0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #100 -: Март 20, 2017, 21:59:20 pm »
То по подразбиране се усеща, винаги е утре и никога не идва  :lol: Малко на "И" се говори тук, уж сравнително чиста от диалекти част на България.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #101 -: Март 20, 2017, 22:45:38 pm »
Смайли, мъжка му работа. Следващият път подготвяй "терена" предварително  :lol:
Момичета, аз да споделя. Връщат ми днес Нора с думите "имате гниди, много, много малки,  прозрачни - съвсем в началото е, два дни в къщи се обезпаразитявате и като доведете Нора една гнида да намерим, пак ще я върнем". Прибирам се в къщи, със спирка преди това в аптеката. Следва съответно мазане и къпане по домова книга. И пощих, пощих до преди малко - НИЩО не намерих. Верно коса много, но е тъмна. И със ситня гребен ресах доколкото е възможно ... кьораво яйце не намерих. Три часа на почивки .. Сериозно взех да се съмнявам.  Ми те в четвъртък пак може да ми кажат, че са намерили нещо, Оди търси в тая коса голяма. Да кажа и, че всяка неделя след баня впръсвам в основата лосион хедрин като превантивна мярка. Също и след баня слагам арган защото няма разресване иначе, а аргана е етерично масло все пак. Та конспиративно взех да мисля. Госпожата, която ни отпрати днес е от ... мързеливите по мои наблюдения, мързи я да облича децата и когато тя е на смяна ги държи вътре - днес при 21 градуса и слънце пак бяха вътре. И ... не знам утре и вдруги ден пак усилено ще пощя, но вече почти съм сигурна, че отново няма да намеря нищо. Как да процедирам? Те така могат да ми я връщат не знам колко пъти. Медицинските сестри по принцип какви фунции имат?
Да не говорим, че още от утре ще търся по телефона директорката да я питам какви са им изискванията към метеорологичните условия, за да бъдат извеждани децата от яслената група. Леко започвам да се газирам вече.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #102 -: Март 20, 2017, 23:07:14 pm »
Авалон, сетих се за Боби, която след такъв въпрос към директорката, беше поканена в "Закрила на детето"  :lol: Нямам представа има ли предписания по въпроса. Интересно ми е, какво ще ти отговорят.
Такива госпожи явно има навсякъде. На една приятелка всеки ден след обяда и преди сън и звъняха, че детето е с температура, да иде, да го вземе, а като иде, то няма  :lol: но тя си го прибира и ги облекчава, един вид.
На твое място, ако сестрата не ми покаже гнида, аз няма да си взема детето. Защото изпадаме в ситуация, в която, явно не знам какво да чистя  :wink:
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #103 -: Март 20, 2017, 23:51:29 pm »
тАй ли? В закрила на детето?!  8O за това, че искам детето ми да е навън при двайсе и кусур градуса?  Не отдавна отварях някакъв правилник, или вътрешен ред или там както се нарича, но не ми издържаха нервите да го прочета целия. Освен да се напъна пак. Или да се подготвя и да питам някъде по+централно. Определено и на мен ще ми е интересно.
Е, тази същата ми извъртя веднъж номера с температурата. Още на следващата сутрин й се озъбих, казах й да си проверят термометрите и ако имат проблем с тях, лично ще им купя нови. Тази същата понеже 8момартенското тържество някой умник го беше нагласил от 10,30 сутринта още от предния ден се опита да ме "наведе" на мисъл  с " Вие утре сигурно след тържеството сигурно ще си я вземете защото  е невъзможно...." , тук я прекъснах с "абсурд". Даже и не разбрах кое, какво е невъзможното. Същата ми се обади по спешност, че Нора е с бронхоспазъм, утрепах се да бързам и 40 мин. по-късно бях при педиатърката -детето беше с висока кашлица -ларингиална. И то, сега като ги изредих тези примери още повече си мисля, че и гнидите са толкова гниди, където уж ги е намерила. То ясно, че ще се пощим два дена, въпроса е поне ѝда не ме разиграва още. Много мразя някой да ме прави на идиот и аз доброволно да се правя на идиот. Те -лелите ги преглеждали децата, медицинската сестра не се споменава. Ще се информирам утре тя каква й е работата. В крайна сметка май ще искам който види да ми го покаже и на мен туй дето е видял. Друго не виждам какво бих могла да направя.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #104 -: Март 21, 2017, 00:07:38 am »
 :bonk:
Направо без думи. Помня случката с Боби.

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #105 -: Март 21, 2017, 00:23:45 am »
Е тя директорката в "Закрила на детето" беше казала, че го води голо на градина  :lol: и те случайно са се изпуснали, че директорката се е обадила, защото Боби е супер директна  :lol:
След осмомартенското тържество си ми го пратиха с мен, никой не ме ПИТА ще може ли и искам ли... На всичкото отгоре с цялата си глупост явно, бях с още двама родителя, та се нанизахме 3ма възрастни и 4 деца в колата, съответно нямахме нужните места и само моето си беше в стола... Явно те "официално" са "работили", защото и по кофичка кисело мляко за СЗ ни раздадоха  :lol:
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #106 -: Март 21, 2017, 08:16:59 am »
Офф, навсякъде простотии значи...
Авалон, вече ще си знаеш и следващия​ път проверка на място...
Хм, и при нас в яслата не ги извеждат толкоз са мързеливи, ужас не ми се говори чак, защото той втори месец си е в къщи, ама др.седмица мисля да го пусна и ако пак на 3 - я ден е болен ще се гръмна...
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #107 -: Март 21, 2017, 10:38:16 am »
Такааа, звънях тук там. Значи за извеждането навън - да не са прекалено ниски температурите, да не са и прекалено високи, да няма дъжд, вятър и мъгла. Останалото си е чиста проба мързел. Чух и "ами те децата са мънички, не са адаптирани още ..."  8O. Дааам, трябва да се обличат, събличат и преобуват - това е проблем. От РЗИ Пловдив ме попитаха къде се случва това. По-късно ще търся да питам дали по някакъв начин това се следи/ контролира - как / от кой.
Пак от РЗИ - епидемиолозите ме посъветваха да отида при личната, тя да провери детето и ако действително не намери нищо, да ми даде бележка с която да я върна в градината -ясно, така и трябва да бъде. Да и аз се зачудих в първия момент когато още вчера ги питах за бележката госпожа лелята ми каза, че не им е нужна, просто два дни да си я държа Нора в къщи и тогава да им я върна  :wink:  Казах това по телефона на лицето от РЗИ, с което говорих, отговора беше "как така без бележка?" педиатърката ни е след обед днес , ще отидем и ако не намери нищо утре с бележката  в яслата без да чакам двата дни. Да видим ....
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #108 -: Март 21, 2017, 10:42:58 am »
Авалон, това за теб: http://www.maikomila.bg/терорът-на-въшката/  :lol:

Нещо много се изхитриха във вашата градина. Нашите излизат винаги. Наистина не е лесно да се облекат и съблекат толкова деца, ама на три години някои могат да си обуват обувките сами, а на 21 градуса не мисля, че и яке им трябва.
Миналата година, когато моята ходеше на музика сутринта и я карах в градината към 10,50-11 ч. и тогава тъкмо се прибираха отвън, за да се приготвят за обяд. Имаше някои деца (основно момченца), които седнали опаковани, изпотени и чакат някои да ги съблече.  :lol: Но сега учителката не позволява вече. Всичките се справят чудесно сами. Но нали е по-лесно и бързо да го направиш сам. А моята другата година ще е предучилищна и там трябва да са самостоятелни.
Почвам да си мисля, че заради държането затворени боледуват повече от децата, където съм аз.
« Последна редакция: Март 21, 2017, 11:35:30 am от blue_sky »

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #109 -: Март 21, 2017, 13:04:47 pm »
Блу, тази история е достойна за филмов сценарии - от онези сладки немски филмчета.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #110 -: Март 22, 2017, 00:08:07 am »

Почвам да си мисля, че заради държането затворени боледуват повече от децата, където съм аз.
И аз си мисля, че боледуват от това, че са затворени. На нашите не им позволяват много да тичат вътре, госпожата веднага ги разпределя по столчетата  8O отделно, присъствах в занималня с 3 отворени прозореца и супер жега, ми нормално е да се потят и разболяват.
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #111 -: Март 22, 2017, 07:46:47 am »
Аз вземам от време на време и племенника от градина. Той е последна група и сега все са отвън. Предпоследната група и те, но всички по-малки са си вътре... Определено не им се занимава на госпожите.
Големите могат да се облекат и обуят сами и тях ги пускат, другите като не могат, не...  :(

ПП. По повод на пижамите.... Вчера си го взех по горнище на пижама от градината.
Баща му сутринта му съблякъл едната пижама и му облякал друга (решил, че си е блуза) и така го изпратил  :lol:
Те наистина не се различават много, много, но все пак дори и Дани знае, че това му е пижамата  :lol:
« Последна редакция: Март 22, 2017, 08:05:31 am от 47 Smiles »
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #112 -: Март 22, 2017, 11:03:50 am »
Не знам за вас, но и аз не разрешавам да тичат вкъщи или да ритат топка (въпреки че имаме място). Като искат, да слязат в двора. И съседите са хора в крайна сметка. В неделя имахме гости, валеше дъжд, нахлузиха гумени ботуши и слязоха долу (поне момчетата), че преливаха от енергия и хич не горя от желание да ми търчат вкъщи (бяхме 8 възрастни с 10 деца). Или ще счупят нещо, или ще ударят някое от по-малките деца. Най-накрая ги навих и да играят на монопол. Големи спорове се завързаха.  :lol:

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #113 -: Март 22, 2017, 11:39:31 am »
Моят се прибира почти по тъмно все още, няма как да тича навън. А цял ден в ДГ се надявам да е изразходил енергия, за предпочитане навън на въздух естествено, но те не ги извеждат, а вътре не им дават да мръднат, дет се вика. И аз не искам да търчи с индиански боен вик и да прави салта, но все от някъде трябва да избие. Слава богу, живеем в къща и съседите не страдат, само аз  :)
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #114 -: Март 22, 2017, 12:13:31 pm »

Почвам да си мисля, че заради държането затворени боледуват повече от децата, където съм аз.
Това хич не го мисля , сигурна съм, че е така.

По моя дерт  :lol:, предсрочно им я върнах Нора в яслата. С бележка от педиатърката, естествено и тя нищо не откри. И защо ли директорката баш сега я няма. Когато котката я няма мишките танцуват ..... Що така не вярвам в тези съвпадения. Ще я дочакам аз тази директорка. Като ги мързи лелите да си стоят в къщи. То и мен най-редовно ме мързи, ама си върша от-до работата, налЕ.
И ние сме в къща, позволявам тичане. Бабата живее на долния етаж и й било даже приятно да чува детски крачета да тичат  :). Крещенето ме дразни обаче.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #115 -: Март 22, 2017, 13:07:46 pm »
Ние даваме да се рита вкъщи. Даже насърчаваме, само и само да има активност  :lol:
Най-удобно е в коридора, защото е дълъг и няма какво да се счупи там.
Има едни топки от Декатлон, които са като от дунапрен и са изцяло безшумни като се топкат.

Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #116 -: Март 22, 2017, 13:13:19 pm »
О, и ние насърчаваме ритането у дома, че и карането на тротинетка... до скоро никой не живееше под нас, скоро ще се нанасят с една "мома" на 10м. :lol: над нас е един сладур на 1г. и 7м. та олелията за всички ни е ясна и нямаме проблем с това :)
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #117 -: Март 22, 2017, 16:33:05 pm »
Здравейте! Започвам захранване с месо и не мога да открия информация дали мога да давам пъдпъдъче месо. Педиатърката ни и тя не можа да ми отговори. А това е единственото домашно месце, което имаме.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #118 -: Март 22, 2017, 18:27:02 pm »
Поли, аз не виждам проблем да е от пъдпъдък месото. Щом си решила да даваш, даваш.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #119 -: Март 27, 2017, 10:56:26 am »
Момичета как се справяте със смяната на времето.Аз едва вдигнах Моника сутринта, ужасно трудна ще е тая седмица.