0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #220 -: Май 09, 2017, 11:40:19 am »
Маги, не сме го оставяли в ИКЕА, но от приятели знам, че е ОК (нямало вътре много играчки, което е странно, че не са си сложили от техните играчки). Май основно рисуват.
Гледат ги. Едва ли има ограничение за времето.

Ние успяхме дори на два мола да отидем, оставяйки Дани в детските кътове, но успяхме да купим най-накрая каквото търсехме, че то голямо издирване падна на едно яке с хиляди изисквания към него от страна на мъжа ми  :lol: (който по принцип мрази да пазарува, но много държи да му е функционално и нещата се подновяват на около 10 години веднъж  :lol:).

Дани и с баланс колелото напредна тези дни. Вече сме оборудвани и с каска  8)
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #221 -: Май 09, 2017, 12:26:36 pm »
Маги, в Икеа съм  оставяла Константин 1-2 пъти, преди доста време, но е бил по-големичък от Моника. Заварвах го да гледа телевизия...



*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #222 -: Май 09, 2017, 14:57:15 pm »
Значи да и измисля друго занимание.

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #223 -: Май 10, 2017, 12:08:01 pm »
А колелото с помощни не е ли стъпка назад спрямо балансиращото колело. Не трябва ли от балансиращо направо на колело с педали без помощни да минат? Не че съм много наясно.
Категорично  да . По -добре изчакайте детето да се научи да върти педалите   и да се мята направо от балансьора на колело без помощни . Калоян пазеше баланс перфектно , но някак си не знаеше как да върти педалите -буташе назад и контрата   . Изчакахме  да си кара балансьора  до  -в един момент завъртя педалите и направо си тръгна без помощни  . Колелото беше по -малко и с максимално свалена седалка - първите пъти  правеше  това , което Маги описва-  комбинирано- включваше и краката  по земята   , постепенно свикна и баща му повдигна седалката и кормилото .
Та не им слагайте помощни - изчакайте  , иначе ще трябва да ги подпирате и тичате с  тях залепени за колелото .
При нас на дневен ред идват ролери и скейтборд . ЗА ролерите още  не знам какъв модел да вземаме  .


Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #224 -: Май 12, 2017, 14:25:05 pm »
Пак замря темата  8)

Момичета, дайде идея как да събудя желание у Дани да се съблича/облича, събува/обува ....
Грам не иска дори да опита.
От юли тръгва на нова градина и искам да е малко по-самостотелен в тези отношения.
Все ми казва: "Не, ти, ти, аз съм малък". И ако настоявам дори само да опита да си дръпне гащите надолу, ми вика: "Не мога бе".
Или просто трябва да чакам да му дойде ищаха ....
Генералният проблем съм ви го казвала, че дори и на мен не ми дава да го обличам и е едно убеждаване. Макар че има напредък тази седмица. Скъсихме времето за убеждаване...  :lol:
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #225 -: Май 12, 2017, 14:30:36 pm »
Да, и аз гледам никак не пишете.

Усмивки
, всичко е до дете.Моника е на опаки, не дава аз да я обличам събличам, може да ме помоли да и помогна, но само ако се заклещи.Това дойде от яслата, там ги адмирират да се справят сами. При нас разковничето е, да и кажа, че и помагам, а не дай да те съблека.

Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #226 -: Май 12, 2017, 15:00:34 pm »
Май повечето деца са като Мони. Искат сами. Нашият е готованчо  :lol:
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #227 -: Май 12, 2017, 15:26:51 pm »
Смайли, и нашият върви готованчо. Предпочита да го обличаме/събличаме ние. Въпреки, че не обича като цяло този процес, но докато се размрънка, и  ние сме го облекли/съблекли.
Иначе малчо е много добре при баба и дядо на село - здрав, със страхотен апетит, с часове навън и с разрешение да копае навсякъде, да носи камъчета, пръчки и други подобни момчешки радости. Дори са го повозили на пожарната - ревал после като трябвало да го свалят от нея  :lol:
Поздрави и здраве  :D
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #228 -: Май 12, 2017, 15:59:10 pm »
Страхотно, Бонболини.
По повод на пожарната да ви препоръчам ето тази поредица енциклопедии за най-малките на издателство Фют.
На Дани са му любими тези двете:
Автомобили, камиони
Безопасното движение
Но има много други, на най-различни теми: "Защо се разболяваме", "Цветовете", "Днес, утре, сега, веднага" и т.н.
Имат вдигащи се капачета и са му много интересни. Боклуджийският камион например се отваря и се вижда вътре боклука (точно на тази картинка, не, но се вдига друго капаче).

Стилът е малко скучен и преводът е малко странен на места, но въпреки това Дани обича да му ги чета.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #229 -: Май 12, 2017, 16:07:54 pm »
О да, страхотни са тия книжки.ние имаме май 6.като най-впечатлена е от книгата за самолетите.Май я знае на изуст.Аз не чета едно към едни, интерпретирам, защото има думи, който те надали ще разберат.Но истината е, че поредицата е много хубава.

Бонболини
, браво на детето, ще върти баба и дядо на малкия си пръст.

Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #230 -: Май 12, 2017, 16:15:42 pm »
Даже не толкова, че няма да разберат думите, ами по начина, по който са преведени, не се използват в българския език или поне аз не съм ги чувала  :D Кой казва на камиона за боклук "боклувоз" например  8O Правилна дума сама по себе си, но неизползваема....
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #231 -: Май 12, 2017, 16:24:51 pm »
Аз в книжката за времето се затрудних как да и обясня, защо вали дъжд.Водните пари се издигат и сгъстяват?!Сериозно?Тя е на 3 не е в училище и не знае агрегатните състояния на водата.Но обясних де!Най-интересни са капачетата и какво има отдолу.Книжката за разболяването ни беше полезна в началото като се разболяваше и трябваше да пие сиропи.Плаша я с биене на инжекция за сега  :oops: като не слуша.

Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #232 -: Май 12, 2017, 18:27:40 pm »
Я виж ти, задължително ще му взема. Той много обича книжки , особено с камиони, трактори и "боклувози"  :D Много добра идея ! Благодаря, момичета
 
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #233 -: Май 13, 2017, 17:19:26 pm »
Маги, не плаши детето с инжекции, че не дай Боже ви се наложи да ви се правят...а и да ви кажа като пораснат слагането на ваксини става изпитание, защото са големи, разбират и ги е страх от болката от убождането...
Смайл, Алек се събува само сам не проявява интерес сам да се облича, а и аз не го карам инак съвсем спокойно може да си вдигне гащите и панталона ама с блузата​ му е трудно...
Бонболини браво на малчо :)
Не ми стига времето напоследък и за това не пиша, бях сама тая седмица с двете деца, отделно пиша курсови работи по всичките 5 предмета на които ще имам и изпити юни, изтеглят ни единия изпит по другата седмица и е веселба просто....Алек за сега е здрав, но продължава да отказва да се храни в яслата...водя го закусил, на обяд яде само хляб, следобед нищо...и изяжда света като го взема...не знам какво е това чудо...
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #234 -: Май 15, 2017, 11:57:57 am »
Получавате ли известия от темата? На мен отдавна ми липсват и влизането ми се усложнява  :(

Смайли, мисля, че има "Влакове" от тази поредица  :P
ПП Всъщност не е от тази. Намерих я сега. https://www.book.store.bg/p28083/opoznaj-sveta-vlakove.html

Не смея да се похваля. Почти са здрави от месец. Почти, защото двете по ред ми направиха неприятни алергични реакции. Сега не слагам една камара неща в храната и съвсем не знам какво да готвя. Иначе имам две прохождащи човечета и е доста забавно  :D
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #235 -: Май 15, 2017, 16:49:33 pm »
Смайли, според мен желанието за обличане ще му дойде самО на Дани. Най-вече чрез гледане от другите деца, от по-големите батковци или по някаква неочаквана причина. И аз се опитвах да стимулирам Пепи да бъде по-самостоятелен, но той продължава да се разсейва и да разчита все още доста на мен. Докато Ани е на принципа "аз сама" и дори ми се сърди, ако й помагам. В яслата ги насърчават да се обличат и обуват сами, но явно някои прихващат по-бавно :).

Пепи ми направи друг номер. Започна да се напишква. Съвсем съзнателно, струва ми се. Не в леглото, а през деня. Просто нито казва, нито сам отива да пишка, когато сме у дома. Един път дори се напишкал и в яслата. Мислех, че вече сме минали по този път. Така и не разбрах защо започна. Дали защото му се скарахме за нещо, дали нещо го стресна, дали напук... Говорихме, повтаряхме, обяснявахме и сега мисля, че вече се разбрахме. Имаше и по-емоционални реакции от двете страни в началото, защото съм сигурна, че разбира какво прави. Изглежда с напишкването изразява някакъв свой протест, а се опитва и да се докаже по странен начин. Карам му се или обяснявам с по-строг тон, а той след първоначалната нацупена физионимия започва да ми се подхилва. Напоследък е започнал да се представя като Хитър Петър  :lol:. Нищо чудно  :).

Тези книжки на издателство Фют и на нас са ни любими. Покрай тях доста неща научиха. Малко пострадаха капачетата от много бързане да надникнат отдолу, но вече са по-внимателни. Книжката със самолетите все ми убягва, но камиона за боклук го имаме. Тази със строителните машини им я подарих в болницата и така успявах доста време да ги държа мирни. При нас заплашването с инжекции си дойде от само себе си, просто и двамата знаят как е  :(. Но го използвам само като обяснявам защо е добре да сме здрави  :).

Алекс, явно малкият още свиква с яслата. Имам едно познато момиченце на нашата възраст, което кара по цял ден на една филия хляб в яслата, отказва да яде друго. Дано момчето ти да свикне по-бързо. Моите шушки пък твърдят, че всичко си изяждат там, а моите манджи нещо не ги ядат, все на сухоежбини налитат. Не мисля, че е от манджите ми (нескромтно казано :)).

Дано да са здрави всички дечица! И ние дълго се закрепихме без сериозни проблеми и се надявам все така да е. М-и, голяма веселба ще да е около теб с прохождощите моми  :D. Предполагам баткото помага малко. За храненето май ще трябва да поровиш в интернет за рецепти. Може да се посъветваш и с подходящ специалист.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #236 -: Май 16, 2017, 08:47:53 am »
Алекс, много деца отказват да ядат в яслата.Мен директорката ме предупреди още като я записвах, но Моника като е гладна не може да живее та бях сигурна, че няма да има такъв проблем.При нея беше друг вид стачката от яслата.

За инжекцията я заплашвам само като трябва да се облече или обуе или да пие дадено лекарство.Защото пораства и просто почва да прави маймунджолъци, а аз имам праг на търпимост на лиготиите и. Иначе с личната са приятелки, казва и д-р Цветкова и ходи при нея с удоволствие.

Ние бяхме малко по София и я оставихме да се гледа с леля и братовчедите.Било е интересно и за двете страни.Опитала се е да си покаже всички чалъми ама не и се е получило.

М-и при вас е веселба. Известията са спрени отдавна, още като оправяхме форума.Имаше много голяма хакерска атака и се наложи да ги спрем.Не знам дали ще могат пак да се пуснат.

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #237 -: Май 16, 2017, 15:16:33 pm »
Здравейте, ние 6-ти ден сме на ясла на половин ден. Имаши рев 4-я и 5-я ден, но днес сме о.к. Ядем горе долу там. Дояждаме вкъщи. Но не искаме да пием вода в яслата и това ме притеснява. :-(
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #238 -: Май 16, 2017, 23:57:44 pm »
Маги, бяха ми се появили и мислих, че ще останат.
Кати, как им предлагате вода там? Нещо различно ли е?
Моите са големи жаби, смучат вода и я пускат да изтича по тях. Днес ми събориха тубата и за минута наводниха бокса  :lol: Динамично е при нас, но баткото като е на градина направо съм в почивка  :lol: има вероятност за голяма лятна ваканция и май ще звъня, да се карам с тях  :lol:
С храненето се справям, но консултация със алерголог смятам да направя за повече информация и успокоение за себе си.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #239 -: Май 17, 2017, 22:08:37 pm »
Кати, моля те говори в единствено число за дъщеря си, защото хората се объркват ч, че сеава дума за близнаци 😉 Надявам се, че не се отъждествяваш с нея, че да говориш в множествено число.