0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #100 -: Февруари 26, 2011, 16:54:46 pm »
Момичета, а имате ли някаква информация за МБАЛ "Света София". Вчера бях там на ФМ, при доктор Лекова. Като цяло ми се стори добре болницата (или това което видях по коридорите с кабинетите), светла и приветлива.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #101 -: Февруари 26, 2011, 16:56:49 pm »
ДжБрул, не всеки може да си позволи да отдели голяма сума за раждане. Не знам за цените на Токуда, но една приятелка ми каза за 900 лв. за избор на екип в Шейново. Направо кощунство!

кожи дерат навсякъде, не се заблуждавайте. съвсем наскоро моя позната смени в последния момент лекаря и болницата за раждане, защото освен 500-те лева за "избор на екип", които трябваше да плати на болницата, лекарят й поискал да му преведе по личната банкова сметка още 1000 лева, за да й води той раждането! това във ІІ-ра градска държавна-общинска софийска, милички...

аз родих преди да има Токуда. д-р Владимиров ме насочи към Майчин дом - София, въпреки мизерията, с аргумента - там е най-добрата неонатология, ако нещо се обърка. преди да родя не му разбирах добре този аргумент, след това се оказа така ситуацията, че го разбрах с пълна сила.

сега има Токуда, където, слава богу, са съчетани добро място за родилката плюс много добра неонатология, така че бих избрала винаги Токуда. не бих дала пари за лъскава болница без добри АГ специалисти и най-вече без добри неонатолози с адекватно оборудване. а такива в България са много-много малко.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #102 -: Февруари 26, 2011, 17:00:53 pm »
[сега има Токуда, където, слава богу, са съчетани добро място за родилката плюс много добра неонатология, така че бих избрала винаги Токуда. не бих дала пари за лъскава болница без добри АГ специалисти и най-вече без добри неонатолози с адекватно оборудване. а такива в България са много-много малко.
100% - това бяха причините да избера тази болница. И там си има кусури, като навсякъде (може би), но е далече от състоянието в държавните болници.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #103 -: Февруари 26, 2011, 17:33:08 pm »
Златни му ръце на Д-р Даскалов!

хех, което ми напомня, че имаш да ни черпиш по едно малко, задето ти го препоръчахме навремето :)

Джам, никакви малки. :lol: За тази прпоръка - черпя на корем, кой каквото пие и колкото носи. Малко сте ми далеч в момента, но ако дадете адреси - ще пратя колетчета с пиячка и панделка даже. Пак благодаря на всички ви за помощта и насоките, благодарение на вас и форума имам най-прекрасното раждане, ей сега да ми кажат - отивам и пак лягам да ме срежат с песен на уста.  :D

Шаноар - нека не извъртаме въпроса на чисти финанси, както става и в други теми, защото аз съвсем коректно отбелязвам, че често говорим за еднакви, или много близки суми, които се плащат за раждане в частна и държавна болница - а разликата в условията /не визирам хотелската част само/ е космическа. Т.е. не иде реч за "безплатно и мизерия" и за "платено и лукс" и много моля да не ми се перифразират изказванията. Примерно бях чела, че в т.нар. ВИП на АГ-Варна се плащат 1000лв. какъв ВИП е това няма да коментирам, добавям и стойността на изисквания от въпросната болница "списък за мама и бебе" - минимум 300 лв. и какво става накрая? Поне 1300лв. В Селена струва 1160 както казах и имаш топ-условия от всякакъв вид - вкл. топ-лекари и топ-техника. Е, за какви финансови възможности говорим тогава, като в някои държавни болници излиза и по-скъпо даже... Това цени за планово секцио. Естественото в Селена беше 600 - пак не идва по-скъпо от държавната.

И да поясня за пореден път, ако има неразбрали. Горните ми коментари по въпроса, се отнасят до нормално протичащи, едноплодни бременности, при които няма и не се очакват някакви сериозни усложнения за бебето, или майката /както беше в моя случай примерно/. В ситуации - многоплодна бременност, или много рискова по някакви причини, където е почти сигурно, че ще се наложи да се ползват услугите на високоспециализирана неонатология /каквито има само няколко в страната/ - не коментирам изобщо - отива се в болницата, която има такава неонатология, независимо от всичко друго, ако ще колорадски бръмбари да ви лазят. Въобще не коментирам тези случаи - там е ясно.

Питането ми беше за другите - "нормалните".
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #104 -: Февруари 26, 2011, 17:57:55 pm »
 Към тези,които са раждали в Пловдив.Там ли си следихте цялата бременност или
имахте уговорка само за раждането?
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #105 -: Февруари 26, 2011, 18:23:13 pm »
didon да там си следих бременността всеки месец по 1 път ходих, а когато имаше проблем (при мен имаше 2 пъти ) и по-често ходих ,даже и полежах малко и там за наблюдение ,но до колкото знам може да се договориш и само за раждането  
[/url]
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #106 -: Февруари 26, 2011, 18:47:20 pm »
Jbrul, в случай че не си ме разбрала, да поясня-аз раждах при определен лекар, на когото държа както ти държиш на твоя доктор. Просто, този лекар работи в МД.
Мога да напиша и името, тъй като златни и ръце приляга и на този лекар, в случая лекарка. Така че не извъртам само откъм финансовата страна, въпреки че за много хора тя е определяща.Ако си ме прочела по-внимателно, съм написала, че не са ми вадени конци и мога да кажа, че разреза ми е тънък и фин като конец. За мен това беше определящо.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #107 -: Февруари 26, 2011, 18:51:59 pm »
Аз родих в МД София, по стечение на обстоятелствата. Иначе планирах раждане в АГ Варна при д-р Александров. Пукна ми се мехура в началото на 8 месец, на 30-ти срещу 31 декември в 1:30 сутринта...Живея в Бургас. В нашата държавна болница не бих стъпила, ако ще и пари да ми дават, не толкова заради условията, а заради липсата на кадърен и нормален персонал. Отскоро имаме и частна болница, която работи със здравната каса - "Дева Мария" - с много модерно родилно отделение и неонатология, на чиято апаратура биха завидяли и от МД София. Де да можеше да се каже същото и за неонатолозите, обаче... Тъй като беше посред нощ се наложи все пак да посетя болница :lol: Звъннах на д-р Александров, не можах да се свържа, звъннах на ЖК-то, който работи в частната болница - и той не вдига. Отидох директно в Дева Мария, приеха ме веднага, прегледаха ме, нямах контракции, нямах разкритие, води имаше все още. Сложиха ми система и започнаха инжекциите за дробчетата. Аз умирах от ужас, че може да родя в тази болница. Да, условията перфектни, отношението невероятно, но! Неонатолозите твърде неопитни. В 3 сутринта д-р Александров видял, че съм му въняла и ми се обажда. Щом му казах какво е станало ми нареди директно - стягай куфара и сутринта тръгвай за София. Щом нямаш разкритие и контракции - тръгвай, не рискувай да родиш в Бургас. Едвам дочаках сутринта, когато дойде лекаря ми от ЖК. Казах му какво ме е посъветвал д-р Александров и човека, евала, си каза - "ами и аз смятам, че това е най-разумното, което можеш да направиш. Да не си кривим душата, тук нямаме нужната подготовка за толкова малко бебе". Прегледа ме и установи, че мога да пътувам. Тръгнахме веднага.
Пристигнахме в МД без никакви предварителни уговорки, само с епикризата от Дева Мария. Като разбраха откъде идвам ме обявиха за луда откачалка поела огромен риск. Как да им обясня, че рискът е да родя в Бургас? Приеха ме набързо, прегледаха ме и ме сложиха на система. В интерес на истината съм много доволна от отношението. На 02.01.2011 г. родих дъщеря си нормално. Екипът, който ме изражда беше перфектен. Държаха се много мило, много спокойно и професионално. Родих бързо и лесно, след 2 часа ме качиха на 7 етаж. Да, доста старичко и вехто, но поддържаха чисто. Отношението там също беше много добро. Детето беше в неонатологията, където също получих много добро отношение. Въпреки многото работа ми даваха подробна информация за детето. Лекарката, която ме прие беше на работа всеки ден и постоянно идваше при мен и се интересуваше за състоянието ми, както и за това на бебето. Не платих нито стотинка, никой не си направи дори устата да му давам пари. Лежах в болницата 3 дни и ме изписаха. Информация за бебето получавах по телефона всеки ден, можеше и да се ходи на място, също всеки ден. Въпреки кофти условията, не мога да кажа, че не се издържа. Разбира се, ако можех да избирам без да съм притисната от обстоятелствата, не бих родила там отново. Но за мен по-важно е бебето. Само  накрая малко се изложиха, когато преместиха бебето в Първа Градска, без да ми се обадят предварително. Разбрах, когато се обадих за информация. Но какво да се прави, винаги ще има нещо кофти :wink:
Изводът - когато се налага да разчиташ на конкретен вид специалисти, в Б-я нямаме особен избор и правим компромиси с други по-маловажни неща, като условия, отношение дори... Обаче, ако не се налага по-специална мед. грижа, за мен  човешкото и нормалното е да се спрем на нормална, бяла болница, която разбира се да отговаря и на финансовите ни възможности. Все пак, здравето и живота на децата ни е най-важно и ако се налага, пари ще се намерят. Раждането не е нещо, с което бих направила компромис заради парите.
Извинявам се за дългия пост :oops:
Успех на всички, на които им предстои това важно събитие!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #108 -: Февруари 26, 2011, 18:53:32 pm »
Пак благодаря на всички ви за помощта и насоките, благодарение на вас и форума имам най-прекрасното раждане, ей сега да ми кажат - отивам и пак лягам да ме срежат с песен на уста.  :D

ако знаеш колко съжалявах, че не мога да родя там при д-р Даскалов...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #109 -: Февруари 26, 2011, 19:21:57 pm »
Шаноар, нямам никакво намерение и желание да влизам в безсмислени "спорове" и уточнения, особено в тази тема. Много харесвам лекаря си, но откровено казано, ако той работеше в някоя мизерна болница - дори заради него не бих раждала там, просто при мен да кажем - нещата щастливо съвпаднаха.  :D
Толкова чаках и мечтах за този момент когато ще изплаче детето ми, че няма непосилна сума и съображения, които доброволно /т.е. неналожено от важни обстоятелства/ да ме накрат да се завра в държавно АГ, ако ще и да ми платят дебело за целта - не аз да им плащам. НО това съм си аз и си споделям моето мнение и усещания за този момент, хората са различни, за някои самото раждане и как протича, как е след това - не е важно. За мен обаче беше и е, понеже раждането е цялостно изживяване и трябва да е хубаво от-до. Като прочета/чуя само майка да споделя: "абе ужасно беше и болницата гадна и персонала отвратителен, ама нали сме добре и свърши, забравя се..." и ми идва да ида с една голяма сопа в тези болници и да ги подпукам по ред на номерата  :x И не, защото не си давам сметка, че най-важното е на финал да има живи и здрави майки и бебета, въпреки гадни условия и отношение, а защото съм дълбоко убедена, че от раждането - не трябва да има "нещо за забравяне", ами една жена да си спомня с удоволствие всяка секунда от него. И пожелавам на всяка бъдеща майка да има моите спомени от раждането си.

Написаното дотук, е единствената причина да повдигна въпроса пред бъбещите мами, които избират тепърва къде, как и при кого да раждат...просто да помислят, "дали, или". Ако нещо не налага да се ходи в държавното АГ, както беше при Сикс, или Лиско, или много други мами, определено считам някои частни болници за далеч по-добър вариант. Особено ако заплащането ще е сходно, или еднакво с държавната болница.
То иначе ясно, че и "на къра под ореха" може да се ражда, но ако ще изхождаме от тази позиция - темата е напълно излишна.

П.П.  Джам, другия път може да се класираш за Селена - не се знае, знае ли се ;)

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #110 -: Февруари 26, 2011, 20:01:08 pm »
Не споря и не уточнявам нищо, споделям само. Доста си рязка, но ще го отдам на хормоните и ще приключа по темата.
Трудно ще ти е да обясниш на хора дето цепят стотинката на две за прекрасното изживяване.
« Последна редакция: Февруари 26, 2011, 20:06:31 pm от shanoar »
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #111 -: Февруари 26, 2011, 20:58:27 pm »
Ето Жбрули аз да ти отговоря конкретно .
Избрах си лекаря, а от там вече нямах избор - МД и това е. Ти казваш че не би следвала своя лекар в някакви мизерни условия, за мен не е чак такава драма, а и в МД не е толкова зле. ( хлебарки, мръсотия и т.н. няма ) Даже мен не ме притесняват толкова условията, колкото хората, та самостоятелната стая ме урежда идеално.
И сега да се налага да избирам - пак там бих отишла.
И аз като Шани нямам конци , белега е като одраскано от котка и сигурно още ще се свие.
А от финансова гледна точка, като дръпна чертата ми излезе повече отколкото ако бях раждала в Селена.
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #112 -: Февруари 26, 2011, 21:58:03 pm »
Раиска, ами аз поне три пъти писах - "ако няма някакви важни причини, медицински" в т.ч. естествено влиза и лекарят който ви следи и на когото вярвате. Това, че аз конкретно не бих отишла доброволно в държавното АГ, дори заради лекаря си е вид изключение. Не се давам за пример за взимане на решения в областта де ;)
Веднага обаче въпросът от личен избор и преценка на условия - се обърна директно на пари, а всъщност както и ти казваш - парите които се дават в държавна болница понякога са и повече. Аз се опитах да обърна внимание и на други неща, покрай чисто финансовата част.
Много момичета си следят бременността при лекари, които няма да им водят раждането и избират къде и как по други причини. Основно към тях се обръщам в тази тема - да огледат всички възможности, да оценят всички варианти и тогава да решават.

А и в един момент човек като чете подобни теми - излиза, че само в държавните АГ-та работят добри специалисти, а в частните са някакви супер некадърници и просто ти е луксозно, което не е вярно. До конкретна болница си опира все пак. Подчертавам "така излиза", а не някой го твърди, да не стане пак недоразумение. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #113 -: Февруари 26, 2011, 22:56:35 pm »

Трудно ще ти е да обясниш на хора дето цепят стотинката на две за прекрасното изживяване.
Подкрепям.
Хиляда и пове4е лева бих ги инвестирала в нещо друго,но не и за лъскава болница :?
Родих в АГ Варна.Варненки знаят условията там и за мен се преживява и хлебарка и мизерия и др за 5 дни. :wink:


Д-р Стаменов,обичаме ви!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #114 -: Февруари 26, 2011, 23:01:16 pm »
МД- София, д-р Дяволов. Където и да израждаше той, там щях да съм.Избрах него, неговия екип, не болницата. Смятам,че родих детето си здраво и доносено именно благодарение на неговия професионализъм- една много мила лекарка ме беше засилила да ми предизвикват раждане в 32г.с.(Дяволов беше в чужбина). Пари , освен официалната такса за избор на екип, никой не ми е искал.Лежах 2 седмици преди раждането на 5 етаж, а после бях на 12-ти.На моменти вниманието и грижата на акушерките дори ми идваше в повече.Никой не ми е викал, не ме е гледал накриво, санитарките ме преследваха из отделението да ми дават храна, защото не ходех да се храня в столовата. Не мога да си лягам много рано и вечер си висях при дежурната акушерка на 5 ет. и си говорехме. Самото секцио мина в разказване на вицове и смях- 40 мин с поставнето на упойката. Обезболяваха ме ок. 4-5 часа, после ми обясниха, че е по-добре да не го правят. Раздвижиха ме на 6-тия час- д-р Дяволов лично дойде да го направи. Идваше да ме види всеки ден по два пъти.
12-ти етаж е съвсем приличен. Грижеха се и за мен, и за бебето- отговаряха ми на всички въпроси, не са се държали лошо с мен.Показаха ми как да го къпя,неонатоложките ми обясняваха доста неща, които питах- никой не ми е отказал да ми обърне внимание.
Накрая  на изписването ги почерпихме с бонбони...Никакви пари не са искали.
И, момичета, човек не може да даде това, което няма- ако наистина нямаш пари да плащаш в частни болници, не можеш да го направиш и това не означава,че непременно ще те изтормозят в държавната болница.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #115 -: Февруари 26, 2011, 23:56:21 pm »
Хммм пак обърнахте въпроса на пари само, а той е по-обширен... Но и за пари да е - както стана ясно вече и в държавна болница може да ви излезе скъпо, че даже и по-скъпо от някоя добра частна. На който не му е важно къде ще ражда - негова воля разбира се, това са лични решения и всеки си преценя за собствения задник.
Ако аз бях раждала в Селена, само за да съм при Д-р Даскалов, всяка от вас би ме оправдала и би приела това за сериозен аргумент за даване на съответната сума, след като той работи само там. В случая, щом съм избрала добра болница, не само заради лекаря си - идва като вид глезотия ;) Няма особена логика, даже никаква всъщност.
И не знам как пак се стигна до "хората с пари, без пари, цепещи и нецепещи стотинки", като уж за болници ставаше дума. 8O
Както и да е, аз каквото имах за казване - казах, който разбрал-разбрал, не ми се разправя повече.

Леко и щастливо раждане на всички на които им предстои и дано направят най-добрия избор за себе си и децата си!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #116 -: Февруари 27, 2011, 00:33:46 am »
брей колко писане по този въпрос - да не забравите да нахраните децата  :lol: :wink:

Но ми е полезна тази информация, тъй като аз както знаете се колебая още между държавна и частна болница и затова питах някои неща, които ме притесняват в държавната, тъй като нещата както казва Раиска не са черни и бели. В същото време съм абсолютно съгласна с Джрул че изглежда безсмислено ако няма очаквани усложнения и ако цената е близка малко да се избира държавна. Тъй като при мен за щастие няма проблеми засега, освен че май ще е секцио, а и не смятам че в Токуда няма добри специалисти -се замислям все повече за Токуда. От друга страна в МД не е мизерия все пак и има само някои неща, за които получавам разнопочна информация.
Жбрул, относно цените не знам кой казна че са близки /не съм чак толкова луда да давам пари за нищо  8)/- в Токуда и Щерев е два пъти по-скъпо от твоята частна болница и поне 3 пъти повече от държавна  8O разликата определено не е за пренебрегване, въпреки че аз мога да ги дам за нещо оправдано. А хубавия спомен и спокойствието ми преди това, знаейки кой и как ще ме обгрижва си струва.
Което ми напомня да питам Раиска защо казваш, че като теглиш чертата ти е струвало колкото в Селена? заради единичната стая ли? Е не мога да разбера само как може да искат пари всички  и за епидурална упойка след като вече им плащаш прескъпо  :x
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #117 -: Февруари 27, 2011, 08:43:24 am »
Много сложна е тази тема, прави се избор за и против на нещо,
което трябва да бъде в нормални рамки като предлагане и отношение
без да бъде подлагано на съмнения и полемика изобщо.


В Токуда, лично на мен ми е чудно какво дават на бебетата за 500лв.

shanoar не искам написаното от мен по-долу да звучи като запълване на тази сума.
Ще споделя какво сме получили ние, когато се роди Митака този пакет бе 300 лв,
а две години след това за Калина вече беше 500 лв.
Това е политика на болницата, разлика в обслужването, отношението на персонала
и условията не се бяха променили, единственно имаше вече операционна в отделението.
2007 оператичното раждане се извършваше в общите операционни на болницата.

Освен всичко свързано с бебето- неонатологична помощ, консумативи и прочие.
Присъствието на майката на ежедневната консултация/преглед + тоалет на бебето 
това се прави от неонатолог и акушерка, които дават насоки за грижите и отговарят на всички въпроси. 

Три прегледа на новороденото-
(не ми е известно да се правят на друго място, ако греша нека бъда поправена)

1. трансфонтанална ехография - ехография на главичката на бебето.

2. ехография на тазобедрените стави - при Митака се откри незраялост на едната става
и един месец носихме ортопедични гащи, след терапията на последващия преглед всичко беше наред.

3. ехография на коремни органи (стомахче и бъбреци) изключително важно!
На бебето на моя близка откриха проблем, ако не бе отстранен овреме
последствията щяха да са много сериозни.

Още два прегледа в рамките на един месец след изписването!

За всяко от тях сме получили лекарска епикриза и насоки за специалист и лечение,
ако се налага, всичко това във времето в което бяхме в болницата.
На нас ни спести организация, време и нерви.
Получихме насоки за специалист относно още един проблем при Митака,
които следим и до сега!

И накрая, дано не съм била прекалено моногословна,
за което ще ме извините, водещото при мен беше и друго,
което едно от момичетата по-горе вметна,
изпитвам ужас от плащане под масата, за каквото и да е.
Предпочетох да бъда на място където няма да мисля кой, колко и как ще иска
нещо и после недай си боже стане проблем, това да бъде причина.
Минава престоя в болницата, получаваш план сметка и толкова.
С Митака стоях 5 дни повече от залегналото в пакета,
защото той беше в кувиоз и не доплащах.

Късмет момичета и дано съм била полезна.
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #118 -: Февруари 27, 2011, 10:25:37 am »
Аз като един любопитен близнак, да се изкажа за "нероден Петко" :lol:





И да поясня за пореден път, ако има неразбрали. Горните ми коментари по въпроса, се отнасят до нормално протичащи, едноплодни бременности, при които няма и не се очакват някакви сериозни усложнения за бебето, или майката /както беше в моя случай примерно/. В ситуации - многоплодна бременност, или много рискова по някакви причини, където е почти сигурно, че ще се наложи да се ползват услугите на високоспециализирана неонатология /каквито има само няколко в страната/ - не коментирам изобщо - отива се в болницата, която има такава неонатология, независимо от всичко друго, ако ще колорадски бръмбари да ви лазят. Въобще не коментирам тези случаи - там е ясно.

Питането ми беше за другите - "нормалните".

Много добре обяснено.



Написаното дотук, е единствената причина да повдигна въпроса пред бъбещите мами, които избират тепърва къде, как и при кого да раждат...просто да помислят, "дали, или". Ако нещо не налага да се ходи в държавното АГ, както беше при Сикс, или Лиско, или много други мами, определено считам някои частни болници за далеч по-добър вариант. Особено ако заплащането ще е сходно, или еднакво с държавната болница.
То иначе ясно, че и "на къра под ореха" може да се ражда, но ако ще изхождаме от тази позиция - темата е напълно излишна.





В Пловдив частна болница, която да поеме случаи като посочените примери : Лиско и Сикс - няма. И ако възникне инцидент, остават ВМИ и окръжна. Почва се позната картинка, кой на кого кум и кой кумец.
Единственото успокоение е, че си стигнал за 10 минути до болницата.
Магистралата - удобна, път - широк, и пак опираме до София.
И още нещо, всички говорите за неонатологията в Токуда - колко е на ниво, то в  Селена, такава няма -това за мен е съществената разлика.
« Последна редакция: Февруари 27, 2011, 11:02:12 am от Тара »
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #119 -: Февруари 27, 2011, 10:39:08 am »
Не искам да обиждам никого, но мисля, че който може да си позволи лукс или по-добри условия, е свободен да включи и този критерий в списъка си, като допълнение към лекар, на когото има доверие, неонатология и другите важни неща изброени в темата. Надали за някого в този форум точно това ще е водещият критерий...

Ясно е на всички, че хората не са с еднакви финансови възможности, което води до различна приоритизация на критериите. Както и бременностите са различни - едноплодни, многоплодни, безпроблемни, проблемни... Всички тези фактори оказват влияние върху избора и не мисля, че някой трябва да се чувства виновен, защото работи за някакви пари, изкарва ги и е готов да ги похарчи за собственото си удобство и/или лиготия. Разбира се, един или друг фактор може да надделее по някаква причина, но всеки е свободен да направи избора си, независимо от мотивите и не мисля, че другите могат да отсъдят прав ли е или не. Споделяме информация, а тези, на които им предстои да решават, ще мислят по въпроса.
Приятна неделя на всички  :D
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.