0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Тъй като всичко около фонда се развива динамично, предлагам да направим отделна информативна тема, в която да вписваме нова информация за развитието на нещата.
Нека този, който е получил някаква конкретна информация или инструкции за действие да я публикува тук.
Например:
1.започнали ли са клиниките да събират документи, да правят списъци и как-при лекарите ли или на регистратурата?
2.какви документи, подготвени извън клиниката се изискват и т.н
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #1 -: Март 24, 2009, 16:16:26 pm »
Това което ни искаха е изследване за FSH, спермограма от друга клиника по стерилитет /ние сме с мъжки фактор/ и док. каза че до две седмици момичетата ще ни подготвят документите и ще ни се обадят, за да може когато заработи фонда да си ги подадем. Това беше миналата седмица.
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #2 -: Март 24, 2009, 16:47:03 pm »
Много моля представителя на Зачатие в Обществения съвет да се включи с отговор на въпросите: при кандидатстване за фонда има ли възрастово ограничение до 43 години-това не е точно конкретизирано в правилника, или по-скоро е от значение епикризата, която ще се изготви от лечебното заведение и е свързана с контраиндикациите от Наредба 28? Ако жената навършва 43 години в края на месец март и кандидатства за подпомагане от фонда, има ли шанс тя да бъде одобрена (имайки в предвид, че отговаря по отношение на всички медицински показатели)? От коментарите във форума се разбира, че за съжаление ограничението остава, но най-пресните новини от изказването на г-жа Антония Първанова са http://moreto.net/novini.php?n=40174 - "няма и ограничения за възраст". Още веднъж моля компетентен представител да изясни ситуацията по горепоставените въпроси, за което предварително благодаря.
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #3 -: Март 24, 2009, 17:26:39 pm »
 Това изследване на ФСХ може ли да е от предишни месеци?
*

    Silvi81

Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #4 -: Март 24, 2009, 17:29:27 pm »
Здравейте момичета извинявайте че се намесвам може би не на място. Но аз съм пациент на доктор Стаменов в понеделник ходих до клиниката и ми казаха че  до ден два ще знаят как ще процедират.Попитаха ме да ли съм в списъка аз отговорих че съм но се бях записала февруари дали става въпрос за същия списък? Тази седмица щели да започнат да изготвят документите който доколкото разбрах аз ще трябва да ги носим някаде още не знаят точно къде най вероятно МЗ.Обаче те ли ще ни търсят когато са готови не разбрах.А когато попитах за час при доктор Стаменов ми казаха че записват за април но кой април?Моля ако някой знае нещо да пише Благодаря ви
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #5 -: Март 24, 2009, 17:39:19 pm »
Силви,много зависи за какво искаш да си запишеш час.Пак трябва да се обадиш,там ще ти отговорят най-точно.


“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #6 -: Март 24, 2009, 17:57:39 pm »
fatalwoman, на мен всички хормони са ми от септември. Когато доки разбра, че са ми от тогава, каза "Тогава сега ще пуснем само FSH". Така че може би трябва да ти е от последния цикъл, но това е мое предположение, от клиниката ще ти кажат. Може би ще трябват и други изследвания зависи от случая.
« Последна редакция: Март 24, 2009, 18:08:53 pm от jeni_baleva »
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #7 -: Март 24, 2009, 19:12:10 pm »
Здравейте момичета,
аз съм пациент на д-р Владимиров и сме направили следното във връзка с кандидатстването за фонда:през февруари се записах в списъка на рецепцията в клиниката(бях 39 -та по ред),обадиха ми се за среща с док в определен от тях ден, това съвпадна с цикъла ми, док ме прати да си изследвам хормоните в същия ден (3-ти ден), каза ни да направим още една спермограма в друга клиника (с мъжки фактор сме)и така като ходих последно на 12.03.09, за да занеса спермограмата, той ми каза, че всички изследвания вече сме ги събрали, направили са ми досие и трябва да чакам. Оттук нататък обаче какво следва, ще чакаме инфо!
Това е засега, извинете, че стана дълго! :bighug:
Нашата сбъдната мечта - Мария и Тодор - 14.06.2010г.!
*
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #8 -: Март 24, 2009, 20:09:06 pm »
Актуална информация от клиниката днес:
- Съществува възрастово ограничение до 43 г.
- Трябва актуално ФСХ
Моето ФСХ е от Окт'2008 и ми казаха, че е старо и не става.  :(
*
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #9 -: Март 25, 2009, 19:08:59 pm »
В "Надежда" съм аз. Записаха ми имената и телефона. Попитах трябва ли да правя някакви изследвания, отговориха ми че първо ще ми разгледат старите и ако се наложи ще ми се обадят да ми кажат какво още ще ми трябва.
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #10 -: Март 25, 2009, 21:10:53 pm »
В "Надежда" съм аз. Записаха ми имената и телефона. Попитах трябва ли да правя някакви изследвания, отговориха ми че първо ще ми разгледат старите и ако се наложи ще ми се обадят да ми кажат какво още ще ми трябва.


И на мен днес ми казаха същото.


А някой знае ли реално от кога фондът ще започне прием на документи?




Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #11 -: Март 25, 2009, 21:35:37 pm »
Започват от 01.04.Някой знае ли адреса,на който се намира офиса на Фонда?
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #12 -: Март 25, 2009, 21:52:18 pm »
Център по хигиена, бул Е.Гешов №15, 11 етаж.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #13 -: Март 26, 2009, 11:47:57 am »
Цитат от бг-мамма на nani_
Цитат на: nani_
С Фонда ще работят тези клиники, които сключат договор с него ( с Фонда). Лекарствата за ин витро стимулация ползвани по финансиране от фонда ще се предоставят от клиниката на доставната цена на фирмите продаващи ги ( по правилник е заложено недопускането на надценка от клиниките). Пътя е : попълване на документи от пациента, подготвяне на документи от избраната от пациента клиника и подаването на пълния комплект в Центъра по Хигиена ( там ще се помещава управителния съвет и обществения съвет). В рамките на месец след подаването трябва да излезе решението дали кокретния кандидатстващ е одобрен или не. След одобрение и стартиране на процедурата клиниката ( в която се извършва ин витрото) подава етапна епикриза до Фонда и в седем дневен срок от получаването на етапната епикриза във Фонда на клиниката се превеждат 40% от сумата (общата сума е макс. 5000 лв) за заплащането на лекарствата. След приключване на процедурата отново центъра изпраща епикриза до Фонда и на база направени разходи за конкретния пациент и отново в седем дневен срок Фонда превежда сумата на клиниката, като тази сума не може да надхвърли 5000 лв. Всеки кандидатстващ има право на три опита по 5000 лв. Не всички се нуждаят от пълния обем средства за извършване на ин витро - останалите пари си остават във фонда за други нуждаещи се. Заплатите и бюджета на управителния съвет е отделно от отпуснатите средства ( от прословутите 20 млн.), а общетвения съвет работи на доброволни начала и не може да повлияе на окончателното одобрение или не от управителния съвет. Във Управителния съвет няма нито един представител на ин витро клиника, а лекари специалисти по акушерство и гинекология. Неодобрените кандидати могат да обжалват решението пред Директора на Управителния съвет на фонда и при необходимост с още документи се повтаря разглеждането на кандидатурата им.
Без значение е дали клиниката е частна или държавна - и в момента лекарствата и консумативите ползвани от държавните болници им се доставят преди да са платени ( авансово ).  На практика е реално да "падне" цената на едно ин витро, защото се премахват търговските надценки на ползваните лекарства. Ако пациент, който е кандидатствал, одобрен и направил процедура в избраната от него клиника е недоволен той има право да смени клиниката при следващото кандидатстване. Пациентите избират сами в коя клиника да им бъдат подготвени документите и да се лекуват.
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #14 -: Март 26, 2009, 11:52:25 am »
Само не разбирам как в рамките на месец след подаването на заявлението ще излезе резултатът.Обясниха ,че на месец ще разглеждат не повече от 400 молби...,а подадените според мен ще са хиляди още в първия месец.Едва ли ще се спази този срок :(
-Това е невъзможно - казала Причината.
-Това е безразсъдство! - отбелязал Опитът.
-Това е безполезно! - отсякла Гордостта.
-Опитай... - прошепнала Мечтата.
*
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #15 -: Март 26, 2009, 13:14:25 pm »
Аз също искам да попитам следното:
1. Какъв ще бьде критерият за разглеждане на молбите, тъй като в началото те ще бьдат изключително много?
2. В случай на неудобрение на молбата, как кандитът ще разбере какви са основанията на Комисията да нейното отхвърляне?
Редно е отговорът да бъде официален в писмен вид за да може да се обжалва  (в случай на нужда) както е посочено в горния постинг, а не да се разчита на устното обяснение от доктора.
*
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #16 -: Март 26, 2009, 13:22:53 pm »
Аз вчера бях в КИРМ, там ми подготвиха една папка документи, в които липсваше декларацията за поставяне под запрещение и мисля молбата до фонда.
Единственото, което ми казаха е, че да ще ми подготвят документите и мога да изчакам за Фонда да ме одобрят и тогава да започна процедура.
Обаче сега като чета нещо се обърках. Аз лично ли трябва да си подам молбата във фонда или клиниката ще ми придвижи документите?
И освен това защо трябва да си правя изследванията - примерно генетични, или микробиология....като не знам дали ще започвам скоро опит, а те имат срок на валидност???
МОля Ви ако някой е по-наясно да ми обясни - кой в крайна сметка подава документите за фонда?


Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #17 -: Март 26, 2009, 13:27:47 pm »
Доколкото аз разбрах всеки лично си подава документите.Клиниката изготвя само медицинската част на документите.Ти си попълваш останалите декларации и молбата и лично ги носиш във Фонда.До 1 месец получаваш одобрение.
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #18 -: Март 26, 2009, 16:11:22 pm »
Цитат
Чл. 31. (1) За организационно и финансово подпомагане за извършване на дейности по асистирана репродукция жената, която желае да се подложи на ин витро процедура, подава заявление по образец съгласно приложение № 2, към което прилага:

Това говори недвусмислено, че лично се подават документите, чиято медицинска част е оформена от клиниката, в която ще се прави опита
Цитат
(2) Медицинската документация се подготвя от лечебно заведение, получило разрешение за дейности по асистирана репродукция съгласно чл. 131, ал. 1 от Закона за здравето.
Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
« Отговор #19 -: Март 26, 2009, 16:47:23 pm »
Преди малко четох,че програмата ще стартира през април. Тогава ще почват да приемат документите.А до месец ще излязат първите резултати. И аз чакам с нетърпение този фонд,но ми се струва че шансът е минимален,толкова хора ще кандидатстват. Желая на всяка от вас УСПЕХ.