0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #20 -: Юни 24, 2015, 09:26:42 am »
ХАйййде на бебетата  :D Дано и за мен да е последна тема
Хайде .. uBu, дано това да ти е последна тема.

А на мен ми се иска да ми е първата, но както казва бебе_2013
Цитат
нещата се случват, когато им дойде времето.
Само да идва по-бързо вече ..
А дотогава се надявам, че поне мога да ви чета и да се радвам заедно с вас.
« Последна редакция: Юни 24, 2015, 09:28:39 am от Tеди »

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #21 -: Юни 24, 2015, 09:38:41 am »
Теди, много скоро и ти ще бъдеш тук. Надежда(та) е на път ;)


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #22 -: Юни 24, 2015, 11:00:32 am »
До две седмици ще се е родила. Колко чакат в Англия? Май бяха две седмици.

Принципно в петък съм на консултация за предизвикване и ще искат още тогава, но имам право да изчакам до 2 седмици. Аз ще чакам до последно, ако се наложи че казват че контракциите от предизвикването били много болезнени, а аз държа да раждам без упойки.

Момичета ,  преди малко когато отидох до тоалетна  , по тоалетната хартия имаше кафяво слузесто течение, а в тоалетната чиния нещо като кафяви , жълти парцалчета . И аз не мога да ги оприлича точно. В 39 седмица съм .  Дали е тапата или нещо друго. Изчаквам да стане  9.30 и да се обадя по телефона на доктора. Сега като ходя до тоалетна , няма нищо .

Тапата е. Обаче не се притеснявай, може да не започне раждане веднага. Аз съм без тапа от миналият понеделник. Ако почне - леко раждане и приказна първа среща!

Яни, Честит Имен Ден! Пожелавам ти много здраве, щастие и едно успешно и леко раждане. Пък кой знае Димана може и днес да реши да ти направи подарък ;)

Благодаря за пожеланията, ама няма да е днес :-)

26.09.2019
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #23 -: Юни 24, 2015, 11:51:57 am »
Дaри тaпaтa е.и моятa кaто почнa дa пaдa беше розово с кървaви жилки и после беше слуз кaто сопол,aмa нямaх контрaкции.кaзвaт че до 48 чaсa зaпочвaло рaждaнето,но при мен чaк след 3денa изпaднa остaнaлaтa чaст и тогaвa зaпочнaхa истинските контрaкции.понеже бях в болницaтa и кaто ме прегледaхa бях сaмо 1.2 см.рaзкритие и ми кaзaхa с тaковa рaзкритие могa дa съм ходилa и още 3 денa тaкa,aмa нaли остaвaхa няколко чaсa до термин. Зa 5 чaсa нaпрaвих 5 см рaзкритие и в 9:20 родих.aко нямaш контрaкции недей дa бързaш зa болницaтa.aко имaш зaсичaй си ги aз слезнaх в предродилнa зaлa с контрaкции нa 11 мин.aмa лежaх сaмо и чaкaх.тaкa че почивaй си и събирaй сили тaкa ми кaзвaше 1нaтa гинеколожкa :) очaквaй скоро твоето съкровище

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #24 -: Юни 24, 2015, 23:13:03 pm »
Известна съм във форума, че раждам предизвикано и направо първокласници.  :lol:
Бебето слязло ли е поне?
Не мога да преценя дали боли повече, защото при мен раждане така и не тръгна от само себе си. Но е факт, че е по-продължително. Първия път дори бебето не беше слязло надолу и бая време раждах и много се измъчих. Втория път беше доста по-лесно. Дори си мислех, че ще мога да мина без упойка, но като мереха тоновете на бебето и не можех да се движа, много ме болеше. Така че, за два часа и половина не издържах без. Първото раждане без упойка не искам да си го представям. Имах 10 часа много болезнени контракции.
Защо си решила да раждал без упойка?
Аз си мислех, че ще опитам без, но ако не издържам, ще помоля да викнат анестезист. Първия път чак се ядосах, че се забави почти час.   :lol:

*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #25 -: Юни 24, 2015, 23:29:33 pm »
Бебето слязло ли е поне?

Толкова е ниско вече, че корема ми почти се удря в колената :-)
Той беше слязъл още в началото на 9-ти месец, но последната седмица слезе още. Не знам дали има вече накъде.

Защо си решила да раждал без упойка?

Като цяло тук се опитват да направят всичко възможно, за да не слагаш упойка.
Но това което ме притеснява най-много е, че според официалната статистика 85% от ражданията в Англия със сложена епидурална упойка завършват с форцепс или вакуум. Не искам да се стига до такова положение само защото не съм издържала на болката.
От друга страна съм с ясното съзнание, че ако боли ужасно много няма да имам сили да напъвам и в такъв случай ще трябва да сложим упойка. Така че съм предвидила и този вариант в birth plan-а си.
Запасила съм се и с TENS машина за първите часове на раждането, която представлява електроди поставени на гърба по които контролирано пускаш ток. Нещо като "клин клин избива". Но нея я водят, че помага до около 5-6 см. разкритие.

В тоя ред на мисли днес се сетих (ако някой знае) - при преносване и съответно предполагаемо остаряване на плацентата съществува ли някакъв риск за взимането на стволови клетки. Ние освен тях ще взимаме и съхраняваме и останалата част от плацентата. Та просто се чудех дали преносване би оказало влияние на качеството на взетият материал?

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #26 -: Юни 25, 2015, 00:18:24 am »
yanicka, хем не съм раждала естествено, хем ако бях си го помислила - щях да съм анестезирана до върха на косата аз лично и намирам за тотално безсмислено да търпя нещо, което мога и да не търпя. Казвам го, за да е ясно, че съм пристрастна по такива теми и то до крайност може би. Така е коректно да се говори по такива въпроси за мен.

Оставяме настрани моите пристрастия, обаче... естествените раждания с епидурал в цяла западна Европа, САЩ и ДОРИ България са вече норма, а не изключение и на цялата тази огромна територия и брой родилки (опитай да сметнеш колко) - форцепс и вакуум да се ползва е сред изключенията. За България дори - форцепсът направо е отречен в общия случай, все тая с епидурал, или без. Ако в Англия такъв процент от ражданията се случват с употребата на въпросните средства - това не е по вина на епидурала, ами по вина на "школата" им. Няма никаква логика просто, навсякъде по света да не се стига до такива намеси в същата ситуация най-често, пък в Англия баш да е в такъв процент и да е "заради епидурала" ;) Заради нещо друго е и само ти ще го отнесеш излишно форцепса, ако опреш до него, ама и без епидурал, щото решат ли, че се налага да се ползва - за упойки е твърде късно. Та мани ме мен, ама раждалите естествено майки послушай поне - искай си упойката, тя за бебето ти не е опасна все пак, за теб - също, ама ако не върви всичко гладко (ха дано не става) поне ако я имаш - ще си спестиш много, много излишен дискомфорт, да не ползвам друга дума.
Както и да родиш - леко и бързо, или с най-големия гърч на света възможен - все си майка, не по-малко от всяка друга на този свят. Въпреки романтичните ти настройки и разбушувани хормони предстартово - нито е лесно, нито е приятно изживяване едно раждане чисто физически, дори най-леко да мине, да не говорим, ако не...

Тия с "електрошока" ги четохме при една твоя "колежка" дето ражда в Англия, ама ти нищо не си - тя беше нахъсана до Бога по темата. Не му е времето сега, че си с бебе "на изхода" вече - да ти давам линкове, да четеш теми. Ще ти обобщя набързо само. След най-старателната подготовка на света как ще ражда натюр, пък във вода, пък и тя имаше такъв електроуред, пък имаше и друг за разтягане на перинеума, млада все пак жена... Еми накрая рева за епидурал, който не й поставиха, защото вече нямаше за кога и бебето го вадиха с форцепс. За щастие - и двете са си живи и здрави, ама за връзката епидурал-форцепс - толкова. Хеле У Англия. В тази държава конкретно - аз не бих раждала ни естествено, ни секцио, по-скоро ще родя в държавното АГ в България при който се случи на смяна и знам защо го казвам, ама вече все тая при теб.

Та си искай епидурала, зарежи статистиките и дивотиите и дано мине леко и бързо всичко и скоро да ни се похвалиш тук. :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #27 -: Юни 25, 2015, 08:53:37 am »
Яничка, възхищавам ти се за куража да родиш без упойка. Пожелавам ти леко и безпроблемно раждане. Специално за теб разпитах вчера една колежка, чиято дъщеря 2 пъти ражда в Лондон. Каза, че първото раждане е било в нещо, като поликлиника и минало само само с наблюдение на акушерка. Било по метода на Ламаз. Било леко и безпроблемно и се разминала само с няколко шева. Изписали я след 6 часа. Второто раждане бишо тежко и под лекараски екип, с тежка кръвозагуба. Няма да изпадам в подробности да не те плаша. Дано раждането ти е леко и безпроблемно, пък дали с упойка или не, важно е ти и малката после да сте добре.
Жбрул, аз също не бих си причинила нещо, което мога да не си причиня. С изключително нисък праг на болката съм и едва ли ще мога да издържа нормално раждане. Наречете ме страхливка, може и така да е, не ме е срам. Страх ме е от неизвестността на болката и фактът, че изпадам в силно агреаивно състояние, когато много ме боли. При мен секциото е препоръчително, заради лазерната корекция на очите и страха ми от разкъсване на ретината. Сигурна съм, че ако се напъна, ще мога и нормално да родя, но..наистина не ми се ще да си го причинявам. Не толкова за мен, но за детето. Майка ми навремето ражда седалищно сестра ми  била е разпрана от до и месеци не е можела да яде друго освен течна храна. При моето раждане(17 год по-късно) се разминала само със 15 шева и моята измъкната ръка( за щастие нямам последици от това). Не ме , разбирайте погрешно, нямам против нормалното раждане, адмирирам всички, които държат на това. Просто аз лично предпочитам секциото, като метод на израждане. Разбира се, нищо не се знае, как ще се стекат обстоятелствата при мен и дали и аз няма да родя нормално. Защото човек предполага, Господ разполага.
« Последна редакция: Юни 25, 2015, 08:55:50 am от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #28 -: Юни 25, 2015, 10:56:34 am »
Жрбул, много ми хареса това - ако може да си спестя да ми е гадно, що да се мъча ;)
Яни, всичко ще мине нормално  :bighug: Не се шашкай на финала и не се заричай нищо. Само вярвай, че лекарите ще направят най-доброто за теб и за бебка! Ще чакаме да се похвалиш, че и двете сте добре.
Аз не си правя никакви планове от сега за раждането. Имах някакви, нооо нещата се омотаха малко и сега, на прага на 6тия месец, не знам кой, как и къде ще ме изроди :(


*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #29 -: Юни 25, 2015, 11:14:55 am »
Бебе, чудесен пост! :bighug: :bighug:  Стискам палци на всяка от нас, когато мечтаният момент дойде , всичко да мине гладко и без усложнения. Важното е всяка да гушне мечтаната рожба, пък как ще дойде тя, няма значение. Вярвам, че с Яни всичко ще бъде наред и ще има едно леко и безпроблемно раждане. :bighug: :bighug:


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #30 -: Юни 25, 2015, 11:46:09 am »
Теди, стискам палци скоро да се похвалиш с бременност в тази тема :)

yanichka, все си мисля от няколко дни че днес, по-точно тази нощ ще е твоята нощ да се срещнеш с твоето малко чудо :))) . Дано всичко мине леко и бързо, но и аз съм съгласна с другите мами, че е по-добре да не чакаш дълго за упойката. С преносването на бебчето мога да кажа само, че не е добре за кожата на бебето, моя позната преноси и след това известно време имаха проблем с кожата, мазаха какво ли не, за да се оправи. Но конкретно за твоите въпроси не мога да дам мнение.
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #31 -: Юни 25, 2015, 12:12:44 pm »
Имам въпросче и особено към момичетата бременни или вече родили близначета- кога коремчетатат ви станаха големи? Аз съм в 5-ти месец,имам корем но според мен е много малък за две бебчета,незнам аз ли се вкарвам в някой филм или се побърках вече:-):-):-) лекарката ми каза че всичко е наред поне в този етап,но аз си мисля че туй като половината бременност вече мина би трябвало корема ми да е по голям? Вие как бяхте? Кога започна усилено да ви личи големия корем?
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #32 -: Юни 25, 2015, 12:17:59 pm »
Jbrul, както винаги страхотно написан пост :-)
Само дето по почти всичко написано сме на двата различни бряга на едно гооолямо езеро. Ама нормално - разни хора, разни идеали.
Засегнала си много теми, но аз ще коментирам само една от тях, защото тя ми е най до главата в момента. Аз забременях в България, във Варна и съвсем напълно целенасочено се прибрах в Англия, за да родя тук, като нищо не е случайно. Имах доста проучвания преди това.
Защо го направих:
- тук думата какво ще се случва по време на раждането е само и единствено моя. Освен ако не става въпрос за предприемане на действия когато има риск за мен или бебето.
- никой няма да бодне и една игла в тялото на бебето ми (без значение дали за взимане на кръв или ваксина) без мое знание и разрешение
- акушерката ще ми говори на "сърце мое" и тем подобни мили обръщения, вместо да ми крещи какво да правя
- мога да сменям персонала, който ме обслужва колкото пъти искам, ако не ми харесва отношението им или не сме с еднакви разбирания за процеса на раждане
- от момента на излизането на бебето до момента на напускане на болницата то няма да бъде отделено за нито един миг от моето тяло, освен ако аз не поискам това
- първото нещо, което правят тук е да сложат бебето на гърдите и да ти покажат как да кърмиш. Бебето ми няма да бъде захранвано с АМ без мое знание и съгласие. Мога да разчитам на 24-часова помощ от 3 организации консултанти по кърмене още от самото раждане. Тоест има такива налични и в болницата.
- мога да избирам позата в която ще раждам и да я сменям колкото пъти реша
- мога да се храня, да си донеса свещи, музика, любимото одеало и всичко останало, което реша че ще ми донесе спокойствие и комфорт в болницата
- при мен непрекъснато от момента на постъпването до момента на раждането могат да бъдат двама приятели или роднини, така наречените партньори за раждане. Те участват в раждането, толкова колкото и акушерките, които ще се грижат за мен.
И всичко изброено по-горе ми се полага напълно безплатно от Здравната каса. Със сигурност съм забравила нещо, но това са важните за мен неща.

Синеочка, нещото като поликлиника, в което е раждала жената се нарича birth center. Там наистина персонала е само от акушерки (то и в болниците ако всичко е наред имаш досег само до такива). Обаче всичко е като в хотел и във всяка стая има басейн за раждане. Но за жалост аз се водя високо рискова бременност и нямам право да раждам в такъв център.

bebe_2013, и аз не исках да си правя планове, но тук такава е системата. Задължително в документите ми трябва да има този план за раждане, в който са описани всякакви ситуации и как искам да се реагира при тях.

А иначе аз колкото вярвах, че ще имам тежка бременност, толкова вярвам че ще имам леко раждане. Едното не се оправда, да видим с другото какво ще стане. Единственото, от което ме е страх е неизвестното. Мисля, че в момента в който започне да боли и вече знам какво е, този страх ще изчезне.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #33 -: Юни 25, 2015, 22:19:49 pm »
Яни, леко и безпроблемно раждане!

Страхотен пост за раждането и правата на родилката. Надявам се и аз да стигна до раждане, че при мен проблема е в задържането... Но поради същите причини, които си изброила, аз бих се върнала да раждам в Англия (в момента съм в Америка)...

Нямам търпение да се запиша и аз във вашата темичка...дано да е скоро :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #34 -: Юни 25, 2015, 22:27:02 pm »
Яничка, аз не съм раждала в България, но не съм и в Англия. И двата пъти бях с епидурална без форцепс, без вакуум.
Щом бебето е слязло, това е много добре. Дори и да се наложи да се предизвика раждане, ще мине по-бързо и леко. Иначе втория път акушерката в 36 седмица ми каза ухилена, че ми бил паднал коремът. И какво от това?! София се роди предизвикано, 10 дена след термин.  :lol:
Ако смяташ, че мога да ти бъда полезна с нещо, ще се радвам.

Поздрави и леко раждане! Не помня дали споменах, но жената на най-добрия ми приятел роди миналата седмица в Лондон второто си дете. И първото е родено там.

Весита, това с корема е индивидуално. Аз не съм била бременна с близнаци, но все пак. С първата бременност реално започнах да имам корем в края на 6-ия месец. Помня, че в петия още си носех нормалните панталони. При втората се подух още след стимулацията и в началото на 4-ия месец вече ме поздравяваха за бременността.
Извод: не се вкарвай във филми! Ако имаш съмнения, посети и друг лекар! Толкова мога да ти кажа.
« Последна редакция: Юни 25, 2015, 22:29:30 pm от blue_sky »

*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #35 -: Юни 25, 2015, 23:38:56 pm »
Яничка, сигурно ще те изненадам, ама тези неща относно ражданията в Англия (и в други държави) ги знам, считам, че у нас доста от тях трябва да са така - визирам правата на родилката, отношението на мед. персонал и всичко, което у нас хич, ама хич не е ОК по тези въпроси в държавните болници. Виж в частната - може и клоун да си извикаш, ако смяташ, че ти помага на раждането. Аз съм раждала (така де "оперирана съм от бебе" :lol:) в частна болница, с придружител, с консултанти по всичко, безболезнено ми беше от-до цялото "упражнение", относно бебето са ме питали за всичко и преди да се роди и по време на престоя ни там, за мен пък да не говорим - оплаквания нямам, точно напротив. Няма съвършена здравна система никъде по света обаче, тази в Англия също си има недостатъци вкл. по отношение на ражданията, затова писах - каквото писах напред, защо аз там не бих раждала по свой избор. Определено - не му е мястото, а още по-малко времето сега с теб пък точно - да нищим недостатъците й. Настроена си супер позитивно, това е супер, задръж тази настройка и всичко ще е ОК.  Желая ти най-лекото раждане и най-хубавите спомени от него.

На другите момичета в темата бих казала, да не забравят, че раждането (все тая какво, как и къде) е пореден етап по пътя към крайната цел - живи и здрави майка и бебе. То не е самата цел, смисъл, кулминацията на всичко ;) Бременните жени, преди финала - имат склонност да се фиксират в самия акт на раждане, това е обяснимо. И лесно се минава границата (неволно) между доброто планиране и подготовка до "лудването" по темата, създаването на предварителен образ кое как ще се случи, когато не се случи така - стрес и нерви. Въпреки, че това е силно емоционално изживяване разбира се - от рационална и медицинска гледна точка - е механизъм на отделянето на един човешки организъм от друг и стартирането на самостоятелен живот на втория такъв. Най-важното е този "старт" да бъде успешен за бебето и без щети за майка му, всичко друго е второстепенен въпрос сравнено с главния. Напомняйте си го чат-пат и дръжте "златната среда". За свое и на бебетата добро :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #36 -: Юни 26, 2015, 11:42:03 am »
Здравейте,
ох много сте писали, не мога да прочета всичко, че бебка се сърди. Накратко за форцепса - за бога, защо в Англия го практикуват?????  8O 8O 8O Ужасена съм. На никого не препоръчвам да ражда така! Това е касапска история! Майка ми ме е раждала така и направо е отвратена, без упойка да подчертая. Така че за бога момичета, не се съгласявайте на форцепс, дори и да е в Англия, ако ще и на Луната да раждате. Успех на всички!
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #37 -: Юни 26, 2015, 11:45:26 am »
Здравейте,
ох много сте писали, не мога да прочета всичко, че бебка се сърди. Накратко за форцепса - за бога, защо в Англия го практикуват?????  8O 8O 8O Ужасена съм. На никого не препоръчвам да ражда така! Това е касапска история! Майка ми ме е раждала така и направо е отвратена, без упойка да подчертая. Така че за бога момичета, не се съгласявайте на форцепс, дори и да е в Англия, ако ще и на Луната да раждате. Успех на всички!

Аз в тоя ред на мисли да взема да попитам, защото не съм застрахована от нищо. Ако бебето вече е слязло надолу, но не може да излезе поради някаква причина, то тогава какво се прави? Аз лично друго решение не виждам. Или има, ама не го знам?
Само да спомена, че в Англия го правят задължително с упойка и в операционна.

26.09.2019
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #38 -: Юни 26, 2015, 12:26:49 pm »
Здравейте,
ох много сте писали, не мога да прочета всичко, че бебка се сърди. Накратко за форцепса - за бога, защо в Англия го практикуват?????  8O 8O 8O Ужасена съм. На никого не препоръчвам да ражда така! Това е касапска история! Майка ми ме е раждала така и направо е отвратена, без упойка да подчертая. Така че за бога момичета, не се съгласявайте на форцепс, дори и да е в Англия, ако ще и на Луната да раждате. Успех на всички!

Аз в тоя ред на мисли да взема да попитам, защото не съм застрахована от нищо. Ако бебето вече е слязло надолу, но не може да излезе поради някаква причина, то тогава какво се прави? Аз лично друго решение не виждам. Или има, ама не го знам?

Само да спомена, че в Англия го правят задължително с упойка и в операционна.
Здравей Яничка, другото решение е секцио. Наистина не се оставяй вариант Б да ти е форцепс, бебето го вадят с едни щипки и може да му направят нещо. На мен са ми счупили ключицата на дясното рамо.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #39 -: Юни 26, 2015, 12:29:26 pm »
Здравей Яничка, другото решение е секцио. Наистина не се оставяй вариант Б да ти е форцепс, бебето го вадят с едни щипки и може да му направят нещо. На мен са ми счупили ключицата на дясното рамо.

Ако бебето е долу в канала възможно ли е секцио?

26.09.2019