0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #80 -: Юли 03, 2015, 09:59:19 am »
Сара, добре дошла при нас :)) И на мен ми се струва, че О ти е била 47-78 ден, тоест сега наистина ( на база О) си около 4 г.с. Нормално е да те боли корема, стига май да не е прекалено силно. ЧХГ наистина ще ти помогне да разбереш дали нещата са ок- ако се удвоява на 48 часа , всичко е наред :) СТискам силно палци :)  :bighug:
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #81 -: Юли 03, 2015, 10:09:51 am »
Lilitu благодаря :* след малко съм при доки и ще пиша след това какво е станало. Забравих да кажа, че съм в Шотландия :) аз малко се притеснявах и , че БТ ми е 36.6-8 пък четох че трябва да е над 37(меря я орално)  но като видях че и твоята е такава се успокоих.
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #82 -: Юли 03, 2015, 10:43:31 am »
Сара, добре дошла при нас! Успех с лекаря днес, ще чакаме да се отчетеш после ;)
Синеочка, ти си на любимите ми СПА процедури... Мен ме пуснаха преди няколко дена от СПА комплекс Шейново  :lol: Отново бях с контракции, за три дена ги овладяха и сега съм добре. Пожелавам ти лек престой там и много скоро да сте си вкъщи в добро състояние с бебка. Иначе за шийката - моята в 19та седмица беше 27мм, тогава говореха за евентуално започнало скъсяване. Не се предпиема нищо преди 25мм. Но в твоите седмици шийка 30мм си е напълно нормална. Не виждам проблем и само са те шашнали излишно!
За киселини може да пробваш и студено прясно мляко. Аз като е много тежко положението и имам криза от която започват много силни стомашни болки пия по една таблетка квамател. На листовката пише, че не е препоръчително за бременни без предписание от лекат, но с предната бременност заради киселини стигнах до такова състояние, че ме приеха на системи в Шейново с обгорен хранопровод, нищо неяла, за седмица отслабнала със 6 кг в 6ти месец и припадаща. Спасиха ме с венозен квамател и гастроентеролог каза, че може при нужда да взимам по една таблетка на ден от 40мг. Така изкарах до 9тия месец. Сега пак съм с киселини от 5ти месец. От време на време посягам към кваматела. Стискам палци да не ти се налага все пак.



*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #83 -: Юли 03, 2015, 11:26:35 am »
Lilitu благодаря :* след малко съм при доки и ще пиша след това какво е станало. Забравих да кажа, че съм в Шотландия :) аз малко се притеснявах и , че БТ ми е 36.6-8 пък четох че трябва да е над 37(меря я орално)  но като видях че и твоята е такава се успокоих.

Sara_J, при орално мерене БТ е по-ниска - с около 0.2-0.4 степени от анално и вагинално мерене, така че спокойно :))
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #84 -: Юли 03, 2015, 12:58:59 pm »
Линаполи, благодаря за милите думи. Надявам се утре да ме изпишат. И да сме си вкъщи. Колкото до киселините на мен дори от прясно мляко и ябълки ми се получават. Поръчахне Рение айс да видим, дали ще помогне.Тук сестрите ми казват, че щом имам киселини, бебето щяло да е с коса. Не знам до колко е истина и до колко бабини деветини. Ще видим, като се роди.


Всеки миг е още един шанс...
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #85 -: Юли 03, 2015, 14:06:18 pm »
Благодаря Ви за подкрепата. И аз си мислех да я измеря анално за да видя какво ще покаже. Лекарят каза че болките са нормялни не ме е преглеждал само си говорихме. Остава да чакам да дойде 28.07 тогава имам час за акушерката и да видим за кога ще ми даде час за УЗ. ХУБАВ ДЕН НА ВСИЧКИ :*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #86 -: Юли 03, 2015, 21:28:18 pm »
Синеочкa, и aз съм тaкa. Ялa / неялa все съм с киселини. Прясното мляко ми помaгa сaмо в нaй-леките случaи... Дaно ти подействaт тaблетките Рение Aйс, но според мен сa по-слaби от Гaвисконa. A зa косaтa нa бебето - пълни глупости. Според тaя теория Сaмуил трябвaше дa е с косa до кръстa. Роди се с много мaлко косa, която опaдa почти веднaгa и до годинкa и половинa имaше сaмо мъхче по глaвaтa. Скоро го постригaхме зa първи път.  A и не виждaм връзкaтa между косaтa нa бебето и стомaхa нa бременнaтa. Бебето си е в мaткaтa, в мехурa, зaщитено от плaцентaтa... кaк косaтa му би достигнaлa до стомaхa зa дa го дрaзни искaм дa ми обяснят стaрите бaби. Не вярвaм в бaбини диветини...
Сaрa, ще се изтъркули времето бързо :) до тогaвa се пaзи. Зa болките може дa пиеш но шпa, пaпaверин или техен aнaлог в Шотлaндия.



*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #87 -: Юли 03, 2015, 21:48:12 pm »
За киселини много добре ми действат едни хомеопатични - Гастроцинезин. Разделното хранене и изчакването нещото да се смели също. Примерно на месо, риба, сирена им трябват 4 часа, ако ям бял хляб не ям месо или картофи. Беля абсолютно всичко, което може да се обели от пресните плодове и зеленчуци. След хранене не пия вода или поне не голямо количество. Като цяло с леки промени успявам да избегна киселините или да си спаднат сами до 30 мин. след като са се появили. С бременността естествено не знам дали ще е така, но до тук близо година ги овладявам :)
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #88 -: Юли 03, 2015, 22:11:04 pm »
Ееее мн кофти така с тия киселини! Аз пък нямам,ям си всичко и за сега да не чуе дявола но киселини нямам,явно наистина всяка бременност си е различна и индивидуална за всеки:-)
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #89 -: Юли 04, 2015, 08:05:40 am »
м-и, честито завръщане в "бременната тема" ;-) всичко да е наред!
Моята госпожица вече е 500 гр, расте си, рита си. Тази бременност е сякаш по високо коремът ми и предполагам, че това ми прави толкова ранни киселините  :?


*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #90 -: Юли 04, 2015, 10:19:59 am »
Момичета, на мен ми удължават "почивката" с още ден.Снощи имах болки и бях на система. Нямам разкритие и шийката не е мека. Мислят,че може да се дължи на факта, че бебето изведнъж е пораснало толкова много. Поплаках си снощи, че ще стоя още ден. Имам чувството, че болниците вместо да лекуват разболяват. Днес съм по-добре. Но настроението ми е скапано.
Бебе, моето коремче също е високо горе, може затова да имаме киселини. При мен от снощи положението с киселините е ужасно-повръщане и давене. Чудя се дали има връзка с болките ниско долу, защото и предната вечер преди да ме приемат в болница бях така. Изгарящи киселини, комбинирани с повръщане и контракции.


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #91 -: Юли 04, 2015, 11:31:48 am »
Синеочка съжалявам за състоянието ти и за "СПА"-то, много неприятно наистина, надявам се да се оправиш бързо и да не се повтаря повече. С киселините и аз се боря от около две седмици, а сега съм в 15-та г.с. При мен последните няколко пъти като че ли имаше успокоение когато хапвах малко череши или диня, но преди няколко дни и това не ми помогна, ще си купувам днес Рение - поне това ми препоръча една позната.
Аз пък преди три дни усетих малкото човече как мръдна на два пъти в ляво от пъпа ми и беше толкова вълнуващо, направо чувството е несравнимо!  :D Но от тогава не съм го усещала отново, може би все още е твърде мъничко.
Пожелавам ви един спокоен и усмихнат уикенд, момичета! :*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #92 -: Юли 04, 2015, 12:49:50 pm »
Синеочка и аз мн съжалявам за състоятнието ти,дано бързо се оправиш и се насладиш н останалите седмици от бременността ти по друг доста по приятен начин:-)
edit и аз горе долу в 15 седмица започнах да усещам моите бебета,първо по рядко но след това и до ден днешен ги усещам всеки ден,макар че вече съм в 20 сед но все още Не съм усетила ритничета. Някой знае ли кога трябва да усещам вече ритничета,знам че всяка бременност е различна но все пак?:-)
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #93 -: Юли 04, 2015, 13:08:03 pm »
Благодаря ви за милите думи. ММ дойде да ме види и машко ми се оправи настроението. Донесе ми Ранието. И яеднага ми подейства. Обаче май ми е обгорен хранопровода, защото като пия вода или айран усещам парене. Мисля да питам някой от докитата дали няма връзка между зверските киселини и контракциите. Не съм чувала да има, но и двете вечери , в които киселините бяха ужасно нетърпими имах контракции. Може и съвпадение да е.
Едит, честито! Няма по-хубаво нещо от това.
Веси, аз директно усетих ритник в 17 г.с. преди това не съм я усещала. Сега вече Мога да различа обръщания, хълцания, глава, ръка, ритник. Много е интересно и най-странното е, че никой не те учи кое какво е просто си знаеш.


Всеки миг е още един шанс...
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #94 -: Юли 04, 2015, 16:44:13 pm »
Синеочка, при предната ми бременност имам някъде 2,5 - 3 месеца в болница + още 3 плътно лежане зимата у дома. Броих си ги по болничните в здравния картон. Ужасно депресиращо е, особено като виждаш и какво се случва около теб... Наистина те психясва и разболява. Аз намерих тогава начин повечето време да съм сама в стая - да не слушам и виждам страшни истории. На моменти отказвах да ме изпишат, само и само да дам по-голям шанс на бебчо. Като си гледам сладурчето - струвало си е ;) Сега се моля да влизам в АГ-то чак октомври-ноември за щастлива среща с бебката. Дано ти е последно СПА преди да се гушнете с бебче!
Ритниците на госпожицата сега са много по-яки от тези при предишните бременности, а и по-рано сякаш я усетих. Явно всяко човече си има темперамент още от корема ;)


Re: Тема на бременните №95
« Отговор #95 -: Юли 04, 2015, 19:36:11 pm »
Здравейте, момичета! Ние в четвъртък бяхме на ЖК. Последния месец съм свалила 2 кг, но то като се замисля, наблягам повече на плодове. Докато ме гледаше на УЗ, телефона на док звънна, та докато тя си говореше, аз гледах как бебка си играе  :D
Плацентата ми още е ниско разположена, покриваща изхода. Док ми изписа Утрогестан и (по моя молба) сменихме Диаспорал-а с Магнерот. В понеделник ще са ми готови резултатите от ПКК и урина - дано са наред, че не искам повече хапове.
Знаейки вече, че чакаме момиченце, започнах да плета одеалце. Набелязах и една рокличка, но днес не открих подходяща прежда.
Приятна вечер и леко бременеене на всички.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #96 -: Юли 05, 2015, 08:48:31 am »
Благодаря Бебе!
Момичета, а как се справяте с гаденето? Не е ежедневно, но се наливам с вода с лимони от сутринта. Някъде съм чела, че е хубаво да се яде месо първите месеци и дори и да ми се яде само салата, поне веднъж дневно ям месо.
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #97 -: Юли 05, 2015, 10:04:53 am »
Нелка, на мен магнезиев диаспорал ми пред писаха от 17 г.с.превантивно по едно прахче до края на бременността ми (с близнаци). Аз не знам какво е контракция! И аз като теб исках магнерот вместо магнезиев диаспорал,  но док ми обясни, че количеството магнезий в прахчето е по голямо от колкото да пия 3×2 таблетки магнерот. Исках да споделя тази информация с теб и да съм ти полезна! Но всички бременности са различи- успех бременелки!
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #98 -: Юли 05, 2015, 11:56:33 am »
Нелка, браво за хубавите новини от ЖК.  :bighug:
м-и, гаденето е хубав симптом нали знаеш ;) Така, че му се наслади. На мен също лимон и вода ми помагаха, много. Знам, че на някои момичета изписват Деган ,ама той е само в краен случай.Дано не ти се налага да стигаш до него. Чувала съм, че ментовите бонбонки помагат. Може и с тях да опиташ. Колкото до яденето на месо, аз мисля, че това са митове. Тялото знае от какво имаш нужда, особенно през бременността. Аз не можех да гледам месо до 14 г.с. , а съм върл мръвкояд. Тогава и хемоглобина си ми беше пушка и всички други неща. Яж си каквото ти се яде, не се насилвай излишно. Лека бременност ти желая :)

 Мен и днес ме задържаха, разбра се, че има връзка с киселините, повръщането от тях и контракциите. И от днес съм на диета - препечени филийки и обикновени бисквити. Все още не съм яла, но се чувствам по-добре. Снощи повръщах и получих контракции. Поне разбраха от къде идват. Силно се надявам утре вече да съм си у дома. Добрата новина е, че бебка е добре. Мен друго не ме интересува. Гледам да съм спокойна, за да е спокойна и тя. И сме се разбрали да изчака поне до моя рожден ден (23.08). 8)
« Последна редакция: Юли 05, 2015, 11:59:06 am от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #99 -: Юли 05, 2015, 14:01:52 pm »
Синеочка, ако контракциите са ти заради киселините и от тях пък повръщането и напъването - колкото и да ти звучи абсурдно това е "добра новина". Овладяват се киселините със съответните медикаменти, ако се налага и Деган ще пиеш - бели кахъри са това. Други причини за контракции са по-страшните, при теб явно ги няма тях, та успокой се малко. Важното е коремната мускулатура да е в максимален покой, както и органите в близост до матката да не правят спазми все тая защо, понеже така я "дразнят по съседство" и на ти контракции. Аз с Дани в 21-а ГС като се обзаведох с разстройство, че оттам яките контракции, че месец отиде докато се овладее положението. Пиех 10 вида хапове и умирах от глад междувременно, щото каквото и да хапна - вода изкарвах и тия ми ти разбутани стомах и черва бошуват, дразнят матката, оттам контракции. Яко ме беше хванало шубето в един момент, че "ще изпуснем бебето"...заради диария.  8O Естествено, преди да забременея - през ум не ми беше минавало, че стомашно-чревни проблеми могат да направят такива бели, ама това като почти всичко в живота - докато не ти дойде до главата...

Киселини имах може би последните 3-4 седмици от бременността и при първата им проява - бях комична картинка. Никога до този момент не бях имала киселини в живота си и съответно нямам идея какво е като усещане. Глътнах яко гипса и паникьосано обяснявам на лекаря си и близките си, че "нещо ужасно става" някак си нещо "ми гори хранопровода"  :lol: Бях пила някакъв сок от стъклено шише, та дори си помислих, че ако бутилките са за многократна употреба и се почистват със сода каустик, че да е останала такава по шишето, че аз пих, че, че.... :lol: :lol: :lol: Момичетата тук ми препоръчаха "Стоп ацид" тогава и действаше безотказно, пих си го до края. Ама това все пак отдавна беше, сега явно има някакви по-мУдерни илачи за тези цели.

При всички случаи, като е тежко и сериозно положението - не се дърпайте от прием на медикаменти, каквито ще да са, ако нещо от т.нар. "хомеопатия" не помага - сменяйте с нещо продукт на "фарма-мафията"  :lol:, важното е да се тушира съответния проблем, всичко друго е без значение. И "Деган" съм пила с Дани и какво ли не още, едно не е било "хомеопатично", а и не само аз съм била на разни медикаменти през бременността си - и моето и другите бебета си се родиха живи и здрави. Разбирам, че всяка бременна жена, предпочита да изкара от-до без прием на какви да е лекарства, ако ще "за всеки случай", но реално - бая се "пресолява манджата" на тема бременност и медикаменти и аууу колко страшно, ако пием парацетамол, или АБ дори и нещо ще му стане на бебето. За щастие - сме доста съвършено устроени като организъм, ембрионите съвсем не са толкова "халтави" колкото ни се струва на нас с разбутаните ни бременни мозъци и майчини страхове.

Обръщам специално внимание на въпроса, защото когато аз бях бременна - видях няколко пъти какви тежки проблеми си докараха бременни жени, само заради отказ да приемат медикаменти, хем назначени от лекар и хем сериозни бяха състоянията им. Не та не, това щяло да навреди на бебето, хвърля се рецептата и се купуват няк'ви дивотии "пенкелер", че накрая така втасаха тия жени, та лечението, за да спасят бременността им лекарите беше по 10 откъм медикаменти, сравнено с първоначално назначеното (ама неприложено на своя глава). Напоследък такива случаи са все по-чести за съжаление, въпреки че се съмняам коя да е бъдеща майка в този форум да е склонна към такива прояви - аз да съм си казала и да ми мирна главата по въпроса.  :lol:

Последния подобен случай, отпреди две седмици го знам от моя зъболекар. Идва бременна пациентка с пулпит на зъба, ама така предържано, че надута - венеца, бузата, с адски болки. Пита я човека, защо е чакала досега - тя обяснила, че 10 дни пила н'ам к'ви отвари и си правила компреси от някакви неща там, белким й мине... Предвид напредналата й бременност, обяснява й, че не може да пипа такъв зъб без упойка, щото ще му припадне на стола, не само контракции ще получи... С много кандърми и почти скандал и явно много я е боляло - скланя на упойка в минимална доза, колкото да й отвори зъба и да сложи медикаменти за умъртвяване на нерва и после знаете - вади се нерва, пълнят се канали, слага се пломба... Така, ама дамата след процедурата взела, че се зачела в нетЯ и хоп - по принцип след пълнене на канали се прави рентгенова снимка на зъба и ако са ОК - тогава се затваря чак иначе се презапълват. И щото спряло да я боли и не ще рентген, че опасно за бебето, пък кой да чете, че се слага престилка и се снима само зъба и няма дерт... Решила, че така си е ОК и няма какво да се занимава повече с това преди раждане и съответно - не отишла пак, след два дни както й е казал зъболекаря да оправят зъба, ами си останала така - с лекарството и цимента. След още 2 дни - мъжа й я кара в спешното с почти 40 градуса, бълнуваща, надута, с адски болки, ама така, че ще й се пръсне главата и я боли цялата - не може да посочи дори източника на болката. В добавка от тия болки - яко драйфане и обезводняване, контракции, кетоацидоза...прелест. Усещат се за щастие лекарите, викат за консултация стоматолог - тя челюстта възпалена, невралгия на лицев нерв, всички екстри. Та....наложило се накрая с няколко упойки само заради зъба да се оправят нещата и то при лицево-челюстен хирург. Отделно що системи и медикаменти, за да овладеят контракциите, пък болките и стреса не ги смятам. И всичкото това нали, щото "аман-заман от една зъболекарска упойка на бебето ще му станело нещо". Дамата е юрист апропо, не да каже човек някоя проста и неграмотна от мааалата, само че си имала някакви супер крайни "грийн и био мании". Доколкото разбрах - вече е добре жената и се очаква да си роди около термин, да са живи и здрави и тя и бебето й. Но все пак ви го споделям случая да видите от едните добри намерения и убежденията, че всичко е по-добре за бременната и бебето й от конвенционални медицински намеси в някакъв случай - к'ви ужасии могат да станат. А, пропуснах, че от това й изпълнение - естествено такава инфекция си е докарала, че бая АБ са й вливали, през абокатче и то над седмица.

Приятен почивен следобед на всички и пребиваващите на "СПА" - утре да са си по домовете пожелавам и да не завтарят такива "процедури".  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!