www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Асистирани репродуктивни методи (инсеминация, ин витро) => Фонд "Асистирана репродукция" => Темата е започната от: alia_alia в Март 24, 2009, 15:39:55 pm

Титла: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: alia_alia в Март 24, 2009, 15:39:55 pm
Тъй като всичко около фонда се развива динамично, предлагам да направим отделна информативна тема, в която да вписваме нова информация за развитието на нещата.
Нека този, който е получил някаква конкретна информация или инструкции за действие да я публикува тук.
Например:
1.започнали ли са клиниките да събират документи, да правят списъци и как-при лекарите ли или на регистратурата?
2.какви документи, подготвени извън клиниката се изискват и т.н
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: jeni_baleva в Март 24, 2009, 16:16:26 pm
Това което ни искаха е изследване за FSH, спермограма от друга клиника по стерилитет /ние сме с мъжки фактор/ и док. каза че до две седмици момичетата ще ни подготвят документите и ще ни се обадят, за да може когато заработи фонда да си ги подадем. Това беше миналата седмица.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: temenuga в Март 24, 2009, 16:47:03 pm
Много моля представителя на Зачатие в Обществения съвет да се включи с отговор на въпросите: при кандидатстване за фонда има ли възрастово ограничение до 43 години-това не е точно конкретизирано в правилника, или по-скоро е от значение епикризата, която ще се изготви от лечебното заведение и е свързана с контраиндикациите от Наредба 28? Ако жената навършва 43 години в края на месец март и кандидатства за подпомагане от фонда, има ли шанс тя да бъде одобрена (имайки в предвид, че отговаря по отношение на всички медицински показатели)? От коментарите във форума се разбира, че за съжаление ограничението остава, но най-пресните новини от изказването на г-жа Антония Първанова са http://moreto.net/novini.php?n=40174 - "няма и ограничения за възраст". Още веднъж моля компетентен представител да изясни ситуацията по горепоставените въпроси, за което предварително благодаря.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: InactiveByRequest в Март 24, 2009, 17:26:39 pm
 Това изследване на ФСХ може ли да е от предишни месеци?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Silvi81 в Март 24, 2009, 17:29:27 pm
Здравейте момичета извинявайте че се намесвам може би не на място. Но аз съм пациент на доктор Стаменов в понеделник ходих до клиниката и ми казаха че  до ден два ще знаят как ще процедират.Попитаха ме да ли съм в списъка аз отговорих че съм но се бях записала февруари дали става въпрос за същия списък? Тази седмица щели да започнат да изготвят документите който доколкото разбрах аз ще трябва да ги носим някаде още не знаят точно къде най вероятно МЗ.Обаче те ли ще ни търсят когато са готови не разбрах.А когато попитах за час при доктор Стаменов ми казаха че записват за април но кой април?Моля ако някой знае нещо да пише Благодаря ви
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: бясна луноходка в Март 24, 2009, 17:39:19 pm
Силви,много зависи за какво искаш да си запишеш час.Пак трябва да се обадиш,там ще ти отговорят най-точно.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: jeni_baleva в Март 24, 2009, 17:57:39 pm
fatalwoman, на мен всички хормони са ми от септември. Когато доки разбра, че са ми от тогава, каза "Тогава сега ще пуснем само FSH". Така че може би трябва да ти е от последния цикъл, но това е мое предположение, от клиниката ще ти кажат. Може би ще трябват и други изследвания зависи от случая.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: alex_roz в Март 24, 2009, 19:12:10 pm
Здравейте момичета,
аз съм пациент на д-р Владимиров и сме направили следното във връзка с кандидатстването за фонда:през февруари се записах в списъка на рецепцията в клиниката(бях 39 -та по ред),обадиха ми се за среща с док в определен от тях ден, това съвпадна с цикъла ми, док ме прати да си изследвам хормоните в същия ден (3-ти ден), каза ни да направим още една спермограма в друга клиника (с мъжки фактор сме)и така като ходих последно на 12.03.09, за да занеса спермограмата, той ми каза, че всички изследвания вече сме ги събрали, направили са ми досие и трябва да чакам. Оттук нататък обаче какво следва, ще чакаме инфо!
Това е засега, извинете, че стана дълго! :bighug:
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: dsd в Март 24, 2009, 20:09:06 pm
Актуална информация от клиниката днес:
- Съществува възрастово ограничение до 43 г.
- Трябва актуално ФСХ
Моето ФСХ е от Окт'2008 и ми казаха, че е старо и не става.  :(
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: pop4o в Март 25, 2009, 19:08:59 pm
В "Надежда" съм аз. Записаха ми имената и телефона. Попитах трябва ли да правя някакви изследвания, отговориха ми че първо ще ми разгледат старите и ако се наложи ще ми се обадят да ми кажат какво още ще ми трябва.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: lussi_lus в Март 25, 2009, 21:10:53 pm
В "Надежда" съм аз. Записаха ми имената и телефона. Попитах трябва ли да правя някакви изследвания, отговориха ми че първо ще ми разгледат старите и ако се наложи ще ми се обадят да ми кажат какво още ще ми трябва.


И на мен днес ми казаха същото.


А някой знае ли реално от кога фондът ще започне прием на документи?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: мерилин в Март 25, 2009, 21:35:37 pm
Започват от 01.04.Някой знае ли адреса,на който се намира офиса на Фонда?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: jam в Март 25, 2009, 21:52:18 pm
Център по хигиена, бул Е.Гешов №15, 11 етаж.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: cygnus в Март 26, 2009, 11:47:57 am
Цитат от бг-мамма на nani_ (http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=382484.msg10652795#msg10652795)
Цитат на: nani_
С Фонда ще работят тези клиники, които сключат договор с него ( с Фонда). Лекарствата за ин витро стимулация ползвани по финансиране от фонда ще се предоставят от клиниката на доставната цена на фирмите продаващи ги ( по правилник е заложено недопускането на надценка от клиниките). Пътя е : попълване на документи от пациента, подготвяне на документи от избраната от пациента клиника и подаването на пълния комплект в Центъра по Хигиена ( там ще се помещава управителния съвет и обществения съвет). В рамките на месец след подаването трябва да излезе решението дали кокретния кандидатстващ е одобрен или не. След одобрение и стартиране на процедурата клиниката ( в която се извършва ин витрото) подава етапна епикриза до Фонда и в седем дневен срок от получаването на етапната епикриза във Фонда на клиниката се превеждат 40% от сумата (общата сума е макс. 5000 лв) за заплащането на лекарствата. След приключване на процедурата отново центъра изпраща епикриза до Фонда и на база направени разходи за конкретния пациент и отново в седем дневен срок Фонда превежда сумата на клиниката, като тази сума не може да надхвърли 5000 лв. Всеки кандидатстващ има право на три опита по 5000 лв. Не всички се нуждаят от пълния обем средства за извършване на ин витро - останалите пари си остават във фонда за други нуждаещи се. Заплатите и бюджета на управителния съвет е отделно от отпуснатите средства ( от прословутите 20 млн.), а общетвения съвет работи на доброволни начала и не може да повлияе на окончателното одобрение или не от управителния съвет. Във Управителния съвет няма нито един представител на ин витро клиника, а лекари специалисти по акушерство и гинекология. Неодобрените кандидати могат да обжалват решението пред Директора на Управителния съвет на фонда и при необходимост с още документи се повтаря разглеждането на кандидатурата им.
Без значение е дали клиниката е частна или държавна - и в момента лекарствата и консумативите ползвани от държавните болници им се доставят преди да са платени ( авансово ).  На практика е реално да "падне" цената на едно ин витро, защото се премахват търговските надценки на ползваните лекарства. Ако пациент, който е кандидатствал, одобрен и направил процедура в избраната от него клиника е недоволен той има право да смени клиниката при следващото кандидатстване. Пациентите избират сами в коя клиника да им бъдат подготвени документите и да се лекуват.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: juli4ka в Март 26, 2009, 11:52:25 am
Само не разбирам как в рамките на месец след подаването на заявлението ще излезе резултатът.Обясниха ,че на месец ще разглеждат не повече от 400 молби...,а подадените според мен ще са хиляди още в първия месец.Едва ли ще се спази този срок :(
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: dsd в Март 26, 2009, 13:14:25 pm
Аз също искам да попитам следното:
1. Какъв ще бьде критерият за разглеждане на молбите, тъй като в началото те ще бьдат изключително много?
2. В случай на неудобрение на молбата, как кандитът ще разбере какви са основанията на Комисията да нейното отхвърляне?
Редно е отговорът да бъде официален в писмен вид за да може да се обжалва  (в случай на нужда) както е посочено в горния постинг, а не да се разчита на устното обяснение от доктора.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Maxi в Март 26, 2009, 13:22:53 pm
Аз вчера бях в КИРМ, там ми подготвиха една папка документи, в които липсваше декларацията за поставяне под запрещение и мисля молбата до фонда.
Единственото, което ми казаха е, че да ще ми подготвят документите и мога да изчакам за Фонда да ме одобрят и тогава да започна процедура.
Обаче сега като чета нещо се обърках. Аз лично ли трябва да си подам молбата във фонда или клиниката ще ми придвижи документите?
И освен това защо трябва да си правя изследванията - примерно генетични, или микробиология....като не знам дали ще започвам скоро опит, а те имат срок на валидност???
МОля Ви ако някой е по-наясно да ми обясни - кой в крайна сметка подава документите за фонда?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: мерилин в Март 26, 2009, 13:27:47 pm
Доколкото аз разбрах всеки лично си подава документите.Клиниката изготвя само медицинската част на документите.Ти си попълваш останалите декларации и молбата и лично ги носиш във Фонда.До 1 месец получаваш одобрение.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: теди. в Март 26, 2009, 16:11:22 pm
Цитат
Чл. 31. (1) За организационно и финансово подпомагане за извършване на дейности по асистирана репродукция жената, която желае да се подложи на ин витро процедура, подава заявление по образец съгласно приложение № 2, към което прилага:

Това говори недвусмислено, че лично се подават документите, чиято медицинска част е оформена от клиниката, в която ще се прави опита
Цитат
(2) Медицинската документация се подготвя от лечебно заведение, получило разрешение за дейности по асистирана репродукция съгласно чл. 131, ал. 1 от Закона за здравето.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: veronika82 в Март 26, 2009, 16:47:23 pm
Преди малко четох,че програмата ще стартира през април. Тогава ще почват да приемат документите.А до месец ще излязат първите резултати. И аз чакам с нетърпение този фонд,но ми се струва че шансът е минимален,толкова хора ще кандидатстват. Желая на всяка от вас УСПЕХ.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: мерилин в Март 26, 2009, 16:53:27 pm
От тук нататък Фонда ще работи всяка година,т.е.всяка година ще бъдат отпускани тези средства,а ще има и дарения.Ако всеки месец одобряват по 400 двойки мисля,че шанса не е малък в следващите 2-3 години да успееш,ако не може тази година.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: katya в Март 26, 2009, 19:43:34 pm
Това изследване на ФСХ може ли да е от предишни месеци?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: таня77 в Март 26, 2009, 21:51:43 pm
Здравейте момичета!Много се радвам,че фондът вече е факт. :D :D :D                Искам да ви попитам има ли посочени някъде критерии по които може да се кандидатства?Освен годините...къде може да ги прочета.Февруари месец бях в клиниката на д-р Щерев.Там ми казаха,че друг шанс освен ин витро нямам.Предложиха ми да се запиша в една тетрадка и да чакаме да видим какво ще стане с фонда.Изследвания не съм правила,трябваше да ги пусна този месец.Незнам записването в тази тетрадка какво значи?Понеже съм от провинцията,трябва ли да ходя в клиниката да подам молба или да чакам да се обадят?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: теди. в Март 26, 2009, 22:32:30 pm
Цитат
Искам да ви попитам има ли посочени някъде критерии по които може да се кандидатства
По-напред в темата има линк към правилника за дейността на фонда.
Ще трябва да се свържеш с клиниката, за да ти подготвят документите и да се прецени кои изследвания трябва да направиш.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: таня77 в Март 27, 2009, 13:28:40 pm
Благодаря за отговора :)
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: StefiZ в Март 27, 2009, 16:07:55 pm
теменуга, за съжаление възрастовото ограничение залегнало в Наредба 28 важи и за Фонда, въпреки че няма изрично написано в правилника.
Документите ще се подават от 01.04, ако до тогава пациентката няма навършени 43 г. може да кандидатства.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: silvi 35 в Март 27, 2009, 20:59:08 pm
Здравейте момичета! Пациентка съм на д-р Стаменов. От месец януари очаквам с нетърпение работата на фонда за стартира, тъя като инвитрото е единствената ни надежда, а парите ни свършиха вече. Вчера бях на преглед при него и когато го попитах за фонда каза ,че мога да кандидатствам, но за подробности да се обадя на секретарката. Тогава обаче в 22 вечерта тя си беше тръгнала. Моля Ви обръщам се към пациентките на клиника Надежда,има ли някакви списъци и кога мога да се доредя да ми направят документите.До момента от месец януари непрекъснато питам , а досега все няма информация и никой не ми е казвал за списъци.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: pop4o в Март 27, 2009, 21:16:58 pm
silvi 35, аз се записах преди няколко дни, точно при секретарките, отиди през деня. Ако не си в София сигурно може и по телефона, записват ти имената и телефон за връзка.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: krassita в Март 28, 2009, 01:11:21 am
Аз съм с ендометриоза, някоя от вас със същия проблем има ли яснота какви медицински документи са нужни в този случай? ФСХ от всяка пациентка ли ще се иска, или това зависи от диагнозата? Чудя се дали ще има секретарка на работа в Надежда в събота, та да отида на място и да поразпитам.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Kremkaramel в Март 28, 2009, 01:16:33 am
Красита, обади се първо по телефона. На мен ми поискаха само трите имена и на другия ден се обадих да ми кажат кога ще са готови документите, за да отида да си ги взема. Клиниката изготвя медицинските документи, в понеделник ще ходя да ги взема и ще пиша какво трябва да се изследва.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Мирена в Март 28, 2009, 11:36:06 am
Аз съм с ендометриоза, някоя от вас със същия проблем има ли яснота какви медицински документи са нужни в този случай? ФСХ от всяка пациентка ли ще се иска, или това зависи от диагнозата? Чудя се дали ще има секретарка на работа в Надежда в събота, та да отида на място и да поразпитам.
Със сигурност има секретарки на работа в събота - Силвето 100% ще е там. ФСХ се иска от всяка пациентка/и не само този хормон!/, при това трябва да е скорошно изследване /на мен ми беше от Януари 2009 - след това правих ИКСИ с много лека стимулация, но изследванията по време на стимулация не ставали.. а януарското било старо /нищо, че от 3 години насам хормоните ми не са мръднали.../та сега трябва да правя нови при това да чакам да ми дойде МЦ и между3 и 5 ден да ходя...
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: princess79 в Март 28, 2009, 17:35:13 pm
Момичета, аз изобщо не съм в час с условията за кандидатстване по фонда за финансирането на ин витро. Къде мога да намеря правилника и изобщо инфо някакво, защото другата седмица трябва да се срещна с моя лекар и да подготвяме документите за кандидатстване.
Мисля си, дали вече не е късно за това и се чудя какви изследвания трябва да имам, за да се приложат към документите?!
Моля, някой да пише къде трябва да чета, че изобщо не мога да се ориентирам из темите....
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: *слонче* в Март 28, 2009, 17:46:03 pm
princess79 , ако прочетеш темите, които касаят фонда ще се ориентираш бързо.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: topsi в Март 28, 2009, 18:13:45 pm
момичета,може ли да ви задам малко тъп въпрос,аз не съм пациентка на д-р Стаменов,а на друга клиника,но бих искала да кандидатствам за финансиране от фонда към него,т.е да си сменя лекаря и че въпроса ми е дали трябва да се запиша за преглед за догодина,или мога да ми приготвят тука документите,а да посоча друга клиника.Предварително се извинявам!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: pop4o в Март 28, 2009, 18:27:51 pm
topsi , на този въпрос могат да ти отговорят само от клиниката, звънни  и попитай.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: мерилин в Март 28, 2009, 18:54:30 pm
 Може да ти ги изготви и тази клиника,а после да се запишеш при Стаменов.Това го чух в интервюто,което дадоха при Бареков директора на Фонда и представителите на пациентските организации.Аз също ще си сменям клиниката,но си записах час за новия лекар,който е чак за юни,но няма да ходя в старата, защото после може да не ми признаят изследваниятаыа пък и мисля,че ще е най-добре новия лекар да се запознае със случая ми,да ми направи необходимите изследвания и да ми подготви документите.Ще изгубя три месеца,но така или иначе ако сега се запишеш за Фонда и те одобрят и отидеш при нов лекар пак ще мине време,защото той ще трябва да се запознае с твоя случай.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: veronnella в Март 29, 2009, 17:16:30 pm
Здравейте момичета,
Аз съм пациентка на д-р Стаменов.Питам всички ,които са негови пациентки и вече са в списъка(за който аз незнам),как се процедира.От Бургас съм и ми е малко трудно да отскоча до София да попитам,затова питам вас:какво първо трябва да направя,по телефона ли да опитам и въобще всяка информация ще ми е полезна.Късмет и успех на всички :help1: :)
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: slantze37 в Март 29, 2009, 17:24:45 pm
Понеже незнам на какьв етап си по-добре пьрво говори с Док-защото може да се наложат някакви изследвания за които секретарките нали се сещащ че може и да не са наясно и какво от това че си в списька.Аз утре сьм там така че ако мога да ти помогна пиши на лични.Успех!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: silvi 35 в Март 29, 2009, 18:51:54 pm
Ами на мен д-р Стаменов нищо не ми каза откъм изследвания какво още трябва да правим. Каза да се обърна към Силвето. Ние сме с мъжки фактор. Имаме правени хормони, стари спермограми,от преди година, цв. снимка преди 2 г. Сега трябва ли да направим новата спермограма в друга клиника? И тлябват ли две сегашни спермограми една от моята клиника , а другата от друга? И като сме със мъжки фактор трябва ли и аз да правя нещо друго освен хормоните?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: silvi 35 в Март 29, 2009, 19:58:07 pm
Момичета, може ли да ме упътите как да стигна до клиниката на д-р Владимиров? От Перник ще идваме с кола. Ако може по-подробно ,къде се завива и т.н. Ще трябва да правим още една спермограма заради фонда.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: krassita в Март 29, 2009, 20:55:51 pm
Аз вчера отидох в клиниката на Стаменов да попитам какво да правя. Пратиха ме при Силвето на третия етаж. Оказа се, че момичетата са се записали и тя приема по график. Записа ми час за днес за 14:30. Днес отидох, и ми изготви становище, в което пише по кой член кандидатствам. В моя случай - ендометриоза, след това лечение с диферелин по програма на НЗОК, и поне 6 месеца след края на лечението липса на забременяване (в случая една година). Каза ми, че към експертизата трябва да имам прикачени епикриза от операцията, протокола от НЗОК че съм одобрена за лечението на ендометриоза, 4 хормона (LH, FSH, E2, TSH) - това от мен. От двамата партньори тестове за спин, васерман, хепатит В и С, и кръвна група. От мъжа ми спермограма - въпреки че е с нормална такава. Освен това и копие от документа за сключен граждански брак. Силвето ми даде и декларациите, които придружават всички медицински документи. В моя случай това е целия пакет от документи. Дано да съм била полезна на някой.
За тези, които не са от София, бих казала че е добре да си запишат час по телефона за Силвия, и тогава да ходят.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: nimika в Март 29, 2009, 21:10:51 pm
Момичета, може ли да ме упътите как да стигна до клиниката на д-р Владимиров? От Перник ще идваме с кола. Ако може по-подробно ,къде се завива и т.н. Ще трябва да правим още една спермограма заради фонда.

Оспамваме темата - въпроса не е за тук .
Ако ти трябва  кога къде точно   да зaвиете , само  jps ще ви помогне.
Иначе за ориентир в интернет има  много карти
http://www.bgmaps.com/.

http://www.bgmaps.com/map.aspx?sid=a9716e5ebec678429dc1c6bdb7910e03&tip=1&initsearch=1
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: desi_1982_7381 в Март 30, 2009, 11:18:46 am
Здравейте момичета,

някои знаели комплекта от документи ще се подават лично  в София или ще открият офиси на фонда във по големите градове?

Аз съм от Варна и затова питам дали знае някои нещо по въпроса за подаването но документите ?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: eti_1974 в Март 30, 2009, 11:33:26 am
Здравейте и от мен!
Моят въпрос е следният-къде се подават документите?- в клиниката или във фонда?
Ако ги подадеш в клиниката и не те одобрят от фонда-какво правиш тогава и в този смисъл не е ли по-логично да се подават във фонда?
Може би звуча объркано, ..
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: мерилин в Март 30, 2009, 11:42:55 am
Клиниката ги изготвя,а ги подаваш лично във Фонда.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: nimika в Март 30, 2009, 12:10:36 pm
От двамата партньори тестове за спин, васерман, хепатит В и С, и кръвна група. От мъжа ми спермограма - въпреки че е с нормална такава. Освен това и копие от документа за сключен граждански брак.

изследванията  за спин и т.н с  какъв срок  могат да са - ако са по -стари от кога важат?


Второ питане .При мъжки фактор -  стара спермограма-  диагноза  - олиготератозооспермия .Нова сега -астенотератозооспермия .
Могат ли тези различия да бъдат причина за  отхвърляне на д-тите от страна на Фонда ?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: jeni_baleva в Март 30, 2009, 12:13:21 pm
Важат 3 месеца. Първата ни инсеминация беше 4 месеца след като ги бяхме направили и доки искаше да си направим нови защото давността им била 3 месеца.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: nimika в Март 30, 2009, 12:22:25 pm
Благодаря
Питането ми бе- и за пред Фонда  ли важат с тези срокове ?- може да имат  други изисквания.
Но приемаме ,че са 3 месеца .
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: StefiZ в Март 30, 2009, 12:49:48 pm
Документите се изготвят от пациента и клиниката, а се подават във Фонда - Центъра по хигиена, бул."Иван Гешов" 15, ет.11
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: krassita в Март 30, 2009, 13:21:29 pm
Nimika, за спермограмите когато кандидатстваш с мъжки фактор нямам представа как стоят нещата. Единствено знам, че трябва да имаш спермограми от две различни клиники, но може ли с различни диагнози, нямам идея.
За изследванията за васерман, спин и хепатит, моите последни бяха от преди 6 месеца, но ми казаха да си пусна нови, защото тези вече на важат. В лабораторията пък момичето ме попита какво имам и какво нямам. Казах й, че хормоните са ми от януари 2009 и тя каза, че сигурно няма да ми ги приемат и да си пусна нови. Не мисля обаче, че и тя беше наясно. Аз го разбрах по-скоро като съвет.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: alia_alia в Март 30, 2009, 16:08:30 pm
. ...Каза ми, че към експертизата трябва да имам прикачени епикриза от операцията, протокола от НЗОК че съм одобрена за лечението на ендометриоза, 4 хормона (LH, FSH, E2, TSH) - това от мен. От двамата партньори тестове за спин, васерман, хепатит В и С, и кръвна група. От мъжа ми спермограма - въпреки че е с нормална такава. Освен това и копие от документа за сключен граждански брак. Силвето ми даде и декларациите, които придружават всички медицински документи. В моя случай това е целия пакет от документи. Дано да съм била полезна на някой.
За тези, които не са от София, бих казала че е добре да си запишат час по телефона за Силвия, и тогава да ходят.

Обаче, в правилника не пише да се изискват следните изследвания:
 спин, васерман, хепатит В и С, и кръвна група, спермограма(освен, когато се кандидатства с мъжки фактор), нит пък свидетелство за гр. брак!
Вярно ли е, че се изискват всички горепосочени, или част от тях са за самото лечение?


Цитирам правилника:
Чл. 31. (1) За организационно и финансово подпомагане за извършване на дейности по асистирана репродукция жената, която желае да се подложи на ин витро процедура, подава заявление по образец съгласно приложение № 2, към което прилага:
1. медицинска документация, удостоверяваща наличие на индикации по чл. 26, както следва:
а) за индикации по чл. 26, ал. 1, т. 1 - документи от извършването на един или повече от следните методи: ХСГ и/или лапароскопия, и/или лапаротомия; ехографското изследване не е доказателствен метод;
б) за индикации по чл. 26, ал. 1, т. 2 - документи от извършването на два или повече спермални анализа с най-малко един месец между тях в повече от едно лечебно заведение, получило разрешение по чл. 131, ал. 1 от Закона за здравето, последният от които е извършен преди не по-повече една година преди подаване на заявлението; ползват се критериите на Световната здравна организация (СЗО) за нормоспермия, като е желателно поне едно от изследванията да е с морфология, оценена по стриктните критерии на Крюгер;
в) за индикации по чл. 26, ал. 1, т. 3 - документи относно поне три цикъла с ехографски разчитания и снимки;
г) за индикации по чл. 26, ал. 1, т. 4 - данни за безплодие в период най-малко две години, лекувано чрез конвенционални методи, вкл. с реализирани минимум четири цикъла с вътрематочни инсеминации (IUI);
2. етапна епикриза, в която задължително се отбелязва и липсата на контраиндикации съгласно Наредба № 28 от 2007 г. за дейности по асистирана репродукция;
3. медицинска документация, удостоверяваща липса на обстоятелството по чл. 27, т. 2;
4. копие на лична карта, заверено от заявителя с гриф "вярно с оригинала";
5. декларация, удостоверяваща липсата на кръвно родство по права линия и по съребрена линия до четвърта степен между заявителката и нейния партньор, по образец съгласно приложение № 3;
6. информирано съгласие от заявителката и партньора по образец съгласно приложение № 4;
7. декларация от заявителката, че не е поставена под запрещение, по образец съгласно приложение № 5, освен в случаите по т. 3.1 от раздел IV на приложение № 1 към чл. 1, ал. 1, т. 1 от Наредба № 28 от 2007 г. за дейности по асистирана репродукция;
8. декларация от партньора на заявителката, че не е поставен под запрещение, по образец съгласно приложение № 6, освен в случаите по т. 3.1 на раздел IV от приложение № 1 към чл. 1, ал. 1, т. 1 от Наредба № 28 от 2007 г. за дейности по асистирана репродукция.

Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: viki_vat в Март 30, 2009, 16:24:26 pm
А някой знае ли, ако не те одобрят, можеш ли пак да кандидатстваш или е окончателно решение? Ако може пак - нови документи ли се приготвят? И какви ще са приоритетите за одобряване - жени близо до границата, такива без друг шанс освен Инвитро /без тръби или със запушени такива/? Толкова много причини за безплодие, как ще решат кой да одобрят и кой не /естествено ако отговаряш на посочените в правилника критерии/?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: princess79 в Март 30, 2009, 16:40:09 pm
Аз първоначално си мислех, че предимство ще имат двойките с по-големи проблеми, свързани със забременяването, но сега като почетох доста открих че според мен ще одобряват двойки, при които има най-голям шанс за забременяване-т.е. семейства, които не са "обременени" /ако мога да се изразя така/ от твърде сериозни процедури или заболявания....
Така поне мисля аз, моля и други да пишат, защото и  на мен това по какви критерии ще избират хората не ми е съвсем ясно.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: wild cat в Март 30, 2009, 16:41:56 pm
Обаче, в правилника не пише да се изискват следните изследвания:
 спин, васерман, хепатит В и С, и кръвна група, спермограма(освен, когато се кандидатства с мъжки фактор), нито пък свидетелство за гр. брак!
Вярно ли е, че се изискват всички горепосочени, или част от тях са за самото лечение?

От всички изброени по-горе на нас ни искат само две спермограми, защото сме с мъжки фактор.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: borea в Март 30, 2009, 16:59:43 pm

Обаче, в правилника не пише да се изискват следните изследвания:
 спин, васерман, хепатит В и С, и кръвна група, спермограма(освен, когато се кандидатства с мъжки фактор), нит пък свидетелство за гр. брак!



В Правилника не пише, но го пише в Наредба 28 от 2007 г. за дейностите по асистирана репродукция:

" Чл. 6. (1) Донорът на сперматозоиди за индиректна употреба при партньорско даряване отговаря на следните критерии:

1. не е в родствена връзка с реципиента жена по права линия и по съребрена линия до 4 степен, което се удостоверява с копие от брачно свидетелство или декларация;


2. до 30 дни преди процедурата по даряване микробиологично му е изследвана семенна течност, като при патологчен резултат е извършена своевременна санация;


3. дал е писмено информирано съгласие;


4. до 3 месеца преди процедурата по даряване е тестуван за:


а) HIV (Anti-HIV-1,2);


б) хепатит B (HBsAg и Anti-HBc);


в) хепатит С (Anti-NCV-Ab);


г) сифилис. "


Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: krassita в Март 30, 2009, 17:19:27 pm
Момичета, не знам кой е прав, но аз ще занеса всичко което ми казаха, та дори и неща които не са ми казали за всеки случай, защото не искам да ме връщат. Преди година и половина кандидатствах за програмата за лечение на ендометриоза, и като се сетя какво ходене беше, и колко пъти ме връщаха... предпочитам сега да съм презастрахована. Изровила съм всякакви документи, прочетох правилника много внимателно, приготвих и всичко което ми казаха в клиниката.
Ако някоя от вас кандидатства още на 1 април, моля да пише повече подробности. Например много хора ли е имало, колко се чака, колко веме отнема на човек, какво им е работното време, имало ли е изненади относно изискваните документи и т.н.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: alia_alia в Март 30, 2009, 17:25:08 pm

В Правилника не пише, но го пише в Наредба 28 от 2007 г. за дейностите по асистирана репродукция:

Ако го изискват, не би ли следвало в Правилника да пише "и всички документи по Наредба 28 от 2007 г"?
Иначе, логично е да носим всички документи, за да не ни връщат, но все пак, ако не се изисква за кандидатсване, по-добре е преди самото ин витро, да се предоставят на клиниката.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: borea в Март 30, 2009, 17:33:48 pm
Alia-Alia, и аз мисля, че би трябвало да го пише... Абе може и да не съм права, това си беше мое тълкуване... Дано първите успели да подадат документите, помогнат с повече инфо... И Успех!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: alia_alia в Март 30, 2009, 17:37:03 pm
Alia-Alia, и аз мисля, че би трябвало да го пише... Абе може и да не съм права, това си беше мое тълкуване... Дано първите успели да подадат документите, помогнат с повече инфо... И Успех!
Дано да са по-малко бумагите, че колкото повече стават, толкова по-трудно ще бъде всичко!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Angelina в Март 30, 2009, 18:38:15 pm

В Правилника не пише, но го пише в Наредба 28 от 2007 г. за дейностите по асистирана репродукция:

Ако го изискват, не би ли следвало в Правилника да пише "и всички документи по Наредба 28 от 2007 г"?

Ами то си го пише чл.31 ал.2

Цитирам правилника:
Чл. 31. (1) За организационно и финансово подпомагане за извършване на дейности по асистирана репродукция жената, която желае да се подложи на ин витро процедура, подава заявление по образец съгласно приложение № 2, към което прилага:
1. медицинска документация, удостоверяваща наличие на индикации по чл. 26, както следва:
а) за индикации по чл. 26, ал. 1, т. 1 - документи от извършването на един или повече от следните методи: ХСГ и/или лапароскопия, и/или лапаротомия; ехографското изследване не е доказателствен метод;
б) за индикации по чл. 26, ал. 1, т. 2 - документи от извършването на два или повече спермални анализа с най-малко един месец между тях в повече от едно лечебно заведение, получило разрешение по чл. 131, ал. 1 от Закона за здравето, последният от които е извършен преди не по-повече една година преди подаване на заявлението; ползват се критериите на Световната здравна организация (СЗО) за нормоспермия, като е желателно поне едно от изследванията да е с морфология, оценена по стриктните критерии на Крюгер;
в) за индикации по чл. 26, ал. 1, т. 3 - документи относно поне три цикъла с ехографски разчитания и снимки;
г) за индикации по чл. 26, ал. 1, т. 4 - данни за безплодие в период най-малко две години, лекувано чрез конвенционални методи, вкл. с реализирани минимум четири цикъла с вътрематочни инсеминации (IUI);
2. етапна епикриза, в която задължително се отбелязва и липсата на контраиндикации съгласно Наредба № 28 от 2007 г. за дейности по асистирана репродукция;
3. медицинска документация, удостоверяваща липса на обстоятелството по чл. 27, т. 2;
4. копие на лична карта, заверено от заявителя с гриф "вярно с оригинала";
5. декларация, удостоверяваща липсата на кръвно родство по права линия и по съребрена линия до четвърта степен между заявителката и нейния партньор, по образец съгласно приложение № 3;
6. информирано съгласие от заявителката и партньора по образец съгласно приложение № 4;
7. декларация от заявителката, че не е поставена под запрещение, по образец съгласно приложение № 5, освен в случаите по т. 3.1 от раздел IV на приложение № 1 към чл. 1, ал. 1, т. 1 от Наредба № 28 от 2007 г. за дейности по асистирана репродукция;
8. декларация от партньора на заявителката, че не е поставен под запрещение, по образец съгласно приложение № 6, освен в случаите по т. 3.1 на раздел IV от приложение № 1 към чл. 1, ал. 1, т. 1 от Наредба № 28 от 2007 г. за дейности по асистирана репродукция.


Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: krassita в Март 30, 2009, 19:43:46 pm
4. копие на лична карта, заверено от заявителя с гриф "вярно с оригинала";

Това много не го разбирам. Сами си пишем вярно с оригинала и се подписваме ли?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: juli4ka в Март 30, 2009, 20:01:23 pm
Гриф "вярно с оригинала" според мен се поставя само в Нотариат.
Може и да греша!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Anisia в Март 30, 2009, 20:06:07 pm
"Вярно с оригинала"-означава, че върху ксерокопието на личната карта, ти собственоръчно пишеш "Варно с оригинала" и се подписваш. 100% съм сигурна, че е така.
Успех
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: silvi81 в Март 30, 2009, 21:56:10 pm
Здравеите аз днес ходих в клиниката в момента се записват чесове за да подготвят документите аз го записах днес и имам час за събота (имаше свободни и за петък)За да си взема документите към който, се прилага ако нямаш спин васерман хормони кръвни групи и  спермограма.И всичко това се носи в фонда.Това разбрах аз успех на всички. Аз съм при доктор Стаменов 
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: dodi77 в Март 30, 2009, 21:59:41 pm
Аз вчера отидох в клиниката на Стаменов да попитам какво да правя. Пратиха ме при Силвето на третия етаж. Оказа се, че момичетата са се записали и тя приема по график. Записа ми час за днес за 14:30. Днес отидох, и ми изготви становище, в което пише по кой член кандидатствам. В моя случай - ендометриоза, след това лечение с диферелин по програма на НЗОК, и поне 6 месеца след края на лечението липса на забременяване (в случая една година). Каза ми, че към експертизата трябва да имам прикачени епикриза от операцията, протокола от НЗОК че съм одобрена за лечението на ендометриоза, 4 хормона (LH, FSH, E2, TSH) - това от мен. От двамата партньори тестове за спин, васерман, хепатит В и С, и кръвна група. От мъжа ми спермограма - въпреки че е с нормална такава. Освен това и копие от документа за сключен граждански брак. Силвето ми даде и декларациите, които придружават всички медицински документи. В моя случай това е целия пакет от документи. Дано да съм била полезна на някой.

За тези, които не са от София, бих казала че е добре да си запишат час по телефона за Силвия, и тогава да ходят.

Здравей,krassita понеже аз сам от Бургас искам да те попитам на кой номер трябва да си запиша час за Силвето на този на които се обаждам за да си запиша час при док. или някой друг
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: krassita в Март 31, 2009, 00:40:28 am
Dodi77, аз не съм се обаждала да си запиша час, а отидох на място, но от друго момиче днес разбрах, че е звъннала на същия номер на който се обаждаме за да си запишем час за преглед. От там са й записали час за Силвето за документи.
Момичета, разбирам че днес вече са приемали документи и някои момичета са кандидатствали. Нека пишат тук подробности моля.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: madlen в Март 31, 2009, 01:07:03 am
Аз вчера отидох в клиниката на Стаменов да попитам какво да правя.
krassita, а беше ли си записала предварително час за д-р Стаменов за това? Питам, защото аз съм записала час за да попитам какво да правя и какви изследвания са ми необходими за фонда, но не е ли по-добре да отида по-рано, или да звънна по телефона?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: krassita в Март 31, 2009, 01:11:34 am
Да, писала съм и по-горе в темата. Отидох просто за да попитам, и разбрах че има график и се влиза със записан час. Силвето ме записа за следващия ден, и тогава вече като отидох за втори път ми подготви документите.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: lussi_lus в Март 31, 2009, 10:30:39 am
Аз вчера отидох в клиниката на Стаменов да попитам какво да правя. Пратиха ме при Силвето на третия етаж. Оказа се, че момичетата са се записали и тя приема по график. Записа ми час за днес за 14:30. Днес отидох, и ми изготви становище, в което пише по кой член кандидатствам. В моя случай - ендометриоза, след това лечение с диферелин по програма на НЗОК, и поне 6 месеца след края на лечението липса на забременяване (в случая една година). Каза ми, че към експертизата трябва да имам прикачени епикриза от операцията, протокола от НЗОК че съм одобрена за лечението на ендометриоза, 4 хормона (LH, FSH, E2, TSH) - това от мен. От двамата партньори тестове за спин, васерман, хепатит В и С, и кръвна група. От мъжа ми спермограма - въпреки че е с нормална такава. Освен това и копие от документа за сключен граждански брак. Силвето ми даде и декларациите, които придружават всички медицински документи. В моя случай това е целия пакет от документи. Дано да съм била полезна на някой.

За тези, които не са от София, бих казала че е добре да си запишат час по телефона за Силвия, и тогава да ходят.

Здравей,krassita понеже аз сам от Бургас искам да те попитам на кой номер трябва да си запиша час за Силвето на този на които се обаждам за да си запиша час при док. или някой друг




02 / 9655728 - на този номер отговаря Силвия
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: krassita в Март 31, 2009, 14:34:36 pm
А някой има ли представа дали всички документи трябва да са оригинали, или може и копия? Говоря примерно за спермограма, епикриза от операция, свидетелство за граждански брак... Някои от тях са доста важни документи, които искам да имам в оригинали и не желая да ги раздавам, затова съм си изкарала копия.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: ara в Март 31, 2009, 14:36:07 pm
Копия и с надпис Вярно с оригинала - за личните подпис от теб , за тези от клиниката подпис и печат на клиниката.За свидетелството май само номер се искаше написан в един от документите.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: бясна луноходка в Март 31, 2009, 14:42:24 pm
Преди малко с изаписах час за следващата седмица ,на този телефон ,който е посочила Луси ,при Силвето.Документите ,които ми каза да подготвя са :
LH,FSH,TSH,ESTRADIOL,изследвани в рамките на 6 месеца.А м/у другото да вметна ,че аз съм с прекъснати тръби,т.е.женски фактор.
Хепатит В и С,Васерман ,Спин ,кръвни групи на двамата.
Копия от граждански брак и лични карти.Епикризи.
Аз съм пациентка на клиниката и те ще ми подготвят другите необходими документи и заедно с тези ,които ще нося ,трябва да отида да ги подам.
Това е .Дано да няма проблеми и да не ми се налага дасе връщам за нещо.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: elena665 в Март 31, 2009, 15:46:01 pm
Момичета, не знам кой е прав, но аз ще занеса всичко което ми казаха, та дори и неща които не са ми казали за всеки случай, защото не искам да ме връщат. Преди година и половина кандидатствах за програмата за лечение на ендометриоза, и като се сетя какво ходене беше, и колко пъти ме връщаха... предпочитам сега да съм презастрахована. Изровила съм всякакви документи, прочетох правилника много внимателно, приготвих и всичко което ми казаха в клиниката.
Ако някоя от вас кандидатства още на 1 април, моля да пише повече подробности. Например много хора ли е имало, колко се чака, колко веме отнема на човек, какво им е работното време, имало ли е изненади относно изискваните документи и т.н.

Здравеейте!
Пиша ви за да ви информирам, че документи наистина вече се приемат. Аз подадох моите днеска. Нямаше никакви хора. Разбрах че са почнали по рано вчера когато отидох да си взема готовите документи от клиниката на която съм пациент. Момиче беше отишло да провери къде точно се подават документите и като са и ги приели се върна и каза че вече работят. Така че няма ваши и наши със сигурност. Самата процедура е много кратка. Приемат документацията и ти дават входящ номер. До месец трябва да ти се обадят. Ето и телефоните на които отговарят дадоха ми ги когато ми дадоха входящия номер. 8953148/8953146
 Успех на всички
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: lina!!! в Март 31, 2009, 20:02:32 pm
Какъв входящ номер имаше?Ти изби рибата@Аз в петък мисля да ходя
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: mavrol в Март 31, 2009, 21:17:32 pm
някой , знаели кой клиники ще работят с фонда, има ли някъде списък
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: StefiZ в Март 31, 2009, 22:01:38 pm
няма списък още, защото тепърва клиниките ще подават молби и ще се сключват договори за работа с фонда.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: ddnchv в Март 31, 2009, 22:04:43 pm
няма списък още, защото тепърва клиниките ще подават молби и ще се сключват договори за работа с фонда.
е как тогава подготвят документи на пациентите, от къде са сигурни че ще сключат договор или за сега това е само желание. май пак се почва от краката за главата.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: ketti в Март 31, 2009, 23:46:52 pm
Да питам и аз, защото вече се обърках.Преди малко разговарях с приятелка, която е била в списъка, в клиниката на д-р Владимиров.От там й са се обадили, че документите й са готови и трябва да пусне само актуално FSH, което да бъде добавено към документите.Въобще не се е споменало за други хормони, нито пък за вирусологичните изследвания.Питах я дали няма скорошни такива там, тя ми каза, че такива изследвания е правила преди година /което респективно означава, че не важат/.Та мисълта ми е, дали на нея са забравили да й споменат за тези изследвания, или те наистина за момента на кандидатсване няма да трябват, а само ако си одобрен за самата процедура.     
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: ketti в Април 01, 2009, 02:13:40 am
Тъй като никой още не е писал ще вмъкна цитати от друга тема и се надявам да си обясня, все пак ще трябват ли тези изследвания или не!
Преди малко с изаписах час за следващата седмица ,на този телефон ,който е посочила Луси ,при Силвето.Документите ,които ми каза да подготвя са :
LH,FSH,TSH,ESTRADIOL,изследвани в рамките на 6 месеца.А м/у другото да вметна ,че аз съм с прекъснати тръби,т.е.женски фактор.
Хепатит В и С,Васерман ,Спин ,кръвни групи на двамата.

Копия от граждански брак и лични карти.Епикризи.
Аз съм пациентка на клиниката и те ще ми подготвят другите необходими документи и заедно с тези ,които ще нося ,трябва да отида да ги подам.
Това е .Дано да няма проблеми и да не ми се налага дасе връщам за нещо.

Следва друго от друга тема - цитат на tanj74:
В ЦХ бях точно в 12 на обяд.А спин васерман и т.н не трябват.Късмет момичета!

Влизам да се редактирам т.е. да добавя цитат:

.....при Силвето.Документите ,които ми каза да подготвя са :
LH,FSH,TSH,ESTRADIOL,изследвани в рамките на 6 месеца.

Следва друг цитат:

при това трябва да е скорошно изследване /на мен ми беше от Януари 2009 - след това правих ИКСИ с много лека стимулация, но изследванията по време на стимулация не ставали.. а януарското било старо /нищо, че от 3 години насам хормоните ми не са мръднали.../та сега трябва да правя нови при това да чакам да ми дойде МЦ и между3 и 5 ден да ходя...

Т.е. как тези изследвания един път са в рамките от 6 месеца, говоря за хормоналните, а един път от януари вече не са актуални  :ask:
Аз ли нещо не разбирам, но моля всички, които са подготвили документи от различни клиники да пишат какви точно документи се изискват.Не ме разбирайте погрешно,но не мога да си направя удоволствието да пътувам повече от 320 км. в едната посока до София и накрая да се окаже, че тези изследвания за момента не ми трябват.При това, съгласете се, че въобще не са евтини.Аз имам хормонални от началото на годината, но едни пишат,че са им казали, че имат давност в рамките на 6 месеца, други, че януарските били стари.....


Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: StefiZ в Април 01, 2009, 10:35:56 am
няма списък още, защото тепърва клиниките ще подават молби и ще се сключват договори за работа с фонда.
е как тогава подготвят документи на пациентите, от къде са сигурни че ще сключат договор или за сега това е само желание. май пак се почва от краката за главата.

всички клиники които искат да работят с фонда ще сключат договор, изискването е да е акредитирана и има разрешение за извършване на асистирани технологии. има подадени вече молби от клиники, сега се изготвят и договорите. нормално е да се подготвят вече документите на пациентите.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: бясна луноходка в Април 01, 2009, 11:06:48 am
Ох,Кети,много е объркано и аз се чудя ще ми трябват ли или не васермана и хепатита.Но понеже не съм от София,смятам да ги направя.Хормоните трябва да са правени в рамките на 6 месеца,не е възможно от януари тази година да не важат.Питам се защо така липсва комуникация м/у клиниките и фонда.Едните искат тези изследвания,а другите не.Най-добре се обади в клиниката и ги попитай какво да подготвиш.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: ninkata1 в Април 01, 2009, 11:26:06 am
Здравейте момичета!

Вчера Ходих до Силвия(Клиника Малинов)за документите,даде ми заявленията които трябва да попълня и едно листче  със следните неща които трябва да направя(с мъжки фактор кандидатсваме):

При жената:
Хормони-ЛХ,ФСХ,ТСХ,Е2
СПИН,Васерман,Хепатит B и C
Кръвна група

При мъжа:
СПИН,Васерман,Хепатит B и C
Кръвна група
Спермограма /когато двойката кандидатсва по индикация-мъжки фактор,се прилага и втора спермограма от друг инвитро център/

Документи:
6.Експертно становище( изготвено и подписано е от лекуващия лекар и е във папката със заявлението и декларациите които трябва да попълним)
7.Заявление и декларации
8.Копие от удостоверение за граждански брак,ако е приложимо
9.Копие от личните карти
10.Епикризи и/или протоколи от оперативни интервенции,когато са приложими

Готовия набор от документи може да занесете на следните адреси:
пл.Света Неделя 5
бул.Ал.Стамболийски 46
бул.Ак.Иван Гешов 15 -Център по хигиена

И така след като набавя всичко отивам и ги подавам,попитах я за изследванията,каза до 6 месеца назад са валидни,обаче забравих да попитам за Кръвните групи трябва ли да ги правим отново тях,кръвната група нали не се променя та ако някой знае нещо по този въпрос нека пише.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: viviqn в Април 01, 2009, 12:15:48 pm
Нинката1,кръвната група не се изменя.Ако си правила веднъж,картон4ето с групата и резусфактора важат цял живот.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: mimili в Април 01, 2009, 12:23:50 pm
Здравейте,вчера бях в клиниката-не се изискват иследвания -вирусология за кандидатстване.Ние сме със женски фактор и моите иследвания са от декември 2008г.
Наложи се да направим отново FSH,защото беше с дата 18.12.2008г.всички други иследвания важат.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: бясна луноходка в Април 01, 2009, 12:42:56 pm
отново FSH,защото беше с дата 18.12.2008г.всички други иследвания важат.
това пък сега какво е?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: ninkata1 в Април 01, 2009, 13:11:53 pm
viviq аз знам че те са за цял живот но незнам какво е това картонче,аз и мъжа ми сме изследвали кръвните групи в лаборатория Цибалаб септември 2008 и имаме само лист със печат и затова се чудя дали да правим нови въпреки че невиждам смисъл.

mimili защо да не важи ФСХ от декември месец,казаха ли ти нещо по въпроса,все пак няма и 4 месеца от тогава.

Чудя се защо от всяка клиника има различна информация за това кои изследвания трябват,кои не трябват,колко да е срока им на валидност,така е доста объркващо,като всеки носи различно инфо взависимост от клиниката която посещава.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: mira_mimi в Април 01, 2009, 13:16:36 pm
Съвсем се обърках с тези хепатити, васермани ...
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: mimili в Април 01, 2009, 13:26:14 pm
Обясниха ми,че FSH важи три месеца.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: krassita в Април 01, 2009, 13:29:22 pm
Момичета, аз днес сутринта си подадох документите. Отидох малко преди 9 часа и имаше вече 6 човека преди мен. Отвориха в 9 и веднага започнаха работа. Аз свърших в 9:30, а входящият ми номер беше 58. Много бързо става, не разбрах дали искат всичко което бях занесла, защото само бегло минаха през документите и най-вече гледаха дали имам всички декларации. Дори първите 50 молби сутринта ги занесоха вече на комисията за разглеждане. Успех на всички!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: ponima в Април 01, 2009, 13:31:01 pm
На кой ден от месечния цикъл трябва да се пуснат хормоните? Има ли някакво изискване, на което трябва да отговаря лабораторията?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: marble в Април 01, 2009, 13:43:28 pm
Хормоните се пускат на 3-5 ден от цикъла.
Аз искам да попитам някой който вече си е подал документите- мога ли да представя копие на изследванията си или трябва да са оригинали. Питах Силвия и не ми отговори- не знаела!
Кой ли трябва да попитам за да знае!?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: mimili в Април 01, 2009, 13:46:42 pm
взаха ми всички документи в оргинал.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: ponima в Април 01, 2009, 13:49:18 pm
Извинете ме, че се повтарям с въпроса си, но ако някой знае моля да ми отговори. Къде трябва да се направят хормоналните изследвания в клиника по асистирана репродукция или в обикновена лаборатория? Благодаря Ви!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Tarja в Април 01, 2009, 14:41:32 pm
Не трябва да е проблем хормоните да са правени и в друга лаборатория, стига да има подпис и печат от лабораторията.
Успех на всички!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Nikol D в Април 01, 2009, 16:29:48 pm
Здравейте момичета. Изчетох всички ваши коментари, свързани с финансирането от фонда, но не намерих това което ми трябва. Аз все още не съм минала на първичен преглед, (имам записан час за м.05 при д-р Стаменов). Предполагам, че тогава след прегледи и куп изследвания ще ми подготвят досието с необходимите медицински документи. Питам се обаче, дали няма да се забавим доста и да стане късно за подаването на док. към фонда  :ask:. Попитах в клиниката, но не ми дадоха ясен отговор. Просто ме съветват да изчакам прегледа.
Моля, ако някой е в същата ситуация да даде повече информация.

Успех на всички момичета! :goodluck:
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: viki_vat в Април 01, 2009, 16:36:25 pm
Моля някой да ми даде линк към правилника за фонда!!!!
Не мога да го намеря! 8O
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: pop4o в Април 01, 2009, 16:37:44 pm
Моля някой да ми даде линк към правилника за фонда!!!!
Не мога да го намеря! 8O
http://www.mh.government.bg/DownloadHandler.ashx?id=2458
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: temenuga в Април 01, 2009, 16:42:11 pm
Viki_Vat това е правилника от сайта на Министерството по здравеопазване - само трябва да си го изтеглиш.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: temenuga в Април 01, 2009, 16:45:44 pm
ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА И ДЕЙНОСТТА НА ЦЕНТЪР "ФОНД ЗА АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ  http://www.mh.government.bg/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid=396&categoryid=1245
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Mishelle9999 в Април 01, 2009, 17:04:47 pm
Здравейте момичета,
ние до този месец се надявахме да се реши проблема с инсеменации, но се оказа, че е на дневаен ред "тажката артилерия". Ходя в клиника "Медикус Алфа", където не правят инвитро. Някой може ли да ми каже към кого да се обърна в клиника Малинов и въобще след като не съм ( а смятам да бъда) тяхна пациенка ще ми съдействат ли за подготовка на документите?
При нас фактора остана неизяснен... нито аз нито мажа ми имаме диагноза всичко ни е наред и в норма( на 37 и 40 години и 2 години неуспешни опити)
Кой трябва да напише експертизата лекуващия ни лекар (д-р Даскалов) или лекар от клиниката...
Объркана съм, ако може някой да помага!!!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: viki_vat в Април 01, 2009, 17:06:47 pm
Благодаря ви!!!
Обяснете ми, къде пише, че трябва да се прилагат хормонални изследвания - LH, FSH, Estradiol...??? Къде пише каква е валидността на изследването? На някой са казали от януари 2009 не е валидно, на други 6 месеца назад са валидни....тотално се обърках и побърках osi_15 :ask:
Иначе за Хепатит, Вассерман и СПИН, кръвна група - трябват - те са тези от Наредба 28 от 2007 г. А тяхната валидност каква е? Аз имам от октомври 2008 - ама мога ли да ги приложа никой не може да ми каже!!! 8O
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: *слонче* в Април 01, 2009, 17:10:59 pm
доколкото прочетох ФСХ е задължителен, а иначе изследванията за спин, васерман и хепатит са с давност 6 месеца. хормоните обаче са със давност 3 месеца. това обаче са мои теории и следва да попиташ лекаря си кое каква давност има.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: marble в Април 01, 2009, 17:22:53 pm
viki_vat -най-добре е да отидеш в клиниката , която си избрала и там да ти кажат какви изследвания искат.
И на мен не ми се правят нови хормонални и други , но като ги искат и не дават обяснения какво да направя?!
И да допълня ,че преди 5 минути звънах във фонда и питах може ли да приложа копия на изследванията- компетентния отговор беше не знам и затваряне на телефона. А и за какво ми трябвали оригиналите. 8O
С риск да стана досадна пак моля някой да отговори прилагал ли е копия- примерно за спермограмата оригинала ли се прилага?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: теди. в Април 01, 2009, 17:36:36 pm
Здравейте момичета,
ние до този месец се надявахме да се реши проблема с инсеменации, но се оказа, че е на дневаен ред "тажката артилерия". Ходя в клиника "Медикус Алфа", където не правят инвитро. Някой може ли да ми каже към кого да се обърна в клиника Малинов и въобще след като не съм ( а смятам да бъда) тяхна пациенка ще ми съдействат ли за подготовка на документите?
При нас фактора остана неизяснен... нито аз нито мажа ми имаме диагноза всичко ни е наред и в норма( на 37 и 40 години и 2 години неуспешни опити)
Кой трябва да напише експертизата лекуващия ни лекар (д-р Даскалов) или лекар от клиниката...
Объркана съм, ако може някой да помага!!!
Щом клиниката, в която сега ходиш няма да се включи към фонда то тя и не може да ти изготви документите. Щом си се ориентирала към център Надежда ще трябва да минеш първичен преглед и ако отговаряш на условията те ще ти подготвят документиет и ще те насочат какви изследвания да пуснеш. Изчети правилника и Наредба 28 на МЗ и ще ти се изясни картинката.


колкото до това какви изследвания трябва да се представят вижте в Наред 28 на МЗ (на която е подчинен правилника на фонда)
Цитат
Чл. 11. (1) Когато вземането на яйцеклетки е с цел извършване на асистирана репродукция със собствени яйцеклетки, преди подписване на информирано съгласие на жената се предоставя информация относно процедурата, както и за рисковете от нея.
(2) Критериите за подбор на жени в случите по ал. 1 са:
1. наличие на индикации за извършване на процедурата по приложение № 1;
2. липса на противопоказания за извършване на процедурата по вземане по приложение № 1;
3. липса на родствена връзка с мъжа, чиито сперматозоиди ще се ползват за асистираната репродукция, по права линия и по съребрена линия до 4 степен, което се удостоверява с копие от брачно свидетелство или декларация;
4. до 30 дни преди вземането микробиологично изследване на влагалищен секрет, като при патологичен резултат е извършена своевременна санация;
5. до 3 месеца преди вземането по ал. 1 е тестувана за:
а) HIV (Anti-HIV-1,2);
б) хепатит B (HBsAg и Anti-HBc);
в) хепатит С (Anti-NCV-Ab);
г) сифилис.
(3) изследванията по т. 5 могат да не се извършват, ако лечебното заведение има условия и процедури, гарантиращи безопасността на персонала и липса на риск за кръстосано замърсяване при вземане, обработка, съхранение и поставяне на овоцити и зиготи. (4) Когато тестовете за HIV 1, 2, хепатит B и C или сифилис са позитивни, не са направени или информацията е недостъпна, както и при повишен инфекциозен риск се прилага разделно обработване и съхранение на яйцеклетките.
(5) При жена, живееща в страни с повишена заболеваемост от HTLV-1 вирус, произхождаща от или пристигаща в България от такива страни, се извършва изследване за HTLV-1 вирус.
(6) Изследване по ал. 5 се извършва и в случаите, когато сексуалните партньори на жената или нейните родители живеят, произхождат или пристигат от такива страни.
(7) Допълнителни изследвания за малария, CMV, RhD, Trypanosoma cruzi се извършват при анамнеза за пътувания в чужбина или наличие на други рискови фактори за тези заболявания.
(8) При асистирана репродукция със собствени яйцеклетки позитивните резултати при жената по отношение на:
1. хепатит В не спират асистираната репродукция и не налагат блокиране, изтегляне или унищожаване на овоцити или зиготи;
2. хепатит С, ако жената е дала писмено информирано съгласие за това, не спират асистираната репродукция и не налагат блокиране, изтегляне или унищожаване на яйцеклетките или зиготите;
3. HIV 1,2 водят до спиране на асистираната репродукция, както и до блокиране, изтегляне и унищожаване на яйцеклетките или зиготите;
4. сифилис води до спиране на асистираната репродукция до излекуване на жената или до блокиране, изтегляне или унищожаване на яйцеклетки или зиготи.

извинявам се за дългия пост :(
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Kайра_ в Април 01, 2009, 18:54:37 pm
http://www.mh.government.bg/News.aspx?lang=bg-BG&newsid=2326&home=true
Някъде из форума се спомена, че в сайта на МЗ ще бъде публикуван списък на кандидатстващите и че от там може да следим за броя им?! Извинете ме ако нещо се бъркам :oops:
В горния линк има новина, че вече кандидатите са около 80 но незнам къде да търся списъка ако изобщо има такъв :?
Ако някой може да постави линк мисля, че ще бъде от голяма полза.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: juli4ka в Април 01, 2009, 23:57:32 pm
Питам се обаче, дали няма да се забавим доста и да стане късно за подаването на док. към фонда 
Nikol,месец май не е толкова далеч. По-важно е разултатът от прегледа да е добър и  оформянето на документите и кандидатстването да бъде  единствената ви грижа.
Всички се надяваме да са експедитивни хората работещи към Фонда :)

Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: StefiZ в Април 02, 2009, 10:37:52 am
към момента няма публикуван списък на кандидатие.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: alia_alia в Април 02, 2009, 11:28:50 am
E,какво излиза, че и микробиология ли трябва да представяме?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: мерилин в Април 02, 2009, 11:37:11 am
Да и на мен ми искат-микробиология на вагиналния и цервикалния секрет,а при мъжа ми на семенната течност.На мен ми искат документ от личната лекарка,че нямам заболявания,които носят анестезиологичен и оперативен риск,а тя ми казва,че не може да ми даде такъв документ и ще ме прати при анестезиолог и кардиолог да ми го издадат този документ.На някой друг искали ли са такъв документ?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: alia_alia в Април 02, 2009, 11:38:34 am
Е, да му .... , повечето хора имат зад гърба си и други ин витро процедури. Това не е ли достатъчно доказателство.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: no_wonder в Април 02, 2009, 12:00:04 pm
Здравейте момичета,
Необходимите изследвания за кандидатстване във фонда,които трябва да се приложат към заявлението за финансово подпомагане/Приложение №2 от правилника/ ги има ясно посочени в чл.31 от Правилника и те са в зависимост от индикациите в чл.26 от правилника-няма да копирам тук, ще стане много дълъг поста.
Всички останали изследвания, за които много от вас говорят-необходими като минимум съгласно Наредба № 28 от 2007 г. за дейности по асистирана репродукция- са посочени в Чл. 25 ал.3 и това са изследвания, които фонда НЕ финансира дори и да сме одобрени за процедура-т.е.ние ще си ги платим преди да се предприеме инвитро или икси.Никъде не е посочено,че трябва да се представят при кандидатстване във фонда.Това разбрах аз след като прочетох правилника внимателно вече няколко пъти.  :book: Най-ясно ще ни стане като вече одобрени или неодобрени /дано да няма такива  :) / за финансиране от фонда споделят опита си. Успех на всички пожелавам!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: alia_alia в Април 02, 2009, 12:07:10 pm
Прочитайки правилника и аз така тълкувам нещата, no_wonder .
Но по-важно е как ще ги тълкуват тези, които разглеждат документите!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: бясна луноходка в Април 02, 2009, 18:42:50 pm
А аз какво разбрах,сега от поредното дълго  четене :book:,че:Трябва да си направим тези изследвания-СПИН ,ВАСЕРМАН,ХЕПАТИТ В и С,за да могат от клиниката ,която подготвя документите да издадат:
"етапна епикриза, в която задължително се отбелязва и липсата на контраиндикации съгласно Наредба № 28 от 2007 г. за дейности по асистирана репродукция;",
която пък етапна епикриза се представя във Фонда.т.е. тези изследвания им трябват на Клиниките ,не на Фонда.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: yanica в Април 02, 2009, 19:22:07 pm
здравейте, аз вчера си подадох документите в фонда и ставаше много бързо, казаха че до месец трябва да имам отговор.Аз кандидатствак с диагноза ендометриоза.Документите които подадох са етапна епикриза от клиниката и другите бланки които попълваме ние, хормон фсх оригинал и спермограма пак оригинал, документи оперативен протокол, хистология за ендометриозата и протокола от здравната каса където съм лекувана със Золадекс и копия на лични карти.
Успех на всички!
luni4ka, да тези изследвания- СПИН ,ВАСЕРМАН,ХЕПАТИТ В и С,не трябват за фонда правилно си разбрала.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: krassita в Април 02, 2009, 19:25:05 pm
И аз като теб, Яница, кандидатствах по фактор ендометриоза. Единствено се притеснявам, че от всички тези изследвания спермограмата ни беше копие, а не оригинал. Дано не ме върнат заради това.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: yanica в Април 02, 2009, 19:29:50 pm
дано не е проблем но си мисля че няма да е.krassita, от клиниката ли ти дадоха копие?
моите документи от ендометриозата всичите бяха копия.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: krassita в Април 02, 2009, 19:41:30 pm
Ами да, спермограмата ми е от Щерев и е от август 2008 - тогава бях тяхна пациентка. Те не дават оригинали никога. Единствено епикризата от операцията ми от там е оригинал. А от Малинов са ми хормони, спин и васерман, и становището. Жените които приемаха документите, не казаха дали всичко трябва да е в оригинал, а и аз не се сетих да попитам.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: yanica в Април 02, 2009, 19:45:24 pm
да и аз не попитах, но като гледах не бяха много запознати какво трябва.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: indiana260 в Април 02, 2009, 19:53:33 pm
Zdraveite  iskam da vi pitam isledvaniata za xormoni mogat li da badat ot 30.12.2008
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: pepssi в Април 02, 2009, 20:42:41 pm
На всички момичета,които мислят да си подават документите за кандидатстване по пощата искам да кажа,че днес звънях на телефоните на Центъра,отговориха ми да ги пращаме на адрес бул."Акад.Иван Гешов" 15,а не на пл."Св.Неделя" 5.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: viki_vat в Април 03, 2009, 12:35:53 pm
Да дам малко инфо! Днес си подадох документите!Става бързо - около 30 мин. чакане! Разглеждат всеки документ, но нищо не казват. Приложила съм 2 спермограми, хормони от 30.01.09, ТSH от 08.2008, Спин, Васерман , Хепатит В и С от 10.2008. Док каза да не правя нови изследвания и че това е достатъчно!!! Дадох само копия с печати от клиниките!!! Док каза, че Спин, васерман и хепатит не са задължителни, но не е лошо да ги има!!! Бил говорил с шефа на фонда!
И нещо което ме втрещи - от клиниката в Плевен са искали по 50 лева за подготвяне на документи!!! Каза го човек от опашката!!!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: krassita в Април 03, 2009, 13:20:40 pm
Вики, обърна ли внимание кой входящ номер си? Казаха ли кога можеш да очакваш обаждане?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: viki_vat в Април 03, 2009, 13:45:10 pm
№ 164. Казаха да не се притесняваме те щели да ни звъннат и от клиниката също щели да ни информират!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: ponima в Април 03, 2009, 13:57:05 pm
Да дам малко инфо! Днес си подадох документите!Става бързо - около 30 мин. чакане! Разглеждат всеки документ, но нищо не казват. Приложила съм 2 спермограми, хормони от 30.01.09, ТSH от 08.2008, Спин, Васерман , Хепатит В и С от 10.2008. Док каза да не правя нови изследвания и че това е достатъчно!!! Дадох само копия с печати от клиниките!!! Док каза, че Спин, васерман и хепатит не са задължителни, но не е лошо да ги има!!! Бил говорил с шефа на фонда!
И нещо което ме втрещи - от клиниката в Плевен са искали по 50 лева за подготвяне на документи!!! Каза го човек от опашката!!!
viki_vat, по това което си написала разбирам, че сте с мъжки фактор, знаеш ли дали изследванията за Спин, Васерман , Хепатит В и С са задължителни и за двамата партнори, при положение, че ползваме донор?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: ninkata1 в Април 03, 2009, 14:33:16 pm
Вики много полезно инфо,а ако това за 50-те лв. е наистина така незнам какво да кажа.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: alia_alia в Април 03, 2009, 15:56:11 pm
Док каза, че Спин, васерман и хепатит не са задължителни, но не е лошо да ги има!!! Бил говорил с шефа на фонда!
Това звучи като безсмислица. Или е задължително или не е!
Ако е задължително, ок. Правиш ги!

Ако обаче не е има два варианта:
Вариант А не ги правиш и си спестяваш безсмислен разход./ Те парите да не растат по дърветата.Ако не те одобрят - нали трябва сам да си финансираш всичко /
Вариант Б-не е задължително, но ако си ги приложил, се разглежда като предимство/
 :balk_160: :balk_149:
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: di_ta в Април 03, 2009, 16:12:35 pm
В РИОКОЗ-Пловдив изследванията за спин,васерман,хепатит В и С са безплатни,ако са за кандидатстване за фонда.Днес ги правихме.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: dsd в Април 03, 2009, 16:34:30 pm
Момичета, според мен тези изследвания ще трябват само когато се стигне до инвитро - а за да случи това все пак трябва да си одобрен. Така или иначе ако после има проблем с тези изследвания до инвитро няма да се стигне и никой на никого никакви пари няма да превежда... На мен лично до сега не са ми казали да подготвям подобни документи като изискване...
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: aprika в Април 03, 2009, 16:40:16 pm
Здравейте и от мен. Аз кандидатствам за финансиране заради мъжки фактор. Днес подадох документи за Фонда и от клиниката бяха включили следните изследвания в набора с документи (извън задължителните декларации и копия от личните ни карти):
- Епикриза от лекаря с препоръка за ин витро;
- Спермограма от октомври 2008 (оригинал);
- Спермограма от февруари 2008 (копие, с надпис "Вярно с оригинала);
- ФСХ от последния цикъл (оригинал).
Изследвания за СПИН, Васерман и хепатит сме си правили октомври месец, но сега не са ни искали нови.
Дано съм била полезна.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: peti77 в Април 03, 2009, 18:35:26 pm
Искам да попитам за безплатните изследвания в РИОКОЗ, това само за Пловдив ли важи. 
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: lina!!! в Април 03, 2009, 20:57:54 pm
Значи...и аз подадох днес документите за фонда.На госпожата дето приемаше документите трябва да ви кажа не и беше ясно какво прави там и за какво е там.Жалкото е,че като говорих след това с Председателя на комисията ,защото влязох при него той каза,че за кандидатстването не били нужни васерман,хепатит ,спин и кръвна група,но ако се прилагат,те трябвало да се свържат с клиниките да не изпращат оригиналите,защото при стартирането на опита ще настъпи пълният хаос.Пациентките ще си търсят оригиналите и то с право, а щяло да има и чакащи за подаване на документи...кашата е пълна.
Иначе си беше българска работа.На входа на Центъра по хигиена се издават временни пропуски и пропусквателният режим е след 9.00.Наложи се да изчакам в едно кафе докато стане девет без две и когато се качих пред заветната 36-та стая..какво да видя?Осем или девет човека вече чакаха.И откъде влязоха те?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: lina!!! в Април 03, 2009, 21:06:30 pm
Браво на Пловдив!Аз в лаборатория"Кандиларов за тези плюс кръвна група платих 91 лева.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: rosle в Април 03, 2009, 23:19:48 pm
Здравейте, аз съм пациентка на д-р Даскалов. Преди няколко дена ми предложи да кандидатствам за финансиране ин-витро от Фонда. Въпроса ми е след като не съм пациента на д-р Стаменов първо трябва да си запиша час за първичен преглед при него или д-р Персенска и после по негова /нейна/ преценка да кандидатствам за финансиране? Понеже освен документи и изследвания които трябва да се подготвят малко преди подаване, трябва да имам и експертно решение (или нещо такова) от д-р Стаменов или д-р Персенска. Така ли е?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: no_wonder в Април 04, 2009, 11:58:40 am
Здравейте, аз съм пациентка на д-р Даскалов. Преди няколко дена ми предложи да кандидатствам за финансиране ин-витро от Фонда. Въпроса ми е след като не съм пациента на д-р Стаменов първо трябва да си запиша час за първичен преглед при него или д-р Персенска и после по негова /нейна/ преценка да кандидатствам за финансиране? Понеже освен документи и изследвания които трябва да се подготвят малко преди подаване, трябва да имам и експертно решение (или нещо такова) от д-р Стаменов или д-р Персенска. Така ли е?

Да,rosle,Д-р Стаменов или д-р Персенска трябва да ти напишат епикризата с показания за инвитро,но д-р Даскалов вероятно ще ти съдейства да се свържеш с тях, най-добре говори с него за това.Иначе,за тяхната клиника записвания се правят чак за 2010 година. Нищо не пречи обаче той да ти назначи всички необходими изследвания, но ти това сигурно вече го знаеш.Успех!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: ninkata1 в Април 04, 2009, 14:58:40 pm
Искам да попитам за безплатните изследвания в РИОКОЗ, това само за Пловдив ли важи. 
И в София са безплатни и ние там ги направихме.Предполагам че във всички градове където има РИОКОЗ е така.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Iffi.13 в Април 04, 2009, 18:20:09 pm
....
И в София са безплатни и ние там ги направихме.Предполагам че във всички градове където има РИОКОЗ е така.
Би ли споделила с направление ли отидохте, или с подготвените документи от клиниката?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: ninkata1 в Април 04, 2009, 18:43:13 pm
Не,нищо не е необходимо,отиваш,казваш че искаш пакета изследвания-Спин,Васерман,Хепатитите профилактично и това е.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Iffi.13 в Април 04, 2009, 19:06:22 pm
На мен вчера ми се обадиха от клиниката, че са ни подготвени документите и в понеделник ще ходим да си ги вземем  :) за съжаление трябваше да се обадя във вторник и да измрънкам, че вече има доста подадени молби а мен ме мотаят, но пък за радост си изпълниха обещанието да са готови до края на седмицата. Притесни ме факта, че нямам правена микробиология, и питах организаторката, но пък тя каза че си има всичко  8O Вие какво ще кажете по въпроса? ninkata1 Благодаря ти, за инфото!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: marble в Април 05, 2009, 13:04:26 pm
Има ли  прекъсване за обедна почивка в Центъра по хигиена?
Някой подал ли е документи на пл. Св .Неделя 5 ?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: kolean в Април 05, 2009, 18:34:25 pm
Момичета, не разбрах много добре.Фонда ще работи ли с двойки с вторичен стерилитет???
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: sisiidani в Април 06, 2009, 10:28:53 am
молмичета може ли да ми дадете точен адрес и телефони на фонда. много балагодаря!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: sisiidani в Април 06, 2009, 10:40:09 am
Обаждах се в клиниката на Щерев и от регистратурата ми казаха да изчакам те щели да се свържат с мен и да ми оформят документите.Това ще стане до края на др. седмица.Но аз мисля че така няма да мога да се включа в ограничетата бройка семайства които ще бъдат финансирани.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: *слонче* в Април 06, 2009, 10:54:10 am
молмичета може ли да ми дадете точен адрес и телефони на фонда. много балагодаря!
адреса е Центъра по хигиена, ет. 11, ст. 36
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: мерилин в Април 06, 2009, 10:56:34 am
SISIIDANI,не се притеснявай излишно!Никой все още не знае как ще зарабати Фонда.Казаха,че ще одобряват 400 двойки месечно,а годишно около 4000.Така,че имаш шанс.Дори и да тръгнат да одобряват масово клиниките в България са все още малко и не могат да поемат процедурите.Дано да успеем всички!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: wild cat в Април 06, 2009, 10:57:15 am
Момичета, не разбрах много добре.Фонда ще работи ли с двойки с вторичен стерилитет???
Аз имам един аборт и също ме водят с вторичен стерилитет. Това ми написаха и в епикризата от клиниката. Подадох документите си, но да видим дали ще ме одобрят.  :(
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: topi в Април 06, 2009, 11:00:21 am
Момичета ,
Чудя се , ако подам документи за финансиране във фонда и междувремменно направя опит със собствени средства , след това при одобрение ще ми се изплати опита.Идеята ми е да спестя време .Ако вече е обсъждан този въпрос , моля за извинение.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: StefiZ в Април 06, 2009, 11:06:57 am
не, опита няма да ти сер изплати. фонда не рефинсира предишни опити, а само тези които ще одобри.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: viki_vat в Април 06, 2009, 12:09:05 pm
ponima не мога да помогна с инфо, ако ще се ползва донор!
Центъра работи без обедна почивка - от 9 до 16.30 винаги има кой да приеме документите!!!
Чух че някой е ходил да подава документи на Св.Неделя /министерството на здравеопазването/ и са му казали да ги подаде в Центъра по хигиена!!!
Успех на всички!!!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: kkk29 в Април 06, 2009, 13:15:59 pm
Обадих се днес в РИОКОЗ и на въпроса за безплатен пакет изследвания СПИН, васерман и т.н. ми отговориха, че той е безплатен когато е анонимен. Ако някое от момичетата направили тези изследвания е на линия моля да ми отговори по какъв начин се удостоверява, че то е направено именно от тях, а не от друг. Благодаря!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: viki_vat в Април 06, 2009, 13:25:11 pm
Аз също съм го проверявала!!!
Документ не се дава! Просто ти казват положително и отрицателно!!!
Нека тези които са направили да кажат, какъв документ ще им дадат?!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: ninkata1 в Април 06, 2009, 14:01:02 pm
Аз и мъжа ми сме ги правили там два пъти,миналата година и сега.Дават по два мед.листа от тези зелените,ако се сещате,на единия пише за спин че е отрицателен на другия за васерман и хепатитите.Анонимен е за тях,те си пишат само някакъв код,друго не и трябва,а на мед.лист където пише резултата, съм си попълнила името и ЕГН-то където е обозначено място за това.
Вики,кой ти е казал че не се дава документ,дава се естетсвено със печат и всичко каквото трябва си пише.
Забравих да допълня че най-отгоре е написано РИОКОЗ-КАБКИС,по повод питането на ккк29.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: теди. в Април 06, 2009, 14:52:15 pm
За безплатните изследвания в РИОКОЗ - аз съм правила 2 пъти там. Наистина е анонимно, но дотолкова, че при вземане на кръвта ти записват името и срещу него код, с който после проверяваш резултата. На мен ми издадоха една бланка - от тези стандартните за микробиологично изследване, на която бяха написали СПИН, Васерман и т. н. и срещу тях печати "ОТРИЦАТЕЛЕН". Аз поисках резултата да не е анонимен и вписаха освен номера и името ми на бланката и сложиха печат до него.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: didre в Април 06, 2009, 17:31:35 pm
Зрдавете момичета, знае ли някой,дали документите могат да се подават от съпругът,ако жената няма тази възможност?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Teo в Април 06, 2009, 18:00:05 pm
Здравейте момичета,
бихте ли могли да ми кажете, дали отговаряме на условията за фонда, тъй като мъжа ми е с азооспермия, аз съм със запушени тръби.
Благодаря!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: теди. в Април 06, 2009, 18:28:47 pm
Зрдавете момичета, знае ли някой,дали документите могат да се подават от съпругът,ако жената няма тази възможност?
щом си ги подписала не виждам причина да не може мъжът да ги подаде.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Мецани в Април 06, 2009, 18:54:28 pm
Освен в Центъра по хигиена,документи може да се подават и на пл."Света Неделя" 5 и на бул."Ал.Стамболийски" 46
 Teo ,ти трябва да направиш нещо за тези запушени тръби,поне така мисля.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: marble в Април 07, 2009, 00:24:11 am
За подаване на бул. А Стамболийски 46 е отпаднало- по информация от "Надежда".
Аз днес подадох в Центъра по хигиена. Това което научих, е че не е започнало никакво разглеждане на документите, тъй като нямало сключени договори с клиниките. Това са думи на приемащата документите.
Служители в асансьора си говореха, че няма да работят утре- Деня на здравния работник- но не знам дали се отнася за стая 36.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: wild cat в Април 07, 2009, 10:49:15 am
Зрдавете момичета, знае ли някой,дали документите могат да се подават от съпругът,ако жената няма тази възможност?
щом си ги подписала не виждам причина да не може мъжът да ги подаде.
Със сигурност може съпругът ти да ги подаде. Докато си пишех името в списъка с подалите документи, видях, че по-горе беше написано мъжко име. Успех!  :wink:
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: keane в Април 07, 2009, 13:09:51 pm
 Здравейте момичета.Да се включа и аз за безплатните изследвания.Когато кандидатствахме по ин-витро програмата на Здравната каса отидохме в кръвния център,дарихме кръв и казахме че ни трябват писмено резултатите от изследванията.Те правят задължително спин,хепатит,васерман и още нещо-абе бяха общо 4 вида.Всичко е заверено с подпис и печат.Дори си тръгнахме с подаръци.Така може да спестите до 200лв.Успех на всички.Надявам се да съм помогнала на някого.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Мирена в Април 07, 2009, 13:33:38 pm
Здравейте момичета,
бихте ли могли да ми кажете, дали отговаряме на условията за фонда, тъй като мъжа ми е с азооспермия, аз съм със запушени тръби.
Благодаря!
Миличка отговаряш със сигурност, но ти трябва етапна епикриза от клиниката в която ще правиш процедурите.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: krisi1812 в Април 07, 2009, 14:00:26 pm
момичета, току що подадох документите си, не ви трябват изследвания за спин, васерман и т.н., трябва ви епикриза и документи подготвени от клиниката ви - изследвания, протоколи за манипулации и т.н. Трябва да имaте също попълнени и подписани декларации, както и копия на двете лични карти , на които да напишете вярно с огигинала и да се подпишете
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: krisi1812 в Април 07, 2009, 14:14:37 pm
някой наясно ли е горе -долу в какъв срок се разглеждат молбите, знам ,че в правилника е записано едномесеченс рок, но днес като питах лелката, която приема документите, тя ми каза ами ще звъните и ще питате, срок няма....
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Teo в Април 07, 2009, 14:24:47 pm
Мирена, много ти благодаря за отговора.Вече си записах час при Силвето да ми подготви документите.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: ZVETA_76 в Април 07, 2009, 14:49:47 pm
Момичета, моля ви да ме осветлите по въпроса за броя на клиниките, които могат да работят с Фонда, защото четох, че към момента само 2 клиники в България  го правят.Смятам да кандидатствам.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: krisi1812 в Април 07, 2009, 14:54:04 pm
честно казано аз днес в списъка на записалите се видях поне 4-5 имена на клиники, от които очевидно са приели документи, а и доколкото си спомням се говореше ,че са удобрени 15 клинки ( не претендирам за точнсот на бройката). Обади се в твоята клиеника и питай дали работят с фонда, според мен така е най -добре
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: ZVETA_76 в Април 07, 2009, 15:04:07 pm
 Криси, благодаря за отговора.А от къде мога да видя този списък с клиниките, или ти го видя като си ходила във Фонда.Аз имам правено ИНСЕ в АГ-Варна, но мисля че те няма да работят с Фонда, което доста ще ме затрудни, защото съм от Шумен.Но си права -все пак трябва да ги попитам.Още веднъж ти благодаря!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: krisi1812 в Април 07, 2009, 15:46:03 pm
цвета, видях ги като ходих да подавам документите, там има един списък, в който собственоръчно си записваш имената и в коя клиника ще правиш инвитро ако те удобрят
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: 3004 в Април 07, 2009, 15:51:47 pm
Момичета, искам да Ви попитам на някоя от вас взеха ли пари за подготовката на документите от клиниката. В КИРМ Плевен казазали, че вземат по 50,00лв. Редно ли е?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: krisi1812 в Април 07, 2009, 15:53:31 pm
аз не съм дала нито стотинка, пациент съм на клиника Щерев, а и от другите момичета, котио познавам и са пациенти на софиийски клиники не съм чула някой да е дал пари, според мен не е редно и ако е вярно трябва да се сигнализира администрацията на фонда
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: wild cat в Април 07, 2009, 16:00:18 pm
А от къде мога да видя този списък с клиниките, или ти го видя като си ходила във Фонда.

Най-вероятно клиниките ще бъдат изброените тук.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=35194.msg564208#msg564208
Не случайно срещата е за представители точно на тези клиники.  :wink:
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: ZVETA_76 в Април 07, 2009, 17:36:05 pm
 Аха...???Ама нали аз първо трябва да си избера клиника и там да ми подготвят документите за кандидатстване, в смисъл медицинската документация, а самите заявления и декларации ще си ги попълна сама.Струва ми се, че списъка е хубаво да го видя преди да съм отишла във фонда да подавам заявлението.Или аз нещо не мога да разбера.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: lussi_lus в Април 07, 2009, 17:40:10 pm
krisi1812  до кой номер са стигнали вече номерата в този списък?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: slantze37 в Април 07, 2009, 17:55:06 pm
Здравейте аз вчера кьм 16ч ги подадох и сьм 257.В Надежда сьм и не сьм плащала за документи и нисля че не редно кви са тия в Плевен?Успех на всички!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: krisi1812 в Април 07, 2009, 17:58:27 pm
днес към 11 ч. ги подадох и съм номер 297
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Maxi в Април 07, 2009, 17:59:43 pm
Айде стига спекулации де! Едно момиче писа, че "чуло че в Плевен искат 50 лв", ама не ги е дало то....
Моите документи ги изготвих в Плевен и не са ми искали пари!И не само на мен, имаше и други момичета, така че това кой какво чул не е достоверна информация.
Друг е въпросът какви изследвания правих там, но това е друга тема.....
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: slantze37 в Април 07, 2009, 18:08:49 pm
Момичета извинявам се предварително за вьпроса ако е тьп обаче ме човьрка-така както си подаваме документите на 2 места как става с номерата с две думи може ли да има и още една жена с моя номер?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: krisi1812 в Април 07, 2009, 18:10:29 pm
как така на 2 места?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: viki_vat в Април 07, 2009, 18:35:39 pm
Айде стига спекулации де! Едно момиче писа, че "чуло че в Плевен искат 50 лв", ама не ги е дало то....
Моите документи ги изготвих в Плевен и не са ми искали пари!И не само на мен, имаше и други момичета, така че това кой какво чул не е достоверна информация.
Друг е въпросът какви изследвания правих там, но това е друга тема.....
Може би аз съм цитираното момиче! Докато чаках да си подам документите за фонда, друга двойка ни попита колко ни е струвало да ни ги подготвят. Казахме нищо, а те казаха че са им искали 50 лева от клиниката в Плевен, даже момчето изкара касов бон за тази услуга и каза, че като се върнат ще отиде да си иска парите!!!
Няма какво да коментирам повече!!! Не спекулирам!!! Просто давам инфо!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: IRA 2 в Април 07, 2009, 18:52:03 pm
Токущо се обадих на един от тел.които са дали на фонда,эа да попитам има ли вече някакви реэултати.Нали на сайта на МЭ пише,че първите 50 молби са раэгледани,а аз съм от тях.Жената много троснато ми отговори:"Че нали е каэано 1 месец,нищо още не е раэглеждано,а и никоя клиника до сега не е подала документи"Т.е. ако моите документи не са пълни след 1 месец ще ме вращат да ги дооправям,след което,след още 1 месец евентуално реэултат.Трябваше така да направят:жените,които приемат документите,да ги преглеждат и да каэват,ако нещо ни липсва.Имам чувството,че никой още не е в час с цялата тази работа.Дано да бъркам.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: mishanta в Април 07, 2009, 21:59:05 pm
Следя темите за Фонда, тръпка ми е и не крия много се радвам, че всичко това е факт.
Заради надеждата в очите на няколко момичета който познавам и който подадоха.
Заради няколко който не познавам, но видях да подготвят документи в клиниката вчера и знам че това е жизнено важно за тях...
Заради Лекарите ни застанали до нас в онази студена вечер пред БТВ.
Заради борбените момичета Ани и Радина, които понесоха на крехките си плещи не малко за да можем тука да обсъждаме всичко това.

Писах вече един път незнам дали в тази тема, но пак ще напиша, мисля че някъде бъркате Дами.
Поемете въздух, не хабете енергия излишно, преди още да е даден старта на Фонда
във истинския му смисъл и потенциал.
Едва ли на много хора им е ясно как ще се процедира точно.
В дългия път към децата ни търпението е основен фактор, и тук е така...

Късмет на Всички!

Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: *слонче* в Април 07, 2009, 22:08:14 pm
Следя темите за Фонда, тръпка ми е и не крия много се радвам, че всичко това е факт.
Заради надеждата в очите на няколко момичета който познавам и който подадоха.
Заради няколко който не познавам, но видях да подготвят документи в клиниката вчера и знам че това е жизнено важно за тях...
Заради Лекарите ни застанали до нас в онази студена вечер пред БТВ.
Заради борбените момичета Ани и Радина, които понесоха на крехките си плещи не малко за да можем тука да обсъждаме всичко това.

Писах вече един път незнам дали в тази тема, но пак ще напиша, мисля че някъде бъркате Дами.
Поемете въздух, не хабете енергия излишно, преди още да е даден старта на Фонда
във истинския му смисъл и потенциал.
Едва ли на много хора им е ясно как ще се процедира точно.
В дългия път към децата ни търпението е основен фактор, и тук е така...

Късмет на Всички!


този пост ме трогна, защото е самата истина.
Мише  :youwoman:
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: nimika в Април 07, 2009, 22:13:00 pm
Следя темите за Фонда, тръпка ми е и не крия много се радвам, че всичко това е факт.
Заради надеждата в очите на няколко момичета който познавам и който подадоха.
Заради няколко който не познавам, но видях да подготвят документи в клиниката вчера и знам че това е жизнено важно за тях...
Заради Лекарите ни застанали до нас в онази студена вечер пред БТВ.
Заради борбените момичета Ани и Радина, които понесоха на крехките си плещи не малко за да можем тука да обсъждаме всичко това.

Писах вече един път незнам дали в тази тема, но пак ще напиша, мисля че някъде бъркате Дами.
Поемете въздух, не хабете енергия излишно, преди още да е даден старта на Фонда
във истинския му смисъл и потенциал.
Едва ли на много хора им е ясно как ще се процедира точно.
В дългия път към децата ни търпението е основен фактор, и тук е така...

Късмет на Всички!




оспамваме темата-ама  нека всяка от нас ,преди да зададе поредния въпрос ,на които има отговор една страница по назад ,се  замисли  над написаното и наистина да бъдем търпеливи  и толерантни
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Марина75 в Април 07, 2009, 22:14:09 pm
 joli75  ме изпревари,и аз подкрепям това което Мишанта е написала.Търпение трябва наистина,а не излишни спорове и нерви.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: doniss в Април 07, 2009, 23:05:36 pm
Мирена, много ти благодаря за отговора.Вече си записах час при Силвето да ми подготви документите.
Тео по телефона ли направи записването , защото днес цял ден звъня и не мога да се свържа та мисля тази седмица да ги посетя на място.На кой телефон звъниш?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: бясна луноходка в Април 08, 2009, 11:44:14 am
Вчера си попадох документите във Фонда.Взеха ми всички документи ,вкл. и изследванията  за Спин ,хепатитит В и С и васерман.Аз бях снимала протокала от лапарото,спермограмата ,хормоните и изследванията за спин и т.н.Взеха копията и ми върнаха оригиналите.Взеха даже и копие от акта за сключен граждански брак.С една дума всичко ,което бях подготвила.А уж, някои неща не ги искали....Да се чуди човек.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: теди. в Април 08, 2009, 12:00:20 pm
Мирена, много ти благодаря за отговора.Вече си записах час при Силвето да ми подготви документите.
Тео по телефона ли направи записването , защото днес цял ден звъня и не мога да се свържа та мисля тази седмица да ги посетя на място.На кой телефон звъниш?
Телефона, на който отговаря Силвето е 02 9655728. На него можеш да се запишеш да ти подготвят документите.
Успех
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Мецани в Април 08, 2009, 16:57:49 pm
Ей,сега се връщам от клиника Малинов и ми казаха,че изследвания за Спин,Васерман,Хепатит В и С няма да трябват.Е,аз за какво дадох сума ти пари сутринта!И в крайна сметка кое е вярно,ще трябват ли наистина тези изследвания или не,някой знае ли?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: pop4o в Април 08, 2009, 16:59:21 pm
Ей,сега се връщам от клиника Малинов и ми казаха,че изследвания за Спин,Васерман,Хепатит В и С няма да трябват.Е,аз за какво дадох сума ти пари сутринта!И в крайна сметка кое е вярно,ще трябват ли наистина тези изследвания или не,някой знае ли?
Като ги имаш ги приложи, едва ли ще пречат.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: viki_vat в Април 08, 2009, 17:02:58 pm
Моя приятелка е подала вчера документи. Каза че пред нея са върнали няколко човека, които нямали СПИН, Вассерман и Хепатит!!!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: бясна луноходка в Април 08, 2009, 17:04:54 pm
И на мен вчера Силвия ми каза ,че не ги искали,но пък ми ги прибраха,Мечи. :lol:
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: family_happy в Април 08, 2009, 17:06:52 pm
Моя приятелка е подала вчера документи. Каза че пред нея са върнали няколко човека, които нямали СПИН, Вассерман и Хепатит!!!

Ние днес подадохме документите. Аз питах в клиниката дали ще трябва и от там ми казаха, че ще трябва при започване на процедурата. Във фонда ми приеха документите без тези изследвания.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: viki_vat в Април 08, 2009, 17:23:59 pm
Просто вече и аз не знам!!! Толкова е объркано! Дано скоро да се изяснят нещата!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Мецани в Април 08, 2009, 17:24:27 pm
Приятно объркващо е нали  :P Аз ще ги приложа изследванията ,а ако искат да ги взимат.Само където сутринта изтормозих мъжа ми,а той милия има страх от игли,направо пред припадък си беше  :lol: :lol: :lol
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: mishanta в Април 08, 2009, 17:34:34 pm
Спестили сте едно боцкане преди процедурата, вирусологията преди старата и е задължителна.

А за мъжете и страха от игли, една усмихната  :nurse_1:сестра чудеса  :wink:Извинете за спама!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: doniss в Април 08, 2009, 19:26:40 pm
 Момичета на мен ми казаха , че ще ми трябва актуална спермограма на мъжа ми в клиника по стерилитет одобрена от фонда.Кои са тези клиники и ми дайте съвет как да постъпя, защото мъжа ми е в чужбина и ще се върне след два месеца, а ми се иска да ги подам сега и да не отлагам.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: rumi 84 в Април 08, 2009, 21:01:39 pm
Аз си ги подадох онзи ден и изследвания за Спин,Васерман,Хепатит В и С не са ми искали само нова спермограма и ФСК задалжително и портокола от лапароскопията,На всеки различно на едни взимат тези изследвания на други не неможе да ги разбериш дали са били задалжителни,УСПЕХ МОМИЧЕТА
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: InactiveByRequest в Април 08, 2009, 21:10:20 pm
Когато се кандидатства с мъжки фактор нали се искат 2бр. спермограми от различни клиники, одобрени от Фонда?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Мецани в Април 08, 2009, 21:13:03 pm
Фаталче,при мъжки фактор трябва 2 спермограми от различни места
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: swoboda в Април 09, 2009, 09:18:10 am
Вчера подадох документите във фонда.Аз съм в Малинов и Силвето ми каза,че от предния ден не се искат вече спин,васерман и т.н.Аз си ги бях направила,но като ги занесох във фонда ми ги върнаха.Вземат само лични карти(копията де  :wink:),хормони,спермограма-нашата е от 09.08,протокола  и епикризата от лапарото,че тръбите ми са прекъснати,решението от клиниката и декларациите.Май това беше.Само за инфо вхд.ми номер е 363.Като бях при Силвето разбрах,че са изготвили документите на близо 240 жени.Успех на всички и дано този път не чака като за здр,каса по 5-6 месеца.Иначе от фонда казаха месец.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Iskra Dimitrova в Април 09, 2009, 10:52:40 am
 Момичета здравейте  :balk_64:
 Първо да ви пожелая на всички одобрения от фонда  :D
 Аз искам да попитам някоя знае ли дали е задължително да имам здравни осигуровки за да си подам док.за фонда?
 Желая ви мн слънчев и весел ден.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: бясна луноходка в Април 09, 2009, 11:00:25 am
Някъде из темите е коментиран този въпрос,но сега не се сещам къде.Май в съседната.Не е задължително да си здравно осигурен, или поне никъде в документите не е засегната тази тема.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Iskra Dimitrova в Април 09, 2009, 11:04:43 am
 Благодаря ти много  :flower:
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: ninkata1 в Април 09, 2009, 17:46:00 pm
Днес на обяд подадох документите, носих и изледванията за спин,васерман и хепатит но не ми ги искаха,а номера ми е 481.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: kiara в Април 10, 2009, 23:19:38 pm
 Момичета, как става подаването на документите за фонда в клиниката на Щерев? Имам впредвид лично ли се ходи или всичко се оформя от клиниката и се изпраща автоматично в центъра по хигиена? Благодаря предварително!!!
 Питам ви, защото на мои познати, които са пациенти на тази клиника са им казали, че не трябва те нищо да правят, а само да чакат да им се обадят дали са удобрени, клиниката подавала документите!!! Не ми се вижда реално, ама знае ли се, всички си имат различни методи на работа!!!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: krisi1812 в Април 11, 2009, 10:30:33 am
аз съм пациент на клиниката на щерев и както във всички други клиники и тук , те изготвят документите обаждат ти се да отидеш да ги вземеш, а подаването става лично
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: galia25 в Април 11, 2009, 13:59:04 pm
Аз вчера си подадох документите ,стана много бързо ,а номерът ми е 542
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: mavrol в Април 11, 2009, 22:31:10 pm
Аз вчера подадох документите . Пациентка съм в клиника  Щерев - там ми бяха подготвили документите ,аз отидох попълних  си декларациите и от там във фонда си ги подадох лично. Успех на всички:goodluck:
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: viviqn в Април 12, 2009, 14:54:14 pm
Специално искам да попитам моми4етата,които са подали документи от клиника Щерев.Актуални ли са спин,хепатит и васерман от 08.08год,или трябва да правим нови?Хормоните,които се пускат между3-5 ден също са ми от тогава.Ако трябва да повтарям хормоните,мога ли да ги направя в Ямбол,или непременно само в клиниката.А с женски фактор,спермограмите две ли трябва да бъдат?И пак същото:може ли едната в Ямбол,а другата в Щерев?
Благодаря ви предварително
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: InactiveByRequest в Април 12, 2009, 15:07:32 pm
 Аз не съм подала още документите и не съм от клиниката на Щерев , но ще се опитам да ти отговоря.
Спин,хепатит и васерман разбрах , че е желателно да ги имаш , но тези изследвания важат 3 месеца , така че ще е добре да ги направите отново. Хормоните на 3 ден също трябва да са актуални.Спермограмите трябва да са от две клиники , работещи с Фонда , така че  предполагам няма да стане едната да ти е от Ямбол.
  Ако греша , моля някой да ме поправи.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Iffi.13 в Април 12, 2009, 16:23:08 pm
....Спермограмите трябва да са от две клиники , работещи с Фонда , така че  предполагам няма да стане едната да ти е от Ямбол.
  Ако греша , моля някой да ме поправи.
На нас не ни искаха втора спермограма, но аз съм с тубарен стерилитет. До колкото разбрах тя се изисква при мъжки фактор  :wink:
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: InactiveByRequest в Април 12, 2009, 16:36:21 pm
 Iffi.13  , ние с мъжки фактор и за това са ни казали за 2бр. спермограми . За женси фактор наистина е 1 спермограмата.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: KRISTI в Април 12, 2009, 16:53:33 pm
Миналата седмица ходих при моя лекар, за да си подадем документите за Фонда. След като прегледа изследванията, с които разполагаме, каза че трябва да направим само спермограма и FSH. За никакви други изследвания нищо не каза, но ние имаме всички други, макар и старички /от миналото лято са/. Сега чакам обаждане от клиниката, за да отидем след това да подаваме документите.
В цялата история обаче не мога да разбера по какъв критерии ще определят най-подходящите двойки за ин витрото...Някой знае ли къде има изброени критерии или нещо подобно?!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: shanoar в Април 12, 2009, 20:59:49 pm
Спермограмите, които искат при мъжки фактор наистина са две, но от лицензирани за тази цел клиники, не е необходимо да работят с фонда, а да са лицензирани за извършване на такива изследвания. В този смисъл преди да прилагате спермограми попитайте в клиниката, където е правена дали има съответният лиценз иначе е пилеене на време и пари. Надявам се да съм Ви била полезна.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: marykol в Април 12, 2009, 21:02:40 pm
Момичета искам да ви питам дали някой е питал ако не сме одобрени ще ни се обаждат ли?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: shanoar в Април 12, 2009, 21:07:57 pm
Аз разбрах така, одобрени, неодобрени най-добре е ние да се обаждаме след определен период от време. А междувпрочем споделете на кой кога му казаха да се обади горе-долу.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: galia25 в Април 12, 2009, 23:33:14 pm
Ние също сме с мъжки фактор ,към документите приложихме хистология от направената биопсия и една спермограма за да се вижда ,че съпруга е с азооспермия
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: *слонче* в Април 13, 2009, 00:07:16 am
Аз разбрах така, одобрени, неодобрени най-добре е ние да се обаждаме след определен период от време. А междувпрочем споделете на кой кога му казаха да се обади горе-долу.
обажданията следва да бъдат най-рано в средата на месец май, имайки предвид 6 почивни дни в началото на месеца. все пак в правилника е записано, че между 200 и 400 молби ще се разглеждат месечно и нека всеки прецени според номера си кога да звънне. надявам се, че първите подали ако пишат ще бъде полезно за всички и няма да ги тормозим излишно. нека имаме търпение да заработят за да можем без излишно напрежение да направим своите опити. :wink:
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: silvi 35 в Април 13, 2009, 00:28:23 am
Момичета ние сме с мъжки фактор. Имаме една нова спермограма от онзи ден и няколко стари от 2007 г.Дали така ще ни ги приемат или трябват две нови?
А за мен TSH задължително ли е?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: severina в Април 13, 2009, 01:20:37 am
Момичета ние сме с мъжки фактор. Имаме една нова спермограма от онзи ден и няколко стари от 2007 г.Дали така ще ни ги приемат или трябват две нови?
А за мен TSH задължително ли е?
Да, ще ти ги приемат. Не е необходимо да правиш нови.
TSH обаче ще трябва да направиш.
Късмет!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: meci73 в Април 13, 2009, 01:23:11 am
Ние кандидатствахме по мъжки фактор,взеха ми една спермограма от клиниката ,в която сме в момента и втора,която правена на друго място/от 06.2008г./,бях си пуснала и TSH,но ми го върнаха, искали го когато си по женски фактор.LH,FSH, Estradiol са нужните хормони,правени до преди 3 месеца.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: shanoar в Април 13, 2009, 11:34:46 am
Имам един въпрос, знае ли някой дали се е провело вече заседание на комисията, която разглежда документите? Мисля, че отдавна се набраха повече от 400 молби. 7 дневния срок изтече, остава и да са направени докладите за първите подали, за да се състои заседание.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: mimi_77 в Април 13, 2009, 11:44:42 am
Здравейте!
Обаждах се до клиниката ,за да попитам какви хормони трябва да си пусна, от там ми казаха, че половите хормони са ми валидни в предвид на това, че октомври месец съм правила ин витро.Нещо не ми се връзват нещата, тук пък чета , че важели 3 месеца. Някой може ли да ми отговори, кое е вярно и кое не?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: doniss в Април 13, 2009, 11:54:46 am
Е на мен от клиниката ми казаха , че хормоните са валидни шест месеца........ Нещо и аз взех да се обърквам!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: viki_vat в Април 13, 2009, 14:48:00 pm
Имам един въпрос, знае ли някой дали се е провело вече заседание на комисията, която разглежда документите? Мисля, че отдавна се набраха повече от 400 молби. 7 дневния срок изтече, остава и да са направени докладите за първите подали, за да се състои заседание.
Според моята информация, която май споделих някъде, миналата седмица са подадени документите за официалната регистрация на фонда и че не са разглеждани все още никакви документи. Набираха се юристи, които да проверяват дали са предоставени изискваните от кандидатстващите документи.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: meci73 в Април 13, 2009, 15:01:51 pm
Аз лично се презастраховах с по-нови изследвания,защото си мислех,че докато се мотам в подготовката на документите и докато ги разгледат ще мине време.Не исках да се притеснявам,че може да ме върнат за нещо.Носих и тези за СПИН и пр.на двамата,но и тях не взеха,а от клиниката казаха,че трябват.За това има тел. на Фонда :)
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: mery I в Април 13, 2009, 15:05:47 pm
Хормоните са с валидност 6 месеца -пише го в правилника, а и аз попитах в "Надежда" и получих същия отговор.
Момичета, а как стои въпроса с епикризите -може ли да представя копия при подаването на документите?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: ninkata1 в Април 13, 2009, 15:07:51 pm
Момичета ние сме с мъжки фактор. Имаме една нова спермограма от онзи ден и няколко стари от 2007 г.Дали така ще ни ги приемат или трябват две нови?
А за мен TSH задължително ли е?
Да, ще ти ги приемат. Не е необходимо да правиш нови.
TSH обаче ще трябва да направиш.
Късмет!
Силви ето това копирам от правилника:

б) за индикации по чл. 26, ал. 1, т. 2 - документи от извършването на два или повече спермални анализа с най-малко един месец между тях в повече от едно лечебно заведение, получило разрешение по чл. 131, ал. 1 от Закона за здравето, последният от които е извършен преди не по-повече една година преди подаване на заявлението; ползват се критериите на Световната здравна организация (СЗО) за нормоспермия, като е желателно поне едно от изследванията да е с морфология, оценена по стриктните критерии на Крюгер

Написано е че спермограмите не трябва да са по-стари от една година, лично аз не бих рискувала да нося изследвания от 2007 г.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: теди. в Април 13, 2009, 16:02:46 pm
Момичета, а как стои въпроса с епикризите -може ли да представя копия при подаването на документите?
да. На мен изрично ми казаха да си прибера оригиналите и оставих копие
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Liteto в Април 13, 2009, 16:33:12 pm
А има ли кандидатствали за финансиране по повече от една причина? Когато Силвия ни подготвяше документите, вписа в експертното становище "Женски фактор. Мъжки фактор". Естествено, приложехме и документите и за двете диагнози. Пратихме ги по куриер, а от Фонда ни се обадиха по телефона да потъвърдят за получаването им, но не казаха да имат забележка по документацията. Притеснвам се дали е наред всичко. Не видях в правилника да пише за подобен казус.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: doniss в Април 13, 2009, 17:36:51 pm
A спермограмите как ги приемат копия или оригинали?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: krisi1812 в Април 13, 2009, 18:17:25 pm
при нас взеха копията
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: zayak3 в Април 13, 2009, 18:57:01 pm
А има ли кандидатствали за финансиране по повече от една причина? Когато Силвия ни подготвяше документите, вписа в експертното становище "Женски фактор. Мъжки фактор". Естествено, приложехме и документите и за двете диагнози. Пратихме ги по куриер, а от Фонда ни се обадиха по телефона да потъвърдят за получаването им, но не казаха да имат забележка по документацията. Притеснвам се дали е наред всичко. Не видях в правилника да пише за подобен казус.
Аз. Ние сме и с мъжки и с женски фактор.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Linkaa в Април 13, 2009, 19:21:59 pm
Днес сутринта подадох документи и бях номер 601. Казаха ми да се обадя най-рано след 2 месеца. Успех на всички :)
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Мецани в Април 13, 2009, 19:37:47 pm
Лелееее,ами аз ще ги подавам другия понеделник,на мен сигурно ще ми кажат да се обадя след 3месеца  8O .А дали комисията е почнала да работи  :ask:
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Iskra Dimitrova в Април 13, 2009, 21:44:39 pm
 Ами аз какво да кажа като чак на 24 .04 имам среща с докито и тепарва ще оправяме докоментите и кога ще ги подам незнам,почвам да се чудя за тая год.дали ще оспееме  :balk_161: :balk_145:
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: KRISTI в Април 13, 2009, 22:17:58 pm
Аз отивам утре, за да попълним декларациите и после ще ходим да подаваме всичките документи. Дано успеем да свършим всичко утре!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: lussi_lus в Април 13, 2009, 23:58:35 pm
Kristi  попълването на декларациите и подаването на документите става бързо така че не се притеснявай.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: 3004 в Април 14, 2009, 11:00:44 am
Айде стига спекулации де! Едно момиче писа, че "чуло че в Плевен искат 50 лв", ама не ги е дало то....
Моите документи ги изготвих в Плевен и не са ми искали пари!И не само на мен, имаше и други момичета, така че това кой какво чул не е достоверна информация.
Друг е въпросът какви изследвания правих там, но това е друга тема.....
Еми няма спекулации момичета. Взеха си ми 50,00лв. и това си е. Съмнявам се да са взели точно на мен. Дадоха си ми и касова бележка. Това е положението. Чул не до чул. Ама във всеки слух си има и по малко истина.
Късмет на всички.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: dgina в Април 14, 2009, 11:27:03 am
Да,вярно е това,че в Плевен взимат по 50лв. за оформяне на документи.Вчера питах за това и отговора беше този.Незнам колко е редно,но смятам,че всяка клиника си има своя политика/ако мога да го нарека така/
Между другото,аз от днес започнах стимулация за икси и ми казаха че сега не мога да кандидатствам по Фонда.Трябвало първо да съм одобрена и след това да стартира процедурата.
Ако знае някой дали това е вярно,моля да ми пише на лични.Предварително благодаря!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: StefiZ в Април 14, 2009, 11:48:33 am
Да, правилно са ти казали. От фонда няма се възстановяват средства за минали опити.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: temenuga в Април 14, 2009, 12:02:28 pm
StefiZ молбата ми е, ако е удобно и възможно накратко да бъдат запознати момичетата как върви работата на фонда до момента: одобрени ли са клиниките, които ще работят с фонда и дали ще имат реално отговор до месец тези двойки, които са подали документи?
Предварително благодаря от името на всички за вниманието.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: pepi77 в Април 14, 2009, 12:09:38 pm
Момичета моля за компетентен отговор колко време важат изследванията за СПИН, Хепатит В, С и Васерман. Предварително благодаря.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Мецани в Април 14, 2009, 12:22:00 pm
 pepi77 ,някой казват 6 месеца,други 3 месеца.Но в крайна сметка излиза,че тези изследвания няма да трябват за фонда
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: pepi77 в Април 14, 2009, 12:48:43 pm
МЕЧКАТА, понеже и аз се зблъсках с тази информация за 3 и 6 месеца за това питам. Изследванията не ги подготвям за фонда, вече съм подала документи. Моля ако някои знае да пише.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Цеци в Април 14, 2009, 12:51:25 pm
При д-р Владимиров тези изследвания имат давност три месеца,а миналата година бяха шест.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Albena73 в Април 14, 2009, 14:24:32 pm
Момичета трябва ли на изследването за FSH и другите женски хормони задължително да е написано на бланката от лабораторията , че е 3-5 ден от цикъла. На моето от Цибалаб имам само мокър печат и отбелязани години и трите ми имена. Ако някой е обърнал внимание моля да каже, за да може да отида до лабораторията преди подаването на документите, ако трябва да се впише 3 ден от цикъла.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: KRISTI в Април 14, 2009, 14:43:37 pm
Аз успях днес да си подам документите. Всъщност всичко стана за по-малко от 20 мин. На мен ми трябваше само спермограма, ФСХ, копирани личните карти и заявления с декларациите. Нямаше хора пред кабинета, дето се подават документите и веднага влязохме. Мисля да се обадя към средата на юли, понеже съм номер 673....
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: dsd в Април 14, 2009, 20:29:20 pm
KRISTI, тези заявления с декларации там ли ти ги дават за попълване или сам си ги носиш?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: neliko в Април 14, 2009, 22:24:29 pm
Здравейте момичета. Имам едно питане, ние ще кандидатстваме за финансиране от фонда с мъжки фактор, но едната ни спермограма е от декември 2008 и е с много лоша морфология по Крюгер - 1%. Миналата седмица правихме втора спермограма в друга клиника, която показа, че показателите са се подобрили значително  - морфология по СЗО 47%, подвижност - 50%. Според вас имаме ли шансове с тези резултати от последната спермограма да кандидатствама за финансиране по фонда? Според мен НЕ
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: теди. в Април 14, 2009, 23:57:02 pm
KRISTI, тези заявления с декларации там ли ти ги дават за попълване или сам си ги носиш?
Дават ги от клиниката, където ти подготвят документите.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: evita1717 в Април 15, 2009, 01:10:25 am
Защо трябва да се прави ПКК и на мен в клиниката не са ми казвали , че трябва да имам това изследване , когато си нося документите ... 8O 8O 8O
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: krassita в Април 15, 2009, 01:31:14 am
Никой никога не е споменавал ПКК, това пък от къде го измислихте?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: StefiZ в Април 15, 2009, 11:05:06 am
Не е необходимо изследване на ПКК.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: viki_vat в Април 15, 2009, 13:39:42 pm
Здравейте момичета. Имам едно питане, ние ще кандидатстваме за финансиране от фонда с мъжки фактор, но едната ни спермограма е от декември 2008 и е с много лоша морфология по Крюгер - 1%. Миналата седмица правихме втора спермограма в друга клиника, която показа, че показателите са се подобрили значително  - морфология по СЗО 47%, подвижност - 50%. Според вас имаме ли шансове с тези резултати от последната спермограма да кандидатствама за финансиране по фонда? Според мен НЕ
Питай лекаря си! А как подобрихте резултатите?!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: KRISTI в Април 15, 2009, 16:34:18 pm
KRISTI, тези заявления с декларации там ли ти ги дават за попълване или сам си ги носиш?

Дават ги в клиниката, в която ходиш - там на място си ги попълваш и с готовия комплект документи и изследвания отиваш в Центъра по хигиена.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: stella_k в Април 15, 2009, 17:49:54 pm
Момичета знаете ли дали фонда ще работи във вторник на 21.04.09г?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: StefiZ в Април 15, 2009, 17:57:48 pm
Да, ще работи :)
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: wild cat в Април 15, 2009, 18:07:27 pm
StefiZ молбата ми е, ако е удобно и възможно накратко да бъдат запознати момичетата как върви работата на фонда до момента: одобрени ли са клиниките, които ще работят с фонда и дали ще имат реално отговор до месец тези двойки, които са подали документи?
Предварително благодаря от името на всички за вниманието.
Май се пренасочваме към тази темичка:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=35459.0;topicseen
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: pepssi в Април 16, 2009, 22:14:37 pm
Най-накрая и аз успях да си подам документите чрез куриер. Днес ми звъннаха от фонда за да ме уведомят,че са пристигнали и съм с вх.№ 874. Резултат щяла съм да имам след 3 месеца. 8O
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: sisiidani в Април 20, 2009, 13:39:41 pm
А на ман още не са ми са обадили от Щерев :( :( :x
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: evita1717 в Април 20, 2009, 20:07:17 pm
Имам молба към вас ... Попълвам Заявлението и достигам до въпрос който гласи "Индикация съгласно чл.26 " 8O 8O 8O ... какво ще рече това и как да го попълня ...???
И още един въпрос на Сперограмата ни има подпис , но няма печат , проблем ли ще е ???
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: pop4o в Април 20, 2009, 20:13:30 pm
Имам молба към вас ... Попълвам Заявлението и достигам до въпрос който гласи "Индикация съгласно чл.26 " 8O 8O 8O ... какво ще рече това и как да го попълня ...???

Това е по кой фактор кандидатстваш, би трябвало да го има написан от документа който ти дават от клиниката.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: evita1717 в Април 20, 2009, 20:19:16 pm
Имам молба към вас ... Попълвам Заявлението и достигам до въпрос който гласи "Индикация съгласно чл.26 " 8O 8O 8O ... какво ще рече това и как да го попълня ...???

Това е по кой фактор кандидатстваш, би трябвало да го има написан от документа който ти дават от клиниката.

Т.е.Диагнозата , така ли ??? :o

Разбрах .... при мен е Тубарен фактор !

А  за Спепермограмата трябва ли печат , защото в кл.Малинов са се подписали , но няма печат ... :(
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: ninkata1 в Април 20, 2009, 20:48:24 pm
Евита,поискай печат да ти сложат на рецепцията на първия етаж в клиниката,трябва и печат и подпис.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: evita1717 в Април 20, 2009, 22:10:42 pm
Евита,поискай печат да ти сложат на рецепцията на първия етаж в клиниката,трябва и печат и подпис.

Добре де не съм от София , защо в клиниката не си гласят нещата както трябва ... Не може да обикалям постоянно защото някой не си е свършил работата ... След като не сме с мъжки фактор дали ще е от такова значение , че липсва печатът ... , ами нали тази седмица клиниката почиват , как да взема този печат ???Долу на регистратурата ли ще ми подпечатат документа или където правят спермограмите ?????
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: darilka в Април 21, 2009, 02:12:24 am
Долу на регистратурата ли ще ми подпечатат документа или където правят спермограмите ?????
На регистратура могат да ти сложат на всички док-ти печат.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: KRISTI в Април 21, 2009, 16:03:55 pm
 Моят лекар ми каза, че ФСХ-то мога да си го направя и от града от който съм, но задължително трябва да ми сложат всички видове печати и подписи на самата бланка с изследването.  Аз не рискувах и реших да си пуснем всички изследвания в неговата клиника.....
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: eganeva в Април 21, 2009, 20:11:47 pm
Хормоналните нали не е задължително да се правят в клиника "Надежда"?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: tzveta80 в Април 21, 2009, 20:21:04 pm
Здравейте,
Някой може ли да ми каже в колко часа започва приемането на документи в Центъра  :D
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: pop4o в Април 21, 2009, 20:22:16 pm
Здравейте,
Някой може ли да ми каже в колко часа започва приемането на документи в Центъра  :D
в 9:00
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: tzveta80 в Април 21, 2009, 23:08:46 pm
Благодаря
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: doniss в Април 22, 2009, 03:03:36 am
Момичета , а ТСХ също ли се прави на 2-5 ден от цикъла или няма значение.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: теди. в Април 22, 2009, 09:55:56 am
Момичета , а ТСХ също ли се прави на 2-5 ден от цикъла или няма значение.

За щитовидните хормони цикълът не е от значение. Иначе казано може във всеки ден от цикъла да се изследва, но така и така ще  те боцката на 2-3 ден за другите неща по-добре пусни и това.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: stella_k в Април 22, 2009, 10:50:53 am
Вчера си подадох документите във фонда към 10:30 и бях №985  :D казаха ми най рано след 2-3есеца да чакам отговор.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: doniss в Април 22, 2009, 10:57:44 am
Теди благодаря за отговора!Другите съм ги пуснала март месец.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: an_manisto в Април 22, 2009, 14:44:13 pm
  Здравейте момичета,
пациент съм на КИРМ Плевен,записах си час за другия вторник ,
за подаване документи към фонда като ние сме с мъжки фактор,
МОЛБАТА ми е някоя от вас която е минала по този път да ми каже какви са стъпките
/напр.-трябват такива документи,такива изследвания,отиваш там носиш ги тук и тем подобни/тук четох перипетите ви но и аз като вас започвам да утъпквам пътеката и моля за помощ.
Благодаря.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: krisi1812 в Април 22, 2009, 15:05:32 pm
здравей, трябва ти изследване на ФСХ за теб и 2 спермограми на мъжа ти , като последната трябва да е от последните 6 месеца,желателно е двете спермограми да са от две различни клиники и едната да е с оценка по Крюгер, трябва ти етапна епикриза, написана от лекаря ти. Всички изследвания трябва да имат подпис и печат. Необходими са също и декларациите, които моейш да си разпечаташ и от тук, някой ги беше качил по- назад в темата. Двамата с мъжа ти си снимате личните карти , пишете на тях вярно с оргинала , подписвате се и заедно със всички гореизброени документи ги носите в центъра по хигиена в София или ги изпращате по пощата
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Eфирче в Април 22, 2009, 15:16:42 pm
като последната трябва да е от последните 6 месеца,желателно е двете спермограми да са от две различни клиники и едната да е с оценка по Крюгер, ...
Не е желателно.Задължително е да бъдат в две различни клиники.
Последната може да е правена в рамките на година, не 6 месеца от подаване на заявлението.
Четете в правилника, момичета и не давайте съвети с които можете да подведете някого.
Цитат
Чл. 31. (1) За организационно и финансово подпомагане за извършване на дейности по асистирана репродукция жената, която желае да се подложи на ин витро процедура, подава заявление по образец съгласно приложение № 2, към което прилага:
б) за индикации по чл. 26, ал. 1, т. 2 - документи от извършването на два или повече спермални анализа с най-малко един месец между тях в повече от едно лечебно заведение, получило разрешение по чл. 131, ал. 1 от Закона за здравето, последният от които е извършен преди не по-повече една година преди подаване на заявлението; ползват се критериите на Световната здравна организация (СЗО) за нормоспермия, като е желателно поне едно от изследванията да е с морфология, оценена по стриктните критерии на Крюгер;
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: KRISTI в Април 22, 2009, 15:23:40 pm
An_manisto, тук всеки споделя в зависимост от собствения си случай. Общо взето нещата се припокриват при всяка една от нас, но според мен трябва първо да говориш с твоя лекар какви изследвания ще са ти необходими, тъй като той е човекът, който е запознат в детайли с твоя случай. Затова първо виж какво ще е необходимо да направиш като изследвания и от там нататък от клиниката ще ти кажат какво трябва да приготвиш /копия от личните карти на теб и на мъжа ти и ако имате брак, номера от удостоверението за сключен граждански брак/.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: tzveta80 в Април 22, 2009, 15:35:51 pm
Аз днес си подадох докоментите и съм 1055.Става много бързо.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Stani81 в Април 22, 2009, 15:39:38 pm
An_manisto,би ли ми казала за кой лекар си записа час за след две седмици?Аз ходих преди 10 дни и ми дадоха час чак за 13.05.Може и на лични да ми отговориш,за да не се намесваме в темата.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Benit@ в Април 22, 2009, 20:32:20 pm
  Здравейте момичета,
пациент съм на КИРМ Плевен,записах си час за другия вторник ,
за подаване документи към фонда като ние сме с мъжки фактор,
МОЛБАТА ми е някоя от вас която е минала по този път да ми каже какви са стъпките
/напр.-трябват такива документи,такива изследвания,отиваш там носиш ги тук и тем подобни/тук четох перипетите ви но и аз като вас започвам да утъпквам пътеката и моля за помощ.
Благодаря.

Аз съм пациентка на КИРМ Плевен и вече си подадох документите.Ние също сме с мъжки фактор.Когато ходихме в Плевен за подготовка на документите носех следното:3 спермограми-едната от 08.02.2009 с Крюгер правена в Плевен,втората и третата са съответно от 2006 и 2005г в други центрове.Личните карти ги бяхме ксерокопирали и в клиниката ни сложиха печат вярно с оригинала и ги подписаха.Аз имах правени различни изследвания в Плевен и от там ми разпечатаха
FSH,LH,E2 и пролактин.Написаха ми етапна епикриза(става бързо) и ми дадоха всички заявления и декларации,които си попълних у дома.Аз имам леля,която живее в София и тя ги подаде там.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: an_manisto в Април 22, 2009, 21:38:04 pm
Мерси Benit@
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: kotana в Април 23, 2009, 12:44:55 pm
Момичета за колко време ви подготвят документите от клиниката - до колкото разбирам трябва епикриза от тях - колко време отнема. Защото останалото е изследвания и те ги имат в досието.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Цеци в Април 23, 2009, 13:49:41 pm
Аз съм пациентка на д-р Владимиров.Документите ми бяха подготвени за около 15 минути,включително и епикризата.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: silvanchence в Април 23, 2009, 14:22:01 pm
Можете ли да ми кажете за фонда, ние сме с мъжки фактор и едната ни спермограма е от клиника Надежда с оценка по крюгер.Трябва ли втората да е разширена, може ли обикновена.В кои клиники в София да се направи.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Benit@ в Април 23, 2009, 15:27:28 pm
Нашите спермограми бяха 3.Едната с Крюгер-правена в Плевен,а др.две обикновени-правени в Щерев и Репробиомед-София
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: mira_mimi в Април 23, 2009, 18:41:59 pm
Силванче, може втората да е обикновена.Приложи и SDI теста! Много тъжно ми стана за вас, твоя успех беше направо чудо, силно се надявам скоро не само да забременееш, но и да родиш здраво бебче!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: evita1717 в Април 23, 2009, 19:01:17 pm
Подадох документите днес и съм номер 1168  8O , доста бързо се развиват нещата явно ... , след 2 месеца ми казаха да почвам да ги търся , ако те не са ме потърсили  :?!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: silvanchence в Април 23, 2009, 19:33:24 pm
А трябва ли копие на удостоверението за граждански брак, ако има такъв.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Мецани в Април 23, 2009, 19:38:39 pm
 silvanchence ,задължително носи копие от граждански брак ако сте женени.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: pop4o в Април 23, 2009, 19:41:41 pm
silvanchence ,задължително носи копие от граждански брак ако сте женени.
не е задължително, аз си носех, но ми го върнаха
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: krisi1812 в Април 23, 2009, 19:44:27 pm
на мен не са ми го искали
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: evita1717 в Април 23, 2009, 19:48:50 pm
А трябва ли копие на удостоверението за граждански брак, ако има такъв.

На мен ми го поискаха днес  :wink:!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Мецани в Април 23, 2009, 19:54:39 pm
Това явно е поредното недоразумение както преди :ще трябват изследвания за Спин,Васерман и Хепатит В и С,после няма да трябват.
За всеки случай носете всичко пък каквото вземат :lol:
Вчера Мерилин е подала документи под номер 1101 и на нея са взели удостоверение за брак и ПКК  :ask: За какво им е това ПКК,нямам идея.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: KRISTI в Април 23, 2009, 20:54:31 pm
На мен също не са ми искали удостоверението за сключен граждански брак. Трбява да се впише само номера му в декларацията /или заявлението/. Не си спомням точно.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: evita1717 в Април 23, 2009, 21:24:56 pm
Това явно е поредното недоразумение както преди :ще трябват изследвания за Спин,Васерман и Хепатит В и С,после няма да трябват.
За всеки случай носете всичко пък каквото вземат :lol:
Вчера Мерилин е подала документи под номер 1101 и на нея са взели удостоверение за брак и ПКК  :ask: За какво им е това ПКК,нямам идея.

На мен ми поискаха и Спин,Васерман и Хепатит В и С , аз ги носех , но не бяха в комплекта , а като ги преглеждаха поискаха и тях и ги дадох!
Странно защо няма единно мнение по въпроса какво да носим и какво не ... после ще започнат да отхвърлят , защото "липсват" документи .....
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: tzveta80 в Април 23, 2009, 23:21:01 pm
Момичета като Ви чета ми се струва, че на мен ми взеха много малко документи. А те са:
- Експертиза от КИРМ Плевен;
- FSH
- Резултати от цветни снимки;
- Спермограма
- декларации
- копия от лични карти
Да не би да са не сме направили нищо. Пишете и вие какво дадохте, за да може и други да се ориентират.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Iffi13 в Април 24, 2009, 11:26:11 am
Момичета като Ви чета ми се струва, че на мен ми взеха много малко документи. А те са:
- Експертиза от КИРМ Плевен;
- FSH
- Резултати от цветни снимки;
- Спермограма
- декларации
- копия от лични карти
Да не би да са не сме направили нищо. Пишете и вие какво дадохте, за да може и други да се ориентират.

Цветке, абсолютно същите документи подадохме и ние!!! (Женски фактор - тубарен).
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: an_manisto в Април 24, 2009, 13:32:56 pm
Момичета като Ви чета ми се струва, че на мен ми взеха много малко документи. А те са:
- Експертиза от КИРМ Плевен;
- FSH
- Резултати от цветни снимки;
- Спермограма
- декларации
- копия от лични карти
Да не би да са не сме направили нищо. Пишете и вие какво дадохте, за да може и други да се ориентират.

  Това беше много полезна информация.Мерси
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: rumi 84 в Април 24, 2009, 17:14:17 pm
И на мен ми взеха тези документи само ние сьм с диагноза вторичен стерилитет с тубарен фактор момичета казаха ли ви след колко време ще излезнат резултатите зещото аз си ги подадох на 06,04,2009 и още няма резултат ще сьм много благодарна ако пишете пожелавам ви успех и скоро да се похвалите с  :bfp:javascript:void(0);
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: dsd в Април 24, 2009, 19:44:05 pm
Момичета, взависимост от фактора, по който кандидатствате клиниката ще ви каже какви и колко документи трябва да предоставите. Клиниката освен експертното становище, което ще ви подготви прави и опис на всички необходими документи които трябва да се приложат. В моя случай - за тубарен фактор трябват само ФСХ, 1бр. спермограма, резултат от цветна снимка, копие от лични карти, декларации по образец (дават ги в клиниката), епикриза и опис на документите - това е абсолютно достатъчно! Никакви ПКК, спин и т.н., акт за граждански брак не са нужни... Ако сега си подадете документите - резултатът се чака най-рано след около 3 месеца. Казаха ми, че още не са почнали да разглеждат молбите (теоритично срокът им бил до 6 месеца)... Надявам се накрая този Фонд да не се окаже един голям балон! Успех!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Мецани в Април 27, 2009, 18:13:43 pm
Момичета,успях и аз да подам документи  :lol: и съм номер 1309!!!!С тубарен фактор съм и ми взеха копие от епикризите,придружени с оперативните листове,спермограма,хормони,копие от личните карти на двамата и епикриза от клиниката,в която ще правя инвитрото.Не ми казаха обаче след колко време ще ми дадат отговор.
Успех на всички и дано скоро имаме резултат  :lol:
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: yanica в Април 27, 2009, 19:10:28 pm
me4kata, успех и по скорошно одобряване.искам да те попитам на оперативните листове написа ли вярно с оригинала и подпис.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Мецани в Април 27, 2009, 19:40:04 pm
yanica ,не не съм се подписвала на оперативните листове,а и не ме накараха да го направя.Подписи и ВО само на копията от личните карти сме писали.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: yanica в Април 27, 2009, 20:02:02 pm
благодаря ти! и аз така но си мислих дали трябва
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Stani81 в Април 28, 2009, 13:40:28 pm
Задължителни ли са тези оперативни листове?Аз имам само двете епикризи от двете операции от извънматочна бременност,при които са ми премахнати тръбите.Трябва ли да ходя до гинекологията да си търся тези оперативни листове?Никой не ми е давал такива неща при изписването.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Мецани в Април 28, 2009, 18:36:50 pm
Stani81,мисля че епикризите са важни.Аз си пазех оперативните листове и реших да ги приложим към епикризите.Даже жената,при която си подадох документите ги погледна леко учудено.Не се затормозявай излишно,миличка  :lol: Успех!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: StefiZ в Април 28, 2009, 21:40:29 pm
Задължителни ли са тези оперативни листове?Аз имам само двете епикризи от двете операции от извънматочна бременност,при които са ми премахнати тръбите.Трябва ли да ходя до гинекологията да си търся тези оперативни листове?Никой не ми е давал такива неща при изписването.

Трябва да приложиш епикриза, такава задължително са ти дали подписана и подпечата от болницата.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Stani81 в Април 28, 2009, 23:43:57 pm
Благодаря ви момичета незнаете колко много ми помагате!Учудих се,защото епикризи си имам,но такива оперативни листове не са ми давали и се притесних малко.Всеки ден чета какво се обсъжда тук във форума и през ден,през два току излезе нещо ново или някакво ново изискване.Благодаря Ви че Ви има!Чакам с нетърпение скоро да започнем да четем и добри новини.Дано първите момичета,които са подали документите да започнат да се хвалят с добри новини.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: *Snow-white* в Април 29, 2009, 12:44:38 pm
Искам да питам момичетата, които са при д-р Стаменов - опитвам се от няколко дни да се обадя на Силвия за подготовка на документи за фонда на 02/9655728. Обаче или дава заето, или свободно и никой не вдига. Да не би да отговаря на друг тел.?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Vali :) в Април 29, 2009, 12:59:47 pm
Тези дни май клиниката не работеше.Нещо за семинар се готвеха.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: krassita в Април 29, 2009, 13:53:50 pm
Клиниката си работи, бях там и в събота, и вчера, и утре пак съм там. Стаята на Силвия обаче беше заключена вчера и нея я нямаше. Попитай секретарките горе, може би просто Силвия е в отпуска или болнични в момента.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: *Snow-white* в Април 29, 2009, 16:15:35 pm
Пак да питам - ние сме с тубарен женски фактор, последната ни спермограма е от м.09/2008г от КИРМ Плевен. Ще свърши ли работа или да правим нова? И някои момичета пишат, че са приложили резултати от цветна снимка - самата цветна снимка ли се прилага, разчитането към нея или и двете?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Eфирче в Април 29, 2009, 17:09:13 pm
Пак да питам - ние сме с тубарен женски фактор, последната ни спермограма е от м.09/2008г от КИРМ Плевен. Ще свърши ли работа или да правим нова? И някои момичета пишат, че са приложили резултати от цветна снимка - самата цветна снимка ли се прилага, разчитането към нея или и двете?
Щом ще кандидатствате с тубарен фактор , спермограмата е излишна, според правилника, иначе важи.
Освен ако не е налице и мъжки фактор.
Документа от разчитането ще трябва да се приложи или в оригинал или копие-Вярно с оригинала, подпис и печат от там където си я правила.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: silvanchence в Април 29, 2009, 17:14:08 pm
Подадохме и ние сутринта документите, на мен и на сестра ми, с номера 1392 и 1393 са.Кога се очаква отговор, ние ли трябва да си звъним да питаме.

Притеснява ме само, че едната спермограма, от Репробиомед е без печат, ще има ли проблем нещо.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: *Snow-white* в Април 29, 2009, 17:24:11 pm
Пак да питам - ние сме с тубарен женски фактор, последната ни спермограма е от м.09/2008г от КИРМ Плевен. Ще свърши ли работа или да правим нова? И някои момичета пишат, че са приложили резултати от цветна снимка - самата цветна снимка ли се прилага, разчитането към нея или и двете?
Щом ще кандидатствате с тубарен фактор , спермограмата е излишна, според правилника, иначе важи.
Освен ако не е налице и мъжки фактор.
Документа от разчитането ще трябва да се приложи или в оригинал или копие-Вярно с оригинала, подпис и печат от там където си я правила.
Ами чета момичетата с тубарен фактор и спермограми са  прилагали и затова попитах. А документа от разчитането си има подпис и печат на оригинала. Смятам да дам копие, то също ли трябва да е с подпис и печат от болницата, където съм правила ЦС?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Stani81 в Април 29, 2009, 17:37:26 pm
Аз също имам подобен въпрос.Не ми се дават оригиналните епикризи.Трябва ли като ги преснимам да отида в гинекологията да ми поставят печат и подпис ярно с оригинала?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Eфирче в Април 29, 2009, 17:39:30 pm
*Snow-white* , това което ти пиша , това пише в правилника.
Ето тук си направих труда да детайлизирам необходимите извадки, защото забелязах, че в комплектите се прилагат нерегламентирани изследвания,които са излишен разход на време и пари:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=35683.0
Да , копието трябва да е заверено в клиниката където са ти правили ЦС(подпис и печат задължително! :wink:). :)
Пазете си оригиналите!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Мецани в Април 29, 2009, 18:56:43 pm
Stani81,оригиналите от епикризите трябва да бъдат в пациента,така че си ги поискай обратно и ги пази, и навсякъде давай само копия.
*Snow-white* ,и аз съм с тубарен фактор,бях приложила към документите си и спермограмата на мъжа ми и съответно така ги подадох и така ги приеха.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: bori_qna в Април 29, 2009, 20:09:11 pm
Здравейте, днес след обед попадох документи и бях с номер 1426, попитах кога да чакам да ми се обадят, но госпожата ми отговори, че не знае. Според вас след около колко месеца се очакват отговорите от Фонда? Искрено се надявам да е по-скоро!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: tzveta80 в Април 30, 2009, 09:10:57 am
След 4-5 месеца,тъй като още не са почнали да разгеждат.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: StefiZ в Април 30, 2009, 10:33:18 am
След 4-5 месеца,тъй като още не са почнали да разгеждат.

Момичета, моля ви, заковала съм тема в началото на този подфорум, където пиша актуална инфирмация, четете и не пишете неверни неща, защото така всички се объркват.
А аз нямам възможност да съм постоянно във форума и да пиша едно и също нещо по 4 пъти.

Молби се разглеждат от началото на месеца, вече има и одобрени.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: slantze37 в Април 30, 2009, 11:10:13 am
А така Стефи че ние май почнахме да се самонавиваме!БЛАГОДАРИМ ТИ ЗА ИНФОТО И ТОВА Е НАЙ_МАЛКОТО ЗА КОЕТО ТРЯБВА ДА БЛАГОДАРИМ!Я,се стегнете бе девойки видяхте ли първите резултати са налице!Айде не остана-УСПЕХ на всички!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: silvanchence в Април 30, 2009, 13:01:55 pm
На епикризите на сестра ми за двете извънматочни не сме дложили подпис и печат от болницата, ще ни ги върнат ли, какво мислите.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: StefiZ в Април 30, 2009, 13:21:48 pm
сложете подпис и печат, иначе документа е неофициален.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: silvanchence в Април 30, 2009, 14:53:21 pm
Но ние вече ги подадохме, какво да правим, ще ги върнат ли според вас.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Мецани в Април 30, 2009, 15:18:30 pm
Защо трябва да има подспис и печат на копието от епикризата?Нали го преснимаш с подпис и печат!За изследванията о.к,за копията на личните карти - така се прави,но за епикризата ...?Плюс това аз ги подадох вече и жената ги прие копията без допълнителен печат и попис.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Eфирче в Април 30, 2009, 16:22:08 pm
Жената , която приема документите не е юрист, а просто служител.
Когато на първи етап документите ви минат през юрист, това е негова работа да провери, дали всичко е юридически издържано.
Едно копие и сто такива , са си просто копия , а не документи.
Написаното- "Вярно с оригинала!",подписано и подпечатано от съответната клиника или институция,  превръща това копие в официален документ, потвърдено от първа инстанция.
И с този документ, вие доказвате нещо пред държавна институция.
Такава е логиката.
Ако не сте го направили , в по-късен етап, най-вероятно ще ви потърсят да го коригирате.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: ketti в Април 30, 2009, 17:17:26 pm
Току-що казаха по новините на Радио 1, следното:"Във фонд за ин-витро подпомагане са подадени над хиляда и триста/ не запомних точната цифра/ молби.Около 530 са разгледани, като 75 от тях вече имали становище и от тях са одобрени 90 процента.Щели да се обадят на одобрените в началото на май."
Ако имате възможност да слушате радио, новините май ги повтарят на всеки кръгъл час.Не съм сигурна дали запомних всичко.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: KRISTI в Април 30, 2009, 17:45:16 pm
В крайна сметка колко са действително разгледаните молби?Някъде тук /или в друга тема беше/ прочетох, че са прегледани 75 молби, после пък 530  8O 8O 8O
Твърде голяма е разликата. Пък и нали хората са написали, че на месец ще преглеждат между 200 и 400 комплекта документи...
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: мерилин в Април 30, 2009, 17:59:50 pm
Така както аз го разбрах прегледани са 530,а 75 вече имат становище,т.е.одобрени или неодобрени.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: KRISTI в Април 30, 2009, 18:06:16 pm
Ами дано, Мерилин. Че иначе ще трябва доста да си почакаме...
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Мецани в Април 30, 2009, 19:22:56 pm
В правилника пише ,че единствено на личните карти се пише Вярно с оригинала и трябва да се поставят подписите на лицата.На изследванията трябва подпис и печат от лицензирана лаборатория.Нищо друго не пише като изискване за копие на епикризата.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Eфирче в Май 01, 2009, 05:08:59 am
В правилника пише ,че единствено на личните карти се пише Вярно с оригинала и трябва да се поставят подписите на лицата.На изследванията трябва подпис и печат от лицензирана лаборатория.Нищо друго не пише като изискване за копие на епикризата.
Оказва се, че над този Правилник има други общовалидни юридически правила,които превръщат едно копие в документ.
Аз реагирах точно като теб, неотдавна.Консултирах се, имах пропуски в информираността си. :wink:
В крайна сметка всичко е в ръцете на проверяващия.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: ketti в Май 01, 2009, 14:33:50 pm
Написаното от мен по-горе, всъщност е това.От тук най-вероятно е взета информацията.
http://www.mh.government.bg/News.aspx?lang=bg-BG&newsid=2355&home=true
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: cream в Май 01, 2009, 17:01:18 pm
Подадох документите във Фонда на 28.4 и съм с номер 1355. Кандидатстваме само с тубарен фактор, въпреки че според последната спермограма имаме и мъжки. Приложих копие от коментара на цветната ми снимка, но не беше заверен. От Надежда ми казаха да го заверя аз с ВО+подпис /ЦС не е правена при тях/. Между другото от хормоните нямах естрадиол, но ми казаха, че не е задължително. Дано всичко да е наред и да не се забавим, заради неточни документи.
Успех на всички!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: tzveta80 в Май 02, 2009, 14:29:10 pm
След 4-5 месеца,тъй като още не са почнали да разгеждат.
ОфИЦИАЛНО СЕ ИЗВИНЯВАМ.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: havra в Май 07, 2009, 21:23:04 pm
Момичета,помогнете ми.Попълвам декларация за кандидатстване във фонда,какво се пише в графата "индекация съгласно чл.26"
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: мерилин в Май 07, 2009, 21:30:51 pm
Аз също кандидатствах по този член и не си спомням много добре,но мисля,че писах тубарен фактор.Ти не ги ли попълни в клиниката?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: pop4o в Май 07, 2009, 21:34:10 pm
Аз също кандидатствах по този член и не си спомням много добре,но мисля,че писах тубарен фактор.Ти не ги ли попълни в клиниката?
Всъщност всички кандидатстваме по този член  :)
havra , там трябва да напишеш диагнозата или причината поради която кандидатстваш, мъжки фактор, тубарен фактор, ендометриоза или неизяснен фактор. Трябва да е написано на документа който ти издават от клиниката.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: hawra в Май 07, 2009, 21:39:55 pm
Благодаря ви много момичета,а "тубарен" значи ли ако тръбите липсват въобще ?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: мерилин в Май 07, 2009, 21:45:08 pm
Да,означава проблеми с тръбите изобщо.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Мецани в Май 09, 2009, 15:42:01 pm
Няма ли някое момиче да се похвали ,че е одобрена  :lol:
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: evita1717 в Май 11, 2009, 16:56:07 pm
Няма ли някое момиче да се похвали ,че е одобрена  :lol:

И аз това чакам да чуя от някое момиче , но явно още не е потвърдено на никого ... :(
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: rumi 84 в Май 11, 2009, 17:35:02 pm
Аз мисля утре да звана да попитам в фонда да видим какво ще ми кажат,Успех на всички момичета,
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: krassita в Май 11, 2009, 18:00:17 pm
Аз съм в първите 60 номера, никой не ми се е обадил още. Ще пиша като се обадят.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: minahadji в Май 11, 2009, 20:22:35 pm
И аз съм от първите подали документи на 01 Април - 68. Все още ни дума, ни вопъл, ни стон от фонда. А и не се досещам за някакъв прозрачен начин за проверка на стауса.
По телефона отказват да дават всякаква информация, а все пак се касае за солидна сума, която двойката трябва да задели отново.
В края на седмицата започвам стимулация и съм объркана като пиле в калчища.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Мецани в Май 11, 2009, 21:04:40 pm
Момичета,прочетох в бг мама,че във вторник(т.е. утре) щели да дадат заповедите от МЗ за започване на инвитро опитите на първите удобрени,но доколко е вярна тази информация - незнам.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: minahadji в Май 11, 2009, 21:08:52 pm
Дано да е вярно, защото сме подложени на достатъчно голям стрес, финансови несгоди и липса на информация.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: mini в Май 14, 2009, 00:04:55 am
утре сутрин по Тази сутрин ще покажат първато одобрено семейство за процедура
Успех на всички и много детски усмивки да огреят домовете на кандидатстващите
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Vali :) в Май 14, 2009, 01:34:57 am
Речено,сторено.
Браво на фонда и всички работещи за него.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: darilka в Май 15, 2009, 02:11:34 am
утре сутрин по Тази сутрин ще покажат първато одобрено семейство за процедура
Успех на всички и много детски усмивки да огреят домовете на кандидатстващите

Мини, благодаря за хубавата новина. Ще гледаме!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: madlen в Май 15, 2009, 12:17:33 pm
darilka, заповядай, това е линка за предаването по btv:  http://www.btv.bg/videos/broadcast_video.pcgi
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: silvi 35 в Юни 02, 2009, 22:55:20 pm
Момичета,някой знае ли до кой номер са стигнали? Има ли момичета, които вече ще започнат процедури след като са одобрени?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: miletka77 в Юни 02, 2009, 23:19:19 pm
аз току що се прибирам по Софиа и сьм номер 2554  и ми казаха,че ще сьм готова кьм есента.много бавно вьрвят.Успех на всички и тьрпение
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: kotana в Юни 02, 2009, 23:35:55 pm
аз току що се прибирам по Софиа и сьм номер 2554  и ми казаха,че ще сьм готова кьм есента.много бавно вьрвят.Успех на всички и тьрпение

напротив - опитват се да наваксат и действат с пълна сила за нас  :wink: . не губете търпение и по-спокойно - ще дойде и нашия ред /и аз съм с доста голям номер  :?, но ще си чакаме/. към миналия вторник стефи писа, че са одобрени до 400 номер. от тук нататък ще се опитват да разглеждат по 400 молби, така, че в твоя случай miletka77 до 5 месеца може би ще имаш отговор. въоръжи се с търпение и ако това ти е единствената алтернатива /да чакаш/ просто си ги изживей щастливо /с мъжът ти - правейки опити/ - а пък току виж чудото станало и по-рано  preggo. аз искрено се надявам, че догодина ще има много родени бебета  :)
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Ники в Юни 09, 2009, 21:00:53 pm
Здравейте,
Имам едно въпросче относно документите :D
На Декларацията, която се подписва, че партньора(мъжа ми) не е поставен под запрещение най-отдолу пише: Име и подпис на жената. Така се получава, че и за двамата се подипсва от жената.
Не трябва ли от мъжа да се подписва? Свалих декларацийте от сайта на Министреството.
Сигурно въпроса е тъп, ама ще пращам документите с куриер, та да не ги върнат заради това :oops:
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: мерилин в Юни 09, 2009, 21:04:19 pm
Ох,не си спомням много добре,ама мисля,че и двамата се разписвахме.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: shokolad_7 в Юни 09, 2009, 21:04:38 pm
   
   Има грешка във формуляра. Трябва да е ...... на партньора.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Ники в Юни 09, 2009, 21:13:22 pm
   
   Има грешка във формуляра. Трябва да е ...... на партньора.
:bighug:
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Раши в Юни 12, 2009, 18:30:23 pm
Момичета, аз още не съм подавала документи. Как  мислите? Имам ли шанс изобщо като сме само с мъжки фактор и 3 инсеминации?

Мерси много :)
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Velka в Юни 12, 2009, 19:30:40 pm
Момичета, аз още не съм подавала документи. Как  мислите? Имам ли шанс изобщо като сме само с мъжки фактор и 3 инсеминации?

Мерси много :)
                                                                            Да можеш, да кандидатстваш с мъжки фактор.Разбира се че имаш шанс.Аз също кандидатствах с мъжки фактор. :D
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Velka в Юли 11, 2009, 20:53:07 pm
Момичета, аз още не съм подавала документи. Как  мислите? Имам ли шанс изобщо като сме само с мъжки фактор и 3 инсеминации?

Мерси много :)
                                                                            Да можеш, да кандидатстваш с мъжки фактор.Разбира се че имаш шанс.Аз също кандидатствах с мъжки фактор. :D
  Вчера си взех заповедта.  :P
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: nimika в Юли 11, 2009, 22:37:44 pm
Момичета, аз още не съм подавала документи. Как  мислите? Имам ли шанс изобщо като сме само с мъжки фактор и 3 инсеминации?

Мерси много :)
Вече са ти отговорили ,но 4 инсета се изискват при кандидатстване  с неизяснен стерилитет.
При мъжки фактор  съответно са упоменати критериите ,на които трябва да се отговаря.В клиниката би трябвало да знаят с кои фактор е подходящо да кандидатстваш.Успех!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: ddaannii1974 в Август 22, 2009, 21:41:06 pm
момичета каква спермограма трябва при неязаснен стерилитет обикновенна или разширена
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: pop4o в Август 23, 2009, 10:55:05 am
момичета каква спермограма трябва при неязаснен стерилитет обикновенна или разширена
Обикновенна.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: ddaannii1974 в Август 23, 2009, 20:54:11 pm
попчо  благодаря  момичета хормоните всичките ли трябват или само fsh
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Цеци в Август 23, 2009, 21:00:11 pm
Само ФСХ.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: tita_d в Септември 08, 2009, 14:46:00 pm
Момичета,документите лично от двойката ли се подават или може някой друг.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Chares в Септември 08, 2009, 15:00:11 pm
Партньора не е задължително да ходи.Аз ходих сама.А като се замисля....на много места четох,че са изпращали документи по куриер и са им са обаждали да им кажат входящият номер,така че най-вероятно може да ги подаде и друг,но за по-сигурно се обади във фонда.Успех!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: silvanchence в Септември 08, 2009, 16:06:05 pm
Аз подадох и моите, и на сестра ми заедно.
Това беше през април, питай по телефона за по-точен отговор.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: cofee lungo в Септември 08, 2009, 19:03:34 pm
Момичета,документите лично от двойката ли се подават или може някой друг.
Аз ги изпратих по Еконт, на следващият ден се обадих по телефона и ми казаха номера. Бях си платила на куриера да ми върне входящият номер, но нямах търпение и затова звъннах, в крайна сметка си получих и входящият номер няколко часа по-късно.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: tita_d в Септември 09, 2009, 09:41:44 am
Може ли да ми кажете какво точно да пратя! Проблемът е в мен  - аз съм без тръби. Имаме 4-те хормона за мен и спермограма на мъжът ми, документите от клиника, цв. снимка и лапароскопски протокол. Четох че се правили и копия.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: StefiZ в Септември 09, 2009, 10:24:25 am
Здравей,
клиниката трябва да ти подготви Етапна епикриза, към нея се прилагат цв. снимка с разчитане, която доказва липсата на тръби или тяхната непроходимост, лапароскопия, или друг документ който имаш, доказващ диагнозата. ФСХ хормона и спермограма на съпруга. Документите могат да бъдат копия, но на тях да пише - вярно с оригинала, подпис.
Това е медицинската част, другото са декларации по образец, които от клиниката ще ти дадат да попълниш и подпишеш, копия от личните карти отново заверени - вярно с оригинала...
успех!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: tita_d в Септември 12, 2009, 15:33:03 pm
Момичета, какво се пише в заявлението за индикация по чл.26 - имам двустранно отстранени тръби/всъщност едната е клампирана а другата липсва/?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Chares в Септември 14, 2009, 10:50:18 am
Здравей Тita_d.Пише се "тубарен стерилитет"
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: petqst в Септември 14, 2009, 11:32:46 am
Здравейте, момичета!
И аз се включвам към вашата група.
При нас се установи мъжки фактор и док. ме посъветва да подам документи. Тази седмица ще ходя до Селена, да видим какво още ще ни трябва.
Искам да попитам, ние имаме само една спермограма от спец. клиника, от вчера, ще ни трябва ли и втора такава?
Благодаря Ви предварително!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Chares в Септември 14, 2009, 13:52:21 pm
Копирам това от правилника/т.2 е стерилитет, свързан с мъжки фактор/:"б) за индикации по чл. 26, ал. 1, т. 2 - документи от извършването на два или повече спермални анализа с най-малко един месец между тях в повече от едно лечебно заведение, получило разрешение по чл. 131, ал. 1 от Закона за здравето, последният от които е извършен преди не по-повече една година преди подаване на заявлението; ползват се критериите на Световната здравна организация (СЗО) за нормоспермия, като е желателно поне едно от изследванията да е с морфология, оценена по стриктните критерии на Крюгер;".Т.е.доколкото аз го разбирам трябват ви две от различни клиники/или лаборатории които имат разрешение/,с разлика м/у тях най-малко един месец.Успех!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: ra40 в Септември 14, 2009, 14:00:41 pm
Здравейте,току що се регистрирах и съжалявам,че ще досадя с няколко въпроса,но ще се радвам да получа отговор1 Предполагам знаете,че много общини отделиха собствени фондове за подпомагане на двойки желаещи бебе!? Въпросът ми е в правилника на националния фонд има ли условие двойките ,които кандидатстват да са минали поне една процедура Инвитро до момента за да получат финансова помощ?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: бясна луноходка в Септември 14, 2009, 14:04:06 pm
Не,няма такова условие.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: ra40 в Септември 14, 2009, 14:08:27 pm
За жалост в Бургас такова условие е залегнало в проектаза правилника на фонад и ако имате инфо дали при неговото обсъждане е учствал и представител от някоя организация? Може би нямате представа,но много ме дразни това условие още повече че не виждам никакъв смисъл от него?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: бясна луноходка в Септември 14, 2009, 14:11:52 pm
Ти в кой фонд искаш да кандидатсваш ,нещо не разбирам въпроса ти.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: petqst в Септември 23, 2009, 17:19:11 pm
Здравейте, момичета!
Аз днес си пуснах документите по куриер! :D
Утре ще чакам да ми върнат номера с който са ги приели!
Ще докладвам!
Успех на всички!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: petqst в Септември 24, 2009, 12:16:30 pm
 :D Обадиха ми се от фонда - вх.№4163/24,09,09г. :D
Остава чакането! :D
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Iskra Dimitrova в Ноември 05, 2009, 12:11:34 pm
Ето ме и мене най накрая с входящо номерче 47*0 с дата 05.11.2009г.
 Еми сега само дано чакането мине по леко  :lol:,но поне знам че се придвижваме.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: petqst в Ноември 05, 2009, 13:04:40 pm
Браво, Исе!
Ще си чакаме спокойно - колкото толкова, все пак сме с една крачка по-напред  :D
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: rtfrtf в Ноември 20, 2009, 16:48:41 pm
Извинявам се за откачените въпроси-сценарии, в поредната "лудост" съм, предизвикана от поредния шок.

Въпрос първи: Докога се приемат документи във фонда?
а) До края на календарната 2009 г. (понеже всяка година ще се отпускат средства)
б) До 31.03.2010 г. (понеже Фондът работи от 01.04.2009)
в) Докато има пари
г) Докато наредбата за следваща година не го отмени.

Въпрос - сценарий номер две: Какво се предприема при започнал опит със заповед от Фонда, ако поради някаква причина мъжът не е в състояние в деня на пункцията да даде материал?
а) Ползват се донорски сперматозоиди, като лекарският екип е уведомен предварително, за да се подготви.
б) Процедурата се прекратява, опитът се счита за неуспешен и жената може да кандидатства за нов опит, който вече ще е втори или трети, със същия или друг партньор.
Възможни причини за невъзможност на мъжа да даде материал:
* Разделили са се с партньорката
* Той подхожда безотговорно и отказва да даде материал
* Заминал е в командировка в страната или чужбина, следствие авария, катаклизъм, природно бедствие (Например спасява затрупани хора от земетресение в съседна Турция).
* Хоспитализиран е за операция, хемодиализа, на системи, за трансплантация...
* Влязъл е в затвора следствие влязла присъда в действие и е осъден на строг тъмничен затвор.
* Починал е.
* Материалът, в деня на пункцията, е негоден.

Пак се извинявам за сценариите и затова, че искам решения наготово и ако тези неща вече са дискутирани. Дано "лудостта" ми е прилично извинение.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: glezenka в Ноември 20, 2009, 17:04:04 pm
Въпрос първи: Докога се приемат документи във фонда?
Правителството обеща, че ще се отпускат целево средства, за всеки опит на одобрените 400 двойки на месец, така че няма причина да спира подаването на нови молби.
Въпрос - сценарий номер две: Какво се предприема при започнал опит със заповед от Фонда, ако поради някаква причина мъжът не е в състояние в деня на пункцията да даде материал?
В друга тема, бях чела за подобен случай и там опита се считаше за неуспешен.
Възможни причини за невъзможност на мъжа да даде материал:...
Да всичко е възможно по принцип, но си много песимистично настроена. Не трябва да се мисли за лошото. Успокой се малко и не полудявай безпричинно! Всичко ще е наред!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: plumeria в Ноември 20, 2009, 17:30:57 pm
rtfrtf, извинявай, виждам, че си притеснена и не искам да се отнасям несериозно към въпросите ти, но с тези "сценарии" наистина ме развесели  :D

Въпрос първи: Докога се приемат документи във фонда?

Докато кажат, че спират да приемат, а засега никой не е казал такова нещо.
Всички много се надяваме, това да продължи да бъде един непрекъснат процес.


Въпрос - сценарий номер две: Какво се предприема при започнал опит със заповед от Фонда, ако поради някаква причина мъжът не е в състояние в деня на пункцията да даде материал?

Много заплетен казус си създала тук... Явно нямаш предвид случая, когато държиш само и единствено на един мъж - този, с който си подала документи във фонда, дори ако той е в затвора или спасява хора в Турция  :D (ей, какво въображение имаш..!)

Ако бебето ти е от донор, не вярвам хората от Фонда да те накарат да го върнеш, само защото не отговаря на подадените документи  osi_9  Но се съмнявам, че с лекарите ще се разбереш за такава светкавична промяна. Процедура с донорски материал не се прави "от днес за утре".

Предполагам, че момичетата, които са по-компетентни по въпроса, ще ти отговорят тук, но все пак, коментирай го най-вече с лекаря, който ще ти провежда процедурата.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: little_rabbit в Ноември 20, 2009, 19:10:54 pm
А защо не: замразявате яйцеклетките и опитът се счита за неуспешен, защото бременност няма в рамките на ин витро цикъла.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Laura81 в Ноември 24, 2009, 19:21:48 pm
Моми4ета знаете ли дали спермограма от клиника Афродита се приема от фонда?Благодаря ви! :)
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: бина в Ноември 24, 2009, 20:54:27 pm
Не съм на 100% сигурна но нали все пак е специализирана в ин витро процедурите и би трябвало да се приема.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Laura81 в Ноември 24, 2009, 21:48:45 pm
Благодаря ти бина! :)
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: pepssi в Ноември 25, 2009, 14:42:35 pm
Подадох документи във Фонда за втори път,звънях днес да питам за Вх.№ 4925 от 23.11.09 г. Остава да чакаме. Успех на всички! :)
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Lailah в Ноември 27, 2009, 11:28:14 am
Имам едно въпросче момичета  :oops: Някоя от вас която да е кандидатствала с диагноза ЛУФ  :oops: какво е било приложено в документите и дали е одобрена?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Proletina в Ноември 27, 2009, 11:46:58 am
Здравейте сега си попълвам документите за фонда,бихте ли ми казали спермограмата дали има значение в коя клиника е правена?В смисъл може ли да се направи в друга клиника,а не в тази в която сме избрали?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: petqst в Ноември 27, 2009, 11:50:02 am
Няма значение от коя клиника е, стига да е одобрена!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: megito78 в Декември 01, 2009, 13:21:48 pm
Здравейте и от мен,за съжаление и аз имам вече имам само един шанс след извънматочна бременност преди няколко дни и той е инвитро.Имам една запушена тръба и другата премахната след извънматочната бременност.Въпросите са ми много.Първо мога ли да кандидатствам към фонда,първо час ли трябва да си запиша за преглед в избраната от мен клиника,имаме спермограма правена преди 1 година и 4 мес.в Майчин дом в София,където ми правиха лапароскопията тя важи ли,мъжа ми какви изследвания трябва да си направи?Благодаря ви предварително.Дано всички тук се сдобием с дългоочакваните бебчета и то скоро.Пожелавам ни го от цялото си сърце и душа.Нека бог да е с нас и да изпълни най съкровенната ни мечта.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Laura81 в Декември 01, 2009, 13:41:33 pm
Здравейте и от мен,за съжаление и аз имам вече имам само един шанс след извънматочна бременност преди няколко дни и той е инвитро.Имам една запушена тръба и другата премахната след извънматочната бременност.Въпросите са ми много.Първо мога ли да кандидатствам към фонда,първо час ли трябва да си запиша за преглед в избраната от мен клиника,имаме спермограма правена преди 1 година и 4 мес.в Майчин дом в София,където ми правиха лапароскопията тя важи ли,мъжа ми какви изследвания трябва да си направи?Благодаря ви предварително.Дано всички тук се сдобием с дългоочакваните бебчета и то скоро.Пожелавам ни го от цялото си сърце и душа.Нека бог да е с нас и да изпълни най съкровенната ни мечта.
Виж в тази тема за документите, http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=35459.0    а за другото по добре говори с лекаря си или с 4овека които оформя документите в клиниката,аз за моите не съм говорила с доки,а направо с Силвия"малинов"тя там ги подготвя.
Успех ти желая :)
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Chares в Декември 01, 2009, 15:51:33 pm
Здравейте и от мен,за съжаление и аз имам вече имам само един шанс след извънматочна бременност преди няколко дни и той е инвитро.Имам една запушена тръба и другата премахната след извънматочната бременност.Въпросите са ми много.Първо мога ли да кандидатствам към фонда,първо час ли трябва да си запиша за преглед в избраната от мен клиника,имаме спермограма правена преди 1 година и 4 мес.в Майчин дом в София,където ми правиха лапароскопията тя важи ли,мъжа ми какви изследвания трябва да си направи?Благодаря ви предварително.Дано всички тук се сдобием с дългоочакваните бебчета и то скоро.Пожелавам ни го от цялото си сърце и душа.Нека бог да е с нас и да изпълни най съкровенната ни мечта.
Съжалявам за това,което ти се е случило!Предполагам какво чувстваш в момента/аз съм същият случай-отсранена една тръба след извънматочна и запушена друга/.Най-добре се обърни към някоя от клиниките които работят с фонда,те ще подготвят всичко,което ви е необходимо,т.е.ще ви направят изследванията,които трябва да се приложат към документите за кандидатстване.Laura81 ти е дала полезен линк,там е написано всичко.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: megito78 в Декември 01, 2009, 16:11:23 pm
Chares,благодаря ти за отговора.Ти кандидатсва ли за фонда и ако да какви документи ти искаха?Благодаря предварително.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: *слонче* в Декември 01, 2009, 16:52:36 pm
Chares,благодаря ти за отговора.Ти кандидатсва ли за фонда и ако да какви документи ти искаха?Благодаря предварително.
в клиниките по стерилитет знаят какви документи са необходими. в закованата тема има цялата информация, ако не в правилника за дейноста на фонда е записано. запиши си час и след прегледи, хормони и необходимите изследвания ще ти ги подготвят. успех и дано да успеете от първия опит. :)
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Laura81 в Декември 01, 2009, 19:33:41 pm
Здравейте и от мен,за съжаление и аз имам вече имам само един шанс след извънматочна бременност преди няколко дни и той е инвитро.Имам една запушена тръба и другата премахната след извънматочната бременност.Въпросите са ми много.Първо мога ли да кандидатствам към фонда,първо час ли трябва да си запиша за преглед в избраната от мен клиника,имаме спермограма правена преди 1 година и 4 мес.в Майчин дом в София,където ми правиха лапароскопията тя важи ли,мъжа ми какви изследвания трябва да си направи?Благодаря ви предварително.Дано всички тук се сдобием с дългоочакваните бебчета и то скоро.Пожелавам ни го от цялото си сърце и душа.Нека бог да е с нас и да изпълни най съкровенната ни мечта.
Виж в тази тема за документите, http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=35459.0    а за другото по добре говори с лекаря си или с 4овека които оформя документите в клиниката,аз за моите не съм говорила с доки,а направо с Силвия"малинов"тя там ги подготвя.
Успех ти желая :)

Само да поясни ,4е 4овека в дадената клиника,които оформя документите не ги подготвя сам ,а го прави с лекаря!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Chares в Декември 02, 2009, 11:52:45 am
Chares,благодаря ти за отговора.Ти кандидатсва ли за фонда и ако да какви документи ти искаха?Благодаря предварително.
Днес си взех заповедта :D.Към документите,които ти дават от клиниката,която сте избрали/после може да я смените/да попълните двамата с партньора,приложихме копия от:епикризата/от 02.2008г./ след извънматочната и отстраняването на тръбата,цветна снимка/от 04.2009г./за състоянието на другата и изследването на ФСХ.Както са ти казали и другите момичета,в клиниката знаят какво трябва да се приложи.Не се притеснявай!Успех!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: megito78 в Декември 02, 2009, 14:46:00 pm
Ghares,благодаря за информацията.Честито за заповедта и много скоро да ни се похвалиш с :bfp:и  :bori_015: :bori_002:Успех мила,пожелавам ти ги от сърце. :D
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Chares в Декември 03, 2009, 12:00:28 pm
Ghares,благодаря за информацията.Честито за заповедта и много скоро да ни се похвалиш с :bfp:и  :bori_015: :bori_002:Успех мила,пожелавам ти ги от сърце. :D
Благодаря и да ти се връща! :D
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Vikesata в Януари 19, 2010, 11:40:43 am
Здравейте момичета, от днес се вклчвам и аз в темата.....дали за 2010 година има някакви дати за подаване на документите или няма? И...можете ли да ми препоръчате клиника в София, към която да се обърна, за да ми подготви документите? или доктор....защото моя не се занимава с това....моят проблем май ще се окаже липсата на овулация...
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: мерилин в Януари 19, 2010, 12:16:35 pm
Здравей!
Няма никакъв срок за подаване на документи.Подават се през цялата година.Щом те интересуват клиники в София разгледай по-долу сайтовете  на три от тях.Те са няколко в София,но посещението на други клиники според мен е губене на време.
http://www.ivf.bg/ (http://www.ivf.bg/)
http://www.invitro-bg.com/ (http://www.invitro-bg.com/)
http://www.ivf-bg.com/
Ако има нещо питай!УСПЕХ!!!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Vikesata в Януари 19, 2010, 12:56:00 pm
мерилин, благодаря ти много за бързия отговор, сега ще ги разгледам....
и трите клиники дават надежди, а като разгледах и друга тема във форума май повечето са се насочили или към "Щерев", или към "Малинов".
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: tina799 в Февруари 04, 2010, 10:57:49 am
искам да попитам дали може документите да се подадат преди първичният ми преглед в кл.Малинов във фонда?  Май месец ми е прегледа. Последните ми изследвания са правени в ПАГ"Света София"-София през месец април 2009г.?
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: petqst в Февруари 04, 2010, 11:41:19 am
Тина, моят час също е за май месец, а документите си подадох още през септември.
Успех!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: MilenaT в Февруари 10, 2010, 22:03:09 pm
Момичета, няой има ли представа кои са лицензираните лаборатории за спермограма?Необходими са ни две , с интервал поне месец, в две различни лаборатории, но лицензирани.Оказа се че Цибалаб не са, Кандиларов също.
Ние първата я правихме в клиниката на Д-р Владимиров.Ноза втората не знам къде?
Благодаря ви :)
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: pop4o в Февруари 10, 2010, 22:10:12 pm
Момичета, няой има ли представа кои са лицензираните лаборатории за спермограма?Необходими са ни две , с интервал поне месец, в две различни лаборатории, но лицензирани.Оказа се че Цибалаб не са, Кандиларов също.
Ние първата я правихме в клиниката на Д-р Владимиров.Ноза втората не знам къде?

Щерев, Малинов и сигурно във всички клиники които работят с фонда, има ги в закованата тема.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: shanoar в Февруари 11, 2010, 11:20:24 am
Милена Т, грешката ти е че търсиш лаборатории, а трябва да търсиш лечебни заведения лицензирани за тази дейност. Дано съм ти помогнала-всички клиники по стерилитет, също и например Майчин дом и т.н.т., в които имат лаборатории, които извършват тази дейност.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: MilenaT в Февруари 11, 2010, 20:49:05 pm
Благодаря момичета :bighug:
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: desinka71 в Март 05, 2010, 14:17:26 pm
Втората спермограма я правихме в клиника Тодорови на Скобелев.
Можете ли да ми кажете от къде да си изтегля декларациите за кандидатстване.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: мерилин в Март 05, 2010, 15:32:11 pm
Здравей,desinka71!
Ето от тук можеш да ги изтеглиш:http://www.hapcheto.com/content/център-фонд-за-асистирана-репродукция (http://www.hapcheto.com/content/център-фонд-за-асистирана-репродукция)
Успех!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: desinka71 в Март 05, 2010, 16:15:37 pm
Страшна си!Мотая се от 2 часа.Успех и на теб!
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Мели в Март 05, 2010, 22:05:23 pm
Същата информация може да бъде намерена тук http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=35459.0, тук http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=914&Itemid=30 и тук http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=952&Itemid=23

Целта на информацията, която качваме на сайта и във форума, е да ви улесни, просто трябва да се чете ...
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: таня77 в Март 06, 2010, 09:40:14 am
Здравейте момичета  :).Вчера си подадох документите за 2-ри опит,но нямаше изследвания.Дадоха ми само,че опита е приключил неуспешно,и,че няма промяна в обстоятелствата  :ask:.
Моля ви ако някой е кандидатствал за втори опит,да сподели какви документи подадохте,
Мисля да сменям клиниката,жената от фонда ми каза,че може да стане преди да си получа заповедта.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Velka в Март 06, 2010, 12:38:07 pm
Да няма изследвания защото вече сме одобрени.Сега само ще чакаш да ти дойде реда за новата заповед.Би ли споделила кой номер си?Предварително благодаря, и успех следващият път.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: теди. в Март 06, 2010, 14:19:03 pm
И аз подавах за втори опит и нищо не са ми искали освен епикризата от клиниката. Фонда не иска повторни изследвания, но щом ще сменяш клиниката, може новата клиника да поиска изследвания, които обаче няма да представяш във Фонда. Все пак попитай във Фонда от там ще ти кажат най-точно.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Velka в Март 06, 2010, 14:35:58 pm
Дори и да се сменя клиниката, не е нужно нови изследвания, както споменах ние вече 1 път сме одобрени няма да ни одобряват пак.Просто си чакаме новата заповед,Подава се само епикриза от опита и заявление че няма промяна в обстоятелствата от първото кандидатстване.
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: таня77 в Март 06, 2010, 17:07:46 pm
Благодаря ви  :).Номерът ми е 6274
Титла: Re: кандидатстване за финансиране от Фонда
Публикувано от: Елфи в Март 06, 2010, 17:42:56 pm
Тази тема се дублира по съдържание със закованата в този форум, а и не само с нея. Няма нужда да се пишат едни и същи неща в няколко теми, затова заключвам.