0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #100 -: Април 01, 2009, 17:06:47 pm »
Благодаря ви!!!
Обяснете ми, къде пише, че трябва да се прилагат хормонални изследвания - LH, FSH, Estradiol...??? Къде пише каква е валидността на изследването? На някой са казали от януари 2009 не е валидно, на други 6 месеца назад са валидни....тотално се обърках и побърках osi_15 :ask:
Иначе за Хепатит, Вассерман и СПИН, кръвна група - трябват - те са тези от Наредба 28 от 2007 г. А тяхната валидност каква е? Аз имам от октомври 2008 - ама мога ли да ги приложа никой не може да ми каже!!! 8O
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #101 -: Април 01, 2009, 17:10:59 pm »
доколкото прочетох ФСХ е задължителен, а иначе изследванията за спин, васерман и хепатит са с давност 6 месеца. хормоните обаче са със давност 3 месеца. това обаче са мои теории и следва да попиташ лекаря си кое каква давност има.
никога не отстъпвай на принципите си!
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #102 -: Април 01, 2009, 17:22:53 pm »
viki_vat -най-добре е да отидеш в клиниката , която си избрала и там да ти кажат какви изследвания искат.
И на мен не ми се правят нови хормонални и други , но като ги искат и не дават обяснения какво да направя?!
И да допълня ,че преди 5 минути звънах във фонда и питах може ли да приложа копия на изследванията- компетентния отговор беше не знам и затваряне на телефона. А и за какво ми трябвали оригиналите. 8O
С риск да стана досадна пак моля някой да отговори прилагал ли е копия- примерно за спермограмата оригинала ли се прилага?
« Последна редакция: Април 01, 2009, 17:32:29 pm от marble »
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #103 -: Април 01, 2009, 17:36:36 pm »
Здравейте момичета,
ние до този месец се надявахме да се реши проблема с инсеменации, но се оказа, че е на дневаен ред "тажката артилерия". Ходя в клиника "Медикус Алфа", където не правят инвитро. Някой може ли да ми каже към кого да се обърна в клиника Малинов и въобще след като не съм ( а смятам да бъда) тяхна пациенка ще ми съдействат ли за подготовка на документите?
При нас фактора остана неизяснен... нито аз нито мажа ми имаме диагноза всичко ни е наред и в норма( на 37 и 40 години и 2 години неуспешни опити)
Кой трябва да напише експертизата лекуващия ни лекар (д-р Даскалов) или лекар от клиниката...
Объркана съм, ако може някой да помага!!!
Щом клиниката, в която сега ходиш няма да се включи към фонда то тя и не може да ти изготви документите. Щом си се ориентирала към център Надежда ще трябва да минеш първичен преглед и ако отговаряш на условията те ще ти подготвят документиет и ще те насочат какви изследвания да пуснеш. Изчети правилника и Наредба 28 на МЗ и ще ти се изясни картинката.


колкото до това какви изследвания трябва да се представят вижте в Наред 28 на МЗ (на която е подчинен правилника на фонда)
Цитат
Чл. 11. (1) Когато вземането на яйцеклетки е с цел извършване на асистирана репродукция със собствени яйцеклетки, преди подписване на информирано съгласие на жената се предоставя информация относно процедурата, както и за рисковете от нея.
(2) Критериите за подбор на жени в случите по ал. 1 са:
1. наличие на индикации за извършване на процедурата по приложение № 1;
2. липса на противопоказания за извършване на процедурата по вземане по приложение № 1;
3. липса на родствена връзка с мъжа, чиито сперматозоиди ще се ползват за асистираната репродукция, по права линия и по съребрена линия до 4 степен, което се удостоверява с копие от брачно свидетелство или декларация;
4. до 30 дни преди вземането микробиологично изследване на влагалищен секрет, като при патологичен резултат е извършена своевременна санация;
5. до 3 месеца преди вземането по ал. 1 е тестувана за:
а) HIV (Anti-HIV-1,2);
б) хепатит B (HBsAg и Anti-HBc);
в) хепатит С (Anti-NCV-Ab);
г) сифилис.
(3) изследванията по т. 5 могат да не се извършват, ако лечебното заведение има условия и процедури, гарантиращи безопасността на персонала и липса на риск за кръстосано замърсяване при вземане, обработка, съхранение и поставяне на овоцити и зиготи. (4) Когато тестовете за HIV 1, 2, хепатит B и C или сифилис са позитивни, не са направени или информацията е недостъпна, както и при повишен инфекциозен риск се прилага разделно обработване и съхранение на яйцеклетките.
(5) При жена, живееща в страни с повишена заболеваемост от HTLV-1 вирус, произхождаща от или пристигаща в България от такива страни, се извършва изследване за HTLV-1 вирус.
(6) Изследване по ал. 5 се извършва и в случаите, когато сексуалните партньори на жената или нейните родители живеят, произхождат или пристигат от такива страни.
(7) Допълнителни изследвания за малария, CMV, RhD, Trypanosoma cruzi се извършват при анамнеза за пътувания в чужбина или наличие на други рискови фактори за тези заболявания.
(8) При асистирана репродукция със собствени яйцеклетки позитивните резултати при жената по отношение на:
1. хепатит В не спират асистираната репродукция и не налагат блокиране, изтегляне или унищожаване на овоцити или зиготи;
2. хепатит С, ако жената е дала писмено информирано съгласие за това, не спират асистираната репродукция и не налагат блокиране, изтегляне или унищожаване на яйцеклетките или зиготите;
3. HIV 1,2 водят до спиране на асистираната репродукция, както и до блокиране, изтегляне и унищожаване на яйцеклетките или зиготите;
4. сифилис води до спиране на асистираната репродукция до излекуване на жената или до блокиране, изтегляне или унищожаване на яйцеклетки или зиготи.

извинявам се за дългия пост :(
« Последна редакция: Април 01, 2009, 17:44:39 pm от теди. »
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #104 -: Април 01, 2009, 18:54:37 pm »
http://www.mh.government.bg/News.aspx?lang=bg-BG&newsid=2326&home=true
Някъде из форума се спомена, че в сайта на МЗ ще бъде публикуван списък на кандидатстващите и че от там може да следим за броя им?! Извинете ме ако нещо се бъркам :oops:
В горния линк има новина, че вече кандидатите са около 80 но незнам къде да търся списъка ако изобщо има такъв :?
Ако някой може да постави линк мисля, че ще бъде от голяма полза.
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #105 -: Април 01, 2009, 23:57:32 pm »
Питам се обаче, дали няма да се забавим доста и да стане късно за подаването на док. към фонда 
Nikol,месец май не е толкова далеч. По-важно е разултатът от прегледа да е добър и  оформянето на документите и кандидатстването да бъде  единствената ви грижа.
Всички се надяваме да са експедитивни хората работещи към Фонда :)

-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #106 -: Април 02, 2009, 10:37:52 am »
към момента няма публикуван списък на кандидатие.
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #107 -: Април 02, 2009, 11:28:50 am »
E,какво излиза, че и микробиология ли трябва да представяме?
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #108 -: Април 02, 2009, 11:37:11 am »
Да и на мен ми искат-микробиология на вагиналния и цервикалния секрет,а при мъжа ми на семенната течност.На мен ми искат документ от личната лекарка,че нямам заболявания,които носят анестезиологичен и оперативен риск,а тя ми казва,че не може да ми даде такъв документ и ще ме прати при анестезиолог и кардиолог да ми го издадат този документ.На някой друг искали ли са такъв документ?
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #109 -: Април 02, 2009, 11:38:34 am »
Е, да му .... , повечето хора имат зад гърба си и други ин витро процедури. Това не е ли достатъчно доказателство.
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #110 -: Април 02, 2009, 12:00:04 pm »
Здравейте момичета,
Необходимите изследвания за кандидатстване във фонда,които трябва да се приложат към заявлението за финансово подпомагане/Приложение №2 от правилника/ ги има ясно посочени в чл.31 от Правилника и те са в зависимост от индикациите в чл.26 от правилника-няма да копирам тук, ще стане много дълъг поста.
Всички останали изследвания, за които много от вас говорят-необходими като минимум съгласно Наредба № 28 от 2007 г. за дейности по асистирана репродукция- са посочени в Чл. 25 ал.3 и това са изследвания, които фонда НЕ финансира дори и да сме одобрени за процедура-т.е.ние ще си ги платим преди да се предприеме инвитро или икси.Никъде не е посочено,че трябва да се представят при кандидатстване във фонда.Това разбрах аз след като прочетох правилника внимателно вече няколко пъти.  :book: Най-ясно ще ни стане като вече одобрени или неодобрени /дано да няма такива  :) / за финансиране от фонда споделят опита си. Успех на всички пожелавам!
Иска ми се да вярвам...
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #111 -: Април 02, 2009, 12:07:10 pm »
Прочитайки правилника и аз така тълкувам нещата, no_wonder .
Но по-важно е как ще ги тълкуват тези, които разглеждат документите!
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #112 -: Април 02, 2009, 18:42:50 pm »
А аз какво разбрах,сега от поредното дълго  четене :book:,че:Трябва да си направим тези изследвания-СПИН ,ВАСЕРМАН,ХЕПАТИТ В и С,за да могат от клиниката ,която подготвя документите да издадат:
"етапна епикриза, в която задължително се отбелязва и липсата на контраиндикации съгласно Наредба № 28 от 2007 г. за дейности по асистирана репродукция;",
която пък етапна епикриза се представя във Фонда.т.е. тези изследвания им трябват на Клиниките ,не на Фонда.
« Последна редакция: Април 02, 2009, 18:45:26 pm от luni4ka »


“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #113 -: Април 02, 2009, 19:22:07 pm »
здравейте, аз вчера си подадох документите в фонда и ставаше много бързо, казаха че до месец трябва да имам отговор.Аз кандидатствак с диагноза ендометриоза.Документите които подадох са етапна епикриза от клиниката и другите бланки които попълваме ние, хормон фсх оригинал и спермограма пак оригинал, документи оперативен протокол, хистология за ендометриозата и протокола от здравната каса където съм лекувана със Золадекс и копия на лични карти.
Успех на всички!
luni4ka, да тези изследвания- СПИН ,ВАСЕРМАН,ХЕПАТИТ В и С,не трябват за фонда правилно си разбрала.
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #114 -: Април 02, 2009, 19:25:05 pm »
И аз като теб, Яница, кандидатствах по фактор ендометриоза. Единствено се притеснявам, че от всички тези изследвания спермограмата ни беше копие, а не оригинал. Дано не ме върнат заради това.


Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #115 -: Април 02, 2009, 19:29:50 pm »
дано не е проблем но си мисля че няма да е.krassita, от клиниката ли ти дадоха копие?
моите документи от ендометриозата всичите бяха копия.
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #116 -: Април 02, 2009, 19:41:30 pm »
Ами да, спермограмата ми е от Щерев и е от август 2008 - тогава бях тяхна пациентка. Те не дават оригинали никога. Единствено епикризата от операцията ми от там е оригинал. А от Малинов са ми хормони, спин и васерман, и становището. Жените които приемаха документите, не казаха дали всичко трябва да е в оригинал, а и аз не се сетих да попитам.


Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #117 -: Април 02, 2009, 19:45:24 pm »
да и аз не попитах, но като гледах не бяха много запознати какво трябва.
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #118 -: Април 02, 2009, 19:53:33 pm »
Zdraveite  iskam da vi pitam isledvaniata za xormoni mogat li da badat ot 30.12.2008
*
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #119 -: Април 02, 2009, 20:42:41 pm »
На всички момичета,които мислят да си подават документите за кандидатстване по пощата искам да кажа,че днес звънях на телефоните на Центъра,отговориха ми да ги пращаме на адрес бул."Акад.Иван Гешов" 15,а не на пл."Св.Неделя" 5.