0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #880 -: Ноември 04, 2016, 17:16:59 pm »
Здравейте и от мен.

Аз съм доста развалнувана днес.Покрай всичките негативи около серклажа,положителното беше ,че ме накараха да мина фетална морфология днес.Ох толкова хубаво беше :bighug: Имаме си всичко,но най трогателното може би беше когато чух сърчицето-169 удара в минута.Е поплаках си от вълнение.
Говорейки за серклажа още не знам какъв вид и кога ще ми го сложат и вече чакам с нетърпение началото на др. седмица за да се уточни,защото малко започнах да се напрягам.Да минава и да продължаваме на пред.Ще гледам да се успокоявам с това ,че на 1.12 ми предстой нормалната си ФМ и БХС .

Mirracles,
Тук в офиса последната година имаме доста бебчета.Татковците се обаждат на педиатъра в деня след раждането и се уговарят при изписването доки да ги посети.Всичките колеги видяха доста трудности за откриването на добър педиатър,така,че ако човек се подготви педварително мисля ,че няма да е  лошо

*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #881 -: Ноември 04, 2016, 17:39:34 pm »
Привет,
Mirracles благодаря за окуражаването!През първата бременност освен фолиевата и матерна друго не съм пила, тук явно няма да е така :):):):)

За педиатър - трябва да имаш предварително набелязан някой/някоя, да си говорил с него/нея и 24 часа след изписване той/тя идва на домашно посещение.Поне така беше във Варна когато се роди сина ни преди целииии 11 години.
Хубав уикенд на всички :):):):)
аз  чакам още 20 минути и изчезвам от работа в заслужена почивкааа, петък ееее, усмихнете се и приятна вечер на всички
« Последна редакция: Ноември 04, 2016, 17:44:15 pm от tuti20 »
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #882 -: Ноември 04, 2016, 18:34:24 pm »
Здравейте, момичета! Честито на новите бременелки!
Мира, в деня на изписването, педиатърката дойде у дома и прегледа Мимито. Аз живея в малък град и мога да кажа, че нямаме кой знае какъв избор на специалисти педиатри. Но за щастие, Пловдив е близо до нас, и там си правим допълнителни консултации. Особенп в нашето състояние, тъй като тя се роди в 34 седмица. Записах малката при педиатърката на баткото, но от години, когато той е болен, винаги си го карам на частно. Намерихме си много добра лекарка и при нея си водя дечицата.
Момичета, пожелавам ви безпроблемна бременност и много пухкави бебчета на финал

*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #883 -: Ноември 04, 2016, 23:39:26 pm »
Благодаря ви за топлото посрещане. Аз днес бях на фетална морфология, най-накрая потвърдиха, че всичко при нас е ок и ми пуснаха късен БХС. Май очакваме девойка, макар да даде шанс на  докторката съвсем за малко да види дупето :) Много щастлив ден.
И аз бях на прогестеронов препарат - утрогестан до 14та седмица. Но при нас с инвитрото е какъв ли не коктейл - аз пиех отначалото естрофем, утрогестан, мета фолиева киселина, витамини и биех Фраксипарин.
Сега ми е останало фраксито и пия Биозин мама за имунитета - доста по-лека програма.


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #884 -: Ноември 05, 2016, 09:43:39 am »
Добро утро!

Тути, добре дошла и лека бременност!

Бебешок, представям си вълнението да чуеш сърчицето :) Даже лекиииинко ти завиждам.

Mirracles, както са писали и другите, добре е педиатъра да сте го избрали предварително и да сте се уговорили, че ще ви поеме и след като се роди бебето и ви изпишат от болницата, се обаждаш да дойде на домашно посещение.

При мен нищо ново, и следващата седмица съм болнични. Малко взима да ми доскучава вече, но бебето е по-важно. На следващ преглед съм в четвъртък, на 10.11. и ще видя как се развива бебчето.

Усмихнат ден на всички!


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #885 -: Ноември 07, 2016, 11:37:38 am »
Добро утро мимичета.
Как сте в този топъл ден?
Аз си имам дата за серклажа вече-коремен в четвъртък.В сряда ще ме приемат за изледвания и тн.
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #886 -: Ноември 07, 2016, 12:43:13 pm »
Здравейте, момичета!
Тути, добре дошла и лека бременност и от мен!

Радвам се, че като цяло всички сте добре :)

преди няколко дни купихме няколко малки нещица  - по 2 ританки и бодита :D, а за мен първата нощница (понеже имаше само една за гиганти). Голямо вълнение беше и при нас, въпреки че май  доста големи сме ги взели :D

Мен много ме мъчи този ишиасен нерв, който ме заболя миналата седмица след като се усуках при качването в колата... Другите ми болежки направо изчезнаха :D не усещам нито болката в таза, нито нищо, само него :D

Да се пазите всички :*
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #887 -: Ноември 07, 2016, 15:27:30 pm »
Здравейте момичета в този прекрасен и топъл ден,
Някой да е чувал или знае за алергична реакция от ДУФАСТОН, не съм сигурна дали е от това но нямам друго обяснения, освен ситния обрив с пъпчици  и то само около врата и гърдите, посърбя ме но сега всичко е ок.Зацапването ту го има ту го няма и то само при посещение на WC   и не всеки път.Извинявайте момичета за подробното описание но хем искам да съм спокойна както по принцип съм хем се втрещявам от такива неща който с първата бременност съм нямала изобщо.А съм в сряда при доктора,
Хубава и спокойна седмица на всички
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #888 -: Ноември 07, 2016, 16:02:50 pm »
tuti20 може да не е от Дуфастона,а от някаква храна.Припомни си последните 24 часа преди обрива какво си консумирала.До преди 6 год. бях с тежки хранителни алергии  ,съветът ми е да се обърнеш към алерголог или най-малкото към ЛЛ.Не го подценявай
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #889 -: Ноември 07, 2016, 16:55:34 pm »
Здравей и благодаря за отговора bebeshok0326!Честно казано не знам от какво бих могла да се обрина - яла съм прясно зеле с доматки- свеки го беше сготвила малко не по-вкуса ми, но ставаше, руло стефани със съвсем пресни яйце и морков, не знам може би сега съм по чувствителна на някой храни но ще се наблюдавам до сряда как ще е
Лека вечер на всички
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #890 -: Ноември 07, 2016, 17:48:56 pm »
Спокойна седмица пълна с положителни емоции за всички!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #891 -: Ноември 07, 2016, 18:03:06 pm »
tuti20, обрив може да се получи от каймата, яйцата, зелето, доматите, подправки; от ухапване; от препарата за пране, омекотителя или сапуна, състава на дрехата, както и от много други неща. Ако не минава, отиди на лекар. Сигурно си изследвала дали имаш имунитет към някои шарки - рубеола, варицела?


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #892 -: Ноември 08, 2016, 10:54:04 am »
Здравейте, да ,съгласна съм, че  е възможно в момента от всичко да се получи обрив, но то реално не е обрив като уртикарията а като че ли е може би от дреха която не съм носила отдавна на голо, тъй като в момента организма става по чувствителен към всичко.Не не съм се изследвала за имунитет за рубеола и варицела ,но със сигурност не е някоя от шарките, имам син на 11 години който е изкарал варицела, и аз съм карала като малка всички възможни  шарки и имам доказателства за това от майка ми:)
Благодаря за отговора, днес всичко ми е  спокойно
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #893 -: Ноември 08, 2016, 13:14:16 pm »
Здравейте, да ,съгласна съм, че  е възможно в момента от всичко да се получи обрив

Преди време се пообринах от оцета, който бяхме сложили в салатата... през им не ми беше минало, че е възможно
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #894 -: Ноември 09, 2016, 09:47:58 am »
Привет мили момичета,

Как сте в днешния дъждовен ден?
Надявам се, че всики сте добре. Благодаря много за отговорите за педиатъра. Имаме някакви идеи за педиатър по здравна каса в един мед център до нас, но ще е добре да отида да се срещна с човека предварително или поне да проверя на място дали все още записват дечица и да взема тел. Какво ново при вас?

Бебешок,

Кураж и успех със серклажа! Нали днес те приемат? Всичко ще мине добре, ще видиш!

Нашия бебок тези дни е много развълнуван и много мърда и денем и нощем. На моменти отдясно под ребрата доста си ме наболява. Чакам с нетърпение дугата седмица, за да отидем на преглед, да видим колко е порастнало бебето и да му запишем тоновете.

На всички пожелавам леки и спокойни дни!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #895 -: Ноември 09, 2016, 15:20:08 pm »
Добър ден от мен

Вече съм в болницата,след лудо чакане :).Хапнах на обяд,даже се учудих ,колко им е хубава храната.Но нещо пак огладнях и след малко ще ходя на лов,защото довечера сигурно ще ме оставят без,та да си наваксам  :)

Иначе въпреки предстоящата процедура и дъждовното време съм в добро настроение.Ще се опитам да го предам на възможно най-много хора
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #896 -: Ноември 09, 2016, 16:27:50 pm »
Бебешок,

Чудесно е, че си спокойна. Всичко ще е наред!

Другите явно подремват, заради дъжда и затова не са се отчели в темата днес. Ето нещо за развеселяване на дъждовния следобед: http://roditel.bg/ezhednevieto-na-bremennite-v-16-zabavni-ilyustratsii/
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #897 -: Ноември 09, 2016, 18:07:39 pm »
Здравейте момичета,
Бебешок зареждам се с твоето добро нарстоение и се радвам че си спокойна и добре!!!
Аз макар и минала веднъж по тоя път съм леко притеснена , ако е излишно моля някой да ми напише две успокоителни думи.Днес бях на преглед отново вагинален и коремен - след 15 минути ровене се видя   плоден сак ,мехурче и ембрион, но не можа със сигурност да улови сърдечни пулсации.След 1 седмица пак на преглед и каза, че може да е от малко странното разположение на матката - не е долу, не е обърната ,,ами малко горе- така ми го обясни и да не се притеснявам да си продължавам с фолиевата и но шпа.Говорих и с доктора  изражда сина ми и той каза ,че по принцип е трябвало да улови, но след като е казал след седмица пак тогава със сигурност ще се чуе, и дай боже да е така.Извинявам се за дългия пост но ми иде да рева само и трябваше да споделя с Вас.
Ще си сипя малка чашка винцеза успокоение нали може:):):):):)
Последния ми цикъл бешена 22.09.2016 а вероятно оплождането е станала между 6-7.10.2016 което съвсем ме обърка с тия гестационни седмици като продължителността на цикъла ми е 25 дни
охх пак се извинявам момичета:)
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #898 -: Ноември 09, 2016, 20:07:48 pm »
Здравейте, мили дами!

Надявам се всички да сте добре!!!

Тути, според мен си в края на шеста седмица. Понякога толкова рано е трудно да се засече сърдечна дейност, а и много зависи с каква техника разполага докторът, който те преглежда. Опитай се да се настроиш позитивно. Знам колко е трудно да се постигне, но е много важно да си спокойна. Ще видиш как следващата седмица ще ни зарадваш с едно туптящо сърце!
Поради тази причина, за да не притесняват излишно бъдещата майка, тук при нас по здравната каса, обикновено правят първия преглед в 11-12-та седмица.

Бебешок, чудесно е, че си спокойна. Браво! Стискам палци всичко да мине ОК.

Мира, ще ви кажат ли следващата седмица пола на бебко или още не??? Много съм любопита  :lol:....

И аз в понеделник съм на преглед. Ще ви разказвам какво са ми казали. Последния път екографът измести датата на раждане с две седмици заради размерите на бебко. Така, че някъде средата на декември, ама то там се не знаее  :lol:.... Иначе тези дни се чувствам доста изморена следобедите и другата седмица ще се пробвам да изляза в болнични. Просто трябва да намля темпото и да спра да мисля толкова за работата, а повечко за бебко.

Цвете, Силвия, как сте? Нещо не се включвате тези дни...

Пожелавам ви лека вечер, а аз най-после приключвам работа за днес и се прибирам....


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #899 -: Ноември 09, 2016, 20:46:42 pm »
Здравейте дами,
Лукреция благодаря страшно много за успокоителните редове, имах нужда да ги прочета:)
Надявам се и ти да решиш да почиваш малко повече а не да вземеш да родиш на работа:)
Лека и спокойна вечер на всички