0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте и от нас!

Подхванали сте едни от любимите ми теми. :lol: Нашите деца откак са проходили са любопитни и все измислят пакости, затова шкафовете са под ключ. Фурната ни е на стената, а копчетата на котлоните горе върху плота и не се стигат. Но Марти преди няколко месеца се обадил на 112 и искал да говори с чичковците пожарникари. Добре че не ги е повикал, че глобата си е доста голяма. :wink: На басейн и мен ме е страх да ходя сама с тях, защото не мога да плувам, а те не се спират. И ние имаме такива жилетки като на Нора, но не ме успокоява много този факт. 47 Smiles, направо благородно ти завиждам за твоя Дани, дано да си е все така кротичък.
И да се оплача, нашият батко е от миналия петък с варицела. Но да е по-пълна картината е и с болно гърло. Нещата почнаха да отшумяват, но първите беше трагедия - реве, че го сърби, има температура и само лежи. Добре че имате право на толкова много болнични за болни деца, при нас в Австрия са само 10 дни на година. :( Но е най-добре ако никой не се разболява.

Приятен ден на всички и приятна почивка на отпускарите!


*
В Люксембург са само два дена платен болничен за гледане на дете на година.  :x Иначе човек може да си се прави на болен и да си отсъства до три дена без бележка (излишно е да казвам, че има хора, които злоупотребяват). С бележка не знам колко е лимитът.
Аз имах общо 12 дена за гледане на болно дете, но не повече от 2 дена на болест. Понякога съм си взимала болничен за мен, защото много често детето ме разболяваше, понякога съм си взимала малко отпуска, рядко съм и казвала, че съм болна без да имам бележка (мисля, че два пъти). Врътки всякакви. Затова и много родители си пращаха децата със сиропите и антибиотиците обратно на ясла. Честно казано, в началото всички боледуват. После не помня да съм чувала за някакви непрекъснато боледуващи деца отвъд възрастта от 3-4 г. Разбира се, има си по-болнави дори и след това, но не чак да са три дена на градина и после две седмици вкъщи.
Иначе много ми харесва в Люксембург, че има фирма, която гледа болни деца. Една част мисля, че я покрива държавата, другата си я плащаш сам, но според доходите. В Берлин също има, но там цените са безумни, а заплатите са доста ниски, т.е. тази услуга е непосилна за обикновения човек. Тя е само за бизнес дамата, която не може да си позволи да изпусне важна среща и ще плати по 30 евро на час, за да остане някой при болното й дете.

Рачко, не е ли ваксиниран Марти срещу варицела?
« Последна редакция: Юни 22, 2017, 18:22:18 pm от blue_sky »

*
Момичета, сигурни ли сте, че са 60 дни, аз знам за 40 дни болнични за майката, без значение дали е за детето или за нея. След надхвълянето им се минава вече на ЛКК.
*
Аз знам за 45 дни, и миналата година за малко да ги изразходя всичките.Редувахме се с моя мъж кой кога да вземе, за да ходя и на работа все пак.

60 дни годишно...с Вера ги достигнах една година :lol: за това сега не си давам зор да се връщам на работа с Алек, че и той е като нея...
Здравейте,
Ние от сряда вечерта сме със сополи /е, как - все пак 3ти ден на ясла/. Засега обаче няма температура и е жизнен и си хапва  8O. Много съм изненадана. Вече 3 дни прибирам малкия от двора на яслата - извеждат ги, ама са много сладки - като се появя отдалеч стават 5-6 деца и казват: "Мамаааа"  :lol:
За съжаление обаче все мрънка като го оставям сутрин, вкопчва се и не иска да ме пусне, гледа ме чак с укор. Даже и сестрите се учудиха, че преди не е плакал като сме го оставяли... явно е фаза, не яде и по цял ден в яслата.
И да ви питам - на колко годинки започват долу-горе да държат лъжичка/виличка и да ядат? Преди искаше да яде сам, сега обаче все някой трябва да го храни. Знам, че е индивидуално, ама как да го прилъжа сам да си държи виличката и да се пробва да боцка?
*
Трудно, в яслата ги хранят масово.В къщи се глези, не че не може не иска.С Моника почнах след 3 като и казвах, че ще седи сама на масата докато не се наяде.И най-интересното като е само с мен или само с баща си проблеми няма.Но ако е с двамата се глези.

Уфф, да глезят се...и Алек сега на село баба му го храни...ама аз като бях там му сервирам и заявявам, че няма да го храня и яде сам :lol: той чудесно се справя с вилица ама в яслата с лъжичка ядат...
Бонболини, бързо да се оправи малчо и Алек така бойкот прави след като не е ходил на ясла дълго време..не ми се мисли какво чудо ще е след 2 седмици и при нас...
*
Разбира се, че могат. Като записвах големия на ясла, почна на 1,5 г. и ме питаха дали може да яде сам. Можеше, както и всички останали деца. Дъщеря ми мисля, че можеше малко по-рано от брат си.
А защо ги хранят в яслите?  8O Няма ли да им е по-лесно, ако ги оставят да си ядат сами? Деца на почти 3 г. са това, не са бебета.

Дани тръгна на ясла на 1 г. и 5 м. и се хранеше сам вече. Леличките бяха много впечатлени. Явно наистина е до желание и интерес. Както сега пък няма желание и интерес за обличането.

Връчих му лъжицата на 1 г. точно и после вече не можех да я взема аз. Беше му много интересно.
*
А Моника е отявлен мързел и скатавка.Значи ако може някой друг да и свърши работата ще е много добре.Ако я нахранят добре, ако я облекат добре и така до край.Да има го момента искам аз, докато усвои дадено нещо и после почва да се скатава.Е сега знаете ли колко хубаво си подрежда играчките като и кажа, че ако аз ги подреждам ще ги изхвърля.Е да де, ама ако може аз или баща и да ги подредим всеки път ще е идеално.И така е с абсолютно всичко!

Хранят малките по принцип, тия дето не могат.Ама такива като Моника се възползват.Ще я видя аз в градината как ще е, че там няма да я чакат да яде по 30 минути.А тя много се мота и зяпа като яде.Ще ми я връчват гладна ясно ми е!

*
blue_sky, в Австрия ваксината за варицела не е задължителните. Обикновенно се препоръчва на деца, които до 10 г. на са се разболели. Затова и аз не съм ги ваксинирала.


*
А, ясно. Моите са ваксинирани и двамата.

Данюши тази сутрин рано, рано го водих за кръв и урина (за изследвания за новата градина).
Много е смел. Последните пъти като сме го водили да му вземат кръв изобщо не плаче.
После замина с баба си и дядо си за Търговище. За пръв път ще е някъде без нас.
Я опитните да кажат как е по-добре - да го чуваме ли по Скайп или не?
Аз си спомням от детсвото, че само се разстройвах като чуя майка ми по телефона като бях някъде на лагер и си мисля, че по-добре да не се сеща за нас и да не му става мъчно.
Не започнаха добре нещата освен това, че вчера каза на баба си: Аз теб не те обичам, само мама и тате :(
В петък отиваме да си го вземем обратно.
Смайл, за кратко го оставяш, спокойно  :) ще се справиш и ти и той :lol: ние се чуваме с Алек, проблем няма, два пъти ходих да го видя, той знаеше, че ще си тръгна, защото съм на работа...малки са, залисват се още стига бабата да знае как :lol:...ти ще си притеснена на него даже ще му хареса :)
*
Според мен му звъни.За скайп не знам ама по телефона го чувай.Така ще е спокоен и няма да се чувства изоставен.Ще се оправят, просто са привързани.

Моника е пак болна, гнойна ангина.Ох ще оживеем, нямаме избор!

*
Привет мами, ние се прибрахме живи , здрави и без произшествия. Сутринта на яслата мина съвсем гладко, а вечерта  научавам,( понеже мъжо я прибра) че децата са били на двора голи и боси по гащи само :lol: , под дебелите сенки .... и все повече съжалявам, че ще я напуснем тази ясла.
Смайли, ти най-добре може да прецениш според детето си как да процедираш. Аз не бих. Може и  10 пъти да звънна да питам всичко дали е наред  :oops:
Задават се някакви ужасни жеги и ще бягаме на прибежки и смени към планината, че тука от сега не се диша, а при едни прогнозни 42 градуса, което вероятно ще е и малко отгоре. Не  знам още само организацията, че пусто трябва и да се работи ... Много подраниха горещниците тази година значи.
Маги, бързо да се оправяте. Какви са тези ангини насред лято. Една колежка си тръгна днес - същата картинка. Вирус било имало. Не знам вече, объркаха ми се понятията за тези вируси.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Ох, писах, писах и ми изчезна текста...
Смайл, аз се обаждам, но той не винаги говори с мен. Страхува се, че ще кажа да слуша  :lol:
И аз имам едно болно дете. Някаква неизвестна инфекция и след 5 дни температура е на АБ.
И тук започват жегите, та днес сготвих две тенджери и утре смятам, да не сгрявам къщата по пладне. И както е жега, един леден вятър брули, но поне разхлажда.
Забелязала съм, че и племенникът не обича да говори с техните по телефона като е при бабите. Май им е досадно да ли лалат празни приказаки просто  :lol: Момчета  :lol:

Иначе всичко е минало добре първите ден и нощ.
Пил е сокчета и е ял кренвирши  :? Спал е добре.
*
Здравейте, нашата драма с хремата продължава. :-( След 3 дни затишие, спиране на Коларгола, който според мен най-помагаше от снощи сме с кашлица и пак задно стичане на секретите. Аз нищо не мога да източа с помпичката, но носа на дъщеря ми хърка и тя кашля. Сега кашлицата е по-скоро суха. Преди да започнем лечението с Коларгола беше по-мокра. Нищо не разбирам вече. Другият проблем са УНГ-тата във Варна. Ние ходихме при Габровски. Някой друг да ми препоръчате? Утре от няма накъде, защото този лекар е в отпуск, ще ходим при Мутафова, но и нея не я знам каква стока е, уж ми я похвалиха. За този Сапунджиев да имате инфо? Много трудно се взема час за него, не знам толкова ли е добър.