0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #120 -: Юли 06, 2015, 15:56:17 pm »
По отношение на храненето - да ви кажа - не съм го мислила грам :) Хапвам си каквото ми се яде, странното е, че пък не ми се хапват чипсове и прочие. Иначе, и преди да забременея съм се хранила сравнително здравословно, без да изпадам в крайности. Може би, защото не го мисля, апетит нямам. Не са ми са се прияждали спешно неща, качила съм 5.5 кг до сега ( влизам в 8ми месец). Мисля си, че колкото повече го мисли човек, толкова по-зле - като мислиш за храна -ще ти се яде, независимо дали просто обмисляш какво да е менюто, или какво да изключиш от него. Да не говорим, че забранения плод е най-сладък. За мен е най- важно жената да внимава за количествата( това че сме бременни, не значи да се тъпчем), а че си хапнал нещо пържено или сладко - не е фатално :) Мое мнение :))))
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #121 -: Юли 06, 2015, 16:16:10 pm »
Ох аз тъкмо се отчая и си поплаках :(  това хранене го реших с цел забременяване и за мое голямо очудване се получи;))))  от два месеца се уча чета и препрочитам съде какви витамини има и т.н. аз дори и преди като съм била на диета (много рядко) съм си позволявале по нещичко за душата. При мен продуктите са само от 2 магазина които има при нас. Аз разбирам, че месото и рибата съдържат важни неща и няма да ги спра. Но ги ограничавам от всекидневен прием до 1-2 пъти в седмицата. Такова отчаяние ме налегна като прочетох коментарите Ви(защото точно от това че ще навредя на бебка ме е стах много) и си опекох една кашкавалка :Д на преглед съм на 28 и ще говоря по въпроса със акушерката за да ми даде някакви витамини. Относно млякото се старая да си набавм калции от ядките и т.н. само млякото съм спряла и белите рафинирани храни(брашно,ориз,захар,спагети)  заменени с пълнозърнести. И пърженето и добавянето на мазнина в манджите. Приемам зехтин към всяка салата....
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #122 -: Юли 06, 2015, 16:22:57 pm »
В интерес на истината сега ям по големи порции от преди. Понеже включих и мъжа ми в здравословното забременяване и той отслабна 5-6 кг а аз само 2 кг. Преди ядях плод или зеленчук многооо рядко и по ноктите ми си личеше че ми липсват витамини. Като пак казвам целта на хранене не беше да отслабна а да сме по здрави. В интерес на истината дебелите хора не са здрави :)
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #123 -: Юли 06, 2015, 16:26:57 pm »
sara_j,Но все пак питането ти за "мама веган" (които са си чисти откачалки), при все че си и бременна - направи въпроса ти да изглежда съвсем друг. ;)
точно 'мамите вегани' имат много събрано и полезно инфо откъм ядково мляко, сурови плодове и прочее, ако не попадне на крайни и настоятелни индивид/ки много правилно се е ориентирала за съвет.Естествено че ще отсява според нуждите си . Успех!
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #124 -: Юли 06, 2015, 17:21:30 pm »
Сара, а защо си се отчаяла? Не правиш нищо лошо по отношение на храненето.
Забранени са суровите меса, вкл. луканки, салами и прочие. Също така сирена, кашкавали от сурово мляко, меки сирена. Зеленчуците и плодовете трябва да са добре измити. И всичко това, за да се предпазиш от токсоплазмоза и листериоза. Иначе нищо няма да му стане на бебето, ако решиш да ядеш една баничка.

Re: Тема на бременните №95
« Отговор #125 -: Юли 06, 2015, 17:39:13 pm »
При мен банички за съжаление няма: Д Може би пак не съм се изказала правилно (от една седмица имам чуството че никой не ме разбира :Д)  Ако ми се прияде нещо задължително си го позволявам дори и при най строгата диета която съм пазила някога. А се отчаях защото мислех че това което ям сега е доста по здравословно от предишните манджи (а всички ми се накараха и се сдухах) но сега като се обосновах и получих одобрение съм вече по-спокойна. За пръв път в живота си спазвам такъв начин на хранене и съм неука така да се каже и докато се грижех за мен и мъжа ми не ми беше толкова притеснено но сега като знам че имам бебка в корема и съм доста по притеснена дали всички витамини минерали и т.н. постъпват всекидневно в коремчето ми. И дали е достатъчно за здрава мама и бебка. Тук е по различно от Бг не мога да отида където и когато си поискам на лекар и нямам кого да попитам освен вас мамите.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #126 -: Юли 06, 2015, 17:45:17 pm »
sara_j,Но все пак питането ти за "мама веган" (които са си чисти откачалки), при все че си и бременна - направи въпроса ти да изглежда съвсем друг. ;)
точно 'мамите вегани' имат много събрано и полезно инфо откъм ядково мляко, сурови плодове и прочее, ако не попадне на крайни и настоятелни индивид/ки много правилно се е ориентирала за съвет.Естествено че ще отсява според нуждите си . Успех!

По тези въпроси - има достатъчно много, обективна и достоверна информация и без да се допитваш до персони със съмнителни фиксации от нездрав тип по нещо. Ако не ми вярваш - чукни в Гугъл, за да се убедиш. Има всичко, в табличен вид, хранителна стойност, разбито по съдържание на молекули дето се вика. Не врявам за някой английския да е проблем в днешно време. Та тая местна страст "да питаме комшийката" вместо да си потърсим някаква читава информация по даден въпрос, от сигурен източник - лично аз не я споделям. Особено пък при бременни жени. Начетох се и се нагледах на раждащи по диваните си веганки, хрупащи суров треволяк и кърмещи анемични бебета, че "по-полезно за тях така", та предпочитам наистина някого да притесня и обидя дори с отношението си по темата - вместо да го подтикна, дори неволно да слуша подобни хора за каквото и да било.

sara_j, както вече уточнихме мисля и изчистихме възникналото недоразумение - чудесно готвиш и се храните към момента, продължавайте така, всичко ще е ОК с бебето ти поне доколкото това зависи от начина ти на хранене - дерт нямаш по този въпрос. Нямаш и ако ти се прияде торта, баница и каквото и да било "неполезно" някой път и го ядеш - когато не е системно и ежедневен ритуал на хранене "не бие куче" както се каза. И Блу ти е посочила какво следва да избягваш и защо докато си бременна - не е кой знае какво и не е драма.
За витамините - мисля, че е добре да взимаш, поради прозаичната и неприятна причина, която обаче е факт и няма какво да се лъжем - просто в днешно време - почти няма как и откъде да си купиш читави хранителни продукти и да си набавяш всичко нужно ти оттам. Затова поне по време на бременност - е разумна опция да се взимат хранителни добавки за едно-друго и подчертавам - те помагат на ТЕБ и твоя организъм. Бебето има откъде да си вземе, взима си, не се тревожи за него. Но това "някъде" откъдето си взима си ти все пак ;) Ти си "донор" на бебето за всичко докато е в теб и режимите на хранен, добавките и пр. са за майката, разберете го, за да е добре тя, не за бебето. Те в Сомалия да се бяха свършили отдавна, ако бебето зависеше от чалдисването на западняшките жени на тема хранене, био, мио, ядки, екзотики... Красти за богати хора с твърде малко ядове са това. И с твърде много интернет.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните №95
« Отговор #127 -: Юли 06, 2015, 18:07:40 pm »
Незная дали има обидени но аз не съм :)изчела съм над 100 страници и 3 книги за бременни но все пак търсех мнение на някой който го е приложил на практика. И все пак във интернет информацията е като във форомите -колкото вярна толкова и невярна и когато човек не е сигурен на кое да вярва търси трети източник на информация. Аз съм разумен човек и не бих направила нещо което смятам че е вредно само защото някой ми е казал. Благодаря Ви за инфото което ми дадохте. Пак казвам не се обиждам от изказванията ви напротив благодарна съм за информацията.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #128 -: Юли 06, 2015, 18:24:57 pm »
Просто си подбирай източниците в нет-а. Почти всичко печатно, с посочен източник го има и електронно вече и източникът пак е посочен. Ако не е - винаги чети с едно наум. Просто практичен съвет.

Аз поне - не съм тук (все още), за да обиждам когото и да било, понякога може би звуча твърде рязко и не го отчитам, уж внимавам да не се случва, ама и аз съм жив човек все пак - не съм идеална. При всички случаи - абсолютно добронамерена съм и към теб и към останалите и не само аз разбира се. При този вид комуникация, която не е в реално време - често стават недоразумения, не го приемай драматично това, виждаш, че като се уточни това и онова - нещата се изясняват ;)

Никой не те мисли за неразумен човек, който би направил каквото и да било само, защото "някой му е казал". За жалост обаче - механизмът на случване на неприятности не е - попадаш някъде, някой ти казва нещо и ти го правиш веднага. Те и дилърите на дрога не ти продават веднага, първо те черпят, да се зарибиш, неведнъж... че тогава. С дилърите на "духовна дрога" е същото. Бременните жени, кой каквото и да ми разправя са по-емоционално и психически уязвими и податливи на разни спорни влияния, просто защото искат най-доброто за бебето, имат колебания и страхове, че не го правят, упрекват се, че не го постигат за едно, или друго. Това не ги прави глупави, или малоумни, а просто уязвими. И накрая имаме случаи на една уж нормална бременна отишла на йога курс за тонус, пък на финала облъчена дотолкова, че ражда у тях си без медицинска асистенция. Да не се е случвало - да си затрая, ама се е. С кофти финал няколко пъти.

Та...чети си, готви си, питай за каквото ти хрумне, просто не залитай крайно по нищо те съветвам, друго не е нужно. Не е нужно и да ме слушаш и отразяваш мен пък точно разбира се. Преценките са си изцяло твои за всичко, както и последствията от тях. По мое мнение - досега се справяш с всичко повече от добре, усмихни се, успокой се и се наслади на бременността си. Това е прекрасен етап от живота ни несравним с нищо друго като усещане. Мен , ако питаш - мъжете са силно прецакани, че не могат да го имат.  :lol:

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните №95
« Отговор #129 -: Юли 06, 2015, 19:30:35 pm »
Jbrul благодаря още веднъж за вниманието и на всички други момичета  :) ще се включа след срещата със лекарката да разкажа как е минало. Приятна вечер от мен, аз отивам на работа по никое време...
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #130 -: Юли 06, 2015, 19:39:26 pm »
Мили,момичета минавам да ви съобщя,че се отцепвам от хубавата ви групичка.
За жалост днес бях на преглед и не се видя плоден сак.Пуснах нов тест.А резултатът - много лош.4,90 за седма седмица казва биохимична бременност.Спирам терапията и ще чакам да  и дойде.
Сега ще се задоволя с това,че пак мога да си гушна детето,което вече имам.
И макар,че този път не успях съм горда че опитах!
Леко бременеене!
« Последна редакция: Юли 06, 2015, 19:41:44 pm от joly »
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #131 -: Юли 06, 2015, 21:22:34 pm »
Ох аз тъкмо се отчая и си поплаках :(  това хранене го реших с цел забременяване и за мое голямо очудване се получи;))))  от два месеца се уча чета и препрочитам съде какви витамини има и т.н. аз дори и преди като съм била на диета (много рядко) съм си позволявале по нещичко за душата. При мен продуктите са само от 2 магазина които има при нас. Аз разбирам, че месото и рибата съдържат важни неща и няма да ги спра. Но ги ограничавам от всекидневен прием до 1-2 пъти в седмицата. Такова отчаяние ме налегна като прочетох коментарите Ви(защото точно от това че ще навредя на бебка ме е стах много) и си опекох една кашкавалка :Д на преглед съм на 28 и ще говоря по въпроса със акушерката за да ми даде някакви витамини. Относно млякото се старая да си набавм калции от ядките и т.н. само млякото съм спряла и белите рафинирани храни(брашно,ориз,захар,спагети)  заменени с пълнозърнести. И пърженето и добавянето на мазнина в манджите. Приемам зехтин към всяка салата....
Сара, за месото не се тревожи толкова. Аз 3 месеца успешно изкарах на малко месо и много варива, в които хемоглобинът, а и всички други показатели ми бяха прекрасни. Ако ядеш често боб, леща, елда, напълно е възможно всичко да е наред. Изписването на витамини без доказана нужда мисля, че го прекратиха, а и ти щом хапваш пресни плодове и зеленчуци, организмът си ги получава :)

joly, съжалявам! Дано скоро имате успех!
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #132 -: Юли 07, 2015, 08:17:29 am »
Джоли, много съжалявам,мила  :bighug: Бързо възстановяване и в най-скоро време пак да кацнеш тук :grouphug2:
Аз да дам отчет за новия хранителен режим/ диета. Снощи за първи път спах без киселини. Така, че ако положението с тях стане нетърпимо може да го опитате.


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #133 -: Юли 07, 2015, 12:42:21 pm »
При миналата си бременност имах направо непоносими киселини.
Когато легнех,толкова ужасни ставаха,че очите ми сякаш всеки момент щяха да заплачат.Мъжа ми казваше,че,като ме гледа така и на него му става зле.От това,че няма как да ми помогне.Спях седнала   :(  от четвъртия месец до края.Почти пет месеца.
Всички във форума коментираха,че киселините ще изчезнат с раждането.
И последните ми такива бяха в реанимацията.На втория ден след раждането нямаше и помен от тях.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #134 -: Юли 07, 2015, 14:03:03 pm »
Сара, понеже си ми съседка мисля, че нещата при вас са като при нас откъм прегледи. Според мен първи скан ще ти бъде в 12-та седмица. Витамини си вземи на Pregnacare Plus. Най-доброто на острова, всички акушерки тях препоръчват.
Относно хранвнето - това, което правиш е страхотно. Мое лично мнение е, че по време на бременност тялото иска точно това, което му трябва. Аз изкарах цяла бременност на хляб, леща, плодове и последните два месеца предимно на шоколад.

uBu, подуването ако не е прекалено няма проблем. Аз последните 5-6 седмици ходех на възглавници, такива ми бяха станали краката.

Здраве за всички останали! Не пиша много, че от телефона е неудобно.

26.09.2019
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #135 -: Юли 07, 2015, 15:31:05 pm »
joli  :bighug:


Re: Тема на бременните №95
« Отговор #136 -: Юли 07, 2015, 19:47:05 pm »
А от кога започват да се засичат тонове? Аз вчера бях на ЖК и док ми каза да се запиша за следващ преглед в 37 седмица. Сега се замислих, че това може да се окаже точно преди раждането, тонове май няма да ми мерят  :? :?
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #137 -: Юли 07, 2015, 19:50:56 pm »
От 32 ГС нататък се записват по принцип.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните №95
« Отговор #138 -: Юли 07, 2015, 20:03:02 pm »
Благодаря, Jbrul. Явно док нещо се е разсеяла или пък аз саматрябва да ги инициирам, незнам.В пакета ЖК, който съм платила пише, че се включват 6 записа. Има ли тук момичета, които се следят в Надежда, да ме ориентират при тях как е било, лекаря ли казва кога или те сами си записват час за тонове. Притеснявам се да не пропусна нещо, защото вчера док ме пита дали съм правила фетална в 28-30, а аз незнаех,  че трябва да правя без да ми е казала,  та другата седмица ще правя,  вече ще съм в  33с.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #139 -: Юли 07, 2015, 20:15:44 pm »
На мен в болницата ми казаха, че се мерят след 28 г.с. На мен ми правиха 2 записа вече.
 Аз имам въпрос. Т.к. смятам да раждам в друга област, избрала съм си лекар, при който да родя. Той изражда в частна клиника, но води и ЖК по здравна каса, мога ли да сменя сегашното ми АГ с него и направо той да ми издаде 45-дневния болничен? Много съм доволна от моя АГ, но той отсъства до края на месеца, моята дата за 45-дневния е 28.07...
« Последна редакция: Юли 07, 2015, 20:19:10 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...