0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #180 -: Април 26, 2017, 09:24:14 am »
И аз съм за Гърция,но не съм измислила къде точно... Искам тишина, а не бг лудницата и навалицата...Представям си го в някаква къща или дори бунгало в къмпинг с пясъчен плаж :) ако някой има идея да я сподели :lol:
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #181 -: Април 26, 2017, 09:26:43 am »
Ох знаете ли от кога врънкам мое мъж за Гърция.Значи не харесвал Гърците и не ще.Ма чакай бе човек, аз няма да се влюбвам в тях, отивам на почивка.Не та не!

Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #182 -: Април 26, 2017, 10:31:35 am »
Ние, като фенове на Гърция, сме ходили на мнооооого места. Миналата година дойде ред и да вземе малкия /тогава на 1г и 8м/ и отидохме до Керамоти. Беше ни препоръчано специално като място с деца. Е, останахме възхитени: огромни плажове - 3 с шезлонги и чадъри, още повече плажове - без чадъри, много ситен пясък, плитка и топла вода, най-вече ЧИСТА, забавления за децата - влакчета, въртележки и т.н., невероятно вкусна и прясна храна, пътят е около 3 часа от София /т.е. за нас е по-близо, отколкото до нашето море/. За хора с деца, особено малки, препоръчвам с две ръце, даже тази година пак ще ходим там и в същия хотел. хотелите не са кой знае какво, но ние претендираме само да има климатик, топла вода и да измитат пясъка от стаите /това и получихме :)/. Ако ви стане скучно, от там тръгват фериботите за о.Тасос и може да се направи разходка до там. Тази година сме го планували и това. А, и почти всички говорят български  8O :lol: Иначе за Гърция и местата, които съм посетила, роман мога да напиша :) Алексч, по Халкидики е пълно с такива къщи и с къмпинги - които са хем в гора, хем почти на пясъка, с ток, вода, тоалетни, абе - грамотна работа.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #183 -: Април 26, 2017, 11:25:31 am »
Алекс, там всичко е къщички, бунгала, къмпинги и т.н. на пясъчния плаж :lol:
ол инклузивите им не струват много и не бих ги препоръчала на хора, които търсят описаното от теб.
От 10 г. поне едното ни море е гръцко и то точно в къщичка на плажа. Два пъти съм ходила там на ол инклузив, не е моето.
Маги, сигурна съм, че ако успееш поне веднъж да го замъкнеш там, след това няма да иска другаде да ходи :lol:
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #184 -: Април 26, 2017, 11:28:54 am »
Начи Стеф, борбата е безмилостна  :lol: Понеже три години ходим на море с нашите и сестра ми, му обяснявам дай да отидем в Гърция, сами, без никой.Не та не.Ама скоро ще узрее, щото му писна от акълии :) Нали знаете с роднини все някой ти дава наклон на шапката.

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #185 -: Април 26, 2017, 12:14:15 pm »
Точно за Керамоти си мислим за септември. Непретенциозно място, чудно за малки деца.
За това, че е по-евтина Гърция от България не съм съгласна. За хора, които си пълнят багажниците с консерви и зарзават - може, но не сме от тях.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #186 -: Април 26, 2017, 12:26:35 pm »
На нас не ни излизапо-евтино, но не и по-скъпо, а не пълним багажника с консерви, не сме и на all inclusive, защото не сме фенове на този тип хранене. По-евтино ни беше спането в Гърция от офертите в България /когато търсихме/, храната в ресторант там си е както в ресторант в България на морето, с тази разлика, че рибата, октоподите и морските деликатеси са пресни, магазините са с почти идентични цени. Но говоря за Керамоти. На други места /като остров Скиатос/ - там е по-скъпо, отколкото в България. Това са нашите впечатления  :D
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #187 -: Април 26, 2017, 12:28:24 pm »
не съм казала по-евтино, а че няма да е по-скъпо, има разлика :wink:
и при нас разликата е основно в спането, защото там 4 човека спим за 40-60 евро, а тук трудно за такава цена, защото децата ми са големи и се такусват тук.
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #188 -: Април 26, 2017, 12:50:20 pm »
Бонболини, аз пък останах с впечатление, че на островите точно включително и Скиатос е  по-евтино отколкото на континентална Гърция след миналата година за храна говоря не за спане, спахме си на яхтата :lol:
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #189 -: Април 26, 2017, 13:34:44 pm »
Хахах, нещо не съм разбрала  :oops: Иначе храната, купена от магазини, е като в България, За Скиатос, спането ни беше по-скъпо (от другите пъти, когато сме били в Гърция), а и смятам дългия път до Волос, после и таксите за ферибота (ние бяхме с колата) и т.н.
Абе човек може да си намери всичко и на поносими цени, само да се разтърси.
Но, както Стеф е писала, спането със сигурност досега ни е излизало по-евтино в Гърция, отколкото в България.
Лек ден, момичета.
PS. Не, че да развалям хубавото настроение тук, но вече две приятелки се оплакаха от вируса, който удря в крачетата на децата им. Страшно било  8O
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #190 -: Април 26, 2017, 13:39:59 pm »
Какъв е този нов вирус?Аз не съм чувала за него.То нов, стар, всичко се върти.Почнете ли ясла става мазало.Но с всяка година положението се подобрява.

Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #191 -: Април 26, 2017, 13:45:40 pm »
Маги, днес сутринта прочетох във Facebook за този уж "нов" вирус, но си помислих, че е пак преувеличено и т.н. Но си говорих с две приятелки и едната каза, че момиченцето й от два дни се оплаква от болка в краката /тя е на около 4г/. Ходили на лекар - нищо не й открили, кръвни изследвания - нрмални, предписали нещо /не запомних какво/ и след 3 дни се оправила, в смисъл, че си отшумяло  8O. Другата ми разправи същото, но нейното дете е по-малко и каза, че не искало да върви въобще и било плакало повече от преди. Едното ходи на ясла, другото - не  :?
В този линк прочетох първо:
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Opasen-i-nepoznat-nov-virus-povalya-decata-paralizira-gi-vnezapno-719459 .
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #192 -: Април 26, 2017, 15:48:46 pm »
не съм казала по-евтино, а че няма да е по-скъпо, има разлика :wink:
и при нас разликата е основно в спането, защото там 4 човека спим за 40-60 евро, а тук трудно за такава цена, защото децата ми са големи и се такусват тук.
Добре де, все тая, и равна да е
все за икономическата изгода и  пак не съм съгласна. Не да се заяждам, просто лично мнение.  Особено с малки деца, които тук са безплатно или на  30-50℅ за малко по големките. Пък и с големи, изключвайки инклузива, сметките по техните ресторанти не се равняват с нашите ... ама си струва кефа на прясната средиземноморска риба де  :lol:
 
Сутринта Нора ми показваше коляното, че я боли и я мазах с мехлем,  ама то ожулено и синьо, дано е това. Не знам вече с тези вируси кое е лъжа и кое истина. От това, което прочетох , няколкото "статии", не до там надеждни източници за мен се базират основно на изказването на една майка от еди каква си група .. дословно. А баш лекарите нищо конкретно не прочетох от тях.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #193 -: Април 26, 2017, 17:52:47 pm »
След последния вирус на морето дето ни скъси живота, ходихме в Гърция, където е доста по-чисто.
Маги, обърни го на ентеровируси и заплахи, че той ще чисти повръщано и каквото излезе от задния изход :)
[/url][/url]
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #194 -: Април 27, 2017, 09:06:26 am »
авалон, и аз не се заяждам, опазил ме господ :lol: :lol:
да оставим икономическата изгода, това да ти кажа ми е един от последните кахъри точно за морската ни почивка. Споделих го, защото така тръгна темата. За мен там е важно, че водата е топла, плитка, няма вълни, няма хора на плажа, защото ние ходим само в малки къщохотелчета и обикновено сме 3-4 семейства на плажчето пред къщата. Децата ми са абсолютни жаби, влизат в 9 сутринта и към 7 вечерта ако успея да ги изкарам е добре :) И дори докато бяха на 2-3-4 г. не ми се е налагало да им седя до задниците, а спокойно им хвърлях по едно око от сенчестото шезлонгче. Другото са именно ентеровирусите от които наистина много се плаша, защото едно обезводняване при малката можеше да е фатално за бъбреците й да кажем, въпреки че никога не са хващали, а сме почивали с тях 3-4 пъти и на нашето море. Но нямам познати които в последните години да не са си дошли страдайки от почивката още 2-3 дни. :?
Просто това е моят начин за пълноценна почивка, а и на останалата част от семейство най-вече, защото на мен не ми най-любимо, мога и без него. Никога не е излишно още едно мнение. Иначе ако отидеш на ол инклузив в гърция разлика с нашата албена няма много да усетиш, предполагам. Затова казвам, че разликата е в другия вид летуване там.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #195 -: Април 27, 2017, 09:18:37 am »
Една от причините да ходим на Градина е именно спокойствието.Ние там ходим на море тук в България.Спим в Черноморец, което си е малко село, но ходим на плаж на Градина.Мен не ме бърка, че сме с колата.Но там при караваните е тишина и спокойствие.Плажа е чист, водата поне там е прозрачна и чиста.Да духа, ако хванете сезона с ветровете е доста ветровито, но тогава мърдаме към Каваци.На Златна рибка, то е до Градина плажа е плитък, на самата Градина е по-дълбок.Аз и на север обичам да ходя.Но за сега и за там срещам отпор.Да ви кажа преди много се пенех къде и как ще ходим и много държах да стане на моето.Сега просто гледам да отидем на почивка и да ми е спокойно.Искам да избягам поне за 5 дни от проблемите ни и това е начина.

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #196 -: Април 27, 2017, 09:40:21 am »
Стефи, въобще не коментирам къде е по-хубаво  :D
Преди не ми е било дерт къде ще отидем. Важното беше да има море, по възможност скали и добра компания. Сега скалите ми се налага  да ги забравя за дълго, компанията също се промени. 
Маги, плажа на Черноморец, по точно бившия къмпинг Черноморец ми беше от любимите, но не е много подходящ за малки деца, а и го застроиха,.., въобще почти всичко опропастиха.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #197 -: Април 27, 2017, 13:14:30 pm »
Като сте подхванали темата за почивката, да кажа и аз две думи :). Досега предпочитах all inclusive, защото хич не ми се занимаваше да мисля къде, как и какво да ядем с две малки деца. Другото важно за морето беше и все още е плажът и водата да са чисти, да е плитко и по възможност наблизо. Най-хубаво ни се получи на Златна рибка - идеален плаж.
За Гърция все още водещо е колко се пътува. Предпочитам да сме с кола, къмпингите не са ми вариант, така че е добре да има къде да се хапне. А при предишното ни пътуване се оказа важно и да има аптека (слава Богу лекар не ни дотрябва).

Досега на нашето море не сме закачили ентеровируси. А толкова пясък изядоха... Не са и ваксинирани. Затова пък сега по Великден си имахме подобни проблеми. Бяхме на планина. Но май не беше вирус, само Ани пострада и бързо се оправи.
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #198 -: Април 27, 2017, 20:14:16 pm »
Ох знаете ли от кога врънкам мое мъж за Гърция.Значи не харесвал Гърците и не ще.Ма чакай бе човек, аз няма да се влюбвам в тях, отивам на почивка.Не та не!
Да не са си плюли в устата с моя  :lol:
Няма такова убеждаване за Гърция и не ще и не ще... Шефовете му са гърци. Много пъти е бил в командировка там и не иска и не иска  :lol:

Плаша го с ентеровирусите на нашето море и като че ли малко се замисли за тази година, но още нямаме финално решение.
Ние си изкарахме много хубаво на нашето море миналия септември на Аркутино. Страхотен плаж и хотелът не е лош. И аз, и мъжът ми не харесваме по принцип море и плажове. Винаги сме ходили на почивки, на които се обикаля, а не се стои на едно място. С появата на Дани обаче ни се налага да ходим и на море  :lol:

Какъв е този вирус с краката? Моето дете нали все го болят... Така и не се установи причината. Но сега е по-добре отколкото зимата.
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #199 -: Април 27, 2017, 20:46:40 pm »
Айде, честито.  Нашият е пак болен-темрература и хрипове. Утре ще прецени докторът дали да му изпише поредния антибиотик 😣😣😣😣😣😣 Изкара толкова малко на яслата, явно по-рано ще го давам на нашите, а така ми е хубаво с него... Ще ми е много мъчно, но поне да е здрав... 😣😣😣