0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #100 -: Май 16, 2013, 10:49:03 am »
Но ние бяхме мънички- 2200 се родихме.
Бебе, не е задължително по-големите бебета да са по-здрави. Всичко е Божа работа.
Crystal, а кога ви исписаха - чакаха ли да прескочите някакви килограми? Права си, че е Божа работа, ама ще си полежавам още малко да порастне - каквото мога аз да направя. Макар че сега като съм у дома ми е по-трудно да кротувам - на двора грее слънчице, всичко зеленее и пеят птички.. Направо не ми се стои вътре :)
Бубу, мерси - ще го пробвам.
Наистина гадните контракции ни почват вечер и нощем. В последно време не успявам да спя - или се стряскам от някоя болежка, или киселини, или почвам да ги мисля - кое, как... Ама малко остана :) Пък и наваксвам съня през деня.


Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #101 -: Май 16, 2013, 11:21:27 am »
Мен корема ми се посмъкна пня ден,та от 2 дни съм чиста-ни гавискон,ни талцид,ни смекта съм пила и е поносимо...поне аЗ така си го обяснявам.амапак не мога да дишам,че едната ми си е на реброто.иначе нощем задълже 7 пъти пишкам-това е закон-със или без вода преди лягане -7 пъти. Ама като че и с това свикнах :) бебе,аз бих опънала един шезлон-щом си имате градина.ние мин седмица си къпихме 2 за терасата от практикер и си седим навън,макар че сме в центъра,ама от единия балкон гледката е само къщи и ниски сгради,та става :)
*

    Crystal

Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #102 -: Май 16, 2013, 12:46:31 pm »
Бебе, изписаха ни след седмица. Не са чакали да стигнем определени кг, а да са сигурни че качваме. Изписаха ни 2210. Два дни бяхме в кувьоз с вливане на глюкоза, за да не спаднем на тегло (иначе съвсем самички си дишахме), после като ни извадиха от кувьоза свалихме около 60г. и след това започнахме лекичко да качваме. Въпросът беше три дни поред да качваме или поне да задържаме.
Първото ми дете се роди 2500 и изобщо не е било в кувьоз, а в моята стая имаше жена с бебе 3500, което беше в кувьоз. Така че наистина всичко е строго индивидуално.
А в твоите седмици бебето е вече зряло и готово за живота  :D Щом ви мерят над 2500 нямате проблем и с теглото-над 2500 се водят напълно доносени бебета. Не се тревожи за това! А и както каза една сестра, по-мъничките бебета са по-жилави  :D Малката ми дъщеря, въпреки че беше 2200, пращеше от енергия като я гушнах, даже главата си изправяше сама за по мъничко :D
« Последна редакция: Май 16, 2013, 12:48:22 pm от Crystal »
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #103 -: Май 16, 2013, 14:12:29 pm »
Да се обадя и аз, трябваше да си пусна днес кръвни изследвания - тези стандартните ПКК, Васерман, Глюкоза, урина, обаче котката не ме остави да спя и като станах сутринта бях така изгладняла, че ми къркореше коремът със страшна сила  :lol: Ако бях останала още и само 5 минути гладна щеше да ми прилошее, за това утре надявам се с бодра крачка да свърша и тази полезна дейност. Заради глюкозата не бива да съм яла, дано утре всичко мине наред и без ексцесии.  :wink:
Сега отивам да спя, че само това правя от вчера насам.  :lol:
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #104 -: Май 16, 2013, 14:28:24 pm »
Crystal, благодаря ти за окуражаващата информация. Да са ти живи и здрави принцесите  :bighug:
Афродита, а ти още пиеш ли нещо за задържане? Аз си пия още и гинипрала и магнерота, че без тях сигурно до ден-два ще тръгне бебчо.


*

    Crystal

Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #105 -: Май 16, 2013, 14:50:10 pm »
Бебе, благодаря  :bighug:! Подготвяй се за най-прекрасния и незабравим миг в живота си! Всичко ще е наред с теб и твоя малък принц! А кога ще се роди-това той сам ще реши :)
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #106 -: Май 16, 2013, 15:01:07 pm »
Пия магнезий, но съм си го намалила до минимум-2х1, като ме присвив кръста но шпа ( ама мн рядко) и това е. Аз и без др го пия тайно щото като ме изписаха от болницата лекаря каза че няма нужда от махчгнезий,ама после дойде друг и ми каза да пия и аз от страх си го пих. Ама то сега с тая все едно че нищо не вьимам.така или иначе при секциото е все едно-мисля до съб да съм го спряла окончателно.
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #107 -: Май 16, 2013, 16:14:19 pm »
Здравейте момичета  :D
Повече от седмица нямахме нет и не съм влизала, а вие почти нова тема сте изписали :)
Добре дошли на новите мами  :bighug: Пожелавам ви лека бременност до термин и здрави и пухкави бебоци на финала!!!
На всички бременни с болежки и неразположения пожелавам по-бързо оправяне и лека бременност до края!

Да се отчета след последния преглед вчера - от 5-6 дни имам контракции - доста чести (когато съм в движение на 10 минути), но безболезнени. Вчера доктора каза, че имам един сантиметър разкритие, било нормално за срока на бременността ми. Но все пак днес вечерта ме вика в болницата на тонове за да види силата на контракциите, ако упеем да ги уловим. Вчера ми предписа магнезий, аз досега не пиех заради проблеми със стомаха, но сега каза, че да задържим бебо още седмица - две е по-важно. Иначе имам насрочено секцио точно след две седмици - 30ти или 31ви май :) Каза, че бебо е минал 3000 грама.

И да се разберем - ние първи сме дали заявка за едната мома на афродита!!! Не си я даваме и ще се борим докрай  :fighting:



Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #108 -: Май 16, 2013, 16:47:02 pm »
linapoli, споко нали Афродита има две моми  :lol: Ние ще й вземем другата  :lol: Обаче още и пола си не знаем, така че споко, като разбера какво е детенцето ми или моми ще търся, или момци  :balk_71: И като гледам какъв силен синеок ген е от страна на таткото силно се надявам да му вземе цвета на очите и красивите извити мигли, всички мъже в неговият род са синеоки като започнем от дядо му, баща му и по-големият му брат, да не пропусна някоя негова леля (братовчедка на баща му) и нейните деца, обаче се притеснявам, че и моят ген с кафявите очи е адски силен - всичките в нашата рода и по бащина и по майчина са с кафяви очи, освен дядо ми (баща на мама), който пък беше зеленоок 8)
Пожелавам ти успешно раждане и всичко да мине гладко да си вземеш здравото бебче на ръце да бъдете много щастливи, че той щом минава 3 кила си е направо в норма - брат ми се е родил 3 кила и 50 сантиметра, а аз 3 и 100 и съм била 51 сантиметра! :D На 31 май, когато се очаква да родиш, точно ще пътувам до Гърция за уикенда и направо умирам от кеф, дано издържа 5 часа в автобуса без да направя някоя беля :oops: Ще те мисля много и ще стискам палци! Като се върна на 2 или 3-ти ще чакам новинин от теб :)
Това ще ми е единствената ваканця, защото после до две години никакво мърдане :wink:
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #109 -: Май 16, 2013, 17:23:58 pm »
chattenoire84, благодаря много за милите думи  :bighug: На теб лек и безпроблемен път и много весело да си изкараш в Гърция :)
За наследствените белези - и ние сме така, но точно обратното. Аз съм със светлия ген - руса коса, сини очи, а мъжът ми е матов с черна коса и маслинени очи. В моето семейство няма никой тъмнокос и тъмноок, а при него само баща му е със зелени очи. По принцип тъмния ген е по-силен, но зелените очи на свекър ми изравняват шанса ни 50 на 50 ;) И все пак се надявам да вземе по малко и от двамата - матов като баща си с тъмна коса и моите светли очи. Като се роди бебо ще кажа кой ген е надделял :)
« Последна редакция: Май 16, 2013, 17:25:45 pm от linapoli »



Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #110 -: Май 16, 2013, 17:45:44 pm »
linapoli,
Имаме еднакви вкусове по отношение на цвета на очите  и  косата, и моето детенце го искам с тъмна коса и сини очи, но да има моята бяла кожа, макар че съм с кафяви очи и светлокестенява коса, кожата ми е по-светла от тази на синеокият ми мъж  :lol:
 :bighug: Още веднъж стискам палци всичко да е наред при теб!
Останалите мамита, които скоро очкават и те да родят и Вас ви мисля, като се върна само хубави новини чакам от всички!   :youwoman:
Стискайте палци другата седмица съм на биохичмични скрининги и фетална морфология.
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #111 -: Май 16, 2013, 18:07:22 pm »
Как може да искате бяла кожа-аз съм бяла като платно и е отвратително-вижда се всяко белегче,червенинка,пъпчица...да не говорим колко е чувствителна...цял живот (тийнейджърски) се мажа с бронзанти и ходя по плажове... И все ме питат лошо ли ми е,че съм така пребледняла...:( лошото е,че и бащата е светъл и май и нашите ще са такива...
А за запазването-то в днешно време е модерно-ти може да му избираш снаха,мо той може зет да ти доведе :lol:
Черно коте,ако си добре попътувай сега,аз към 4 мес направих едно пътуване до виена,макар че мн ме беше страх,че преди това имах проблеми,но слава богу мина благополучно.иначе на път с кола не се наемам.а и скоро като гледам...
« Последна редакция: Май 16, 2013, 18:32:07 pm от afrodita279 »
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #112 -: Май 16, 2013, 18:30:38 pm »
Хахахахахаха :)))))))))) Много ме разсмя с това какво ще ти доведе вкъщи един ден - зет или снаха :)

Подкрепям напълно Афродита по темата за кожата!!! И аз с моята светла кожа цял живот проблеми - изгаряния, лунички, петна от слънцето (последните нямат махане :( ) Но каквото дойде - светло или тъмно - важното е да е живо и здраво!!!



*
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #113 -: Май 16, 2013, 18:43:47 pm »
Еее, чак и претенциозни какви да са децата  :jump12: 
Аз също съм със светла кожа, коса, лунички, бенки и пъстри очи. Мъжът ми е със светла кожа, но тъмна коса ии кафеви очи. Очаквах детето да е светла кожа, тъмна стърчаща коса като на баща му, ама не - светла кожа и русолява коса и....... сини очи, които сега бият малко на зелено. :D
Добре че и в родата на двамата има хора със сини очи, че щеше да давам обяснения  :balk_56: :balk_56:  Сега ще видим "втората серия" каква ще е  :lol:
Та мисълта ми е, че роднини, родители всякакви, но детето може да е "неочаквана добра комбинация"
 :wink:
Да са ни живи  и здрави само


*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #114 -: Май 16, 2013, 20:32:31 pm »
Подкрепям за кожата, аз също съм много бяла и освен да изгарям на слънцето и да боря цял живот петна и лунички, друга полза от нея не съм видяла. Синът ми ме наследи и вечно е с червени бузи, а върви разгадай от какво - слънце ли, храна ли, алергия ли... :x Баща му е "целунат от слънцето" по рождение, но нямахме късмета да му вземе кожата..Иначе  и двамата сме тъмнооки, а Ивайло за сега е светлоок /казвам за сега, щото знам, че може и да се променят очите/, макар и от двете страни да имаме и светъл ген. Добре, че е ин витро, иначе щях една папка обяснения да давам... :lol:
Съгласна съм с Иванита - какви претенции, аз 10 години съм го чакала - черен, бял с каквито и да е очи, пак ще си го обичам  :wink:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #115 -: Май 17, 2013, 13:36:06 pm »
Уфф, Вие пък сега ме изкарахте егати претенцията - направо ме размяхте  :lol:  :lol:  :lol:  Ми не и не! Не ща да ми е мургаво детето, моята кожа е бяла, но не изгаря и въобще не изглеждам бяла като платно, а хващам и бързо тен без да почервенявам и не изгарям, нито ми се виждат и вените. Единственият "проблем", е че съм с много бемки, ама това да ми е кусура  :lol: Докато на мъжа ми кожата е с тон, два по-матова от моята, ама изгаря на слънце, и е нещо страшно като започне да се люпи, кое е по-добро?
Искам най-доброто за детето си това е само мнение, естествено, че искам детето ми да е живо и здраво! Изрових един калкулатор за цвета на очите, еми дава го с най-голям процент кафяви, после зелени и около 13 % сини, голям майтап, с каквито и ще очи да е, ако ще  и с лилави да е, но поне да няма диоптри като мене, а да е с орловото зрение на тати!
И най-накрая пуснах първата поредица кръвни изследвания, и за да ми е мирна главата пуснах си и токсоплазмоза заради котката, имам късмета, че не се допирам до нейните акита, защото животното си е умно и си ходи навън по всички нужди. Да Ви се похваля първите изследвания са ми повече от добри нито сифилис, нито токсоплазмоза имам, кръвта е добре, урината е добре, глюкозата и тя е добре, имам леко завишение на т.нар. "Девиациа на еритроцитно разпределение", ама доколкото знам не е нещо, за което да се притеснявам, нали?
 А, изкефих се намерих си едно магазинче и ще се обзаведа с дрешки за бременни и за детето, ама за него е още твърде рано, първо ще разбера пола и чак тогава. Охх вече нямам търпение да разбера и пола му, че такива сладурски дрешки има, че ми идва всичките да му ги изкупя!  :D
« Последна редакция: Май 17, 2013, 13:56:19 pm от chattenoire84 »
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #116 -: Май 17, 2013, 19:53:54 pm »
Споко коте,ние не ти се караме,само си чешем езиците-ест че никоя от нас няма претенции, освен да има здраво бебе :)
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #117 -: Май 17, 2013, 19:55:19 pm »
ЗДРАВЕЙТЕ,САМО АЗ ЛИ СЪМ ТАКА НО ДОСТА МЕ МЪЧАТ ТОПЛИНИТЕ А НЕ СА НАСТАНАЛИ ИСТИНСИКИТЕ ЖЕГИ,И С ВАС ЛИ Е ТАКА?АЗ СЪМ 32 СЕДМИЦА И ИМАМ ПРОБЛЕМ С КРЪВНОТО ВИСОКО Е НО В ТОПЛОТО ВРЕМЕ НЕЩАТА СА ДОСТА ТРУДНИ.ИМА ЛИ НЯКОЙ С ПОДОБНИ ОПЛАКВАЯНИЯ?
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #118 -: Май 17, 2013, 20:20:36 pm »
Днес има страхотно изригване- дори на мрн с ниското кръвно, ми се беше вдигнало и ми беше зле.
Хриси,всички сме така :D
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #119 -: Май 17, 2013, 21:11:36 pm »
Споко Хриска, от изригванията е и аз бях днес така по едно време, но за кратко.
Афродитка, знам, че се майтапите, то така става и по-весело  :wink: Иначе е много сериозна тази бременна тема  :lol: