0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Детска бронхиална астма
« Отговор #200 -: Февруари 11, 2014, 15:50:25 pm »
Здравейте,
нова съм тук и имам нужда от малко помощ. Имам три деца- кака на 5 и половина и близнаци момче и момиче на 2 г и 4месеца. Каката като малка беше диагностицирана с бронхиална астма и лекувана със Сингулар близо 1 г. През това време отново правеше редовните хрипове и беше много често и на вентолин. След като по мое решение го спрях по-рано лекарството, тя спря да се разболява. Ходи много редовно на градина и вече не боледува. За сметка на това близнаците хващат всичко, което тя пренася от детската, а тази година от октомври тръгнаха на ясла и разбира се започнаха през седмица да боледуват, особено момчето. Та питането ми е за него- тъй като от октомври е на Пулмикорт, заради чести хрипове и антибиотици, днес ни изписаха от болница пак на антибиотик и с назначение за Флексотид вместо Пулмокорт. Доктори пулмолози ме увериха, че Пулмикорта няма да помага, затова трябва да смени с Флексотид, но аз знам че той е доста силен. Все си мисля, че нямаме дори нужда от кортикостероид, защото дори и Пулмикорт-а той все си го удря в дробовете, когато хване вирус. Лятото и пролетта въобще не се разболява и си мисля, че това не е астма. Хич не ми се иска да го блъскам с лекарства, като знам че ще го надрасте. Личната ни педиатърка каза да не го сменям Пулмикорт-а, а пулмолозите казаха да минем на Флексотид. Не знам какво да правя. Може ли за мнение или някой , който се сблъскал с този проблем. Благодаря!
Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #201 -: Май 07, 2014, 11:01:20 am »
Здравейте!
Дайте съвет какво мога да направя.
Пуснах Лора на ясла и след 2 дни  започна хрема с обилен прозрачен секрет. Не можеше да спи и се давеше. За около седмица се справихме. Успоредно снея се разболях и аз.
Пуснах я отново за един ден и вечерта отново хрема, но вече премина в цветен секрет. Лекувахме с Гентазон и Фенистил, отхрачващ сироп. Тя се оправи, почти и баща й се разболя.След 2-3 дни обилен секрет, изолирахме Пневмокок и Мораксела. Лекувахме според антибиограмата с Аугментин/10 дни/ и капки Хидрокортизон и хлорамфеникол 7 дни/. След това унгвент Хидрокортизон с хлорамфеникол.
Хремата уж се изчистваше и дишаше по-добре, на десетата вечер след последната доза Аугментин секрецията се засили и следващите два дни повръщаше от секретите. Междувременно и аз се разболях и пих антибиотик за  дни.
Заведох я на УНГ-увеличена трета сливица. Включихме инхалации с физиологичен р-р, Лимфомиозот, отхрачващ сироп, Еуфорбиус спрей и  след 4 дни включихме и Бактробан. Тя се оправяше, но изведнъж аз станах много зле-болки в главата, секрети, кашлица. Започнах да слагам от нейния Бактробан и за 1 ден започнах да се съвземам. Тези последните екстри- по време на дългите празници.
И както вече тя беше почти излекувана снощи започна обилна прозрачна секреция.
Утре отново сме на  УНГ. Но не знам дали лекарите имат правилен подход. Уж всичко се прави както трябва, а тя вече около 6 седмици е болна. Аз също през седмица.
Случвало ли ви се е подобно нещо?
*
Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #202 -: Май 07, 2014, 13:28:13 pm »
Алия, за съжаление, да. Не чак толкова често, въпреки че първите три месеца от яслата мисля, че поне 3-4 седмици прекара детето вкъщи. После продължи да боледува на всеки 6-8 седмици за седмица у дома. И така, докато не минаха 14 м. Аз изболедувах почти всичко. Когато той спря, забременях и явно вече ми се беше сринала имунната система и боледувах почти непрекъснато, докато не родих (пих три аб, както и не помня вече колко шишета сироп за кашлица). Когато ходих на профилактичен преглед, се оплаках на доктора, че откакто детето е на ясла, съм много често болна. Било нормално да е до два пъти повече. При мен беше много над, ама какво да направим. Сестра ми има близначки и също се оплаква, че много боледуват, почти винаги я заразяват и нея, понякога и таткото.
Всички казват, че първата година е така. Дано все пак да мине по-бързо и безболезнено!  :bighug:
Имаме съфорумки, чиито деца боледуват по-често от моите, когато почнат градина. Те сигурно ще пишат тук.

Съвет не мога да ти дам. Знам, че много майки правят инхалации и са доволни. Аз нямам опит.

Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #203 -: Май 07, 2014, 13:32:28 pm »
Деси, моето притеснение е, че явно не можем да се справим с бактериите и затова не настъпва излекуване. И на фона на употреба на антибиотик по антибиограма, симптомите се връщат. :(
*
Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #204 -: Май 07, 2014, 13:46:58 pm »
Алия, отново направете посявка и антибиограма, но на цялото семейство. Това, че при нея излиза да е чувствителна бактерията към един антибиотик, не означава и че при вас е същото. И може да се получава един затворен кръг - да си менкате бактерията. Отделно Моракселата е много упорита.
Ако ползваш едни и същи лекарства с накрайник - почиствай накрайника със спирт след всяка употреба, че може и да си пренасяте бактерии така.
Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #205 -: Май 07, 2014, 14:52:39 pm »
Mimi e mnogo prava, tova e mnenieto i na pediaturat ni.
*
Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #206 -: Май 07, 2014, 15:57:05 pm »
Тя се оправяше, но изведнъж аз станах много зле-болки в главата, секрети, кашлица. Започнах да слагам от нейния Бактробан и за 1 ден започнах да се съвземам.

alia_alia, не се лекувай сама с антибиотика на детето. Добре е да ти предишат антибиотик специално за теб. Бактробанът е силен и ефективен срещу специална категория стрептокок, но ако се пие прекалено дълго или не по схема, с пълен курс на лечение, човек може да придобие резистентност.
Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #207 -: Май 07, 2014, 22:51:52 pm »
Благодаря, Мими! Ще пуснем посявки като спрем антибиотиците.

Цигу, благодаря ти за информацията! Бактробана го слагаме назално. При мен последното обостряне на симптомите/или разболяване/ беше по средата на дългите празници 01.05-06.05 и нямах вариант за консултация с лекар. Бях много зле и трябваше да действам бързо.
Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #208 -: Юли 04, 2014, 15:49:24 pm »
Здравейте доктор Барди!
За пръв път пиша в този форум, виждам, че помагате със съветите си на много майки, за което имате моите адмирации.
Моето притеснение е свързано с антибиотика Аугументин 312, който давахме на дъщеря ми, защото имаше гнойна ангина. Тя е на 1,5 год. 11 кг. Не успяхме да разтворим правилно антибиотика, понеже така ни упътиха в аптеката, та вместо да сипем вода до чертичката, да разбъркаме и отново да долеем до чертата ние само сипахме до чертата, разбъркахме  и после не добавихме отново до въпросната черта. Давахме й от този разтвор 2 дни 3пъти по 3 мл. След като се усетихме с мъжа ми купихме нов и го направихме по правилният начин. Питането ми е дали сме предозирали с много АБ и дали сме й навредили. Първият ден малко върна след даването на АБ. Педиатърката каза, че нищо й няма, но мен все още ми е притеснено. Днес вече приключихме с АБ.
Благодаря Ви предварително!
Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #209 -: Септември 27, 2014, 12:22:31 pm »
Здравейте. Обръщам се към BRIDIE в темата, тъй като не може в момента да получи ЛС.
Дъщеря ми /след седмица прави 5г./ често влачи от детската градина разновидности на кашлици. Ту е суха /докторката изказва мнение, че е ларингит/, тогава обикновено изписва медрол вечер, една-две вечери по 2, после по 1 хапче и казва, че кашлицата трябвало да стане влажна с това и да премине, друг път направо започва с влажна. Понякога има хрема, понякога не, веднъж гърлото е леко зачервено, друг път не. Доста често, когато пие Мукосолван, кашлицата минава, пробвали сме и някои други сиропи ен ти тус, проспан, но от тях ефект няма. Когато кашлицата е по-като на пристъпи, изписват и сироп Вентолин. Повечето пъти температура няма, но мине, не мине и пак носи някаква кашлица.
Искам да ви попитам, според вас правилно ли е това лечение и другото има ли възможност да се повлияят тези кашлици с инхалатор и при какъв вид кашлица, какъв разтвор е нужно да се слага? Аз така или иначе ще се посъветвам с педиатърката преди да предприема използването на друг освен физиологичен разтвор, но понеже не са много наясно с инхалаторите, тук докторките не дават насоки да се ползват. И може ли да навреди инхалация ако гърлото е зачервено или пък има някакъв разтвор и за лекуване на болно гърло. Извинявам се дългия пост, но вече се изморих от двуседмично ходене на детска и още толкова после лекуване на кашлици.
Предварително много ви благодаря!!!
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Инфекции на дихателните пътища при децата
« Отговор #210 -: Октомври 01, 2014, 21:14:39 pm »
Юлка, докторът отдавна не консултира тук, още по малко на лични съобщения.

Съжалявам за проблемите с детенцето ти, дано се намери разрешение.

ПОздрави
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last