0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №75
« Отговор #560 -: Май 12, 2011, 10:56:33 am »
Маригри, писах ти ЛС, но не ти бях прочела постовете да знаеш! Радвам се, че с док сте се споразумяли за датата, която ти искаше за секциото! Остава да стискаме палци и на 25.05. всичко да мине като по вода!

 :lol: :lol:ама и аз ти писах всичко подробно на ЛС....защото не знаех, че си влязала тук... :lol: :lol:
айде,дано наистина да ми върви по вода  :wink:
иначе днес добре съм , след вчерашни мерки дето веднага взех....ок съм  :D, обувките ми още съхнат на терасата... :?
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #561 -: Май 12, 2011, 12:44:29 pm »
Надин, разсмя ме за отриването от ББ  :lol: аз пък не знаех че няма топоцин, ние явно сме намерили случайно. Пристягай малко конеца на пъпа, преди да сложиш спирт и топоцин. Нашето пъпче падна на 7ми ден и вече е почти зарастнал. Нямам търпение да почнем да го къпем във ваничката, че голямо пищене пада сега на чешмата. Въпреки че и на мен ми казаха да не лепя лепенки, педиатърката му сложи, за да се прибере пъпа навърте; каза, че щяла да падне сама от къпането..
Освен това си вземете и физиологичен разтвор за нос -на единични дози с капкомерче- много лесно им се запушва нослето от прах и от всичко и нашият издава понякога много смешни звуци  :wink:
Елена, то не остана при теб  :D не слушай глупости и си почивай колкото искаш. Аз в твоити седмици не исках да чуя нито за йога вече, нито пък за сън нощем -лежането в леглото ми беше още по-уморително. Стискам палци за скорошна успешна развръзка  :)
Радвам се за добрите новини при Дидон, Къди и останалите  :wink:
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #562 -: Май 12, 2011, 13:59:07 pm »
Сами, какъв е този конец на пъпа дето да се пристяга?
Стана ми чудно, ние не сме имали такъв конец?






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    Желязкова

  • **
  • 82
  • Животът е предизвикателство - приеми го!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #563 -: Май 12, 2011, 18:46:24 pm »
marigri честито дата за секциото и от мен... Въпреки че, вървим заедно, нашата дата е 1 юни, та на нас ни остават цели 3 седмици ! :) didon супер, че тревогати са отминали... Elena B пожелавам ти много спокойни оставащи дни - седмици, както и на всички останали които сме към финала... :)
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #564 -: Май 12, 2011, 21:21:59 pm »
Здравейте,момичета!
Аз най-накрая намерих малко време да се разпиша,но с тези държавни практики не ми остава никакво време.

Дидон,много се радвам за хубавите новини,дано нямаш повече тревоги!
КЪДИ,честито ти пулсче.Ииии,не искам да те отчайвам,ама докато не го гушнеш,все ще има какво да те гложди.Аз така и не успях да се насладя на бременността си-от смятане и чакане на следващия преглед(макар всичко да си ни е наред с бебка)-изобщо не усетих кога мина това време.
Маригри,честита датичка!То не остнало вече :)
Михаела,и аз имах зацапване и болки в твоите седмици(макар зацапването ми да беше кафеникаво,без кръв и съсиреци),но моя док веднага ми изписа утрогестан и папаверин.Утрогестана го слагах до края на 3-тия месец.

Сега малко да ви се оплача,момичета.Крайно съм разочарована от ЖК-то.Предния път като пусках изследвания,ми ги бяха изгубили всичките и не знайко как и откъде,ми бяха измъдрили някакви гъбички.След като си повторих микробиологията при моя док,се оказа че е чиста.Сега пък имам съмнения за цистит,вторник ходих на ЖК,пусках кръв и урина,но така и не ми казаха да има нещо нередно.Утре ще ходя да си повтарям урината.Записах се на ЖК уж заради безплатните изследвания,които ми се полагат и заради болничните-ми то аз всеки път си повтарям изследванията после.На всичкото отгоре,аз дето имам вени корабни въжета и изпъкнали даже,ми тази сестра два пъти ми взима краъв и двата пъти ми пука вената.Ама то чудо направо.Миналия път нищо не им казах,ама този път като ми излезнат резултатите и ще ходя да се разправям с ЖК-то и с лаборантката й.Аз взех да си мисля,че изобщо не изследват пробите.Един час висях при ЖК и през цялото време на прозорчето имаше една чашка с урина,която така и никой не пипна докато бях там,еми какво друго мога да си мисля.
Наоплаквах ви се едно хубаво.
Лека вечер,момичета!!!
[/url]
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #565 -: Май 12, 2011, 21:39:46 pm »
marigri честито дата за секциото и от мен... Въпреки че, вървим заедно, нашата дата е 1 юни, та на нас ни остават цели 3 седмици ! :) didon супер, че тревогати са отминали... Elena B пожелавам ти много спокойни оставащи дни - седмици, както и на всички останали които сме към финала... :)

честито и на вас датичка  :D
ни първо искахме да е на 01.06.....но се оказа, че тогава моя д-р няма място в графика си,ама сега вече искам колкото може по бързо да е....така, че 25.05 ме устройва идеално, много тежи вече и всеки ден става все по тежко....
ама айде, няма да се оплаквам, няма за кога вече  :D

Краси....защо не смениш ЖК, аз моето смених когато бях в 7 месец....и много съжелявах, защо не го направих по рано.....това което описваш, звучи ужасно... 8O
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #566 -: Май 12, 2011, 21:51:00 pm »

Дидон,много се радвам за хубавите новини,дано нямаш повече тревоги!
КЪДИ,честито ти пулсче.Ииии,не искам да те отчайвам,ама докато не го гушнеш,все ще има какво да те гложди.Аз така и не успях да се насладя на бременността си-от смятане и чакане на следващия преглед

Това все едно аз съм го писала, макар че малко се шашкам всеки път, когато ми кажат че сме 1-2 седмици назад, ама какво да се прави :?  дано поне накрая се родим живи и здрави. :)
Искам да ви попитам нормално ли е да не го усещам бебо всеки ден. Аз тъкмо се зарадвах че взех да го усещам и сега взех се вкарвам пак в филми. Шефката ми чак ми се кара, че много се вживявам. Ами как няма като смятам че корема ми е много малък като за началото на 6 месец и едва едва го усещам малкия как ме побутва отвътре. и така почвам да се притеснявам дали всичко е ок.
Ох, поувлякох се малко с тези мои глупости, но се надявам да ме разберете.

Лека вечер на всички


*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #567 -: Май 12, 2011, 21:57:10 pm »
 Момичета,много ви благодаря за подкрепата и хубавите думи.На вас да ви се връща безоблачното бременеене до края.
 Днес бях и на ЖК.И за трети път тази седмица чувам възклицанието "ооооо,каква пишка"  :lol: :lol: :lol: Явно мъника никак не е стеснителен и си я показва в целия си блясък.
 Днес с една приятелка накупихме сума памучни платчета и поларчета за одеялца , пеленки и чаршафчета...
 Я кажете,обиколниците полезни ли са в началото и одеалцата с какъв размер са най-удобни според вас.Да не правим различни размери за количката,леглото , кошчето...Давайте идеи :)
 Аз на 26ти отивам за болничния и после не знам.Около мен на две приятелки така се случи,че отидоха без екип в МД по спешност,за секцио и двете са супер доволни. Ще имам някаква уговорка с хирурга,който ме е оперирал преди,но понеже много съм си харесала дата само 5 дни преди термин и може би ще държа на нея,тааааа не знам дали и аз няма най-накрая да се падна на дежурен екип :)
 
 Аз бебо започнах да го усещам всеки ден през час  :) седмия месец и то края.Иначе го усещах само сутрин като се събудя и вечер преди заспиване
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #568 -: Май 12, 2011, 22:35:22 pm »
Дидон, и ние с майка ми сме се отдали на шев и кройки :D. Олекотените юрганчета ги направихме с размер 100/120, но те са за по-нататък, като за начало съм си купила чувалчета с размер от 0 до 6 месеца. Разните му бархетенки и поларени пелени са 75/75 или 90/90.


*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #569 -: Май 12, 2011, 22:39:09 pm »
Обиколници в началото не ти трябват, защото бебето ще си спинка кротко и няма да се върти и т.н.т. Ако мога да те посъветвам за количката чаршафи не прави-тесната бархетна пелена от комплектите пасва идеално. Ако си купила бархет да шиете пелени-вземи размера от комплектите и си готова. Чаршафчетата за леглата също са стандартни-зависи какво ти е креватчето.
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #570 -: Май 13, 2011, 01:03:13 am »
краси, рано е още да го усещаш всеки ден, аз също не усещах бебето всеки ден, мисля си. така че споко. после ще ти писне да те подритва. ако бях на твое място щях да си сменя лекаря и да му кажа защо. това си е загуба на време и некомпетентност.

дидон, по повод обиколниците - дори казват, че съвсем в началото, особено ако е топло, да не се казват, защото спират потока на въздух в кошарката. така че може би в началото да не ги слагаш, или после да оставиш едната страна без?

мерси ви за милите думи, нещо днес не ми е много ден, но ще се оправим, имам леки болки и като ми беше зле сутринта си казах, едно на почна се и май се панирах леко.


*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #571 -: Май 13, 2011, 06:25:19 am »
Tук пък американската педиатрична асоциация е напраов против обиколниците. Аз не сложих от страх, защото знам случай на бебе, което се е удушило в обиколника. Какво се е въртяло, как е станало не знам, ама се задушило и починало. Та Ивана като започна да се върти и да си бие главата, слагах одеало, но да не е нищо вързано. Предполагам, че ако не е вързан обиколника, не би трбявало да има проблем.

Б.


  
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #572 -: Май 13, 2011, 08:47:20 am »
Обиколници въобще не съм слагала, няма и да слагам - бебетата не са някакви идиоти, които да си джаскат главите нон-стоп в решетките. Като го заболи веднъж-два пъти, ще престане. Бобо не е имал инциденти от тоя сорт. Отделно, че обиколниците ще ми пречат да го виждам, трябва да се надвеся над леглото, с което рискувам да го събудя, а иначе мога просто леко да отворя вратата и да погледна.

Дидон, Бобовото легло е 120х60, и аз уших юрганче с приблизително този размер, с което покривам леглото. Но: за завиване не мисля, че ще стане, тъй като е доста тясно и ще му духа отстрани. Така или иначе обаче, Бобо спи в чувалче. Лятото спеше завит с едни по-плътни памучни пелени (взех 2 от Джъмбо, те са доста големи) или с едни тънки пелени (в много горещите нощи). Нямаше проблем, тъй като малките бебета не ритат толкова и не се отвиват. Ще видим това лято как ще е, но мисля, че пак ще прибегна към тези варианти.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #573 -: Май 13, 2011, 10:01:55 am »
Мамита има ли такива от вас който са правили курс с Декстаметазон,ако има по колко ампули и колко дена е било.И днес се събуждам с температура 37.2 да ли може да е от  Декстаметазона,вчера имах две ампули и днес са две,но ме притесни тази температура и друго да ви се оплача бебетата ми от вчера на обяд ги усещам все по рядко,за разлика от предната вечер не се спряха,преди два дена бях на ЖК слушаха им тоновете и бяха добре,но снощи никакви ги няма до 3ч.ги чаках и от притеснение сън не ме хвана и няма и няма не помръдват.Не ми се вярва да е от инжекциите защото знам,че има и други момичета който са си ги били нали е за хубаво 8O,при доктора който ме следи съм чак след седмица не знам да отида ли някой да ме погледне да не се побърквам.Четох в една книга за бременни,че в тези седмици бебето се намества в изходна позиция и все по малко ще рита и това е за едно а ние както сме две не знам може да е нормално по малко да шават.................ох оплака се,ако някой има мнение да сподели да не би аз да влизам в някакви филми :wink:
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #574 -: Май 13, 2011, 10:41:51 am »
Бина най добре отиди виж ги за твое успокоение, не че и мен тая седмица не ме хвана параноя, че единия нещо не го осещам........ама имам доплер и веднага му прослушах сърчецето, пак той взе че се размърда после.

знам какво е в такъв момент, за това да не се тормозиш, по добре утиди да ги видиш.
иначе и аз в твоите седмици съм имали 1-2 дена на як бум в корема и после два дена затишие...... :lol:, вярвам че всичко е наред, просто си спинкат децата.... :D
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #575 -: Май 13, 2011, 11:28:15 am »
Бина, ако много се притесняваш, отиди да ги видиш. Моят хубавец и той е така - 2 дни е много активен, на следващия ден никакъв не го усещам и веднага започвам да се притеснявам. Добре, че е доплерът на Раиса  :lol:( благодаря ти много, Раиса), че иначе  щях да хвърча постоянно до клиниката.
*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #576 -: Май 13, 2011, 11:43:34 am »
Мамита има ли такива от вас който са правили курс с Декстаметазон,ако има по колко ампули и колко дена е било.И днес се събуждам с температура 37.2 да ли може да е от  Декстаметазона,вчера имах две ампули и днес са две,но ме притесни тази температура и друго да ви се оплача бебетата ми от вчера на обяд ги усещам все по рядко,за разлика от предната вечер не се спряха,преди два дена бях на ЖК слушаха им тоновете и бяха добре,но снощи никакви ги няма до 3ч.ги чаках и от притеснение сън не ме хвана и няма и няма не помръдват.Не ми се вярва да е от инжекциите защото знам,че има и други момичета който са си ги били нали е за хубаво 8O,при доктора който ме следи съм чак след седмица не знам да отида ли някой да ме погледне да не се побърквам.Четох в една книга за бременни,че в тези седмици бебето се намества в изходна позиция и все по малко ще рита и това е за едно а ние както сме две не знам може да е нормално по малко да шават.................ох оплака се,ако някой има мнение да сподели да не би аз да влизам в някакви филми :wink:
В4ера минах втория курс с Дексаметазон.В 29г.с. бе първия.Поставиха ми по ампула и половина в два последователни дни.Все пак питай и твоя лекар.


Д-р Стаменов,обичаме ви!
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #577 -: Май 13, 2011, 12:04:21 pm »
Vali то моя доктор който ми назначи този курс е май същия като твоя :P,Др.Сигридов,мъча се да се свържа с него,но не успявам до сега но ще продължа да звъня и моите инжекции са за два дена по ампула и половина.Благодаря ви момичеата без вас на къде след обяд сигурно ще сляза да си ги видя юнаците,а и те се по събудиха дано са си добре
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #578 -: Май 13, 2011, 13:29:10 pm »
Бина...аз пак хич не включих за тези инжекции, чак сега се осетих  :oops: :oops: :D
бременна глава, какво да я правиш  :lol:
и аз минах единия курс в 29г.с два поредни дни по 1 ампула и в 32 г.с. същото.
за температура не се сещам да съм имала, ама бебета тогава и при мен то ги осещах, то тишина пълна...., ама скоро ще ги осещаш постояно  :wink:, сега като няма място всяко мърдане се осеща, а моите както са седалищно, все им напипвам главичките горе и като ги галя и те почват да мърдат  :D, а някой път като седна да ям и те като направят някви стойки вътре, предполагам с гръбчета и корема заприличва на табуретка :D, един път сложих мет.кутийка от бира(празна)...друг път и с чаша пробвах  :lol:, все едно си имах квадратна масичка отпред  :lol:

стискам палци всичко да е наред  :wink:
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #579 -: Май 13, 2011, 15:09:56 pm »
И на мен ми бяха били Дексаметазон, но сега не помня седмиците. Втория курс беше в края на 8мия месец.
Аз все още имам обиколници откъм главата, не толкова че ще се блъскат, а обичат да тракат с чашите и шишетата по дъската и се будят един друг, а и нямам нужда посреднощ от музикално оформление стил "Хавай".
Чували не се ползват първите 2 месеца (а на мен малките ми разрешиха едва тази зима да сложим такива). Иначе купувах оделаца поларени р-р 90/90 и тънки пелени за завиване също такива. Ако имаше малко по-големи щеше да е по-добре, защото много бързо растат, а и като се завърти дупето е отвито.
Марианче, разсмя ме  :lol: Щом само чашка слагаш си добре, аз си слагах чинията  :lol: