0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #260 -: Юли 21, 2015, 19:54:44 pm »
Между другото снощи в бърза помощ на дежурство беше този Дзивков чувала съм за него но снощи го видях за пръв път.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #261 -: Юли 21, 2015, 19:58:35 pm »
Вили, няма защо. Ето ти линка, който приятелката ми ми прати за д-р Йорданова.http://zdravenspravochnik.com/%D0%B4-%D1%80-%D0%B4%D0%B8%D1%8F%D0%BD%D0%B0-%D0%B9%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82-%D0%B0%D0%BA%D1%83%D1%88%D0%B5%D1%80/ Каза, че наистина много се чака, но жената обръщала внимание, а и техниката била по-съвременна.


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #262 -: Юли 22, 2015, 00:47:17 am »
Абе, как може една уро инфекция да не знаят как да диагностицират и то в бърза помощ? Толкоз ли е трудно да топнат една хартийка в чашка с урина (в англия сестрата пред мен на крак в коридора го направи, като отидох с болки в бъбрека). Извинявам се, че така нахлух в темата, ама много безотговорно ми се вижда лекар от бърза помощ да изпише нощ па, вместо да диагностицира от какво са болките. Уро-инфекция с но-шпа не сe лекува...

На всички бременни пожелавам леко бременеене и прекрасни бебчета и се надявам и аз скоро да св преместя във вашата темичка :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #263 -: Юли 22, 2015, 07:14:40 am »
Маки, разсмя ме и си спомних за едно ходене на моят мъж в спешното. Отива с разтегнато сухожилие(това още не го знаем де), лекарят му обяснил как утре трябва да му правят операция и му дал рецепта и да си ходи  8O Отива в аптеката и жената му вика "Тия аналгина от кога го изписват на рецепта"  :lol: :lol: :lol:
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #264 -: Юли 22, 2015, 07:56:06 am »
Ох и мен ме напуши на смях това с аналгина. Мен вторият път като ме хвана гадината беше съботен ден и не можем да идем при АГ- то ми.  Марш в спешното там една фелдшерка ли беше , ква беше, 3 часа се мъчи по седмиците, в които бях да изчисли в кой месец съм. Накрая ме писа 4 ( аз бях 6) и ме прати в АГ отделението, като вика на мъжа ми звънниш три пъти за раждане. И ние се спогледахме като ударени от гръм.
В отделението ни посрещна млад специализант. Аз такъв красив лекар не бях виждала. Аполон ме накара да се съблека, провери ме старателно (ръчно) за разкритие и бърка да опипа уретера. Би ме малко в бъбреците. Викам този яко е садо мазо.  Установи кво ми има. Той и моят доки първият път като имах такава криза ме почукна леко в единия и другия бъбрек, ама чак като този младок не ме е налагал. Изписа ми едно прахче, което се пие веднъж на 10 дни -Монурал и после познатия ми Уринал акут + но шпа.
м-и, моя девер със счупена ключица го пратиха вкъщи,че уж нищо му няма и му изписаха Аулин. Добре, че се грабна да иде до ВМА София, че можеше да остане инвалид..
« Последна редакция: Юли 22, 2015, 08:00:20 am от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #265 -: Юли 22, 2015, 09:21:56 am »
Ужас страшна безотговорност и немърливост... Аз не знам защо някои хора са станали лекари  :x моя мъж преди време отиде на лекар защото мислехме че има заушка една лекарта му вика ти имаш апенфикс ще те оперираме...  8O просто са ужасни. Успех на всички и дано още много много момичета се включат в тази тема :* :)

*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #266 -: Юли 22, 2015, 13:31:12 pm »
vilito0_9195 в най скоро време , с пожелания от мен за сърчице и бебче  :babyflips: :crossfingers:
Аз преди време за малко си бях сменила д-ра, е такова чудо за болки в яйчниците след пукната киста , 55 мм да ти изпишат антибиотик  :lol:
Късмет на всички  :wink:
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #267 -: Юли 22, 2015, 14:28:59 pm »
Здравеите! Не се вкличвам но редовно ви чета. Малко в повече ми идва изказвания негативизъм към лекарското съсловие  :wink: Смешно и несериозно ми звучи подмятане на диагнози и леченеие от хора които не са учили 11год. медицина за да могат да си го порволят. От това което прочетох не намирам  причина за недоволство. Получили сте преглед и ви е назначено лечение. За да ви изпише но-шпа той е изклучил бъбречна колика и симтоматична уроинфекция. Ако имате съмнение искате от личния талон за специалист нефролог за да сте по спокаина. Иначе относно ембриона още е рано да се види, може сакче с хубав УЗ. По принцип наличието на сакче не значи бременост от мед. гледна точка т.с. може и да са го видяли но да не са ви казали ;) Лека бременност  :wink:
 
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #268 -: Юли 22, 2015, 14:57:02 pm »
Милх, колкото и да ти е неприятно масово в бг лекарите не обръщат сериозно внимание на пациентите. То затова и има много опарени момичета. Факт е, че лекарите тук, особено я спешното работят за жълти стотинки и съответно не влагат много усилия при прегледа на пациенти. Има и изключения разбира се, но масата. Аз не познавам човек, който да не се е опарил от небрежен лекар. И никак не преувеличавам. Малко останаха съвестните специалисти.
Да, права си, не съм учила 11 г медицина, за да поставям диагнози, но на база на личен опит я съветвам, пък тя не е глупава, сама ще се.ориентира какво и как.  :wink: Не винаги преглед означава правилно поставена диагноза, за пример ще ти дам баща ми..цяла година го лекуваха за остеопороза, а той бил с инсулт, който се останови при втория удар, който получи.Що пари издадохме за мехлеми и процедури.Аз имах съмнения за инсулт още тогава, ама на коя съм аз, не съм учила 11 г медицина.
 И знаеш ли как лекарите се отнасяха към него(при втория инсулт)..като парче месо, а тези от спешното отказаха да го хоспитализират, защото бил изперкал ( защото говореше заваляно и не можеше да се ориентира коя година сме и въибще кои сме с майка ми). Сама ходех от лекар на лекар да се моля да го прегледат, докато той вкъщи с майка ми бере душа. Бях на 21. Молех им се и плачех, само един от 5 дойде, защото ме съжали или защото казах, че ще платя тройно прегледа.Тогава вече го приеха в болница, но беше късно..
Братовчедка ми едва не я умориха от перитонит, момичето се влачи от болка те я връщат, че има гастрит. Едва я спасиха. Да не ти казвам и за бебето на съседите, с пневмония, а му изписваха капки за колики..
Пак казвам има много лекари, на които бих целувала ръцете, но на фона на некадърниците са изключително рядко срещано явление...
П.П. И на мен ми се иска да вярвам безрезервно, но след като се опарих и загубих любим човек, поради небрежност; не мога вече просто. Нямам розови очила за всеки лекар. Съжалявам..
« Последна редакция: Юли 22, 2015, 15:16:13 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #269 -: Юли 22, 2015, 15:31:57 pm »
Моля, не ми говорете за професионализма на лекарите, че ми е болна тема!!!!! Кажете ми как в специализирана АГ болница не могат да направят един аборт по медицински причини като хората!!!!!! А това е рутинна процедура и не беше направена от стажант, или специализант, а от лекар с дългогодишен стаж!!!!! В БГ са остали главно некадърниците!!!!! Никой не може да ме убеди в противното!!!!
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #270 -: Юли 22, 2015, 16:47:17 pm »
И аз се посмях малко с сухожилието, ключицата, 3 пъти за раждане и заушката, но то си е за плач направо.

Милч, не е задължително да си учил 11г за да знаеш, че уро инфекция се диагностицира с потапяне на хартийка (реактив) в чаша с урина. Нито се почуква по бъбреците, нито пък ръчен преглед св прави. Търси се наличие на кръв в урината. Ако нямат хартийки реактивни в бг, тогава да дадат урината в лабораторията, а не да изписват но-шпа.

Така като чета, нито са и изследвали урина, нито пък са я прегледали за уро инфекция, а просто са търсили сакчето и са и изписали но-Шпа.

А коментара за специалиста, при евентуална уро инфекция е просто несериозен. Защо да се губи времето на специалист и Д се хабят направления за нещо което може да се установи от една санитарка в коридора. На запад даже продават хартийките в аптеката и всеки вкъщи може да си установи има ли кли няма уро инфекция... И ако има отива да му изпишат антибиотик примерно. Но тук не се налага да казваш на доктора какви изследвания да ти пусне, те просто знаят. А в Бг отиваш и им казваш как да си свършат работата. Явно 11 години не са достаъчни...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #271 -: Юли 22, 2015, 20:19:11 pm »
Това е форум за бъдещи и настоящи майки и нека не се превръща в това. Има некъдърници навсякъде нека не са под общ знаменател. Относно лечението на уроинфекции не се ходи при специалист, а се пият безразборно антибиотици без микробиологично изследване и антибиограма и после един цистит става хронично-рецидивиращ и с месици няма оправия  :wink: и естествино лекаря е виновен.Научете се да си ходите при специалисти те затова са го учили даденото заболяване 5 г. Да се представя аз съм лекар специализант по обща хирургия. От това което съобщава госпожата няма клинични дани за уроинфекция естествено ,че трябва да се пусне и изследване на урина, при бремени често се срещат и асимптоматични. Характера на болката ме навеждам на мисълта, че може да има нефролитиаза (камъни) и да са тръгнали по уретера от там и болката от кръста иридира към корема.  Затова и препоръчвам нефролог които ще направи УЗ и урина. Става ми много неприятно когато колеги се бъркат в сцециалноста на друри колеги, а още повече хора без мед.образувание  изписват лечение и то на бреминни жени 8O П.С ходете при специалисти ако имате съмнение търсете и второ мнемие  :wink:
« Последна редакция: Юли 22, 2015, 20:26:08 pm от milch »
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #272 -: Юли 22, 2015, 20:54:04 pm »
milch, дори да си лекар, не поставяй диагноза по коментар във форума - това е неуместно и опасно.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #273 -: Юли 22, 2015, 21:37:03 pm »
Няма да влизам в излишни спорове, но ще се защита само веднъж. Аз диагноза не съм слагала, нито личение съм изписвала, само насочих жената за къде е ако има притесниние. Вклучих се в темата защото ми стана неприятно да съм безучастна точно в съветите за самолечението с антибиотици и хранителни добавки за ИПП. :lol: Първо казах, че на жената и е оказана необходимота помощ преглед и лечение, ако все пак се притеснява да направи консултация с нефролог и второ поясних защо трябва да я направи.
« Последна редакция: Юли 22, 2015, 21:50:04 pm от milch »
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #274 -: Юли 22, 2015, 22:49:38 pm »
Виж  milch, ще опиша и друга история минала през спешно. Свекърва ми отива с болки ниско в корема, проверяват дали и е твърд корема, не е, питат я разстройство и повръщане има ли-казва не и изписват деган и ентерол  :lol: Това не свършва тук естествено, но следващият ден тя е при ЛЛ, от там АГ, хирург и дори някакъв професор я преглежда (рентгенови снимки и изследвания няма, това само като пояснение, не че твърдя кое е нужно). Накрая и правят ехография на 4Д, записват и диск (който също плаща)  :lol: и изписват АБ за да и излекуват бактерия в червата....  Еми съжалявам, масово на един читав има 5 които не са. Мога да ти разкажа и как педиатърът в спешно ми каза сама да си видя гърлото на детето и че ще го рехидратира по мое усмотрение  :lol: Дали не се налага да станеш половин лекар поне на четене  :lol: :lol: :lol: 
Момичетата тук си дават съвети за дребни неща и в повечето случаи наред с другите е и този да идат на лекар ;) Не знам кое точно те обижда.

Момичета какви витамини пиете? Казаха ми да си избера с повече минерали, но те и самите количества витамини май са малко (взех на Джеймисън, че пише "щадят стомаха"  :lol: ), не трябва ли някакви евентуални дневни нужди да покриват?!
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #275 -: Юли 22, 2015, 23:09:31 pm »
Здравейте, аз пиех и продължавам да пия витамините за бременни и кърмачки на Джеймисън. Доволна съм.
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #276 -: Юли 23, 2015, 01:00:12 am »
И аз използвам на Jamieson-prenatal :-)
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #277 -: Юли 23, 2015, 07:18:14 am »
Вилито0_9195,аз съм родом от Кърджали,но живея в София от 15 г.не съм чувала нищо за д-р Йорданова,но д-р Дзивков е добър специалист,така,че и двамата са ти вариант...
Момичета,а защо са ви витамини в сезона на пресните плодове и зеленчуци? Аз не пих никакви витамини,хранех се с много зеленчуци и плодове според сезона и не съм имала проблем..
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #278 -: Юли 23, 2015, 08:08:58 am »
Кати, Весита благодаря! Значи не се е налагало нищо допълнително така ли?

Алекс, аз си слушам лекарите, дори когато не съм съгласна с действията им. Намерила съм такива, на които да се доверя и се надявам, че знаят по-добре от мен :)
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #279 -: Юли 23, 2015, 08:41:10 am »
М-и, сега прочетох,че д-р ти ги е изписал  :lol: слушай го  :)