0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #240 -: Януари 10, 2015, 14:31:07 pm »
иначе браво,че помагаш на Вили...
Отговорността за отглеждането на едно дете е и на ДВАМАТА родители и като чуя, че баща ПОМАГА на майката е меко казано, че полудявам. Помагат баби, дядовци, съседи, приятели и всички извън семейството. БАЩАТА и МАЙКАТА отглеждат заедно детето/децата.
Чувала съм го и аз това от мъжът ми, но умело използвах лаф на една съфорумка и след него млъкна, а именно:
Аз мръсните чинии и детето не съм си ги донесла от къщата на майка ми!!!
И колкото по-бързо изясним това с бащите на децата си, толкова по-лесно ще е ежедневието ни.
Да, за това трябва да мине време и няколко поколения да се извъртят, че нашите хубавци имат страхотен пример. Мама се оправя с всяко нещо и те на какво да се научат. Друг лаф: Моят мъж се отби на 25 години от майка си, когато се ожени за мен  :wink:

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #241 -: Януари 10, 2015, 15:15:50 pm »
Я да ви питам за столчетата, че с този нов закон реших да съм подготвена.
Разглеждах разни модели. На някои изрично пише в описанието, че се монтират само в посока на движението, но на повечето нищо не пише.
Има ли наистина модели от 9 до 36 кг, които могат да се монтират обратно на посоката на движението?

Ники, съгласна съм с това, което пишеш, но е лесно да се каже, а е трудно да се осъществи. Познавам много такива мъже и те не подлежат на възпитание. В повечето случаи или ги приемаш или се разделяш с тях. Това е положението за съжаление и според мен една от причините за многото разводи.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #242 -: Януари 10, 2015, 15:25:09 pm »
Стоека, предполагам, че мъжът ти още не може да осъзнае, че е станал баща и каква отговорност това означава. Досега (мисля, че беше над 40 г.) си е правил каквото си иска и не се е ограничавал. Допълнително е натоварен психически от това, че е без работа (предполагам). Но това не означава, че трябва да го жалиш. Особено, както си е вкъщи по цял ден, може да свърши много неща. Делегирай му конкретни задачи, като изхвърляне на боклука, пазаруване (подготвяй списък, че забравят) и т.н. Мъжете са странни същества. Ако можеше някой да им връчи дете на 2-3 години. Така по-отгледанко и да може да си казва какво му има (и ако може без бебешки пубертет).
Поговорете спокойно, обясни му, че детето е колкото твое, толкова и негово. Ники ти е обяснила. Какво значи "помагал"?!  :x
Ако много се заинати, не готви няколко дена! Поне аз така бих направила на твое място.  :lol:
Ако това за двете жени направо не искам да го коментирам, защото няма да се въздържа.
Някои момичета тук знаят, че работя три дена в седмицата. Работата ми е много далече и на практика няма как да се прибирам всяка вечер у дома. И така. Мъжът ми в никакъв случай не е разглезен, има и големи деца, знае за какво става въпрос, но понякога му тежат годинките и гледането на децата и работата (на 52 ще стане скоро). Не се оплаква (често). От сряда до петък си се оправят сами, като в четвъртък води детето и на цигулка. И живеем в голям град. Разстоянията не са малки. Понякога му помага най-големият му син, но то е ако той самият е на репетиция и ако младежът има време. Така че начини има, желание трябва да се намери. И той има много интереси. Никога не съм му казвала "не". Гледам да компенсирам през уикенда, както и през двата дни в седмицата, отсъствието си (пазарувам, пера, готвя, оправям нещата за химическо, не чистя, защото имаме жена, която ни помага). Но понякога го прави и той. Или в събота може да отиде на пазар или ако му трябва нещо спешно, има Лидл точно стещу работата.
Ясно ни е, че не е решение на въпроса с работата за цял живот. Но за момента е така. Поне до есента, когато синът ни започва училище.
Разбира се, че караниците се увеличават. При нас особено с второто. Но откакто ходя на работа, дали аз съм по-доволна от живота, дали нямаме време да се скараме или може би пък и той някои неща ги приема по друг начин, така че караниците намаляха значително.  :lol: А, да, поне за чистенето не спорим. Иначе и той чистеше но аз трябва някъде да изляза с децата за два часа, за да не му се пречкаме.
За Рачо - мъжът ми никога не е очаквал аз да му гладя ризите. В един момент взе да го домързява и така започна да ги носи на химическо. С това бебе да не съм чула, че чакаш Вили да ти глади. Иначе ще се разправям лично с теб.  :wink:

Поздрави!
« Последна редакция: Януари 10, 2015, 15:29:43 pm от blue_sky »

*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #243 -: Януари 10, 2015, 15:36:26 pm »
Смайлче, защо искаш да е обратно на движението? На дечковците вече им е интересно да зяпат какво се случва напред и отстрани, поне на моите :lol:

Колкото повече ви чета (за мъжете ви), толкова повече се радвам на моят, нищо не съм карала или налагала, както аз съм им майка, така той е техен баща! И двамата работим денем, аз с децата , а той на работа, само че ако мама не се наспи вечерта на другия ден няма да може и да вижда :x След като приключих с кърменето, ММ ми забрани да ставам вечер, тогава той се оправя с малките. През времето от 17.00 до сутринта пак той, както  уикендите :lol: Аз ако искам - помагам  :)
Но той толкова добре се грижи за тях, че понякога в старанието и грижите си е по-добър и от мен :D


*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #244 -: Януари 10, 2015, 15:59:18 pm »
Смайлче, защо искаш да е обратно на движението? На дечковците вече им е интересно да зяпат какво се случва напред и отстрани, поне на моите :lol:
Заради промените в закона. Увеличава се възрастта от 9 на 15 месеца, за която се изисква столчето да е ситуирано в посока, обратна на движението.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #245 -: Януари 10, 2015, 16:06:20 pm »
И аз в началото, след раждането на децата, мислех че мъжа ми не им обръща достатъчно внимание, че прекарва повече време пред компютъра, вместо с децата, ядосвах се, че сутрин първо сяда на компютъра, а не идва да види децата в кошарките и прочие. С времето и хормоните ми се порегулираха :D и видях как с порасването на децата мъжа ми започва все повече внимание да отделя. Към момента момчетата са на 3 години и половина, госпожите в градината и яслата не са ми виждали физиономията почти, играе с тях, търси, избира играчки, обяснява им как се работи на таблета :P, гледа ги когато са болни /той може да работи от вкъщи/ и даже започва да се притеснява, дали аз ги гледам добре, напомня ми да ги държа здраво за ръцете на кръстовището и такивати ми работи. Въобще в сравнение с бебешкия период на децата - разликата е от земята до небето.


*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #246 -: Януари 10, 2015, 16:18:30 pm »
47 Smiles,

9-36 малко вероятно да намериш, особено от по-масовите марки. 9-18 по има шанс... Иначе ИзиГо със сигурност имат такива столчета, потърси в нет-а. А и по-скоро потърси в чужди сайтове, защото там имат тези навици от доста по-отдавна от нас и съответно има и повече модели, защото хората го ползват от години и знаят че е полезно, докато в БГ все още повечето хора гледат на това като на отмятане на задължението... Днес ми е лудница, ама ще поровя и аз, че темата ми е интересна и ще потърся модели :)
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #247 -: Януари 10, 2015, 16:35:54 pm »
Да много са малко мъжете които се оправят с бебета обикновено им е по-лесно с поотраснали деца моят също не сменя памперси с първото се оправдаваше,че е момиче и не знаел как да я почисти :lol: сега е момче ама аз не съм го и карала :lol: достатъчно ми е,че готви и се занимава с уроците на голямата,пазарува,дундурка го докато аз свърша нещо а бе не се оплаквам много :lol:
Иначе аз съм ходила няколко пъти в Лондон при приятелката ми ами всичко им е доста по евтино от тук както е написала Дес и храна и дрехи и т.н. то там услугите само са им скъпи
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #248 -: Януари 10, 2015, 17:55:42 pm »
Смайлче, защо искаш да е обратно на движението? На дечковците вече им е интересно да зяпат какво се случва напред и отстрани, поне на моите :lol:
Заради промените в закона. Увеличава се възрастта от 9 на 15 месеца, за която се изисква столчето да е ситуирано в посока, обратна на движението.
Да, точно! Ние сега сме с кошница, но тя е до 12-13 кг. и не мисля, че ще му става до 15-ти месец. А пък ако ще купуваме ново, по-добре да е до повече килограми, за да не се налага да купуваме после 3-то столче  :lol:


47 Smiles,

9-36 малко вероятно да намериш, особено от по-масовите марки. 9-18 по има шанс... Иначе ИзиГо със сигурност имат такива столчета, потърси в нет-а.
Абсолютна права си. Намерих до 25 кг, но цената е малко  8O
http://britax-roemer.bg/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0/217/
Ще потърся и тези ИзоГо.
Хайде който намери изгодно столче по посока обратна на движението да споделя :(

И ако има някоя жена, чийто мъж никога не е помагал за нищо и веднъж е започнал също да сподели  :lol:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #249 -: Януари 10, 2015, 19:24:50 pm »
Много рядко се срещат такива столчета и са много скъпи, поне аз това видях като търсех за Моника.Много хубаво с тая възраст, но ние вече сме купили столче и тя се вози в него, значили че ще трябва да купувам ново?Моника не съм я возила извън стол веднъж да се е случило, стриктна съм, и знам всички последствия за детето, но това ми идва нанагорно чисто финансово.

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #250 -: Януари 10, 2015, 19:46:59 pm »
Magi_st, не знам. Може като приемат закона, да не влезне веднага в сила и да минем между капките.
На мен също ще ми дойде нанагорно. Аз не съм купила още столче, но щяха да ми дадат и не бях планирала да купувам. Те кошниците, които са до 13 кг. се водят за до 15-18 месеца. Ама аз не мисля да го мъча още в нея. Тесничко си е, особено като е с яке.
Иначе самото возене посока назад се води много по-сигурно за детето и се препоръчва до 2 годинки и половина.

Само преди 2 страници обяснявахме на Стоека как ще си вземе страхотно столче до 500 лв. Сега с това изискване като че ли малко се променят нещата.

Mousyt, намерих на BeSafe такова столче, моделът е Izi Combi X3. Бая е скъпо - 870 лв. с Изофикс, 770 лв. без.
A една мама, с която раждахме си е купила това и много го хвали:
http://moetobebe.bg/%D0%A1%D1%82%D0%BE%D0%BB-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0-Cybex-Sirona
« Последна редакция: Януари 10, 2015, 19:48:47 pm от 47 Smiles »
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #251 -: Януари 10, 2015, 19:54:14 pm »
Момичета, на бритакс столчетата отново са намалени в англ. амазон /в немския също/ - и аз, и няколко мои познати ги ползваме и всички сме много доволни. Нашите за съжаление са тествани, удариха ни миналата зима, мъжа ми и аз бяхме със сътресение на мозъка, колата отзад смачкана до неузнаваемост, но на децата абсолютно нищо им нямаше, дори не разбраха какво става. Та препоръчвам с две ръце.

Имайте предвид, че към втората година детето няма да иска да се вози на обратно - тези столчета и в двете посоки трябва да стават, нали? Аз не съм ги гледала отдавна, но лятото трябва да взимаме следващата възрастова група, че децата стават на 4 години.
« Последна редакция: Януари 10, 2015, 19:58:24 pm от Eille »


Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #252 -: Януари 10, 2015, 20:07:01 pm »
Имайте предвид, че към втората година детето няма да иска да се вози на обратно - тези столчета и в двете посоки трябва да стават, нали? Аз не съм ги гледала отдавна, но лятото трябва да взимаме следващата възрастова група, че децата стават на 4 години.
На Britax имат модели, които стават и в двете посоки и такива само в едната.

ПП. Ще потърся тема за столчета, да се преместим там. Или ако няма ще направя :)
« Последна редакция: Януари 10, 2015, 20:08:37 pm от 47 Smiles »
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #253 -: Януари 10, 2015, 20:24:01 pm »
Смайлче, защо искаш да е обратно на движението? На дечковците вече им е интересно да зяпат какво се случва напред и отстрани, поне на моите :lol:
Заради промените в закона. Увеличава се възрастта от 9 на 15 месеца, за която се изисква столчето да е ситуирано в посока, обратна на движението.

 8O 8O 8O Е тези, дето сме накупили другите видове столчета и не сме шофъори, как да се осведомим за тези промени :x


*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #254 -: Януари 10, 2015, 20:52:50 pm »
Току що казаха в централните новини по БНТ - факт е промяната. Не казаха от кога влиза в сила. Предполагам за заварено положение няма да има санкции. Интересното, че в репортажа бе казано , че всички  столчета ставали  8O
Би трябвало столчетата 0-18 и 0-25кг. да могат да се монтират и в двете посоки.
« Последна редакция: Януари 10, 2015, 21:49:04 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #255 -: Януари 10, 2015, 21:13:32 pm »
Да ама нашата девойка едра и не се събира в кошницата.Пфуу ще го мисля.То и ние не сме големи пътешественици, но все пак.Би трябвало да влиза в сила от публикуване в Държавен вестник или там да е опоменато от кога.Поне така е с другите закони.

И нас ни удариха леко от зад малката като беше в кошницата.Тя не разбра какво стана аз се залепих за предната седалка(изграждам навик от зад да слагам колан).Важното е че всички сме добре.

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #256 -: Януари 10, 2015, 21:15:37 pm »
Би трябвало столчетата 0-18 и 0-25кг. да могат да се монтират и в двете посоки.
Дано е така!  :D
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #257 -: Януари 10, 2015, 21:59:47 pm »
От 3-4 дена дребосъкът прави по няколко крачки съвсем сам и или тупва по задник и се сърди или се подпира на дивана или секцията и си се радва на постижението. Та това брои ли се за прохождане?
Иначе ако се държи за ръката ми (т.е. той се държи за мен) си щъка напред - назад, даже и на заден ход.
« Последна редакция: Януари 10, 2015, 22:01:21 pm от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #258 -: Януари 10, 2015, 22:21:37 pm »
rtfrtf, брои се, брои се :) Хайде, да ви е честито. На сина ми му направихме прощъпулник, когато направи само няколко крачки сам. Бабите казаха, че тогава се правело, а не се изчаквало да проходи напълно детето, както си мислех аз.
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #259 -: Януари 10, 2015, 23:12:21 pm »
Проходил си е Иво.Браво на детето!