0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #200 -: Април 27, 2017, 22:14:45 pm »
Маги, Смайлс, работила съм с гърци 5 години в България. Много са готини (поне част от тях) за компания, за пийване и хапване. За шефове - зависи от шефа, но като цяло заплатите са ниски. Нооо когато отидохме на почивка в Гърция - ами, много са внимателни и с памук ти вадят душата, чак с кеф си даваш парите. Харесва ми, ще ходим пак, но не знам кога.
Тази година съм запазила една къща в Синеморец. Една позната на майка ми я дава под наем. Че пък моят мъж е алергичен към големи хотели с много хора. Всеки мъж с номера си.  :lol:

Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #201 -: Април 28, 2017, 00:18:31 am »
Блу и моя е като твоя :lol: напоследък му казвам, че заприличва на "сърдито старче" :lol:
Бонболини и на мен да ми е честито...В понеделник го пуснах от днес си е в къщи за сега без бронхоспазъм със задна хрема и се "дави" от секрети...Оммм, сили нямам вече да го гледам как се мъчи и да не спя и аз, а най-лошото е, че след това седене в къщи като го пусна на ясла се скъсва от рев и не яде по цял ден там и вода дори не пие... бойкот от всякъде...Не знам как ще се оправим и как ще свикне с яслата...Ей, много трудни за гледане тия момчета...Офф, оплаках ви се...
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #202 -: Април 28, 2017, 03:34:05 am »
Ние пък обратно. Преди предпочитахме семейни къщи и тихи, малки хотели, сега предпочитаме ол инкузив :lol: Искам яденето да ми е осигурено, до четирибуквието, да има лекар в комплекса, аниматори и детски клуб. В Гърция това ми хареса, след вечеря му правиш една разходна по плажа, омокряш се хубаво и отиваш на програма, а децата подскачат на детска дискотека :lol:

Обаче с този ми начин за малко да остана без пръсти в Куба. Пак същата програма, моят мъж ме предупреди, че вечер излизат раците, ама големите, аз не та не. И така на една нощна разходка ми се стори, че чувам щипки, ахам да скоча и бааам големият пръст в някакъв камък. чааак на следващата сутрин ги видях тия раци, някои бяха с размерите на купички за супа. Много са забавни как се ежат за бой и щракат с щипки, им да не си им на пътя.
Иначе дори в Куба цялата галимация с отиването на плаж ми е убийствена, уж само по кърпа за нас и накрая пак натоварени като магарета.
[/url][/url]
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #203 -: Април 28, 2017, 09:01:08 am »
И моя мъж не обича големи и шумни места.Това да има много хора на плажа все едно го водя на заколение.Блу, я дай на ЛС малко информация за тая къща в Синеморец, че ме заинтересува.
Аз искам да ми е осигурено някакво ядене, заради Мерал.Моника е лесна, колкото и да е странно, но той може да прилича на глист, но е като Стефка яде много и не му се лепи!И като огладнее става зъл и с него не се приказва.Та трябва да има закуска, обед и вечеря.Моника е лесна, сутрин ще и взема нещо, на обяд една супа и стига, после плод и вечеря.Тя не е от най-ящните към момента.

За болестите щях да пиша и забравих.

Миналата година при пускането на Моника на ясла бяхме точно като вас.Много често задна хрема да не кажа всяка седмица.Седеше точно по три дни на ясла и започваше, хрема, кашлица и пристъпи.Инхалации правех нон стоп с физиологичен, взех Назита унгвентум гел за носа, обръща напред хремата и минава по-бързо, ако се зачерви гърлото правех компрес с извара, знам че звучи налудничево, ама тоя компрес много ни е помагал.Постоянно дърпане на сопола и мноого разходки навън.Това беше нещото което ни помогна много.Тази година сме имали само 2 пристъпа, сравнение с миналата направо не мога да повярвам.Първата година на ясла/градина просто е най-тежката преживях го и сега като Блу мога да нареждам, ще ми не и това.Но детето трябва да си го преболедува това изглежда.
« Последна редакция: Април 28, 2017, 09:05:12 am от magi_st »

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #204 -: Април 29, 2017, 00:46:42 am »
Моят мъж си е типичното едно дете, вглъбено в себе си и своя свят. И до днес така.
Маги, ще ти пиша за къщата. Но няма подсигурена никаква храна. Просто е голяма и хубава, обзаведена, но толкова. Ще ядем по заведенията.

Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #205 -: Април 30, 2017, 21:16:24 pm »
И като огладнее става зъл и с него не се приказва.Та трябва да има закуска, обед и вечеря.
Абе Маги, ти сигурна ли си, че не пишеш за моя мъж  :lol:

Дани от февруари до сега се скъса да боледува. Тъкмо си мислех, че е вече по-добре.... НО...
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #206 -: Май 01, 2017, 09:10:46 am »
При нас положението много се влоши за 2 дни и пускаме кръвни изследвания и т.н. Оказа се бактериална инфекция и е на 2 антибиотика от вчера-Клацид и Панцеф. Милият само скимтеше, гушкяше се, искаше само да спи, тази температура го омаломощи тотално. Днес , Слава на Бога, е много по-добре, играе, яде. Въпреки всичко, решихме да не го пускаме на ясла, мама ще идва да го гледа тази седмица , а в събота ги караме на село.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #207 -: Май 05, 2017, 09:05:37 am »
Бонболини, как сте?

Момичета, изпокрихте се! Моника расте и дивее.Дойде веднъж с мен на танци, аз ходя на народни танци, и направо едва я удържах да ме изчака.Голямо тичане из залата беше и подскачане.Кара баланса много добре и и взехме такова с помощни.Аз не бях много За, ама айде.Кара го вечер, още и е трудно да направи връзката крака, въртене на педали, ама ще свикне надявам се.

Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #208 -: Май 05, 2017, 09:37:54 am »
Здравейте :)
Бонболини, как е малкия?
Аз тази седмица оставих Алек при свеки на село, защото покашля още и нямаше да го пускам на ясла и да поседи на въздух....утре ще ходим и ние натам да си го приберем.
Маги, браво на Моника :)
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #209 -: Май 05, 2017, 11:03:06 am »
Привет от нас  :D
Тук сме и даже няма да пътуваме почивните дни. Дано между дъждеца, дето го дават, да има и малко слънчице за външни занимания.

Ние, да ви кажа, за пореден път ще сменяме градината (т.е. за втори). То беше планирано, защото сегашната няма двор и не ги извеждат навън, а и вече му е бебешка (децата там са основно от 1 до 3 г., сборна група са). Мислех обаче да стискаме зъби до септември (ако го приемат на държавна, класирането е съвсем скоро). Няма да можем обаче. Започна да ходи с голямо нежелание. Сутрин мъжът ми го убеждава по час, час и половина докато излезнат за градина. Не иска и не иска. Преди ходеше с желание. Не знам какво е станало. Питаме го, но нищо не казва. Първо беше, защото любимата му леличка се разболя дългосрочно и вече я няма. После уж свикна пак и сега отново не иска. Та сега съм набелязала една, но и там чак от началото на юли ще може да започне. Дано поне си струва чакането.

И аз обмислям една седмица през юни да го пусна при свекърите САМ... За пръв път ще му е да се отделя от мен и баща си едновременно. Дано го приеме нормално.

Бонболини, дано е добре вече малчо!
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #210 -: Май 05, 2017, 11:55:11 am »
Здравейте,
Много благодаря, че ни мислите  :D Ние сме много, много добре вече. Мама като дойде в неделя да го гледа тази седмица направо се уплаши, после ревна като видя какъв е вял, отпуснат и т.н. После аз ревах /но при мен беше по-скоро от яд на яслата, на вирусите и бактериите и т.н./ Утре ще ги караме на село, засега ще си поседи около месец, но аз ще си пусна седмица отпуск, за да си го видя... Отсега ми липсва  :(
Смайли, ние сме на държавна градина, обаче не ги изкарват. Когато ходя да го прибирам, виждам, че по-големите са навън на прекрасния двор. Питах защо не извеждат останалите деца от групата на малкия /в 17,30 са останали около 5-6 деца  8O/ и отговорът беше, че как ще се грижат за "толкова" малки деца навън  8O. Дано се класирате или си намерите най-подходящата ясла и Дани да се чувства добре в нея.
Маги, и ние купихме такова колело, кара го със зор, струва ми се малък още за него, ама се бута на него  :D Браво, че ви е танцувално момичето  :D
Алексче, на село е най-добре  :D
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #211 -: Май 05, 2017, 12:04:34 pm »
Усмивки, Моника също вече не иска на ясла.Ти говориш точно за ясла групите са от 1-3 години и са заедно.Но при нас нямаме начин, всички градини започват от септември с новите деца.Записах я в желаната градина миналата седмица и септември с песен сме там.Няма как.

Бонболини, радвам се че е добре малкия.Голям е зор с тия болести.За балансиращото Моника го подкара по-интензивно миналото лято покрай големите.Сега е много добра и пак гледайки тях иска и другото колело да кара.Ще се научи, сигурна съм.

Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #212 -: Май 05, 2017, 13:46:19 pm »
Bonbolini, на село ще му се отрази много хубаво. По-хубав въздух и игра на двора по цял ден  :P

Да, чувала съм, че и държавните ясли не ги изкарват навън... Нямам думи. И всички тези неща, които гърмят по медиите напоследък :x Аз затова не съм и сигурна вече, че искам да го записвам на държавна. Сега кандидатстваме за трети път (първите две години не беше приет) и за пръв път има по-голям шанс. Преди наистина много държах да е в държавна, въпреки че имаме възможност и за частна. Исках да не е сред деца на "заможни" родители, защото си ги представям едни разглезени и материално ориентирани  :lol: Освен това повечето частни имат по-лоша база откъм двор например. Но сега, ако тази, която сме харесали, се окаже сполучлива, няма да си играя да го местя в държавна. Ще си остане там, стига все така да имаме възможност да плащаме.

Браво на вас за колелетата  :P
Дани нали все ви разправям, че не е много деен физически, но напоследък има огромен напредък (буквално от 2-3 седмици се промени) - тича, катери се, кара си по много по-дълго тротинетката, и чат пат балансиращото колело. Не мога да го позная. Тези 3 години много преломни се оказаха за него.

А колелото с помощни не е ли стъпка назад спрямо балансиращото колело. Не трябва ли от балансиращо направо на колело с педали без помощни да минат? Не че съм много наясно.

Маги, дано градината от септември й хареса много повече на Мони!

ПП. Ако имате да купувате детски подаръци, да знаете че днес има луд петък в Хиполенд (-25%). В обедната почивка отметнах 3 подаръка за 3-ма малки празнуващи този месец  :D
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #213 -: Май 05, 2017, 13:53:36 pm »
Реално и аз така мислех за колелото с помощни, обаче на децата дето са карали баланс колело им е трудно(поне на Моника) да направи връзката въртя педали-колелото се движи.И сега я уча да върти бързи и силно педалите и да не спира по средата, да не сваля крака да спира с тях като при баланса, защото може да и пострада крачето така от педала.Та не знам напред/назад на къде е тая стъпка.

В нашата ясла ги извеждат.последната седмица я взимам от двора.Извеждат цялата група, няма значение от възраст.Аз съм доволна от яслата тук и второ да имам пак там ще я запиша.

Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #214 -: Май 05, 2017, 14:06:27 pm »
Да, да, тя е малка за само с педали колело или поне така си мисля. В нашия квартал гледам, че най-малките деца, които карат колело без помощни са на почти 4 години вече.
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #215 -: Май 05, 2017, 22:49:14 pm »
Маги, малка е още Моника. София преди няма и месец започна да кара колело. Преди това само това без педали и тротинетка. Помощни не сме слагали изобщо.

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #216 -: Май 06, 2017, 15:56:16 pm »
Блу, знам аз че е малка, ама моя мъж има мераци някакви.Та съм го оставила той да се занимава.

*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #217 -: Май 06, 2017, 20:47:12 pm »
Той по-амбициозен и от немските бащи.  :lol: Какъв е зорът? Ако не е сега, ще е другото лято.

Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #218 -: Май 06, 2017, 21:46:55 pm »
При нас е обратно. Аз съм "бръжката". Все ми се иска да стават бързо нещата. Вече може да завива с тротинетката (много трудно му беше да разбере, че става с накланяне на кормилото, а не със завъртане). Днес учихме спирачката  :lol:

Да са здравички само  :P

Ей не съм ви се похвалила, че миналите почивни дни го оставихме за пръв път на детски кът в МОЛ-а и пазарувахме без форсиране.
Утре пак така ще направим, че имаме още да пазаруваме. Лошото е само, че като го оставим в 10 ч. и няма нито едно дете, а в 11 като го вземаме вече беше пълно... Много мразя навалици :(
*
Re: Пролетна тема за най-малките
« Отговор #219 -: Май 09, 2017, 09:01:06 am »
Усмивки, дано сте успели да напазарувате пак така.Аз Моника я водя изключително рядко на подобни места- детски центрове.Все ми се разболява след 3 дни, като часовник е.За сега все още пазаруваме с нея, макар че онзи ден ми идеше да я изкарам от магазина и не знам какво да направя.Такова представление спретна, че ми стана лошо.И не ми пука за това, че се хвърля по земята или вика в магазина, ами как нарочно минава покрай стъклените шишета и аха да ги събори всичките.Та така, и аз да се оплача.

Я кажете как е детския кът на Икеа?Гледат ли ги?Колко време може да седят?Че ще ходим до Икеа идната събота и трябва да я оставим там, с нея в магазина ще е АД!