0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Маури, в началото е така. И децата боледуват, и майките, понякога и бащите. Със сина ми изкарах сигурно 90 процента от яслените болести. После той спря да боледува, а аз забременях и явно имунитетът ми се беше сринал и през цялата бременност бях болна. Пих 3 пъти аб, не ми бяха изписани ей така. А що сиропи за кашлица изпих тогава. Колкото не съм в целия си живот.
Ноооо и това минава. Стискайте зъби! Няма друг начин.

*
maury, ако ще те успокои, нещата с порастването се подобряват. И аз не вярвах, че е възможно просто така да стане, но опитът показа, че може  :D. Миналата година разбрах на практика колко е лимитът за платени болнични за гледане на дете - 60 работни дни. След това и да си в болнични, не ти ги изплащат. Просто имаш оправдание, че не си на работа. Няма и заплата, де  :). Сега вече колегите, като ме видят, казват: А, значи децата са здрави  :D! Факт е, че изкарват хремите за кратко. Все по-рядко чувам онази гадна кашлица, която ни вкарваше в болница. Започнах и аз малко да си подобрявам имунитета, че при нас по-бавно става с напредването на годините  :lol:.

Хубаво е при баба на село. Алекс, ще заякне малкият. Ще видиш, че няма да е толкова трагично, когато го пуснеш пак на ясла.
Ехх, тази болна тема - болести  :( Нашето момче ходи от понеделник на ясла, милият беше отвикнал и мрънка сутрините, отделно не му се става толкова рано /6,15ч/, а си ляга иначе - най-късно в 21,00ч. Ходи на гърне, но не си казва, просто си го слагаме редовно, така казахме и на лелите в яслата да правят. Иначе само се моля да изкара поне 10-ина дни без да се разболее, да видим  :? Пак давам разни имуностимуланти, не че досега е имало ефект. Предполагах, че през лятото децата ще са по-малко, но тц -даже са повече от зимата  :wink:
Дано всички дечица мами и татковци сме здрави  :D
Прегръдки  :D
« Последна редакция: Юни 20, 2017, 16:32:52 pm от bonbolini »
*
beata, blue_sky, от вас знам, че положението се подобрява с времето, но все още не ми се вярва. Все си мисля, че няма да има край. В момента не изглежда като да има.
beata, това с болничните не го знаех, благодаря за информацията. 60 дни сигурно съм наближила за 2017-та, а без заплата не се стои с 2 деца и ипотека на главата.
Аз чакам нашата морска почивка с нетърпение. Надявам се тогава да забравим за кашлици и сополи, а дори да не забравим, поне ще си имаме вода за промиване на носове в изобилие :-).
И тази връзка да питам: Има ли някой с опит в къмпингуването с малки деца? На каква възраст ги заведохте за първи път?
*
А, то е ясно, че покрай малките и ние си ги лепим вирусите одма. Аз не помня да съм боледувала така, както последните две зими. И не само аз, а всички по домова книга.  Разликата е, че последния път Нора го изкара вируса с три панадола и четири нурофена  за два дни и после айде на ясла, а аз се влачих две седмици, удари ме и в ушите, та доволно си отпих на антибиотици.
Ще мине всичко момичета, само си пазете нервите и не треперете толкова за едната хрема . Неприятно е да, но нищо фатално, наблюдавайте си децата и ги познавайте . Колкото повече ги пазите толкова повече ги изнежвате.
Ние сме на море уикенда беше доста хладен, , и въпреки това дзверОт се кисна и в басейна и в морето - удържане просто няма.  Давам вит С за някакво лично успокоение и се надявам да остане здрава. Още с пристигането със засилка се джасна в дълбокия басейн барабар с дрехите ..... мама й също. Вчера си беше направо студ и буря, добре, че анимацията работи. Днес от 10 до 2 не е излязла от водата, едвам я прибрах в стаята да дремне за час и после пак. И да знаете, онези бански, които коментирахме в предната тема вършат страхотна работа. Последните два три мисля да я оставя за кратко по половинки да напече гърбината и това е.
Маури, обожавам къмпингуването, така съм израстнала. Сега не се наемам. Ол инклузив на този етап мисля е най-подходящо. Затворен комплекс, анимация детски басейн и храна по всяко време. Може би и от съображения,, че Нора ми е палава като за 3. Въпреки изброеното единственото ми сядане е сега, докато спи и около час на детската дискотека, когато е на сцената и я виждам идеално какви ги върши. Храним се с ММ на бегом, като се редуваме за пазванти, включително и семейството с което сме. Не знам дали някога ще утихне малко тоя бяс. Толкова се надявам да я видя някога седнала за 5мин на едно място. Не е лоша Нора, не е подбудителка към конфликти, но някой посегне ли й, не прощава и става караманелата. А желанието на децата за доказване и показване на надмощие е постоянно.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Avallon, как така се джаснахте с дрехите в басейна???  8O
Ти се хвърли да я спасяваш ли?

Леле, направо си е мега кротичко моето момче. Даже се налага да го подкукуросвам да влиза и да цопа в локвите  :lol: Че като влезне в първата локва, после на втората пак ме пита дали може  :lol: И това защото не беше с гумени ботуши, а с маратонки, а знае че трябва да е ботуши. И беше много учуден, че му давам.

Аз не хващам от Дани вируси, а от работа. Като се усетя, че съм малко зле и си слагам маска вкъщи. Тази зима само леко гърло ме е боляло. Обаче миналата пролет имаше един ужасен вирус, който мъжът ми го донесе и се изредихме всички. Детето беше последно, та пак не беше виновно то. Тогава за пръв път пих АБ от не помня колко години - със сигурност над 10. Ще го помня дълго това боледуване ....
Болнични не ползвам почти никакви. Тази зима виках един път свекърва ми, един път майка ми и един път баща ми. През останалото време съм работила от вкъщи или съм си пускала отпуск за по 1-2 дни.
*
Цитат
beata, това с болничните не го знаех, благодаря за информацията. 60 дни сигурно съм наближила за 2017-та, а без заплата не се стои с 2 деца и ипотека на главата.
В тези 60 дни не влиза престоят в болница. Уточнявам, в случай че за някого е от значение. Не ви го пожелавам, разбира се  :). Така и не разбрах, ако съм в болнични заради мое заболяване, дали се променя сметката. Най-добре е да не знам  :D.

avallon, екстремно си е при вас  :lol:. Май трябва Нора постоянно да е с надуваема жилетка. Сега поне прогнозата е за затопляне и закаляването ви ще мине по-спокойно  :).

47 Smiles, наистина си е кротичък твоя Дани. Има да си чааакам Пепи да ме пита може ли да цопне в някоя локва. Обожава и дори да кажа "не може", пак се набутва с двата крака. Миналата седмица след дъжда в градинката имаше тук-таме локви. Ани, пременена натъкмена с кокетна поличка, ми показва как може да прескача. Първи опит - "браво", на втория се подхлъзна и се накисна с все воланчетата. Пепи, като я видя, се засили и - бух - по дупе в локвата. Никой не възрази, като си тръгнахме за вкъщи  :lol:. Но Пепи е смел само за локвите, за басейн и море му трябва време. Докато тя се забавлява яко. Не е чак жаба, но обича.

Който си е свикнал да къмпингува, си ходи и с деца, и с бебета дори. Имам познати семейства, които не са сменили начина си на почивка заради децата. Водят ги от бебета на къмпинг. Аз не съм фенка и не мога да споделя личен опит.
47 Smiles, наистина си е кротичък твоя Дани. Има да си чааакам Пепи да ме пита може ли да цопне в някоя локва.
Абе даже после ми й благодари, че съм му позволила  :lol:

Затова децата навън засега само му влияят в посока "разваляне на дисциплината"  :lol:. Вчера някакви момиченца му казали, че ще го набият. Дойде да ме извика да се разправям с тях. Не се разправях, разбира се. Само му казах, че никой не трябва да бие никой и не е хубаво да се говори така.
*
За къмпинга, имам познати водят малкия от бебе на къмпинг.Миналото лято на година и малко бяха в Гърция с него на къмпинг, тази година пак така ще са.

Децата са много различни факт е!Моника е дива на моменти, на моменти кротка и спокойна.Търпелива е към малките, но като прекалят ги строява.Рачо има опит ;) Тео отнесе един шамар в Бургас на ДРЗ от нея. Иначе всички локви са нейни, вози се на почти всички превозни средства и е ужасно упорита.

Сега е в етап рева за всичко, за да ме чуеш и може и да мине номера.Реве, че иска сладолед, реве че не иска сладолед, реве че не съм и дала сладоледа със синята клечка!И това в рамките на 5 минути и така може да откара час.Накрая аз съм като див звяр в клетка, а тя не е получила нищо от това което иска, защото съм и казала, че с рев не се постига нищо а с приказване!

*
Смайли, така, докато се опитвах да обясня че ТОЗИ басейн е дълбок и не е за деца, тя реши да провери твърдението ми . Тръгна и аз след нея. Някъде за гащеризона я докопах в летеж. Рева има няма три минути.  Сега внимава, но пак сме на нокти защото когато бяга редовно гледа в страни или назад и сменя посоката без да се усети. Подканям я дя влезе с мен на дълбокото, ама нъц :lol:
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Хах, Беата, ето  жилетката. И обувките вършат супер работа, иначе до сега да се е пребила Нора
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Е, много е готина Нора :) да е здрава, пък щуротията ще отмине все някога :wink: ще се престраши и в дълбокия да влезе...и Алек и Вера все с нас на дълбоко са били, не ги е страх с жилетката и няма проблем :lol:
Ахах, страшна бандитка е  :lol:
На мен това ми е един от страховете. Да не се наложи да спасявам някой давещ се, защото не мога да плувам. В повечето дълбоки басейни не мога да стигам дъното с крака. И ако Дани ми спретне такъв номер... ужас ...
*
Страхотна е Нора  :D

А моите момичета в последните дни само пакости правят. Започнаха да взимат неща, които сме говорили, че децата не ги пипат и не играят с тях- вчера едната ми взела телефона, днес сутринта извадили едни албуми от шкаф, за който сме си обяснявали, че няма техни книжки и играчки, и няма за какво да ровят там. А преди малко разбрах, че на печката един от ключовете (за градусите на фурната) са го въртели и сега е изместен и не сочи правилните позиции ... та пак обяснения, скъсаха ми нервите.
Разяснявах отново всичко за уредите, за кабелите..... не знам колко са запомнили и дали няма да се повтори. Доскоро не си позволяваха да пипат, това което съм казала, че не е за тях, а сега започнаха да хитруват.
« Последна редакция: Юни 21, 2017, 21:48:06 pm от marsi »

*
Ау фен съм на Нора!АКо ги съберем с Моника можем да луднем заедно  :lol:

Марси, порастват ти децата и хитруват.Все повече ще си сядат на ушите!

*
Ау фен съм на Нора!АКо ги съберем с Моника можем да луднем заедно  :lol:
И на мен така ми се струва.
Марси, мнооого нерви. Омммм.
Смайли, от към тема плуване нямам проблеми. Задача е и малката да я научим.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Авалон, много е сладка Нора, да е жива и здрава!
Гледам за пакости си говорите. Марси, внимавай да не оставиш нещо върху котлоните на печката и малките да решат да го включат. Нашата госпожица така зимата, при наличие на двама родители в стаята, включи котлон на печката, отгоре беше фурната за хляб, която отбелязвам РАБОТЕШЕ в момента. В един момент ми замирисва на кабел, оглеждам се и какво да видя - вече излиза пушек изпод пекарната, и докато се развикам се чу лек гръм, съответно бушонът изключи. Добре, че успяхме да ремонтираме пекарната, че не е много евтина и че нямаше поражения върху стъклокерамичния котлон. 
Наскоро изскубна един от бутоните на лаптопа. Ей такива весели неща.
Направоо....
*
Ох, голяма беля, Кати, добре че бързичко сте реагирали.
Това с включването на котлоните и фурната сме го мислили с мъжа ми и още миналата година започнахме да изключваме печката от контакта, за радост контактът е поставен на удобно място  :). И така всеки път-  включваме, готвим и накрая изключваме  :). Амо то само това да беше  :). Сега голямото ми притеснение е терасата. Доскоро излизаха сами, по-ниски бяха и нямаше никакъв риск. Вчера ги гледам, че се опитват да се катерят по металния парапет и сега се оказа, че вече сами не мога да ги пускам на терасата.

*
Аз никога не съм я пускала сама там.Самата тераса е много смотано направена и парапетът е като стъпала.Ако я оставя ще се покачи и ще се пребие.А живеем на 5-тия етаж.Не ми се мисли просто!Фурната ни е високо още не стига бутоните, котлоните са индукционни и нямаме проблем за сега.Но пък е правила други велики неща, та като беше около 2 бях нон стоп с нея.Аз готвя, тя с мен.Давах и една купа, сипвах брашно и какао и и давах бъркалка да бърка.Всичко ставаше в брашно, но поне беше до мен и я виждах.Сега уж е по-голяма оня ден оцвети разклонителя с водните боички 8O

*
avalon, Нора е супер. Тъкмо се чудех дали да вземам такива жилетки, обувки имаме всички от предната година, добра работа вършеха и при нас.

Момичета, като ви чета и се ужасявам. Все си мислех, че около 4 се кротват, ама явно не е така. Моите хлапета също са диви и любопитни. Оставям ги сами, неизбежно е, но и те се катерят къде ли не и не знам кога някой ще падне лошо. Ровят по шкафовете от малки, но сега вече достигат почти навсякъде. А ако не достигат, се сещат да си вземат помощните столчета, които използват в банята, и се катерят на тях. И те включват котлоните, но нашите имат защита и съм ги заключила. Още не са се научили как да ги отключват, но вероятно е въпрос на време. И аз обяснявам, обяснявам, те уж знаят, повтарят ми как не бива да играят с това и онова, защото не е за игра и от време на време пак ги хващам в крачка.
Попаднах на статия, дето казваха, че гледането на деца е повече от работа на пълен работен ден. Та моя мъж като направи забележка за нещо вкъщи, обикновено му го казвам. Важното е децата да са добре, пране, чистене и готвене винаги ще има.