0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #40 -: Май 13, 2013, 11:16:35 am »
Афродита и аз съм само с гел и все се чудя какво ще правя като родя, че нали не трябва да сме с дълги нокти  8O . И мислех и аз да пробвам този лак, но щом казваш , че не е хубав . А с гела колкото и къси да ми ги направи , аз докато ида на поддръжка след 3-4 седмици те пак са си дълги . Незнам какво ще правим с тези нокти . Мойте без гел са ужас. Белят се , чупат се , тънкии ..............
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #41 -: Май 13, 2013, 11:43:25 am »
Здравейте, записвам се да ви следя! Лека бременност на всички и прекрасни, здрави бебета на финала! При мен полека взе да отминава гаденето и повръщането, което ме преследваше през първите месеци, от време на време имам киселини, но явно така ще е, мисля, че освен от бременността и стомаха ми хич го няма. Искам да попитам нещо - когато си духам носа, постоянно имам кървави секрети. Не ми тече кръв от носа, но всеки път като се духам, е така. На някой случвало ли му се е и на какво може да се дължи?


Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #42 -: Май 13, 2013, 11:56:47 am »
Дяволче, ако искаш - ще ти пратя от тук някак :) Ако решиш - пиши на личен.
Афродита явно положението при вас е като при нас  :D да им имам спокойствието на тез хора!!!  Аз таз сутрин обяснявах, че бременноста е в месеци, не в години и че искам план по дни какво ще се случва, за да го одобря или коригирам  :oops: То при мен си е малко професионална деформация... Но при вас пък си е съсвсем скоро  :) Стискам палци с всичко да се приготвите през 7-те дни! Само като си представя колко малко ви остава до срещата с бебчето  :ywoohoo:
Теди, жива и здрава да ви е малката Михаела и много щастие да ви донесе и вие на нея!
Боболетка, аз съм така от 2-ри месец... Ползвам стеримар, което малко облекчава положението (Това е някаква солена вода - спрей, дето отпушва носа) :) Доки каза, че е нормално, не се притеснявай.
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #43 -: Май 13, 2013, 13:52:23 pm »
За носа- и аз съм така- нон стоп затъкнат, нонстоп с разни кърпички ходя и кръв си тече- нормално било. Стеримар абсурд да помогне,снощи така се изнервих,че впръсках едни капки Назал в едната ноздра,че изобщо не можех да заспя.

Върнах се и от тонове- според лекарката ако имало проблем с водите,щяло да се отрази на тоновете, макар че аз си мисля,че тоя път тоновете ми изглеждат съвсем различно от предните пъти. И понеже съм Тома неверни, се обадих на моя лекар и той ме вика утре да ме види. Освен това се оказа,че секциото ми няма да е на 20-ти. Нищо чудно и утре да ме приберат.
Иначе за течението,  и аз си мисля, че е по-скоро и ли напишкано или обикновено течение, не ми изглежда чак води да са, но мога и да пробвам с превръзката номера за всеки случай.

tsvetinapavlova, моите са същите, лично за мен, макар много мами да ме упрекнат, гела е супер като имаш бебе, дори и с малко по-дълги нокти (аз моите до дъно ги режа и тогава слагам), но и като пораснат, гела ги прави по-обли и не можеш да драскаш с тях. А като бях с шилака знаеш ли на какво се бях направила- трябваше и на мен ръкавички да ми слагат като на бебетата- имах надрано по целия кръст (че тогава ми биеха инжекции и ме болеше и сърбеше) и даже по лицето,където се пипнех, оставаше резка. Да не говорим,че имах 8 счупени нокъта-назъбени! И при тази ситуация си оставам с гела. Даже днес ще си го направя, че ако утре ме спешат, да съм подготвена ;) Удобството при мен е, че аз съм маникюристка по втора професия и си ги правя вкъщи.

Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #44 -: Май 13, 2013, 14:12:30 pm »
Афродита, според мен също е възможно да си е обикновен секрет, при мен той е доста обилен. Микробиологиите ми са абсолютно чисти, така че очевидно не е някаква гад, просто при мен е така. Даже понякога се преобувам по няколко пъти на ден.
А лекарката защо не ти направи тест за околоплодни води?

Някъде в предишните теми някой беше писал, че водите миришат на белина. Ако искаш, пробвай и този тест.  :wink:


Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #45 -: Май 13, 2013, 14:15:59 pm »
Афродитка, оо блазе ти че си ги правиш сама :) и все пак гел -а си е гел, няма по - добро и аз така мисля. сега почвам да ги режа до дъно и да видим колко ще пораснат , но не мисля че ще е чак толкова много, че да пречат докато си гледам бебчо .
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #46 -: Май 13, 2013, 14:31:02 pm »
Туци,аз изобщо не съм притеснена и ще си изчакам до утре. И аз си го имам през цялата бременност, то си е нормално. Според мен ако наистина изтичаха,досега щеше да е фатално вече.
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #47 -: Май 13, 2013, 14:53:27 pm »
Стискам палци за прегледа утре.  :bighug:
*
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #48 -: Май 13, 2013, 14:58:29 pm »
Здравейте мамчета  :D надявам се всички да се добре и да си почивате. Аз също имам някакво течение и ми казаха, че е нормално. Но пък вече нямам почти никакъв контрол върху пикочния си мехур  :( и постоянно се напишквам по малко :oops: Ходя си с ежедневни превръзки, ама май ще мина на следващия "размер"  вече  :lol: Добре че малко остава.

Може ли да ми кажете от коя седмица започват да правят запис на тоновете на бебето и на колко време? Имам предвид това, което се полага по ЗК( така да се каже нормалните си консултации) Имам чувството, че тук пак ме претупват и ще има скандали вече. :bonk:


Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #49 -: Май 13, 2013, 15:41:51 pm »
По здравна каса в бг не ти се полагат никакви тонове :? Моите започнаха в 34 г с всяка седмица,а от мин по 2 пъти,заради намалели води. Кога и колко често да започнете,преценява следящият те лекат.Вполиклиниката ми е 15 лв. Но аз ходя във фемина,защото там ми ги покрива допълнителния ми осигурителен фонд.
*
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #50 -: Май 13, 2013, 16:03:40 pm »
По здравна каса в бг не ти се полагат никакви тонове :? Моите започнаха в 34 г с всяка седмица,а от мин по 2 пъти,заради намалели води. Кога и колко често да започнете,преценява следящият те лекат.Вполиклиниката ми е 15 лв. Но аз ходя във фемина,защото там ми ги покрива допълнителния ми осигурителен фонд.
Аха, ясно. Благодаря :-)


Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #51 -: Май 13, 2013, 17:02:23 pm »
..... Аз съм бройнала и щерката на Блу, а....
Закъсняла си  :wink:
Наша е! :)

е ергенин ли ще ми оставите детето?  :lol: Рус, със сини очи... 8)
Аз имам щерка :D
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #52 -: Май 13, 2013, 17:13:37 pm »
Аз имам щерка :D
Падна ми камък от сърцето  :lol: Готова работата!
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #53 -: Май 13, 2013, 17:37:49 pm »
Аз имам щерка :D
Падна ми камък от сърцето  :lol: Готова работата!
Сродихме се :D
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #54 -: Май 13, 2013, 18:12:54 pm »
Здравейте момичета да се запиша и аз в новата темичка много хубави и здрави бебета на термин на всички ни :bori_012: :bori_017: :bori_018: :bori_020: :bori_022:
Аз да се похваля от събота започнахме ремонта на детската ни стая,даже в момента мъжа с приятели редят гипсокартон и съм много щастлива,знам че е рано,но понеже мъжа почва в нова фирма работа и там няма право на отпуски искахме да отменем малко ангажименти :D
Днес ходих и на оглед в болница Надежда и съм очарована от всичко,което видях и чух там и съм 100% сигурна че там ще раждам...ами това е около мен тия дни...
П.С.честито на мама ТЕДИ  :balk_7:
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #55 -: Май 13, 2013, 20:24:49 pm »
На някои хора им се връзва тенекия, а на мене цяло легенче да си повръщам в него. Ох, два дена се радвах, че не съм повръщала, но днес си наваксах с пълна сила. Имах чувството, че ще остана без хранопровод. Вече цял месец съм така  :balk_145: Не ща да се мъча вече, какви ли илачи и гадости не пих, помивки с какво ли не... и пак... Не ми се мисили да влизам по болници  :balk_145:
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #56 -: Май 13, 2013, 20:39:49 pm »
Коте, аз се разминах с болницата защото упорито отказвах да тръгна натам,и аха мъжа ме заплашваше да ме изрита,и аз заспивах и поспирах малко с повръщането :D гадно е много и те разбирам,ама потърпи още мъничко.при мен се оказа голяна грешка че лежах непрекъснато-ако има повече движение ма въздух,одобено след хапване,нещата значително се подобряваха,но аз късно го разбрах това.
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #57 -: Май 13, 2013, 20:46:11 pm »
Веднъж отивайки на разходка скоро ми се случи, влизам в един немски супермаркет (спестявам рекламата), носех си едно пликче и както бях на щанда на сирената така хубаво си повърнах, добре че си нося пликчета с мене, че щеше да стане голяма излагация. :oops:
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #58 -: Май 14, 2013, 00:20:31 am »
Привет и от нас, отдавна не съм писала, но не ми остава много време покрай тичането след малката фурия. Шкембака вече започна да ми тежи, а как ще добутам до август ( синоптиците вещаят нечовешки горещини) направо не ми е ясно. Моя младеж е около 700 гр. вече, доста е активен в ритниците и юмруците слава Богу, че да не го мисля как е :) Искам да помоля мамите на бебоци родени в жегите да ми кажат какви дрешки да приготвя за изписването - с къс или дълъг ръкав/крачол, пелена необходима ли ?
Re: Тема на бременните № 86
« Отговор #59 -: Май 14, 2013, 07:32:44 am »
Ето ме и мен!
Добро утро!
Тия дни в това лошо време на мен така ми се е допазарувало за бебчето и едвам се удържам с нянкакви покупки, понеже е още рано. А и прегледахме с каката бебешките дрешки от нея и отделихме по-момчешките и се оказа, че май няма нужда на първо време да купуваме дрешки. Повечето сме взимали унисекс цвят и стават и за момче и за момиче.
Е вчера си начешах крастата и взех един комплект пеленки колкото да не съм капо и замалко да си взема едно много сладко комплектче на смърфове от H & M но се озаптих.
Коте на мен за гаденето ( ама не беше много силно и не съм повръщала) ми помагаха да смуча виолетки или да похапвам периодично крекери или ядки, но доста начесто.