0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #900 -: Декември 12, 2018, 11:43:46 am »
Вистал, да при Сигридов съм ходила. Само веднъж засега.

Чочолинка, аз в момента пия тази метилирана фолиева. https://www.cytoplan.co.uk/methylfolate-supplement-folic-acid?sqr=Methylfolate&
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #901 -: Декември 12, 2018, 12:23:05 pm »
Благодаря helianthus просто не ми се иска да карам да ми носят от Бг ,за това попитах да си взема същото или подобно но от тук . Сега ще го поръчам това . А за B12 мисля ,че е в норма поне така пише .
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #902 -: Декември 12, 2018, 15:34:06 pm »
Chocholinka, както са ти казали и другите момичета резултатите за тромбофилията не са страшни, само трябва да пиеш метилирана форма на фолиева и Б12. А за Вит Д също е задължително зимата да взеимаме поне по 1000-2000IU на ден с нещо мазничко, за да се усвоява.
Helianthus, видях, че и ти си с PAI 4G/4G, на мен също след миседа ми излезе това, но и двамата гинеколози при които ходя - единия в Надежда, другия - Калчев не му обърнаха внимание. В Надежда казаха, АП след положит. тест. То сега първо чакам някой ден да дойде този пол. тест, а след това ще му мисля и за другото, но все пак.... Иначе АФА всички са ми отрицателни... При теб има ли и нещо друго, заради което ти е назначена терапията с АП и НМХ?

Аз да се похваля, че днес пуснах пак пролактина и си беше съвсем в норма... само дето си изкарах акъла... Понякога сами се вкарваме в големи филми... :)))
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #903 -: Декември 12, 2018, 16:32:47 pm »
Слънце и Луна, аз даже съм 4G/5G, хетерозигот. Калчев не ми обърна внимание на тази мутация изобщо, каза ми нямаш тромбофилия. Сигридов мисля, че спомена за изследването на Factor 13 и ACE, но те са ми наред., Доц. Русев ми пусна някакви тромбоцитно левкоцитни агрегати, които се оказаха високи и били показател за по - сгъстен кръв... Др. Калчев последният път след операцията каза да отида на преглед като забременея и тогава да обсъдим евентуална терапия с аспирин и НМХ и аз накрая много се обърках какво да правя. Ние вече правим опити и, ако успеем честно да кажа не знам какво да правя. Всеки ден взимам различно решение  :D Няма друга причина за назначаването им. Някъде четох, че и MTHFR хомозиготната мутация сама по себе си била достатъчна причина за терапия, аз имам и нея. Другата седмица съм на преглед тук в Англия и ще видим какво ще кажат. На мен сега това ми е филма и много ме е страх да не сбъркам.
Браво за пролактина!

П. С. В колко часа е най- добре да се правят тестовете за овулация?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #904 -: Декември 12, 2018, 17:00:37 pm »
Мисля, че за ову тестовете, добре е следобед около 15-16-17ч. И преди това да не си пишкала 2 часа поне, за да може да бъде достатъчно концентриран хормона.
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #905 -: Декември 12, 2018, 17:16:16 pm »
Helianthus, и аз тези неща ще ги мисля като видя пол. тест - пък дано да е скоро, че вече доста време мина и някак не смея да очкавам и да се надявам като преди на всеки следващ месец...

Иначе за тестовете за Ову, аз винаги ги правя следобед между 14 и 17ч, но може и по два пъти на ден да ги правиш - аз съм си взела от ebay - 30 теста излизат около 12 лв. ;)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #906 -: Декември 12, 2018, 17:18:59 pm »
Завърнах се, моми :)
Много ви благодаря за пожеланията. Знаете, че ми пожелахте това, което най-много желая. Пожелавам ви всичката топлина в сърцата ви да ви се върне в ръцете :*
WideD, какво стана с теб. Каза, че две тръгнаха, ще има ли трансфер?
Много ми бяха натоварени тези дни. Почти не сме спали. Работихме до припадане. Вчера като си легнах в 12 вечерта и като си затворя очите и започваше да ми се вие свят. Нито огладнявахме, нито ожаднявахме. Според мен беше готин опит, както се изморяваш от работа, но и се зареждаш за още работа. На 10 срещу 11 се прибирам в 1 вкъщи. Къпя се и ще лягам. Имах 5 часа до ставане. А трябваше да съм наспана, нали рожденичка бях. Полузаспала пускам водата на тоалетната ииииииииии водата не се оттича, започнаха да плуват "подаръци" от тръбите за мен. Толкова бях нещастна, Мишо спи, тоалетната погром. Как да я оставя така, ще се събуди през нощта и ще реши, че е от мен всичко това. Пък нали все още се опитвам да изглеждам привлекателна в очите му. Като му взех всички възможни четки и препарати. 1 час се мъчих да я отпуша и накрая просто се откзах и реших, че имам рожден ден и никой няма право да си помисли лошо за мен.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #907 -: Декември 12, 2018, 18:31:03 pm »
Chocholinka,  за вит Д знам, че 30ng/ml е ок, но оптималните нива са между 40 и 60. Вит б 12 ти е добре, според мен.
Проф Кременски ти е чичо, питай го него за мнение като ти излязат генетичните. Никоя от нас няма как да ти обясни по- добре.

Днес в обедните новини говориха за ендометриозата. Във Франция засяга 1 от 10 жени, като до диагноза се стига след 6 до 10 години. Това забавяне на диагностика ме изуми. Това е и основна причина за стерилитет тук, като над 60% от женския фактор е свързан с нея. В момента има широка обществена кампания за информираност и обучение на всякакви медицински кадри, за да има ранна диагностика. Разработвало се и дефинитивно лечение.

Хелиантус, ти правиш Клиер блу. Само сутрин с първата урина се прави.
Иначе при мен пикът е сутрин и аз си правя и обикновения сутрин.
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #908 -: Декември 12, 2018, 19:40:40 pm »
Тери, и аз като теб тези дни имам супер много работа, а всичко извън нея също върви наопаки, така че те разбирам напълно какво ти е било.

Павла, аз понеже реших освен клиър блу да правя и обикновените. Дигиталните още не съм ги започнала. Днес ми е 10-и ден от МЦ а овулацията ми изключително рядко е преди 17 ден, та мисля още е рано. От днес започнах обикновените.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #909 -: Декември 12, 2018, 21:41:09 pm »
И аз така правех, че дуото са и доста скъпи, а и аз си бях научила кога е О, тестове само за сигурност правех. Обикновените ми бяха хубаво положителни като ги правих сутрин, а и така не забравях дуото, защото си го изградих като навик. Следобед винаги имах съмнения дали са еднакво наситени.
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #910 -: Декември 13, 2018, 11:14:47 am »
Благодаря ви момичета .

Павла чакам да излезнат всичките резултати и ще му ги пусна да видим какво ще каже .
Онзи ден като се видяхме ми спомена за клиники в Турция ,и ми стана интересно , знам че тук имахме девойка която там ще прави процедурата ?
Хибав ден от мен ❤️❤️❤️❤️
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #911 -: Декември 13, 2018, 12:00:40 pm »
Момичета, при мен трансфера мина, на 21ви кръвен тест, върнаха ми 2 оплодени на следващия ден и едно, което по-късно е тръгнало. Сега си лежа и си почивам! Ама хич не е лесно. :-)
Утрогестана, в колко часа си го слагахте( която е била на Утрогестан вече)?
Не попитах докторите има ли значение това, да има часове разлика между различните хапчета?
Как се къпехте?
НА колко топло се стои?
« Последна редакция: Декември 13, 2018, 12:05:38 pm от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #912 -: Декември 13, 2018, 13:02:36 pm »
WideD, Утрогестана сутрин и вечер, поне така ми беше назначен 2 пъти по 4.Като лежах още поне 30-40 минути след това.Естроферм имах 3 пъти по 1, сутрин, обед и вечер го взимах.Фолиева пиех сутрин също.

Къпех се, лежах, ставах, оправях в къщи както е нормално по принцип.Първия път даже тичах с детето по площадките, е забременях за кратко.Втория път лежах в къщи и почивах, като готвех, пусках перални и т.н. имах биохимична.Общо взето ако не се прекалява с физическия труд, не мисля, че има някакъв проблем да си водиш нормален живот!

Чочолинка, много хора бягат в Турция за опити.Наистина и те са на високо ниво, не можем да им отречем.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #913 -: Декември 13, 2018, 13:47:08 pm »
Моя утрогестан беше 3х1, не ми е казван час. Просто да е през 8 часа. На мен най-удобно ми беше  7 -15- 23 часа. Беше ми вагинален Утрогестана. И Естрофема взимах по това време.
Всичко си правих, не забременях, но не мисля, че това беше причината. Като повторя бих лежала 2-3 дена около имплантацията и после бих си излизала. Стоенето вкъщи скапва психиката и може повече да навреди, отколкото да помогне.
Само не вдигах над 2 кг. Правих си сметка в магазина как да пазарувам и Мишо простираше. И не се къпех с гореща вода. Това ми беше много терсене, но не е препоръчително, защото топлата вода прави контракции на матката.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #914 -: Декември 13, 2018, 14:16:40 pm »
Wide, е е точно същото, но аз правех всичко, освен вдигане на тежко над 5 кг. 2кг ми е понякога само дамската чанта. Около предполагаемата имплантация гледах 1-2 дена да мързелувам, но си  правех всичко в нас. Даже със Симеон като забременях точно на имплантация посрещах доста гости в нас- чистене и готвене като за 20 човека. Не се къпи със студена вода, повече контракции ще си докараш. Да си е поносимо до 38С.
Аз прогестерона си го слагах като се събудя, полежавам 20-30 мин и тогава ставам, а вечер като си легнех, но не беше дълго време, че после минах на инжекции.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #915 -: Декември 13, 2018, 14:18:19 pm »
Благодаря ви много за инфото, за Утрогестана ми казаха да има минимум 2ч.между употребата.
Иначе имам и но-шпа 3х1,
Дуфастон 2х1,
Акард х1 вечер и
 неофолик мета х1
+ еутирокс сутрин...
Доста са и затова се чудех как е хубаво да се комбинират.
Аз  за почивката и нищоправенето не се притеснявам много, защото рисувам и много часове могат да минат в драсканици и творчество :-)
« Последна редакция: Декември 13, 2018, 16:12:12 pm от WideD »
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #916 -: Декември 13, 2018, 15:32:59 pm »
Е да де и аз за 38 градуса говорех, не да се къпем на 20. Просто аз много обичам да правя сауна в банята. Май от пазенето единствен резон има вдигане на тежко. Всъщност съм допуснала грешка и аз гледах до 5 кг да вдигам. Абе ако е писано, ще пребъде :) Много късмет ти пожелавам, би вдъхнала много кураж и на Лейди и Мишето.  Какво рисуваш? Хоби или професионална насоченост?
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #917 -: Декември 13, 2018, 16:25:55 pm »
Аз още само основна хигиена прилагам без къпане, че е студено и трябва да е топла водата, за да не треперя в банята. Но ми се струва, че ще е твърде топла, та още не съм го доизмислила.
Тери, едно време много рисувах и ми е художествено образованието де, после се пробвах с графичен дизайн, но съм обучена да създавам хаос повече и да стоя далеч от прави линии и точни очертания,   :D
Стигнах до гримьорството като бързо и практично изкуство за нашето време и сега го съчетавам с практична постоянна работа...
Сега вече мисля, че работя основно да си гледам корема дали ще порасне  :butterfly:
Един миг обич може и ще направи света съвършен.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #918 -: Декември 13, 2018, 16:52:44 pm »
Wide, къпи си се спокойно. Колко горещо искаш, 45С ли? Не мисля, че повече от 38С, максимум 39С можете да издържите. Нищо ви няма от топло. А да си затоплите баните или да си направите пара- нищо няма да стане. В топлите страни има успешни процедури при 95% влажност и 45С, споко :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 18
« Отговор #919 -: Декември 13, 2018, 17:43:55 pm »
WideD,много стиснати палци.Прави са момичетата,не се грижи прекалено много,живей си живота и си мъти спокойно🤗