0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #100 -: Януари 05, 2015, 18:32:34 pm »
Ами времето лошо и си стоим вкъщи и пишем ли пишем  :lol:

Mousyt, и тук в София има плуване за бебета. Една мама с която раждахме щеше да си води бебето, но после се отказа, защото я съмняваше хигиената.
Иначе за къпането столчето наистина е подходящо за седящо бебе. Аз го слагам върху мивката в банята, че е с голям плот и там го поливам с душ слушалката. Направих грешка обаче да го подстрижа с машинката в столчето и само го стресирах милия. Сега не иска да стои в столчето и се къпем в корито, сложено на земята и той седнал в него. Това столче, което Ники е показала ми хареса и сигурно ще се възползвам. В столчето пищи само вкъщи. Като бяхме на Нова Година на хотел се къпеше пак в столчето, сложено на тоалетната чиния върху капака.

Маги, аз ако искам да запиша Дани на ясла от април 2016, това значи ли че трябва да кандидатсваме още от септември 2015?

До одеве четох д-р Спок за глезенето на бебета между 6 месеца и 1 година. Излиза, че сме му отпуснали края  :lol: :lol:

От два дни се опитваме и да го приспиваме на легло. Безузпешно (или много малко успешно) засега. Та да ви питам като легнете до бебето със затворени очи ли стоите. На мен ми бърка в носа, в очите, щипе ме, скуби ме, направо се почувствах малтретирана.  :lol: :lol: Пея или шъткам, но нищо не се получава, освен че той се изнервя. Мъжът ми имаше повече успех вчера.

Авалон, писали сме едновременно  :D
Как до кога с комбинираните колички? Те не се ли използват непрекъснато?  :ask:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #101 -: Януари 05, 2015, 18:50:50 pm »
Усмивки и при нас е така заспиването.За сега заспива само на гърда като е с мен.С баща се, свекърва ми или майка си заспива сама, но с мен, на гърда.Не се научи на биберон детето, за мое съжаление.

Авалон, аз ще съм с комбинираната до края.Това е танк.Доволна съм от нея и ще си я бутам с детето и все неща в нея.От тия триколки с колела не искам, не виждам тук в Плевен как ще ми е удобно това нещо.Че аз с количката ми е зор по тротоари и бордюри, а с това ще откача.Остав, че ако и се доспи няма спане в него.

За яслите в София не знам как е, тук така е записването.

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #102 -: Януари 05, 2015, 19:26:01 pm »
Смайли,то можеш непрекъснато да ги ползваш комбинираните,ама в един момент като почне зверчето да не стои в нея и хем него,хем количката влачиш,та за туй летните тип чадър дето се сгъват са доста удобни...инак и аз имах от тия триколки ами освен,че се счупи,хич не бе стабилно...ама нали бе поредния безмислен подарък от свеки кво да се прави ползвах го :lol:
Верно сме много активни :P
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #103 -: Януари 05, 2015, 19:57:25 pm »
Да, тези летните са много удобни за пътуване с кола. Не знам само за спане как са?
Аз мислех да купя по нататък раница за носене на по-големи дечица.
С количката все на камък удряме. Носихме я сега на Нова Година, основно да спи в нея като сме в ресторанта например, а не в стаята и да го пазим, но се оказа, че хотелът е на нива и има много стълби и въобще не успяхме да я ползваме. Опитахме се да го приспим в нея, но безуспешно. Само дето ни зае сума ти място към багажа. Температурите навън бяха много ниски и се носихме добре облечени и завити в раничката. Ходихме на разходка из балкана и пак така.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #104 -: Януари 05, 2015, 20:02:37 pm »
Всичко се преценява според детето.На мен Моника много ми тежи вече в раничката.Слагам я от време на време и ме спасява като е болна и реве, заспива от раз, но иначе си тежи, за по-дългоо носене.Ама и моето шиле е 10,700 вече, а и е висока.Става и много активна, и не иска да седи в раницата.

По-нагоре бяхте говорили за слинг и носене напред, може да се върже напред, виждала съм, но не е правилно, заради превъзбуждането на детето от многото информация.

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #105 -: Януари 05, 2015, 20:24:34 pm »
Маги, Дани е около 9.5 кг и още ми е добре да го нося. Ще видим по-натам.

Дали има награда за най-много постове на ден?  :jump12:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #106 -: Януари 05, 2015, 20:36:20 pm »
Доволна съм от сегашната, нямам забележки, но си е тежка комбинирана количка, колкото и да е с алуминиево шаси и да се води лека.  Както казва Алекс, като тръгне зверчето и аз след него с лятна ще ми е по-лесно. Отделно -за каквато и кола да става дума (освен товарни де), комбинираните колички с обема си, са си фактор, а аз карам сравнително малък градски автомобил, багажника се пълни от количката, столчето на задната седалка, мъж ми ако се отзове до мен, най-много две торби и сме до там. 

Маги, не съвсем до отдавна много се възмущавах на майките с колички по улиците, сега съм една от тях и напълно съм наясно какво приключение и изпитание е да се бута количка по родните тротоари.

Смайли, до колкото знам приемите за детски ясли са повече от един за година (май три). На сайта на общината трябва да пише. Предполагам, че в началото на 2016 ще обявят бройките, трябва да следиш. Примерно сега за Пловдив обявяват свободните места за април 2015, а сроковете за кандидатстване са април. Скоро пък ще приключи класирането за януари 2015.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #107 -: Януари 05, 2015, 21:15:28 pm »
Пишете за връщане на работа и ясли.И аз вече мисля по тези въпроси.Всъщност зс връщането на работс е решено- в края на тази ходина когато бебоците ще са на 1 г. и 4 м.Не искаме на ясла от тогава.Ще търсим жена да ги гледа в къщи,докато навършат 2.Но къде ще я намерим тази бавачка и как ще стане цялата работа...Ще има да ви разказвам тогава.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #108 -: Януари 05, 2015, 21:22:44 pm »
Толкова сме активни, че вече се надпреварваме коя да пише първа :lol:
Аз засега мисля да карам с тази количка докрай. Пробвала съм на сестра ми децата с лятната - ами не е за нашите тротоари. Моята е както каза Маги танк, но върви изключително леко и с всичкия багаж и прочие...но ще видим ;)
А вие от начало ли така се приспивате - на ръце/на гърда или в някакъв момент свикнаха?
нашият дребосък заспива в креватчето си с пусната въртележка сам. Доста често се будя след 30-40мин да го видя, че още си е буден и си гледка, но си самозаспива. Тревожи ме единствено, че засега не ме вижда че го гледам, но ако ме види ще нададе вой за внимание. Особен се тревожа след последните няколко дни дето се глези и като понечиш да го сложиш (през деня основно де) в коша или леглото пищи като че го слагаш на тръни...
Все се каня и аз да разуча за прословутите ясли и градини и май май ще изтърва всякакви срокове. Аз се връщам на работа октомври, най-късно ноември. Засега съм на вариант ясла, по-скоро частна, а не гледачка - искам да се социализира от малък. Но да видим....тези дни ми е трудно да си представя, че се отлепям от него за 1-2 дни, пък представи си другото... а и ако боледува или нещо идея нямам както казва Хоуп къде ще му търся решението :?
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #109 -: Януари 05, 2015, 21:57:10 pm »
Аз засега мисля да се върна на работа като бебо стане на 2 г. Не очаквам да ни приемат на държавна ясла, но ще се пробваме. На 100 метра от вкъщи е. Ако не, в частна. И тя е доста близо. Даже имам една съседка пенсионерка и съм си мислила с нея да говоря да го взема вечер, ако ние нещо се бавим. Все си мисля, че има много време до тогава, но времето бързо лети.  :?
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #110 -: Януари 05, 2015, 21:58:54 pm »
Моусит,повечето боледуват за жалост...какъв е тоя зор да се връщате на работа :lol: я,си гледайте децата това е наѝ-хубавото нещо,аз каката я пуснах на 2.5 г. и сега и него мисля да си го гледам до последно т.е.като свърши майчинството мисля да си пусна всички отпуски,а те са много по 36 дни годишно :lol: имам натрупани,а и обмислям дори и неплатена да си пусна...ама то и работата ми е такава,че не ми се връща чак се чудя как съм оцеляла там 10 г.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #111 -: Януари 05, 2015, 22:10:07 pm »
Алекс 77, никакъв зор нямам да се връщам, да не кажа че хич не ми се връща там. Ама не такъв зор ме кара да се връщам рано също и да работя в момента от вкъщи :? Просто в такова време живеем и избора ми беше или да се съглася на този вариант или да изчакваме неопределено време за детето, докато (ако) се стабилизират финансите някой ден... еми второто не ми се видя опция ;) Не е толкова страшно :) Да ти кажа, дори се чувствам полезна донякъде, ако ми тежи то е заради "помощта" дето щяха да ми оказват разни близки а се оказа "мечешка", ама да не се жалвам :lol:
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #112 -: Януари 05, 2015, 22:15:11 pm »
Алекс,не опира само до личното ми желание връщането на работа.И аз ще си ползвам почти всичката отпуска и така ще добавя още 4 месеца.Разрешението за това издействах като компромис от шефа.Иначе ме чаксха още с навършване на 1г. да се върна.Повишиха ме броени дни преди да изляза в болничния зс раждане,а можеха да ме отсвирят заради майчинството.Все пак имат някакви очаквания и аз дължа лоялност.Голямото ми дете тръгнс на частна ясла на година и ччтири месеца,.След работс,в почивните дни и отпуските сме му посветили цялото си време с баща му.Не мисля,че е бил ощетен от това,че тръгнах тогава на работа.
« Последна редакция: Януари 05, 2015, 22:21:01 pm от hope-love »
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #113 -: Януари 05, 2015, 22:19:02 pm »
Двамата ми мъже се приспиват от около1 час в леглото (не на ръце).
Мъжът ми е много упорит, но в момента по бебефона чувам само малкия нещо да бърбори. Дали пък не е приспал баща си?  :lol:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #114 -: Януари 05, 2015, 22:26:32 pm »
Смайлс, като майка на триезични деца мога да кажа, че децата учат езици рано и лесно, но с потапяне в средата, а не с учителка два пъти седмично за по час. Интересно ми е как ли го обучават. Точно защото в момента имам двегодишно.
Ако ходи на ясла по 8-9 часа на ден, където му говорят само на английски, ще го научи, дори и да е бебе. Първо ще разбира, после ще започне и да говори.
Аз не мога пък да разбера какъв е толкова зорът за този английски. Не е някакъв ненаучаем език. С мъжа ми решихме детето да не учи английски преди възрастта, предвидена в училище (мисля, че е пети клас, не съм сигурна). Достатъчно е зает с останалите три. А и когато се поставяше въпросът за езика в яслата, нямаше нито една с роден наш, затова трябваше да изберем между френски, английски и още един. Последният не му беше нужен, щяхме да се местим скоро. Английския преценихме, че ще го научи все в някакъв момент (най-късно в университета или чрез пътувания). Така че, остана френският. Нито за секунда не съм съжалявала. В София съм завършила френска гимназия и имам специална връзка и много любов към този език, страна и култура. Да кажа само, че и на български го уча (френския не го учи от мен, въпреки че понякога му чета книжки). :-)
Езиците са хубаво нещо, но също така са и музиката, спортът. За всяко нещо си има време.
За мен най-полезното нещо в тази насока беше езиковата гимназия.

Тук има съфорумки с по-големи деца-ученици, които ходят на английски. Може би те биха искали да споделят своя опит.

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #115 -: Януари 05, 2015, 22:36:08 pm »
Момичета напълно разбирам защо искате да се върнете на работа пустите пари дето все не стигат...
А относно езиците Вера започна в детската градина да учи немски,а английския като по-лесен и го включихме от преди две години,еми той пък и е труден  :lol: и тя си харесва повече немския :)
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #116 -: Януари 05, 2015, 22:37:29 pm »
Езикът ми е голяма болка. Аз също съм с френски (и също много го обичам) и с руски като втори. И на "дърти" години (в университета) се наложи да уча английски, когато вече трудно възприемах. И до сега много ми тежи, че английският ми не е много добър.
А живеем в такива времена, че всички приемат, че английският си го знаеш.
Не мисля, че е проблем това, че дете на 2 години може да бъде пратено на английски. Както и вие сте писали, е ясно, че цели изречения няма да прави, а само отделно думички ще учи. И то няма да е някакво мъчение, а вид игра за детето. Така го възприемам аз. Не казвам че ще научи английски на тази възраст, но не мисля, че е някакво зло дето му причиняваш  :lol:

ПП. Приспаха се за 1 час и 20 мин  :lol: Пак е постижение.
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #117 -: Януари 05, 2015, 22:44:16 pm »
Смайли,тъкмо щях да пиша да докладваш зс приспиването и ти си го направила.И какво точно са правили през цялотовреме или таткото е твърде изтощен,за да ражкаже?
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #118 -: Януари 05, 2015, 22:47:00 pm »
Ами таткото е викал шшшшш и го е милвал по ръчичките, крачетата, главичката. В един момент бебо се е изнервил и се е развикал, но после отведнъж се успокоил.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #119 -: Януари 05, 2015, 23:40:13 pm »
А моята хубавица така плака, че добре сме всички съседи с малки деца. След като рева доволно дълго, а аз се изтощих да я нося и пея, я сложих на леглото. Там вика известно време и аз започнах да и чета приказки. По едно време аз се смях на глас, понеже Червената шапчица, баба се крие в гардероб и ги спасява дървар, а не ловеца. На издателство Пан, пълен кошмар. Та момата на трета приказка заспа, направо чудо.