0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте! Реших да споделя моите симптоми от настоящата ми втора бременност. При първата нямаше нищо необичайно - стягане в гърдите, без да са подути или променени по някакъв друг начин, събуждане рано сутрин още по тъмно доста прегладняла, слаби тазови болки и такива ниско долу в корема. Това, което тогава ме усъмни, беше че ми стана лошо при пътуване със самолет, което никога не ми се беше случвало преди. Дадох си сметка, че имам двудневно закъснение и резултатът беше налице - сега е на 2 г. и 8 месеца, сладур голям. Трябва да кажа, че след раждането му и кърменето, което беше 4-5 месеца, продължих да имам капчици кърма при натиск на зърната. След направени изследвания при мамолог и ендокринолог се оказа, че това не е някакво болестно състояние, а по-скоро физиологична особеност, която така и не изчезна с времето.
От няколко месеца започнахме опити за второ бебе. Този месец някак всичко се подреди, имах ясно определима овулация, бяхме много спокойни и това може би спомогна за положителния тест за бременност. Какви бяха този път симптомите още преди закъснението. Сред обичайните - силни стягащи болки в гърдите, отново без промяна в размера и усещането; сърбежи по гърдите и зърната; отново ранно, почти нощно, будене с чувство за непреодолим глад, търпими и постоянни болки ниско в корема и кръста като при разтягане. По-нетипичните симптоми обаче са и по-интересните - кървави корички в носа (имах ги и при първата бременност и то доста често, но след раждането изчезнаха); невероятно силно и неприятно на мирис потене (по два пъти дневно се наложи да се мия, дезодорирам и сменям дрехи, също от предходната бременност не съм имала такова чудо); при влизане в една бензиностанция ми се стори, че вътре смърди непоносимо на цигари и поисках да излезем по-бързо, което някак учуди мъжа ми; при натиск на зърната на гърдите освен типичния за мен млекообразен и бял на цвят секрет, се появи зластиста коластра! Това последното просто ме закова - три дни преди закъснението бях сигурна, че съм бременна. Попрочетох тук-там и се оказа, че се случва при втори и следващи бременности някои жени да имат коластра още преди да са разбрали, че са бременни.
Оттам нататък - двудневно закъснение, тест с много бледа втора чертичка, а на следващия ден втори тест с ясни две черти.
Успех на всички, желаещи да имат детенце!
Целувки, обич, надежда и късмет на всички
РАННИ ПРИЗНАЦИ НА БРЕМЕННОСТ, ОПИСАНИ ОТ БЪДЕЩИТЕ МАМЧЕТА ОТ ФОРУМА НА БГ.МАМА
■   ЛИПСА НА МЕНСТРУАЦИЯ;
■   ЧУВСТВОТО, ЧЕ “НЕЩО Е СТАНАЛО”;
■   Всички ПМС;
■   Болки в гърдите след овулацията или веднага след зачеването, или от или преди датата, на която трябва да дойде месечния цикъл;
■   Вените на гърдите се виждат ясно и изпъкват;
■   По – “зърнести гърди”;
■   Потъмняване на зърната на гърдите;
■   Набъбнали и “горещи зърна”, възможно е и разраняване, съреж;
■   Уголемяване и набъбване на гърдите;
■   Чувствителност в областта на гърдите и корема;
■   Болки в яйчниците и предменстурални болки;
■   Придърпвания и пробождания в областта на яйчниците и около пъпа, също и разтягане в областта на пъпа;
■   Чувство на лека болка в областта на яйчниците – все едно те режат с хартия отвътре/;
■   Болки в кръста;
■   Болки в гърба;
■   Възможно е след около 8 дни от зачеването да се появи ръждиво зацапване, но може и да няма;
■   Покачване на температурата около 8 дни след зачеването /обикновено около 37/;
■   Понякога безсъние вместо сънливост, както е при повечето жени;
■   Апетит към определени храни и напитки /най – често: кисели краставички, праскови, портокали, чипс, пържени картофки, газирани напитки, бира, тестени закуски/;
■   Гадене и повръщане;
■   Понякога може да се появи или разстройство, или запек;
■   Виене на свят;
■   Понякога болки в слънчевия сплит;
■   Понякога главоболие;
■   Понякога гаденето започва много рано /2-3 дни след овулацията/;
■   Болки и сърбеж на зърната;
■   Бяло течение – понякога жълто – бяло;
■   Газове;
■   Болки в стомаха при ядене;
■   Отслабване през първите 3 месеца /индивидуално при всяка жена/;
■   Понякога непоносимост към цигари, кафе, алкохол и определени храни и миризми;
■   Развиване на силно обоняние;
■   Често уриниране;
■   Слюнкоотделяне;
■   Понякога често кихане /сенна хрема/ и кръвотечение от носа;
■   Болезнено усещане в областта на слабините;
■   Непоносимост към миризми;
■   Бърза умора;
■   Сънливост, отпадналост;
■   Ранно заспиване и ранно ставане /при някои жени късно заспиване и ранно ставане/;
■   Раздразнителност;
■   Апетит към кисело или сладко, или и двете;
■   Усилване на гастритните и колитните болки;
■   Промяна на кожата /от мазна към суха или обратно/, с косата е същото;
■   Бледност, недоспиване, кръгове под очите;
■   Задъхване;
■   Поява на пъпки или обратно – изчезване на пъпките и петънцата, които сте имали дотогава;
■   Липса на апетит – при много жени в първия триместър;
■    Непоносимост към свинско месо, ама не е задължително
■   Изнервеност, раздразнителност, избухливост, рязка смяна на настроения, безпокойство;
■   Сънища с деца;
■   Ниско кръвно и главоболие;
■   Чувство за ситост в началните месеци /”пълен корем”/;
■   Желание за секс;
■   Киселини;
■   Болки в корема когато има чувство за глад;
■   Кървящи венци;
■   Понякога изпотяване или топли вълни;
■   Поява на напречна кафява линия на корема;
■   Оригване….
paulina23, ти направи ли си тест? По-добре направи такъв и опиши твоите симптоми, а не обобщавай какво са писали дотук момичетата, защото много от симптомите, които си написала не са симптоми на РАННА бременост, а на по-напреднала.



Здрасти,днес бях с моя приятел на кафе и си приказвахме какви симптоми и му викам че ще изчакам още 2 дни за тест защото днес ми беше 2-ри ден от закъснението,но като отидох до тоалетна имах малко кръв и се отчаях пак,но сега като се прибрах имах ниакво тъмно кафяво петно даже мислия че не е и кръв пък и не ми е толкова силен цикъла ако мога да го каза цъкал с това тъмно кафяво петно,как да го опиша:много е тъмно кафяво но не е и кръв.Не знам дали да взимам тест ще изчакам да видя дали ще ми дойде като хората цикъла.Кажете вашето мнение какво е???
Paulina23, дано това петно да не е цикъл, но ако се окажеш бременна, е добре да се консултираш с лекар. Кървене или зацапване през ранна бременност може да е признак на прогестеронов недостиг, което води до неуспешна бременност ако не се лекува. Има и други неприятни варианти, така че ако все още се чудиш дали си бременна,най-добре си направи домашен тест. 
*
Темата е статистическа. Моля, не я пълнете с други неща!

Често надниквам в темата. Запис за да е следя  yahoo_33
Здравейте ДАМИ!
С мъжа ми искаме бебче , и правихме опити около половин година, и нищо накрая пуснахме спермограма и се оказа варикоцеле.. Направихме операция, после месец почивка, и след това започнахме отново с опитите. Докторът му беше казал, че резултат най- вероятно след половин година ще има...и както и да е... ние тотално сме изключили възможността нещо да стане.. Но още на 1вия месец като дойде време за М. имах само съвсем леко кафеникаво зацапване и пмс болки.. закъсня ми с 3 дни и направих тест... и оппп две чертички :):) :D :) :D... Все още не мога да повярвам,че се е получило, но съм много щастлива, след два дни направих пак тест и излезна положителен... До момента нямам никакви други симптоми - нито гадене, нито болезнени гърди или напрегнати, нито често пишкане... абсолютно никакви чак ми се струва странно... и  така, чакам  да мине още една седмица и отивам на лекар... Успех на всички дами, и дано по скоро имате резултат!
Честито ATLANTIDA, :D :D :D :D
Повелавам ти лека бременност  :D сигурно си много щастлива.
Хайде дано скоро и ние
*
Силни болки в гърдите и леко отекли , болка ниско долу , общо взето пмс + по-голям апетит
//преди малко разбрах че съм бременна :):):)
Най-сетне и аз влязох в групата :)) Симптомите при мен бяха силно изразени.Още на втория ден след овулацията, се събудих със силна болка в жлезите, и аз незнам как да го обясня, в лявата гърда.Тази болка продължи около 2-3 дни, даже карах мъжа ми да я масажира :)) След 4-тия ден след ову, което продължава и досега, започнах да се събуждам посреднощ, в 3-4-5ч., а по принцип винаги съм си спяла непробудно.На 5-тия ден след ову се разплаках от нищото, а не съм от супер чувствитлните.6-тия ден след ову започнаха ПМС болките в корема, които при мен обикновенно са само като ми дойде за 2-3 часа, странна работа...:)От 7-мия ден след ову се започна подуването и чувствителността на гърдите, което при мен липсва по принцип.На 8-мия ден хванах гъби, а си пия хапчета за имунната система, т.е. нещо става с мен..:)На 11-тия ден след ову чувствах разтягане около пъпа.Вече отдавна знаех, че съм бременна.на 12-ти ден след ову следобед направих тест с чувст. 20, видях го отрицателен и го хвълих в коша.След час, незнам какво ми стана , отидох и извадих теста от боклука и го като се загледах видях 2-ра бледа чертичка, много бледа и мн тънка :).Тогава взех още един тест с чувст. 10 и веднага се появи втората чертичка.Вече бях сигурна, че съм бременна :)) Много съм щастлива :))) Успех и на всички опитващи, дано скоро ви сполети моето щастие  :grouphug:

Здравейте. За първи път пиша тук и се надявам да ми дадете съвет, просто не знам какво да мисля. МЦ трябва да ми дойде на 06 04. Но нещо започнах да се съмнявам Чета тук и по разни други форуми за симптоми и не знам какво да мисля преди няколко дни започна да ме боли коремът високо, малко след това гърдите и те и според мен са по големи и по болезнени и чувствителни особено зърната, от два дни започна коремът да ме боли ниско долу, сякаш ще ми идва, и около пъпа а гаденето е всеки ден и нощ  :( а забравих да спомена че започна да ми се променя и вкуса  и да се събуждам посред нощ глад не чувствам а някаква ситост и пълен стомах мисля че ако хапна нещо ще го повърна с изв. :oops:   
Всеки един момент е още един шанс да се усмихнеш. :)
Здравейте. За първи път пиша тук и се надявам да ми дадете съвет, просто не знам какво да мисля. МЦ трябва да ми дойде на 06 04. Но нещо започнах да се съмнявам Чета тук и по разни други форуми за симптоми и не знам какво да мисля преди няколко дни започна да ме боли коремът високо, малко след това гърдите и те и според мен са по големи и по болезнени и чувствителни особено зърната, от два дни започна коремът да ме боли ниско долу, сякаш ще ми идва, и около пъпа а гаденето е всеки ден и нощ  :( а забравих да спомена че започна да ми се променя и вкуса  и да се събуждам посред нощ глад не чувствам а някаква ситост и пълен стомах мисля че ако хапна нещо ще го повърна с изв. :oops:   
Привет, bobsheto   Има отделна тема за въпроса ти. Заповядай там. Пожелавам ти скорошна бременност!
здравейте да  аз след това я видях за което се извинявам  :oops:
Всеки един момент е още един шанс да се усмихнеш. :)
Здравейте,
Няма да напиша нищо различно, наистина всичко като ПМС+ еднократно завиване на свят, малко киселини. Всеки месец ги имах тези симптоми, като ми идваше  :wink: с една малка разлика, че сега не ми дойде :)
Моите ПМС- болезнени гърди, болки в главата, корема и кръста (ох, май сега повече ме боля кръста), гадене и повишен апетит. Всичко беше налице и сега :)
Здравейте!Нова сам тук и ще споделя симптомите си,защото незнам да се радвам ли или не?!!
Една седмица закаснение, от 2 седмици болки и голямо напрежение в гърдите, от някаде 10дни разстройство, надут корем и болки от време на време, сънливост и цялата се бях подула, киселини, газове веднага след като хапна, за апетит незнам(винаги е бил голям  :wink:)... направих си тест, в 10,10и30 вечерта и излезе положителен(даже 2-рата чертичка беше мнооого силно изразена и удебелена :D )!!! Супер много се зарадвах и на другият ден званнах на гинекологът ми, за да го информирам, че ще го посетя! Всично беше ОК, но той ми каза да направя и сутрешен тест....думите му ме попритесниха и сега незнам да се радвам ли  :( :( :ask: :ask:
Надявам се да е  :bfp:
Доказана е бременността, но само от мене и от тестовете за сега. Смятам, че пак се брои.
- Подути и много болезнени гърди
- Често уриниране
- Раздразнителност
- Аз пък бързо се наспивам, в 6 съм кукуряк  :D
Друго май няма, ако се сетя ще прибавя
Тайно съм надничала и аз тук и сега ако мога да помогна пиша.Нямах никакви симптоми,само ми закъсня,цикъла ми е точен.Иначе си имах класическия ПМС, а гаденето дойде около 5-6 седмици след последния цикъл.Успех на всички! osi_9
Здравейте!

Аз съм нова тук, току-що се регистрирах. Така че се извинявам, ако все още съм недобре ориентирана в сайта.

Бих искала да споделя с вас някои мои симптоми/признаци, като уточнявам, че не съм правила тест и очаквам към 8-9 юни да ми дойде (евентуално):
- болезнени зърна, като преди седмица започнаха и болките в гърдите (дори при затичване, ако съм без сутиен). Усещам гърдите си някакси "топчести", особено от външната страна. Болезнени са при допир и вече ми е трудно да спя по корем.
- болки ниско долу в корема и леко придърпване откъм яйчниците
- склонност към солено и кисело (нямам желание да хапвам сладко, а преди си хапвах, особено течен шоколад, сега го ям, но сякаш насила)
- гадене от много мазни храни
- болки в кръста (но тях и преди си ги имах)
- умора и желание за сън
- от две седмици венците не спират да ме болят, а зъбите/венците ми изтръпват от студено
- глад през 2-3 часа и чувство за празен стомах
- гадене на 2 пъти сутрин - без повръщане
- вчера имах 37 градуса температура (не я следя)
- една нощ (наскоро) ми се прияде кисело мляко в 1 часа, чак бях като освирепяла за мляко, ходех нервно и чак ми прилоша от желание. Когато мъжът ми донесе (нямахме вкъщи), си направих попара със захар и хляб и набързо я изядох.
- виене на свят и замайване на няколко пъти
- метален вкус в устата
- киселини на 31 май сутринта + гадене и повдигане.

Не смея още да се зарадвам, тъй като нито ми е закъсняло още, нито пък съм правила тест. Ще чакам, ако ми закъснее (надявам се), тогава да направя тест.

Как мислите, дали тези признаци показват нещо, или си внушавам в желанието си да е истина.

Благодаря ви предварително!
Желая на всички здрави и хубави дечица!
Извинявам се, момичета.

При мен не е доказана бременност. Сбъркала съм форума. Ще потърся подходящия.