0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #120 -: Януари 19, 2016, 09:07:05 am »
Смайл,нали знаеш,че по-често децата са със задна хрема и нищо не изтича и от там и кашлицата...промивай със стеримар или физ.р-р,ще ви изпишат и капки и сироп вероятно :lol: бързо да се оправя
Нелка как сте днес?
И Алек миналата седмица е бил така та го лекувах дистанционно от тук с хомеопатия,че те там веднага АБ изписват :lol:
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #121 -: Януари 19, 2016, 12:35:28 pm »
Алекс, може и от секрета да е кашлицата, но пък е суха и дори понякога "лаеща".
Ще видим следобяд какво ще каже лекарката. Дано само не се окаже ларингит.
Аз от две седмици го тъпча с хомеопатични, защото баща му е перманентно болен, а и Дани все е на ръба на разболяването с някаква много лека хрема. Поне секретът е бял.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #122 -: Януари 19, 2016, 15:10:16 pm »
Нелка, времето не е лошо за бебета,напротив, няма вятър и мъгла и до -10 няма проблем да са добре увити и да са на вън.Отиди да я видят малката защото хремата е много коварно нещо.
Ние нали бяхме болни, всичко тръгна от една задна хрема, която точно не можех да издърпам и пресека, от там кашлица суха, от там направи хрип и айде Вентолин.Ако имате инхалатор правете инхалации, ако нямате загрявате лайка да поври хубаво, да се напълни помещението с пара и вкарвате детето там.Но не малко бебе като на Нелка а по-големичко дете за Дани е перфектно.Нас инхалатора ни спаси от АБ.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #123 -: Януари 19, 2016, 15:30:14 pm »
 Нелка, аз не пропускам разходките, освен в дъжд, силен вятър и мъгла. В големия сняг (тук при нас) водих малката на консултация с такси и минахме много бързо, защото нямаше други бебета. Вие сте още мънички, но ако я опаковаш добре, сложиш в столчето за кола и идеш с такси, няма да е никакъв проблем за нея. Както казва Маги хремата не бива да се подценява. Не искам да те плаша, но нашето съседче, което е декемврийче 2014 лежа в болница, когато беше на вашата възраст, заради "най-невинна" хрема.

Ние се движим доста добре със захранването. Днес хапна пюренце от чист морков без картоф, хареса ѝ много. После не искаше да си пие млякото. Чак след 15 мин взе да мрънка и ѝ го дадох, изяде само 60 от 130. Чудя се дали да не почна да ѝ правя по-малко мляко за обедното хранене, защото и вчера изхвърлих доволно количество.


Всеки миг е още един шанс...
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #124 -: Януари 19, 2016, 15:57:28 pm »
Синеочка,тя ако досега е пила по 130 мл. няма как като яде пюре макар и не 1 буркан :lol: да изпива пак 130 мл.мляко...
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #125 -: Януари 19, 2016, 16:04:26 pm »
Моето бебе, родено през ноември, го водех на разходки и при -12 градуса. Не на по-студено, просто защото не стана. И не, не се разболя.
Днес е -6 С. Децата в градината бяха на двора и играеха. Добре облечени. И аз не виждам причина само да седят вътре и да пощуряват.

Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #126 -: Януари 19, 2016, 17:09:18 pm »
Чудех се дали да ви занимавам, ама хайде да споделя.
Тревожи ме неспокойния сън на Кирето през нощта. От доста месеци се буди често и плаче силно. Вземам го при мен на спалнята и заспиваше веднага и с няколко събуждания и промрънквания и там - минаваше нощта. После го заболя ухо - от никнене на кътници и трябваше по половин час /няколко пъти на нощ/ да го нося на ръце, за да заспи отново. Плюс капки в ухото и нурофен. Но знаех от какво е неспокоен и минаха така няколко нощи. Вече не търка ухото, бе бърка в устата и не чеше зъбите нито демен, нито нощем, а преди не спираше. Вярно и че не са пробили кътниците, които очакваме, но явно отмина кризата със силната болка. Въпреки това последните 2-3 нощи се ококорва и реве зверски, гушкам го а той хлипа-хлипа. Вдига глава-вижда че съм аз и се усмихва едно такова,хем уплашено, хем- благодарно, че съм го гушнала. Но не се успокоява и не заспива дълго време. Река ли да го оставя на спалнята - пак ревва силно. За леглото му не си и помислям. И това, което ме стресна или по-скоро- разстрои миналата нощ. Поставих го задрямал на спалнята след дълго гушкане, пеене, говорене, а аз лежа до него и го гледам. Изведнъж отвори очи,видя ме и се облещи така ужасено, стресна се сякаш...почувствах се ужасно след като го взех на ръце и го понесох из саята, а той не спира да плаче, дере се направо. Дойде баща му и го грабна и слава богу- у него, дето преди не искаше да ходи нощно време, изведнъж се успокои и заспа.
Особено е стреснат, когато се събуди не сам по някаква причина, а от плача на брат си, на когото пък сега му никнат кучешки зъби и е по-неспокоен нощем. Иначе той спеше кротко почти цяла нощ и дори не реагираше на постоянните будения и плачове на Кирето. Сега ги разнасяме единия тук, другия там - разменяме се с баща им, лягаме, ставаме. Почти не спим. Но това, както и да е. Все викахме - зъби, ще отмине този период. Но при Кирето ме тревожи тази невъзможност да се успокои и заспи с часове- имаше две-три такива нощи. И снощното му поведение, за което ви разказах. Стряска се от сънищата си ли? Ако го събуди брат му - не прави разлика между съня и реалността ли? Четох разни статии и мнения по въпроса. Дано това нещо не продължи дълго, щото не знам как ще справим. Да е едно дете - как да е. Но те започнаха много да си пречат един на друг. А и с двамата ние и двамата с баща им сме постоянно дежурни и ни се изчерпват силите. Направо като дойде вечерта и ме обзема паника някаква. Знам, че трябва да се успокоя, дори снощи бях много спокойна и отидох да се къпя, а като излязох от банята Митко плачеше и баща му го беше гушнал, а след малко скочи и Кирето и се почна...Нямаше още 23.00 часа.
Иначе заспиват сами в леглата си. Слагаме ги излизаме от стаята. Даже Кире е по-спокоен тогава. Митко напоследък мрънка и дори поплаква няколко минути /предполагам заради зъбките/, а Кирето си мълчи и заспива сам, въпреки че чува брат си да плаче в леглото. Явно се стряска по време на сън и вече става тревожен тогава.
Що ли ви го разказвам и аз не знам. Известно ми е, че има такива случаи и всеки е индивидуален. Все пак някой ако може да даде съвет или сподели нещо подобно. И да кажете хомеопатичните таблетки- дормикинд май бяха- за спокоен сън дали сте ползвали или чували отзиви. Чудех се дали да не опитам да му дам от тях.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #127 -: Януари 19, 2016, 18:38:10 pm »
Да се включа и аз в отбора на родителите на неспящите бебета. При нас обаче не е от скоро, никога не са спали по цяла нощ. Будят се през час, два, а ако имаме късмет - през около 3 часа. Напоследък не сме много късметлии ... И ние пробвахме различни варианти, носене, гушкане, при нас на спалнята, но единственото, което ни помага да спим всички, е кърменето. Затова и още кърмя, предимно нощем, тъй като през деня вече съм на работа. Нямам решение на тази задача за момента, а колко ще издържим така ще видим. Hope, споделям чувствата ти. С настъпването на нощта и аз имам моменти, в които ми се иска да бягам с двеста. Добре, че сутринта винаги е по-мъдра. Момента със зъбите и при моите бебоци сякаш е на дневен ред - то е едно лапане на ръце, пръсти, играчки ... абе каквото им попадне, включително един на друг си лапат ръцете. Дано отмине скоро, че иначе с баща им или ще се убием някъде заспивайки, или ще сме за освидетелстване  :). Да, близнаците са благословия, но и голяяяямо предизвикателство, особено неспящите такива. Съвсем неблагородно завиждам на майките в компанията като споделят за бебе, спящо 12+ часа. Дано и на мен ми се случи преди да са станали на 15 години.
Иначе поне са здравички след всички прекарани вируси през декември. Днес сложихме ваксината със шарките и чакаме реакции. Пожелавам си да се разминем с минимума, че да се радваме на снега навън.
Аз също ги извеждам в студеното време, то не че имам друг избор де. Всеки ден ходим да вземаме яденето от млечната кухня и са поне по 30 минути навън. И миналата година като съвсем малки бебета пак излизаха всеки ден.
Иначе с работата и децата нямам време за абсолютно нищо. Сериозно се замислям за помощ - дали помощница, дали робот поне за чистенето. Направо има дни, в които ми иде да се предам. То едно пазаруване на храна не мога да свърша спокойно - все бързам за работа, за вкъщи ... Казвам си "няма да е все така", ама кога ли ще се промени тази ситуация. Направо не знам как се оправят самотните майки ... особено тези с близнаци. Ние сме двама и не смогваме, а ако си сам ми се струва невъзможно.
Хайде, и аз ви се наоплаках .... бързам сега за да отменя таткото вкъщи и се надявам да се включвам по-честичко в моментите на липса на натоварване в работата. Ей, колко бързо се забравят неща, които не правиш всеки ден ... ама това е една друга тема.
Здраве на всички деца и родители, спокойни дни и нощи!
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #128 -: Януари 19, 2016, 18:44:09 pm »
Нелка, аз не пропускам разходките, освен в дъжд, силен вятър и мъгла. В големия сняг (тук при нас) водих малката на консултация с такси и минахме много бързо, защото нямаше други бебета. Вие сте още мънички, но ако я опаковаш добре, сложиш в столчето за кола и идеш с такси, няма да е никакъв проблем за нея. Както казва Маги хремата не бива да се подценява.
В нашия случай вероятно ще помоля някой приятел да ни закара, че сме без кошница (столче за кола) и ще е зор с бебе на ръце. В таксито беба ли да държа, да плащам ли...
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #129 -: Януари 19, 2016, 19:17:41 pm »
Момичета,то с едно е кошмар като не спиш та с две ли...съчувствам ви и Алек откак се е родил май само 1-2 нощи е спал непробудно,иначе поне веднъж,дваж се буди и ако заспи веднага или след като пие мляко хич не го броя за не спане :lol: и аз като Хоупчето го гушкам на спалнята,но и това не помага понякога...майка ми вчера каза от 1 до 3 не е спал,но не и плакал "вампирясах" покрай него :lol: а мъжа ми и казва"споко на пролет ще си го вземем" :lol: не съм чувала за тези таблетки,но освен зъби си сънуват и се плашат...ако трябва се посъветвай с педиатър или психолог знам ли и аз дано отмине и това скоро...
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #130 -: Януари 19, 2016, 21:18:05 pm »
Хайде и аз да помрънкам ... Има ларингит и мноогоо червено гърло  :( Засега няма да сме на АБ, но ще даваме по-силно лекарство за гърлото - изопринозин. И ако няма подобрение, тогава ще минаваме на АБ. За ларингита ще пие Калциев глюконат и Ериус. Пак започваме драмата по даването на лекарствата - насила, с много рев и борба.
Този път не е виновна градината, а мъжът ми, който самият не може да се оправи вече две седмици и половина. Уж му минава и след 1-2 дни пак е болен.

Маги, Дани изпитва панически ужас от инхалатора. Дори не може да стои в една стая с него, когато го чуе, че е включен и види парата...  :(

Хоупче, нещо се е стреснал Кирето според мен. Аз вярвам в такива неща като леене на куршум и бих завела Дани. Иначе има и разни хомеопатии за стрес, но не съм пробвала - бахови есенции за сън и други подобни.
Дани много се стресира наскоро като ровеше в едно чекмедже и закачи масата за гладене и тя падна. Не го удари, но той много се изплаши и сега реве зверски, ако я види и не иска да влиза в стаята, в която е тя, а вече мина седмица от тогава. Допълнителен стрес вчера му създадох и с инхалатора, а дори не съм се опитвала да му го слагам на него. Само го сложих на мен, за да му покажа, че не е страшно.
Много е плашлив.

Maury и Hope
, дано да успеете да поспите повече скоро. Не е човешко това с буденето вечер. Аз още имам кошмарен спомен от времето, когато се  будеше на всеки 20-30 мин.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #131 -: Януари 19, 2016, 21:39:58 pm »
Ох,   добре дошли в отбора на не спящите. И аз преди няколко страници се оплаках от същото. Не знам какво е нощен сън откакто се е родила Мария. Само аз се занимавам с нея, бяхме болни с ангина. Тя вечерта повръща, висока температура, баща й дори не стана да види за какво става въпрос. Следващата вечер не се прибра, без да дава обяснения. Като се обадих да го питам дали ще се прибира, ме отряза че сме две жени (аз и мама)  да се оправяме. Така, че аз си я гледам сама и с помощта на мама. През нощта гледам да не я будим да си почива жената. Успокоявам се, че като порастне ще се наспя през нощта.  А майка ми се смее, че тогава пак няма да спя и ще я мисля кога ще се прибере като излезе навън с приятели. Хахаха. Добре, че все още ми се смее, че направо нямам сили. Аз върша всичко вкъщи. Мама през това време гледа Мария. А мъжът ми ако се прибере гледа само да лежи, да играе на лаптопа и така и аз се оплаках, че много ми се събра. А да, след поредните неспокойни и плачещи нощи, отказва да седи на гърне (бях махнала памперса през деня),. Не дава да сменям памперс, като го сваля не дава да го сложа. Пищи, извива се на дъга, не мога с минути да я сменя. Направо ме болят ръцете.
И аз като сватята, мисля да я водя да й лея куршум, знам ли?
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #132 -: Януари 19, 2016, 21:48:36 pm »
Маури,докато си на работа кой гледа близнаците?Таткото ли?Ако е така,непременно помислете за помощ.Сигурно сте много изтощени.Не е добре така.Ние сме на работа и с детегледачка по цял дем.Вярно,че имаме и трето дете,ама с него ангажимента е да го водим насам-натам,редуваме се и съчетаваме с работата.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #133 -: Януари 19, 2016, 21:51:02 pm »
хоуп, на година и половина може вече да имат кошмари, от които уж са будни, но всъщност са като в транс. За съжаление, книгата, в която съм го чела,  е на немски. Но вероятно и на други места го пише. За невъзможността да заспи веднага, нямам представа. Просто си има такива деца, а е и на периоди. Преди синът ми по един час не можеше да заспи, сега му отнема само 5 минути. С дъщеря ми е обратното. Преди заспиваше много лесно, сега не я знам какво прави по час и повече. Но си лежи в леглото, понякога бърбори и заспива сама. Не ми пречи.

Смайлс, д-р Бърди отрича и изонопринозина и калциевия глюконат. За гърло на тази възраст няма лекарство, освен някакъв нурофен или нещо, което би дала за температура. То е и обезболяващо. При нас дъщеря ми беше миналата седмица с много червено гърло и температура и лекарката каза, че е бактериална инфекция, щом я видя и й даде аб. Бабата се затръшка защо ще пие аб, но тук не изписват лесно и без причина. На щерката й е втори за три години. Смятам, че не е прекалено.
И синът ми си е пъзльо, но с времето поотминават нещата. Преди 2-3 години така се плашеше от балони и свещи, че когато някое дете празнуваше рд, го пращаха в друга група, защото почваше да реве истерично.

Маури, не помня дали на теб или на друга майка с близнаци го казвах. Тези деца имат нужда от здрави, физически и психически здрави родители. Няма ли пазаруване по интернет от супера веднъж седмично, за дреболиите ползвайте кварталното магазинче, за да не се разкарвате, купете си робот, вземете си жена да ви чисти, викайте чат-пат някоя баба за по седмица да ви помага. Или поне през уикенда се редувайте кой ще става през нощта! Поне единият да се е наспал една вечер. А и според мен кърменето не е помощник в тази ситуация. Дори никак.

Стоека
, знам, че не са за пръв път случките с мъжа ти. Чудя се как търпиш такова поведение и най-вече защо. Ти си знаеш, де, но за мен би било недопустимо. Колкото е твое детето, толкова и негово. А бабата не е родител на Мария и не е длъжна. Прави го доброволно. Обясни му го това!

А за леенето на куршум, не вярвам аз.  8)
« Последна редакция: Януари 19, 2016, 21:57:22 pm от blue_sky »

Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #134 -: Януари 19, 2016, 22:13:39 pm »
Блу, сигурно е трудно да се изрови отнякъде защо ги отрича тези лекарсва д-р Бърди?
На Дани изопринозинът вече му помогна един път с вирусна инфекция и много червено гърло (и на него му е слабо място гърлото, като на мен и на баща му). Тогава инфекцията още не беше преминала в бактериална (пуснаха му изследвания). Сега му го даваме за втори път реално.
А за калциевия глюконат една майка ми каза, че ларингитът им е минал само с него и с противоалергично. Та като отидохме не бях изненадана, че точно това ни предписаха и на нас.

За леенето на куршум съм чувала много случаи, в които е помогнало - най-вече за уплаха. Аз съм ходила като дете и са ми познавали дори от какво съм била изплашена (от едни препарирани птици в моя случай).

Свате, много мъже са като твоя за съжаление. Моят нали е той натам клони, но доста ми помага напоследък с Дани (с домакинството не) и не смея да се оплаквам.... Днес, а и не само днес, излиза от работа, за да ни взема от вкъщи и да ни води на лекар например. Всяка вечер го приспива, сутрин му прави млякото и разни такива. Твоят дали не прави и той разни неща, но ти да не ги забелязваш покрай другите дето не прави?
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #135 -: Януари 19, 2016, 22:26:12 pm »
Смайлс, не помня защо ги отрича. А и при нас ги няма, така че не съм се задълбочавала.

За съжаление, някои мъже си мислят, че ще могат да продължат да си живеят както преди детето. Но реалността е съвсем друга. На мен също ми отне време да го осъзная, но оттогава се чувствам по-добре. В началото си мислех как ще спи, ще яде, ще си имам много време. Да, де, ама първото беше особено ревливо. Затова, като чуя някой да разказва, че в началото е много лесно, направо почвам да изпускам пара през носа. Защото така и други неопитни ще се подведат и ще има да се самообвиняват, да се чувстват лоши майки и т.н.
При нас с разпределението на задълженията не е имало такива проблеми, защото мъжът ми има и големи деца и знае за какво става въпрос. Понякога пък се оплаква, че бил стар, искал да си почива. Но затова не са му виновни само децата. Просто е много активен и чак сам не може да се спре. Ако може, денонощието да е от 48 часа, ще му е най-добре.
Голяма промяна е едно бебе, но на никоя двойка тук детето не е станало погрешка. И не виждам защо само жената ще го отнася. Стоека работи и от вкъщи, и то доста.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #136 -: Януари 19, 2016, 22:37:40 pm »
Свате, нищо не прави за съжаление. Нито я къпе, нито прави мляко, за приспиването да не говорим. Не знае как я приспивам, колко врвме ми отнема. Имаше периоди в които уж помагаше,  но после не пропускаше да ми каже, че съм неспособна като майка, щом опирам до помощта му. Той кабинета на лекарката не знае къде е,  да не говорим за детската кухня.
Ох, Блу не го търпя положението, казвах няколко пъти да се разберем цивилизовано, но..... живееем на квартира и той ми каза, че нямам право да го карам да напусне, понеже жилището не е мое. Да добавя, че разходите ги поемам изцяло аз,  на месец ако даде 200-300 лв.  е добре,  той заема е толкова. Питах социалните нямат причина да се намесят, полицията също и така не се прибира или ако се прибере е уморен. А едно нещо прави цепи дърва за печката!  И с детето по около 15 минутки се занимава. Родителите се явяваме аз и майка. Мария даже не забелязва, чв го няма. Виж ако изляза или баба, рев....
Леле, голям спам :(
Та кажете какво да правя с памперса, защо така пищи и защо изведнъж отказа гърнето?

Блу  :bighug: :bighug:
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #137 -: Януари 19, 2016, 22:48:12 pm »
И какво, като не е твое жилището? Не искаш повече да живеете заедно и това е. Да си търси сам квартира! Поговори с адвокат!

Отказва гърнето, сигурно защото е болна в момента.

Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #138 -: Януари 19, 2016, 23:21:11 pm »
Стоека,направо ми се реве като те чета,то това е от отдавна при вас..наистина посъветвай се с адвокат както казва Блу..и аз мисля,че защото е болна и неспокойна сега отказва гърнето...
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #139 -: Януари 20, 2016, 01:53:41 am »

не го търпя положението, казвах няколко пъти да се разберем цивилизовано, но..... живееем на квартира и той ми каза, че нямам право да го карам да напусне, понеже жилището не е мое. Да добавя, че разходите ги поемам изцяло аз,  на месец ако даде 200-300 лв.  е добре,  той заема е толкова.
Стоека много съжелявам мила  :( не че искам нещо да те засегна,но това да ти казва че "нямаш право да го караш да напуска" меко казано ми звучи нагло от негова страна.един вид той като давал някакви си 200-300лв. си измива ръцете че давал пари за отглеждането на детето, а ти се разкъсваш.Безотговорна му работа!
нашият татко помага както може гледа го когато имам работа за вършене,храни го понякога,сменя памперси,старае се да идва на всички консултации,пазари каквото трябва ако нямам възможност да излезна.помага ми не мога да отрека ние си нямаме баба вкъщи ,която да ни гледа и помага.сами се гледаме общо взето

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.