0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #320 -: Юни 12, 2017, 09:37:45 am »
И аз да се изкажа за добавките. По-скоро ги даваме наистина за наше успокоение. Но аз пак бих давала, особено при смяна на времето. Някак си се чувствам добре, че поне се опитвам да правя нещо. Сега имаме пресен домашен сок от бял бъз и всеки ден пие от него. За мен и това си е вид добавка. На него слабо място му е гърлото, а сокът от бял бъз много помага за гърло. Преди това пиеше от черен бъз от тези на Хармоника.
Много съм съгласна с излизането навън. Дани два пъти тази година имаше кашлица без нищо друго. Единият път го гледа свекърва ми и стояха само затворени вкъщи, съответно беше болен цяла седмица. Вторият път дойде да го гледа баща ми. Бяха само навън и му мина за 2-3 дни.
Също гледам да не го пазя много, много - да не го преобличам, ако е малко изпотен, да го оставям по-тънко облечен и т.н. Онзи ден го оставих да цопа в локвите вечерта след дъжда (не с гумени ботуши). Бяха му мокри целите крака с маратонките, но след половин час го преобух, та нищо му нямаше.
Също имаме голяма борба с одеалото вечер и все спи гол.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #321 -: Юни 12, 2017, 12:07:15 pm »
Борбата за одеяло у нас отдавна приключи. Слагам го в леглото, за да го има и до там. Момичетата ги завивам леко, ако ги изритат, не повтарям.
Не давам пари за добавки. Постоянно са вън, предлагам чиста, разнообразна и сравнително качествена храна и боледуват много. От септември до април имат поне по 6 антибиотика и не, не са дадени от ден едно, а сме изчаквали, като водя през ден-два. Всичко е от усложнения след вируси, предполагам някой ден ще е изграден някакъв имунитет, но явно с преболедуване се получава.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #322 -: Юни 13, 2017, 08:30:42 am »
Ние давахме тази зима Марскианци, за мое успокоение.С тях или без тях тя разреди болестите, защото порасна.
Водихме я с нас на ДРЗ в Бургас.Да я похваля издържа дългия път и в двете посоки стоически.Чак не ми се вярва.В Бургас се потроши да тича и дивее.Направо беше запленена от морето.
Сега обяснява, че иска с какичките на ресторант(имаше и други Зачатски дечица), и искала на Кутел ;) Искала си ваната от Кутела и така.Весело беше!Лошото е че хвана нещо и сега е със задна хрема, зачервено гърло и сме в къщи, но така успяхме да се наспим вчера, че майка и вече е одъртяла и тия лягания след 12 и ставане в 7 ми действат зле.  :lol:

Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #323 -: Юни 13, 2017, 08:55:24 am »
Какво ли не дадох тази зима...марсианци, биозин, имуномикс и т.н. и нищо боледуваше си човека и това е...все ще някога ще си изгради имунитет...сега като е на село по цял ден навън нищо му няма пу-пу баба му беше с температура и червено гърло, нашичкия два дни хрема и до там :wink: сега съм и дала бойна задача на бабата да ми направи сироп от черен бъз и това ще му давам наесен е, и естествено бронховаксом, че без него съвсем лошо става...на сестра му така една година и го спестих и беше страшно боледуване...дано да е като кака си на 5г. рязко спря да боледува :)
Маги, бързо да оздравява Моника :)
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #324 -: Юни 13, 2017, 09:00:51 am »
М-и, много страшно при вас наистина  :( 6 пъти си е направо всеки месец тежко боледуване  :(

Маги, бързо да минава тази задна хрема при Мони.
И Дани е така с хотелите. Само повтаря искам на хотел  :lol:

Алекс, и аз го чакам тоя момент, да спре рязко да боледува. Свекърва ми казва, че мъжът ми е спрял на 3. Дани засега се е метнал на него и стоя със затаен дъх  :lol:
Но вчера като го вземах, вземаха и едно момиченце, което беше вдигнало Т, та да видим.

Ние го прехвърлихме от петък вечерта да спи вече в неговата стая (най-накрая). Малкото легло го дадохме и сега спи на единично нормално легло. Сложила съм преграда да не пада. Засега обаче и аз спя с него в стаята, на другото легло, че е малко сомнанбул. Изправя се рязко докато спи, започва да говори нещо и после със засилка пак ляга и ме е страх, че ще си удари главата на ръба, та го намествам като е отишъл много накрая.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #325 -: Юни 13, 2017, 11:46:11 am »
И аз съм със смесени чувства към добавките. Да не кажа, че въобще не им вярвам  :). Все пак съм давала някакви сиропи по препоръка на педиатърката, както и витамини. Полза има, особено при боледуване, когато имунитетът е спаднал. И аз тази година мисля да се запася със сок от черен бъз. Не само за децата, а и за мен  :D.

Факт е обаче, че с израстването боледуването много намаля. Пепи си е особен случай с неговата астма, но въпреки това сега не търчим след всяка хрема в болницата. За мен лежането в болница се превърна в критерий за здравословното състояние :(. От февруари не са отсъствали от ясла. Сополи или болно гърло минават за 2-3 дена. Колкото до каляването и здравословното хранене - правя каквото мога. Разходки, не много дрехи, предлагане на плодове и зеленчуци, игри навън. Практически живеем в индустриална среда :).

Маги, забелязвам, че пътуването и смяната на климата доста предразполагат към леки неразположения. Хубавото е, че минават бързо. Дано и при вас да е така.

М-и, при вас баткото ли носи вирусите? Може би така момичетата по-бързо ще си изградят имунитет.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #326 -: Юни 13, 2017, 23:57:06 pm »
Смайл, те нали са родени в 8ми месец, без да са ми поставяни КС и уж нямаше проблем с дишането и само бяха малки, но може би оказва влияние. Знам ли...
Но като цяло смятам, че вирусите бяха доста и страшни тая зима. Дори аз веднъж боледувах, а не съм от векове  :lol:
Баткото носи вирусите да. Той за първа година е на градина и съответно носи всичко. Ще изградят имунитет по-рано, дали е добре толкова да боледуват в ранна възраст, дари не ми се мисли, защото нищо не мога да променя. Изобщо не ги изкарват навън боже мой. Откачам! Днес чак в 16часа и то един вид родителите да си ги вземат от двора.
Ние днес отпразнувахме 6-ти рожден ден. Много мило ми стана, че като му честитих и ми каза "Вече съм голям и ще имам нови книжки"  :D като цяло никак не го вълнуват, но защо за книги, а не за подаръци му дойде на ум, не знам  :D
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #327 -: Юни 14, 2017, 14:34:55 pm »
Мислех, че неизвеждането навън е предимно в яслите, защото децата са малки и не могат сами да се обличат и обуват. Не че това е оправдание, ама поне е разбириемо. Но големи деца да не бъдат извеждани... Те къде ще си изразходват енергията? Пък и да подишат малко въздух, различен от стайния! Засега това ми е единствената жалба от детската градина, която ще посещават наесен - няма двор. Дано поне да компенсират с добро отношение към децата, интересни занимания и някакви други активности. Пък ние ще се погрижим да бъдат повечко навън.

Честит ти рожденик, М-и! Може пък да е любознателен :). Всъщност всички деца са такива по един или друг начин. Нека да е здрав и щастлив!
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #328 -: Юни 14, 2017, 15:15:21 pm »
Охо, честит рожден ден на големия батко на патерици!
Да е здравичък и смел по пътя си напред! Много щастие му желая, м-и.

Засега това ми е единствената жалба от детската градина, която ще посещават наесен - няма двор.
И Дани изкара година и половина в такава ясла. Това е една от причините да я сменим от следващия месец.
Просто виждам как излизането навън му се отразява добре. Вчера вечерта вдигна към 19 ч. температура - към 37.8. Но излезнаха все пак с баща му да изхаби малко енергия. Бяха два часа навън и се върна почти без Т. Докато си легне вече я нямаше.
Днес сме си вкъщи. Гърлото му е малко червено и сливиците малко подути. Но поне засега още няма Т. Дано бързо да му се размине.
Преди обяд отидохме да му вземем храната (тя нали му е поръчана така или иначе, и когато са болни, ни дават да им я вземем за вкъщи) и само чух децата как се чуват от вътре: "Искам навън, искам навън".
Напоследък ги изкарват по малко преди обяд на площадката на блока, в който е градината. Даже поискаха да му занеса шапка и крем за слънце. Но като го попитам излизали ли са и горе долу се оказва, че на 3 дни веднъж ги изкарват.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #329 -: Юни 14, 2017, 15:40:57 pm »
Честит празник на порасналото момче на М-и, да е много здрав и все така любознателен.

В нашата ясла много ги извеждат.Последно преди ДРЗ почти всеки ден в който не вали я взимах от на вън, отделно и сутрин излизаха.Моника вече я водят от големите, сама се обува и не им е гайле, дори и поверяват някое бебе да обслужва, защото ги слушала.

Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #330 -: Юни 14, 2017, 15:54:06 pm »
Моника вече я водят от големите, сама се обува и не им е гайле, дори и поверяват някое бебе да обслужва, защото ги слушала.
Маги, давай да ги запознаваме с Дани и да й го връчвам да го понаучи малко  :lol:
Той има малък напредък, ама малък  :lol: Само кроксовете си може да обува сам.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #331 -: Юни 14, 2017, 16:13:34 pm »
Добре сте ми дошли на гости, ще го научи.Ама да знаеш, че може и да се сбият по някое време.Хич и не е търпелива и лесно ги пошляпва :)

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #332 -: Юни 14, 2017, 22:35:26 pm »
м-и, честит празник, да ти е много здрав и много щастлив порасналия мъж.
Ееее, ама това да не ги извеждат децата при такова време си е направо престъпление и за жалба. Аз нали се бях затръшкала още от март, че ги извеждат в яслата, даже и наред бях подкарала телефони да разпитвам какви са наредбите и изискванията, правилници четох, в ЗИ звънях, Директорката така и не можах да я хвана, тя жената от отпуска, в болнични, от едната в другата база, мед. сестра била само градинските групи та .... времето вече очеОЗвадно е прекрасно и сега няма въобще от какво да се оплаквам. Сутрин оставяме децата на двора, вечер пак от двора ги прибираме. Прибират ги само за сън. Навън са през целия ден, ядат даже навън. Втори ден ги заварвам и боси всичките да шляпат. Удобството е, че яслата е на партер и имат врата  директно и към двора. Днес лелята каза, че съвсем скоро ще вадят и басейните - оцъклих се от изненада. Три надуваеми с малко вода и да шляпат там колкото искат .
Смайли, Нора съвсем до скоро много се инати с обуването (както и с всичко останало де), обаче лелята й каьала, че няма да излиза докато не се обуе сама. Потръшкала се, повикала си и накрая се обула. Интреса клати феса както се казва. Ми така де, голяма е вече. Да видиш сега как се обува и събува, като войник е кога има зор . От няколко дена "търгувам" и миенето на ръцете всеки ден на влизане в къщи, при това супер успешно. До толкова, се вживява, че и зъбите настоява да мие (нищо че е 6 след обед). А преди беше страшно - тръшкане въргаляне по пода, крещене, ще кажеш, че с тъпото на ножа я коля. И това САМО като спомена за миене на ръце. Та измисли му стимул на Дани. А ако има желание и се опитва, но просто още не се справя дай му малко време, ще се научи няма начин.
Маги, и мойта налита. Скоро обаче не можа да си прецени опонента и я ступа един 6 годишен батко. Не беше брутално и в известен смисъл съм доволна, защото това определено й беше за урок на Нора.
« Последна редакция: Юни 14, 2017, 22:38:43 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #333 -: Юни 15, 2017, 00:13:33 am »
Благодаря ви момичета!
Днес е имало и сутрешно извеждане или са се застояли сутринта на двора, не разбрах точно. Не ги оставят много да тичат, 5мин и айде искат ли на пясъка  :lol:
Извеждането е ясно, че е по желание и не всички го правят. Но предпочитам да са вън, отколкото вътре да има 6 отворени прозореца, защото било топло или за въздух...
За ступването май е всеобща болка. Моят синковец ударил дете на батута, но явно детенцето е било в грешка, защото после не искало да си ходи и играли заедно  :lol: Правя забележки, говоря, но след дъжд качулка няма много ефект.
Много обича да се прави на бебе и да го обличам и обувам, но всичко с лепка си го обува сам. За дрехите се шегувам, питам там кой го обува и ми ръмжи  :lol:
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #334 -: Юни 15, 2017, 08:12:25 am »
Авалон, за пръв път чувам за толкова често излизане навън в градина. Наистина похвално. Вашата държавна ли беше или частна?

И Дани е като Нора за миенето, че и за къпането.
Проблемът е точно, че няма желание и стимул. Спазаряването и при нас работи, но не всеки път намирам за какво да го спазаря  :lol: А и ми омръзна вече. Искам да знае, че това е задължение, а не е пожелание и да не го дискутираме изобщо. Но явно още ще почакам.
За зъбките му пускам песчничка и с тях нямаме проблем.
https://www.youtube.com/watch?v=KIWXcJ2wbyw

Дани е от кротките иначе. Последно на един детски рожден го удариха с една количка по главата. Изобщо не отвърна дори. И ме помоли да съм кажела на детето, че не е хубаво да се удря :lol:
Не посяга и към чуждите играчки. Обаче ако някой посегне към неговите изпада в нервна криза  :lol:

Май вече сме за лятна тема  :P
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #335 -: Юни 15, 2017, 11:51:48 am »
Смайли, държавна е яслата. В частаната малко ги извеждаха. За кратко и съблюдаваха за идеалните условия. Майките бяха с хиляди претенции, едва ли не детето на под 20 градуса да не се извежда навън, щото можело да се простуди, после пък над 30 било твърде горещо.
Всичко опира до госпожите. Днес пак на двора - бяха  извадили столчета, маси, играчки, чадърите, закуската на вън. Замотах се на близо и минавайки пак от там видях как лелята прегръщаше децата. Който наистина си обича работата и децата ... така е.
П.С. дааа, време е за лятна тема , отиваме на море в събота.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #336 -: Юни 15, 2017, 14:38:25 pm »
Здравейте, някой да ми препоръча детски алерголог за Варна? Точим една бистра хрема от месец, имаме и заден секрет, 12 дни сме с Бактробан без резултат, имаме и кашлица, няма Т. Ходихме на УНГ и на педиатър. Утре пак сме на УНГ. В общи линии омагьосан кръг и се чудя вече, дали да не идем на алерголог.
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #337 -: Юни 15, 2017, 16:53:29 pm »
Кати, сигурно сте пуснали изследвания на секрета? Какво показаха?

Заповядайте в НОВАТА ТЕМА!