0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #300 -: Януари 22, 2013, 05:12:45 am »
Ех,Жбрули как ме успокои!Като стане голяма Жаклин ще и кажа,че ако не беше ти щеше да кара 40 дни на каша и морето да го гледа само отдалеч:))От днес ще съм наистина на почивка и ще спра да се държа ,като параноичка,мъжа ми те благославя и обеща да черпи люта ракия,ама българска,че тука и това си нямат:)))Днес ще дам бананче,те са едни съвсем малки ,колкото пръста ми и много сладки,Аз него пак на обяд ли да давам,или на обяд малко зеленчук или каша,а следобед малко плод?Не искам да замествам кърмения и без това отказа едното и останаха 5.
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #301 -: Януари 22, 2013, 08:53:35 am »
Само Жбрул ли да ти отговори или искаш повече мнения  :wink:
Аз храненето още от началото го бях разделила. На обяд зеленчуци, след обяд плод и каша(той много не я прояде де). После като въведох около 1г закуска нещата за закуска си бяха само за нея. След обедната закуска я заместихме изцяло преди няколко месеца.
Жбрул аз с прясно манго го захраних, даже и сега ще купувам, че му беше фен човека.
*
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #302 -: Януари 22, 2013, 13:15:28 pm »
теди, на ади мангото и папаята са й любими, не е имало грам проблем, пък тя си яде колкото иска не по определен грамаж.

от друга страна, никой не те гони да вкарваш още едно хранене, нали? нищо няма да се случи ако тя хапва само веднъж на ден или дори и два пъти яде плодове, като се приберете ще почнете със "сериозните" пюрета.
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #303 -: Януари 22, 2013, 14:30:24 pm »
 :bhcontract: все пак, ако бях на твое място, щях да попитам, ако случайно прояви алергична реакция от нещо, къде ще мога да заведа бебчо...  и да си купя урбазон, зиртек и мехлемче против алергии... не ти го казвам да се шашкаш -просто превантивно... и все пак, това бих направила аз... ама, мен проблемите ме застигат навсякъде, така че е просто субективно мнение (ей, на - вчера - докато бебо беше на леглото, изведнъж, нямям си и представа от къде, се появи един паяк и директно се насочи към ухото на бебо  8O, изпищях и на 2 пръста разстояние от ухото му, Слава Богу, успях да го махна  osi_16 . И това се случва, при положение, че в спалнята е облизано (изчистено) отвсякъде (всичко е ново, подът е с паркет, стените са бели и ако има нещо веднага се забелязва), на вратата към терасата има комарник, а в стаята животни и чужди хора не влизат...). Така, че няма гаранция, за това, че вкъщи примерно, няма да се случват странни неща... Но, най-важно е да сте добре - а, това като майка ти най-добре ще знаеш за вас кое е! И не забравяй, че сте на почивка! Приятно прекарване!  :balk_177:
« Последна редакция: Януари 22, 2013, 15:11:16 pm от rosefromstars »
*
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #304 -: Януари 22, 2013, 15:30:02 pm »
роуз, според теб как да си купи теди урбазон в тайланд?
От банан не съм чула бебе да направи алергия.

*
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #305 -: Януари 22, 2013, 15:35:35 pm »
Според мен тя е говорила с личната лекарка и се е запасила с лекарства преди да тръгне за Тайланд :-)


Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #306 -: Януари 22, 2013, 17:21:45 pm »
Според мен тя е говорила с личната лекарка и се е запасила с лекарства преди да тръгне за Тайланд :-)
:good_post: Иванита, не знам - това лекарство не е ли универсално? Дай Боже всичко да е наред и да не им трябват лекарства въобще. Ма, аз нали съм си паника... Чакам някой сега да ме нахока - хайде - Елена В - време е да ме нахокаш... п.п. Хубаво щеше да бъде да се бях включила преди да замине Теди, но като не чета редовно темите - така става, сори  :(
« Последна редакция: Януари 22, 2013, 17:26:24 pm от rosefromstars »
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #307 -: Януари 22, 2013, 18:07:18 pm »
Виж,Иванита как си ме знае:))Тръгнах с една чанта лекарства,които до момента не са ни потрябвали,пу пу да не е уроки!Роузи,на 300 метра от нас е болницата,освен това съм намерила денонощен телефон на спешния център и ходих да се запозная с една педиатърка в детската клиника,дето се вика подготвила съм се,доколкото е възможно.Жаки днес много хареса банана викаше и махаше с ръчички,адски се вбеси като спрях да и давам,лакома на мен се е метнала:))То всъщност това е първото сладко нещо дето опитва(ако не броим тиквата)Тъй като не намерих пюрета,реших да си сготвя(за щастие в апартамента ,в който сме има кухня)купих от супера зеленчуци и утре почвам.Свободно време имам бол и желания ,така че трябва да се получат нещата.
М-и благодаря на всички за отговорите и съветите,с Жбрул просто се шегувам щото я харесвам:)))
Роузи,недей да мислиш за лошите неща и за това,че ти се случват,нали си чувала за закона за привличането:)Пожелавай си само хубави неща и те непременно ще се случат.
Малко извън темата,моята мома още не се обръща ,леко почвам да се стягам.Някой да е имал подобен мързел вкъщи?Иначе си изправя главата,когато е по корем и стои дълго така.Личната каза,че имала по слаб мускулен тонус,сега и правя доста масажи дано помогне,ама си мисля че тя просто не се сеща какво трябва ад прави,аз и показвам я тя само се хили..
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #308 -: Януари 22, 2013, 18:10:37 pm »
роуз, бях писала, ама го няма, ако искаш мога пак :?

теди, таман да пиша, че и там лекари има и ти си изредила цялата им здравна система.
остави момата на спокойствие, нямаш никакви причини да се притесняваш, радвай се на времето, когато можеш да я оставиш и да идеш до тоалетната без да слухтиш постоянно. ще почне да се обръща, да лази, да ходи, с или без масажи. мен ако питаш ти повече имаш нужда от масажи, ама на тайландските им се носи болезнена слава.
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #309 -: Януари 22, 2013, 18:53:07 pm »
Теди - ти си Сууупееер! Браво!  :kiss: :bighug: :cheerleader:
Елена В - ти си ми за барометър! :bighug:  :wink:
*
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #310 -: Януари 23, 2013, 01:34:33 am »
Теди, в този случай ще се съглася с Елена.  8) И с масажи, и без, все ще се обърне, ще проходи. Гледай си здравето и се радвай, че още не може да се върти и можеш да я слагаш където си искаш. Моят син се превъртя на 8 месеца, като в същата седмица започна да се изправя и да пълзи. И спокойствието свърши.  :lol: Всички ми казваха да чакам да проходи, но то не беше нужно. Той и така си се добираше до всичко, което го интересуваше.
Иначе една приятелка ми обясняваше как синът й, роден през май, се опитвал да пълзи. Вдига дупето, забива главата в пода и рееев. И после пак и пак. Май засега още не се е сетил точно как трябва да процедира.
Ех, как ми се ходи и на мен в Тайланд, че тук умрях от студ. И банани и манго ще хапвам чинно.  :lol:

Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #311 -: Януари 23, 2013, 05:30:42 am »
Блу,айде до година с двете дечица ти пожелавам да карате зимата на топличко:)Никак не е непостижимо,тук не е скъпо цените в суперите са единтични с българските,а за хората от държави с по висок стандарт е направо без пари.Един масаж на цяло тяло един час е 12 лв!Абе рай,всички са усмихнати и дружелюбни,а за деца умират постоянно закачат малката и и се радват.Тъй като идваме за трети път мога да давам инфо ,на когото му е нужно.Спирам,че ще ми се карат с тоя спам:))Иначе мога да си ви разказвам до утре:))
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #312 -: Януари 23, 2013, 12:33:29 pm »
теди, викам да отворим нова тема - с деца в тайланд и там да си говорим.
*
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #313 -: Януари 23, 2013, 14:29:55 pm »
Има тема за почивка с деца - Теди спокойно може да си разкаже за Тайланд там, няма нужда от нова тема.
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #314 -: Януари 26, 2013, 07:30:29 am »
Момичета кой от изброените плодове мога да давам-ананас,пъпеш,диня,манго,папая,ябълка,портокал(май цитрус не бива)Сурови ли да давам или да варя и пюрирам?
Завчера Жаки започна да покашля и се наложи да отидем до болница,ей така за всеки случай.Ами освен да ида да снимам болницата и да ви я покажа,направо нямам думи!Сякаш влязохме във фоайе на хотел ,много светло,чисто,уютно с няколко рецепции,с момичета в костюми и прически.Много любезни,направиха една пациентска карта на бебето и веднага ни приеха в един кабинет на сестрите,претеглиха я и я измериха,провериха температурата и с нещо ,което закачиха за пръстчето на крачето,направиха някакво замерване,не разбрах какво точно,може би пулс?Вписаха всички данни в една папка и ни заведоха при лекарката,много млада и говореща много добър английски,прегледа много обстойно и внимателно детето,слава богу нищо сериозно,веднага даде личния си номер,ако имаме нужда да и звъним.След това дойде една сестра и ни заведе до аптеката,която е в самата болница,там вече ни очакваха и знаеха какво трябва да ни дадат,лекарката пише рецепта на компютъра и те получават,имат една машинка от която излизат етикети с името и възрастта на пациента им приложението на лекарството.През цялото време сестрата ходеше с нас предложи ни кафе,чай,вода.Изпрати ни до вратата ,даде ни лист ,на който пише как да действаме в случай на спешна нужда(политиката е следната,лекарката която я е прегледала е длъжна да дойде по всяко време на денонощието,ако от спешния кабинет счетат за необходимо и я повикат)
Всичко с прегледа,лекарствата и прекрасното обслужване струваше 50 лева,издадоха документ ,който да послужи пред застрахователите,които ще покрият разхода.Впечатлена съм и малко тъжна,защото едва  ли ще доживея в моята родина болничната помощ да достигне такова ниво.Прищя ми се ад си остана тук..ама няма как:)И да подчертая ,че това е държавна болница,а не частна клиника.Малко е извън темата ,ама исках да споделя:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #315 -: Януари 26, 2013, 08:08:26 am »
аз бих се въздържала на този етап от портокала= на моите деца съм предложила след годинка
виж манго, ананас, папая са южни плодове и Стефания ги ядеше с удволствие
четох, че си дала банан- любимото пюре на Стефания беше манго и банан :)
лично аз съм й правила и така също много го яеше, освен от бурканче
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #316 -: Януари 26, 2013, 08:14:15 am »
Теди ябълката е един от първите плодове при захранване, но също като банана може да запича. Мангото и при моя син се прие добре и не правеше запек. Не съм сигурна дали са подходящи за захранване другите, но при липса на алтернатива може да даваш, все пак са пресни и в средата си  :) Аз никога не съм варила плод, само пасирах, че се давеше с парченцата.

За обслужването в болниците и тук съм виждала такова към чужденците, като знаят, че имат здравна застраховка и ще им се плати добре. Условията не са такива  в държавните болници :)
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #317 -: Януари 26, 2013, 11:21:05 am »
Момичета , кажете каква каша да дам на Ния ,че е запечена вече втори ден .
Гледам да й давам следобяд плодови пюрета  ,които да я разхлабят ,но нещо няма ефект .
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #318 -: Януари 26, 2013, 11:25:57 am »
Дидимира,при нас тиквата действа безотказно
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
Re: Въпроси и отговори по храненето 8
« Отговор #319 -: Януари 26, 2013, 11:50:39 am »
Теди , давам сливи , тиква .. квот се сетя , ама искам и кашите да не са запичащи ,че днес милата , докато свърши работа цялата вир  вода стана  !!