0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #160 -: Юли 08, 2015, 18:44:01 pm »
Имаме постоянно две котки в къщи, никога не съм хващала токсоплазма.Правих изследване като забременях и се оказа, че не съм се сблъсквала с болестта.Истината е добра хигиена.През цялата бременност ме беше страх да изям един не измит плод или зеленчук, а за полусурово месо и дума не можеше да става.И до ден днешен котките са с нас, а малката вече им показва кой е шефа в къщи :)

*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #161 -: Юли 08, 2015, 22:17:23 pm »
Е да ,но аз ям и в ресторанти ,а там не мога да знам дали ги мият..Както и да е ,само да задълбавам няма смисъл...На мен днеска май започна да ми пада тапата
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #162 -: Юли 08, 2015, 22:28:49 pm »
 8O 8O 8O Иви, сигурна ли си? Може да е било вагинално течение. Стискам палци да не е това. :bighug: А дори да е това, някои момичета раждат и 2 седмици след , като им падне тапата.. Дано при теб е просто фалшива тревога..


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #163 -: Юли 08, 2015, 22:33:30 pm »
Ооо не,аз не се притеснявам,разбира се че.може да е и след две седмици,спокойна съм си,само споделям
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #164 -: Юли 08, 2015, 22:39:27 pm »
Аз се притесних. Че покрай престоя ми в СПА-то съм чувствителна на тема преждевременно раждане. Радвам де, че си спокойна. Това е най-важното. Стискам палци, да е  фалшива тревога все пак.


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #165 -: Юли 08, 2015, 22:43:58 pm »
И да е ,вече са достатъчно големи за самостоятелен живот.Както е писано
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #166 -: Юли 08, 2015, 23:06:17 pm »
И да е ,вече са достатъчно големи за самостоятелен живот.Както е писано
Точно така е. Ако скоро - скоро - пак ще сте добре. Ако се отложи - и това не е лошо. Оттук насетне - все хубаво ще се случва ;) Леко до финала и на финала да е леко пожелавам!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #167 -: Юли 08, 2015, 23:15:31 pm »
Аз от скука изпопрочетох всичко за паразитните болести,как няма да ми падне тапата хахахахах,но съм сигурна,че няма да е скоро,макар че ако в мен е враждебна среда по-добре да излиза по-рано :D
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #168 -: Юли 09, 2015, 07:41:56 am »
Жрбул, Маги, разбихте ми илюзиите, че животът с котка е гаранция за токсоплазноза. Ама то може ли всичко да провери и подсигури човек :(
Иви, всичко да е наред - сега или след 1-2 седмици ;)


*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #169 -: Юли 09, 2015, 10:49:44 am »
Относно коментарите ви за токсоплазмозата се сетих за един мой приятел, който мие плодове и зеленчуци със сапун преди консумация и аз преди това малко му се смеех, че той и без това си е малко хипохондрик  :lol: . Аз лично измивам много добре всичко, което консумираме, но снощи с доматите  направих точно това - измих ги със сапун, може и дами се смеете но малко се притесних от написаното. Защото тук в Истанбул няма бездомни кучета или се срещат много рядко, но за сметка на това уличните котки са нещо ужасно, почти пред всяка къща или вход има купички с храна, вода и мляко и не преувеличавам изобщо, тук хората обожават котките и не зная изобщо дали са наясно с болестите, които могат да пренесат. Дори в жегите, когато сме се разхождали миналото лято, съм се чудела някоя смахната слънчасала котка дали може да ми се хвърли и да ме нападне, защото за България бях чувала вече за няколко такива случая. Да пази Господ!

Иви, стискам палци всичко да мине добре, когато дойде момента.
На останалите пожелавам спокоен и усмихнат ден!   :wink:
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #170 -: Юли 09, 2015, 11:03:14 am »
Едит, не се тревожи за уличните котки. Те не са опасни, опасни са изпражненията им. Котките са междинен гостоприемник на токсоплазмозата. Обикновено заразяването става, ако някоя улична котка се е изходила в градина с плодове и зеленчуци, а ти после консумираш тези продукти без да са добре измити. В домашни условия вариант да се заразиш от котка е, ако не е обезпаразитявана за ендо(вътрешни)паразити и има достъп до улицата. Когато почистваш изпражненията може да се заразиш, защото освен чрез храната токсоплазмозата може да се предаде и по въздушно-капков път. Пак казвам, при среща с улично коте няма проблем, дори да го погалиш (след това трябва да си измиеш добре ръцете). При бременните наистина по-вероятно е да се хване токсоплазмоза от плодове и зеленчуци, отколкото от случайно преминаващи улични котки. Както Маги е писала в по-горен пост важна е хигиената.
Ето тук в библиотеката има една много хубава статия по случая :
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=904
« Последна редакция: Юли 09, 2015, 11:09:18 am от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #171 -: Юли 09, 2015, 11:23:18 am »
Хубавото е че токсоплазмозата се кара.веднъж и повечето хора я изкарват преди определена възраст ,защото дакато са малки пипат всичко и много често ядат с теизмити ръце...Аз затова ви казвам,че тя е по-малкото зло от листерията,защото доколкото четох и разбрах към нея не се изгражда имунитет и може да се разболееш по всяко време.Абе .да пази господ :/
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #172 -: Юли 09, 2015, 11:36:48 am »
Синеочка, съгласна съм с всичко, което си написала, от както се помня вкъщи не сме оставали без домашни любимци - котки, кучета (с изключение на миналата година) и всички сме ги обезпаразитявали както си му е реда, имам представа как да се пазя. Но точно вчера ми се случи да видя в един магазин с изнесен плод/зеленчук навън (тук повечето са така, дори и по-големи вериги магазини пак изнасят стоката си на тротоара), та котки които се галеха в хората, хората ги милват след което си избират от стоката като се опипва всичко наред  :x , да не казвам че има и котки разхождащи се в магазина. И точно това ме накара вчера да се замисля по-сериозно над хигиената. Ще прегледам и линка, който си ми дала за тази болест, благодаря за което :)
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #173 -: Юли 10, 2015, 10:22:42 am »
Здравейте милички, да ви попитам нещо - предният път на прегледа, докторът ми каза да му занеса някакъв документ, подпечатан от личната лекарка, но с бременния ми акъл - забравих какво. Амбулаторна карта ли? Не мога да звънна в момента, че не съм в БГ...Иначе моят юнак явно започна да понараства и от около седмица като рита или се протяга и направо очите ми изскачат от болка.... Голям е дивак.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #174 -: Юли 10, 2015, 17:26:37 pm »
Вероятно ти иска картона ако ще ти пише болничен.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #175 -: Юли 10, 2015, 18:28:13 pm »
След няколко спокойни нощи, тази сутрин се събудих с остри болки - познатата ми уроинфекция се обади. Само тя ми липсваше. :lol: Купонът да е пълен -контракции, киселини, уроинфекция, гадене. :lol: В понеделник съм на нефролог. Иначе днес бях на мерене на шийката - 3.2 см, идеална била за тези седмици. Видяхме се с бебка, тя е като малка ламичка расте много бързо вече е 2 кг. А аз съм с още кг назад. Викам си що за парадокс, докато аз качвах тя беше на долните граници и дори изоставаше с 2-3 дни. Сега аз слабея,тя качва. И коремът ми и той порастна изведнъж, както си нямах, сега съм глътнала малка диня -хахах.
Та такива красоти, около мен. Добре поне, че ми се размина нова едноседмична почивка в СПА комплекса :P.


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #176 -: Юли 11, 2015, 12:24:41 pm »
Синеочка, браво на бебка - да си расте :) То кг на мамата нямат нищо общо с тези на бебчо :) Ние с теб се разминаваме с една седмица - 10 дена, но днес на прегледа моят бебок беше 1.300 кг.Ама те сега -след 30 седмица започват да растът най-бързо :)
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #177 -: Юли 12, 2015, 17:21:02 pm »
Да за 2 седмици е пораснала 500 гр. малката гадинка. Така, че Лили и теб това те чака. Живи и здрави вече сме много близо до заветното гуш :P
 Иви, как си мила? Не знам защо тези дни все за теб се сещам и ми е едно тревожно. Дано всичко е наред и да е от бременния ми мозък, а не от интуицията ми. Надявам се ти и малката да сте добре :grouphug2:
Момичета, много сте тихички тия дни. Да не ваканцувате вече?  8) :P Ако някоя мацка е морска чайка да топне дупарата и за нас, дето няма да го помиришем плажа тази година  :P
 


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #178 -: Юли 12, 2015, 21:52:49 pm »
Синеочке, ще си топя краката, че дупето ми забраниха  :lol:
Аз цял ден се наливам с вода с лимони, кълва солети, варени картофи и плодове, чак страйт пих, ама накрая като изядох мръвката и ми мина гаденето  :lol: Явно с месо ще се оправям  :lol:
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #179 -: Юли 12, 2015, 21:55:02 pm »
Не се сдържам и аз да се изкажа :lol:
Аз като бях бременна също имаше един момент дето я мислех токсоплазмозата, ама не заради котката вкъщи, а заради зеленчуците :lol: То май от хормоните всички ни тресва хипоходнрията :P Та да допълня написаното от вас по-горе за начина за разпространение на тази зараза и прочие - котката не се заразява само от въздуха на улицата, а трябва да е яла заразено сурово месо или изпражнения или друго подобно нещо а вие след това да пипнете изпражненията.... та сами затворете цикъла една домашна котка какъв е шанса да ви донесе подобно нещо :lol:
Относно преждевременното раждане - има случаи с паднала тапа и изкарали и месец... естествено е добре да се следи от лекар, за да не влезне инфекция, че тогава е лошо за бебето. От 45 дневен опит с престой с недоносено в неонатологията това научих - има доносени деца в много по-тежко състояние от недоносени, защото са изкарали вътреутробна инфекция. Моето например беше много недоносено (30г.с. 1400гр) и се справи много по-добре от по-големи деца, защото нямаше инфекция. Иначе наистина в тези седмици в които сте не се тревожете - над 2200гр докторите гии водят недоносени за статистиката само ;)