0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пролетна тема за най-малките
« -: Март 01, 2017, 11:27:42 am »
Честита Баба Марта на малки и големи! :) Нека сме здрави, весели и засмени! Да ни е честита новата темичка и дано няма вече болни деца и родители, че ми омръзна.. :lol:
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #1 -: Март 01, 2017, 13:22:37 pm »
Баба Марта бързала, мартенички вързала :)
Много здраве и щастие ви пожелавам!

И ние сме в кюпа с хрема, кашлица и пристъп.Тоя път се черпим с Еуриус, съвсем малко Вентолин и Флудитек.
Все пак това е първия пристъп за тази година, направо в сравнение с миналата си е супер положението.

Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #2 -: Март 01, 2017, 13:41:05 pm »
Ех, че е пролетно  :D
Дано няма болни дечица, а весели и засмени очи и червени бузки :) А болничките в момента - бъъързо да оздравяват :)
Нашето момче е на село при баба и дядо - доволно е , почти по цял ден е навън на двора и по разходки - изровил е градината и е охранил със стари листа едни овце, които пасат около къщата  :D Абе, пасторална идилия. Много ни липсва, но се успокояваме като знаем колко му е добре там  :D
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #3 -: Март 01, 2017, 22:35:46 pm »
Честита Баба Марта на малки и големи! Да сте здрави, румени, засмени.

И ние сме сред болните само че с конюктивит. От понеделник сме с антибиотични капки. Почти се оправи очето, дано всичко мине и от понеделник пак на градина.

Дано всички са здрави и посрещнем с усмивки пролетта!


*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #4 -: Март 02, 2017, 13:39:31 pm »
Честита Баба Марта! Здрави   да са децата ни и ние покрай тях!
Тържеството по случай 8ми март мина. В аванс  :lol:.
Голяма глупост.  Зрителки бяхме с Нора. Още като ме видя нададе вой и отказа всякакво участие. Всички деца плакаха, с изключение на едно момченце, което рецитираше с охромно въодушевление и патос, накрая явно и на него му дойде в повече напрежението и ревна.  Другите ревящи казваха през сълзи и хълцукане по някоя думичка, някои само седяха в средата и рееев. С рев пяха и хоро играха въобщееее ... Нямам думи. Не са за такива мероприятия тези толкова малки дечица. Накрая вече, когато трябваше да напуснем родителите настъпи най-голямата драма. Чудя се да звъня на директорката що за издевателство, какво , какъв е смисъла от този "празник", всички деца в крайна сметка разстроени.  Май няма смисъл - минало вече. И ... кой идиот го измисли в 10.30 сутринта. Едно на ръка, че все пак работещи хора сме, и друго - сега цял ден ми е свито след тоя рев на изпроводяк.
А, ... и ние не се разминахме. Кашлица пак . Миналата година беше годината на сополите, тази - на кашлицата. Върнаха ми я Нора в петък, сутринта беше ОК, по обед "бронхоспазъм", диагноза и сложиха в яслата. Брях, тичаме при педиатърката. Добре че се изкашля на място. Лаеща кашлица, дробчетата чисти, гърло спокойно , ларингиална история. Сиропчета и спрей за нос, антибиотик на рецепта ако нещо зазлее в почивните дни. Не се наложи, защото не вдигна температура.
И конюнктивита преди това бързо мина с Гентазон. Но за всеки случай преди да капна първите капки взехме микрбиология - стафилокок. Антибиограмата показа Тобрекс и сега се чудя да капя ли или да чакам рецидив и тогава.  Бабата и педи ми дуднат да почвам, ама 10 дена се пъна нещо.

П.с. Единственото хубаво на тържеството бяха носиите.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #5 -: Март 02, 2017, 14:23:46 pm »
 avallon , наистина за най-малките подобни представления  са натоварване и твърде много притеснение . НО и часа е безумен    -права си ! При сина ми подобни мероприятия в  яслата и 1ва група, се правеха  мисля в 16-16,30 -така , че после направо да си тръгнем с децата .
пп.Според мен си почвай Тобрекс -а -  щом сте правили антибиограма , сега може само да е  подтиснат  с  другите капки -активните съставки са различни , нали ? -и пак да рецидивира- защо да чакаш ?

Да пожелая с новата тема  само здрави и засмени дечица да има !


*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #6 -: Март 02, 2017, 16:37:30 pm »
Дано да ни тръгне пролетно и засмяно темичката! Здрави дечица и доволни родители!

Нашата ясла не практикува тържества с присъствие на родителите. В градината не знам как ще е. Виждам, че е най-добре децата сами да си се забавляват, както могат, а ние ще имаме време да им ръкопляскаме на постиженията.

avallon, момичета, ние доста бяхме зачестили с конюнктивита. Много е заразен и упорит. И аз не бих се маяла с капките. Дори да изчезнат признаците, капките се слагат една седмица. Аз мажех и с мехлема Тобрекс.
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #7 -: Март 02, 2017, 16:59:31 pm »
Честита ни нова темичка  :P

И ние така - със сополи и кашлица и днес си останахме вкъщи.
Маги, и аз му назначих на Дани Ериус и Флудитек без да сме ходили на лекар. Като няма Т и не го водя, че ме е страх да не лепне нещо друго в чакалнята. Та му го давам този Флудитек, защото при предишната кашлица много му помогна. Лошо ли е да се дава често? Само при пристъп ли се дава?

Бонболини, ей такова детство трябва да изживяват всички деца - навън, на воля и на въздух  :P

И Дани при предишното боледуване направи конюнктивит, но така или иначе беше на АБ и не съм му слагала нищо локално. Сега му сълзят от време на време очетата и пак му се образуват малко гурели и се чудя дали се е оправил напълно. Лекарката така и не го видя тогава, че ние бяхме при нея преди обяд, а той го направи буквално за няколко часа. Повлия се обаче от Аугментина и така и не я питах.

Авалон, наистина не са в ред вашите госпожи в градината - хем с родители, хем по никое време...

Дани имаха театър за Баба Марта. Пратиха ни снимки и клипчета по ФБ да гледаме и ние  :lol:
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #8 -: Март 02, 2017, 17:28:53 pm »
Усмивки, Флудитека е по-силен сироп.Дава се за продължителна кашлица с хрипове, или както Моника направи пристъпи.Стодала и Проспана са леки например и на нас почти не ни помагат.Кашлицата поотмина на дребната, остана съвсем лек сопол, здрава е и понеделник е на ясла.

Аз си взех и направление за УНГ.Сливиците и са уголемени по принцип, искам да говорим с лекарката можел ли да направим нещо да ги успокоим.Не искам операция още, не и е чак толкова често боледуването, за мен това е много крайна мярка.Просто искам мнение.

При нас ще има тържество между 8-ми март и първа пролет.Моника знае стихчета, песни, танцува.Дали ще плачат не знам.Ще е интересно за мен и за тях.

Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #9 -: Март 02, 2017, 17:44:04 pm »
Аха, ясно, мерси много Маги.
Неговата е доста дразнеща. Изобщо не успя да спи на обяд заради нея.
Трябваше да го заведа на лекар да му чуят гърдите, но днес е пълна лудница заради празниците и това допълнително ме отказа.
На него също никакви други сиропи не са му помагали. Давам Гринтус колкото да си мисля, че давам нещо.

А Мони винаги ли е с уголемени сливици или само като боледува? И на Дани това му е слабото място.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #10 -: Март 02, 2017, 17:49:06 pm »
Значи правилно си тръгнала с Флудитека.И инхалации почвай, то ти си знаеш де :) Те двамата еднакво боледуват.

На Моника сливиците са уголемени постоянно.Няма болна не болна, големи сочни сливици.Пречат и колкото и тъпо да звучи.Те и трите са така.Спи с отворена уста, хърка, трудно преглъща.

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #11 -: Март 02, 2017, 17:49:32 pm »
Честита Баба Марта, много здраве на всички да носи.
Ние сме болни, детето, аз и майка. Кошмар, започна едни възпалени венци при нея, спрях я от ясла, след река сополи, след това кашлица и вече 8 дни кошмар. Няма температура,няма зачервено гърло. Само кашлицата, днес вече ми изписаха вентолин 2'5 мл и инхалации с пулмикорт.
Тя никога не е правила пристъпи, в момента спи спокойно, но през деня си кашля. Така, че взех назаем инхалатор и трябва да правя инхалации, но се притеснявам много.
Затвориха яслата, всички деца са се разболяли, но с диагноза и червено гърло и висока температура. Тя няма такива симптоми. Аз също само гадна кашлица и сополи. Аз от днес минагх на антибиотик, за нея само пулмикорт.
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #12 -: Март 02, 2017, 17:59:40 pm »
Ух, ужас направо...

Значи всички сме "цъфнали" мартенски....  :(

Това с инхалатора още не ни се получава. Посъветваха ме да правя докато спи. Но нашият е много шумен и не знам дали ще стане работата.

Свате, а вентолинът защо също не с инхалации?
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #13 -: Март 02, 2017, 18:09:10 pm »
Идея си нямам. Вентолин да пие, инхалации с пулмикорт.
Само където забравих да питам по колко минути се прави инхалацията. Предписано е  2.5 пулмикорт и 2.5 физиологичен разтвор. Да видим как ще се справя.
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #14 -: Март 02, 2017, 18:17:02 pm »
Прави се докато се "изпари" дозата разтвор. Успех и пиши дали успявате и дали действа!
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #15 -: Март 02, 2017, 19:57:51 pm »
Смайл, кой е този " умник" дето те е посъветвал инхалации на заспало дете...Ами ако аспирира течността.. Инхалации само докато е буден... Флудитек се дава както Маги е писала при продължително кашляне и когато е влажна кашлицата т.е. ако отхрачва...При дразнеща недей по зле ще стане...промивай често носа, слагай капки макситрол, тобрадекс, или едновремешния коларгол върши чудеса, а като сироп нещо за суха дразнеща кашлица фитолор примерно..
Всички болни да оздравяват...Нашия хубостник е при мама и за това е здрав  :lol:
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #16 -: Март 02, 2017, 20:23:37 pm »
Алексче, мен не са ме съветвали. Това ми го казаха няколко приятели, които правят инхалации на децата си само докато спят. Лекари са им казали така да правят като не може в другото време.
Не мога да кажа точно каква му е кашлицата. Една от тези, дето нито е суха, нито е влажна. Отхрачва, но по-трудно и затова давам Флудитека, за да започне уж да отхрачва по-добре.

Коларгол пробвах веднъж, но след като чаршафите станаха черни  :lol: не повторих. Много съм доволна от Инфлуназал между другото.
АБ капки за нос не съм давала, въпреки че често ни изписват. В аптеката до нас всички аптекари ме гледат лошо като отида с такава рецепта и ми препоръчват да не ги давам. Защото така унищожавали носната флора, че й трябвали 6 месеца да се възстанови. А през това време през носа се промъквали всички вируси и детето е много изложено на нови зарази.
Ух много трудно се взимат решения за лечение на дете, защото информацията навсякъде е много противоречива, в т.ч. от лекар до лекар.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #17 -: Март 02, 2017, 22:29:12 pm »
Е, аз чък аптекарите не ги слушам, щото не рядко и те на доктори се правят. Ми те тези сополи ... каква по-прекрасна среда за развитие на гадини в тях. Та после така , както са и най- често задни хубавичко да помогнат на гадините да се заселят и в гърлото.
Аз пък от инфлуназала хич не съм доволна. И коларгола нещо тц, може би ако се впръсква със спрей щеше да е по-добре. Изобщо капките за нос не стигат до по-назад. Капна, то диването веднага се надигне и всичко изтича тавън.
Не знам момичета ... аз освен панадол, нурофен и вит С без предписние от педиатъра не давам. Различни са вирусите, с различни поражения и едни и същи препарати не  са еднакво ефикасни . Примерно последната кашлица как да предполагам, че е ларингиална. 
А за капките за очи се кумя още щото няма такава драма едно на ръка. И другото - ми то в яслите бъка стафилокок. И да "изчистя" сега окото, Каква е гаранцията, че пак няма да лепне. Интересно, че още след първото накапване на Гентазон имаше ефект, а точно този антибиотик е дал най-слаба реакция лабораторно. Вярно е и, че съвсем в началото хванахме инфекцията. Питам бабата, понеже е специалиста - тя вдига рамене хах.
Утре отиваме на чист въздух и бас слагам, че остатъчната кашлица ще изчезне без да ползвам и капка лекарство. До гуша вече - отварям прозореца да проветрявам, то кюмюр нахлува вътре. И аз цял месец се съдрах.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #18 -: Март 02, 2017, 23:08:56 pm »
Смайл, щом смяташ, че трудно отхрачва флудитека е правилният сироп :) последния път не послушах педиатърката и му го взех :) бързо спря с кашлицата....То аман от билки и хомеопатия - проспан и т.н. коларгола цапа за жалост :lol:
Авалон, ми като няма проблем сега въздържай се от капките гаранция няма, че пак няма да лепне стафилокок...офф, докато пораснат голяма мъка с тия болести...После пък хормоните като ги треснат още по-мъчно става да ви кажа... :lol:
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #19 -: Март 03, 2017, 00:09:01 am »
Само да не станем в критическата и да си имаме пубертети, че ще има война на хормоните.  :lol: