0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #220 -: Януари 09, 2015, 17:06:14 pm »
Stoeka, да не би да ревнува от детето и да го счита за конкуренция.
Поне от майка ти да му ставаше неудобно де ....
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #221 -: Януари 09, 2015, 17:07:20 pm »
Стоека хич не ти е лесно,оплаквай се то нали за това сме тук да си помагаме :) ама като не работи и не се занимава с нея поне може да пазарува я го остави гладен и му кажи,че ти е студено и си нямала време защото бебка плаче да напазаруваш и сготвиш пък дано се стресне малко...и моя така като си тръгна миналия месец майка му си правеше оглушки и мрънкаше,че той плаче вместо да го вземе и да ме отмени той забележки,че не си чувал филма...е аз подивях и му събрах завивките и го пратих да спи в другата стая...ела да видиш сега как скача да го носи и храната муприготвя и т.н. :lol:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #222 -: Януари 09, 2015, 19:06:21 pm »
Хей,мамчета и много се радвам да напиш и  Рачо :D :wink: :wink: ,ето ме и мене най сетне :lol:
Много ама много ми липсвахте:)
Бързам да кажа на Рачо ЧЕСТИТО:).Много много се радвам ,че сте вече родители :D.Да ви е жив и здрав Тео:)

Аз ко да кажа -лудницаааааааа :lol: 8O.Но посвиквам въпреки,че не спя (някъде 3 -4 часа,а в началото и толко нямаше).То е ясно заспивам на леглото им с шишето :lol: :lol:
Момата адски колики през деня вечер спи (да не чуе дявола),но младежа много мрънка непрекъснато .Той н ие будилника за хранене ,но ни събужда ,а бавно мързеливо с побутвания яде.Ивончето й давам шишето както спи и си яде бързо и заспива с редки изключения към сутринта вече се разсънват и не щат да поспят поне до 8-9 :?
Вече са по 3500 и двамата :)(Вчера първа консултация)
Още ядат по 8 пъти и така ни оставиха защото били си добре така:).Та няма да се спи още :lol:

А за темата за мъжете и ние с ММ много се караме ,но виждам,че е от стреса и напрежението Дойде ни в повече всичко ,а и нямаме баби и добре  че сестра му се нави иначе незнам 8O.Не са кротички ,но да са живи и здрави
Тръгнахме по доктори вече на очен за сега добре са и така:)

Айде момата се обажда отивам :wink:

Прегръдки от мен мили мои  :bighug:
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #223 -: Януари 09, 2015, 19:19:41 pm »
Аааах, пак много сте писали, аз вече не смогвам! Днес имах ден-свободен и цял ден лаф моабет по магазините и с приятелки, отвикнала съм от соц контакти :x на мен в ума ми, само памперси, акита, бебета и пр 8O

Аз да си похваля пък мъжа, моят от първия ден е плътно до мен!  Вечер той е на смяна, аз спя 8) Включва се активно във всичко, от смяната на памперси до хранене, игра  и пр. Той все едно съм аз, оставям го и сам ами приспива ги по-добре от нас с бавачката 8O На леглата!!!

За памперси аз поръчвам от амазона, там съм абонирана за лилавите памперси, те се явяват разновидност на белите памперси, които се предлагат у нас :lol: За съжаление, не се внасят в БГ и цените им са в пъти по-добри от предлаганите у нас :x

Рачо честито ви пъпче, къде ще го хвърлите? :P

Аз съм намислила също, ама чак на лято ще имам път, натам :lol:

Бонболини аз вече направо не помня някои моменти, но сякаш децата изведнъж сами си спряха едното хранене и така докато ни останат 5-те на които сме сега :D

Авалон и ние се приспиваме бабешката (значи, имало и други като нас) с въглавницата на крака, ама колкото по-натежава човечето, толкова по-неудобно става, ума-ля-вам!!!


*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #224 -: Януари 09, 2015, 21:11:14 pm »
Аааа той реши да спи в другата стая, още докато бях бременна, за да не си нарушавал съня, като го будя през нощта. Като се прибрахме с бебето издържа точно една вечер и каза, че ще спи в другата стая, защото трябва се наспива, защото работи. Сега като му кажа, по точно като се развикам я взима, разхожда я няколко минути, показва й разни неща, докато например аз готвя или мия чинии. Само да седна и ми се връчва детето. Днес се занимава повече, защото цял ден му я давам най демонстративно, аз седя в тоалетната о си пиша с вас :-) :-!
Ама не ми издържа сърцето, отивам да я взема.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #225 -: Януари 09, 2015, 21:35:56 pm »
Аааа той реши да спи в другата стая, още докато бях бременна, за да не си нарушавал съня, като го будя през нощта. Като се прибрахме с бебето издържа точно една вечер и каза, че ще спи в другата стая, защото трябва се наспива, защото работи. Сега като му кажа, по точно като се развикам я взима, разхожда я няколко минути, показва й разни неща, докато например аз готвя или мия чинии. Само да седна и ми се връчва детето. Днес се занимава повече, защото цял ден му я давам най демонстративно, аз седя в тоалетната о си пиша с вас :-) :-!
Ама не ми издържа сърцето, отивам да я взема.

 8O Аз лично не бих изтърпяла много подобно поведение :x


Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #226 -: Януари 09, 2015, 22:02:12 pm »
Mih-че радвам се, че сте добре. Сигурна съм, че лудницата е пълна, но да знаеш, че с всеки месец е по-лесно и по-лесно  :P

Аааа той реши да спи в другата стая, още докато бях бременна, за да не си нарушавал съня, като го будя през нощта. Като се прибрахме с бебето издържа точно една вечер и каза, че ще спи в другата стая, защото трябва се наспива, защото работи.
Стоека, моят мъж май най-се доближава до твоя, та ще ти кажа какво беше при нас.

Мъжът ми беше 15 дни в отпуск по бащинство и тогава ставаше и той с мен всеки път нощем, но като се върна на работа заяви, че няма да става вече. Аз се пробвах сама една вечер и ми беше много тежко, защото съм от тези дето много обичат съня. Нощните ставания ми отнемаха по около час и половина с храненето, изцеждането на кърма, миенето и стерилизирането на шишетата, а бебо си ставаше на 3 часа.
Дръпнах му един рев и му казах на моя мъж, че така няма да издържа. Тогава си стиснахме ръцете той да го гледа поне от 6 до 8 часа сутринта. Т.е. поне сутришното ставане и хранене да поеме, та се понаспивах. 
После веднъж направих един голям (даже е меко казано) скандал. Мисля, че всички съседи разбраха. Ходеше на спорт всяка вечер, а вкъщи аз с бебето и коликите. Една вечер като се прибра му казах направо да си ходи, че ние с бебето така или иначе се гледаме все едно него го няма. След този скандал, започна да ходи на спорт през вечер. А сега зимата не ходи, защото спортът му е на открито и е студено.
Та явно трябва скандали да се вдигат, за да се осъзнаят.
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #227 -: Януари 09, 2015, 22:44:44 pm »
Да съгласна съм със Смайли след 15 г. брак има нужда от скандали,за да се стреснат и осъзнаят :lol:
Михче радвам се,че сте добре и все някак се оправяте :)
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #228 -: Януари 09, 2015, 23:36:52 pm »
Не мога да смогна да напиша по всички теми,.което сте обсъждали,но най-се радвам на Мих,че се появи.Наистина с порастването на децата,привикването с грижитесъвършенстване на уменията, става по-леко,дори с близнаци,така че-споко.Аз вече изпитвам радостта от контакта с децата си постоянно и нямам търпение сутрин да се събудят и да започне новия ден.А имаше дни,в които нямах търпение да заспят.Като се замисля,може и да съм имала лека следродилна депресия.Или стресът ми е бил голям-чувствах някаква тревога и тотална липса на хармония.Това ми пречеше да се усетя щастлива и ме тормозеше.От известно време е друго.Вярвам,че ще бъда още по-добре всеки следващ ден.
Нашият татко помага и така е много по лесно и приятно.Правеше си оглушки,докато майка беше тука.Тогава бях по изнервена,въпреки помощта, която ми оказваше тя.Хубавото е,че тя свикна с децата и сега ще могч да и ги оставям понякога за час-два.
Тази вечер имахме приятелка на гости и беше много приятно.Мисля да започнем да каним по често хора в къщи,че така сме се изолирали  с тези бебоци,а това не е добре.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #229 -: Януари 10, 2015, 08:20:14 am »
Добро утро!!! Мих,добре се завърнала и благодаря за пожеланията/няма измъкване от мен  :lol:и в тази тема ви намерих :wink:/.Пъпчето ,предполагам,ще го хвърлим в парламента  :lol: :lol:Ама не в парламентарното кафе,че може да стане сервитьор там,а не това е целта ни :wink:. Някъде около стола на леля Цецка,в президиума,за по-сигурно :lol:. Така се надявам да го "уредим" от сега и да не го мислим за разни образователни цензове, имотни цензове,нива на интелигентност  и др, необходими за просперитета на обикновения човек изисквания./като гледам в парламента какви има..... :lol:/. Един приятел пътува с корабите и предложи да изчакаме да видим къде ще е следващата му дестинация- Бали,Доминика или Кабо Верде,че ни свърши тази услуга. мене ако питате и някой гръцки остров върши работа. Искам да го направим пътешественик,но за сега -да е жив и здрав.
Последните нощи е неспокоен :(. Проревава без причина, проскърцва продължително ,сякаш сънува кошмари. А понякога така се изпъва ..... :? не знам какво му е,но не е ли рано за колики? Или пък да има проблем с "ходенето",но пък памперсите показват друго... Къса ми се сърцето.
Като ви ,чета и разбирам,че сме късметлии с това кърмене. Другото е доста тежка процедура,особено посред нощите. :(
Относно мъжете....не знам.Всичко е до характер.Аз се опитвам да помагам с каквото мога,макар и да не е много.Вече се престраших и си го взимам и нося.даже гладих дрехите,което не ме "уби" :lol:.Аз по-принцип понякога си гладя ризите,така че не мие е непознато. Все пак,всеки е различен.И мен мие трудно нощно време,защото ми се спи,както на всеки/все пак е нощ/,но ако оставя Вили сама това няма да е правилно :?.Ще се скапе за две седмици сигурно. Честно казано,следродилната депресия понякога депресира и съпрузите.  :lol:Не знам как се лекува,но може би повече излизания и срещи..не знам,но не е приятна :wink:
Тези лилави памперси на белите ли отговарят? №1 има ли? Как са цените на пакета в Бг лева?
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #230 -: Януари 10, 2015, 10:17:49 am »
Рачо това което описваш са си колики,не е рано за жалост почвайте с капките...ей тая биогая май най ми помогна,но с нея давам и еспумизан :D иначе браво,че помагаш на Вили то не съм и очаквала другото от теб :lol:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #231 -: Януари 10, 2015, 10:31:45 am »
Ами ще започнем с Lefax,защото го имаме подготвен.Ако не действа ще сменяме :( алекс,не правя нищо по-различно от това ,което съм правил :lol:.С тази разлика.че сега имаме едно малко сладурче вкъщи и ако с това помагам ,може само да ме радва. :D
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #232 -: Януари 10, 2015, 11:18:41 am »
И ние за сега см на биогая и абоколикен.
Май май от биогаята идва облекчението................дано дано
За Инфакола ми казаха много хубави,но от Англия да са 8O.
А да ви питам аз преди всяко хранене сменям памперса и на Боби е доволно пълен напишкан ,а на мадамата по-малко :?.Ще наблюдавам днес ,но се чудих що така :ask:
Рачо,браво,че помагаш :DПовече такива мъже :)Не е лесно разбира се с това спане ,но няма как.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #233 -: Януари 10, 2015, 11:38:07 am »
Ra4o колики са си най-вероятно колкото и да не ни се иска ,давайте капки и това е.Браво на теб бъди все така активен в помоща,много го оценяваме ние жените да знаеш. :wink:

Нашия Инфакол също беше от Англия,друго не съм й давала,справяхме се с тях.

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #234 -: Януари 10, 2015, 12:19:06 pm »
Да,така е и на мен ми казаха,че инфакола трябва да е от Англия :lol: но моята приятелка ми бе изпратила  вместо инфакол дентинокс капки за колики тук няма такива...и те ми вършеха работа,но биогаята най-много като гледам :lol: Мих и Алек снощи в 23.30 му смених памперса събуди се в 06 абсолютно сух...явно като спи не пишка...което е добре за по натам като почнем да махаме памперсите :lol:
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #235 -: Януари 10, 2015, 12:48:39 pm »
Mih-че радвам се, че сте добре. Сигурна съм, че лудницата е пълна, но да знаеш, че с всеки месец е по-лесно и по-лесно  :P



Добър дееен!

Бе, по-лесно ако е едно, с две лесното си е до 5-6 месец :lol:

Рачо аз обясних за лилавите памперси в постта си вчера ;) Ама ме хващаш сега с малко свободно време и ще се опитам пак да обясня! Има и номер 1, нали и ние от него започнахме, че си ни и беше бая голям в началото, ама като няма 0 :lol:

Аналог са на белите в БГ, но такива баш, не се внасят у нас, цена виж, в амазона, ММ оттам ги поръчва с кашони и каза, че такива цени у нас  нямало 8O

Ние във вашите месеци бяхме абонирани за инфакола само че от БГ и биогаята, добре ни дестваха но не минахме и без ревовете, де :x

За депресията ко да кажа и аз имах такава, но моята беше породена и от липсата на коремчето ми вече 8O :lol: Абе луда работа тези хормони докато се нагласят, трябва си търпение!

Ох, аз ще водя децата на детско клубче и се вълнувам повече и от тях!!!
« Последна редакция: Януари 10, 2015, 12:53:55 pm от dess_dess »


*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #236 -: Януари 10, 2015, 13:03:57 pm »
Dess, имало някаква 'система" при поръчването.Минавало се през някаква  фамили група или нещо такова,за да се поръча... 8OВярно ли е? Питай М и ако има нещо може и на лични да ми драснеш,че въпроса ме интересува много,п; обективни причини  :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #237 -: Януари 10, 2015, 13:40:15 pm »
Dess, имало някаква 'система" при поръчването.Минавало се през някаква  фамили група или нещо такова,за да се поръча... 8OВярно ли е? Питай М и ако има нещо може и на лични да ми драснеш,че въпроса ме интересува много,п; обективни причини  :lol:

Аааа, как на лични  :lol: Нали всички страдаме с тези памперси, и аз искам да чуя ;) Снощи дори надзърнах в английския амазон ама нещо не видях такива, та сподели подробности :)
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #238 -: Януари 10, 2015, 14:21:13 pm »
Dess, имало някаква 'система" при поръчването.Минавало се през някаква  фамили група или нещо такова,за да се поръча... 8OВярно ли е? Питай М и ако има нещо може и на лични да ми драснеш,че въпроса ме интересува много,п; обективни причини  :lol:

Рачо питах го, че е срещу мен 8)
Прайм и сейв нещо си са опциите ми каза ММ, не в някаква група. Прайма е абониране и там, ти се намаля цената, ако се абонираш за даден артикул, да го получаваш всеки месец, в еди си какво количество,  а другото било, като първо заплатиш някаква сума. Но ММ каза да влезеш в амазона да си харесаш даден артикул и там излизали възможностите. При доставка обаче трябвало да се ползва БГ фирма, която има адресна регистрация там в Англия, а имало и директна доставка до БГ но било много скъпо и не чрез amazon.uk, а чрез amazon.com
Но доставката в тези случаи била скъпа. Важно  е и да си направиш профил там и като заявиш интерес към даден артикул всеки месец получаваш известие по пощата с опциите за него и подобни, като намаления  и
пр.
Но той не членува там в никакви такива групи за които споменаваш!
И що на лични, то не е тайна :lol:
« Последна редакция: Януари 10, 2015, 14:24:45 pm от dess_dess »


*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #239 -: Януари 10, 2015, 14:29:15 pm »
Да не се редактирам пак за 100 път, да напиша, че оттам много изгодно вземаме и кашите на ХИП на децата, тука една кутия е над 5 лева, там излиза по- евтино също и в асдата гросърито, там е много изгодно също бурканчетата с пюрета на ХИП бурканчето от 220 грама ми излиза средно не мога да кажа с точност, но към 1.50 примерно, тук е над 3.00 лв същото! Купували сме оттам и АМ Аптамил кутиите им са по 900 грама, а цената хм!!!
Мокрите кърпички на памперс също са много изгодни!
Дрешките от Некст и др сайтове, ами какво да се прави тук в БГ ни имат за много богати явно, щом са ни натряскали такива цени 8O
незнам питайте каквото ви интересува с радост ще отговорим ;)