0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #140 -: Март 12, 2012, 08:38:02 am »
Ако следват един и същ механизъм, вероятно ихалациите ще продължат 10 дена /а може и 14/ поне Стефания така са ни карали да я лекуваме /аз повече от 7 дена не съм правила вентолин/. Урбазон от 4 мг съм давала таблетки /медрол/, последните два пъти два дни, в началото на пристъп, по две таблетки на ден /така й е било изписано от лекар/.
Момичета, има ли тук някой да ползва Флексотид- имам 6-7 опаковки по ЗК, не съм доплащала за тях, снощи изхърлих 4 до март месец срока им, другите са до 9, 12 и 1/2013 да му ги изпратя
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #141 -: Март 14, 2012, 11:44:00 am »
Благодаря Мини,
ние вече сме си вкъщи.С Вентолина приключиха снощи, но урбазона продължава един път дневно по 2 мл венозно, което малко ме притеснява, а и днес вече не се чуват хрипове!
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #142 -: Март 16, 2012, 11:11:25 am »
Следя :D
*
Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #143 -: Март 22, 2012, 13:58:51 pm »
Здравейте, докторе. Ние изкарахме 10-дневния курс с бактробан. Носът е значително по-добре - не подсмръква, не се запушва, не тече, не чувам да има задни секрети. Обаче онова сухо подкашляне, макар и рядко, си го има. Промивки с бутилката не сме правили от онзи 5-дневен курс още преди бактробана. Сега мисля пак да започнем по веднъж на 2-3 дни.

Колкото и безобидно да изглежда, аз все си мисля, че не е нормално. А и още повече, че се появи след първия бронхит със свиркането. Моля ви, насочете ме какво друго да търсим или пробваме.
Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #144 -: Април 20, 2012, 15:15:39 pm »
Основно към Birdie, но и други мнения на хора с опит са добре дошли :-)

Имам детенце с астма на 2г. и 3м, 13,8 кг. Сменихме наблюдаващия го пулмолог и бих искала да попитам как ви се струва при пристъп да се направят 3 поредни инхалации с 0,3 мл Вентолин сол. +3 мл NaCl 0,9% през 20 минути в домашни условия? Безопасно ли е?
Повечето лекари в БГ, с които съм се срещала, не разрешават да се правят инхалации с вентолин на по-малки интервали от 6 часа в домашни условия, но според препоръките на GINA и новият ни пулмолог излиза, че може. Чудя се инхалациите с минимум 6-часов интервал в домашни условия предразсъдък на болшинството БГ педиатри ли е, или има реален риск при толкова чести инхалации?

Моля за мнения.

П.П. Първо пуснах въпроса си в темата за деца от 1 до 7 и не можах да го изтрия. извинявам се за причиненото неудобство!
*
Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #145 -: Април 22, 2012, 22:59:55 pm »
Когато на нас ни изписваха инхалации с Вентолин в домашни условия през 4 часа аз попитах същото - не се ли правят само под наблюдение. Тогава лекуващият лекар каза, че няма проблем, след като детето не е показвало до момента странични реакции (тахикардия) при същия интервал в болница, когато бяхме. Но за 20-минутен интервал не бях чувала, все пак действието на Вентолина не е ли бързо - след около 15-тина мин.? Защо такова наслагване?
*
Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #146 -: Май 19, 2012, 01:45:05 am »
момичета и д-р Бърди, здравейте,
пиша нощем след поредната криза с кашлица и повръщане. и аз не мога да си спомня вече от кога кашлят децата. След грип с темпертура и комбиниран с възпалени очи изпихме цели кошници със шишенца:  изопринозин, вит.С, СА глюконат, Коларгол, тобрекс капки и крем в различни последователности... в един момент спряхме всичко, промивам сутрин и вечер носа със спринцовка физиологичен р-р и мажа с хидратиращ крем носа отвътре, висока възглавница... за кратко отшумя и вчера отново се завръща това давещо влажно кашляне нощем. и аз боледувам от същото - чувствам един гъст жълт секрет, който се стича отвътре в гърлото, всеки ден едно и също, много угнетяващо.
чета назад, че препоръчвате антибиотик в такива случаи, да се реша ли и аз да поискам от педиатъра ни да ни дозира аугментин? смптомите да лекуваме вече не работи, самата болест трябва да се бори. или пък осцилококцинум да давам за да помогне да се справят организмите сами...моля посъветвайте ме!

Косето е на небето.
*
Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #147 -: Май 19, 2012, 08:11:55 am »
искам да добавя въпрос относно началото на темата. докторе, смятате че тези антибиотици които се дават веднъж или двапъти на ден не са ефективни при деца, така ли. и също че 4-5 дена са малко, правилно ли разбрах? аугментин отпада тогава, той се дава 2 пъти на ден. какво наричате инхалаторни КС?

Косето е на небето.
*
Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #148 -: Май 19, 2012, 08:48:22 am »
Хопче, ако ще даваш АБ заради секрета, първо пусни посявка, но носа не трябва да е третиран преди това с лекарства (гърления секрет също е добре да провериш - на гладно). Инхалаторните кортикостероиди също се изписват от лекар.
Полза от изопринозини, вит.С калций и осцилококцинум има само аптеката, от която ги купуваш  :wink:
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #149 -: Май 19, 2012, 09:18:37 am »
Определено при толкова продължителна кашлица трябва да се вземе сироп за отхрачване - Бърди препоръчва АСС, аз съм доволна и от Хустагил ако не е толкова силна.
Гърдичките проверявани ли са скоро за хрипове? Аз лично видях голяма полза от инхалатора при такива хреми и кашлици. А твоите са двама - ще ти се изплати няколко пъти. Писали са и други майки - потърси. Повечето сме с Омрон /виж им сайта/
Бързо оздравяване!!!!
*
Re: Инфекции на дихателните пътища при децат&
« Отговор #150 -: Май 19, 2012, 09:23:27 am »
ех, Мими, ти задраска цялата фармация, а все ми се иска да има хапче от което да станеш по-здрав :) благодаря ти за отговора. пръснах малко олинт, брои ли се, то свива кр. съдове в носа, ако не се лъжа. секретите за колко дни стават готови? иска ми се да няма повече такива мъчителни кашлици още от днес. и ние тръгнахме на градина от два три месеца и явно това е източника.

Яна, слушат ги всяка седмица поне по веднъж, казват че са червени гърлата и това е проблема. тоест там има бактерия или там реагира на вируса? ще потърся информация за инхалатора, благодаря. ще питам за АСС.
« Последна редакция: Май 19, 2012, 09:30:02 am от hope »

Косето е на небето.
*
Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #151 -: Май 19, 2012, 09:26:45 am »
Хоупче,потвърждавам написаното от Мими.Най-добре вземи носен и гърлен секрет да видиш дали всичко е чисто.При Митко така нямаше чистене известно време от жълто-зелени сополи придружени с кашлица и се оказа че има бактерии в носа.Изпихме един АБ по антибиограма и всичко се оправи.
Успех!

*
Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #152 -: Май 19, 2012, 09:28:33 am »
Ох, Хопче, и аз търся такова хапче, ама не съм го намерила  :? Брои се Олинта, ако имаш предвид за посявката. Закарай ги утре сутрин, ако намериш работеща в неделя лаборатория. По принцип, ако е отрицателен резултат е готов на другия ден, а ако има растеж на втория.
За гърления секрет, дори вода не трябва да са пили или да са мити зъбите.
Ако кашлицата е от секрета от носа, а не от дробовете, според мен няма нужда от отхрачващо, но пак лекар трябва да чуе и види.
*
Re: Инфекции на дихателните пътища при децат&
« Отговор #153 -: Май 19, 2012, 10:20:38 am »
мими, парси, благодаря, записвам всичко на лист и отивам при педиатърката да я насочвам :) ще опитам да си изясня къде са болни в края на краищата. инхалатор е полезен при болни дробове, така ли.  Кандиларов работи в неделя.
до сега боледуваха по 1 седмица - 3 дни температура и до края на седмицата всичко отшумяваше. а от градината е съвсем различно, по три седмици не оздравяват, нямам опит и не знам още как да действам. благодаря за съпричастието, бъдете здрави всички :)!

последен малко тъп въпрос: при добрата педиатърка в ДКЦто ли да отидем или при умния лекар в частната болница :)
борим се за направление, отиваме в ДКЦ :І
« Последна редакция: Май 19, 2012, 10:33:22 am от hope »

Косето е на небето.
*
Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #154 -: Май 22, 2012, 16:14:37 pm »
И аз съм безсилна в борбата с хремата и кашлицата  :(
Чета и се чудя какво да го правя това дете. Водих го вече при 4 доктори и все  повтарящи се диагнози "от зъбки" и "вирусна инфекция". Е какви бяха тия вируси вече 2 месеца неспираща хрема. Температура през седмица за х 2-3 дни и то все 38-39,5. В чудо се виждам! Антибиотик не е пила малката, защото секрета от носа е чист. Въртим само Фитолор, Олинт, Тантум верде, промивки с физиолог. р-р. Минахме и един седмичен курс със Суметролим. Ами отшумя всичко за 4-5 дни и пак на нова сметка! Първо беше влажна кашлица - Фитолор, след две седмици ларенгиална - Тусавит. От две нощи не спи, мъчи я суха кашлица х2часа през 2-3 мин. се дере милото  :(
Днес пак я водих на УНГ новата рецепта:
3х1-2 впръсквания Олинт
след олинт мазане на ноздрите с Макситрол маз /сега чета в интернет, че това са антибиотични капки за очи  8O/
За кашлицата Синекод 3х25капки ако разчитам правилно рецептата.

Стоя и се чудя как да постъпя! Чувствам се безсилна! Нямам избор и ще пробвам и този вариант.

Д-р Бърди ОТНОВО ще Ви помоля за мнение. Какво да правя? Какви изследвания да пускам? До сега съм пускала само носен и гърлен секрет - чисти са. Все си мисля, че не е нужно да ви занимавам с проблемите си всеки път, но ето че отново съм на път без изход. Не мога да приема факта, че детето ми е с течащ нос втори месец и с кашлица от един и това е нормално!

Стана много дълго... Извинете ме за което, но наистина се чувствам ужасно! Хубав ден ви желая и здрави дечица!
*
Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #155 -: Май 22, 2012, 16:18:26 pm »
ileini, ходи ли на ясла? Ако ходи си е точно така - 2-3 дни и отново  :(
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #156 -: Май 22, 2012, 16:20:47 pm »
И аз съм безсилна в борбата с хремата и кашлицата  :(
Чета и се чудя какво да го правя това дете. Водих го вече при 4 доктори и все  повтарящи се диагнози "от зъбки" и "вирусна инфекция". Е какви бяха тия вируси вече 2 месеца неспираща хрема. Температура през седмица за х 2-3 дни и то все 38-39,5. В чудо се виждам! Антибиотик не е пила малката, защото секрета от носа е чист. Въртим само Фитолор, Олинт, Тантум верде, промивки с физиолог. р-р. Минахме и един седмичен курс със Суметролим. Ами отшумя всичко за 4-5 дни и пак на нова сметка! Първо беше влажна кашлица - Фитолор, след две седмици ларенгиална - Тусавит. От две нощи не спи, мъчи я суха кашлица х2часа през 2-3 мин. се дере милото  :(
Днес пак я водих на УНГ новата рецепта:
3х1-2 впръсквания Олинт
след олинт мазане на ноздрите с Макситрол маз /сега чета в интернет, че това са антибиотични капки за очи  8O/
За кашлицата Синекод 3х25капки ако разчитам правилно рецептата.

Стоя и се чудя как да постъпя! Чувствам се безсилна! Нямам избор и ще пробвам и този вариант.

Д-р Бърди ОТНОВО ще Ви помоля за мнение. Какво да правя? Какви изследвания да пускам? До сега съм пускала само носен и гърлен секрет - чисти са. Все си мисля, че не е нужно да ви занимавам с проблемите си всеки път, но ето че отново съм на път без изход. Не мога да приема факта, че детето ми е с течащ нос втори месец и с кашлица от един и това е нормално!

Стана много дълго... Извинете ме за което, но наистина се чувствам ужасно! Хубав ден ви желая и здрави дечица!

Банани давате ли и? простете.
Ягоди?
овесени ядки?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #157 -: Май 22, 2012, 16:31:54 pm »
От изброените само банани давам Д-р Бърди! Ще ги спра!

midge Всичко започна като я пуснах в началото на април! Но съм я спряла от месец и няма оправия! Затова и си мислих, че е бактерия и на своя глава пуснах изследванията, но излязоха чисти., от друга страна ако е вирусно не трябваше ли да отшуми до сега?! Иначе и четеримата доктори казват, че гърдичките са чисти, че няма хрипове...
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #158 -: Май 22, 2012, 17:44:30 pm »
От изброените само банани давам Д-р Бърди! Ще ги спра!

midge Всичко започна като я пуснах в началото на април! Но съм я спряла от месец и няма оправия! Затова и си мислих, че е бактерия и на своя глава пуснах изследванията, но излязоха чисти., от друга страна ако е вирусно не трябваше ли да отшуми до сега?! Иначе и четеримата доктори казват, че гърдичките са чисти, че няма хрипове...


Да се дава Суметролим в случая не е удачно.
Помислете за курс със серизен АБ- Аугментин, Амоксицилин, Азитромицин, Зинат. Зинат е може би най-подходящ.

Спрете първо плода- да не би да реагира на него.
Но курса Ви с Бисептол не го "броете" за сериозно АБ лечение.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #159 -: Май 22, 2012, 19:16:12 pm »
И аз да се запиша тук :(
Севи е с бронхиолит. Три дни опитвахме само с инхалации с Вентолин, но хриповете вече се чуват с просто ухо и се усещат с ръката. Та от днес започнахме и АБ - Стандацилин. Иначе температура не е вдигала, но се притесних, че положението зазлява и се съгласих вече и на АБ. Предписаха ни и Урбазон за четири дни.
Др. Бърди, въпроса ми е към Вас - Севи за втори път ми прави бронхиолит, но предния път се размина без АБ. Аз като бебе съм правила астматични пристъпи (майка ми пък е правила спастични), та дали има някаква връзка?
[/url]