0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Бебешок, описваш Моника точно в тия месеци. Същата красота беше и в къщи. Това с палеца е нормален инстинкт при бебетата, сега ще почне палец, после ще премине на всички пръсти, по нататък ще стигне до краката.Ще смуче звучно и силно все едно е най-вкусното нещо на света.Не се добива навик от това.Добре че имах добри приятелки да ми вкарат акъл в главата като беше Мони на 3-4 месеца, че се бях ошашкала като теб.И Моника не искаше биберон, бях купила всички марки, ако до сега не иска, значи не иска и това е.Примиряваш се, макар че аз при номер 2 ще му дам биберон още в родилното ако ще всички да ме гледат кръвнишки.Аз се научих да я кърмя в ерго раницата.Така ми беше най-лесно в тия периоди дето само суче и реве и не спи и реве и така.Преминава, но е ужасно изморително и изпитателно за теб.Виж дали някоя песен, мелодия не я успокоява.Моника се успокояваше като пея Две калинки-детската песен.Пеех я и на сън.

Маги,определено е изпитание.Все си мислех,че съм изтеглила късата клечка,ама чак толкова ли?Шегувам се.Да ми е жива и здрава само.Казват,че ревливите бебета после ставали много кротки и разбрани деца.Сега съм се хванала, като удавник за сламка с тази реплика.
Иначе шумното смучене не ми пречи,предпочитам го пред изтеричен рев,може би по ме е страх да не стане навик,който по-късно да се чудя как да премахвам.Не ми се иска в първи клас да ходим с палец в уста :D.
Като сте се загиворили за ясли/ градини.След,като детето е прието в държавна ясла,колко време може да се отложи пускането?Далечно ми е,но с таткото от сега водим разговори(спор).Аз съм на мнение,че другата есен е добре да я пуснем,той съответно е против :D
*

Как ви минаха почивките?Нашето море беше супер за дечко.Тя не излизаше от водата, щастлива, дива, морска рибка е тя.Майка и искаше да намери вътрешен мир, но не успя  :?

Ха, ха Маги, аз вътрешния мир съм го намерила, ама с външния не ми се получава.
Нашата отпуска ще я повтаряме от утре.
Много хубаво, че от 4 септ. ще може да започне в градината. Тук е твърдо от 15ти. Проблема е, че вчера от яслата ме сюрпризираха, че на 11ти до 14 ти няма вече да я приемат при тях. А аз всичко съм планирала и предварително съм ги уведомила още от 1 юли как и кога точно ще отсъства Нора, съответно и отпуските и гледачите са ми нагласени по график. Вбесих се и им казах, че на 11 ще им заведа Нора, ако искат да я изхвърлят на улицата ... но до тогава ще съм наясно има ли  наредба, заповед, закон или там какъвто и да е норматив, който да им позволява това. Днес вече друга песен запяха. Добре поне, че хванахме място от последните класирания в желаната градина, където по принцип едва ли не, не е за простосмъртни, а какво да направя, като ми е под носа и има "pool" (водолеят говори). Късмет някакъв.
Да, Маги и ние вече си имаме сънища. И бълнува, но нищо не разбирам понеже е един английско-български меланж на сън. После явно не помни.

Йоли, добре си дошла.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Бебешок, редуцирай домашните задължения ако питаш мен и почивай повече.
И при нас градината е от 4ти, но изследванията не са готови и вероятно чак на 7ми ще го пратя.
За кошмарите... просто ходя да гушкам и шъткам като на бебе, не търся обяснения, не предлагам води ако го направя истерията става ужасна. При нас са от емоции. Сутринта не помни, че е ставал. Прилагам и друг метод. Не ми се смейте, не вярвам на бабини деветини, но помага, може би, защото е голям и разбира. Чупя му яйце в буркан както бабите и му казвам, че ще му вземе страха докато спи, оставяме буркана в стаята и сутринта демонстративно изхвърляме този страх на кучето примерно да го изяде  :)
*
Бебешок, доколкото аз разбрах, в София яслите започват годината официално от 15-ти Септември. Можеш да отлагаш 3 месеца започването, т.е. до 15-ти Декември, после губиш мястото. По медицински причини имаш право на още отлагане, но не съм запозната точно колко и каква е процедурата.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Бебешок, не остава навик.Сега опознават света чрез устата.Ще смучат всичко.

*
А Мария ходи цяло лято на градина :) На първи юни я приеха в първа група и така...малко си проплака за леките от яслата, но те всеки ден ходеха в групата да ги виждат, играя с тях и адаптация с новите госпожи беше лесна. Научи три стихотворения и рецитира с голям ентусиазъм. Тук лято градина да почива е абсурд.
Цялото лято от морето не излезе. Ходихме всеки ден, след работата ми и нейната детска градина. Рибка, като Моника. Отказа пояс, плувки и т.н. влизаше без нищо във водата и започна да се отпуска да плува. Да се учи..все пак на морето живее.
Аз обаче, съм тотално преуморени. На работа, на море и дъх не ми остана. Вечер почти не спя, защото не мога да я преместя в нейното легло. Иска при мен и да спи гушната. Ако заспи и я преместя, усеща че не съм до нея и като почне да плаче, няма спиране.
Yanichka, много сладка снимка и сладка малка мишка  :P

Yollie, добре дошла! Спокойно бебче ти желая и спящи нощи  :P

Маги, нашата почивка на море предстои. Ще видим дали ще случим на време толкова късно. По гръцко ще е тази година.

На Дани официалният първи учебен ден в детската градина беше на 1 септември. Родителите бяхме поканени на закуска, а после имаха пиратско парти в двора. Но и той цяло лято ходи на градина, с изключение на две седмици, в които беше при двете баби. Така, че си беше просто поредния ден на градина. По-различното е, че до сега бяха сборни групи. Сега вече ще са си по техните и има нови дечица. Но той дори и стаята не сменя.

Дани от много отдавна сънува и кошмари, и хубави сънища. Много говори насън и се изправя седнал, замахва да удря като се бие с някого (даже по неволя и аз съм ставала жертва), вика и т.н.
Завчера направо се събуди от съня си и ми вика: "Мамо, аз паднах от небето". Беше много впечатлен и на другия ден разказваше на всички как е паднал от небето. Тази емоция беше породена от качване с лифт на Витоша, така че не е задължително да е от телевизията.

Бебешок, дано минете бързо през този труден период. Те се редуват най-различи, повечето все трудни. Аз се поуспокоих чак като стана на 1 годинка.

Стоека, и ние сме така с гушкането вечер, направо ми омръзна да заспиваме в някаква крива поза. И той ме е сграбчил, но и аз трябва да съм го гушнала и то има претенции с коя ръка. После като заспи се местя, но той се буди по някое време и пак отивам при него и нещата се повтарят.

Напоследък много се дразня с храненето му. Налита само на месо и то на кайма или салами. Яди ги чисти, без нищо. Салати не иска. Преди поне домати хапваше, а сега и тях не иска. Добре, че хапва плодове, че иначе съвсем щях да се притесня.