0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #540 -: Май 11, 2011, 13:47:00 pm »
mihaela p. , ако не е просто зацапване , а кръвотечение  е притеснително .
Повечето от нас сме   имали предписани  в началото  утрогестан , но-шпа  , естрофем   , но само лекар ще прецени  какво е нужно за теб  .Както Eille  е писала ,потърси второ мнение.


Момичета някъде  назад в темите се коментираше, ама тогава  не ми беше до това и не помня.
С какъв препарат почиствате  кошарката , играчките и т.н.?
Купих един препарат за миене Бочко -пише че е биоразградим,но той  е по-скоро за измиване на  шишета и  подобни. Мисля ,че нещо друго споменавахте тогава .


Аз пера ли , пера , като за първа подготовка  и гладя  . Толкова дрешки  и неща се оказа ,че  имаме вече  , че едва ли ще ги облечем  :lol:  

Вие махате ли вътрешните  етикети на дрешките?  
Аз на мои дрехи не мога да ги понасям  и ги режа , много ме дразнят -по врата или на кръста ,ако има.Що блузи съм скъсала , махайки еткетите...
Та на нежната детска кожичка няма ли да дразнят ?

Аз още не съм си стегнала чанта за болницата , но ще взема да се поподготвя вече  :oops: , ако стане  изненада  .

Иначе  нашия малчуган е много игрив-особенно вечер между 3-4-5 часа .Колкото и да му обяснявам ,че тогава  се спи , не иска да разбера и много яко ми шава  из корема .А хапна ли повечко и ме побърква от ритници  .

Тези дни ще видим колко сме пораснали и как сме :D
« Последна редакция: Май 11, 2011, 13:49:05 pm от nimika »


*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #541 -: Май 11, 2011, 13:52:48 pm »
mihaela p. , ако не е просто зацапване , а кръвотечение  е притеснително .
Повечето от нас сме   имали предписани  в началото  утрогестан , но-шпа  , естофем   , но само лекар ще прецени  какво е нужно за теб  .Както Eille  е писала потърси второ мнение.



Червено със съсиреци,когато пишкам :( с едни такива тъпи болки като при цикъл...Ами преди малко като говорих с агето и я питах каква може да е причината,тя каза че нито ня нито друг лекар ще я установи ,тъй като все още има само сак,т.е все още няма плод и няма кои какво да ми каже като причина...Обаче тя каза да 4акам 3 дни ако до 3 дни не сре тогава болница.Аз обаче си мисля дали още сега да не отида  :(

Успех на теб голям бебок ти пожелавам  :D
Прекрасно е да си майка. Прекрасна болка, прекрасна радост. Прекрасен дълг. Да си майка е смисълът на всичко. Защото нищо друго няма смисъл, губи смисъл, ако го няма него – великото творение на природата и любовта – нашето дете, нашата рожба, нашето малко слънчице. Да си майка е не само прекрасно. Да си майка е велико! Да си майка е свято! ♥
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #542 -: Май 11, 2011, 16:24:49 pm »
връщам се от преглед и ето моя отчет  :D
бебета са добре, едното 2500кг, другото 2200кг...за 25.05 определихме дата за секцио  :D, така че остават ни само 2 седмици....ураааа :D
божее, не вярвам че стигнах до тук.......много бързо мина това време значе  :D

Михаела отивай направо в болница, хич недей да чакаш 3 дена......и аз имах в твоите седмици кръвотечение с големи съсиреци, ама веднага отидох при моя д-р, поне успокоих се, че бебета си бяха по местата. При мен два пъти имаше кръвоизливи....ама слава богу всичко се оправи, така и не разбрахме причината....
стискам палци и при теб всичко да е наред.
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #543 -: Май 11, 2011, 16:55:30 pm »
Маригри честита ти датичка дано и младежите я харесат и не си изберат своя  :lol: :lol:
Ох снощи какъв ужас преживях текна ми кръв от носа  и не ще да спира , накрая излезе един съсирек като филм на ужасите направо .Мислех че е инцидентно но днес пак се повтори добре че бяхме при докторката на Емо и тя ме прати на УнГ пък тя и сестрата гледаха Емо през това време. Изписаха ми едни хапчета и един гел и в Петък пак ме викат , дано не се повтаря че си изкарах акъла .Ама явно се случвало при бременни викам си едни екстри си спестих друго ме сполетя . Пуснах отново стерилна урина за бактериите и  на прибиране ни наваля дъжда.Голям екшън днес!
Михаела веднага на доктор наистина не може дасе чака при такова кървене !
Ифи , Дидон  дано всичко е ок.
Хайде това от мен! Лека вечер!

Re: Тема на бременните №75
« Отговор #544 -: Май 11, 2011, 17:09:41 pm »
Днес чухме и видяхме сърчицето как пулсира. Сутринта пак имах инцидентно бежово зацапване, на прегледа не се установи нещо обезпокойтелно, но казаха до понеделник да почивам и да пия нош па или папаверин. Чувствам се добре, поуспокоих се, макар и да не мога напълно да отпусна още душицата.
Еейй тия деца още от рано почнаха с ядовете :D :D.

Марги, 25-ти май е страхотна дата, айде не остана!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #545 -: Май 11, 2011, 17:20:01 pm »
Миленка и мен ме хвана силния дъжд, и докато стигна от ЖК до АГ(те са на 5мин едно от друго) уж се пазих, ама то реки текат, направо газих във водата....че и бях с едни цвички, все едно боса.......ама като се прибирах, добре че в колата имах резервни цвички и се преобух, газ парното в колата да ми духа в краката....ама иначе с отворени прозорци, че щях да се удуша от жега.. :lol:
дано сега да не се разболея само......преди хубавата дата дето си избрахме  :lol:

Къди честито пулсче  :D
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #546 -: Май 11, 2011, 19:00:36 pm »
 Момичета,бързам да ви пиша:
 Днес бяхме на кардиолог:
 Прегледаха ни обстойно отвсякъде,не само сърцето , а и целия приток на кръв в организма.Всичко е както трябва.

Този доктор го оприличи по-скоро като прескачане,отколкото като бързо. Един вид аритмия.Но откри откъде идва.Има една клапичка,която е между двете камери ,временно приспособление,което пропуска кръвта от плацентата към бебето. Тя е малко по-голяма и като се отваря се удря в стеничката на сърчицето и го кара да се "стряска" , отчита се като прескачане.Не нарушава по никакъв начин дейността му.Даже не е през цялото време.Каза,че в момента  в който бебето се роди,тодели от майката,тази клапичка се затваря и повече не работи.
 Обясних ви го като лаик, за което се извинявам  :oops:
 Много съм щастлива и не мога да ви опиша какъв камък ми падна от сърцето...

 
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #547 -: Май 11, 2011, 19:21:31 pm »
Къди, честито ти сърчице!

Дидон, много се радвам за хубавите новини!

nimika, аз кошарките ще ги измия само с вода и парцал. Този препарат на Бочко си го купих, но смятам да мия с него шишета, биберони и дрънкалки. Сега се чудя как да изпера обиколниците на кошарата? Освен това вие какво подготвихте за пъпчето, купихте ли лекарства предварително? Примерно панадол за бебета? Аз купих клечки за уши с ограничител, мокри кърпички, стерилни марли, тампони и памук, нещо забравям ли? Като ходя да се разбера с педиатърката ще попитам и какво адапте да купя.

marigri, не си мисли, че ще се разболееш, мисли че ще ти върви като по вода :D :D :D.


*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #548 -: Май 11, 2011, 20:54:00 pm »
Къди, честито сърчице  :)

Нимика, бях на една лекция за бременни, на която отбелязаха, че първоначалното почистване на легълцето трябва да е със сапунен разтвор с неутрално Ph.
Етикетите на бебешките дрехи със сигурност ще ги махна, на моите дрехи са махнати, защото много ме дразнят.

Дидон, поздравления за хубавите новини.

Eille, етилов спирт 90%, лепенки за пъпче, топоцин(антибиотичен прах за пъпчето) - това съм си отбелязала в допълнение за бебето.

Като ви гледам вие сте си готови на 99%, а ние тепърва ще започваме с майстори да се знаимаваме....
« Последна редакция: Май 11, 2011, 20:56:24 pm от Мецани »
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #549 -: Май 11, 2011, 21:14:22 pm »
Didon, радвам се че всичко е наред  :bighug:!






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #550 -: Май 11, 2011, 21:29:52 pm »
Iffi, много стиснати палци, да се държат малчовците!

Към списъка за пазаруване мога да добавя и Натриев хлорид (физиологичен разтвор) - за почистване на очите (и на пишлето при момчета). Мен изрично ме посъветваха да не купувам лепенки за пъпче (нашето например още не е паднало), защото много одирали бебо като се махат, направо сваляли нежната кожичка.

Аааа, и: Топоцин в милата ни родина в момента няма, никъде. По-лесно е да намерите кокаин например. Аз съм на вариант Сулфатиацол; за "по-удобно" го продават в неизползваеми пликчета и трябваше да го прехвърлям в една солничка... не е за коментар положението, ще чакаме ББ да открие и Топоцина...
*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #551 -: Май 11, 2011, 22:32:24 pm »
Аз си подготвям и няколко паму4ни стари кърпи,които ще затоплям в микровълновата.Слагам ги между ританките и памперса и с коликите сме решили проблема в следващия 4ас.Така бе с Георги.Сега ще се надявам и на подготовка само де.Дано нямат много колики.


Д-р Стаменов,обичаме ви!
*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #552 -: Май 11, 2011, 23:07:30 pm »
Здравейте момичета,

Малко оф - Ивалета, как пък не попадна на промоция, извън сайта на интерпоръчка. Постовете ти са рекламни, не мисля, че са позволени, ако наистина желаеш да рекламираш сайта - ето тук прочети http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=806&Itemid=73, или се обърни към някой модератор.
Извинявам се за неправомерната реклама. Не беше умишлено.

*

    fifonqk

  • ***
  • 175
  • вярвах и чудото стана
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #553 -: Май 11, 2011, 23:45:23 pm »
Маригри,честито за плануваната датичка,две седмици ей сега ще минат и скоро ще гушкаш своите мьже:)))
 Дидон,хубаво е когато човек чуе положителни новини,радвам се че всичко се е развило в положителна посока,хайде и ти избута по  голямата част от бременноста,не остана много от срещата с малкия бебок:)))
 Аз пьк все по зле започвам да се чувствам напоследьк,много ми тежи,чувствам се толкова тромава,не ме свьрта легнала нито наляво,нито надясно. В сьщото време се моля да избутам колкото мога повече седмици,но не знам те кога ще решат да излизат,поне за в момента ми е спокойно че сьм в София,и мога да разчитам на неонатологията тук ако се наложи,защото усещам че още много май няма да изкарам,те и бебоците се развиват доста големи за седмиците си и ако им стане тясно ще си излязат:)))
« Последна редакция: Май 12, 2011, 00:42:39 am от fifonqk »
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #554 -: Май 12, 2011, 05:41:48 am »
Браво Дидон, много се радвам. Много добре си го обяснила, точно така е. В момента в който бебето започва да диша, се препраща кръвта да взима кислород вече от белите дробове, а преди това не е взимала от там, защото не е дищало.  Браво на момък и дано това да ти епоследното стряскане за бременността.


Eille , за пъчето само спирт, нищо друго. Не е хубаво лепенки да се слагат на тази фина кожичка. Дори и да не слагаш спирт пак не е проблем,ама по-бързо изсъхвало. На Ивана и падна чак на 17тия ден.


Михаела, права е лекарката ти за изчакването. В този момент никой нищо не може да промени дори и да отидеш в болница. Та то дори ембрионче не се вижда още, щом имаш само сакче. След няколко дена ще могат повече да кажат. Аз с Ивана имах на няколко пъти кървене и така и не разбраха от какво е. Първо беше от някаква кистичка извън матката, но вторият път не установиха нищо.


Б.
« Последна редакция: Май 12, 2011, 05:51:19 am от Bobbie »


  
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #555 -: Май 12, 2011, 07:52:03 am »
Добро утро,момичета!КЪДИ,честито ти пулсче!ДИДОН много се радвам,че с бебо всичко е наред!Аз да се похваля,че резултатите от биохимичния скрининг са ок.Сега чакам с нетърпение прегледа при д-р Сигридов и да видиме колко сме пораснали.Изследванията ,които ми пуснаха от ЖК(ПКК и урина)са също наред.
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #556 -: Май 12, 2011, 08:31:32 am »
Аз пьк все по зле започвам да се чувствам напоследьк,много ми тежи,чувствам се толкова тромава,не ме свьрта легнала нито наляво,нито надясно. В сьщото време се моля да избутам колкото мога повече седмици,но не знам те кога ще решат да излизат,поне за в момента ми е спокойно че сьм в София,и мога да разчитам на неонатологията тук ако се наложи,защото усещам че още много май няма да изкарам,те и бебоците се развиват доста големи за седмиците си и ако им стане тясно ще си излязат:)))
Фифоняк...не се настройвай така, защото и при мен до 32г.с. вървяха едрички и имах същите симптоми като твоите, но сега вече си забавиха растежа и си растат с по малко темпо  :wink:, а все пак важно не колко тежат бебета....а да успеят да се развият пълноцено, така че стискай кълки и ще родиш към планувана от вас дата, ще видиш  :wink:
иначе че тежи, тежи си доста.....аз по принцип съм низка и с този големия корем, направо не ме питай вече как се чуствам, ама през цялото време не си давах зор за нищо, повече почивка...намалено темпо и виж, че успях да стигна до тук някакси  :wink:
стискам палци и ти да устискаш  :D

Дидон...много се радвам за добри новини  :D

*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #557 -: Май 12, 2011, 08:59:35 am »
Здравейте,

Дидон, супер новини, както вече беше казал някой, дано това да ти е последната тревога.
Къди честито сърциче, голямо да порасне.

Боби честити хубави новини.
михаела, дано всичко е наред. това с незнанието е най-неприятно.

За пъпчето тук даже и спирт не дават, аз трябва да си взема, просто казват да се държи сухо и ако има знаци за инфекция тогава да се слагат антибиотици.

аз вчера нещо се скофтих като ми казаха, че една жена на датата на термина си "преплувала 15 дължини в басейна, реорганизирала си кърпите и чаршафите" и още нещо беше свършила. а аз се чувствам като хипопотам на сухо и ме боли и не мога да се наместя. макар, че не съм с близнаци, ама си мислех, че се оправям сравнително добре, а като гледам какво правят хората си мисля, че съм някаква ужасно мързелива и обездвижена. от друга страна като знам как ме боли след 10тина минути ходене хич не се виждам да спортувам, вие как се оправяте към края на бременността?

аз отивам да поработя, че да не хвана да родя преди да си свърша работата.

фифоняк, дано ти поолекне малко, че да поседят бебетата още мъничко.

извинете, че започвам деня с оплаквания, но освен всичко останало се събутих в 5 сутринта. 


*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #558 -: Май 12, 2011, 09:47:23 am »
КЪДИ,честито ти сърчице,успех до термина,Дидон,мила чудесни новини дано не се налага да се притесняваш вече за нищо.Марги чудесна дата успешна да ти е,Мецани ,мила и ние сега започва ме с майсторите нали сме на едно :P дано ни стигне времето,а за нас резултатите от контролата на микробиологията чисти и днес започвам два дена на Декстаметазон за всеки случай :wink:
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #559 -: Май 12, 2011, 10:14:13 am »
Привет мацки!

Маригри, писах ти ЛС, но не ти бях прочела постовете да знаеш! Радвам се, че с док сте се споразумяли за датата, която ти искаше за секциото! Остава да стискаме палци и на 25.05. всичко да мине като по вода!
Вчера бяхме в центъра, когато заваляха дъжда и градушката, но успяхме да се скрием в едно кафене. Така, че запазихме кожите сухи.

Дидон, радвам се, че при вас няма нищо обезпокоително и всичко с бебо е наред!

Аз днес пък съм на ендокринолог, че при обременяването с глюкоза дето ми точиха кръвчицата 3 пъти в рамките на 3 часа, се оказа, че един от резултатите е малко над допустимите стойности. Пък док от ЖК-то ми е такъв педант, че през бременността само на ендокринолог не ме беше пращал. Инъче ме успокои, че сигурно диетка ще трябва да спазвам........ще видим днес какво ще ми кажат.
Хайде стига съм писала!
Лек ден ви желая! :D