0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #840 -: Октомври 24, 2016, 16:17:50 pm »
Привет и от мен :)

Благодаря на всички, които са се включили с отговори на моите въпроси!

DreamOn,

Лежи си и се настройвай на положителна вълна. Аз също минах в началото през кървене и лежах в болницата за задържане, не е рядко явление. Следвай препоръките на лекарите, и с повече пазене и търпение стискаме палци сакчето да се закрепи и скоро да нямаш притеснения!

Цветенце,

По темата за сутиените, аз си изкарах бременността досега като си приспособих "разширители" от други мои неизползваеми сутиени и така компенсиах подгръдната обиколка и сутиените, които имах от преди още мога да си ги ползвам по време на бремеността, защото са с мека и разтегателна чашка. За сутиен за кърмене мисля да изчакам, защото вероятно ще понаедрее бюста и ще трябва да се търси нов вариант.

Относно пигментацията по корема, тази черта е известна с името линеа негра и е често срещано явление при бременните, не се притеснявай. Казват, че известно време след раждането нещата се нормализират.

Бебешок,
На мен за гаденето ми помагаше много яйрян със сол и си имах едно шише 1.5 л. в хладилника, което посещавах във всякакви часове на денонощието. А киселите краставички като ги започнех, не се сещах да спра, докато не свърши буркана ;)

Яна,

Аз продължавам да си пия мета фолиева к-на по препоръка на моя док и ми каза и занапред да си я пия до термин.

Иначе аз днес бях извънредно на преглед, защото последните дни имах много болки, особено нощем, напрежение зад срамната кост и болка ниско в таза, откъм гърба. За щастие всичко е ок, нямам контракции, шийката също е добре. За пръв път записахме тоновете на бебка. Оказа се, че болките са заради това, че тя се е преобърнала и вече е с главата надолу, което води до по-голям натиск и дискомфорт, а и е порастнала - близо до 1,250 кг е вече. За съжаление дори и след кратка 15 мин разходка получавам болки долу, така че док каза да си полежавам повече. Ще се търпи, няма как, само да сме добре с бебка.

Леко бременеене на всички и приятен следобед от мен! :)
« Последна редакция: Октомври 24, 2016, 16:26:22 pm от Mirracles »
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #841 -: Октомври 24, 2016, 16:49:26 pm »
Мире, аз забравих да кажа, че на мен от 2рия месец сутиените ми омаляха и оттогава ходя с едни бюстиета/потничета за спорт, безшевни са - с леки подплънки (за да не се очертават зърната.
През последната седмица и аз имам това напрежение, за което споменаваш - нощем ми е по-лесно да си намеря място за заспиване, ако след последното хранене са минали поне 2-3 часа.

Радвам се,че си добре и ти и бебчо!
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #842 -: Октомври 27, 2016, 09:55:02 am »
Здравейте, момичета!

Как сте в тези студени дни? Аз си намерих зимно палто назаем от моя приятелка -  засега ми става, та се надявам да ми става и до януари :D

От няколко дни имам на моменти втвърдяване на корема и усещам една умора, бодежи в най-ниската част на корема и една слабост. Чух се с доктора и засега ми каза да увелича леко Магнерот-а (от 2х2 вече е 3х2) и временно да пия 3х1 Но Шпа.
Вече ходя на работа по половин ден, за да си полягвам следобедите.

Да се пазите!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #843 -: Октомври 27, 2016, 10:47:13 am »
Здравейте и от мен, момичета :)

Какво ново около вас?

Цветенце,

Хубаво е, че си осигурила топла връхна дреха за идващите студени дни. Аз имам едно есенно-зимно палто тип пелерина и мисля, че ще ми свърши работа до термин. С радост установих, че имам няколко пуловера, които са доста разтегателни в областта на корема и няма да ми се наложи излишен разход за зимни бременни дрехи засега. Преправих си и един мой зимен панталон с трикотажна платка за коремчето.

За болките и бодежите и аз имам същите усещания и също ползвам шо шпа, когато се засилят, паралелно с магнезия. Имам си все още и крампите в прасците през нощта уви. Док каза, че е хубаво повече да си почивам и да се щадя. За щастие аз си работя от вкъщи от доста време и успявам да си създам по-щадящ режим.

Вчера ходихме при специалистката по фетална морфология да види с доплера кръвотока към матката и покрай това я помолихме да каже и за пола какво вижда. И изненадаааа... Може да чакаме момченце :)) Каза, че предпочита да потвърди на третата фетална морфология след месец. Така, че очакваме подарък изненада  :D Преди бебчето беше застанало с гръбче и трудно го виждаха и бяха казали момиченце, но ще се потвърди по-натам. А сега нали се е обърнало вече с главата надолу и уж имат по-добра видимост, но отказа да потвърди окончателно.
Така че първоначалното пазаруване трябва да е с неутрални цветове, за по-сигурно.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #844 -: Октомври 27, 2016, 10:50:48 am »
Аз не  съм се  отбивала  в темата досега  , днес е зачетох .

Определено с второ дете се чувства  по- уверен човек :)

За гладене  - изгладих бебешките дрехи  на Калоян само докато  бях бременна и ги бях взела - изпрах  ги , изгладих и сгънах  . Това беше . Тогава нямах сушилня    - но е роден лятото  и   сушах на слънце и  не гладех  .Ако имате време - гладете    :lol: , аз нямах , и определено не виждам нужда .  Сега  за бебето : след пералня   - сушилня -  ще следва шкаф и така . Това с гладенето е било от едно време останало според мен , когато :  1. са прали на   ръка  и температурата    е  била по- ниска  и изпирането не  така хубаво  и 2. са ползвали пелени и тензух - все пак е била нужна дезинфекция .
Достатъчно  ми е ,че на големия се налага да гладя от чисто естетична нужда някои дрешки  .

Обсъждали сте пазаруването  - един съвет от опит -не се увличайте   ! 
Знам , че като бременна  и с особено с първо дете, майката има желание да изкупи де що види нещо красиво и  всичко , което й попадне като нужно за бебето  , но се въздържайте .
Има много ненужни и излишни неща -с  отглеждането ще установите най-лесно какво ви е  удобно и ви трябва и ще го вземете.

Основните неща-  дрешки , легло , кърпа, коритце    , а количката при зимно бебе  - може и малко след това- едва ли веднага  първите дни ще тръгнете да излизате - ама  по-добре да е готова .

Реално в началото имате нужда  от достатъчно удобни дрешки - бодита, гащеризончета  .

С биберони и  шишета -не се увличайте -може да  купите едно , колкото да имате под ръка - може да   не се наложи да ползвате   шише и АМ .
Ако потрябват - тогава купувайте .

По добре сега обиколете близките магазини и запомнете къде какво има  - даже може да направите списък   ( или и снимки  :) за мъжете , ако се наложи те да пазаруват нещо  ).
Така ще сте подготвени ,ако нещо ви потрябва , от къде най- бързо да го набавите .

Помпа за кърма - ами не купувайте предварително  -  ако се наложи , тогава. Но разгледайте сега модели , видове - да сте си избрали , после лесно се поръчва.

Сутиени за кърмачки- в Лидъл преди пускаха на много  евтина цена , но всякакъв обикновен памучен мек сутиен без дунапрени   върши работа  .

Термометър за стая с влагомер към него  си имаме открай време -в Кауфланд продават  - той си ни е  ей така за информация . Овлажнител за въздух не сме ползвали , не се е налагало , термометър за  вода пък хич  .

Купете си предварително козметика за къпане на бебето - защото ние на прибиране от болницата  спряхме да купим козметика за къпане и памперси  :)   , че нямаше у дома.
Изберете не скъп вариант за начало - Бюбхен  например . Ако детето няма проблеми , няма смисъл да залитате към Мустела или А дерма .
Също вземете  памперси , мокри кърпи , корито  -без подложки и  стойки - в хода на къпане ще установите как ви е удобно и нужни ли са допълнителни приставки  ;   също  ножичка   , ампулки физиологичен разтвор  - все ще потрябват     .

Може да си вземете аспиратор за нос  -от този за прахосмукачката  - определено в  някакъв момент за бебета е нужен и много ефикасен ,няма да е излишен .

Зависи все пак дали е зимно  или лятно  бебето -с Калоян излязох с количката на  няколко дни още и от там нататък си бях на разходка и сама си донапазарувах каквото  е нужно .
Сега очаквам зимно бебе  , но магазини и аптеки са  на една ръка разстояние .

...През последната седмица и аз имам това напрежение, за което споменаваш - нощем ми е по-лесно да си намеря място за заспиване, ако след последното хранене са минали поне 2-3 часа.
Аз даже избягвам да вечерям обилно  - ям следобедна закуска ,а  вечер плод , малко кашкавал , нещо  такова  -защото ми е много гадно и тежко иначе , а вечер космонавта в корема ми такива  тренировки  прави .
И  мен така ме  наболява долу и  корема   при разходка  и движение .

Аз съм доволна , че застудя , че поне мога  да се разхождам по-спокойно   -  в летните горещини ми ставаше много лошо .  Все още закопчавам  по-широки якета  и палта   . ЗА януари  ще конфискувам някое от мъжа ми и баща ми за малко и така  .

 Еха , цял роман изписах  като за  запис в  темата .


пп. писали сме заедно с Miracles.
И  аз така бях преправила   мои пола и панталон  -с ластична платка отпред  и си ми бяха много удобни и се чувствах не като слон в кюнци . Защото дрехите за бременни -ок с платка и широки в корема , ама и надолу едни разкроени и широки крачоли имат панталоните , а аз не бях качила  толкова много   и в моите дрехи се чувствах по- добре .

Mirracles , много се крие това срамежливо бебе - би трябвало вече да са категорични  мома или момък е .
При  мен на ранния скриинг в 11-12 с. д-р Сигридов каза  ,че залага на проекто-мома   . Учуди ме , че е сгрешил , защото по косвени признаци  още от  рано определя пола с точност  , но   категорично си имаме   братче . 


« Последна редакция: Октомври 27, 2016, 11:16:51 am от nimika »


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #845 -: Октомври 27, 2016, 18:08:10 pm »
Нимика,

Добре дошла в темата и леко бременеене! :) Мерси за отговорите на моите питанки. Друго си е да почерпи човек опит от някой, който вече е извървял пътя веднъж. :)

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #846 -: Октомври 27, 2016, 20:34:07 pm »
Нимика, добре дошла в темата и отбивай се по-често! Аз не бих могла да напиша съветите, които си дала по-добре.
ехеее, Mirracles, до последно ще те държат в чуденка какъв е пола на бебето.

Лека и спокойна вечер!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #847 -: Октомври 28, 2016, 08:38:32 am »
Здравейте! Аз тези дни не влизах, много ми се спеше, беше ми лошо...

Благодаря ви за пожеланията и да се похваля - сакчето се е оправило. Вчера бях на преглед, вече не се вижда отлепяне, но ще я карам по-кротко като цяло отсега нататък.

Мира, много се крие това бебче :)

Нимика, чудесно си написала всичко, напълно съм съгласна с теб. По-напред някой беше писал (май) и за красивите роклички за момиченца и колко непрактични са всъщност за бебе - и с това съм напълно съгласна - важно е дрешките да са удобни, а за красиви рокли за малки принцеси има време :)


*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #848 -: Октомври 28, 2016, 12:31:05 pm »
Здравейте, момичета!

Mirracles, и аз така преправих няколко панталона, но масово ходя с клинове. Някак по-удобни са ми в момента :) Иначе и ние още не знаем пола на нашето човече :)
Магнезият не ти ли помага за крампите? аз засега нямам крампи в прасците, но забелязах, че ако нощем правя завъртането от ляво надясно и обратно много бавно, не ми се втвърдява шкембето :D 

nimika, добре дошла и благодарим за изчерпателните съвети :)

DreamOn, браво, че със сакчето нещата са добре!

Да се пазите!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #849 -: Октомври 28, 2016, 15:56:03 pm »
Добър ден и от мен.
Днес след 2 часа чакане се вредих за преглед.Много приятно се изненадах колко бързо е порасналала моята Точка :)Знаете как е ...едно такова мило... :D.
В следващия момент ми стана малко тъжно,защото това беше последния ми преглед при д-р Цветков.Очаквах да се видя с него поне още веднъж,а в бързината заради закъснението не можах да му кажа чао подобаващо.
Д-р Цветков  ми е избрал за ЖК  д-р Христов.След малък спор на регистратура може или не може д-р Христов да ми води ЖК имам запазан час за 1.11 :D :D
Иначе се справих с гаднето,запекът ме мъчи от време на време,но и с него ще се справя.Това което се замислих днес е че трябва да се сложа на диета.На 25.8 бях 51 кг.Сутринта кантара чукна 55кг,което не е добре при мойте 162 см.
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #850 -: Октомври 28, 2016, 16:51:54 pm »
Привет и от мен, момичета :)

Надявам се, че сте добре!

Лукреция, нещо не пишеш напоследък. Как си, мила?

DreamOn,

Браво, че се е закрепило здраво! Пази се и го давай по-кротко и всичко ще е наред! Гаденето отминава, макар че докато те мъчи все още е наптаво ад.

Бебешок,

Радвам се, че всичко се развива чудесно при теб! Диета по време на бременност не е най-добрата идея, но е важно да подбираш храните - повече белтъчини, зеленчуци и плодове, по-малко въглехидрати и тестени. Обикновено гаденето и повръщането, които почват към 7-8 седмица също помагат да не качваш прекалено бързо. Тук има един много полезен калкулатор за наддаване по време на бременност, който ще ти даде идея за оптималните кг. http://www.calculator.net/pregnancy-weight-gain-calculator.html
Лека бременност!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #851 -: Октомври 28, 2016, 17:06:28 pm »
Mirracles
Диета силно казано,но както казваш просто ще трябва да сменя едни храни с други.Гаденто го замаскирах доста често с харани(въглехидрати).Другото е,че преди да забременея ядях много малко,покрай процедурата минах в другата крайност,просто ще трябва да сложа някакъв ред,защото ако се наложи да пазя леглото от 20 г.с до края и продължа така,не ми се мисли.Благодаря за калулатора,сега ще го разлгедам.

П.П. Леле погледнах калкулатора трябва да съм качила 1.2кг максимум за този период, а аз 4 кг 8O
« Последна редакция: Октомври 28, 2016, 17:09:39 pm от bebeshok0326 »
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #852 -: Октомври 29, 2016, 19:53:43 pm »
Добър вечер!

Надявам се, че всички сте добре :)

Бебешок, и аз в кюпа с много килограми. Моите са отчасти задържана вода - няма как иначе в понеделник кантара да показва 56 кг, а в четвъртък - 60 кг. Просто няма как да се качат толкова мазнини за толкова кратко време, независимо какво и колко се яде и дали има физическа активност. Говорих с доктора ми - не го намира за проблем засега. Пита ме за първата ми бременност с дъщеря ми - аз тогава бях плюс 7-8 кг на края на третия месец - според доктора и тогава е било от задържане на течности. А как да се оправя не знам; от пиене на чиста вода ми се гади. Ако е ледено студена - по-малко, но все пак ми се гади. Вода с лимон също не става, гади ми се и от нея. Идеи?

Бебешок, а с гаденето как се оправяш? На мен док ми предписа АнтиМетил, което е джинджифил на таблетки, подходящо за бременни. Върши някаква работа, ама не на 100%. Имам и Preggie Pop Drops - бонбони за смучене, пак против гадене при бременност, донесе ми ги един приятел от Англия. И те помагат само отчасти. Мен ме побърква това гадене, с дъщеря ми не беше (май) толкова зле. Или просто съм забравила вече :)


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #853 -: Октомври 29, 2016, 21:02:38 pm »
Бебешок и DreamOn,

Ако става дума за задържане на течности, аз задържам вода, когато ям повече солено и кисело, но само това ме спасяваше в периода на гаденето. След като той отмина, намалих солта до минимум.

Моята лекарка ми беше изписала едно хомеопатично против гадене - Вомитус хийл, което помагаше до някъде. Най-важно е, ако гаденето е съпроводено и с повръщане, да се избегне обезводняване. Слава Богу, че към 13-14 седмица гаденето при мен отмина. Иначе дори зъбите едва си миех без инциденти.

Дано и при вас отмине скоро!

Момичета,

Откакто бебчето ми се обърна с главата надолу получавам редовно ритници отдясно под ребрата. Радвам се, че си тренира мускулите, но на моменти вече дори ме наболява.
 
« Последна редакция: Октомври 29, 2016, 21:35:34 pm от Mirracles »
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #854 -: Октомври 30, 2016, 00:23:52 am »
Хм това със задържането на вода не ми беше минало през ума,а е доста логично.С пиенето на чиста вода нямам проблем.Принципно преди ядях напълно безсолно и без хляб,но се га така ме блазни.....Иначе това е начина спира се солта и простите въглехидрати (банички,гевреци,бял хляб),яде се храни с повече калий (банан,авокадо,домат),листни храни,ядки( повече магнезий май беше).
   За гаденето правя всичко,което помага да задържа вода 😁-кис.краставици,печеми чушки в буркан,прясна краставица с оцет (всичко на което може да му сложиш оцет и сол ),варени/печени картофи,тестени изделия.Колежки ми казаха(не съм го пробвала):на нощното шкафче си държиш сухар или обикновенна бисквита и сутрин преди да станеш още от леглото хапваш.
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #855 -: Октомври 30, 2016, 00:49:31 am »
П.П Mirracles,една пиятелка се оплакваше много от това. Надявам  се  ритниците при теб да не се засилват.
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #856 -: Октомври 30, 2016, 09:09:35 am »
Момичета,

Откакто бебчето ми се обърна с главата надолу получавам редовно ритници отдясно под ребрата. Радвам се, че си тренира мускулите, но на моменти вече дори ме наболява.
И аз бях така, особено като застанех пред мивката да мия чиниите. И явно добре се е бил настанил там, защото вече над 3 месеца от раждането това място ме боли, понякога доста неприятно. Дори се замислям вече дали да не се консултирам с лекар.
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #857 -: Октомври 30, 2016, 12:26:42 pm »
Привет, момичета!

Как сте в този слънчев неделен ден? Надявам се, че всички сте добре.

Поли,

Дано тази болка отмине, но ако не отмине консултирай се с лекаря си. Как е малкия Христо? :)

Да ви споделя нещо забавно :) Тъй като обуването на чорапи по обичайния начин отдавна е мираж, измислила съм нов начин за обуване. Смях ме напушва като си помисля как изглеждам отстрани. Почти като йога за бременни 😄 Лягам настрани и сгъвам крак в коляното колкото мога назад и така успявам да закача чорап 1 на пръстите. Следва кратка почивка, придружена с пъшкане. 😄 При следващото сгъване успявам да вдигна чорапа и да го обуя до край. Следва пак почивка и доза пъшкане докато се обърна на другата страна. Пак сгъване в коляното и след известно пъшкане чорап 2 е на мястото си. Общо ми отнема към 5-10 мин цялото йога упражнение. 😄


Цвете, Лукреция, как сте?
Момичетата, колко наддавате на месец от седмия нататък? Мен ме гони някакъв денонощен апетит.
*

    hristina.cholakova

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #858 -: Октомври 30, 2016, 13:15:52 pm »
Здравейте момичета! Надявам се всички сте добре :)
Бих искала да ми дадете мнение по моя въпрос. На кратко, бременна съм за втори път, като първата бременност завърши неуспешно. Този път всичко върви добре. В началото - 6г.с. имах леко кафеникаво зацапване, но с лекарства и лежане всичко се оправи. На 20.10. бях на преглед бебчо беше 11,2мм с ясно изразена сърдечна дейност. Моят лекар предложи да ме приеме в болницата, за да може да ми направят някои изследвания и аз се съгласих. Отидох сутринта ма 27.10. направиха ми пак преглед с ехограф - бебчо се беше увеличил на 20,2мм, отново с ясно изразена сърдечна дейност. В болницата ми направиха въпросните изследвания - кръв, урина, вагиналем секрет - моя доктор каза, че са добри и в неделя, т.е. днес да ме изпишат. Но днес не беше той на смяма, а друг. При изписването трябвало да се направи още една снимка с ехограф и да я приложат в картона. Добре. Съгласих се, но този лекар, който по принцип не харесвам и съм безкрайно недоволна от него(той обърка фоликул с извънюаточна при първата ми бременност), та той изкара бебчо 15,3мм с ясно изразена сърдечна дейност. Започна да ми развива някакви теории как е трябвало да ида на друг лекар, ама частно, който лекар имал по-хубава апаратура. Щяло да ми струва 80лв. Аз му казах, че вече си имам лекар, взех снимката, която ми направи и си тръгнах. Пропуснах да напиша, че според моя лекар, а и според последната ми мемструация( на 31.08.2016) в момента би трябвало да съм в 9г.с. Нямам болки, нямам кървене. Чувствам се добре. Другата седмица имам час при него, но не мога да се сдържа и ви моля за мнение - дали е възможно да е станала някаква грешка с днешния преглед и доктора да не е направил хубаво снимката или да не може да работи добре с ехограф?
Съжалявам ако въпроса ми не е за тук и моля да бъде преместен ако трябва.
« Последна редакция: Октомври 30, 2016, 15:15:35 pm от hristina.cholakova »
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #859 -: Октомври 30, 2016, 13:56:42 pm »
Здавей Христина,

Не разбрах кое точно те притеснява, но разликите в измерванията между различните ехографи са много често явление. Щом ембриончето е добре и се развива според седмиците си и има ясно изразена сърдечна дейност, едва ли имаш повод за притеснение. Освен това на този етап размерите са ориентировъчни. Не се притеснявай излишно.

Относно историята с фиктивното постъпване в болницата, хубаво е да внимаваш какво споделяш в интернет, за да не създадеш проблем и на себе си и на лекаря си, особено ако профилът ти е с истинското ти име...

Успех и леко бременеене!