0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #140 -: Февруари 27, 2011, 21:22:36 pm »
Мда момичета нека наистина тук да споделяме опит добър и горчив ,без да налагаме мнения, за да може всеки да вземе сам решение къде да ражда и как да си организира този дълго чакан ден от всяка от нас .
Не се нападайте просто споделете къде ,какви са условията ,колко пари, какво отношение и какви специалисти
Мисля ,че това ще помогне на момичетата, които очакват своите бебета да вземат решение според приоритетите си
[/url]
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #141 -: Февруари 27, 2011, 22:18:44 pm »
Не искам да обиждам никого, но мисля, че който може да си позволи лукс или по-добри условия, е свободен да включи и този критерий в списъка си, като допълнение към лекар, на когото има доверие, неонатология и другите важни неща изброени в темата. Надали за някого в този форум точно това ще е водещият критерий...

Ясно е на всички, че хората не са с еднакви финансови възможности, което води до различна приоритизация на критериите. Както и бременностите са различни - едноплодни, многоплодни, безпроблемни, проблемни... Всички тези фактори оказват влияние върху избора и не мисля, че някой трябва да се чувства виновен, защото работи за някакви пари, изкарва ги и е готов да ги похарчи за собственото си удобство и/или лиготия. Разбира се, един или друг фактор може да надделее по някаква причина, но всеки е свободен да направи избора си, независимо от мотивите и не мисля, че другите могат да отсъдят прав ли е или не. Споделяме информация, а тези, на които им предстои да решават, ще мислят по въпроса.
Приятна неделя на всички  :D
:good_post:
:good_post:
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #142 -: Февруари 27, 2011, 22:23:14 pm »
Сами, аз на 12тия етаж отидох само на гости на Дианка  :) Но Шаноар ти е обяснила всичко.
Все пак си мисля, че ако кажеш че не се чувсташ готова бебето да е при теб постоянно ще го вземат в детското отделение. Не знам...но не ми се вярва да откажат.
Но пък ти защо си мислиш че няма да се справиш ? Какво като си след секцио, бързо ще скочиш на крака щом е за детето. Те бебето го обгрижват като го дръпнат с релсите  :)
никой няма да те остави на произвола.
До сега не съм чула майка да не се е справила. Мама може всичко  :)
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #143 -: Февруари 27, 2011, 23:14:23 pm »

До сега не съм чула майка да не се е справила. Мама може всичко  :)

 :D :D :D
 :good_post:
[/url]
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #144 -: Февруари 28, 2011, 11:15:16 am »
Jbrul, бих се съгласила с думите ти, ако съм попаднала на постовете ти случайно търсейки инфо къде да родя.
При положение че половината от нас са патологоия, до последния ден от бременността ми тази натраплива дума не ми излизаше от съзнанието, просто нямаше как да не се страхувам от рисковете макар и 1:100.
А иначе патронажа от Торакс/Селена до ВМИ/Окръжна са възможни САМО ако състоянието търпи този преход.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #145 -: Февруари 28, 2011, 12:44:03 pm »
evro , много пъти вече казах, че писаното от мен се отнася само за безпроблемно протичащи бременности. Естествено, дори и безпроблемна да е бременността, ако майката се чувства по-сигурна в болница с високоспецилизирана неонатология - ще отиде там, никого не агитирам да не го прави.
Просто темата се разми в залитания за пари, или абсурдни изказвания как АГ болница нямла неонатология, без да се прави разлика между обикновена и високоспецилизирана такава и от сорта. Жена, която тепърва избира болница може да се подведе от такива изказвания, които са неточни или полуверни в най-добрия случай. За това само реших да пиша пак тук, за да няма неясноти, ама...явно е безсмислено.

Големи хора сме всички, информация има бол, който наистина се интересува и без моите мнения специално, ще направи най-добрия избор за себе си и децата си.

Още веднъж - леко и безпроблемно раждане на всички, на които им предстои!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #146 -: Февруари 28, 2011, 13:31:50 pm »
Често, когато се запознавам с хора, живеещи в друга точка на България, далеч от Пловдив, ми казват: "вие сте добре, имате Селена".
Нормално е да се изяснява, да се дискутира, до каква степен е високоспециализирана. И да, разполага с висококвалифицирани лекари и апаратура, но мойто мнение е, че Пловдив и областта, заслужават своята "Токуда". И една високоспециализирана неонатология, на такава голяма болница - липсва, а вместо това, трябва да се задоволяваме с варианти от които бягаме, и разни там "акробатики", от една болница в друга.

Извода за мен е, че ако искам частна болница, с всички позитиви от това, то късмета да ми се размине не е малък :D
И много е лесно да се затръшнат врати, като бързо  се препрати пациента, малко по-нагоре по Пещерско или от другия бряг на Марица :lol:, зависи коя е дежурна.
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #147 -: Февруари 28, 2011, 13:39:56 pm »
Тара, обещавам ти че в следващата такава тема ще си лично заинтерисована! :D

Последно включване и от мен по темата: независимо от това дали е проблемна или безпроблемна една бременност - раждането си е еднакво рисково, както и необходимостта от спешна неонатология при нужда. Първите 24 часа са най-голямото изпитание за всички органи на новодошлия на този свят човек, сметнах това за приоритет!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #148 -: Февруари 28, 2011, 14:04:13 pm »
Да се включа и аз въпреки че скоро ще станат три години от моето раждане.Мишето,го е обяснила добре,за условията в Токуда.И най-важното адекватното отношение към бебетата и майката.На моето момиченце също благодарение на прегледа на тазобедрените стави,откриха леко изкривяване и също носихме гащи един месец.Обстоен преглед на очичките и на двамата.Въобще парите които дадохме тогава по 400лв на дете,сме ги дали с ясното съзнание за какво и естествено сме го получили и не съм съжалила нито за миг.Мен също ме ужасява даването на пари под масата,просто не мога и незнам кака да го направя.И пак по въпроса за парите,като взема химикалката и белия лист и си напиша кое,колко и как и наистина сумата се изравнява с тази която платихме ние.И да не всеки може да си го позволи,ние също не бяхме от можещите,но по стечение на обстоятелствата след като в ТК попаднах на лекар които отказа да ме приеме за задържане,защото е Гергьовден и какво съм се сетила аз точно на празника 8O,се озовах в Токуда.
И към момичета с многоплодни бремености,за прием в Токуда е хубаво предварително да сте си избрали лекар и да имате поне един преглед при него.При второто ми тръгване към Токуда въпреки че бяхме избрали д-р Диков,като се чухме и ме препрати към МА,защото при тях в неонатологията имаше само един кувьоз.Както и да,извадих късмета да родя в Токудаи не съжалявам нито за миг,за платените пари.Пари се връщат,пари се изкарват,живота е един и на бебето и на майката.Пожелавам ви каквото и да изберетеда сте доволни и най-вече здрави и прекрасни бебенца!
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #149 -: Февруари 28, 2011, 14:16:14 pm »
И какво сега се оказа , че само аз съм плащала под масата  :?
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #150 -: Февруари 28, 2011, 14:18:22 pm »
От групата на ноемврийските мами едно момиче разказваше, че освен всичко което е трябвало да носи за себе си и бебето, пак са я гледали в ръцете, дали няма да се сети да бутне нещо. И грубо сметката излизаше пак същата. За това родих в Селена, при лекар който ми следи бременоста. Нямах никакви индикации за проблем при бебето. То и нямаше такива . Нямах и индикации за проблем при мен, обаче ..... Може би помнят някои от вас, че имах проблем. Ами пиша днес тук значи са се справили с проблема. Реагираха адекватно, държаха ме сама в стая, лекуваха ме и всичко както се полага. Цената която платих накрая беше същата каквато знаех. Въпреки, че аз очаквах да плащам нещо и за втората опрация или поне за лекарствата, които нямаха нищо общо с раждането.
Отделно дето бях обгрижвана с много внимание, а и детето ми също. Дори водиха курс за къпане на бебе на мъжа ми.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #151 -: Февруари 28, 2011, 15:06:49 pm »
Незнам, но вероятно съм повредена нещо, но едно от нещата
които ненавиждам е да се афишират средства и състояние за каквото и да било!
Дядо ми, мъдър човек, казваше "Всеки е сайбия (господар) на джоба си",
- заем си взел, добил си ги с труд, кредит, всеки си знае!
Тук не става дума за това изобщо и не е ненужно да се влиза в спор
в стил Кой е по-по-най, защото целта е друга!

Затова и по-горе написах, че споменавам суми само защото бе попитано,
и то по начин който подлагаше на съмнение професионализма на лекари който
спасиха сина ми, а за това няма цена, има Благодарност до живот!
Неколкократно се спомена, че тази тема е информативна за да могат момичетата
след нас да претеглят на собствените си везни кое/как и да решат
кое е най-добре за тях, което всъщност е и целта на темата!

Водещото при мен е било случващото се с децата ми и после аз,
даже ми бе все едно кой ще ме оперира!Честно ви казвам!
Ако не съществуваше болница Токуда, щях да предпочета МД заради Неонатологията!



 
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #152 -: Февруари 28, 2011, 17:32:47 pm »
Мишанта, аз не съм останала с впечатление някой да е подлагал на съмнение който и да било лекар, нито е афиширал нещо. Точно обратното, всеки изтъква неговите критерии, тъй като избора не се свежда само до един критерий, дори и да е важен като лекаря. Но наистина темата се размива малко като се приема някой друг избор като лична критика. Затова ви моля да се придържаме към важното- плюсове и минуси на болници, критерии за избор и пр., за да можем да се ориентираме по-добре.

Аз определено разбрах, че ако имах вариант Селена -бих отишла там, точно това търся и аз, а и не е толкова скъпо. В Шейново не бих отишла доброволно, въпреки че бях чувала добри отзиви, а и колко “звезди" напоследък родиха там  :? Относно МД и Токуда- и двете имат плюсове и минуси, като определено в някои отношения ще се чувствам по-спокойна в Токуда. Парите също са фактор, въпреки че ги отделих вече, само че няма да е самостоятелна стая, защото тя наистина е ВИП /чак пък толкова не ми трябва/ и излиза съвсем солено. Но ще изчакам още малко да чуя какво ще ми кажат двамата лекари за раждането и ще реша окончателно, че вече няма за кога  :wink:
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #153 -: Февруари 28, 2011, 18:09:05 pm »
Сами, аз винаги се опитвам да не влизам в конфронтация
и деликатно да обясня  какво мисля, без да цитирам отделни думи
и нещо което ме е провокирало да изкажа мнение!
В по предния ми пост има обръщение и всички разбраха, поне така мисля.

...извинете за спама...

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #154 -: Февруари 28, 2011, 19:54:26 pm »
...оф,абе това има неонатология и няма неонатология...много тъпо.Ми сигурно навсякъде,където се раждат бебета имат някаква неонатология.Разбира се,че когато момичетата говорят,че при избора им е особено важно да има неонатология,имат предвид,да е надеждна и да може да гарантира адекватна грижа за новороденото им ако се наложи...Ииииии, при толкова силно желани  и очаквани  и с мъка заченати бебета,естествено,че ще е супер важно именно това,а не колко ми е тънък белега или в какви чаршафи съм спала...


  Цялата работа тръгна от един недомислен изказ , който по съвсем основателни причини разбуни духовете...

 
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #155 -: Февруари 28, 2011, 20:52:13 pm »
Дидон, може ли да те помоля да цитираш недомисления изказ /имам подозрения, но да съм сигурна все пак/, за да се ориентирам и да си направя сметка кое е основателно и кое не, понеже все пак смятам още веднъж да раждам, та да знам де. Все пак добре е да се знае кой тук е по-прав от другите :lol: Не се заяждам, просто обичам да се говори конкретно, особено, когато се отправят упреци и квалификации, а още повече като се дават определения за недомислия и правота и то по такива важни теми като раждането. Благодаря!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #156 -: Февруари 28, 2011, 21:16:48 pm »
 Еми,нарочно не съм го споменала,защото от толкова споменаване става едно безкрайно оправдание на това кой какво е искал да каже и се започват еди безкрайни...но нямам нищо против да ти го напиша на лични... :)

 
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #157 -: Март 01, 2011, 11:14:17 am »
Темата, освен че е информативна, и за споделяне на преживяно, е за  социално значим фактор като здравеопозването. Мен ме вълнува, нищо, че не ми е на главата точно този проблем в момента. Откровен човек съм, и ребуси не обичам. Имам виждане, написала съм го, уважавам мнението на всеки писал по темата.

Кое ме провокира да изкажа мнение:

Жбрул в две страници, с характерното за нея многословие, което е смислено и уважавам, написа предимството при безпроблемни случаи и финансова възможност -  на частното здравно заведение.
И понеже става въпрос за болници в Пловдив, алтернатива на частните са двете големи държавни - ВМИ и Окръжна.

Аз от 10 години, по местоживеене, ползвам услугите на двете големи болници, при най-малка нужда от специалист /който е на територията на П-в ще разбере за какво говоря - това са нашите алтернативи за най-адекватна помощ/.
Имаме си прекрасни лекари, които работят там, но порочната практика със заплащането на ръка, няма как....Имам си своите опасения и страхове от това дали си платил достатъчно за да получиш внимание, или пък при спешност ще получа професионална реакция, а след това аз трябва да се чувствам длъжна да благодаря парично.


Разсъждавах си с предните постове, какво да очаквам от едните и съответно другите.
И ако трябва да се перча с нещо, ще спомена, че кумовете ми са медицинси лица, съответно единия в Окръжна, кумата във ВМИ сестра в неонатология :)
Така, че ехеее имам под ръка нещо, което не ми трябва, и я ми потрябва я не.
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #158 -: Март 01, 2011, 11:58:42 am »
За кое?
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #159 -: Март 01, 2011, 12:11:01 pm »
Момичета, аз лично наистина не разбирам защо си причиняваме това!
Идеята беше да се поопишат болничните заведения "отвътре" - медицински и други условия, цени (ако има нещо специално), начини на заплащане (под/над различни мебели), евентуално за доктор някой да сподели...
Всяка от нас би трябвало да има собствена глава на раменете си и ще си вземе личното решения възоснова на предоставените данни и собствените си възможности, желания и, ако ще - тазсутрешното настроение и цвета на обувките си.
Моля ви, хайде да спрем с оценяването на важността на критериите на другите и да я караме по същество - не знам за вас, ама аз ще взема да родя, преди да се докопам до търсената информация :-) А и ако сме малко по-градивни, вярвам, че темата ще е от полза и на бъдещите хипопотами, които не познават всички настоящи творци :-)