0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Добре дошли в новата тема!

Много почивка, разходки и игри за всички майки, бебчета и малки дечица през лятото и най-важното без (или само с леки) боледувания. И татковциии забравих... Ама това е защото Рачо не се е появявал скоро тук! Да се поправи бързо!


« Последна редакция: Юни 15, 2017, 16:54:45 pm от 47 Smiles »
*
Весело лято на всички! Много слънце и усмивки!

avallon, направо ти завидях за яслата на Нора  :). При нас просто няма условия за чак толкова време навън. Яслата, а и градината, са в сгради, които първоначално не са били предвидени за такава дейност. Съответно, дворът е малък, стаите не са само на първия етаж, навън едва има място за пързалки и някакви играчки. В градината поне ще са по-големи и ще се обличат и обуват сами, ще се хранят сами, доста време ще се спестява за други занимания, включително и за излизане. Така ми се иска, де. А сега се качваме по стълби на третия етаж, където се преобличаме, после слизаме на втория етаж, където са групите. Излизането на двора е свързано със слизане и качване по стръмни и тесни стълби. А и като излязат, с десет крачки са прекосили двора. Но при този недостиг на ясли и градини в София разчитаме, че поне ще попаднем на свестни госпожи и лелки.

Момчетата изглежда са по-мързеливички - ако може някой да им свърши работата, хич не се напъват  :lol:. И Пепи може да се обува и донякъде да се облича сам, но всичко става с много кандърми, повтаряне, обяснение... Докато ми писне и или го оставям така, или го обувам аз. Особено, ако бързаме. "Търговията" върви с колички, които му вземам, докато не се обуе, а после му ги връщам. С Ани просто оставям дрехите и тя се облича. Ако има претенции какво да облече, изясняваме какво иска и обикновено не се бавим. Разбираме си се по женски  :D.
И аз ги уча да не удрят другите. Те това първо го тренират помежду си  :). Не се бият, но се случва единият да удари или оскубе другия. Не са агресивни, посягат, ако с нещо са ги засегнали, понякога от безсилие, а се случва и от обич  :). Ани понякога така си изразява емоциите  :D. Един ден обаче много ме умили, когато Пепи се пазареше с едно познато момиченце за колелото й. Ани каза на детето: Ще дадеш ли колелото на моя брат да го покара?

Да, и ние другата седмица тръгваме към морето  8).

kati_vm, не ми изглежда да е алергия. Предполагам, че УНГ ще смени лечението.
*
*
Бистри сополи едва ли ще дадат нещо на посявка.  Ей такива същите миналата година месеци се точиха. Току карах бабата (микробиолог) да ги изследва. Не знам колко пъти носих бележки в яслата, защото както споменах яслата беше частна и майките с милионите претенции, а видят дете с хрема, недай си боже пък да се изкашля и скандала готов. Вайбър групата вреше вечер.
Беата, това щастие за съжаление скоро ще свърши. Градината, където се класирахме ми е супер удобна, но била с малък двор, тази седмица щях да ходя да видя, но не успях. То и да гледам и да не гледам все тая - места нямааа. На крачки от нея е градската градина и ще има да се доиграва там, което много не ме утройва но ...
Аа, ние не се обличаме. Само се събличаме и то за норматив вечер за баня. И копчетата се разкопчават даже. :lol:
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Здравееееейтее  :D
Днес отиваме да си вземем най-накрая детето от баба и дядо, че да могат да си починат малко. Запасила съм се с разните му там имуностимуланти и модулатори.... не, че има полза от тях  :( Предупредила съм мама да има готовност да идва, че точно следващите 2 седмици трябва да съм плъъътно на работа. Иначе като си дойде и другата баба, се кани да го гледа, че август месец затварят яслата.
Иначе и при нас до последно не изкарваха децата от групата на малкия, при все че след 16ч са винаги останали 3-4  8O Сега ще видя дали продължава тази практика. Утре сме на детски рожден ден, така че ще е щастлив да види най-накрая и други деца, не само овце и магарета  :D
Много прегръдки на всички  :D
*
Бонболини, да не те отчайвам ама най-много бацили има на детски РД и в клубовте.Аз зимата умишлено избягвах такива мероприятия.Знам че може би ще ме сметнете за луда, ама съм мерси след 2-3 часово тичане на един детски РД след два дни да ми е на АБ или с пристъп.

*
Здравейте, УНГ- то каза, че е настинала на яслата.  :x Даде ни ново лечение и да не съм я водела. Включи и противоалергични капки. Оф, направо съм много бясна.  :x
*
Кати, малко късно, но все пак за алерголог- д-р Марияна Бочева, работи в ДКЦ на окръжна. Работи и с деца.
Какво му изписа?
*
Кати, малко късно, но все пак за алерголог- д-р Марияна Бочева, работи в ДКЦ на окръжна. Работи и с деца.
Какво му изписа?
Благодаря за инфото за алерголога. УНГ-то каза да продължим с Бактробана, капки Коларгол, Зиртек противоалергични капки и Саностол.
*
Покрил е всичко :) Дано да има ефект и детето да се оправя бързо.
*
Покрил е всичко :) Дано да има ефект и детето да се оправя бързо.
Благодаря за пожеланието! Дано я овладеем тази хрема, че ни създава доста големи проблеми  :(.
*
Тути, до 7 дена без изхождане е нормално за бебе, което е само на кърма. Според мен усвоява всичко. По колко напикани памперса има на ден?
Остави термометри, мушката и не ходи в спешното, за да не се зарази детето с нещо! Ако си толкова притеснена, обади се утре на педиатърката си!
Имаме си и тема за кърменето, където можеш да питаш каквото те интересува. И аз като шуши мисля, че трябва да кърмиш и от двете гърди (в началото всички ги боли, при много от нас е имало проблеми, ако не можеш да се справиш сама, свържи се с консултант по кърмене). Ето я темата:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=49807.msg1148445#new
« Последна редакция: Юни 18, 2017, 22:22:04 pm от blue_sky »

*
Покрил е всичко :) Дано да има ефект и детето да се оправя бързо.
Благодаря за пожеланието! Дано я овладеем тази хрема, че ни създава доста големи проблеми  :(.
Доста големи проблеми?
Да, покрил е всичко, защото не знае какво точно лекова.
Аз, не бих ..., но Кати ти знаеш най добре. Бързо да мине тази хрема.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
И аз като Авалон да кажа, ама много неща е изписал за една хрема.Моника от задната хрема стигаше до пристъпи и съм я оправяла с по-малко лекарства.А обикновена бистра хрема, може да я влачи много време.Ако е настинка наистина ще мине лесно и бързо.Но вие си знаете.

Днес Моника е пак на ясла.Сутринта беше драма, искала на градина вече не искала при бебетата.Ох да минава лятото да почне да ми реве, че не иска на градина  :lol:

А Дани пак си захаресва градината, а му остана само една седмица да е в нея  8O
После една седмица при баба и дядо и тръгва на новата.
Дано да му хареса, че не знам какво ще го правя....

Вече спи на голямото си легло (май вече бях споделила). Сложила съм един предпазител да не пада отстрани. Но снощи беше много смешен, защото се изсулил между леглото и предпазителя (той е една мрежа на една рамка) и се събуди и ми вика: "Мамо, заклещил съм се"  :lol:. Извадих го и заспа за 1 сек отново.
*
Дъщеря ми беше започнала да кашля от въпросната хрема, която лекувахме около 2 седмици с разни капки, които са ни под ръка, преди да отидем за пръв път на УНГ. Той й изписа само Бактробан първия път, но не свърши работа. Мисля, че сега има ефект от кафевите капки. По-добре е. Надявам се да я пусна в края на седмицата на ясла, защото откача вкъщи.
*
Да с кафявите капки се оправят бързо.Не знам какво има вътре, но е факт, че бързо помагат.
При нас положението беше много по-тежко като започнеше хрема.Има кремчета Назита унгвентум, много добре обръщат задната хрема, за предна действаме в зависимост от хремата, но е много миене с физиологичен/морска вода, инхалациите ги почвам веднага пресичат хремата много бързо, пръскам капки според предписаното от лекаря.Сиропи давам при кашлица постоянна, ако гърлото се зачерви пръскам Тантум верде и почвам компресите с извара.
Антиалергично давам изключително рядко, при все, че тя е алергична към цъфтежи например и сега е на Еуриус защото от липите едва диша и кашля постоянно.

Дано бързо да се оправи мъничето.Знам колко е трудно с малко дете в къщи.Ние с Моника дори и с температура излизахме на вън, но не можех така да я изморя като на ясла.Е и сега цяла седмица в къщи, всеки ден сутрин и след обед на вън да играе, че иначе ставах луда с нея.

Маги, ти добре ми напомняш за Низита. Аз бях го забравила, а напоследък изобщо не ми дава да му пръскам спрейчета в носа (нито ФР, нито друго). Това сигурно ще ми даде.
Аз съм доволна от Инфлуназал спрей иначе.

За гърло най-много му помагат Лихен Сед (спрей) и тонзилотрен, както и сока от бял бъз. Миналата седмица само с тези 3 неща му минаха гърло, много лека задна хрема и кашлица, породена от хремата. Да чукам на дърво, оправи се бързо.
Дано, бързо да се оправят болните дечица... коларгола съдържа колоидно сребро и при бистър сопол върши чудеса :lol: за задна хрема по бавно върши работа...
Ходих пак да видя Алек на село и той ми каза "искам в София", "добре, но ще ходиш на ясла", "аа, не искам, при баба ще остана" :lol:  много е добре там ама като се сетя, че като го взема и пусна на ясла как хем ще плаче, хем ще се разболее и ми става зле...
*
Ох, захванали сте много актуалната ми тема за болестите. Близнаците не са оздравявали от октомври, аз също покрай тях. И в момента се борим с поредния вирус. Всякакви цветове и консистенции на сополи видях, и кашлици всякакви видове чух. Юли месец ще стане, а ние сме все сополиви. А толкова болнични не съм вземала през цялия си живот, тази година сигурно едва половината работни дни съм присъствала на работа.
Добавки всякакви сме пробвали и нищо не помага. Дано следващия сезон е по-добре, че не знам те дали ще боледуват, ама има опасност аз да стана пациент на психиатрична клиника и то за дълго.
Сега са на гости на баба си, но на тръгване се пазарят: "Мамо, искам с вас!", "Добре, но ако си с нас, ще трябва да ходиш на градина, защото ние сме на работа." "Тогава оставам при баба."
Хубаво лято и бързо оздравяване на болничките дечица и/или родители!