0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Слъгчогледка е прекрасна! Леко раждане и от мен Синеочке!
Беата, плашиш ме, но факт ревност има от първият ден и не е намаляла. Не се карат често за сега  :lol:
В Лидл има някакви непромокаеми якета в момента.
Хоп и ние се записваме в темичката.Още сме малки и скучни,но ще пораснем :D.
Днес беше първата ни имунизация,жалвахме се доста и сме неспокойнии,но в кръга на нормалното.
Говорейки за характер,незнам кога се показват и до колко е показателно,но ние май ще си имаме една малка лимонка.Последните седмици коликите ни мъчат много и ревем по 7-8часа в добрите дни,съответно се гушкаме и носим много.От няколко дни ходим на Бауен терапия и определено има малко подобрение,но малката си  свикна на ръце.От вчера се опитвам да я оставям по малко сама в люлката иначе не мога да свърша нищо,а и всичко ме боли.Съответно е един рев,едно жалване,влизам в стаята и я поглеждам да не и стане нещо все пак,ако ме види увеличава децибелите,но ако не ме види се успокоява и се заглежда в някоя играчка (до колкото е възможно).
По този повод баща и ми предложи да си намеря детегледачка за по няколко часа 2 пъти седмично.Още обмислям варианта,хем ми се иска,хем ми се струва много малка.Добрите детегледачки искат пълна заетост,има една фирма за почистване,която предлага и услуги за гледане на дете до 4 часа.Използвала съм им услугите за почистване и съм доволна,но незнам дали мога да се доверя за нея.Някой ако има опит ще се радвам да сподели.
Относно почивките нас морето няма да ни огрее,въпреки моето желание да отидем септември.То е ясно,че няма да ходим на плаж,тя е прекалено малка,сутрините можеше да се разхождаме по плажната алеа,но баща и е твърдо против.За сега успях да го навия да отидем 3-4дни на балкан,което пак е нещо.
Здравейте  :D
Ние утре ще си вземаме детето най-накрая, едва ще издържа  до вечерта :( Много ми липсва  :? . Иначе този месец ще е голямото нагаждане на малкия с другата баба, после пък пак ще идва майка ми, че яслата почиват целия август... 8O Една седмица ще сме на море в Гърция, после сме кумове на морска сватба и смятаме да вземем малкия и бабата, за да си направим и там малка почивка с тях :wink:
Бебешок, аз оставях малкия някъде към 5-месечна възраст на една приятелка, на която й плащах 5лв на час. Тя основно идваше вечер, за да можем ние да излезем на кино, на парти или да хапнем някъде с мъжа ми. Винаги ми е било притеснено, но тя си се спряваше добре - даваше му мляко, сменяше му памперсите, дори си спеше с него (е, друг е въпросът, че досега не е имал проблеми със съня, много рядко е бил буден, когато тя е идвала). После тя замина и едно младо момч,е по препоръка от друга приятелка, гледаше малкия - пак по същата схема. Ти ще си прецениш, но най-добре е някой, който ползва детегледачка, да ти го препоръча лично.
Бебешок, аз също ползвах детегледачка...е,верно, че беше от както стана на 10 м. ама нямаше как..приеха ме редовно, съответно всеки ден лекции и той си бе по 5 часа с нея, свикна си даже като тръгна на ясла ревеше, защото искаше Галя, а не на градина :lol: в един момент ще ти е нужно да правиш нещо за себе си без бебето, то е ясно, че ще се притесняваш когато не е с теб, а с чужд човек, но когато намериш правилния човек ще видиш, че не е толкова страшно....и мама е човек все пак... въпросната Галя е свободна от септември и търси почасово да гледа дете, цял ден и е в повече :) пенсионира се преди 2г. от яслата в която е сега Алек  :)
Здравейте и от нас!От много време не съм писала тук.И така подготвям Боги другият месец за ясла.Отказа бибата още миналата година и памперсите махна юни месец,но все още неговори много.Прави някое изречение,казва някоя дума поне чисто и ясно.От няколко дена и казва пиш,но за акото не казва.И се дебнем :D
Бебе ще ми обясниш ли какъв е този  метод еБауен?
« Последна редакция: Август 03, 2017, 15:53:30 pm от shinzou »

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
Бебешок,

Добре те разбирам как се чувстваш, защото не беше чак толкова отдавна, когато и аз се чувствах така. Едно мога да ти кажа от опит - бебетата са на периоди. И при нас имаше моменти, в които беба искаше да е по цял ден в ръцете ми и после пак си появяваше период, в който беше по-спокойна и се заиграваше на активната гимнастика или в кошарата за игра за по трийсетина минути. После пак  като учеше нещо ново ставаше нервна и пак искаше мама и после пак ставаше по-самостоятелна. Тук има една статия, която на мен ми беше полезна.

http://www.biberonbg.com/info/plach.htm

*
М да бебетата са на периоди.Сега има нужда да е близко до теб и Моника имаше такъв период и повярвай това не е свикване да се носи на ръце.Свикране на ръце е когато 2-3 годишно отказва да ходи и го разнасяш из половината град, защото го болели краката.Е това е свикване и лигавене.Сега са малки, беззащитни и искат мама/тате по-рядко.Гушкайте ги дами, ще се завъртите, ще станат на 3 и няма да ви дават да ги гушкате!

Mirracles, благодаря за статията.Много е интересна,даже баща и прояви интерес.

shinzou ,на кратко Бауен терапията са едни много леки масажи върху определени точки на тялото.Може да се използват за много неща.До този момент съм се възползвала за отпушване на слъзестите каналчета на малката и за колики.Каналчетата се отпушика от 3 терапии,сега за коликите след 3тата опрделено има подобрение.Ходим през ден.В понеделник реално ще е доста показателно колко има ефект,защото през уикенда ще е по-голяма пауза между процедурите.Взимат ми 10лв.Приложението е голямо,не съм се интересувала конкретно,нас педиатърката ни насочи.
Ходим при тези жени http://www.bowenbg.bg/

Относно детегледачката стигнахме до споразумение с мойте родители.Те са на 120 км от нас по магистралата,ще им плащаме горивото и ще идват 2 пъти седмично,като ще се редуват ,за да не им идва в повече пътуването(и двамата работят на смени).Така поне за 3-4 месеца,пък после ще му мислим

magi_st гушкам,гушкам,играем си,но все пак и моя организъм има някакви физиологични нужди :D.Има дни в който и това не мога да направя,за чистене и готвене въобще да не говорим-един парцал докато тя спи,готвенето е когато баща и се прибере и то е нещо,което може да се сготви до 30мин. Разбира се ,че не искам да спи по цял ден и нощ и въобще да не се занимавам с нея.Ето вчера беше един прекрасен ден-порева си 2-3 часа,поспа 2-3 часа,гушкахме се,аз успях да свърша някаква работа,вечерта се разходихме ,даже успяхме да хапнем на вън без хората да се обръщат и да ни съжаляват :D
 
*
Бебешок, понеже Моника много ревеше, а мен ме боляха много китките и не можех да я нося си взех ерго раница.Това ми реши много проблема с носенето, оправянето в къщи, яденето и т.н.А и също така ме спасяваше като се разревеше по улиците, че ревеше на умиране в количката и само в раницата се успокояваше и заспиваше.Обещала съм си ако имаме второ, да инвестирам в по-хубава раничка и слинг и да не си тровя нервите с ревящо дете.
Вие много добре сте се споразумели, голяма радост е за бабите това да се грижат за внуче.

*
Бебешок, надявам се, а и вярвам, че този труден период скоро ще отмине заедно с коликите. Съвета ми е да използваш всяка свободна минута за сън и почивка, гладни и неизпрани няма да останете  :wink:. На мен безценен помощник ми беше шезлонга, а и на Нора й харесваше . Имаше музика и вибрации, но не се ползваха постоянно. Местех я с него навсякъде, в която стая съм и си вършех работата наоколо.
Гушкането винаги ми е липсвало - диването от бебе не искаше. Чак към трите години започна да се гуши .... Тя и ръка не даваше до тогава.

Лято е , жега, цялото домочадие е на балкан, само аз сама се гърча в тия жеги и вече в петък сърцето на стафида ми се е свило докато отида да си видя детенце.

Страхотни са зачатските дечица, показвайте ги по-често.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
magi_st на нас ни подариха едно кенгуру на Стоке ,но или аз съм индианец или тя все още ми е малка за него.Уж пише за над 4 кг,тя ми е 4580(данните са от вчера)е пробвах я тази седмица, но нещо не мисля,че е ок.Една приятелка ще ми даде нейния слинг,та ще се пробвам и с него.
Люлка/шезлонг купихме...А като се сетя как преди да родя отказвах да се купува и люлка и кенгуру,казвах щом мен са успели да ме гледат без тях и аз ще успея въпрос на воля,кой аз да бебенося? :D :D :DМмм да много силни приказки докато не ти опре ножа до кокала
За китките не си ги чувствам особено през ноща, когато трябва да я вдигна за ядене.Понякога си мисля ,че ще я изпусна.
За бабите дано проработи схемата,така всички ще сме доволни :D

avallon ще оцелем някак си.Нито ще сме първите нито последните.За гушкането тя си е гушкава.Навира си главичката в рамото ми постояно. Другото успокоение е, като сме легнали една срещу друга на леглото,даже това е начин сутрин да поспим още малко(тя спи в кошарата и се буди сутрин към 6,местя я на спалнята при нас или отиваме в хола на дивана)

*
Bebeshok, от бременността китките и пръстите на ръцете ми се надуваха и боляха жестоко до около 6-тия месец след като родих.Сутрин ми трябваше време да ги раздвижа и аз не знам как и сменях памперса през нощта.За слинговете, раничките и кенгурата има изписана много информация, но съвет, не кенгуро-раничка, за теб самата е по-удобно като стойка и разпределение на тежестта, а за детето е дваж по-удобно.

*
Бебешок, гледай да включваш по-активно таткото в домакинските и бебешките задължения! Да, той ходи на работа, ама и ти не си почиваш по цял ден (и нощ). Нека готви той, като се прибере вкъщи! Или пазарува! А ти си почивай повече, докато бебето спи! На това дете му трябва психически и физически здрава майка, а не изпрано пране и изчистена къща.
Вземи си всякакви предмети, които смяташ за смислени и които ще ти улеснят живота. То е ясно, че и децата в Африка ги отглеждат без слинг й шезлонг и стерилизатор. Това са неща, които правят живота на родителите по-лек. :-)

Шинзу, според мен детето ти е още малко, ама ти си знаеш. Моите по-късно махнаха без дебнене и циркове памперса (и без инциденти).

Хубаво лято ви желая!

*
Бебешок, възползвай се и ти от тази Бауен терапия. Или друга, подхдяща за теб. Аз, по понятни причини, не съм от разнасящите майки. Но, разбира се, ми се налагаше много в началото. Тогава просто не си чувствах ръцете. Изтръпваха ми и ме боляха. Спасиха ме масажите. Иначе всякакви помощни средства са добре дошли :).

Момичета, има някакъв гаден вирус, летен грип ли е, не зная. Така ме тръшна, че не можех да се надигна от леглото. Още се възстановявам. Добре, че малките го изкараха само с кашлица и сополи.

shinzou, няма да ти го върнат, ако не казва за ходенето по нужда :). Ще се справи детето. Ние от септември тръгваме на градина и от децата се очаква сами да се обслужват. Е, познай, дали могат :). Нещо правят, показвам им, но колкото - толкова.
Здравейте,тази седмица започнах да виждам светлина в тунела :D.Първо беба е доста по-спокойна,второ два дни си имах помощници.Не ,че съм си починала,но си е друго.Успях да свърша някакви неща без нея и съм много доволна.От другата седмица,започвам уроци по английски.Ще ходя 2 пъти седмично по час и половина,дано се справя,намерила съм си доста взискателна учителка.
Уикенда мислим да отидем на я.Искър и ако е хубаво времето да спим там в един хотел.Това ще ни е първото ходене на такова място с беба,дано ни се получи.
*
Здравейте, момичета!
Не съм се вясвала тук от много време. Има-няма 2 години. Моята мишка вече е голяма и дори тръгна на детска градина преди месец и нещо. Та мама има повече време да рови из нета.
Минах просто да поздравя и да ви пожелая хубав остатък от лятото. При нас (Англия) нямаше такова и затова сега си чакаме есенната почивка, че да видим малко хубаво време :-)
Слагам и една снимчица, та да видите колко е голямо диването.

26.09.2019
*
yanicka, много е пораснала малката мишка  :). Здрави и щастливи бъдете!

Ние пак сме с едно детенце вкъщи, другото е при баба и дядо. Добре се получи с това разделяне и гостуване при баба, почина ми главата от шум, викане и дърпане  :).

Хубав ден на всички!  :)

*
Хайде, и аз да се присъединя към темичката!  8)
*
Йоли, добре дошла.

Момичета как сте предградински?Аз подготвям Моника за градина на 04.09 ще и е първия ден.Тя е много ентусиазирана, защото щяла да е с големите.
Как ви минаха почивките?Нашето море беше супер за дечко.Тя не излизаше от водата, щастлива, дива, морска рибка е тя.Майка и искаше да намери вътрешен мир, но не успя  :?

И да споделя още нещо.Моника вече сънува и има кошмари.Тази нощ се събуди защото рачета се катерили по леглото и и идвали при нея.Аз съм като пребита, тя още приказва за тия раци.Говоря, обяснявам, предполагам е видяла едни раци по нешънала, че онзи ден моя мъж гледаше такова предаване.Ще трябва да редуцираме предаванията пред нея.

Йоли,добре дошла и тук.

За почивките не мога да се включа.Бяхме за ден до я.Искър,до края на месеца,ако успеем да се организираме ще отидем пак някъде.Дайте съвети за близко до София място,което става за бебчета.
Това с което мога даа се похваля е че в неделя скачах с парашут.Изживяването е уникално.В средата на месеца ми предстои още един скок.

Момичета,чувствам се адски изморена,знам,че всяка една от вас е минала през това.Почва да ми минава мисъл през главата да се откажа от кърменето,което ме кара да се чувствам ужасна майка.Не,че ще го направя,знам че и това ще мине.Миналата седмица беба 4-5дни беше неспокойна и от хранене на 3-4часа мина на 2,понякога и на по-малко.След това се успокои  и си мина на стария режим за 4-5 дни.Казах си ,че е минал поредния скок в растежа,но от два дни пак е някакъв ад.Спрях да броя храненията,след като онзи ден се събуди в 5 и до 14ч имаше 7 хранения.Вода не иска,биберон,слинг,кенгуру,нищо.Китките така ме болят,че не мога да си отворя кафеварката сутрин :D.Почна да си смуче палеца,като го дръпна се сърди.Как да я отуча,като не иска биберон?Имам на Авент и на Хук,да взимам ли друг?Помислих си,че може венците да са започнали да я сърбят,но е много малка.Как да разбера дали е това?
Ох,оплаках се. :D