0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Как се диагностицира АБКМ и АД.
« -: Април 07, 2008, 15:26:48 pm »
До д-р Birdie-Здравейте!Моля за вашето компетентно мнение.Синът ми е на 3,5 м.На 30дена направи обрив по цялато лице и главата.Кърмен е и дохранван с АМ.Педиатърката ни предположи АД и ни изпрати при доц.Маринова.Диагнозата и беше АБКМ,поставена окомерно след преглед.Предписа диета и фризопеп.На втория ден обрива по лицето изчезна само с намазване с балсам на д-р Тайс.Седмица след като бяхме на диета и приемаше фризопеп започна пълзящ обрив по гърдите, ръцете тялото и краката.Появиха се и големи крусти по главата.Обривът започна да се лющи.Заведохме го при дерматолог, който постави диагноза себореен дерматит и категорично отхвърли АБКМ.Заведохме го при трети лекар-педиатър-себореен дерматит.Нашата педиатърка не може да даде категорично мнение за диагнозата.Днес сме на диета с фризопеп и мазане с подходяща козметика-млека на Клоран,Х-омега,Себа мед-без особен резултат-напротив обрива се засилва.Предписано ми е от дерматолог мазане с адвантан и колд крем, които доц.Маринова отхвърли и които не смея да използвам.Моля, посъветвайте ме как да се убедя ,че това е АБКМ, след като от близо 3 месечна диета и фризопеп няма резултат и обрива се засилва.Как да процедирам-с какво да мажа-вредни ли са кортикостероидните кремове, дали това е АД, себореен дерматит? Как се поставя точна диагноза?
*
Re: Как се диагностицира АБКМ и АД.
« Отговор #1 -: Април 09, 2008, 21:03:18 pm »
прочетете това. http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=22516.20 направете хубави снимки, Бърди скоро ще се върне и го попитайте. иначе на въпроса за кортикостероидите - при правилна употреба те са много добро средство!
Re: Как се диагностицира АБКМ и АД.
« Отговор #2 -: Април 16, 2008, 17:36:43 pm »
Диагноза АБКМ може да се постави след изследване на кръв-РАСТ тест. Мерят се IgE срещу определени алергени. Тестът се интерпретира само във връзка със симптомите на пациента. Може да се направи и кожен тест и да се види дали кожата реагира.
4ести симптоми на АБКМ са   диария или разстройство, болки в корема, колики, повръщане, астма, бронхит, хиперактивност, безсъние и др.
Според алерголога на дъщеря ми тук (Германия) това е рядко срещана диагноза, което пък не озна4ава, 4е при бебетата с предразположения към алергии не трябва да се внимава.  Според доц. Маринова всяко второ дете с обриви е с АБКМ.
 
Диагноза АД се поставя само с външен преглед. АД е упорито заболяване и 4есто няма никаква връзка с хранителни алергии. Трябва да се спазват много други неща и да се избягват някои храни, които влошават обривите. Про4ети линка, който ти е дал Тонев.
Ако имаш интерес ще ти пратя линкове от друг форум, където е обсъждано подробно.
Аз имам добри впе4атления от доц. Праматаров от Правителствена болница.
Може би трябва да заведете бебо при още някой, за да се разбере окон4ателно каква е диагнозата.

Бебе на 30дена не може да има АД . Най-вероятно тогава сте се 4истели и бебо е карал така наре4ения бебешки пубертет.
« Последна редакция: Април 16, 2008, 17:45:02 pm от В_и_В_и »