0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #140 -: Януари 20, 2016, 06:18:14 am »
Ох, влязох да кажа на Хоупче да вкара някой супер герой да пази по време на сън или да опита с бели  шумове в стаята...и още неща, ама забравих.

Стоека, ти душата, сега ме чуй, пък ако искаш ми се сърди. ЗА бой си, мила моя, разбирам, че да вземеш решение за раздяла е трудно, но ми се струва, че чакаш от някъде, някаква подкрепа за това. Еми няма да я получиш, това е твое решение. Човекът те изнудва и манипулира, живее на гърба ти, не дава никаква топлина на теб и детето, отчел се е пред света и толкова. не се учудвам, че не си поела живота си в ръце, една жена средно 8 пъти напуска насилник (физически или психологически) преди да напусне завинаги. Наскоро моя приятелка го направи след 7 години, бягство от Мексико със статут на рефюджи и куп други гадости през които е минала, но за да напусне човека са й трябвали 8 години.

Ти си голям човек, ти си решаваш майка ти дали като те е гледала си е мислила, че ще даваш на някой да те мачка така. Ти си голям човек, като искаш стой и си тегли ти.
Обаче на Мария помисли ли, какво й даваш? Даваш й един баща, мрънкач, който ще чака на НЕЯ на 15-17 години да започне работа, че е ДЛЪЖНА да го издържа, понеже й е баща. Ще й остави ли мечти, надежди, цели, или ще я бутне с тормоз в най-близкото кафе да сервитьорства?
И тя ще вярва, че е длуъжна, както и да чисти, готви, пере, кърпи чорапи, ще поеме и това за бъдещия си мъж после, защото баща й я е научил да е длъжна на мъжа. Това напомня ли ти нещо, ринг Ъ бел дет се вика? Ти имаш ли изобщо идея как един психологически насилник, какъвто е мъжът ти, ама ти още не го виждаш, може да осакати едно момиченце,едно дете?

Та, хайде, остави я тази квартира, квартирата не е общ имот, няма какво да те сплашва. Ако искаш хващаш детето и се изнасяте, няма право грам да те пипне, ни теб, ни детето.
И понеже е мързелив, няма и да го направи.

Виж, ако не ми вярваш, а имаш безброй причини да не вярваш на някакъв ник във форума, звънни до Анимус, фондация за жени пострадали от насилието. Имаш си един насилник у дома и имаш нужда от подкрепа. Не оставяй Мария на 28 години да осъзнае, че е била манипулирана и използвана от единия родител и това продължава. И осакатява.
[/url][/url]
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #141 -: Януари 20, 2016, 08:37:28 am »
Не се сърдя Вени, и много ама добре разбирам за какво става дума. В момента търся вариант и в най скоро време, ще се справя. И то точно заради детето си. Защото искам най доброто за нея. И отдавна съм спряла да търпя. И въобще нямам и грам съмнение, че трябва да се разделим. А мъжът ми работи, но просто не дава пари вкъщи, дава само за детето. Не го оправдавам, само споделям.
Благодаря на всички за подкрепата, нека пишем на лични, че много оспамихме темата. Тук винаги съм намирала подкрепа и разбиране.
Модераторите, извинявайте.
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #142 -: Януари 20, 2016, 09:48:32 am »
Стоека, не се извинявай. Все пак не за пръв път обсъждаме тук кой как се справя с грижите за децата и колкото участват татковците, бабите, детегледачки и пр. Харесваме те много, сигурна съм, че и другите ще го потвърдят, и за това веднага реагираме, когато се отпуснеш да споделиш за тази ситуация у вас. Ти си силен и интелигентен човек и ще намериш решение. Няма да досаждам повече. Просто исках да кажа, че и според мен, ако си сама  ще можеш по-спокойно да се радваш да живота си с Мария и да и предадеш това, което искаш като усещане за живота.  Тя ще вижда теб в истинската ти светлина, а няма към образа ти да се прибавят онези негативни проекции на поведението на баща й, каквито са: твоето недоволство, разочарованието от неговото поведение, гнева ти, понякога - срещу него и срещу себе си, че продължаваш са го търпиш.
А, всъщност влязох на споделя, че нашето Кире тази нощ спа. Сигурно се засрами, че се оплаках тук пред вас във форума :)Веднъж изплака, преместих го до мен на спалнята и продължи да си спи до към 6.00 часа, даже не съм го усетила да мрънка и да се върти. Ние с баща му ставахме няколко пъти заради Мите, на който освен че напират кучешките, единият кътник не е побил докрай от задната си страна. Явно много го боли детенцето, а след няколко часа сън започват да го давят и секретите. Вчера и през деня много обилно е "точил лиги", както цветущо се изрази детегледачката. Поне се успокоих, че тая работа при Кире поне са сега няма да е всяка нощ, а ще има и по-спокойни такива. Да, явно мозъчето му така реагира на сънищата и ще се стряска, докато премине през този етап, а той може да е по-кратък или да трае с години, доколкото успях да прочета тук-там.Здрав да е и да е спокоен и усмихнат през деня. С другото мама и тате ще се справят.
Между другото,Стоека, когато моята майка преспива у дома, нашият татко също се скатава. Даже когато баща ми идваше през деня понякога, за да ми помага да не съм сама с близнаците, зет му най-безцеремонно си отива да си подремне в другата стая, смятайки, че дядото е длъжен да си изкара цял ден дежурството, нали за това е дошъл...Когато сме си сами в къщи е съвсем различно. Помага винаги и в каквото е нужно. Явно мъжът ти смята, че с баба постоянно на разположение в къщи нямате нужда от неговото участие, а това е тъпо, но след като сам не го разбира, не знам как би могла да му го обясниш.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #143 -: Януари 20, 2016, 10:30:34 am »
Здравейте, да се оплача и аз, че имаме проблеми със съня тия дни и е пълен кошмар. Първо София спря да заспива сама, откакто се научи да се изправя. В 90% от вечерите се налага да я приспивам на спалнята. После я пренасям в кошарата й. До тук добре. Но тези дни отказва да заспива изобщо по какъвто и да е било начин - гушкане, милване - нищо. Едвам към 23:30 вече напълно каталясала се приспива. :-( И през деня спи малко. А уж не са зъби в момента. :-(

Стоека и аз силно те подкрепям.  :bighug: :bighug: :bighug:
 Много съм  потресена от отношението на мъжа ти. Но очевидно нищо няма да го промени и е по-добре да продължите живота си без него.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #144 -: Януари 20, 2016, 11:33:31 am »
Блу, сигурно е трудно да се изрови отнякъде защо ги отрича тези лекарсва д-р Бърди?

За  изонопринозина  ще трябва да се  поразровя  , за да намеря мнението му в някоя тема.
А  за Ca глюконат ми е  се набило в главата много силно , че не бива да се дава  , защото като малък на Калоян му го предписваха   и помня много добре коментарите - ето тук -и следващата страница четете :
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=48230.895;wap2
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=19866.415;wap2




stoeka71
, изпращам ти прегръдки . Ти си много силна  и борбена , спокойна  , дано нещата намерят своя най-правилен ход.
Но се сещам и за една друга страна на нещата   - без да  целя да  оправдавам мъжа ти .
 Преди  да се роди  Мария  , заедно с майка ти ли живеехте ? Да не би това съжителство   да го е променило така и да не му понася.
Знам  какво е  сторила за вас тя и , че нямате друг избор  в момента ,но  да не би присъствието й да го дразни .
Моят мъж , ако трябва да живее  с майка ми , не знам колко дни бихме издържали , но това включва и мен -тя е характер  и половина   и съжителството с нея е много  трудно , въпреки че много се обичаме .


По повод  безсънието - просто повярвайте , че и  това ще отмине .
Калоян беше от не --спящите деца , будещи се  , макар да  заспиваше лесно  сам  вечер  ,  но пък  се будеше през  нощта  с плач  и такива купони ни устройваше -забравила съм на каква възраст -някъде  около 1г.- 1г.6 м.   
« Последна редакция: Януари 20, 2016, 11:36:38 am от nimika »


*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #145 -: Януари 20, 2016, 11:39:07 am »
Стоека, нищо не си оспамила. Моля те, не се притеснявай!
Просто обстановката, каквато е в момента, не е добра и за детето. В момента още не разбира, само усеща, че има напрежение. Но в някакъв момент ще започне и да разбира.

Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #146 -: Януари 20, 2016, 11:50:30 am »
Nimika, мерси за линковете, обаче аз нещо не намирам в тях инфо. Отварят ми се в аврхив и търсих няколко страници напред и назад и не намирам нищо  :?
Не знам дали не е от моите настройки, че аз съм направила така, че последните постове да ми излизат на първа страница, а не на последна.

Кашлицата почти се изпари и даже се чудя дали да го давам този Ериус в такъв случай.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #147 -: Януари 20, 2016, 12:00:21 pm »
stoeka71, и аз "в подкрепа" на предположенията, изказани от hope-love и nimika, без разбира се да оправдавам мъжът ти :)
Когато моята майка е вкъщи за повече от ден/два, мъжът ми :
- не бърза да се прибере след работа - "нали в момента не сте сами с децата, кога друг път да се видя с Х?"
- не се включва в домакинската работа -"при две жени тук, не е ли срамота аз да се бутам да готвя?"
- използва времето у дома за себе си (гледа новини, подремва) -"нека бабата се порадва на децата, аз няма да преча".
За жалост това създава и грешни впечатления у нея.
Така че, моето решение е : "дълго гостуване - само при спешна нужда"



*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #148 -: Януари 20, 2016, 12:01:05 pm »
На мен през архив ми излязоха като пуснах търсачка  , ето наново линкове  :
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=48230.msg998486#msg998486

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=43810.msg808923#msg808923


Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #149 -: Януари 20, 2016, 12:17:47 pm »
На мен през архив ми излязоха като пуснах търсачка  , ето наново линкове  :
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=48230.msg998486#msg998486

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=43810.msg808923#msg808923
Мерси, сега ми излезнаха.  :P Значи ето го синтезирано. Първото мнение е на Bobbie, но е подкрепено от доктора, а второто е писано от него. Малко съм перефразирала, но не се променя същината.

"Кациевият глюконат е опасен, защото може да се увеличи калция в организма прекалено много. Калцият е основен в контракцията на мускулите, балансът му е много важен. Ако е прекалено много води до аритмия.  Калциевият глюконат следва да се дава само за нисък калций или висок калий и то се дава венозно. Също и за предозиране с магнезий."

"ЗАБРАНЕНО е да се дава на деца калций за пиене от ампули, освен по много редки и тесни показания"
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #150 -: Януари 20, 2016, 12:43:41 pm »
Ека71, възхищавам ти се за търпението и силите да се справяш почти сама с детето. Вярвам, че всичко ще се нареди в най-скоро време. Аз имам един въпрос, ако е удобно ми отговори, ако не се направи, че не си го прочела. Кога всъщност се промени той? Питам, защото случаят не е единичен, познавам много двойки , в които след раждането на дългочаланото дете мъжът се променя коренно и започва да си развява байряка. Стискам палци нещата да се развият по най-благоприятния за теб и детето начин. И като педагог ще ти кажа нещо. Ако е възможно опитайте да запазите приятелско отношение, защото повярвай ми негативите и буфер на влошените отношения стават децата. Проблемите с разводите не идват от самата раздяла, а от това КАК се случва тя. Прегръщам ви силно!


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #151 -: Януари 20, 2016, 15:12:02 pm »
Добре дошли в клуба на не спящите бебета.Свиква се мили мои и в един момент не прави впечатление.

Стоека, подкрепям те и вярвам, че ще вземеш правилно решение за теб и , малката.Аз не мога да извиня мъж който бяга от задълженията си, пък било то и да живея с майка си и него.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #152 -: Януари 20, 2016, 17:41:34 pm »
Синеочка, някъде в някоя тема бях писала, че всъщност той си е бил такъв. Просто аз не съм обръщала внимание, в опитите си да работя, търся пари и да правя опит след опит. Тогава го отдавах на отчаянието му, че той е причината за неидването на бебето. А той си е бил такъв, аз правех всичко и търсех причини да го оправдая. Не е причината мама, тя и като се роди Мария по цял месец не е била при нас и е помагал с викове, сърдене и т. н.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #153 -: Януари 20, 2016, 21:29:22 pm »
Ека, понякога любовта е сляпа и сме склонни да оправдаваме грешките, на човека до себе си. Обаче всичко си има граници. Сигурно все още го обичаш след, като продължаваш да правиш компромиси, може би и той все още те обича след като не се е изнесъл. Отношенията между хората са сложно нещо. Просто седнете една вечер на бутилка вино и си кажете всичко недоизказано. Дори всичко да приключи направете го както трябва в името на детето, за което се борихте толкова дълго. Не си мисли, че децата на разведени родители са най-нещастните. Нещастни са децата, на родители, които третират себе си, като най-долни боклуци и използват подобни епитети.
Ще дам само един пример от моята практика, става дума за дете на разведени родители, което расте щастливо щ, защото родителите му са приятели. А аз доста късно разбрах, че те не са заедно, просто защото на всеки празник бяха заедно, не като семейство, но като приятели. Веднъж попитах майката как е успяла да запази добри отношения с бащата и тя ми отговори : "Когато имаш дете , най-важно е то да е щастливо, разводът ни не беше лек, минахме през ада, детето изпадаше в нервни кризи и накрая стигнахме до психолог, който ни припомни , че ние може да не сме вече съпруг и съпруга, но винаги ще сме майка и баща".
Разказвам ти тази история, за да не се налага да минавате през ада, а просто, ако решите да се раздвлите да го направите по човешки и със стискане на ръцете. Все пак той винаги ще е част от живота ти, след като е баща на детето ВИ.


И сега малко въпрос на зъбна тематика. Кажете моля ви се с какво да мажа венците на Слънчогледка. Снощи и днес беше адски крива. За 24 часа е спала не повече от 5 часа. И гризе каквото набара, главно ръцете си.


Всеки миг е още един шанс...
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #154 -: Януари 20, 2016, 21:31:29 pm »
Стоека, не се по3наваме лично, но... па3и Боже, на всеки може да му се случи. И3винявай, ако е неудачно, че се намесвам. Съвети не мога да ти дам, нито пък да те укоря. Животът си е твой, лесно решение не се в3има и тук можем само да те подкрепим. Не спамиш - човек има нужда да се оплаче, да сподели и мъничко някак олеква, макар и да не е някакво трайно решение. При баща ми, Бог да го прости, и майка ми беше подобна ситуацията, само дето той и любовница имаше, и пиеше, и бе3 работа остана в един момент... Бях в течение от дете на всичко, колкото и майка ми да се опитваше да "3амаже" нещата. Плакала съм и съм и се карала - "Махни се от него! 3ащо го търпиш?!". Макар, че него много се обичахме - винаги съм била неговата принцеса и 3а мен душата си е давал, но с мама ... все едно му беше слугиня. Много ми тежеше да ги гледам и сега и3питвам ужас да не и3падна в такава ситуация, нищо че ММ ми помага. Ние сме си сами с децата на 100км от най-бли3ка баба и добре, че имам помощ от него, че иначе ще и3дъхна с двамата сладури.
Ние днес бяхме на консултация - беба е качила 350гр 3а 2 седмици. Отидох най-вече 3аради не-акането. След като последните 3 пъти ака със свещичка и се отчаях направо, че така не може до бе3край, в неделя и в понеделник дадох по 1 ч.л. сок от нашите ябълки. Баш а3, дето отричам всякакви ранни давания на сок, храна и даже АМ, ако не е наложително  :oops: Ама то Убаво са ка3али старите хора - "не се 3аричай, че да не ти дойде на главата". И, о чудо! От неделя си ака всеки ден по веднъж, дано се е оправило положението и даже и сок да не давам вече. Ка3ах на педиатъра какви съм ги свършила и тя ка3а така - по-добре сок, или лактуло3а (дуфалак), отколкото свещички, кли3ми. Щото с първите чревцата сами се 3адвижват и се "научават" да си вършат работата, а със кли3мите стават лениви и после все се налага да се пол3ват. Дано не съм му навредила нещо на детето, ама пък как и харесааа - само гледаше ту мене, ту ябълката - че а3 на ръка стиснах малко сок от плода пред нея. И да питам кърмачките - кога проядохте бобови, 3елеви храни - а3 още не смея, а така обичам боб.
3а спането - удома горе-долу спим. Баткото още си спи при нас, май се отка3ахме да го местим след 3аспиване, че и бе3 друго после се връща и всички се ра3сънваме. Дано сам реши в един момент, че е готов да се премести. Той си е един гушкав :heartbeat: Бебка веднъж се унася към 8, поспи малко и после иска игра и 3аспива чак към 11-11:30. Тате и бате отдавна спят, а ние си играем. Поне нощем се буди 1-2 пъти, ама се кърмим и 3аспива. Накъсва ми се нощта, но с баткото имам спомени 3а будене и пре3 20 мин.
Синеочка, давай други идеи 3а игри ;)


*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #155 -: Януари 20, 2016, 22:50:25 pm »
Синеочка, не знам дали са зъби и дали има смисъл да почваш да мажеш от сега. При моя големия първото зъбче излезе на 11 месеца, малкият е на 9 и още няма зъбче. А и двамата почнаха с дъвкането от 3ти месец.

Някъде чух, че те бебетата така опознават света - дъвчейки го, нямали още вяра на очите си :)



   La vita è bella
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #156 -: Януари 21, 2016, 00:03:26 am »
Здравейте мамчета,
Включвам се с едно питане. Утре ни предстои ваксина. Последната - петвалентната. До сега по една или друга причина  не сме я сложили. След днешния скандал съм силно разколебана. От педиатърката знам, че е френска. От медиите чувам че става дума за турска ваксина. Но последно са казали, че в същност е френска ваксина закупена от Турция...... Въобще само един вид ваксина ли има в България и същата ли е обект на споровете и забраната. Утре ще звъня на педиатърката , но вече на никой нямам вяра. Тъкмо Нора изкара едно боледуване и нарочно я задържах няколко дни да не ходи на ясла за да съм сигурна, че е здрава, xзащото в това болно време не се знае дали не е глътнала някой вирус и преди да са се появили симптомите да й боднем ваксината. Предния път на консултацията аз отказах, а й бяха приготвили инжекцията ... Нещо ме спря  ... И точно след два дни се разболя. Педи още ме гледа на кръв, тя не разбра, че се разболя защото не стигнахме до нея да ме преглежда. После ходихме за зачервено дупе, тя беше категорична че е памперс дерматит, aз пък бях сигурна че ще й растат зъби и казах че за ваксина няма да мисля докато АЗ не съм сигурна - е права бях  4те кучешки зъба наведъж никнаха то не бяха сополи, не бяха кашлици 3 седмици,  на моменти ми идеше да се гръмна, а баща й как издържа не знам, понеже той е по цял ден с нея когато е болна .   Та така, утре ако пак откажа сигурно ще станем на кълбета. Има ли няякой коректно и достоверно инфо, че журналистите са еднииии.
Стоека, човек( мъж или жена) не може да бъде променен от друг човек по никакъв начин от друг човек ако той самия не го пожелае истински ... И пак не е сигурно. Идеални хора/  мъже няма, ние преценяме дали можем и дали искаме да живеем с тях.  Ти си жена и майка и ние всички тук(вярвам) ще те подкрепим както и да решиш да живееш живота , но си отговорна пред Мария. Ако някой ми беше казал само до преди 7 месеца че мъж ми ще гледа малката дни седмици, до цял месец сам - нееееее , нямаше да повярвам, при положение, че от как се е родила Нора 1,5г не знаеше памперса как изглежда . Пожела, почуства, че го иска и го прави. Справя се перфектно , нищо че се възстановява от тежко здравословно премеждие пупупу. Всичко е до желание и чувство.  Нищичко не съм изисквала и налагала.Сега се чудя какво ли трябва да се случи, че да вземе да получи видение да пере,чисти  и готви с мерак хахах.
П.С. току що казаха ако правилно съм разбрала, че забраняват тези ваксини не заради фактора вредност, а заради начина по който са внесени ... Да вярвам ли?!
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #157 -: Януари 21, 2016, 07:55:40 am »

avallon, без да имам претенции, че притежавам повече информация от тази, която се изнесе в медиите, моите мисли по повод истерията с ваксините са подобни на тези, описани в тази статия:

"В държавата на врачките и нумероложките - средният българин не просто вярва на пълните абсурди, че министърът на здравеопазването го трови умишлено, а си представя, че няма нито един нормален човек в МЗ, който да го спре." (http://www.webcafe.bg/webcafe/da-go-weba/id_1941836360_V_darjavata_na_vrachkite_i_numerolozite_)



*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #158 -: Януари 21, 2016, 09:20:17 am »
. Проблемите с разводите не идват от самата раздяла, а от това КАК се случва тя.
Едно  по-малко дете    далеч няма да разбере така ясно   нещата  , както по-голямото. И  според мен по-естествено   и не  травматизиращо  , растейки ще приеме мисълта и  ситуацията , че мама и тати са разделени .

Ама както наскоро Стеф написа-цена нямаме да даваме мнения :)  .



И сега малко въпрос на зъбна тематика. Кажете моля ви се с какво да мажа венците на Слънчогледка. Снощи и днес беше адски крива. За 24 часа е спала не повече от 5 часа. И гризе каквото набара, главно ръцете си.
За мен ето това гелче помахаше  най- много .

Може да охладиш   във фризера от гумените гризалки , който са вътре с гел  - те са точно за тази цел и  изстудени  облекчават  болката  .



« Последна редакция: Януари 21, 2016, 09:28:08 am от nimika »


Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #159 -: Януари 21, 2016, 09:22:08 am »
Здравейте, ние не се включваме, но то няма нищо интересно при нас /и Слава Богу/. Никнат зъбки, но нашият не показва признаци на раздразнение и истински съчувствам на неспящите мами. До този момент не сме имали този проблем - спи по 10-12 часа почти винаги в един и същи час ляга и става, но подобно на Hope преди около 2 месеца имаше събуждания с рев и истерия и трудно се успокояваше- става в леглото си и със стиснати очи пищи. Ей, 2-3 нощи бях на ръба и в чуденка къде да го водя. Но мина от само себе си.
Смайли, на нас ни беше изписан такъв калций, давах го, но неврохирургът каза, че е било грешка, особено в нашия случай, защото фонтанелата ни беше затворена и този калций се натрупва точно там, където не трябва.
Авалон, аз имам информация почти от кухнята, относно ваксините и то от 2 места,едното от мъжа ми - каза, че това е поръчков материал и т.н. Пак казвам, че е почти сигурно, но за мен вече сигурни неща няма. Може и "там" да лъжат и замазват. Какво да ти кажа - нормално е да се притесняваш и да ти настръхва косата при такива писания и репортажи. На нас само 6-валентна са ни били досега  :?
Бебе, аз давах сок от 4-5 месец и то по препоръка от педиатърката, не че е настоявала, но каза, че не е проблем и че е готов. Но той беше на АМ, не знам дали има значение :)
Синеочка, на мен ми препоръчаха  за мазане Пансорал, но така и не го използвах повече от 2 пъти и то да го пробвам, защото до момента растат зъбаците, но чесането , лигавенето и гризането на всичко продължава с пълна сила.
Стоека, много те преграъщам... И аз имах такъв, с когото живеех, преди настоящия ми мъж... Няма такъв психически, че и физически тормоз, трябваха ми 4 години, за да си повярвам и да не се подавам на манипулациите му и да избягам от него. Беше кошмар! За щастие, мъжът ми сега е коренно различен и много ми помага и няма нищо общо с оня. Ти ще вземеш правилното решение  :wink:
На всички останали мами, бебета и Рачо - здраве и спокойни нощи