0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #40 -: Март 29, 2009, 20:55:51 pm »
Аз вчера отидох в клиниката на Стаменов да попитам какво да правя. Пратиха ме при Силвето на третия етаж. Оказа се, че момичетата са се записали и тя приема по график. Записа ми час за днес за 14:30. Днес отидох, и ми изготви становище, в което пише по кой член кандидатствам. В моя случай - ендометриоза, след това лечение с диферелин по програма на НЗОК, и поне 6 месеца след края на лечението липса на забременяване (в случая една година). Каза ми, че към експертизата трябва да имам прикачени епикриза от операцията, протокола от НЗОК че съм одобрена за лечението на ендометриоза, 4 хормона (LH, FSH, E2, TSH) - това от мен. От двамата партньори тестове за спин, васерман, хепатит В и С, и кръвна група. От мъжа ми спермограма - въпреки че е с нормална такава. Освен това и копие от документа за сключен граждански брак. Силвето ми даде и декларациите, които придружават всички медицински документи. В моя случай това е целия пакет от документи. Дано да съм била полезна на някой.
За тези, които не са от София, бих казала че е добре да си запишат час по телефона за Силвия, и тогава да ходят.
« Последна редакция: Март 29, 2009, 20:57:59 pm от krassita »


*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #41 -: Март 29, 2009, 21:10:51 pm »
Момичета, може ли да ме упътите как да стигна до клиниката на д-р Владимиров? От Перник ще идваме с кола. Ако може по-подробно ,къде се завива и т.н. Ще трябва да правим още една спермограма заради фонда.

Оспамваме темата - въпроса не е за тук .
Ако ти трябва  кога къде точно   да зaвиете , само  jps ще ви помогне.
Иначе за ориентир в интернет има  много карти
http://www.bgmaps.com/.

http://www.bgmaps.com/map.aspx?sid=a9716e5ebec678429dc1c6bdb7910e03&tip=1&initsearch=1
« Последна редакция: Март 29, 2009, 22:03:13 pm от nimika »


Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #42 -: Март 30, 2009, 11:18:46 am »
Здравейте момичета,

някои знаели комплекта от документи ще се подават лично  в София или ще открият офиси на фонда във по големите градове?

Аз съм от Варна и затова питам дали знае някои нещо по въпроса за подаването но документите ?
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #43 -: Март 30, 2009, 11:33:26 am »
Здравейте и от мен!
Моят въпрос е следният-къде се подават документите?- в клиниката или във фонда?
Ако ги подадеш в клиниката и не те одобрят от фонда-какво правиш тогава и в този смисъл не е ли по-логично да се подават във фонда?
Може би звуча объркано, ..
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #44 -: Март 30, 2009, 11:42:55 am »
Клиниката ги изготвя,а ги подаваш лично във Фонда.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #45 -: Март 30, 2009, 12:10:36 pm »
От двамата партньори тестове за спин, васерман, хепатит В и С, и кръвна група. От мъжа ми спермограма - въпреки че е с нормална такава. Освен това и копие от документа за сключен граждански брак.

изследванията  за спин и т.н с  какъв срок  могат да са - ако са по -стари от кога важат?


Второ питане .При мъжки фактор -  стара спермограма-  диагноза  - олиготератозооспермия .Нова сега -астенотератозооспермия .
Могат ли тези различия да бъдат причина за  отхвърляне на д-тите от страна на Фонда ?
« Последна редакция: Март 30, 2009, 12:22:51 pm от nimika »


Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #46 -: Март 30, 2009, 12:13:21 pm »
Важат 3 месеца. Първата ни инсеминация беше 4 месеца след като ги бяхме направили и доки искаше да си направим нови защото давността им била 3 месеца.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #47 -: Март 30, 2009, 12:22:25 pm »
Благодаря
Питането ми бе- и за пред Фонда  ли важат с тези срокове ?- може да имат  други изисквания.
Но приемаме ,че са 3 месеца .


*
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #48 -: Март 30, 2009, 12:49:48 pm »
Документите се изготвят от пациента и клиниката, а се подават във Фонда - Центъра по хигиена, бул."Иван Гешов" 15, ет.11
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #49 -: Март 30, 2009, 13:21:29 pm »
Nimika, за спермограмите когато кандидатстваш с мъжки фактор нямам представа как стоят нещата. Единствено знам, че трябва да имаш спермограми от две различни клиники, но може ли с различни диагнози, нямам идея.
За изследванията за васерман, спин и хепатит, моите последни бяха от преди 6 месеца, но ми казаха да си пусна нови, защото тези вече на важат. В лабораторията пък момичето ме попита какво имам и какво нямам. Казах й, че хормоните са ми от януари 2009 и тя каза, че сигурно няма да ми ги приемат и да си пусна нови. Не мисля обаче, че и тя беше наясно. Аз го разбрах по-скоро като съвет.


Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #50 -: Март 30, 2009, 16:08:30 pm »
. ...Каза ми, че към експертизата трябва да имам прикачени епикриза от операцията, протокола от НЗОК че съм одобрена за лечението на ендометриоза, 4 хормона (LH, FSH, E2, TSH) - това от мен. От двамата партньори тестове за спин, васерман, хепатит В и С, и кръвна група. От мъжа ми спермограма - въпреки че е с нормална такава. Освен това и копие от документа за сключен граждански брак. Силвето ми даде и декларациите, които придружават всички медицински документи. В моя случай това е целия пакет от документи. Дано да съм била полезна на някой.
За тези, които не са от София, бих казала че е добре да си запишат час по телефона за Силвия, и тогава да ходят.

Обаче, в правилника не пише да се изискват следните изследвания:
 спин, васерман, хепатит В и С, и кръвна група, спермограма(освен, когато се кандидатства с мъжки фактор), нит пък свидетелство за гр. брак!
Вярно ли е, че се изискват всички горепосочени, или част от тях са за самото лечение?


Цитирам правилника:
Чл. 31. (1) За организационно и финансово подпомагане за извършване на дейности по асистирана репродукция жената, която желае да се подложи на ин витро процедура, подава заявление по образец съгласно приложение № 2, към което прилага:
1. медицинска документация, удостоверяваща наличие на индикации по чл. 26, както следва:
а) за индикации по чл. 26, ал. 1, т. 1 - документи от извършването на един или повече от следните методи: ХСГ и/или лапароскопия, и/или лапаротомия; ехографското изследване не е доказателствен метод;
б) за индикации по чл. 26, ал. 1, т. 2 - документи от извършването на два или повече спермални анализа с най-малко един месец между тях в повече от едно лечебно заведение, получило разрешение по чл. 131, ал. 1 от Закона за здравето, последният от които е извършен преди не по-повече една година преди подаване на заявлението; ползват се критериите на Световната здравна организация (СЗО) за нормоспермия, като е желателно поне едно от изследванията да е с морфология, оценена по стриктните критерии на Крюгер;
в) за индикации по чл. 26, ал. 1, т. 3 - документи относно поне три цикъла с ехографски разчитания и снимки;
г) за индикации по чл. 26, ал. 1, т. 4 - данни за безплодие в период най-малко две години, лекувано чрез конвенционални методи, вкл. с реализирани минимум четири цикъла с вътрематочни инсеминации (IUI);
2. етапна епикриза, в която задължително се отбелязва и липсата на контраиндикации съгласно Наредба № 28 от 2007 г. за дейности по асистирана репродукция;
3. медицинска документация, удостоверяваща липса на обстоятелството по чл. 27, т. 2;
4. копие на лична карта, заверено от заявителя с гриф "вярно с оригинала";
5. декларация, удостоверяваща липсата на кръвно родство по права линия и по съребрена линия до четвърта степен между заявителката и нейния партньор, по образец съгласно приложение № 3;
6. информирано съгласие от заявителката и партньора по образец съгласно приложение № 4;
7. декларация от заявителката, че не е поставена под запрещение, по образец съгласно приложение № 5, освен в случаите по т. 3.1 от раздел IV на приложение № 1 към чл. 1, ал. 1, т. 1 от Наредба № 28 от 2007 г. за дейности по асистирана репродукция;
8. декларация от партньора на заявителката, че не е поставен под запрещение, по образец съгласно приложение № 6, освен в случаите по т. 3.1 на раздел IV от приложение № 1 към чл. 1, ал. 1, т. 1 от Наредба № 28 от 2007 г. за дейности по асистирана репродукция.

« Последна редакция: Март 30, 2009, 16:26:39 pm от alia_alia »
*
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #51 -: Март 30, 2009, 16:24:26 pm »
А някой знае ли, ако не те одобрят, можеш ли пак да кандидатстваш или е окончателно решение? Ако може пак - нови документи ли се приготвят? И какви ще са приоритетите за одобряване - жени близо до границата, такива без друг шанс освен Инвитро /без тръби или със запушени такива/? Толкова много причини за безплодие, как ще решат кой да одобрят и кой не /естествено ако отговаряш на посочените в правилника критерии/?
*

    princess79

Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #52 -: Март 30, 2009, 16:40:09 pm »
Аз първоначално си мислех, че предимство ще имат двойките с по-големи проблеми, свързани със забременяването, но сега като почетох доста открих че според мен ще одобряват двойки, при които има най-голям шанс за забременяване-т.е. семейства, които не са "обременени" /ако мога да се изразя така/ от твърде сериозни процедури или заболявания....
Така поне мисля аз, моля и други да пишат, защото и  на мен това по какви критерии ще избират хората не ми е съвсем ясно.
*

    wild cat

  • ***
  • 404
  • Няма начин да няма начин!
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #53 -: Март 30, 2009, 16:41:56 pm »
Обаче, в правилника не пише да се изискват следните изследвания:
 спин, васерман, хепатит В и С, и кръвна група, спермограма(освен, когато се кандидатства с мъжки фактор), нито пък свидетелство за гр. брак!
Вярно ли е, че се изискват всички горепосочени, или част от тях са за самото лечение?

От всички изброени по-горе на нас ни искат само две спермограми, защото сме с мъжки фактор.
*
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #54 -: Март 30, 2009, 16:59:43 pm »

Обаче, в правилника не пише да се изискват следните изследвания:
 спин, васерман, хепатит В и С, и кръвна група, спермограма(освен, когато се кандидатства с мъжки фактор), нит пък свидетелство за гр. брак!



В Правилника не пише, но го пише в Наредба 28 от 2007 г. за дейностите по асистирана репродукция:

" Чл. 6. (1) Донорът на сперматозоиди за индиректна употреба при партньорско даряване отговаря на следните критерии:

1. не е в родствена връзка с реципиента жена по права линия и по съребрена линия до 4 степен, което се удостоверява с копие от брачно свидетелство или декларация;


2. до 30 дни преди процедурата по даряване микробиологично му е изследвана семенна течност, като при патологчен резултат е извършена своевременна санация;


3. дал е писмено информирано съгласие;


4. до 3 месеца преди процедурата по даряване е тестуван за:


а) HIV (Anti-HIV-1,2);


б) хепатит B (HBsAg и Anti-HBc);


в) хепатит С (Anti-NCV-Ab);


г) сифилис. "


Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #55 -: Март 30, 2009, 17:19:27 pm »
Момичета, не знам кой е прав, но аз ще занеса всичко което ми казаха, та дори и неща които не са ми казали за всеки случай, защото не искам да ме връщат. Преди година и половина кандидатствах за програмата за лечение на ендометриоза, и като се сетя какво ходене беше, и колко пъти ме връщаха... предпочитам сега да съм презастрахована. Изровила съм всякакви документи, прочетох правилника много внимателно, приготвих и всичко което ми казаха в клиниката.
Ако някоя от вас кандидатства още на 1 април, моля да пише повече подробности. Например много хора ли е имало, колко се чака, колко веме отнема на човек, какво им е работното време, имало ли е изненади относно изискваните документи и т.н.


Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #56 -: Март 30, 2009, 17:25:08 pm »

В Правилника не пише, но го пише в Наредба 28 от 2007 г. за дейностите по асистирана репродукция:

Ако го изискват, не би ли следвало в Правилника да пише "и всички документи по Наредба 28 от 2007 г"?
Иначе, логично е да носим всички документи, за да не ни връщат, но все пак, ако не се изисква за кандидатсване, по-добре е преди самото ин витро, да се предоставят на клиниката.
*
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #57 -: Март 30, 2009, 17:33:48 pm »
Alia-Alia, и аз мисля, че би трябвало да го пише... Абе може и да не съм права, това си беше мое тълкуване... Дано първите успели да подадат документите, помогнат с повече инфо... И Успех!
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #58 -: Март 30, 2009, 17:37:03 pm »
Alia-Alia, и аз мисля, че би трябвало да го пише... Абе може и да не съм права, това си беше мое тълкуване... Дано първите успели да подадат документите, помогнат с повече инфо... И Успех!
Дано да са по-малко бумагите, че колкото повече стават, толкова по-трудно ще бъде всичко!
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #59 -: Март 30, 2009, 18:38:15 pm »

В Правилника не пише, но го пише в Наредба 28 от 2007 г. за дейностите по асистирана репродукция:

Ако го изискват, не би ли следвало в Правилника да пише "и всички документи по Наредба 28 от 2007 г"?

Ами то си го пише чл.31 ал.2

Цитирам правилника:
Чл. 31. (1) За организационно и финансово подпомагане за извършване на дейности по асистирана репродукция жената, която желае да се подложи на ин витро процедура, подава заявление по образец съгласно приложение № 2, към което прилага:
1. медицинска документация, удостоверяваща наличие на индикации по чл. 26, както следва:
а) за индикации по чл. 26, ал. 1, т. 1 - документи от извършването на един или повече от следните методи: ХСГ и/или лапароскопия, и/или лапаротомия; ехографското изследване не е доказателствен метод;
б) за индикации по чл. 26, ал. 1, т. 2 - документи от извършването на два или повече спермални анализа с най-малко един месец между тях в повече от едно лечебно заведение, получило разрешение по чл. 131, ал. 1 от Закона за здравето, последният от които е извършен преди не по-повече една година преди подаване на заявлението; ползват се критериите на Световната здравна организация (СЗО) за нормоспермия, като е желателно поне едно от изследванията да е с морфология, оценена по стриктните критерии на Крюгер;
в) за индикации по чл. 26, ал. 1, т. 3 - документи относно поне три цикъла с ехографски разчитания и снимки;
г) за индикации по чл. 26, ал. 1, т. 4 - данни за безплодие в период най-малко две години, лекувано чрез конвенционални методи, вкл. с реализирани минимум четири цикъла с вътрематочни инсеминации (IUI);
2. етапна епикриза, в която задължително се отбелязва и липсата на контраиндикации съгласно Наредба № 28 от 2007 г. за дейности по асистирана репродукция;
3. медицинска документация, удостоверяваща липса на обстоятелството по чл. 27, т. 2;
4. копие на лична карта, заверено от заявителя с гриф "вярно с оригинала";
5. декларация, удостоверяваща липсата на кръвно родство по права линия и по съребрена линия до четвърта степен между заявителката и нейния партньор, по образец съгласно приложение № 3;
6. информирано съгласие от заявителката и партньора по образец съгласно приложение № 4;
7. декларация от заявителката, че не е поставена под запрещение, по образец съгласно приложение № 5, освен в случаите по т. 3.1 от раздел IV на приложение № 1 към чл. 1, ал. 1, т. 1 от Наредба № 28 от 2007 г. за дейности по асистирана репродукция;
8. декларация от партньора на заявителката, че не е поставен под запрещение, по образец съгласно приложение № 6, освен в случаите по т. 3.1 на раздел IV от приложение № 1 към чл. 1, ал. 1, т. 1 от Наредба № 28 от 2007 г. за дейности по асистирана репродукция.