0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #160 -: Януари 07, 2015, 08:24:33 am »
Ами,Рачо,старото познато изваряване в тенжера на котлона,Ама вие и сега какво толкова имате за изварявне,нали спомена,че се кърми детето.Предполагам и вода не давате,като е на кърма.Значи ако има изцеждане или дохранване с АМ,тогава ще има малко инвентар за стерилизация.Не съм ползвала никакви стерилизатори.С първото дете изварявах по-често,сега по рядко,защото измивам добре с препарат за бебешки съдове и четка.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #161 -: Януари 07, 2015, 08:35:32 am »
Ами ,нищо не стерилизираме. Едно шишенце за глюкозата/заради жълтеницата/ и едно за водата/ за всеки случай/. Иначе се храним с кърма,яко :lol:. Ама аз да си задам изпреварващо въпроса.че поне този път да съм подготвен :wink:. А и сме пълни с разни "съоръжения", та трябва да съм наясно с приложението им :lol:.
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #162 -: Януари 07, 2015, 08:40:03 am »
Рачо, стерилизаторите и изваряването вършат една и съща работа. Просто изваряването на котлон отнема повече време. Аз ползвах и електрически стерилизатор и такъв за микровълнова. Просто бяхме разпилени на няколко места и да не влача катуна всеки път част от вещите се дублираха. Ако засега нямате кой знае какво за стерилизиране, не купувайте. А щом не ползвате микровълнова, по-нататък може да вземете електрически втора употреба, вместо да ремонтирате микровълновата на съседката.  Ако въобще е нужен, де.
Бях купила разтвор за стерилизиране за болницата, но така и не го ползвах. Миришеше ми на белина и това си е.
За кремчето на avallon един глас и от мен, мисля, че го има и по аптеките, но основно в детските магазини.
За кухните - ползвала съм Ян Бибиян и Хер бебе, от втората бях много доволна. Ян Бибиян я спрях, когато беше около година и половина, защото беше много пасирано, а исках вече да се учи да дъвче. Частните кухни предлагат страхотно разнообразие, което аз в къщи не можех да достигна. От месата - заешко, пуешко, патешко и т.н, нямаше от къде да си набавям. Когато дойде време за кухня бяхме в Банско и тук има само държавна. Това е кухнята, която ядеше с най-голямо удоволствие, въпреки външния й вид. Десертите в повечето кухни са кремове, които моето дете отказа да яде, та и до днес в градината не ги иска. Но това не е болка за умиране  :D
За частните кухни давам мнение от преди година и половина  :wink:

*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #163 -: Януари 07, 2015, 09:00:13 am »
Ами да ви кажата за нашата кухня -тя е  държавна ,но хранат им е супер,малката много я харесва и няма нещо което да не яде.Храната не е направена едра  ситтно нарязана е и никога не съм й пасирала,някои майки така правеха пасираха е то какво не може да го даваш,защото ставаше като водаМенюто за деня първо,второ и трето струва 1,70лв.Много е удобно и вкусно и парите не са хич много като виждам по София какви цени са ,но и там и хранат е много различна при нас пуешко и заешко не готвят.Влизала съм в сайтове на тези кухни които споменахте и доста голяма разлика има в храната.

*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #164 -: Януари 07, 2015, 09:11:28 am »
Четете състава на стерилизиращите разтвори и таблетки приде да ги използвате за децата си! Таблетките си бяха чиста отрова.
Аз за студа ползвам колд крема на Тьопфер. Изключително доволна съм. И няма никаква химия в него. Може да се използват и кокосово и какаово масло.
Чорапогащник не слагам на нито едно от момчетата ми. Баща им не носи, аз също не търпя такова чудо под панталон. Ползвам клинове или наполеонки. :wink:


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #165 -: Януари 07, 2015, 09:35:01 am »
Дезинфектантът за шишета съм ползвала, когато пътуваме и да не мъкна стерилизатор. При мен в началото имаше много за стерилизиране. На всяко ядене - помпата за кърма + 2 шишета (едно с кърма и едно с АМ).
Хубавото на дезинфектанта е, че премахва миризмата от пластмасовите шишета. Те много лесно се захабяват с времето. Наистина има обаче лоша миризма и винаги изплаквам много обилно след него.

Много благодаря за инфото за кухните. Аз бих пробвала различни, в т.ч. и държавната, стига да беше малко по-близо до вкъщи.
Разбрах, че частните кухни имат мобилни пунктове и излизало доста по-евтино, но трябва да си на мобилния пункт в конкретен час (което е трудничко, освен ако нямаш втори човек вкъщи). Ако не си те глобявали или нещо подобно.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #166 -: Януари 07, 2015, 10:52:58 am »
Ползвах дезификтанта на Чико, когато ми изгоря микровълновата. За няколко дена и надписите на шишета изчезнаха, мирише на белина, след дезификтанта плакнех обилно но пак мирише, не мога да ползвам и шишета защото няма как да отмеря количество вода и ги хвърлих, три шишета на Авент, сърцето ме заболя. Сега пак с микровълнота сме.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #167 -: Януари 07, 2015, 10:57:59 am »
Смайли, частните кухни доставят храна по домовете - опция.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #168 -: Януари 07, 2015, 11:25:47 am »
Смайли, частните кухни доставят храна по домовете - опция.
Да, да, но това е най-скъпият вариант май.
ПП. На нас кухнята ни се пада да я почнем през пролетта, така че като ходим на разходка ще взимаме и манджата.

Ще атакуваме времето навън. За София го дават -6, но се усещало като -13.
Дано не му доизгоря кожата  :?
« Последна редакция: Януари 07, 2015, 11:30:46 am от 47 Smiles »
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #169 -: Януари 07, 2015, 12:14:41 pm »
Ние имахме страхотен късмет с кухните. Всички частни ги предлагаха в аптеката, която е на гърба на блока ни. И цената е еднаква -3,50 за цяло меню. И държавната ни е супер близко. Проблемът при нея беше, че се чака за записване, но ние пак имахме късмет и ни записаха от първия път. Другото беше, че я дават между 12 и 12.30 , а дъщеря ми свършваше училище в 12.15, та практически трябваше много бързо да се придвижа от яслата до училището. Иначе и там храната е много вкусна, разбира се не толкова разнообразна.
<br />[link=http:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #170 -: Януари 07, 2015, 12:37:25 pm »
Леле, един ден не съм влизала и нямате изчитане.За кухните аз до сега готвих, но другия месец ще я запиша пробно на кухня, тук има само държавна, плюса е, че я раздават в едно помещение под блока в който живеем  :D жив късмет.

Ние сме били изключително на кърма и не искаше да захапе биберон, за това да съм стерилизирала 2-3 пъти, а и вода не искаше да пие до скоро. Сега вече само мия.То ако я видите как ближе всичко дето докопа, за какво въобще да стерилизирам.А като дойде пролет като знам какво ядене на боклуци ни чака, въобще не се трогвам на тая тема.

*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #171 -: Януари 07, 2015, 14:10:26 pm »
Аз съм леко скептична към държавните кухни. Но пък и явно, че в различните градове, кухните са много различни. Някъде (както аманда каза) е вкусно, а другаде - не чак толкова. Ползвала съм държавна кухня в Сливен за около 2-3 седмици и бях ужасена. Супата беше една гола водичка. Единствена разлика през отделните дни, беше цветът - розов, бял, жълт, червен и т.н. :) Основното биваше, но беше малко като количество. Затова се налагаше да взимам по 2 порции и пак ми излизаше колкото частната кухня в София (без доставката). Но ако човек няма друга алтернатива, си е някакво решение.
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #172 -: Януари 07, 2015, 16:10:24 pm »
Времето беше много приятно за разходка  :P
Беше слънчево и нямаше вятър. Обула бях "ледоходките" (едни китайски апрески).  Движихме се основно по шосетата, че само те са чисти. Добре че в квартала няма кой знае какво движение на коли.

Пак мъчихме приспиване на легло. Останах без коса  :lol: :lol: Закъсваме го на последните 1-2 мин, когато вече толкова много му се спи, но се разплаква и не мога да го успокоя. Взимам го на ръце и заспива за 1 мин.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #173 -: Януари 07, 2015, 16:12:45 pm »
Момичета,тази Оригинална павловича мас от къде я купувате? Вериги аптеки или дрогерии,за да погледна в Бургас дали я има.Май идва време да ни трябва,а виждам,че отзивите са добри тук!! :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #174 -: Януари 07, 2015, 16:44:52 pm »
ra40, видях я в аптека Медея преди 2 дни.
47 Smiles, да не те отчайвам, ама това със заспиването сам си е до дете или до ситуация. Дъщеря ми никога не е приспивана на ръце, винаги си е заспивала сама и си спеше в леглото от самото начало. Синът ми пък понеже беше кърмено бебе, заспиваше на гърдата, като спряхме да се кърмим, приспивах в количката. После минахме на лятната, а тя няма легнало положение и започнах да го приспивам на ръце. Като тръгна на ясла и дойде време да спи там, ми направиха остри забележки как не съм го научила да заспива сам и да спра да го приспивам на ръце. Пробвах да не е на ръце, но заспиваше или върху мен или до мен сгушен, което пак нямаше как да разреши проблема със заспиването в яслата. пробвахме и приказки на компютър, но той иска да пипне и се възбуждаше вместо да се успива, та на втория път се отказах. 2-3 дни в яслата го приспиваха извън стаята, за да не пречи на другите деца и много бързо почна да заспива сам. Сега няма никакви проблеми -в яслата си заспива сам в леглото, но вкъщи продължаваме да се приспиваме или наръце или сгушени заедно. Това е положението. И заспива все по-трудно и все по-късно.
<br />[link=http:
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #175 -: Януари 07, 2015, 16:51:47 pm »
47 Smiles, да не те отчайвам ....
Отчая ме  :lol:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #176 -: Януари 07, 2015, 17:30:24 pm »
Наистина трудно се смогва с четенето  :lol:

И при моя батко със заспиването е като при meshko - в градината си заспива сам, но вкъщи само, ако има някой до него? Като бебе беше само на ръце и с големи мъки - по час, час и половина приспиване и никога не спеше в неговото си креватче, беше кошмар.
За сега бебо е по-различен. Заспива на ръце, когато е нещо неразположен, иначе го оставям в креватчето и се унася, но аз съм около него. Ще видим до кога ще е така  :wink:

Аз бях много доволна от държавната детска кухня. Малкия я хапваше с удоволствие, аз съм я опитвала винаги и на мен също много ми харесваше. Само кремчетата ги пропускахме, но имаше и други десерти.

И аз ползвам кремчетата на Тьопфер - за лице и колд крема и съм доволна.


*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #177 -: Януари 07, 2015, 17:38:29 pm »
Mousyt, още един път ти благодаря за подробното обяснение за детския очен кабинет. Много бързо го намерихме.
Баткото има леко далекогледство, което за сега е в норми, но трябва да го проследим, когато навърши 4 г.
Бебчо има запушен слъзен канал и ако не се отпуши до 5-6 месеца, щели да го отпушат оперативно. Прочетох доста, мненията на д-р Бърди също, и разбрах, че поне до 1 г. не трябва да се предприема нищо, освен масажи евентуално.


Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #178 -: Януари 07, 2015, 18:16:29 pm »
Mgstra,как разбраха,че му е запушен слъзния канал? Нашата педиатърка при първото посещение ни каза да му правя масаж на слъзните канали ама аз честно казано не съм правила,то не стига,че преди всяко кърмене гимнастика правя та сега и там масаж... :lol:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #179 -: Януари 07, 2015, 19:44:04 pm »
Алекс, от лявото око му тече секрет, който беше жълт, сега вече е бистър като сълзички. Първо педиатърката ни го каза, а днес като бяхме на очен лекар с баткото, говорихме и за бебето.