0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #60 -: Март 13, 2017, 09:22:00 am »
Е, какви Блу...Това с подстригването​ е бял кахър, бягат от час, ходят по строежи, пушат наргиле, обличат се като проститутки...Ей, такива пакости :lol:
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #61 -: Март 13, 2017, 09:52:07 am »
Оооох, облеклото с цялата тая чалгория, не мога да ги преживея. С две моми освен да се гръмна де, ще видим  :lol:
Моят син и той се подстригава, тоя път само дупка отпред. Машинката позамаза ситуацията  :lol:
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #62 -: Март 13, 2017, 09:56:24 am »
Маги, браво на детето!  :D
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #63 -: Март 13, 2017, 10:15:46 am »
Е, Алек е 98см. и 13,5 кг. :)
Смайл, то ако таткото ви не е много висок хич не се чуди за Дани...Инак ти доколкото си спомням, не беше много по-ниска от мен  :)
Злати, много умно са постъпили :lol:
Е, баш така е.. И аз, и таткото сме 170 см...

Злати, и аз като теб съм нямала 18 кг в първи клас и не са искали да ме вземат (тогава това е бил някакъв минимален праг), но все пак съм тръгнала на 6 г.

Маги, браво на Мони  :P

Данюшката, засега не е от пакостливите. Ще видим до кога  :lol:
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #64 -: Март 13, 2017, 17:11:20 pm »
И аз отдавна не съм ги мерила моите малчовци. Като се хранят и използват спалнята за батут, не смятам да се притеснявам. Все пак ги претеглих ориентировъчно, за да им определят дозите на лекарствата - около 13 кг са. Ще ги премеря и на ръст, защото видимо им окъсяха панталоните тази зима. Момата си върви по-висока засега.

Пакости... Вече не съм сигурна кое да броя за пакост. Нарочно не сменям гарнитурата в хола, защото така и така съм я прежалила, поне да минат "художественият" и "спортният" период. Не са от най-пакостливите. Виж голяма ми е битката да ги науча да спират, когато ги викам. Вече имах настръхващи инциденти в градинката. Добре, че не им давам голяма преднина, а и все още мога да ги догонвам.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #65 -: Март 13, 2017, 18:09:16 pm »
Като сме решили да ги измерим  :P
Моята се оказа 102 см., 13 кг.
Височка е, дрехи за 3—4 взимам, 98—104 размер
Ама и ние сме високи, в моя род, аз, баща ми, брат ми е 198см. Така, че и нея я взимат за околи 4 годишна.
Иначе изпълнява стандартите хахахаха — пишка на тоалетна, не ползва памперса от година (и дневен и нощен). Даже сгъва дрехи (по свой си начин) и ги слага на столче — да не мислите че съм я учила, в яслата ги научиха така. Яде самостоятелно, ама на май ръста е в повече, ами сега....
Не може да мерят децата с един аршин, вярно някакви норми,ама нещо прекалено ми се вижда.
Поне едно добро стана, премерихме си децата ☺
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #66 -: Март 13, 2017, 21:19:29 pm »
Мислех, че сме минали периода на тръшкането (то си е така де, онова военно положение между 1.5 и 2 г. го няма вече  :lol:), но днес пак имах сцена.
Вземам го от градина и каза, че иска да ходи на тролея. Аз му казах, че ще се прибираме и той моментално седна на земята в знак на протест - както си е морко и валящо... Разбира се беше по анцуг и веднага се подмокри барабар с боксерките отдолу. Поне вече не се търкаля и не плаче, а само седи обиден  :lol:

Поне едно добро стана, премерихме си децата ☺
:lol:
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #67 -: Март 13, 2017, 22:17:26 pm »
Ох, при нас това с тръшкането все още не е отминало и преминава сега в друго състояние. Всяка сутрин водим война с Габи какво да облечем. Момата желае само рокли и поли във форма камбана - трябва да е принцеса. Всичко да ни е в розово и лилаво. Аз както не обичам такива сърдения за дрехи и цветове, точно такова дете ми се падна. :lol:Сутринта я залъгах, като и обещах да пусне машината за кафе и батко и пък наду гайдата, защо не е той. При него е пък вечното съревнование той да е първи. Почти винаги при нас сутрин е катастрофа. Баща им все казва да не им се връзвам и да събирам сили за по-сериозните проблеми, но всичко понякога ми идва в повече. :oops:

blue_sky, Марти е една година по-голям.  :D Твоята мома е на 4г. и 3 м.,както виждам от лентичката ти, а Марти е 5г. и 3м.


*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #68 -: Март 13, 2017, 22:40:45 pm »
Рачко, вярно, права си.  :D
Моята съм я оставила да се облича както иска. Понякога е цветово като папагал. Просто махам неподходящите за сезона. Рядко правя опити да й обясня, че това не се връзва цветово с чорапите например. Рядко има резултат. Нервите си ги пазя за пубертета.  :lol:
Иначе и при нас има състезания кой е първи.

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #69 -: Март 14, 2017, 09:31:07 am »
Това кой да е първи, мисля, че се учи в градините. Моят редовно е първи и е спечелил, дори където няма как да е така  :lol: но го оставям да си се радва за сега. За обличането никога не е имало проблеми и все си мисля, че аз съм причината за това  :lol: но ще видим с мацките, дали съм права  :lol: иначе предпочитам да се облича сам, отколкото да го облича баща му, защото е тогава вече, цветовата катастрофа ни е в кърпа вързана  :lol:
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #70 -: Март 14, 2017, 09:40:31 am »
А това с комбинирането на дрехи в цветово отношение го бях забравила, да не ви отчайвам ама Вера сигурно до 3-ти клас се обличаше както си иска и ми бе дошло до гуша да обяснявам, че това с това не се връзва :lol: сега пък другото неприемливо за мен е да облечеш рокля или пола и да обуеш кецове или маратонки 8O ама така е модерно  :lol: добре, че още не се 'кипри' толкоз та рядко я виждам в този вид :wink: иначе съученичките и освен облечени като проститутки ходят и гримирани на училище 8O което е ненормално за мен в 7 клас...колко грим купувах за рожденни дни тази година... :lol: оммм
Алек, не ми се е тръшкал още за каквото и да е...да видим до кога  :wink: наскоро свекърва ми каза 'ама, той е много разбран и послушен не знам на кого прилича" и аз "е,как не знаеш...на майка си, естествено"  :lol: горката продължава да си се заблуждава, че и той прилича на баща си...
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #71 -: Март 14, 2017, 12:52:00 pm »
Тя темата за най-малките , а ние даваме за пример  какво правят вече  по- големите  :) , но да ви споделя и аз .
 Дрехите на баткото са ми бял кахър , дето се казва - сам си избира  кога и какво и  от както го оставих  сам да решава, знаете ли , че драмите намаляха.
 Ама не били в тон , ама не си подхождали ...важното е да са за сезона , както казваше една приятелка-  а и да не са - ние сме до самата градина така , че ще помръзне с кецове от плат , след като цопне в локва , ще се преобуе в градината и ще му е за урок . Но това важи  при по-големите дето ще разберат причина -следствие ...
Иначе около 2 г възраст  и  у нас беше  драма  сутрин   за дрехите , голяма драма  -че не иска нещо  или иска мръсните  дрехи - принуждавах се да ги мокря с вода , за да види , че не може да ги облече , защото от предния ден залети със супа - не върви така да отиде на градина  пак  :)

...Рядко правя опити да й обясня, че това не се връзва цветово с чорапите например. Рядко има резултат.
От тези ми обяснения  предполагам  , сега като си приготвя дрехи - иска  боксерки , чорапи , тениска - всичко да му е в тон с панталона   ...


Може ли да ви поплача по същество за  баш бебета   -КОЛИКИ  , оммм  , реве ми се  ...
 
« Последна редакция: Март 14, 2017, 12:53:33 pm от nimika »


*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #72 -: Март 14, 2017, 13:13:39 pm »
Моника от известно време е така с обличането сутрин.Иска рокли и поли.Но ако може да са само рокли най-добре.Къси поли прави не иска, иска разкроени.Трябва да има чорапогащник задължително, не иска клинчета.Само че мисля, че сега гледа от мен, че аз така ходя на работа и тя нали да копира.

Тръшкането не си е отишло, просто се е видоизменило.Сега се тръшка т.е. крещи, рита, вика, сърди се.И ме наказва хахаха.Наказва ни двамата с баща и, защото не сме слушали.Веселба голяма!

Алекс, много е модерно с кецове и пола.И да ти кажа и аз така ходя понякога, като е по-неформална обстановката.За мен това е една много хубава мода.Има страхотни кецове и поли и не са се качили на 7-9см ток в училище.Аз като помня с какви платформи ходехме и лошо ми става!

Моника е отново болна.Тоя път я водих на УНГ специалист.Ще споделя дали има резултат от лечението като минат поне 10 дни.Но съм обнадеждена!

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #73 -: Март 14, 2017, 16:37:10 pm »
Нинка, Абоколикен и Биобаланс бебе дадоха най-добър резултат, другите пробиотици като вода минаваха и заминаваха.... Гадно е, но минава все някога.

И моите са болни. Всичко х3. 10 дни ужасна кашлица, в началото с лека температура. Баткото откашля, но няма край. Редувам някакви сиропи. Ако има ефект е слаб. И не знам, дали няма да опрем до АБ... Вече и аз мисля да водя на УНГ. Не че педиатъра не разбира или не му се доверявам, но някак искам да се свърши вече... Иначе жизнени и ядящи, само едно мрънкаво, което разнасям по цял ден. И как готвя, пера, чистя не питайте. Сега спят и аз вместо да сгъна прането, почивам.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #74 -: Март 14, 2017, 17:19:34 pm »
И моите девойки много обичат да се преобличат като често правят безумно съчетаване на рокля с панталон и още една блуза отгоре, две рокли една върху друга .... абе ужас е :), за цветовите комбинации не ми се говори изобщо  :).
А иначе са боси, аз по цял ден напомням за чорапите и чехлите, че при нас подът е студен, ама кой ли ме чува.
Преди два-три дни дойде едната им баба и като ги видя как са облечени изобщо не ги пощади, направо им каза "леле колко грозно сте се облекли"  :lol:. Веднага се възползвах и отново минах през всички обяснения, които всеки ден слушат  :lol:. След това прибрах роклите, оставих само блузки и клинчета, като махнах всички розови и лилави, че лошо ми става вече от тези цветове  :lol:.
И така, в последните два дни каквото и да облекат, поне не ме дразни цветово....  но за босите крака оправия няма засега  :).
« Последна редакция: Март 14, 2017, 17:25:55 pm от marsi »

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #75 -: Март 14, 2017, 18:40:39 pm »
Здравейте, и ние от вчера сме с кашлица. А от днес с лека Т. Изписаха ни Умкалор. Какви са ви впечатленията от него?
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #76 -: Март 14, 2017, 22:05:00 pm »
Кати, впечатленията са ми, че му е доста солена цената. Дано има ефект. Въпрос на нацелване. При предната кашлица на Нора  Синекод и Лихенсед дадоха ефект. Сега не. Сиропчето Биокс тими, което струваше 3 лв. 8O се оказа почти вълшебно - веднага откърти.  Но и двата пъти кашлицата беше различна. Първата - упорита, лаеща с температура 37 и малко ден, два. Втората - хм, по-...обикновена, без температура, но пък със задна хрема. И в двата случая давах само сиропите и вит. С.
За облеклото още нямаме проблеми, но не е късно и се готвя психически. Когато бременеех една колежка редовно идваше разплакана на работа, та до психолог стигна милата. Щерка й (таман около нашата възраст сега ) всяка сутрин й спряташе невъобразими сцени с облеклото. Държеше да ходи по пижама на градина. Без пижама от дома не могат да я изведат. Мъжа й тичаше да подгрява колата по- рано. Пътьом, на бензиностанция понякога 8O разрешаваше да я преоблекат.... големи драми и истерии бяха. Психолога не помогна, просто проблема се израстна след някой и друг месец. Сега детенце е една много финна изпъната и подредена визуално 7годишна балерина  :lol:
По същото време една сутрин през прозореца видях как една майка влачи едно около 4 годишно ревящо облечено  безумно, нещо като това което описваш Марси - туника върху рокля, отгоре късо яке,  клин и върху клина3/4 чорапи, обувки  и шапка, а цветово ..... Няма да забравя и на майката изражението. Моля не ги съдете :lol: Смях се онази сутрин на гледката. Кой знае какво ще ми дойде с тоя бяс. Напоследък проблема е, че не се вижда луната, нали е все облачно. Пустата му луна след яслата я няма. Казвах й че се е скрила уплашена, защото редовно излиза с крясъци ако съм прекъснала някаква важна игра. Детето спря да вика. Сега казвам, че луната спи, то пък  се започна викане да я събуди ...
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #77 -: Март 14, 2017, 22:09:20 pm »
ама какво й е на пижамата, оставяйте децата да ходят както искат, ще им мине :lol:
ей я моята кифла дето и тя беше "модна икона" сега стриктно си подбира всичко, чак и гащите да са й в тон с дрехите и се фръцка пред огледалото, а ходеше по пижама на градина :lol:
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #78 -: Март 15, 2017, 09:43:06 am »
Стефи, зимата по пижама хич не върви, ако е и ромър, то и да го обуеш не може. И - скандала е на лице.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #79 -: Март 15, 2017, 14:43:26 pm »
Ние засега проблем с избора на дрехи нямаме (правя го все още аз), само със самото обличане/преобличане. Не винаги сме в настроение да сменяме облеклото, все се мотаме, все има по-важна игра, камионът не е паркиран, искаме вода "по спешност" и т.н. Имаме си обаче друга мода - смяна, включително и на дрехи. Засега са единични случаите, когато Пепи е излизал с ботушите и шапката на Ани. Кво толкова, розовото му отива. Те и в яслата веднъж ми ги доведоха с разменени дрехи след следобедния сън - Пепи с клинче на цветя, Ани със сиво долнище на анцуг. Виц, много се смях. Него често си го бъркат с момиче. Менкат си и други неща. Обясних обаче, че четките за зъби не се сменят.

При нас леките кашлици ги борихме със Стодал. Умкалор сме използвали доста пъти, но не мога да преценя колко ни е помогнал, винаги е имало и други неща с него.