0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #80 -: Февруари 19, 2011, 20:14:06 pm »
Сами, в МД или друга държ. болница, ако умееш да изискваш нещата се получават.

 :good_post:
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #81 -: Февруари 19, 2011, 21:47:43 pm »
Meme, прочетох какво си добавила и си се смях сама :D защото при мен поради уж липса на стаи ме набутаха в изолатора-де толкова акъл да говоря с докторката дето ме изражда да ме уреди със стая, а сме  близки,но ми беше неудобно да я занимавам с глупости.Та настаних се аз първия ден в изолатора, който е от северната страна, което беше добре-раждах август месец,ама баня нъц, а другия ден след обяд след порядъчна тупурдия по случая, че бяха забравили и обезболяващо да ми дадат, ме преместиха във Вип стая с южно изложение. Е няма такъв ад, така че мацките да се съобразяват и със сезоните като си избират стая :D
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #82 -: Февруари 19, 2011, 22:01:31 pm »
Добре де, само аз ли не получих обезболяващо в МД ?  :lol:
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #83 -: Февруари 19, 2011, 22:02:07 pm »
И аз :D
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #84 -: Февруари 19, 2011, 22:29:56 pm »
Меме, все едно и заради мен си писала:)

Аз на 2-рия ден след раждането, слязох до аптеката и си купих индометацин свещички (такива даваха на 12 етаж) за да не ходя да искам непрекъснато от акушерките като започне да ме боли:) А мен ме боля много:)
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #85 -: Февруари 20, 2011, 01:18:45 am »
Включвам се и аз в темата. Всеки път, когато си помисля за деня на раждането на децата, се връщам с умиление и едно тихичко обожание към хората, направили реалност появата на муцуните на бял свят.
Та... На 6 април постъпих в МД-Сф, на 5-я етаж, Д-р Дяволов. Преди това се помотах известно време /от 18-ти март/ в обичаната ни столица. Независимо от напредването на бременността ми, аз се чувствах добре и подвижна. С една приятелка, а по-късно и със съпруга ми обикаляхме Южния парк, кафета, сладкарници, магазини.
С Д-р Дяволов се свързах сравнително рано. Благодаря на страхотната Лисица още веднъж за информацията, за всичко, споделено от нея /Пете, целувам Ви/. Моят престой във вечно оплювания Майчин Дом бе почти като в санаториум. Никога не бих съжалявала, че избрах тази болница. Стаите в сектор "Д" наистина бяха сравнително добри. Аз бях май като портиер - настаниха ме в стъклената стая, леглото до прозореца, може би защото бях една от първите приети пациентки след празниците. Спално бельо си носех аз, но това не ме хвърли в тревоги. Пребивавала съм и на много по-добри места, но тях едва ли ще запомня така. По-важното от всичко бе, че аз се чувствах в сигурни ръце - първо за децата, второ за мен. Имаше достатъчно технологично време преди постъпването ми в МД за профилактика на дробчетата им, за няколко предварителни прегледа и уточнения за евентуална дата за секцио. Дните минаваха общо взето по един и същ начин. Сутрешното мерене на тонове бе най-неприятното нещо за деня - сковавах се на едно място. Визитацията на Д-р Дяволов и Д-р Марков бе едно най-забавните неща за деня - при мен беше: "Цветке, ти си ясна. Чакаме. " След 13 ч. обувах маратонките и изчезвах по разходки, не спирах да се движа. Не се чувствах болна, пазих се в рамките на нормалното. Настроението бе ведро - Кристи ще Ви го потвърди.
Раждането бе на 26 април с планово секцио. Очаквах този момент от 11 години. Станах доста по-рано от обичайното време, излязох на терасата на етажа и изпуших една /май две даже/ цигари, загледана във Витоша. Следваше тоалет, чакане отново, придвижване до операционна. Направи ми впечатление добрата анестезиологична сестра - тя ме пое, обясняваше ми всичко, което прави и какво предстои. Все още пред мен са образите на двете неонатоложки, стоящи до прозореца и изчакващи бебетата ми, анестезиологът, с който проведохме един задълбочен разговор за съзвездието Близнаци, пристигането в операционната на Д-р Дяволов. Стана весело, всички бяха в добро настроение, слушахме Радио 1.
Децата се родиха в 9.01, 9.02 и 9.03ч на Its my life на Bon Jovi. Д-р Радулова от Неонатология е казала накрая "Прекрасни са тризнаците".
Един месец по-късно се прибрахме вкъщи и ..... досещате се как е  :wink: Засега /чукам на дърво и се моля да е така/ сме здрави.

Споделих повече за емоционалната страна на нещата, случили се с мен, с моето раждане - къде и как. Доверих се на Д-р Дяволов и не сгреших.

 
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #86 -: Февруари 20, 2011, 13:16:41 pm »
малко спам, ама не се стърпях и аз бях на същото легло първия път, а втория на леглото отсреща.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #87 -: Февруари 21, 2011, 18:57:00 pm »
При мен още е далеч и не съм  мислила къде ще е , но  темичката е чудесна и благодаря на всички , споделящи опита си.
Аз имам две лапаро-та в МД  на 7 етаж и понеже това е единствената болница в София , която познавам и в  която съм лежала, освен Инвитро клиниките, там се  чуствам много  спокойна , в позната обстановка.
За мен най-важни са специалистите и добрата неонатология.Поради предишни рецидиви на генит. херпес , това е индикация за цезарово сечение .
Засега нямам намерение да рискувам да се доверя и раждам в нашата глуха провинция, но времето ще покаже .


Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #88 -: Февруари 26, 2011, 13:32:42 pm »
Аз пак да питам нещо за МД. Ако сте със секцио, бебто къде стои - в отделна стая или при вас? След колко време ви развижиха?

Освен това, как така няма да ти дадат обезболяващо - и за това ли трябва да се молиш и да изискваш  8O Хем виждам добри отзиви, като на Меме, хем такива абсурди ??  :o
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #89 -: Февруари 26, 2011, 13:59:49 pm »
Първата нощ след секцио си в реанимация и бебето не е при теб, после в отделението 1 ден в детската стая и после ти го дават да си е при теб. Поне при мен беше така. Дават обезболяващи свещички, но на мен забравиха да донесат. Иначе като си поискаш не отказват.Обаче аз бях чак в другия коридор първата нощ и нямаше как да се добера до стаята на акушерките на собствен ход,пък и не знаех къде им е стаята иначе да съм пробвала.Раздвижването го правят на другия ден след секциото още в реанимация.
« Последна редакция: Февруари 26, 2011, 14:06:31 pm от shanoar »
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #90 -: Февруари 26, 2011, 15:20:56 pm »
Мацки, поне тези които сте в София и нямате някакви усложнения на бременността и не е многоплодна...за какъв дявол се навирате в тези смотани държавни болници? Като ви чета само за условията и отношението и ми призлява :( Обезболяващи свещички, след секцио, че и ги забравили, че чак на другия ден раздвижват...без коментар съм, пък ако ще и марсианци да съм им специалистите - това не е нормална болница за мен.
Айде, ако е супер належащо и бременността е много тежка и има разни специфики - да иде човек, но при нормално протичащи неша - кеф ти Токуда, кеф ти друга частна клиника, където да си родиш с кеф и без да се прави компромис с едно, или друго нещо.
Не налагам мнението си, просто споделям, защото наистина ми е чудно като ви чета и то не от днес.
Както и където и да раждате - леко и безпроблемно да е!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #91 -: Февруари 26, 2011, 15:27:03 pm »
ДжБрул, не всеки може да си позволи да отдели голяма сума за раждане. Не знам за цените на Токуда, но една приятелка ми каза за 900 лв. за избор на екип в Шейново. Направо кощунство!

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #92 -: Февруари 26, 2011, 15:39:51 pm »
Блу, не знам за цените на Токуда, там Николинка, или Камбозола да кажат. В моята болница секциото е 1160лв. с ВСИЧКО включено в цената от твоята нощница, та до памперсите на бебето. Естествено раждане беше 600лв., ако не греша. И специалистите са топ и кувьозите и каквото ти хрумне е на ниво, вероятно по-високо от повечето държавни АГ-болници. А в смотаните държавни АГ-та дали официално, дали под масата - даваш горе-долу същите пари...еми трябва да съм луда, че да се гръмна при хлебарките и разни простакели-акушерки, дето не да ме подритват, ами да не ме забелязват даже и където обезболяването след коремна операция се явява вид лукс, а бързото раздвижване явно не е приоритет. Моето бебе го извадиха в 10:04 сутринта, а в 19ч. вече бях станала, ходила, това го върши рехабилитатор и даже ядох. И период на възстановяване - нямах и нямам, пушка съм, а да ме е заболяло нещо - така и не се случи. От 2 дни и конец нямам на разреза, а "оперативната рана" изглежда като одраскано с телче ;) Златни му ръце на Д-р Даскалов!

Наясно съм, че не всички имат големи финансови възможности, но всички знаем, че като е за нещо важно и значимо - пари се намират - заем ли ще е, кредит ако щещ бих взела, но точно за раждането - не бих жалила пари никога. То от раждането на дете по-важно ако има в живота на една жена - не знам какво ще да е то.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #93 -: Февруари 26, 2011, 15:45:04 pm »
Преди 2г. в Токуда беше 2100 лв., сега незнам колко е.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #94 -: Февруари 26, 2011, 16:08:48 pm »
Преди 2г. в Токуда беше 2100 лв., сега незнам колко е.

Преди около месец някъде имаше отзиви за евентуално увеличение,
но нищо не е потвърдено от първа ръка!

Стефи, ако позволиш разбор на сумата  :D,
1500 избор на екип + 500/600 пакет за бебето.
500 при нормално раждане/600 при секцио!

Аз родих там и двете си деца, отидох по препоръка на д-р Владимиров.
Няма да излъжа, че ми беше все едно кой ще ме оперира,
на първо място е била Неонатологията и най-вече срещата ми с д-р Масларска,
никога няма да забравя тази прекрасна лекарка!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #95 -: Февруари 26, 2011, 16:09:39 pm »
ДжБрул, има различни случаи. Ако семейството живее под наем в София и взимат по 500-600 лв. заплата и вече са затънали в заеми заради процедури и изследвания, може и да не могат да си позволят друг кредит. Всеки иска да ражда на хубаво, чисто и да получи добро отношение. В нормалните държави раждането се поема изцяло от касата и упойката не е екстра, нито пък това да те изроди лекарят, който ти е следил цялата бременност.

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #96 -: Февруари 26, 2011, 16:19:32 pm »
ДжБрул, има различни случаи. Ако семейството живее под наем в София и взимат по 500-600 лв. заплата и вече са затънали в заеми заради процедури и изследвания, може и да не могат да си позволят друг кредит. Всеки иска да ражда на хубаво, чисто и да получи добро отношение. В нормалните държави раждането се поема изцяло от касата и упойката не е екстра, нито пък това да те изроди лекарят, който ти е следил цялата бременност.

Блу , всъщност питането ми беше от съвсем друго естество, ако се зачетеш по-внимателно, а именно: защо момичетата за които не е финансов проблем да идат в частна клиника и не им се налага по медицински показания да се примирят с държавната - все пак отиват там? Или при една и съща сума за държавна АГ-болница и частна - се избира държавната, пак повтарям, ако изключим чисто медицински съображения някакви.

В нормалните държави как е - ясно, ама тук не е нормална държава, а от споделени по-горе неща - болниците ни са си откровено ненормални. :(
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #97 -: Февруари 26, 2011, 16:21:41 pm »
Jbrul, струва ми се че се изказваш без да се замислиш дали твоите възможности са по джоба на всеки. В моя случай аз се ядосвам, че въпреки заплащането не получих адекватно отношение, но за избора на екип не съжалявам, струваше ми 650лв. и като чета си е струвало да ги дам, тъй като не са ми сваляни никакви конци-бях оперирана по сравнително нов начин.Отидох заради определен лекар.Престоя се плаща отделно. В сградата има и друго отделение на 7 етаж, където не се плаща за престоя. Така че всеки според възможностите. В Токуда, лично на мен ми е чудно какво дават на бебетата за 500лв.
Без да искам съм ти отговорила

« Последна редакция: Февруари 26, 2011, 16:30:40 pm от shanoar »
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #98 -: Февруари 26, 2011, 16:49:55 pm »
Момичета не спорете !
blue_sky е права не всеки има възможност да плаща има различни случаи !
Но питането на Жбрул за момичета с нормални парични въможности е основателно според мен !
Аз например когато разбрах ,че съм бременна потготвях лапароскпия и бях събрала пари за нея !За да отида в частна болница да раждам трябваше да доплатя някой лев (това за секцио говоря ) и си разсъждавах ся да ги дам ли тез пари или да не ги дам !
Когато влезнах в 4 м получих болки и контракции и по спешност отидох в държавното АГ да ме прегледат - те ме приеха за наблюдение - е това беше голяма грешка от моя страна ,но и ми помогна много бързо да реша да дам ли пари за частана клиника или не
Не искам да ви описвам "условията" и "специалистите ", които както ме приеха така си ме изписаха с болки ,а за "отношението " ще ви кажа какво каза едно момиче, с което бяхме в една стая (тя беше ветеринарка )
Та тя каза ,че така и с кравите не се отнасяли те на стажа като ходели
Тогава си казах ,че кракът ми няма да стъпи повече в държавна болница и дано не ми се налага де Така ,че всеки си знае дереджето ,но аз през цялата бременност събирах пари, за да мога да запомня раждането си като едно страхотно преживяване
В крайна сметка един път раждаме (аз може и  да не  успея втори път да забременея  )За протокола аз раждах в клиника Селена - секциото извърши д-р Даскалов "златни му ръце " както казва Жбрул
Сори за дългия пост - просто исках да споделя !
« Последна редакция: Февруари 26, 2011, 16:55:10 pm от viviq »
[/url]
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #99 -: Февруари 26, 2011, 16:51:40 pm »
Златни му ръце на Д-р Даскалов!

хех, което ми напомня, че имаш да ни черпиш по едно малко, задето ти го препоръчахме навремето :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!