0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #200 -: Януари 09, 2015, 11:45:06 am »
Пробвай с други памперси.Виж дали пак така ще се получи.

Стоека и моя мъж ми обясняваше как не можел да приспи детето, ама аз ги оставих да се оправят двамата и се оказа, че може и то идеално.Оказва се че много от чалъмите за заспиване са само в мое присъствие, а с татко си заспива лесно и без никакви люлеения и т.н.Колкото до ръцете, моите китки ме боляха жестоко от бременността.Още преди да родя беше някакъв ад, а в последствие едва си вдигах вилицата.Моя мъж се опита да ми обясни, че го е страх и т.н. но аз съм зла :) и му казах, че детето е на двамата, а той е баща!В началото наистина го беше страх, но после се научи, и дори в периода на големия рев, той я е разнасял и успокоявал, за да мога аз да почина.

Тук днес пак е студ, а какъв е лед не е истина.Много ми се иска утре да излезем с количката но ще видим.А за излизане с раничката дори не мисля, тук по баирите ще се пребиеш за норматив и не ми се рискува детето така.

*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #201 -: Януари 09, 2015, 11:46:07 am »
Попринцип ползвам Либеро, защото отзад имат ластиче и му лягат по-добре, но като цяло са по-плитки. Първо ми пропусна Либерото, но както казах му омаляваха тамън и реших че е от това и понеже се повтори няколко пъти взехме памперса, защото знам че е по-дълбок.
Пробвали сме преди Пуфис и Зелен памперс, но беше още малък и не останах доволна. Отпред като се напълнеше от пикано и се издува и още повече отваряше отзад над дупето. Може пък сега като попораснал да не е така - може би трябва да опитам, ама с тези огромни опаковки как се опитва :?
Чувала съм, че има места където продават на бройка, но не знам такова - някой предложения (за предпочитане в южните, централните или източните райони на София) :ask:

Забравих да добавя към поста на Смайли, че и при нас като попорасна и се промени таткото. Първите седмици вкъщи докато Мати само спеше, той влизаше в стаята все едно не го забелязва 8O Направо се бях побъркала как така моят грижовен мъж може да е такъв дебил (с извинения), но според мен и него го друсаше някаква следродилна депресия от промяната в обстоятелствата :lol: Сега за сметка на това от вратата се лепва а него, гушкат си, играят си, правят си маймунджулъци - дребния се хили като ряпа и като се скрие татко му от погледа и остане с мен дори започва да реве и да се сърди :lol:
Но баща му по принцип е природно надарен да е весела натура и да прави физиономии и циркове, докато аз и с цялото си старание не ми се получава (особено към края на деня след цял ден хранене, разнасяне, рев и прочие ставам мълчалива и сериозна).
« Последна редакция: Януари 09, 2015, 11:51:32 am от Mousyt »
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #202 -: Януари 09, 2015, 11:50:54 am »
Да ви похваля многократните пелени :lol:
С тях дори не разбирам кога е свършил работата, защото външните гащи са от някакъв непромукаем плат и дори не пропускат миризмата.
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #203 -: Януари 09, 2015, 12:10:31 pm »
Моусит абсолютно вярно е това което казваш за пуфис и памперс много се издуват отпред,но аз не смея да експериментирам,защото сестра му само с памперс съм я гледала от другите се изриваше...
А това за бащите е така,колкото по-голямо става детето толкоз повече те се занимават с него с каката изпадаше в ужас да го оставя сам с нея,чак като стана на три тогава започнаха да излизат сами на разходка или да ги оставям сами у дома преди това абсурд не можел,не знал,не смеел и т.н. най беше смешно ми тя като и се допишка аз в мъжката или в женската тоалетна да я вкарам :lol: ами ще я изпишкаш навън на тревата :P а бе мъка си беше сега сякаш е по-добре,но първоначално наистина не го поглеждаше и се бях ошашкала...
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #204 -: Януари 09, 2015, 12:11:39 pm »
Mousyt, питай в аптеките около вас или в детските магазини за памперси на бройка. Аз съм си купувала от аптеката. Разбира се продават само 3 вида -памперс, ганчев и една марка, която си я внасят те. Да не е почнало много да се върти детенцето и да му се размества? то няма кой знае какви варианти, за да пропуска -или е малък, или е голям или е с много лошо качество или просто се размества.
Сещам се за една случка малко след раждането на Явор. Той първия месец спеше по много заради жълтеницата. Една вечер се чу страшен шум, а аз бях в банята и излизам и питам мъжа ми: "Провери ли ли децата? А той, проверил само Мия и ми отговори, че още не можел да свикне, че децата са 2 :D".Иначе при нас няма проблеми. Много ми помага с всичко, с изключение смяна на памперс.
<br />[link=http:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #205 -: Януари 09, 2015, 12:22:26 pm »
Mousyt, ако искаш пробвай Huggies. По-дълбоки са, с ластик отзад и са с пълнеж органичен памук, имат едни харбалички отзад на крачетата. Аз ползвам такива и съм много доволна.
Да споделя една тенденция от последноте дни по темата със приспиването. Нора се  приспива в бънджито. Ако й се играе скача в него, като й се доспи, започва леко да се полюшва , има една плюшена играчка (първата) - цвете, слага си я на лицето и така заспива без да я усетя, цялата процедура трае 2-3 минути. Вадя я от бънжито и я слагам в кошарата. Чудно така, ама вечер не ства, защото като измием дупето и сложим пижама после я напъхвам в чувала, изпива млякото и се приспиваме на възглавница върху краката ми, а аз в това време гледам телевизия.
Рачо, честито ви паднало пъпче. Традицията е най-напред да почерпиш, което направи вече хахах. После - Алекс77 е писала Нашето тъкмо падна и сестра ми отиде на Бали, що не й го дадох тогава ... на, да ме пита човек.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #206 -: Януари 09, 2015, 12:34:22 pm »
Благодаря ви момичета за съветите :)
meshko106, странното е че се случва докато яде или дори като е изправен да се оригва и се чудя как не действа земното притегляне :lol: Но ме накара да се замисля, че вечер доста рита преди да заспи и може би тогава да го размества нещо и после като дойде време да върши работа става така...
avallon, ще пробвам - благодаря за идеята :)

Матей от два дена заспива докато яде. Ама не че се е наял, а просто явно яде по-лакомо, натежава му и се унася и спира да яде и нищо не помага... след 15ина минути се събужда и продължаваме :lol: Та сега вместо 30мин процедурата по хранене и оригване трае сигурно поне час :? Надявам се това да е временно поради скока в растежа (по празниците му стана нещо на това дете и дръпна за няколко дни толкова, че направо всички ни ошашка и дрешки които му бяха големи сега не му стават :lol:)
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #207 -: Януари 09, 2015, 14:31:39 pm »
Семинари за мами на по-рано родени дечковци:  http://premature-bg.com/iniciativi-i-novini/item/353-poredica-seminari-i-workshop-zanimania-za-roditeli-na-nedonoseni-deca.html

Мисля че може да са полезни.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #208 -: Януари 09, 2015, 14:40:33 pm »
И моя мъж не е от най-активните ,но като се налага я храни/ сега като е по-голяма де инак като бебе не смееше много/,памперс не е сменял,а  да я занимава или носи мяма проблем.

 Mousyt и аз мисля,че защото се върти вечер .Аз ползвам само Памперс зелените иначе съм пробвала Пуфис ,но от тях и излязоха пъпчици и повече други не съм пробвала.До сега не са ми пропускали единствено един път взех от Лидъл и имаше и доста дефектни и на 1-2 памперса пропусна.

47 Smiles хубавичък Дани смехурко  :D.Не знам защо ,но ми изглеждат неудобни нещо като твърди  :oops: така ли е?

meshko106 еми така докато свикне човека   :lol:

avallon душица малка,измори се на бънджито и хайде.
Виктория пък от известно време заспива като се завие през глава с олекотеното,после и го махам и е малко потна ама то как да не е  :)

И нашето пъпче падна  в болницата,а сега си е още в къщи,не знам къде да го хвърля  :?
« Последна редакция: Януари 09, 2015, 14:44:18 pm от amanda »

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #209 -: Януари 09, 2015, 14:44:02 pm »
Исках да питам има ли други бебета, които се тръшкат, крещят и пищят докато ги обличат, събличат или им сменят памперса?
При нас е едно вечно тръшкане. А като трябва да излизаме и трябва да облечем и яке или космонавт трагедията е пълна. Спира да крещи чак като излезнем от апартамента.
С мъжа ми само водим следния диалог: "Ти го облечи", "Не, ти го облечи", "Не, не, ти го облечи"  :lol:

Amanda, да, твърди са, но не е проблем  :D
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #210 -: Януари 09, 2015, 14:53:48 pm »
Междувременно проведох анкета след познати майки и по едно време едната се усети, че то сигурно има разлика при момиченцата и момченцата (ако има някоя двойна мама да каже ;)). Подозрението дойде от това, че при нас зеления памперс като се намокри отпред много се издува (и с пуфис става същото) и още повече отваря отзад на гръбчето (поне така правеше като беше по-малък, оттогава не съм пробвала пак с такива). Та идеята е, че те пишкат по-отпред или дори направо нагоре и затова така се издърпва памперса...
47 Smiles, тъкмо покрай моите драми се бях сетила за теб и постоянните памперси :) Радвам се, че са удобни - изглеждат много сладурско на вид.
За тръшкането - имаме и такива моменти напоследък. По принцип много обича да му сменям памперса - особено като го събуя е една усмивка, явно обича да е гол, но след това ако се замоткам с обличането и започва точно тръшкане. Същото го прави и няколко вечери след къпане и на няколко пъти с якето за навън. Добрата новина е, че млъква щом го изправиш, та ако съм по-изморена да му играя скечове просто изтърпявам няколко минутки и млъква... но Дани е по-голям и предполагам е по-сложно :?
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #211 -: Януари 09, 2015, 15:03:34 pm »
Моусит,така е  има разлика при Вера нямам спомен така да ми се е издувал памперса само отпред,при нея отзад и някак по равномерно се издуваше :lol:
А и аз като тръгна да излизам и да обличам космонавт е голямо тръшкане целия вход ни разбира :lol:
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #212 -: Януари 09, 2015, 15:19:31 pm »
Здравейте,
Кога започнахте да спирате АМ през нощта и въобще спряхте ли го? Чета доста противоречиви мнения-не го спирай, спри го... Педиатърът предложи да го спрем и да му даваме само вода, докато спре да се буди за вода, но щял да пищи 3-4 дни... Мен хич не ми се иска да го тормозя. Имам приятелки, при които в края на втория или в началото на 3-4 месец бебетата сами си спират нощното хранене. При нас засега не, че е такава драма - обикновено като яде в 22-23ч, се буди към 3-4ч, после към 7-8ч, но ако си спи цяла нощ, ще е  :D  :D  :D
Съвети?
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #213 -: Януари 09, 2015, 15:22:48 pm »
Това с тръшкането при обличане и особено с космонавта или яке ми е доста познато,а за дрехите не винаги, но го има.За смяна на памперс е винаги и трябва да залъгвам все с нещо  :)

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #214 -: Януари 09, 2015, 15:35:10 pm »
Bonbolini, не трябва да спираш принудително нощното АМ. Бебето само ще си покаже, кога е готово. Моето се отказа да яде като стана на 6 месеца. Знам обаче, че има бебчета, които и доста по-рано и доста по-късно им се е случило.
Дани продължи да се буди след като вече не му давах АМ, но не беше нервен и не плачеше и аз го приспивах без да му давам. Иначе, когато беше гладен мрънкаше и плачеше.

Ти как си? По-добре ли се чувстваш?

Значи и другите бебчета не обичат обличането  :(
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #215 -: Януари 09, 2015, 15:44:19 pm »
bonbolini и аз мисля,че то само ще си се откажи и не е нужно да го мъчиш с вода.Това може да продължи повече,но то като си е гладно с водаа да го залъгваш не мисля,че е хубаво :?
При нас тя си се отказа от 3-ти месец

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #216 -: Януари 09, 2015, 15:57:54 pm »
Бонболини и майка ми ми дава съвет като се буди в 4 ч. да му давам вода,нооо аз не смея не знам може би защото е недоносен ами тя и кака му така беше ама не помня до кой месец май до към 5 или 6- ти освен това той само докато сече от едната гърда и заспива и аз го будя да суче и от другата,че и АМ гледам да му набутам та за туй си мисля,че той сам ще си се откаже скоро от това ядене в 4 според мен се води от детето то ще ти покаже дали е готово да откаже това хранене...
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #217 -: Януари 09, 2015, 16:18:41 pm »
bonbolini,  при всяко дете е различно. Дъщеря ми, която беше основно на АМ сама спря да се буди нощем като беше на 3 месеца, синът ми в другата крайност. Той беше основно на кърма и се будеше да хапва поне 2-3 пъти нощем. Като спрях кърменето се надявах, че и той ще спре да се буди нощем, ама не се получи. Продължи да се буди по веднъж поне за АМ. Едва в последните 2-3 месеца спря да иска мляко всяка нощ, а само от време навреме. А другия месец става на 2 години.  Ако бебето си е гладно, с никаква вода не можеш да го залъжеш, бъди сигурна.
<br />[link=http:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #218 -: Януари 09, 2015, 16:46:06 pm »
Моето пищи, като я обличам, чак посинява и нищо не помага. Като я облека хълца минутка две и започва с усмивките, сякаш въобще не е пищяла. Тя обаче започна да пищи за всичко, акп не иска играчката която давам, ако не иска да лежи и т. Н.
А мъжът ми след поредният скандал да помогне за детето, се обърна и ми казва две жени сте оправяйте се. А майка живее с нас на квартира, понеже си продаде жилището за да ни осигури опита в Истанбул. Тя е на 73 години и естествено се уморява да я носи, болят я ръцете и гърба. Обаче, не човека не му пука, а не работи вече трети месец, навън било студено и аз пазаря, работя за да има пари и дете гледам. А той само пред телевизора и лаптопа. Е, оплаках се, извинете за спама, ама много ми се насъбра. Единствено като пищи дълго идва да направи някоя смешна физиономия, но ако е чул, че реве ;-)
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #219 -: Януари 09, 2015, 16:57:37 pm »
Stoeka много извинявай,че ще коментирам но...  оставам с впечатление,че на твоя мъж хич не му се занимава с малката,той изобщо обръща ли й внимание,не искали ей така като баща да я погушка,да й покаже някои неща из къщи,тя веше е на така възраст и съответно внимание от тук нататък ще иска повече,как ще сте не знам  :?