0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    hristina.cholakova

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #860 -: Октомври 30, 2016, 15:20:24 pm »
Благодаря ти mirracles! Да, именно промяната в размера ме притесни. Последните два прегледа са правени с един и същи ехограф - този в болницата, но от различни лекари. И аз се успокоявам, че щом сърчицето бие значи всичко е наред. Просто съм наплашена от първата си бременност и от начина, по който се развиха тогава нещата.
Успех на всички и леко бременеене  :)
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #861 -: Октомври 31, 2016, 11:15:45 am »
Здравейте, момичета!

bebeshok0326, успокой се за килограмите - при мен те растат бързо, но не ми тежат и не ги усещам толкова много. При последната ЖК на 11.10 бях +14кг, ще видим сега на 15.11 колко ще съм качила. Аз се меря само при лекаря, за да не се филмирам :D

hristinata, не се притеснявай, щом всичко е ОК и сърчицето се чува. Какво казва моя съпруг - все пак лекарите не мерят бебетата с шублер :D

Mirracles, посмях се на твоето обуване на чорапи :D аз също не мога вече на 1 крак да се обувам и събувам. Аз миналата седмица реших да съм с боди... голям зор и голяма борба беше, просто не очаквах, че закопчаването и разкопчаването ще са такова изпитание.

Нашето човече шава доста последните дни, което много ме радва - някак ми е спокойно, когато шава по-активно. Според мен не се е завъртяло, на моменти го определям като напречно застанало, защото коремът ми изглежда квадратен (погледнат отгоре де) :D Явно е пораснало още повече, защото на моменти усещам движение ниско долу и в същото вземе и около ребрата.

Аз съм забелязала, че през деня малко по малко задържам течности - сутрин коремът ми е мек и не така голям както вечер. Вечер вече е по-твърд и голям. Аз ям безсолно като цяло, но явно все пак все нещо се задържа.

Иначе последно време ми се ядат свежи неща - плодове, зеленчуци, компоти :Д

Както каза и Mirracles, Лукреция нещо  се губи последните дни :( Дано е добре!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #862 -: Октомври 31, 2016, 12:43:05 pm »
Привет и от мен! Как сте, дами?

Mirracles, много се смях на твоето обуване на чорапи :) Сигурно е мъка голяма :) Аз нямах такива ядове с първата си бременност, защото като порасна корема, беше вече адска жега и просто нахлузвах едни чехли на босо и това беше. Но съчувствам искрено и сигурно този път ще науча какво е да се мъчиш да се обуваш с голям корем :)

hristinata, щом има сърдечна дейност, няма от какво да се притесняваш. Такива разминавания в размерите се случват, особено щом различни хора мерят.

Аз съм болнични и следващите 2 седмици ще си почивам вкъщи.

Усмихната седмица на всички!



*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #863 -: Октомври 31, 2016, 15:07:12 pm »
Привет, момичета!

Как сте в този слънчев неделен ден? Надявам се, че всички сте добре.

Поли,

Дано тази болка отмине, но ако не отмине консултирай се с лекаря си. Как е малкия Христо? :)

Да ви споделя нещо забавно :) Тъй като обуването на чорапи по обичайния начин отдавна е мираж, измислила съм нов начин за обуване. Смях ме напушва като си помисля как изглеждам отстрани. Почти като йога за бременни 😄 Лягам настрани и сгъвам крак в коляното колкото мога назад и така успявам да закача чорап 1 на пръстите. Следва кратка почивка, придружена с пъшкане. 😄 При следващото сгъване успявам да вдигна чорапа и да го обуя до край. Следва пак почивка и доза пъшкане докато се обърна на другата страна. Пак сгъване в коляното и след известно пъшкане чорап 2 е на мястото си. Общо ми отнема към 5-10 мин цялото йога упражнение. 😄


Цвете, Лукреция, как сте?
Момичетата, колко наддавате на месец от седмия нататък? Мен ме гони някакъв денонощен апетит.

Малкия Христо е добре, все още имаме колики по малко. Скаран е със спането през деня, но нощем спи. Пожелавам ви на всички тук едно толкова сладко бебче.
Относно наддаването на кг- аз лично до 6 месец бях +4 кг, до раждането станаха + 24 кг, От родилното си тръгнах с -14 кг. Лошото е, че после качих пак. Корема ми е още много голям. Но важното е да сте добре с бебчетата, килограмите все някак ще се свалят.
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #864 -: Октомври 31, 2016, 15:49:24 pm »
Mirracles сега се смеем за чорапите,ама и  нас това ни чака  :D.

Tsveteto шашкам се за тия килограми,защото се очертава да лежа от 20 г.с и просто си давам сметка,че все пак в момента имам някакво движение,не ям чак толкова много и съм качила,но както се шегувахме с една приятелка добре,че прозорците са ми френски,така по-лесно ще ме изкарат с крана.Или както последно време  отговарям :Това да е проблема.

Иначе сравнявайки се с други бременни,все едно не съм,но да не се хваля много ,че последния път така 2 дни не можах да стана от леглото.
Всички покрай мен са се затръжкали все едно ще умират и ми е много странно,аз ли найстина съм добре или те се превземат.И аз си имам  всички екстри,но някак си съм се стенала и си казавам ,че в името на бебчо това е ..искаш не искаш.

 DreamOn надявам се болничния да е по твое желание,не на доки.

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #865 -: Ноември 01, 2016, 09:23:49 am »
Коментирате килограмите  :)
Стига да не качите толкова много , така , че да ви е тежко  или  се отрази здравословно на  кръвното налягане или  други показатели , не е чак такава драма -после лесно се свалят  .
Аз поне така се упокоявам   :lol: .
С  Кало  след като родих , ядях като слон - много , без ограничение  , страшен апетит имах , но  и кърмех -  за годинката  мисля  бях  май с най- ниското тегло , което съм имала  -търчането  подир него ,в комбинацията с    непълноценен сън , дават резултати . Е , коремчето минава време докато се прибере .

Аз вчера прекалих със разни  шоколадови и други сладки изкушения - не стига , че ми  беше лошо през деня  , а през нощта въобще не можах да спя -  много енергия имаше очевидно и ми раздаваше ритници    към 3-4 часа човечето. Но последните дни много ми се яде  шоколад. Имах период , когато не можех и да си помисля  за подобни вкусотии -само при мисълта и ми ставаше лошо .
« Последна редакция: Ноември 01, 2016, 09:27:45 am от nimika »


*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #866 -: Ноември 01, 2016, 13:59:24 pm »
Здравейте и от мен за днес :)

bebeshok0326, то наистина цифрите плашат, особено ако има около теб някоя друга луда бременна, която гладува , само и само да не качи :D

nimika, и аз се успокоявам, че не ми тежат още килцата и параметрите са ОК :)

poli_s, пак че бебешокът спи поне нощем :D

Аз вчера като се качвах в колата нещо се хлъзнах на стелката, не се ударих, но от поднасянето явно съм се усукала и сега ме боли един нерв, който тръгва от опашката през дупето и стига зад коляното...
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #867 -: Ноември 01, 2016, 14:23:16 pm »
Здравейте,
Искам и аз да се включа вече в тази прекрасна тема. От днес рано-рано съм в болничен и не знам дали ще се връщам на работа, че бях адски преуморена и може би е по-разумно да остана вече вкъщи. В 16-та седмица съм, след ин витро процедура, много препяствия, най-накрая събрах смелост и аз да се включа при бременните.


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #868 -: Ноември 01, 2016, 14:57:14 pm »
Hecate Добре дошла .Лека и безпроблемна бременност
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #869 -: Ноември 01, 2016, 15:33:07 pm »
Hecate, сега разбирам за успешната ин витро процедура  :), много се радвам! Леки и спокойни оставащи месеци от бременността ти желая!  :)

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #870 -: Ноември 02, 2016, 07:53:20 am »
Здравейте , момичета  :)

Hecate , добре дошла  :) лека бременност и от мен  :)

Момичета , изчетох какво ли не за боядисването на косата през бременността . Не съм суеверна , но в третия месец се боядисах в банята и ми беше много лошо. Проблемът е , че косата ми е бяла и доста време отлагах . Сега от биомагазин си купих къна , натурална индийска , не се предлага в козметичните магазини и гарантират за качество без вредни съставки . Да не правя реклама , няма да казвам как се казва . Но ползвали ли сте къна - никога не съм се боядисвала с къна , малко е туткава процедурата , но ако е безвредна наистина ... Съществува ли вероятност за алергична реакция , като при боите?

Момичета , как се предпазвате от грипни вируси . Не е възможно да се изолираш от света изцяло . Детето ходи на училище , там постоянно общува с  други деца. Пиете ли нещо за засилване и подходящо ли е . Моят лекар не ми изписва нищо , пия само нош па и магнезиий .

Желая ви усмихнат ден , бъдете здрави  :)




Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #871 -: Ноември 02, 2016, 08:27:46 am »
Добро утро!

Hecate, добре дошла и от мен!

Tsveteto, много неприятно това с усукването и болката. Дано ти мине бързо.

yana_c, аз къна ползвах последно преди много години и не съм имала проблеми. Къната е растение и предполагам, че както всяко нещо, също може да предизвика реакция, макар и да е по-малко вероятно, отколкото с боя. Защо не направиш тест за алергия, да се намажеш със съвсем малко количество някъде и да видиш дали ще има реакция? Другото е, че ако досега си ползвала боя, особено амонячна, не съм сигурна дали къната ще ти свърши работа.

За пазене от болести - на мен док ми предписа Биозин Мама, но не го пия за момента. Купила съм го и може да го започна като ми изтече болничния и се върна на работа, че там сме 100 човека в едно помещение. Малката поне не ми носи нищо, тя хич не боледува (пу-пу).

Усмихнат и слънчев ден на всички!


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #872 -: Ноември 02, 2016, 10:08:46 am »
Добро утро дами.

За болестите аз съм на Биозин Мама по 1 таблетка профилактично и когато усетя ,че имам проблем по 2 таблетки дневно.Имам позната,която има аптека и тя ми обясняваше ,че при втората и бременност го е пила през цялото време(защото си работи в аптеката).Мен честно казано ме е страх да изкарам през цялото време с него и си правя почивки по 5 дни,но по време на тези почивки или гърлото започва да ме боли или нещо др.

yana_c до колкото знам когато си използвала амонячна боя,след това къната не хваща.Без амонячните бои миришат малко по-добре може да пробваш с тях,но те се измиват доста по-бързо.

Вчера ми беше първата среща с доктора,който ще ми води ЖК.Останах с много добри впечатления от него,надявам се това да се запази и за напред.Няма да се размина със серклажа.До края на седмицата ще реши,кой вид да ми приложи,но от разговора останах с впечатление ,че клони за абдоминален(коремен).Малко започва да ме хваща страх,но каквото,тяакова.За бебчо съм готова на всичко.Ще се моля да издрапаме до животозависещата 29 г.с.

Много слънчев и усмихнат ден
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #873 -: Ноември 02, 2016, 13:37:15 pm »
Здравейте, бъдещи майки!!! :hello2: Писали сте, писали.... Не мога да ви изчета!

Първо да поздравя новите попълнения: Hecate, bebeshok, DreamOn y hristinata. Надявам се да не пропускам някого!!! Безпроблемна бременност ви пожелавам!

Мира, Цвете, благодаря ви, че питате за мен!  :bighug: Съжалявам че съм ви притеснила. Последна командировка бях в края на миналата седмица, после почивните дни (тук се почиваше и в понеделник и вторник) имахме посещение вкъщи и не съм могла да погледна форума.

Иначе всичко е наред с бебко и с мен. Слава Богу! В понеделник бях при моя лекар и всичко е ОК. Голямо бебе! 2010 гр. тежи според измерванията. Това каза доки: "Освен, че е голямо бебето, няма какво друго да отбележа, само че всичко е первектно." От самото начало излиза по-голям с почти две седмици: 10-11 дена, но не е причина за безпокойство, понеже моите изследвания са в норма (гестационален диабет). Доки казва също: за твоята височина (175 см.) е нормално да е голямо. Таткото също не е малък... Екографията измести термина ми за 23 декември, но това е Божа работа. Дъщеря ми се роди в 37с.+2 дена и тежеше 3175 гр., така че историята се повтаря!

Мира, с глас се смях за процедурата ти по обуване на чорапи!!!  :lol:Сигурно шоуто си заслужава да бъде заснето... Да не те издебне съпругът ти и да ти направи някое видео клипче. Много се крие това вашето бебче... иска да ви изненада! Аз не бих изтърпяла толкова време. Любопитството направо би ме изяло отвътре.

Яна, за боята за коса, ще споделя моя опит. По принцип, аз се боядисвам на всеки 40-45 дена със съвсем нормална боя. Когато разбрах, че съм бременна, два поредни пъти използвах боя без амоняк, но вече втори път се боядисвам с предишната, която има амоняк. Не съм забелязала да ми действа по някакъв особен начин...

Темата за килограмите пак се е разисквала тези дни... Колко килограми е препоръчително да се качат по време на бременността зависи много и от структурата на всяка една жена и от килограмите й преди да забременее. Чела съм, че някъде около 11-16 кг. отгоре се считат за нормални. Личното ми мнение е, че килограмите трябва да се контролират без да се стига до крайности. Никакви диети по време на бременност, но здравословното хранене е задължително. Ако няма противопоказания, умереното спортуване и движението са, ако не задължителни, то поне много препоръчителни. С дъщеря ми качих 12 кг. Засега съм + 8 кг., но трябва да отбележа, че при тази бременност страдам определено от липса на апетит. Все съм наядена, все ми е тежко горе в стомаха, постоянно се оригвам... Имам огромно желание да ми се дояде нещо, а не винаги да ям нещо по задължение... Наблягам на плодовете, това е единсвеното, което е задължително в менюто ми, защото освен всичко ми помага много за редовно ходене до тоалетна. Взимам си редовно витамините за бремени.

Физически сега се чувствам много по-добре от преди няколко месеца. Много по-подвижна, спя по-добре, обувам си чорапи и обувки без някакъв проблем... Малко ми е странно, но явно всяка бременност е различна. Все още работя с нормалното ми темпо, но отределено вече се поизморявам доста. Особено следобедите ги понасям доста по-тежко.... Сигурно в близките 1-2 седмици ще си взема болничен. Макар и да продължавам да работя от къщи, но поне с друго темпо. По принцип, тук няма определен срок преди термина, в който излизаш в майченство. Бременността не е болест! Това е принципът, по който се ръководят тук. Но мога да си взема болничен (може и да ми го откажат...), ако има причина затова. Осмият месец понякога е достатъчно основание, за да ти го дадат, но....

Малеее, колко съм изписала.... Дано не ви отекча с моя дълъг пост! Пожелавам ви един прекрасен ден!


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #874 -: Ноември 02, 2016, 14:10:54 pm »
Здравейте :)

Hecate, добре дошла и лека бременност!

Яна, аз се боядисвам на около 40-45 дни с безамонячна боя и нямам проблем досега. Преди време и с къна се оцветявах, но косата ми ставаше по-суха и спрях.

bebeshok0326, аз съм пила имуностимулатор Екомер и съм много доволна, иначе се тъпча с плодове и ако усетя признаци на разболяване - витамин Ц. :)

Лукреция, много се радвам, че си добре и ти! Бебчо определено расте като гъбка!

Да се пазите и да стоите на топло!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #875 -: Ноември 03, 2016, 12:34:16 pm »
Привет момичета :)

Добре дошла на Hecate и леко бременеене!

Цветенце,

тази болка е от ишиасния нерв, който се притиска към тия седмици от тежестта на матката и тн и често създава проблеми при резки движения, преобръщане в леглото и тн. Аз също понякога имам такава болка, която се излъчва по бедрото надолу по крака.

А и болките от разширяването на таза, което е по-интензивно вече, не са никакъв купон... При мен има една вече почти постоянна болка в сухожилията от вътрешната страна на бедрата високо, все едно съм прекалила със шпагатите или пилатеса. Но съм толкова далече от шпагати и пилатес, че няма накъде :D Напоследък се изморявам доста по-бързо и гледам да си полегна, за да отминават болките и тежестта. Трудно седя дълго време на стол, защото почва много да ме боли таза. Много успокоително ми действа това, че апчето на телефона, с което си следя бременността ми подава статии, съответващи на седмицата, в която съм и така се успокоявам, че симптомите, които имам са нормални за периода и често има съвети кое с какво да облекчиш.

Освен това много се въодушевявам от статиите, в които пише от кога вече бебчето си отваря очичките в утробата и започва да различава външна светлина, кога вече може да чува звуци и тн. Въобще създаването на нов живот е една магия, на която ставам свидетел с голямо удивление и радост :)

Лукреция,

Радвам се, че сте добре с бебо и той така добре слушка и папка още от сега ;)
И а аз нямам търпение да дойде време за следващия ми преглед, за да разбера колко е порастнало и нашето бебче.

Относно болничните преди термин, аз честно казано много се радвам, че в Бг има такава практика да се даде възможност на бъдещите мами да си почиват повече в последния месец и половина да не трябва да се притесняват за работата. Да си призная чакам с нетърпение да дойде момента, в който няма да съм закрепена за служ. компютър, пък макар и от вкъщи, както съм сега.

На всички пожелавам спокойни и приятни дни!

« Последна редакция: Ноември 03, 2016, 12:41:17 pm от Mirracles »
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #876 -: Ноември 03, 2016, 14:04:58 pm »
Здравейте на всички бременеещи на бъдещите много късмет!!!
Аз съм в 6 г.с и другата седмица в сряда съм пак на  ехограф и преглед,дано това леко розово зацапване с дуфастона и но шпа то отмине по бързо че май леко съм се шашнала, но с първата бременност преди 11 години проблеми никакви не съм имала.Поздрави на всички
« Последна редакция: Ноември 03, 2016, 14:58:03 pm от tuti20 »
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #877 -: Ноември 03, 2016, 14:15:35 pm »
Здравейте, момичета!

tuti20, добре дошла! :) лека бременност :)

 Mirracles, това, което описа за болката е точно каквото усещам и аз последните седмици. Краката ми са като временно прикрепени към тялото. Имам почти постоянно тази болчица и гледам да се движа по-бавничко. Иначе четох за тази опасваща тазова болка - общо взето сутрин усещам една болка около срамната кост, която през деня поотшумява, но болката в таза и ставите си е факт :) И аз чета едни статийки за всяка седмица и ми е много  забавно това какво се случва с всяка изминала седмица :)

Хайде, аз си тръгвам от работа и отивам да си полегна :)
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #878 -: Ноември 04, 2016, 15:32:18 pm »
Здравейте момичета -мамиии,
Дуфастон който е пил колко време е било - аз съм при доктора на 09.11 но два дни нищо и днес на тоалетната хартийка пак нещо  бледо розово иначе като течение не е .Може да   е нормално но явно ме притеснява повече
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #879 -: Ноември 04, 2016, 16:57:42 pm »
Привет момичета!

Как сте днес?

Да не забравя да ви питам кога се записва при педиатър? Веднага след раждането ли? Чувам, че трябва да дойде на домашно посещение? Който има опит да сподели.  :)


Аз тези дни съм на вълна разглеждане на онлайн магазините за бебешки стоки :)
Купихме и първите няколко дрешки - голяма емоция  :D
Това ме разсейва временно от болките от разширяването на таза, които основно ме мъчат напоследък. Вадя походка на патица общо взето, комбинирана със скорост на придвижване на пиян охлюв   :)

Тути,

На прогестеронов препарат бях до 13-14 седмица, заради зацапване, което продължи на два пъти по няколко дни. Не се тревожи за зацапването, то не изчезва моментално с вземането на хапчетата. Само ако се засили се свържи с лекаря си, иначе си продължавай терапията спокойно и се настройвай положително! Всичко ще е наред!