0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #220 -: Ноември 11, 2012, 22:29:39 pm »
радостинка, не е ли удачно да се помисли дали няма нещо в твоята диета, което да е предизвикало диярията. да се изключи, да си знаеш за напред и да си кърмиш? много е странно, кърмили сте се 7 месеца и изведнъж от кърмата да е проблемът ей така ангро (а не от нещо, към което детето да има непоносимост или просто да е вирус стомашен).

иванита, слага ли си играчки в устата? идеята на захранването, водено от бебето е, че те в началото третират храната като игра, учат се на текстура, вкус, температура (ади се научи да си духа топлата храна точно за два пъти показване) и се учат да ядат сами с прибори, аз и друг път съм казвала - на около година и месец си поиска вилица и така, онзи ден описка и я оставих да яде супа с лъжица и се удивих, че се оправяше съвсем добре. така че, ако не гоните количества няма никакъв проблем те да се хранят сами.

теди, аз точно, защото не можех да си представя как от кърмене на поискване ще минем на тотално друга система - айде бебе, време е за ядене, гладна, не гладна, трябва толкова да изядеш и няма ти да сучеш, аз ще ти давам с лъжицата, се разтърсих и страшно ми допадна това на хартия, пък на практика още повече. не се тревожи за количества, защото идеята е, че продължаваш да кърмиш колкото детето иска. опитът ми показва, че в началото кърменето не намалява хич, но пък и не се занимаваш с "ракетно инженерство". мисля, че има бг форум за захранване, водено от бебето, аз отдавна мисля тук да пусна такава тема, но все нещо друго изниква. ти беше писала, че ще си далеч и не вярваш на храната там, можеш да започнеш по този начин и малко по-късно, не е проблем кога

и последно - яденетата тип "попара" (говоря като консистенция - течни с твърди парчета вътре) са всъщност много по трудни за децата да се оправят с тях. чисто от гледна точка на механика на яденето - трябва да го вземат от лъжицата, да глътнат течността, да отделят твърдата част и да я сдъвчат. твърде много им идва, та затова не искат да я ядат, според мен. това го четох някъде от някакъв доктор, да не решите, че съм си го измислила аз.
*

    Misty

  • ***
  • 273
  • "Най-хубавото предстои!"
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #221 -: Ноември 12, 2012, 12:43:20 pm »
Блазе ви  Радостинка, ние сме на светлинни години от попарата, той месо още не е ял като хората...За глутена да не говорим! С тези обриви ли са, екземи ли са...вече луднах...Трета седмица не минават...Реших три дни да е само на лечебното Ам...пък да видим...Днес ще тичаме по доктори...
Днес на разходката пак ще гледам с благородна завист мъниците дото грезкат рогчета... :?


*
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #222 -: Ноември 12, 2012, 15:00:50 pm »
Мисти не мисля, че рогчетата са ти важни чак толкова. Гледай бебе да се оправи пък за рогче има време. Ако ще те успокоя моя сн яде онзи ден за първи път.
*
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #223 -: Ноември 12, 2012, 15:31:35 pm »
Елена, аз и преди съм казвала, че никога нито играчки, нито храна е носил към устата си. Просто си е такъв. ПОмагам му като му насочвам ръката към устата- отгризе и после започва да си играе.И не повтаря ако не му я насоча пак. Няма значение гладен или сит.


Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #224 -: Ноември 12, 2012, 19:00:00 pm »
Да,Елена ще захранвам в Тайланд,а нали имаха някакъв проблем с атомна централа,която гръмна в Япония,та се тревожа да няма остатъчна радиация и там,затова няма да давам нищо произведено там.Моя приятелка е била там с бебето си миналата година и ми каза,че имало пюрета на европейски и американски марки.Иначе се бях засилила да си нося оттук:)Моля да ми пратиш на лични сайта на български,за твоя метод на хранене,ще ми е интересно да го разгледам.
И аз съм се подготвила с таблица да записвам реакции и т.н. ама тъй ,като съм склонна към прекаляване,ще гледам да не ми става идея фикс.
Много ви се възхищавам,че имате търпението да изчаквате децата да поискат нещо и да ги гледате по-спокойно,аз съм разграфила целия си ден по часове ,всичко е под режим,за съжаление ми се налага да ходя на работа с бебето и ако изляза от графика ми е много трудно,чувствам се виновна,че не мога да я храня на поискване,дойде ли часа давам и гърдата и тя послушно си суче.Когато аз съм заета,татко и я бута с количката,а ако и той е ангажиран я дава на някой от персонала за малко.Много ми е неприятно това и ми тежи,но обстоятелствата са такива,че се налага.И така си караме от 12 до 17 на работа,добре че Жаклин е кротичка и не се мръщи на режима,който съм и наложила.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #225 -: Ноември 12, 2012, 20:03:24 pm »
Джбрул, вчера се смях на твоите описания за таблицата ти, а днес една колежка ми каза, че моята била като научно изследване  :lol: та май не съм по назад от теб, само дето час не съм писала, защото нямах време да гледам часовник с малките докато ги храня  :lol:
П.С. Рогчета (купени) ядоха преди месец за първи път, защото трябваше да ходим на изследвания гладни и по пътя към градината това успяхме да намерим за закуска, иначе домашни кифлички тип рогче, съм правила след годинката като захраних с всички състаени продукти.
Едва ли чак е за завиждане бебе на 7 месеца да гризе рогче, вместо да си хапне подходящо пюре или сгодвено ядене, дори и АМ само е за предпочитане.
*
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #226 -: Ноември 12, 2012, 20:16:12 pm »
mimi26 , вчера аз как се смях като издирих въпросната таблица /благодарение на Мецани, която я пазеше/ и я заразглеждах... То детайли, то шрифтове и цветове - научен труд видиш ли ти.  :lol: Оказва се обаче, че е била полезна на доста хора вече, което ме радва.

Какви са тия "рогчета" бе хора? Викам аре да не се излагам как не знам елементарни неща, ама моля за разяснения по въпроса. Срам не срам... :oops:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #227 -: Ноември 12, 2012, 20:19:37 pm »
Рогчето обикновено е една дълга закуска (тестяна) със сирене по средата. Има ги във всяка закусвалня.
*

    gergana :-)

  • *****
  • 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #228 -: Ноември 12, 2012, 20:21:13 pm »
Абе аз да си призная тя и моята таблица точно така изглежда, само дето съм закръглила часовете :lol: Явно все такива изрядни сме се събрали тук.
*
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #229 -: Ноември 12, 2012, 20:30:52 pm »
Рогчето обикновено е една дълга закуска (тестяна) със сирене по средата. Има ги във всяка закусвалня.

Пуууу, това ли било... :lol: Аз мислех, че някакво чудо невиждано. Споко съм значи, моето е яло и си яде аналог на "рогче" - обикновено баница, която е спретнала баба ми, значи не съм го прецакала нещо.

П.П. Аз много налитам на "нещо от закусвалня", обикновено на пица от най-долнопробните както ги правеха "едно време" - с кренвирш, мазна и пр. - умрЕм да хапна нещо такова и го правя де. Явно от лакомия не съм загледала другите артикули... :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #230 -: Ноември 12, 2012, 21:29:31 pm »
Аз много харесах рогчето, което яде сина ми и подробно разпитах в пекарната  :D Та месено било с яйце и сирене ама направо се топеше, е такива не мога да ги докарам колкото и да ги меся.
*
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #231 -: Ноември 12, 2012, 22:12:17 pm »
както се казва кой за каквото е учил, естествено, че рогчето от добра пекарна ще е по-добро от направеното в къщи. аз затова не съм хич от тези майки дето или само бурканчета или само приготвена вкъщи храна дават. ако съм достатъчно спокойна за мястото, от което се купува храната, давам и на нея. що кроасани сме изяли за закуска, да не казвам. това също е и добър повод да си взема два кроасана, уж тя ще изяде единия :wink:. преди някой да скочи, да поясня - говоря за пресни кроасани с масло, не за пакетирани боклуци.

теди, виж тук http://missby.wordpress.com/2011/05/09/baby-led-weaning/, аз по принцип този сайт много го харесвам, мисля, че можеш да намариш и други полезни работи в него. само не съм съгласна, че е чак толкова бавно и мръсно, особено ако се храните заедно - да не става за 5-10 мин. но и ти не се храниш за толкова. на мен ми пести време, защото сядаме двете на масата и обядваме, или тримата вечеряме. също така ако не даваш да яде супа с ръце не е и толкова мръсно - мокра кърпа забърсваш от лицето през ръцете, стола и пода, но това ще го правиш така или иначе. дано ти хареса, аз поради това захранване нямам никакви грижи с храната на ади. но това означава и да запазиш кърменията, за да не я гониш да яде колкото ти си мислиш, че трябва. мисля, че това, че тя идва на работа с теб е прекрасно. аз също така правя и според мен това е идеалният вариант.  :)
*
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #232 -: Ноември 12, 2012, 22:30:45 pm »
Аз само да поясня относно "рогчето", че да не стане някаква разправия домашни-купени храни сега. Просто наистина нямах хабер за какво говорите, а че не съм купувала за Дани такова нещо от пекарна е чиста случайност. Хранила съм от бурканчета /цялото ми захранване беше такова почти/, хранила съм го и го храня по ресторанти - важно ми е храната да е качествена и вкусна, не аз да съм я приготвила лично например.  :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #233 -: Ноември 12, 2012, 22:38:30 pm »
Аз все още със страх храня по ресторанти. Иска ми се все още да не давам пържено, маргарин и такива съдържащи Е-та и др. боклуци. Много често се употребяват сухи бульони и прахообразни картофени пюрета, а те изобщо не са ми свързани със здравословната храна, която искам детето ми да яде. Вярвам, че както го науча така ще е. Давам му неща със захар примерно, но да е малко.
*
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #234 -: Ноември 12, 2012, 22:54:25 pm »
и аз отскоро поолабих това със захарта, когато правя нещо и по рецепта има захар слагам по-малко и добавям ябълка или банан или стафиди, но както и преди сме си говорили не е нужно да ги невротизираме съвсем децата, важното е да не ядат боклуци.
ние ядем навън, но точно храните, за които говориш обикновено се приготвят на място, или ако се съмнявам питам и тук хората си казват. винаги можеш да поръчаш някаква паста примерно, в която няма какво толкова да са сложили, че да е отровно.  :)
*
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #235 -: Ноември 12, 2012, 23:00:06 pm »
Да Елена и тук си казват, но не може само паста да яде, питам и за готвеното, което ми се струва подходящо.
*

    Misty

  • ***
  • 273
  • "Най-хубавото предстои!"
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #236 -: Ноември 13, 2012, 12:21:00 pm »
Момичета срещата ни с митичното "рогче" се отлага в необозримото бъдеще.../и като отворих темата за рогчето, нямах предвид, седеммесечното ми бебе да "маа" рогчета само!Аз лично приготвам пюрета му, до сега, а и дълго време още както се очертава!Имах предвид,че ще е добре да се запознае и с тези придобивки на цивилизацията!Както и да е.../
Имаме алергия към кравето мляко...
Изписаха ни фризо пеп АС.Вкусът му е отврат.
Моля, няко със сходен проблем да сподели как точно я карат...То ясно, че ще е ходене по мъките...
Не го харесва това мляко, та то не е и за харесване...да видим каво ще го правя?! :oops:
С глюкоза ли с що ли, да го давам?!
Направ изпаднах в депресия...
« Последна редакция: Ноември 13, 2012, 12:29:15 pm от Misty »


*

    gergana :-)

  • *****
  • 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #237 -: Ноември 13, 2012, 12:53:11 pm »
Майче, това сигурно ли е? Правихте ли някакви изследвания? Аз бях чела, че не се доказва АБКМ ей така само с преглед :?
Виж тук мнение на д-р Бърди:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=22516.20
и тук:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=27176.0
« Последна редакция: Ноември 13, 2012, 12:58:34 pm от gergana :-) »
*
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #238 -: Ноември 13, 2012, 14:30:04 pm »
мисти, много неприятно, ако си сигурна в диагнозата, не е ли удачно да се помисли за друго мляко, щом на това вкусът му е гаден. доколкото зная и при тях има доста избор, дано не бъркам.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #239 -: Ноември 13, 2012, 14:41:52 pm »
 Misty,писах ти и на лични .
Но  защо да го даваш с глюкоза ?  Детето с всеки нов вкус Ам свиква трудно предполагам , така и с това. Другия вид на пазара при АБКМ  е  Аптамил АДС ,  ако  това е  вашата диагноза.
Казвам това " ако е вашата диагноза" , защото доста често я поставят ей така- модно  и с лека ръка... Макар , че щом алергията се е проявила при даването на млечна каша , причината наистина може и да е там ,а  ти  я търсеше в овеса.
Прочети писаното от д-р Бърди по въпроса за АБКМ  из форума , консултирай се  и с втори лекар.


Гледам  днес на пазара  райски ябълки  - предполагам мога да дам на малкия  ?
« Последна редакция: Ноември 13, 2012, 14:46:40 pm от nimika »