0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #900 -: Ноември 10, 2016, 08:05:53 am »
Добро утро!

Бебешок, процедурата трябва да е минала вече, нали? Надявам се, че ти си добре и всичко е наред.

Лукреция, а ти къде живееш? Стана ми любопитно; виждам, че си 32 г.с., по което време тук обикновено започва 45-дневния болничен преди термин. При теб няма ли нещо подобно, дори и по-кратко като период?

Тути, стискам палци всичко да е наред и другата седмица да се похвалиш с биещо сърчице! Понякога наистина от много неща зависи и това, че докторът не е успял да го хване веднъж не означава задължително, че има проблем.

Аз съм добре; има дни, в които ми е лошо и дни, в които не ми е лошо. От понеделник се връщам на работа, което мисля, че е добре - поне ще се занимавам с нещо, ще бъда сред хора, че иначе изперквам. А след малко тръгвам за преглед - стискайте палци всичко да е наред. Нещо имам лоши предчувствия тия дни, надявам се да са фалшиви...


*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #901 -: Ноември 10, 2016, 10:14:01 am »
Добро утро, момичета!

Бебешок, чакаме да кажеш как си след интервенцията и да се пазиш!

Тути, при мен последната менструация беше на 09.04, лекарят ми каза да НЕ се появявам на преглед преди края на май месец (което в началото ме потресе, защото нямах търпение, а и той не ми каза защо). На прегледа ми каза, че по-рано най-вероятно е нямало да чуе сърцето. Не се притеснявай от сега, нека мине и следващия преглед! Стискам палци!

ДриймОн, не се настройвай за лоши неща! Пиши как е минал прегледът :)

Мире, тази статия е много весела и вярна :D

Лукреция, и аз се чувствам като теб от около 1-2 седмици, откакто  се активизира този ишиас, иначе предните месеци се чувствах прекрасно. Сега намалих темпото на всичко - то и да искам не мога да се движа много бързо де :D При нас последния път след ехографа, терминът се измести от 16,01 на 04,01, ще видим какво ще каже лекарят на 15.11.

Силве, добре ли си?

Да се пазите всички! :pink_dust_1: :green_dust_1: osi_18 :hungry: :bighug:
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #902 -: Ноември 10, 2016, 10:21:50 am »
Добро утро мили дами!
Dreamon,благодаря за подкрепата , всичко ще е наред сигурна съм и при теб!
Днес реших да съм позитивна, макар да ми се реве хем от щастие детенцето ми днес става на 11 години,нека ми е жив и здрав и все така добър ученик и щастлив, хем от притеснения - явно хормоните си играят играта с  мен:)
Хубав слънчев ден на всички
Бебешок как си ?
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #903 -: Ноември 10, 2016, 10:50:22 am »
Здравейте!!!

Бебешок, надявам се, че процедурата е минала вече, а ти си добре и всичко е наред! Когато имаш възможност, пиши!

Тути, само така, позитивна преди всичко! Да е жив и здрав баткото и само да ви радва!

DreamOn, живея в Испания. Положението тук е доста по-различно от България. Работещите майки имат право на 16 седмици майчинство, което могат да започнат от осмия месец на бременността, но са си 16 седмици и ако ги започнеш преди раждането, трябва да се върнеш на работа по-рано. Иначе съществува възможността да си вземеш обикновен болничен. Дава ти го личният лекър, но ако има мотиви затова. По принцип, една бременна жена, като каже, че я боли кръстът, не може да седи дълго време зад бюрото, и тем подобни, дават болничния. А към това като прибавим и по-напреднала бременност, предполагам, че няма проблеми. Това е положението, когато няма проблеми при бременността. Ако имаш проблемна бременност или пък работата ти е опасна за бременността ти, тогава нещата са по-специални, но не е моят случай, слава Богу! Аз обожавам работата си, не е физическа, а и ако не съм на работа, така или имаче ще си работя от където и да било... В днешно време с телефоните и с таблетите /компютрите, може да се работи отвсякъде. Но вече е време да предавам щафетата на колежката и леко-полеко да се оттеглям от активната дейност....

Пожелавам ви приятен и безпроблемен ден!!!!


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #904 -: Ноември 10, 2016, 11:42:45 am »
Здравейте отново!

Моите предчувствия са... абе не разчитайте на тях :) Бебето е добре, 24 мм дълго, с пулс 145 удара в минута и всичко си му е наред. Записах час и за ранен скрининг за 1 декември. Та - доволна съм :)

Лукреция, много интересно. 16 седмици обаче са си доста малко, дори и да работиш до деня на раждането и да ползваш всичко след това. Какво става след това - или се връщаш на работа, или напускаш, за да си гледаш детето?

Тути, честит празник! :) Да ти е жив и здрав ученикът!

Mirracles, ей сега разгледах и аз картинките - много се смях, но е самата истина :)

Усмихнат ден на вас!





*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #905 -: Ноември 10, 2016, 12:05:00 pm »
Или детето започва ясла, или си внасяте някоя баба от България.

*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #906 -: Ноември 10, 2016, 13:08:34 pm »
Или детето започва ясла, или си внасяте някоя баба от България.
Да, това са вариантите.  :lol: Не е лесно да се съчетаят семейните задължения с професионалните, но не е и невъзможно. С дъщеря ми се справихме двамата със съпруга ми, така че и сега ще трябва да се организираме добре. Изобщо не съм и помисляла да напускам работат си. Не съм от хората, които могат да си стоят по цял ден вкъщи. А и годините обучение, практика, доказване и тежък труд, които ми е коствало да стигна там където съм, не са за пренебрегване.
Тази работа с бабите, също не ми е по вкуса  :lol:... Едната баба (свекървата) е пенсионерка, но изкараш ли я от къщата й с двор и градина, все едно си я осъдил на затвор  :lol:. Майка ми би била добрият вариант, но все още работи. Считам, че никой не трябва да жертва своите лични интереси, за да гледа моите деца. Така че, докато бебето стане на 8-9 месеца (малко да поодхвръкне) ще се справим с майченството, отпуските на двамата и тези на майка ми, а след това- на ясли. При нас се водят детска градина. Септември месец в годината, в която детето навършва 3 години, децата тръгват тук на училище, нещо като предучилищна е до 5 години, но се води училище. Както и дъщеря ми, така и бебко, както по всичко личи, ще тръгне на 2 години и 8 месеца, защото са родени декември. Бебко още не, ама много се съмнявам да влезе в януари...
Пак се отплеснах..........


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #907 -: Ноември 10, 2016, 16:24:50 pm »
Здравейте мами,
Кажете ми моля Ви се мнения  по въпроса с боядисването и подстригването на коса по време на  бременност.
По принцип се боядисвам 1 в месеца и съм с много бяла коса вече това да ходя небоядисана и побеляла 9 месеца е абсурдно!!!!Шампоан оцветител ли без амонячна боя, детето ще празнуваме рожден ден в събота с приятели а аз съм баба Яга вече:))
Не съм суверна хич даже , но все пак ако някой е чувал докторско мнение по въпроса нека сподели
Лека и спокойна вече на всички!!!
Бебешок как си , нищо не пишеш!
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #908 -: Ноември 10, 2016, 16:55:17 pm »
Толкова малко количество боя се абсорбира от кожата, че е нищожна вероятността да увреди плода. Ако искаш си избери безамонячна боя,  на растителна основа или такава, с която най- кратко да стоиш намазана.
Ако имаше нещо вярно в тази теза, то половината ни бебета (поне), да са увредени.
И кола маска може да си правиш, както да си пилиш и лакираш ноктите... Изобщо живей си живота (на по-бавни обороти) и не се втелявай за щяло и нещяло. :wink:
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #909 -: Ноември 10, 2016, 17:17:40 pm »
Здравей Avallon,
Не се втелявам, просто с първата си бременност не ми се налагаше боядисване, сега вече се налага и затова поисках мнение.Аз също съм на мнение че всички тия щуротии не се боядисвай не се подстригвай че ще отрежеш пишката на детето и не казвай на никой до 3 месец са малко пресилени.
Макар и в началото на бременността си, уведомих шефовете си, тъй като се налага местене в друг офис, гласяха ме пак за лятото в  дълга 3 месечна командировка и трябваше да кажа,най близките ми роднини знаят и  приятелките на който имам огромно доверие и съм сигурна в тях, другите сами ще разберат някой ден:):):):):):):):)
Иначе  на всякакви други суеверия не съм фен хич и не съм била никога
Желая на всички прекрасна спокойна вечер, аз отивам да празнувам с детето и мъжо рожденния ден на порасналия ни батко у дома:):):)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #910 -: Ноември 10, 2016, 19:51:49 pm »
Здравейте, момичета,
Съжалявам, че съм ви притеснила. Време не остава тези дни, ще се върна назад да прочета как сте всички по подробно. При мен нещата са ОК, бебо си расте. Виждам, че се коментира местене на термин, което според мен е абсолютно погрешно.
От днес ми се брои 45 дневния болничен, но още малко ще се поработи т.к. работя за чужденци от вкъщи и тези работи с 45 дни преди термин те не ги разбират. Надявам се скоро да имам заместник. Както и да е.
 Обещавам да съм по-редовна занапред.

Лека и спокойна вечер!
« Последна редакция: Ноември 10, 2016, 20:04:20 pm от silvia29 »
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #911 -: Ноември 11, 2016, 01:50:21 am »
Аз днес ходих на консултация с идеята в понеделник да се върна на работа, но ми казаха, че съм с контракции, да пия магнезии, но-шпа и да лежа. :( 4 месеца преди 45-дневния да съм вкъщи, малко много ми идват според мен, но май така се очертава.


Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #912 -: Ноември 11, 2016, 06:40:45 am »
Добро утро момичета.Има дни в който никакви ви няма,а аега сте писали,писали :D.Раддвам се че сте добре.Ние с ембрионче също.Вчера доста късно започна процедурата и после цял ден си поспах.Е през ноща бройх овце ,но нямаше как :D.Не ме боли,което е добре.Още съм в реанимация чакам днес с нетърпение да ме върнат в стаята.Отношението тук е меко казано перфектно.
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #913 -: Ноември 11, 2016, 09:59:05 am »
Добро утро момичета,
Бебешок радвам се ,че си добре и позитивна:)
Спокоен ден на всички и урааааааа.... петък е :):):):):):):):)
*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #914 -: Ноември 11, 2016, 12:00:46 pm »
Здравейте!!!
Бебешок, радвам се, че всичко е минало ОК и сте добре и двамата. Почини си и се възстановявай бързо!

Силвия, вече не остана... Започва броенето назад! Мисля, че ти водиш в класацията  :lol:!!! После аз, после Мира и Цвете. Ако са ми правелни сметките. Ама то това си е Божа работа! Най-важното е  всичко да мине добре и всички да гушнем по едни здрави бебчета!!!

Лек ден, мили дами ви пожелавам!


Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #915 -: Ноември 11, 2016, 12:22:56 pm »
Здравейте и от мен!

Много забравям последно време....

Само да кажа бързичко - аз се боядисвам с безамонячна боя и нямам проблеми досега, просто не съм сменяла обичайната си боя, за да не рискувам да се появи някаква непоносимост.

На мен от време на време ми се доплаква - странното е, че гледам нещо смешно и се смея и изведнъж - рев :D

За краткото майчинство в Испания - и аз мисля, че при добра организация и комбинативност, нещата могат да се наредят и човек да се справи. Аз не се сещам за друга страна, в която майчинството  да е толкова дълго, както е в БГ. Ние също нямаме баби, които  да ни помагат - просто  са  млади, а и вече са ангажирани с другите внуци :D Лукреция е много права, че и никой не е длъжен да се ангажира да гледа децата ни.

Стига съм писала, радвам се, че сте добре! :*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #916 -: Ноември 11, 2016, 16:12:57 pm »
Добре дошли и на новите мами. Лека и безпроблемна бремонност ви желая до термин!
Мдаа, до моя почти не остана. Моля, всички да си спазват реда и да не се пререждат! :)
Следващият четвъртък съм на последен преглед при лекарката, която ми води ЖК. От там насетне ще ми се мерят само тоновете и ме поема лекаря, при който ще раждам. За бебето съм мисля напълно готова от към покупки.
Подстригвам се и се боядисвам и всичко по реда си, трябва да сме красиви мами!
Лека вечер!
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #917 -: Ноември 11, 2016, 16:17:46 pm »
Добър ден!

Бебешок, радвам се, че всичко е минало и си добре.

За боядисване и подстригване не мисля да се въздържам; аз позлвам и безамонячни бои и не мисля, че е проблем.

А по-дълго майчинство от българското има - в Унгария. Тяхното е 3 години, ако не се лъжа. Предполагам, че има възможност за предсрочно прекратяване, де. Аз с дъщеря ми не ползвах пълните 2 години, върнах се след 1. Обожавам детето си, но не мога да се занимавам само и единствено с това безкрайно дълго време. И с това бебе, живот и здраве, мисля да ползвам само първата година +2-3 месеца (да изкараме цялото лято по морета, например) и след това да се върна на работа. Но ще видим, има мноооого време дотогава :)


*
Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #918 -: Ноември 11, 2016, 18:28:57 pm »
И в България е три години, но последната година е неплатено. Иначе имаш право да се върнеш на работа. Мястото ти се пази.

Re: Тема на бременните № 98
« Отговор #919 -: Ноември 12, 2016, 19:55:07 pm »
Здравейте мамчета,

Ето ме и мен. :) Много сте писали, радвам се, че темата ни се съживи :)

Бебешок,

Радвам се, че всичко е минало добре. Вкъщи ли си вече?

Силве,

Ти вече си на финалната права, пази се и по-кротко с работата, тя не е заек да избяга ;)

Лукреция,

Май са ти верни сметките за поредността, макар че е Божа работа, както казваш. Очертават се хубави и щедри коледни и новогодишни празници в темата ни - чакаме няколко пухкави подаръка един след друг :)

Аз също съм много любопитна какво ще ни потвърдят за пола, но трябва да почакам до края на месеца, когато ми е третата фетална морфология. Нещата, които купихме до момента са в неутрални цветове и сме готови за бебе-изненада :) Да се роди живо и здраво, съгласни сме и на момче и на момиче :)

Цветенце,

И при мен има емоционални моменти от време на време - ту съм в еуфория, ту ме хваща меланхолията. Явно хормоните ни съвсем са се разбушували към края. :) Но на фона на болежките и постоянното желание да полегна и подремна, не обръщам много внимание на другите екстри :)

Hecate,

Важното е всичко да е ок с бебчето и теб. И аз си останах вкъщи от доста рано, но се свиква. А и най-важното, ще забравим всички неудобства и премеждия веднъж като гушнем бебчетата си. Горе главата! :)

Тути,

Чакаме заедно с теб хубави новини на следващия преглед! Относно боядисването, аз разредих през по-дълги периоди. Док каза, че е ок. Боядисвам си се с предишната си боя. Важно е да се проветрява помещението, където се боядисваш, за да не ти прилошава от изпаренията.

На всички пожелавам спокойна вечер и леко бременеене!