение дали е за добро или лошо. Както е казал поетът:
"Ще потъжа. Ден два ще ми е криво,
ала от скръб едва ли ще умра!"
Всичко минава и всичко избледнява, не се забравя, но избледнява. Няма да умрем от мъката. Наистина ще се помятаме, помятаме, па ще спрем. Ще дойде всичко на мястото си. Аз вече бях "свикнала" с абортите. Сега ще свикна с други проблеми, но и на тях няма да се оставя. Ако се наложи за второ ще преживея още много аборта, но да знам, че ще си гушна живо и здраво дете.
Всички ще го направите! Знам, че е така. Финалът за всички ще е щастлив.

Хелиантус, аз пак да си изрекламирам Клиър блу  дуо хормоните. 10 стикчета са, чудесен е тестът. Аз до такава степен се бях специализирала, че с една кутия обикновени и една от този можех 3-4 месеца да хващам О. :)

Късмет на всички!
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #813 -: Декември 03, 2018, 19:03:17 pm »
Павла, аз миналият път точно тях ползвах и много ги харесвам, пак от тях ще взема както и някакви обикновени.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #814 -: Декември 03, 2018, 20:46:21 pm »
Аз пък до сега ползвах на ОВЮ и случайно попаднах на Лейди Тест. Пак са 5, но има и тест за бременност, а и са по-евтини  :D Струват 7.30, а другите са около 10 лв.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #815 -: Декември 03, 2018, 21:05:28 pm »
Моят пик на ЛХ е сутрин, а не следобед като по книга. Аз и обикновените, и дуото ги правя сутрин.

Аз тези лентички хич не ги харесвам сами. Но да ме насочат кога да започна с другия- супер работа вършат.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #816 -: Декември 03, 2018, 21:42:39 pm »
Здравейте момичета,
Малко се по изгубих, но се сдухах много, когато Таня писа какво и се е случило... Нито ми се пишеше, нито ми се четеше. А и при ме нали само 3 фуликулчета тръгнаха, вместо 15 за такъв тип стимулация и малко съм се пуснала по течението да не го мисля много, че да се притеснявам. Теди, четох по-назад за вагисан, че си си взела. И аз съм го ползвала и е много добро нещо. В Германия в аптека отидох и ги питах ( с моя шарен немски :-)), да ми дадат нещо за дискомфорт след пътуване и те ми предложиха именно този продукт. И в Бг като съм взимала, и там, качеството и цените са едни и същи. Аз поне не намерих разлика. Доста ми помогна тогава.
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #817 -: Декември 03, 2018, 22:04:19 pm »
WideD, другите фоликули не настигнаха ли? Няма да се сдухваш. Всичко е въпрос на късмет и с 1 фоликул се успява и с 15 не се успява. Маги направи 3-4 фоликула, от тях 2 ембриона и на двата трансфера имаше имплантация, но при нея други проблеми ще търсят защо не се задържа. Аз направих ембриони като по учебник, нищо не ми е намерено като проблем и не стана при свежия трансфер. Просто е късмет, дали точно сега ти е писано. И ако ти е писано, ще стане. Наистина е много важно да си оптимистична, не защото това ще повлияе някак на резултата, а защото ти ще прекараш по-леко дните след трансфер. За кога ти готвят пункцията?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #818 -: Декември 03, 2018, 22:16:43 pm »
WideD,една единствена яйцеклетка ,един ембрион и късмет са ти нужни.Аз като се сдухам,то е рядко де,и си викам "стегни се бе,жено,видяла си ти лошо и болест",чукам на дърво и това е!Мисли позитивно,и вярвай!
Тери,това което ти казваш за твоят мъж,моя казва за мен,че ще минем през всичко,не сме първите и последни хора с проблем,споделя с близки и колеги с репродуктивни проблеми и като цяло си е направил негова група "Правим опити за бебе".Готов е да мине всичко това с мен.Кофтито е на този с проблемите,искам дете,но повече искам той да е баща.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #819 -: Декември 03, 2018, 23:17:45 pm »
Здравейте, момичета!

Както ми казваше една съфорумка, щом има яйцеклетки, матката е добре, има някакъв читав сперматозоид (при нас спермограмата беше зле), просто е въпрос на време да стане. Уж не беше невъзможно да стане и по естествен път, но не стана. Не знам колко години не се бяхме пазили, към пет ще да са били. Затова пък с помощта на репродуктивната медицина се справих отлично. Не губете надежда! Прегърнете половинките си! Не забравяйте, че и те страдат, макар и по различен начин. Обичайте се и се радвайте, че сте заедно и сте здрави! И бебето ще дойде в някакъв момент. Няма как да е, щом го искате толкова и не се отказвате. Стискам палци на всяка една от вас.

Весело Коледно парти! Жалко, че съм толкова далече.