0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №75
« Отговор #440 -: Май 05, 2011, 12:07:21 pm »
Миленка....какво направи, какъв този сън...какво това чудо  8O :lol:
браво на детето  :D
*

    Iffi.13

  • ****
  • 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #441 -: Май 05, 2011, 12:11:23 pm »
Ифи, 3.6 см не е толкова малко.  Четох че ако прогресирало от една в друга форма ( от Т на V на U)се свързва с по-ранно раждане, ама пак средното е в 37ма седмица. Ако си седяло на V като твоето, нямало по-ранни раждания. Така че следвай си каквото са ти казали и се опитай да се успокоиш.

Б.

Боби, благодаря за информацията! А имаш ли идея коя е пределната граница за ... изпадане в паника да го кажем  :oops: Т.е. има ли някой милиметър след който би следвало да се обърне сериозно внимание?
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #442 -: Май 05, 2011, 13:28:32 pm »
Някъде има ли информация с двуплодна бременност в какви норми трябва да се движи шийката? Сега като ми преглеждаха шийката, д-ра ме накара да напъвам, точно за да види има ли го това отваряне на шийката като фунийка отвътре.
Ифи, поинтересувай се за теста за фетален фибронектин, къде в София се прави, пък дано утрогестана има ефект и следващия преглед шийката да е нараснала.

Ангелина, честита мома!
« Последна редакция: Май 05, 2011, 13:42:38 pm от Eille »


*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #443 -: Май 05, 2011, 16:02:14 pm »
 Не знам какви са нормите при близнаци.При мен шийката беше дълга 2,38 см .Ифи,не го мисли излишно,а просто почивай и си взимай лекарствата.Когато при мен първоначално откриха само скъсяването,тогава ми натискаха и корема,но нямаше отваряне.Тогава не съм лежала.По-късно,след няма и 10 дни , бях на контрола и тогава се видя това отваряне ,като твоето... От този момент до серклажа,мисля бяха 5 дни , си стоях в къщи и основно си лежах на дивана пред телевизора.Разходките ми бяха сутрин и вечер с кучето...на мен доторите ми казаха,че шийката е изключително динамичен орган и промени могат да настъпят и за 6 часа.

 Серклажа ми беше направен на границата на 20 и 21ва седмица.сега шийката даже се е увеличила с 1 см от преди
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #444 -: Май 05, 2011, 19:19:25 pm »

Боби, благодаря за информацията! А имаш ли идея коя е пределната граница за ... изпадане в паника да го кажем  :oops: Т.е. има ли някой милиметър след който би следвало да се обърне сериозно внимание?
До колкото знам под 3см се смята за къса шийката, но честно казано не знам това дали е индикация за толквоа късен серклаж или е само при по-ранна бременност, когато обикновено се открива и се правят серклажите. Може в по-късна бременност да са различни размерите.
Тези 3см не са граница за изпадане в паника обаче, а просто като е по-малко от толкова трябва да се застрахова човек. Тук пък въобще не е стандартно да я мерят, така че аз моята нямам представа колко е. Предполагам, че мерят като има индикации някакви, защото моите лекари са специалсити по рискова бременност и им имам доверие, че знаят какво правят.Ако ти не си имала никакви симптоми,а са ти правили рутинна проверка, тук дори нямаше да ти я открият.
Аа каквото ид а си говорим,твоята шийка е по-дълга и без това, така че за теб едва ли важи.

 

Б

П.П. Сега като се разчетох и намерих, че има изледвания, които твърдят, че серклажа не помага и други, които твърдет, че имал ефект. Те го наричат успешен, ако ти го направят и не родиш по-рано, обаче много изследвания казват, че дори и да не го направиш, пак си щяла да си износиш бебто до същата възраст както и със серклаж. http://www.medscape.org/viewarticle/480225
« Последна редакция: Май 05, 2011, 19:32:33 pm от Bobbie »


  
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #445 -: Май 06, 2011, 02:34:52 am »
таман щях да пиша за серклажа и между другото за утрогестана (прогестерона) точно това, което Боби е писала - няма съгласие дали те действат или лежането е това, което помага за задържането, даже в моята болница в момента правят изследване да проверят дали утрогестана наистина работи. с това въобще не искам да кажа да не си взимаш лекарствата, Ифи, просто казвам какво съм прочела. когато при мен шийката беше измерена, че е по-къса, беше 24 или 26 седмица, не помня и също се говореше за серклаж, така че това си е по преценка на лекарите. мисля, че да ти предпишат лечение само по себе си е успокоително и вероятно помага. не зная за близнаците, имаше мисля в предишната тема таблица за шийката на матката при близнашка бременност. в статийте, които аз съм чела е 2.5 см, но мисля, че има различни системи на измерване (така ми обясни моята лекарка). просто ще те следят как се развива изтъняването и наистина ако можеш да си направиш феталния фибронектин тест, мисля, че това ще ти даде най-голямо успокоение, защото със сигурност знаеш, че следващите 2 седмици си ок. а е един много прост тест - просто вземат секрет от влагалището и след половин час си наясно с резултатите, ако резултатът е позитивен, мисля, че тогава е време за притеснение. стискам палци да се окаже фалшива тревога.

туци, дано раждането да мине по възможно най-добрия начин.

аз може ли да ви се оплача - днес съм с ужасно главоболие и болки в корема, сигурно е, защото трябваше да търча нагоре-надолу, но е доста неприятно.

и още нещо от вчера започнах да използвам онзи уред, за който ви писах, който тренира перинеума и мускулите на тазовото дъно. доста е странно, но пък се оказа, че от първия път стигнах до 4 см разширение на родовия канал, което е успокоително. ако ви е интересно, казва се epi-no.
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #446 -: Май 06, 2011, 09:44:40 am »
 ...със сигурност серклажа не е панацея.при последния ми преглед докторката каза,че можем да си стиснем ръцете ,защото сме прехвърлили 28ма седмица и това се води серклаж,който си е свършил работата , успешен. Така че най-вероятно доста често след този период серклажа може и да не сработи до край .
 Аз , лично за себе си реших да го направя по три причини:
               - не можех да си представя ,че от 20 седмица ще съм на легло и въпреки това да се радвам ако докарам до 28ма седмица/ за мен беше ужасяващо да родя тогава/
               - беше ми обяснено,а и четох в доста статии ,че когато има такова отваряне ,възможния проблем е мехура да се спусне и притисне в отвора и по този начин да се пукне...

               - ако бях решила да не правя серклажа,можеше на по-късен етап от бременността да  се случи така,че шийката до толкова да ми се скъси ,че да не е възможно да се предприеме нищо...

   Е,няма да разказвам колко зле бях психически, докато ми направят серклажа ..
   Ифи,твоята щийка изобщо не ми се струва къса / пак да спомена,че моята беше 2,3 , а нормата за тогава беше 2,5 / ...така ,че СПОКОЙНО.Сигурна съм, че докторите ще ти предложат най-доброто...
 
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #447 -: Май 06, 2011, 10:28:05 am »
то и моята шийка през цялото време си 3.6...3.8, все в тези граници, явно в случая гледат този отвор от вътре и от там идва опасноста от скъсяване, макар като гледах снимката на моята шийка, видях че има някво отворче......но нашия д-р много май не ги следи тези работи, а и доколкото знам е против серклажа... :?
а сега в 32г.с. изобщо не пожела да ми види шийката......защото вече се очаквало раждането и нямало смисъл... 8O
така че всеки д-р си има различно мнение по въпроса  :?
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #448 -: Май 06, 2011, 11:23:02 am »
Туциии Успех мила :) Стискаме палци за бързо и безболезнено раждане :)
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #449 -: Май 06, 2011, 12:24:52 pm »
Туци да не е влезнала вече?Леко и безпроблемно раждане,миличка!!!
[/url]
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #450 -: Май 06, 2011, 13:18:11 pm »
хора по темата за серклажа и шийката - кажете читав доктор във Варна, че една приятелка го е закъсала и се пече в момента на огъня на късата шийка.

следобет съм на ултразвук и се вълнувам много за това какво ще видим, тя вече е голяма, но все пак. единственото хубаво на това, че не можеш да си правиш уз когато си искаш, е че той се превръща във вълнуващо преживяване. дано не ме разочероват с нещо. ще докладвам като се върна.

туци май е влезнала. стискам палци
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #451 -: Май 06, 2011, 13:45:17 pm »
Елена успех на прегледа  :wink:
А за д-р във Варна нямам представа.....нашия д-р колкото и да е добър, мисля че не практикува серклаж,както споменах в по горния пост... :?
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #452 -: Май 06, 2011, 15:47:03 pm »
Туци,мила дано всичо е наред  :crossfingers:
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #453 -: Май 06, 2011, 17:54:11 pm »
Привет и от нас, най - после вкъщи!
Терезка се роди точно по план - на 3 май сутринта. Постъпих с контракции но без разкритие, всичко беше по план. Мъжът ми присъстваше на раждането, мина бързо и без проблеми. Докато ме рязаха слушах докторите как коментираха, че нямам никаква подкожна мазнина на корема и малко се притесних дали ще излезе нормално бебе  :lol:, но притесненията ми бяха безпочвени. На 11 качени килограма бебето се роди 3500 и 51 см.
Сега се възстановявам...
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #454 -: Май 06, 2011, 18:58:49 pm »
Привет и от нас, най - после вкъщи!
Терезка се роди точно по план - на 3 май сутринта. Постъпих с контракции но без разкритие, всичко беше по план. Мъжът ми присъстваше на раждането, мина бързо и без проблеми. Докато ме рязаха слушах докторите как коментираха, че нямам никаква подкожна мазнина на корема и малко се притесних дали ще излезе нормално бебе  :lol:, но притесненията ми бяха безпочвени. На 11 качени килограма бебето се роди 3500 и 51 см.
Сега се възстановявам...

Браво мила :) Ей така да са всички раждания-леки и бързо :) Възстановявай се и се радвай на Тереза( присърце ми е името защото племенницата ни се казва така  :D )..
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #455 -: Май 06, 2011, 23:50:23 pm »
Elle,

дано на всички ни раждането да е такова позитивно като твоето, а защо са те рязали?

да ти е жива и здрава Тереза и много да се радвате една на друга.

да дам рапорт - ходихме да видим бебето. всичко си й е наред - бъбреци, сърце, гръбнак, както си знаех акушерката ми приказваше глупости, че била обърната с гръб към моя гръб точно отстрани на корема си й е гръбнака. и с плацентата всичко е наред. това дето леко ме притесни е, че я измери 3.5 кг, а имам още две седмици до термин, което ни приближава до 4 кг бебе, дето как ще го раждам не ми е ясно. но както знаем, правят и грешки в измерването. каза, че това тегло идва щото бедрената й кост е по-дълга (така че ще сме дългокраки :)) и тумбеста :).
аз си продължавам с болките и съм почти сигурна, че имам контракции, ама така мога да си изкарам до юни месец.

маригри, приятелката ми не настоява за серклаж, просто питах за контакт с лекар, който е проверен.

сега чакаме туци да се похвали.
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #456 -: Май 07, 2011, 10:06:16 am »
Елена разбрах...но пак никой не мога да препоръчам, нямам никой покрай мен, който да се сблъсквал с този проблем, иначе лекари бол......ама кой какъв и как може да помогне друг въпрос, дано някой от момичета да се включи по темата... :?

Ейлле22 много се радвам че всичко мина ок покрай раждането и сега се гушкате с малката Тереза  :D
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #457 -: Май 07, 2011, 16:27:02 pm »
маригри, мерси ти много. дано някоя от ваненките даде име.

да питам нещо, дето сме го говорили преди, но сега ми дойде до главата. някой може ли да ми каже как се изчислява термин при икси. помня, че е три дни плюс минус датата на трансфера, но не помня дали плюс или минус, пък то е важно. ще съм благодарна, ако някой пише, че малко се притеснявам ако пренося да не ме оставят твърде дълго време да преносвам, пък така ще съм спокойна, знаейки точната дата.

надявам се, че това че не пишете значи, че се наслаждавате на хубаво време. тук е пролетно и хубаво.

е
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #458 -: Май 07, 2011, 16:38:52 pm »
Елена, може и да не е три, а 5, или 2 дни - зависи на кой ден ти е бил трансфера.
Затова всъщност не се гледа трансфера при изчисляването, а пункцията - връщаш 2 седмици назад от пункцията, и получаваш 1 ден от МЦ. т.е. на деня на пункцията се води 2г.с. (както си е и при нормална овулация)

Желая успешно и леко раждане на теб и на всички останали, на които им предстои! :)


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #459 -: Май 07, 2011, 16:50:58 pm »
За Варна д-р Слав4ев мисля ,4е прави серклаж.Даже  ме пита мен в София по кой модел са ме зашили и затова си давам сметка ,4е и той прави.Живот и здраве ще го махне той и ще каже модела :wink:


Д-р Стаменов,обичаме ви!