0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #60 -: Февруари 18, 2011, 17:34:09 pm »
Дидон, дано да имате късмет и да не се проточи ремонта...Доколкото разбрах родилните отделения ще са "по последна мода"   :)



 хахаха, дано,че ако го правят ,както ние вкъщи правим кухнята...ще стане за второто бебе  :lol:
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #61 -: Февруари 18, 2011, 21:24:21 pm »
Днес разбрах, че в Окръжна болница - Варна от две години има неонатология.
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #62 -: Февруари 18, 2011, 21:42:22 pm »
Като сте се разписали за ражденето, та и аз в кюпа да се включа.
В самото начало ме интересуваше лукса, мислех си аз да съм добре и всичко да ми е като в 5 звезден хотел. С течение на времето осъзнах,че не аз съм най-важната в случая, а децата. Затова по препоръка на д-р Владимиров отидох в МД, а от Лиско и Цвети се насочих към д-р Дяволов. При мен нещата се стекоха така, че секциото ми беше в ден, когато доктора го нямаше в София /бяха почивните дни покрай Гергьовден/, та секциото ми го прави д-р Марков.
Много съм доволна -  от стаята, от условията....Няма да споменавам реанимацията и отношението на сестрите - писала съм за това в дневника си. В крайна сметка всичко минава. Всеки ден си мислех единствено децата да са добре, а нашите неудобства се изтрайват за дните, в които се налага да сме в болницата. Все пак става въпрос за 5-6 дни, не повече!
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #63 -: Февруари 18, 2011, 23:12:01 pm »
Кристи, само едно уточнение ако може да внеса-на 5 етаж е супер за разлика от другите етажи. Аз бях на 12 етаж и стаите са горе-долу добре, обаче няма кой да питаш за нищо да ти обясни. Имаше всичко на всичко 1-2 акушерки дето обясняват. Да не говорим, че първия ден когато отпуска упойката и трябва да си в човешки условия за мен нямаше стая във ВИП-а, та го прекарах в изолатора 8O. Няма да обяснявам как се сдухах, че въпреки че си плащам като всички, в момента когато бях най-уязвима ми се случи това-българска работа. 
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #64 -: Февруари 18, 2011, 23:29:12 pm »
Шани, на кое казваш "изолатора" ?

И защо 5ти етаж? 5ти етаж, мисля, е Патологията и там се лежи само за задържане. Доколкото знам майките стоят на 7ми и 12 етаж, като 7мия е по-мизерен. С изключение на една единствена самостоятелна стая (ремонтирана), другите са тройки (без ремонт от 20 год.).
На 7мия етаж ми харесаха главната Акушерка,( май беше Желязкова  :? ) и една много мила руса и усмихната жена.

В реанимацията бях сама и явно съм късметлийка, понеже ми се падна много мила сестра.
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #65 -: Февруари 18, 2011, 23:44:38 pm »
Да, 5 етаж на МД е патология и поне аз докато бях там, стаите бяха по-добри от вип етажа:) 12.
Аз лично немога да се оплача от престоя си в болницата. операционната я зърнах само докато ме заведат до масата за операция. После изобщо не ме интересуваше къде съм, ако ще и на земята да лежах:)
12 етаж не е лукс но пък си беше прилично чист и за 5-те дни престой случих на любезни и разговорливи акушерки:)
А от вниманието и отношението на работещите в неонатология мога да съм единствено благодарна и признателна. Предвид натовареноста им и отговорноста, която носят, бяха дори повече от търпеливи и добри.
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #66 -: Февруари 18, 2011, 23:48:44 pm »
Изолатора се намира в коридора, в който е стаята с бебетата на 12 етаж т.е. това са няколко стаи които се водят изолация-ВИП, ама без баня, само с тоалетна. На 7 етаж не съм била. Писала съм за 5 етаж, тъй като Кристи е лежала доколкото си спомням там. Там ходих да ме преглеждат и ми хареса-чистичко и новобоядисано е.
Понеже ми се наложи след месец да лежа пак на 12 етаж, намерих общ език с всички, ама и знаех кое къде е и какво да очаквам вече.
« Последна редакция: Февруари 18, 2011, 23:52:28 pm от shanoar »
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #67 -: Февруари 19, 2011, 11:09:41 am »
Имам въпрос към момичетата, които не са от София, колко дни преди плановото секцио ви приеха? Лиско, ти колко време преди раждането отиде?


*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #68 -: Февруари 19, 2011, 11:36:23 am »
Имам въпрос към момичетата, които не са от София, колко дни преди плановото секцио ви приеха? Лиско, ти колко време преди раждането отиде?

След разговор (по телефона) с д-р Дяволов в 26 г.седмица, той ми каза да съм в София най-късно в 29-30 седмица. Аз отидох в края на 28 г.с. защото вече бях притеснена да не тръгна да раждам макар да нямах никакви признаци за това. Приеха ме за постоянно наблюдение в 30 г.седмица и родих в края на 33-та по спешност. Секциото ми беше насрочено за 35-та.
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #69 -: Февруари 19, 2011, 13:03:38 pm »
 Я кажете, девойки.Ако не ходя при доктор от ЖК, той ще ми напише ли накрая талон или нещо такова ,в който пише ,че ме праща за разждане по едиси какъв си начин...
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #70 -: Февруари 19, 2011, 13:40:36 pm »
Я кажете, девойки.Ако не ходя при доктор от ЖК, той ще ми напише ли накрая талон или нещо такова ,в който пише ,че ме праща за разждане по едиси какъв си начин...

Аз не съм ходила на ЖК през бременноста и не са ми искали никакви талони или изследвания когато ме приеха в София да раждам. Бях питала изрично защото и аз се притеснявах да не ме върнат:)
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #71 -: Февруари 19, 2011, 13:44:02 pm »
 Благодаря ,Лиско!
 Аз понеже вече всичко,което поема ЖКто съм го минала,така да се каже,та си мисля,че е по-добре да ходя на консултации при доктори,при които бих раждала,отколкото да ме мерят на кантарче / така да се каже.То се вижда от километър,че съм малко хипопотамче  :lol: /
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #72 -: Февруари 19, 2011, 14:43:45 pm »
То хубаво, ама Лиско как са те приели без обменна карта и прочие. Мисля че в твоя случай понеже си лежала в патологията преди раждането да не са изисквали тези неща, а това повярвай ми не е общия случай, когато си с едноплодна бременност и постъпваш за раждане директно. Доколкото съм информирана, ако не се следиш по Ж.К., тези документи може да издаде и личният лекар,
обаче е проблем ако ти се наложи болничен през бременността.
Ейле, мен ме приеха за планово секцио в деня, в който родих. Обаче това се случи понеже всички изследвания ми бяха наред и бях без оплаквания. Виждам, че чакаш повече от едно бебе, затова е най-добре да питаш когато дойде времето как процедират в този случай.
« Последна редакция: Февруари 19, 2011, 14:49:18 pm от shanoar »
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #73 -: Февруари 19, 2011, 14:48:12 pm »
аз си следях бременоста в клиниката на Владимиров и от там ми дадоха една бланка, мисля че е обменна карта. а направление за постъпване в болница може и личната да ти издаде.
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #74 -: Февруари 19, 2011, 16:31:15 pm »
То хубаво, ама Лиско как са те приели без обменна карта и прочие. Мисля че в твоя случай понеже си лежала в патологията преди раждането да не са изисквали тези неща, а това повярвай ми не е общия случай, когато си с едноплодна бременност и постъпваш за раждане директно.

Напълно възможно е да си права Шаноар.
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #75 -: Февруари 19, 2011, 17:03:53 pm »
Водите ми се пукнаха в 35 седмица , лекарката от ЖК не беше на смяна и направо отидох в АГ Варна ,.Искаха ми обменни карти и направления ама  като нямах да не са ме върнали. :wink:

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #76 -: Февруари 19, 2011, 18:11:38 pm »
Дидон, аз съм питала изрично и се иска от обменна карта и направление от този, който те следи ЖК или личен лекар. Не разбирам обаче защо не се запишеш на ЖК, въпраки че вече ти е малко късно - има си изследвания, която се правят до последно, не е вярно че само те мерят на кантара /въпреки че може и такива да има/. А и още някои преглед на УЗ никога не ми е бил излишен. Предполагам че разните резултати от изследвания и друга история как е протекла бременността се вписват в този картон, за да знае израждащия лекар как стоят нещата. Разбира се ако говорим за едни и същи лекар, тогава предполагам, че може и да не иска такъв документ.

Момичета, съвсем ме объкахте за МД  :? От това, което видях на отворените врати на 12ет. стаите са ОК, /без да е лукс -все пак е голяма държавна болница/ с самостоятелни бани, но значи ли това че от акушерките не може да се очаква много.. Освен това имам чувство че Дяволов не е винаги на разположение, сигурно има и други добри лекари но вече ходих при него веднъж.
Май започвам да клоня към Токуда..
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #77 -: Февруари 19, 2011, 19:22:05 pm »
 Ми,Сами,понеже прегледите ми до сега винаги са били на 3Д . Всеки път протичат кат ФМ,подробно разчленяване и мерене на бебончо. Та се чудя какво повече ще могат да ми направят на ЖК. Аз от болнични нямам сметка,защото не ми се полагат и без това. А от споделеното от девойките тук , оставам с впечатление,че при докторите, които искам да "прослушам" за раждането си е по-добре да ходя на платени консултации
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #78 -: Февруари 19, 2011, 19:37:17 pm »
Ми нищо не ти пречи да си ходиш и на Ж.К. и на платени консултации-аз правех точно така. Направлението за болница се дава 1 мес. преди термин и затова не е чудно, че подранилите са раждали без него. Иначе гледат подозрително на жена в 9 мес., която е отишла да ражда без обменна карта-в нея са вписани изследванията.По презумпция мислят, че не е проследявана.
Сами, в МД или друга държ. болница, ако умееш да изискваш нещата се получават.
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #79 -: Февруари 19, 2011, 19:44:46 pm »
Аз съм доволна от отношението на акушерките и санитарките на 12ет. в МД. Още на следващата вечер след секциото акушерката ме извика да ми покаже как да кърмя и тогава ми тръгна коластрата. Дори жената от млечната кухня беше много мила като я питах как да претегля бебето на кантара и дойде да си бъбри с мен. Хубавото на самостоятелните стаи е, че леглото е персон и половина и позволява да си легнеш с бебчето. Още там усвоих легналата поза за кърмене, така по-малко ме болеше от секциото.
А на 5-ти етаж, където ми правеха запис на тонове и където ме приеха в деня преди секциото акушерките бяха още по-любезни. Направиха ми клизма сутринта преди операцията толкова внимателно, че почти нищо не усетих, а доста се притеснявах, защото имах хемороиди :oops:
Единствено трябва да внимавате в МД да не ви настанят в северна стая, дограмата е нова, но с лоши уплътнения и духа ужасно. В южните стаи е ОК, дори често проветрявах от жега в средата на декември.
Аз също съм пациентка на д-р Дяволов. Избрах го, защото исках да раждам нормално, а другите доктори смятаха, че е излишен риск на моята възраст. Последно се оказа, че бебето е седалищно и минахме на варианта секцио. Единственият ми лош спомен е студа в предродилно и в операционната. Екипът работеше с настроение, бяха пуснали музика поздрав за Дяволов и "се състезаваха" с екипа от съседната операционна. В шеги и закачки извадиха бебето, Дяволов веднага прати асистентката си да го покаже на таткото. Имаме снимки на младежа минути след раждането още неизкъпан :)
Дяволов ми беше запазил самостоятелна южна стая на 12ет., иначе искаха да ме настанят в северните стаи. На другия ден въпреки, че беше в отпуск, докторът дойде да ме види.
И аз се блазнех от лукса в Токуда, но не съжалявам, че избрах МД. През декември в Токуда бяха заразили бебче с вирусен конюктивит и са искали да го изпишат болно, да не заразявало другите деца. Там може да е луксозно, но нямат достатъчно места и специалисти. Напоследък чувам често лоши отзиви за Токуда, явно побългариха японския модел.
« Последна редакция: Февруари 19, 2011, 20:23:53 pm от Meme »